שלום רב. לפני כ 4 שנים התקבלתי לעבודה במפעל, בתחום הלוגיסטי, אריזות ומשלוחים. לשתי בעיות בולטות ובוערות אבקש את התייחסותך.
1. המעסיק מחייב את כל העובדים ל 30 (שלושים) שעות נוספות בכל חודש!! מתוך קריאה באתר אני מבין שהתנהגות המעסיק כמעט שגובלת בפלילים. האם כך הדבר באמת? החוזה שלי עם החברה אין בו סעיף המחייב אותי לעבודה נוספת של 30 שעות בכל חודש. מעולם לא חתמתי על סעיף כזה. כך הדבר גם לגבי כל העובדים. מה הנכון? כיצד אני אמור להתנהג או מה צריכה ליהיות עמדתי לגבי הסוגיה הנדונה בהתמודדות מול המעביד?
2. עניין נוסף שלא חתמתי וגם לא הובא לידיעתי, המעסיק מחייב אותי לעבור קורס ירי + קורס אבטחת שיירות. ויציאה לליווי משאיות עם חומרי נפץ, חומרים מסוכנים, וכנגד רצוני אני מחוייב ומאויים לצאת לליווים ברחבי הארץ ולעיתים לינה מחוץ לבית. (המשכורת והתנאים לא השתנו לצורך העיניין). חשוב לציין שהפעילות באבטחת שיירות וליווי מנוגדת לרצוני, אין אני בא מהעולם הקרבי.
רובנו היינו אפסנאים בשירות הצבאי. או די מבוגרים (אני בן 49) בכדי לקחת חלק בפעילויות מסוג כזה. האבסורד הגדול שתוך כדי עבודתי באריזות,הודעות יציאה לליווי מתרחשות "מעכשיו לעכשיו", כלומר הודעות ליציאה למשימה מבצעית באופן מיידי או מהיום למחר כולל לינות לילה מחוץ לבית.
מה מקומו של המעסיק במקרה הזה? כיצד עלי לנהוג? מה עלי לומר למעסיקי? מה היא המלצתך?