שלום שמי סיון ואני עובדת בגן ילדים משרה מלאה במגזר הדתי. יש לי כמה שאלות שמעניינות מאוד אותי ואת חברותיי לעבודה, בגלל מעסיק בעייתי מאד.
אנחנו מתחילות את העבודה בשעה שבע וחצי עד לפני חודש היינו מקבלות שכר על החצי שעה הזאת אבל הבוס הגדול החליט שהוא לא משלם יותר החל משנת הלימודים הבאה. המנהלת החליטה בינינו שכל מי שמתחילה בשעה הזו תקח לעצמה חצי שעה הפסקה מחוץ לכיתה. כמובן שהמפקחת לא יודעת מזה. השאלה אם זה חוקי?
בנוסף בסוף כל שנה הוא מפטר את כל העובדות על מנת לא ליצור ותק במקום העבודה.זה בסדר? הבנתי מהעובדות הוותיקות במקום שהריון לדוגמא לא מעניין אותו והוא מפטר בכל מצב... והנה הגיע הקיץ ואני פוטרתי בחודש שלישי להריון (אמנם לא הודעתי לו עדיין).
לגבי דמי מחלה צריך לצבור ותק של שנה בשביל לקבל אותם?בוא נאמר שאצלנו בעבודה יש בעיה חמורה בכל מה שקשור לשכר.
יש לנו כרטיס עובד וגם י.ל.מ שזה מעקב דרך הטלפון של כניסה ויציאה תמיד יש פערים וחוסרים בין הכרטיס לבין הי.ל.מ שלא נדבר על חופשת מחלה שאין לנו מושג על מה הוא כן משלם ועל מה לא למשל הגשתי טפסים של אישורי מחלה עבורי ועבור הבת שלי בסך 12 ימים בפועל הוא שילם על 4.5 שעות.
אין לי שום דרך לעקוב אחריו מכיון שעד שהוא שולח את התלוש לוקח מלא זמן למשל תלוש של חודש יוני קיבלנו בעשרים לחודש יולי הרבה אחרי המשכורת. שכחנו כבר מה קרה לפני כל כך הרבה זמן. האמת היא שכולנו ממורמרות מפחדות לדבר על מנת שלא לאבד את מקום העבודה. מה ניתן לעשות? זאת בעיה לא פשוטה של כמה עובדות מול המעסיק - מה אתם מציעים?