פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1109
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיטל מורג
20/11/2013 12:59
הינני עובדת בחברה למתן שירותי זגגות העובדת מול חברות הביטוח. אין לעובדים במקום חוזה עבודה והובטח לנו תגמול חודשי. וכן כבר שנה וחצי התגמול מופיע כל חודש אלא שבחודש האחרון המעסיק קיזז סכום מסויים מהתגמול ולא הודיע על כך לאף אחד מהעובדים לא בכתב ולא בעל פה כפי שמצויין בחוק.

האם למעסיק מותר לקזז מהתמריץ מבלי להודיע על כך לאף אחד מהעובדים? מה ניתן לעשות?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 13:04
שלום,

המעסיק לא יכול לקזז על דעת עצמו שכן מדובר בהרעת תנאים.
שכר
מתעניין
20/11/2013 13:00
כמה אתם לוקחים על שיחת ייעוץ על מה שמגיע לי + מכתב בקשת הכספים הללו מהמעסיק?
RE: שכר
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 13:03
שלום,

באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה ללא עלות.
אורן
20/11/2013 12:02
אני עובד שישה ימים בשבוע. ביום ראשון ורביעי 07:00 - 19:00 בימים שני שלישי וחמישי 07:00 - 16:00, ביום שישי 06:30 - 19:30. עכשיו,כבר כמה חודשים שהמעסיק שלי טועה בחישוב השעות הנוספות. האם תוכלו בבקשה להבהיר לי מה חלוקת השעות הנכונה?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 12:17
שלום,

שעות נוספות נקבעות לפי חישוב יומי. מעל 9 שעות כאשר אתה עומד 5 ימים בשבוע כבר יתחילו להיספר השעות הנוספות.
אורן
20/11/2013 12:24
בחוזה כתוב שאני נחשב לעובד של שישה ימים בשבוע. תוכל בבקשה לציין מהי חלוקת השעות היומית בימים ראשון עד שישי (כולל) לפי השעות שציינתי ?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 12:28
עובד שעובד בפועל שישה ימים בשבוע אזי השעות הנוספות מתחילות מהשעה ה-8 ואילך.
עובד שעובד בפועל חמישה ימים בשבוע השעות הנוספות מתחילות להיצבר מהשעה ה-9 לעבודתך.
אורן
20/11/2013 12:31
שאלה באמת אחרונה,מה החלוקה ביום שישי,אם אפשר לפי השעות 06:30 - 19:30,תודה.
אבירן
20/11/2013 12:05
קבלן צוות בידור. מסרב לשלם לי משכורת למרות שלא נחתם חוזה עבודה . הסירוב בשל סירובי להופיע באחת מהופעות והתפטרותי בגלל יחיסים גרועים עם המעסיק. הוא חייב לי 5500 ש"ח וטוען שלא ישלם לי אותם בגלל ההתנהגות שלי. מה אני אמור לעשות עכשיו בשביל לקבל את המשכורת שלי לפי החוק?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 12:18
שלום,

אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיכאלה
20/11/2013 11:20
פוטרתי מעבודתי, לאחר שלוש שנים. בכל התקופה שעבדתי לא היפרשו לי עבור פנסייה, עכשיו הם רוצים להוריד לי מהפיצויים את ההפרשים לפנסייה, הסכום מאוד גבוה עבורי שאלתי, האם יש מה לעשות? האם זוהי התנהלות מקובלת לפי חוקי העבודה או שאסור למעסיק להתנהל ככה?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:27
אסור להוריד לך מהפיצויים לפנסיה ללא הסכמתך.
זכותך לבקש את חלק המעסיק לפנסיה בתשלום ישירות אלייך במקום לקופה.
מירה
19/11/2013 19:25
היי

לא ברורה לי ההודעה של המעסיק, אבל אני ועד 3 עובדים אחרים קיבלנו הודעה כי לפני סוף השנה נקבל מענק עובר פדיון ימי חופשה שנצברו לזכותינו. הכוונה, אם הבנתי נכון, היא שנקבל תשלום עבור ימי חופשה צבורים. טרם פניתי להנהלת חשבונות לברור העניין, והייתי מעדיפה לבדוק אתכם האם מותר למעסיק להודיע לעובדים על פדיון חופשה מיוזמתו ומבלי להשאיר לנו את הזכות לבחור בכל הנוגע לימי חופשה צבורים...

מקווה שתוכלו לסבר את אזני ודעתי בנושא.

ערב טוב!

מירה - רמת גן.
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:26
הדבר חוקי.
אין חובה לאפשר צבירה של ימי חופשה מעבר לשנתיים והמעסיק הוא קובע את מועדי החופשות כשהינו מחויב להוציא אתכם ל- 7 ימי חופשה רצופים בפועל לפחות בכל שנה.
שי
19/11/2013 18:29
שלום,

ידוע לי שבחישוב אחוזי משרה, לא נלקחות בחשבון שעות נוספות, מה לגביי עובד במשמרת לילה, שלאחר 7 שעות הוא מקבל שעות נוספות, אך לצבירת אחוזי המשרה שעות אלו לא נכנסות?

יש כאן בעצם מצב אבסורדי, שעובד יכול לעבוד 220 שעות בחודש (הרבה מעבר ל-186 שעות של משרה מלאה), ועדיין שאחוז המשרה שלו יעמוד על פחות מ-100% משרה, תודה.
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:25
ישנה מגמה בפסיקה שעובד שעובד 220 שעות בחודש גם אם הדבר כולל שעות נוספות ייחשב כעובד במשרה מלאה.
עדן
20/11/2013 11:10
שלום אני ניהלתי את מקום עבודתי לתקופה של בערך שנה לאחרונה המעסיקה שלי הביאה עובדת חדשה שהיו שמועות שהיא באה לנהל במקומי המעסיקה לקחה אותי לשיחה לפני חודש וחצי בערך וביקשה שאני אוותר על תפקיד הניהול בכתב מכיוון שלא ידעתי מה ההשלכות כתבתי שאני מוותרת על תפקיד הניהול וממשיכה כעובדת רגילה כשבוע לאחר שיחה זו העובדת החדשה אכן נכנסה לתפקיד המנהלת ולי נעשתה שיחת שימוע ואני עומדת לפני פיטורים
מה באפשרותי לעשות בנדון?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:11
אם יפטרו אותך יצטרכו לשלם לך פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת וגמר חשבון.
לא ניתן לכפות עליהם את העסקתך בעל כורחם.
נדב
20/11/2013 11:09
מה קורה במצב שנגמרו לי ימי המחלה הצבורים, אבל עדיין אני חולה ועקב מצבי לא יכול להגיע לעבודה?

נגיד שיש לי עוד כמה ימי חופשה צבורים שאני יכול לממש, מה קורה כשהם נגמרים? הרי חייבים לעשות לי שימוע נכון? ולא יכולים לפטר אותי בלעדיו?

אז מה המעסיק עושה במצב כזה? מגיע הביתה לעובד החולה כדי לערוך לו שימוע?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:10
אם מדובר בהיעדרות ממושכת מעבר לצבירה אז ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות לביטוח לאומי לתקופת האי כושר.
לא ניתן לפטר בזמן ימי מחלה צבורים, אך לאחר מכן מותר.
אייל
20/11/2013 11:07
אשתדל לתמצת לפרטים העיקריים בלבד. נולד לנו ילד לפני חצי שנה. לאחר כחודש אשתי אושפזה במצב קשה ועברה ניתוח כריתה של חלק מהמעיים.

בתחילה היא חשבה לחזור לעבודה לאחר כ14 שבועות של חופשת לידה אך נבצר ממנה עקב הניתול וההחלמה הארוכה. עכשיו לפני, עקב העבודה האינטנסיבית אליה היא חוזרת (רופאה מתמחה), ביה"ח ביקש ממנה להוציא אישור כשירות מרופא תעסוקתי.

היא הלכה אליו שבוע שעבר והוא קבע כי עדיין אינה כשירה לחזור לעבודה בביה"ח וקבע כי מהתקופה שלאחר חופשת הלידה ועד 31.12.13 איננה כשירה לחזור לעבודה.

שאלתי נוגעת לנושא השכר, האם היא זכאית לקבלת שכר רטרואקטיבית על התקופה בה נבצר ממנה לעבוד? אם כן, מי הגורם האחראי על תשלום שכר זה? חשוב לציין עוד כי אין לה כרגע ימי מחלה כיוון שאלו נוצלו כבר בעבר. מה שכן יש לה ביטוח אבדן כושר דרך הביה"ח.

נשמח לדעת איך אנו אמורים להתמודד עתה עם המצב הזה.
תודה מראש על התשובות
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:09
ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות זמנית לתקופת האי כושר למוסד לביטוח לאומי או לפנות לחברת הביטוח.
חלי
20/11/2013 11:06
חברה בה עבדתי בחודש אוגוסט 2013 לא שילמה בזמן עבור מסי ימי עבודה שעבדתי. אתמול 19/11 התשלום נכנס אך לא כפי שהיה אמור להיות - אלה פחות 1200 ש"ח מסיבה לא ברורה. לא מספקים שמשלמים באיחור של חודשים, עוד מפחיתים לי כסף... מבקשת עזרה מה עליי לעשות?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:08
יש לפנות למעסיק בדרישה בכתב ואם אין ברירה בתביעה לבית הדין לעבודה.
קובי
20/11/2013 11:04
שלום. אני עובד בחברה כבר יותר משנתיים ואני רוצה לעזוב את העבודה מאחר ואני לומד לתואר ראשון, אני מסיים את השנה הראשונה.

אני לומד 3 ימים בשבוע ובשלושה הנוספים אני עובד במשמרות לא קבועות והטווחים של השעות שמתנה גם מבחינת השעות שאני עובד וגם כמות השעות. כתוצאה מכך אני לא מספיק לבצע את כל המטלות שלי ולא מספיק לשבת בבית וללמוד, אני מגיע עייף לשיעורים ולמבחנים לא תמיד אני מקבל זמן ללמוד.

רציתי לדעת עם אני מתפטר אם אני זכאי לקבל פיצוי פיטורים? מה קורה עם על ימי החופשה שצברתי אני מקבל עליהם תשלום? מה קורה עם על ימי המחלה שצברתי אני מקבל עליהם תשלום?

בתודה מראש, קובי
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 11:07
אין זכאות לפיצויים בגין התפטרות לרגל לימודים.
ימי חופשה הינם לפדיון אך ימי מחלה לא.
שימוע
חלי
19/11/2013 12:57
כמה זמן אחרי השימוע המעביד אמור לתת תשובה לעובד? ומה קורה אם המעביד מחליט לפטר אבל עבר כמעט חודש מהשימוע?
RE: שימוע
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 13:01
שלום,

תשובה לשמוע צריכה להינתן תוך זמן סביר מתום השימוע.
חלי
19/11/2013 13:21
מה זאת אומרת זמן סביר? כמה זה זה אמור להיות?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 10:53
נתנה תשובה.
חלי
19/11/2013 14:47
אפשר תשובה בבקשה כמה זמן יכול להיחשב לזמן סביר?
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 14:53
ניתן להגיד ששבוע ימים זה זמן סביר.
חלי
20/11/2013 09:47
אז אם המעסיק החליט לפטר אותי אחרי יותר משבוע ימים אני יכולה לדרוש שימוע חוזר?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 10:52
שלום,

את יכולה לדרוש שימוע חוזר.
אלי
19/11/2013 22:24
אני גר ועובד בעוטף עזה ואין לי מיגונית במקום העבודה.
האם יש חוק שמחייב את המעסיק לספק מיגון לעובדיו במקרה של ירי מרגמות וקסמים במקום העבודה?
אם כן האם אני יכול להגיד תביעה כנגד המעסיק שלי?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:29
שלום,

המעסיק צריך לדאוג לתנאי עבודה נאותים לעובדיו.
כמובן (בתיאוריה)
20/11/2013 10:32
אבל האם החוק קובע כי עליו לספק מיגון במקום העבודה?
הודיה
20/11/2013 10:25
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי שנה וחצי, שכרי היה 25 ש״ח לשעת עבודה, לפני שלושה חודשים המעביד שלי החליט להעלות את משכורתי השעתית ל26 ש״ח אבל בתלוש המשכורת עדיין מופיע 25 ש״ח לשעת עבודה והשקל שהעלו לי מופיע כבונוס האם זה חוקי להעלות את המשכורת כבונוס?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 10:29
שלום,

העלאת השכר צריכה להיות כתובה כשכר בסיס.
י.ס.
19/11/2013 18:41
הרופא הורה לי לעבור לשמירת הריון. אני רוצה לעבוד חודש מהבית ולאחר מכן להפסיק רישמית לעבוד ולעבור לקבלת דמי ביטוח לאומי. האם זה אפשרי?
כמו כן, האם יש איזשהו סיכון למעביד להעסיק אותי אם הומלץ לי לעבור לשמירת הריון?
תודה.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:34
שלום,

כמובן שלמעסיק יש סיכון שכן הוא יכול לשאת בתוצאות במקרה של סיכון בריאותי.
י.ס.
20/11/2013 09:19
האם אני יכולה לבקש ששמירת ההריון תתחיל חודש מאוחר יותר מבחינת ביטוח לאומי או שזה פוגע בסיכוי שלי לקבל מהם קיצבה?
עופר
19/11/2013 15:37
אני בת 46, נשואה עם 2 ילדים צעירים. המעסיק החדש מעוניין שאעבוד אצלו כל יום משעה 17:00 - 7:30, כולל כל יום שישי. האם זה מותר לו עפ"י החוק? האם יש חוקים שמגנים עלי מעצם הגיל/ מצב משפחתי? (אין פה שאלה האם זה נוח לי ולא שאלה מבחינת תוספת שכר)
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 15:45
במידה ולא נהגת לעבוד במתכונת הזאת, הנך רשאית לטעון להרעת תנאים.
עופר
19/11/2013 17:18
שאלתי לפורום עלתה לפני התחלת עבודתי ע"מ להבין מה מגיע לי מבחינת החוק. אשאל שוב, האם מעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד כל-כך הרבה שעות מראש?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 09:03
שלום,

אין מניעה בחוק לדרוש ממעסיק שעובדיו יעבדו בשעות נוספות, כחלק מהיתרים אותם מפרסם שר הכלכלה. כמובן שעל השעות הנוספות צריך להיות תשלום בהתאם לחוק שעות נוספות.
יוסי
19/11/2013 20:13
שלום רב,

אבי עובד כרופא מומחה מזה כ-10 שנים באחת מקופות החולים. עבודתו היא לשביעות רצון כל הצדדים כולל כל מטופליו.

לאחרונה ולהפתעתו הגמורה הוא קיבל אי מייל מהקופה עם הודעת הפסקת התקשרות תוך 30 יום ללא כל נימוק.

אבי עבד במשרדי הקופה בשעות קבועות, בימים קבועים, וההתקשרות בינו לבין הקופה היתה במהותה יחסי עובד מעביד.

עיון בחוזה העבודה אשר החתימה אותו הקופה מגלה חוזה דרקוני במיוחד ללא כל הגנה או זכויות לאבי. מספר רב של סעיפים אינם מתקבלים על הדעת ואינם מתקבלים על הדעת. החוזה שנוסח על ידי הקופה מגדיר את אבי כרופא עצמאי. לשון החוזה מאפשר לקופה לעשות כרצונה ללא שום הגנה או פיקוח.

האם ניתן לטעון לקיומם של יחסי עובד מעביד? האם משפט העבודה מאפשר לקופה לנהוג כך? מה הם סיכויי התביעה כנגד הקופה?

האם קיים סעד משפטי כלשהו? אשמח לקבל הפנייה לפס"ד בעניין והיכן ניתן לקבל עזרה משפאית בנושא.

תודה מראש

למותר לציין שהקופה לא הפרישה לאבי זום זכות סוציאלית וכן לפי הבנתו אין לו זכאות לדמי אבטלה.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:55
שלום יוסי,

לכאורה נראה כי נעשו דברים לא כדין בעניין אביך.
נושא יחסי עובד מעביד נבחן בהתאם למבחנים שקובעת הפסיקה.
באפשרותך לפנות למשרדנו שמספרו מופיע מטה על-מנת לברר לעומק את הסוגיה.
אליהו בן
20/11/2013 08:48
בני נולג ב 11.09 .13 לכמה נקודות זיכוי אני זכאי עבורו בשנת 2013 2014 2015?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 08:52
יש לפנות לפורום מיסים או אתר רואי חשבון.
ראדה
19/11/2013 19:06
המעסיק שלי פוגע בזכויותיי על ידי הלנת שכרי במשך חודשיים. הגעתי למצב שאין לי כסף עבור נסיעות ואפילו אוכל במקרר.

אף על פי שאמרתי לו שאין לי כסף להגיע לעבודה, הוא לא טרח למצוא לי פתרון או לתת אפילו מאה שח מזומן כדי שאוכל להגיע לעבודה ואפילו הרחיק לכת לאיים עליי בעקיפין שאפוטר אם לא אגיע לעבודה. מה עליי לעשות? זה ממש מקרה חירום כי יש לי משפחה לפרנס ואני ובעלי עובדים המון שעות ביום...

אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לקבל שכר ומצד שני, לא יכולה להפסיק לעבוד כי אני תלויה בעבודה. מה אני עושה???
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:33
שלום,

הדבר אכן לא חוקי שכן יש לשלם שכר עד ה-9 לחודש העוקב. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
ליאור
19/11/2013 19:03
היי

בסוף חודש אוקטובר 2013 פוטרתי מהעובדה אחרי 20 חודשים בדיוק. עבדתי בחברה פרטית כעובד שמשרה מלאה. היה לי שכר גלובלי קבוע של 7000 ש"ח. לאורך 20 החודשים לא ניצלתי יום חופש אחד. בעשירי לחודש זה קיבלתי משכורת אחרונה והיא לא כללה פדיון ימי חופשה או כל תשלום על כל ימי החופשה שצברתי.

רציתי לדעת מהן הזכויות שלי בנושא זה וכיצד מומלץ וצריך לפעול על מנת לממש אותן?

תודה מראש וערב נעים!
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:32
שלום,

אתה צריך לקבל במעמד גמר החשבון פדיון עבור ימי החופשה שלא ניצלת בפועל וזכויות נוספות. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
עופר
19/11/2013 21:35
הי

אני עובד כמוכר וקופאי ברשת חנויות אופנה כבר שנה וחצי. בחודש אוקטובר היו כמה מקרים של חוסרים בקופה בימים שבהם אני עבדתי כקופאי. הנהלת החברה החליטה באופן חד צדדי לתת קנס לכל העובדים שעבדו שבאותן משמרות בהן היו חוסרים בקופה. נאמר לנו כי מכל אחד קוזז סכום קטן יחסית, שהוגדר "קנס על חוסרים בקופה", ובסך הכל החברה קיזזה את החוסרים מהשכר שלנו.

עוד נאמר לנו כי זה נועד על מנת להזהיר עובדים ולמנוע חוסרים בקופות וכי גם בעתיד, בכל מקרה של חוסר בקופה, כל הקופאים יקבלו קנס יחסי.

רציתי לדעת האם זה חוקי ואם לא, כמו שני חושב, מה אני ואנחנו העובדים יכולים לעשות?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:30
שלום,

הדבר אינו חוקי ונוגד את חוק הגנת השכר. לא ניתן לגבות קנס מעובד ומיוחד קנס קולקטיבי.
דנית
19/11/2013 22:55
שלום לכם

אני יצאתי באישור המעסיק שלי לחופשה של 12 ימים אחרי הרבה זמן שלא היה לי חופש מהעבודה. במהלך החופשה הבת הקטנה שלי חלתה למשך 5 ימים רצופים. רציתי לשאול האם יש לראות את ימי המחלה של הבת שלי כימי חופשה על חשבוני או ימי מחלה על חשבון ימים צבורים? לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באתר המדהים שלכם - לכן אני מודה לכם על הפורום!

לילה טוב,
דנית
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:28
שלום,

ניתן לדרוש שהימי חופשה יומרו לימי מחלה בהתאם לאישורים רפואיים מתאימים.
קרן
19/11/2013 23:05
שלום
מקום העבודה שלי מופעל על ידי חברת כ"א חיצונית, אשר לאחרונה זכתה מחדש במכרז על הפעלת העובדים. מספר תנאים השתנו בחוזה החדש, ביניהם: העלאה של 2 ש"ח לשכר השעתי של אחמ"ש והעלאה של שקל לעובד זוטר; הורדת השכר השעתי במשמרות לילה מ-150% ל-125%; תשלום שונה ממה שהיה נהוג עד כה לאחמ"שים, כך שאם אחמ"ש מגיע למשמרת ועובד בתפקיד של עובד רגיל, הוא מקבל שכר של עובד רגיל (בחוזה הנוכחי אחמ"ש מקבל שכר שעתי של אחמ"ש ללא קשר לתפקיד אותו הוא מבצע במשמרת הספציפית).

חישוב שכר חודשי תוך שקלול התנאים שלעיל (והתחשבות בכך שלעתים ממלא אחמ"ש תפקיד של אחמ"ש ולעתים תפקיד של עובד רגיל) מראה כי קיימת ירידה של בין 6-7% בשכר הסופי (בברוטו).

ברצוני לשאול האם התיאור הנ"ל עונה על הקריטריון של הרעת תנאים (החברה טוענת כי היות שהיא מעלה את השכר השעתי, המשכורת הסופית לא תיפגע בשורה התחתונה, אף כי נראה שאין כך הדבר). ובכל אופן, כיצד היית/ם מציעים לעובדים לפעול בנושא?

תודה רבה מראש.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 08:28
שלום קרן,

לכאורה אכן נראה כי השינוי גרם להרעה בתנאי השכר.
א.מ
19/11/2013 18:25
אני עובדת ציבור 36 שנה ברציפות. לפני 9 חודשים התחלפו סמנכלים במקום עבודתי ומאז מינוי סמכנ"ל חדש (לו אני כפופה) אין לי תפקיד מוגדר מאחר והסמנכ"ל לקח את הסמכויות שלי אליו. כעת נותרתי לעבוד תחת הסמנכ"ל אך היקף הסמכויות שלי ירד באופן משמעותי ובעיקר היקף שעות העבודה. במשך שנים אחורה הייתי עושה 50-80 שעות נוספות בעבודה (תחום ההשקעות) וכך שכרי היה משולם בהתאם. בעקבות קיצוץ הסמכויות שלי מאז מינוי הסמנכ"ל האחרון, כמעט ואין לי מקום לעבוד שעות נוספות ושכרי נפגע בהתאם.

האם מצב כזה יכול להתפרש כמקרה של הרעת תנאי עבודה שיזכה אותי באפשרות לעזוב ולקבל פיצויים?
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 18:32
שלום,
ייתכן ומדובר בהרעת תנאים.
צרי קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ פרטני ובדיקה מעמיקה יותר.
שניאור
19/11/2013 17:37
המעסיק שילם לי על שעת העבודה הנוספות כשעות רגילות. עבר כבר כמעט חודש והוא עדיין לי החזיר לי את התשלום. האם ניתן לדרוש הלנת שכר על סכום זה?
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 17:50
ניתן לתבוע בגין אי תשלום שעות נוספות כדין בתוספת הלנת שכר.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
אתי
18/11/2013 21:54
כמה שאלות בבקשה:
האם מותר למעביד בעצם מנהל עבודה שלא הוא הבוס הראשי להוציא עובד לחופש כי הוא "החליט שהוא לא רוצה לעבוד עם העובד הזה יותר" - מוציא לחופש לשבוע ואז יודיע לו מה החליט אם ימשיך לעבוד או יפוטר? והבוס יודע על מהלך זה.

אם יחליט לפטר את העובד האם הימין האלו נחשבים לימי עבודה לפני הפיטורין או לימי חופשה של העובד?
תודה.
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 08:33
שלום,

מעסיק לא יכול להוציא עובד לחופשה כפויה.
אורן
19/11/2013 09:48
לפי מה שהבנתי המעסיק יכול להוציא עובד לחופשה כפויה,אבל כל ימי החופשה הכפויה הם על חשבון המעסיק.
אתי
19/11/2013 17:12
אם יש לעובד ימי חופשה צבורים האם יכול המעסיק להודיע לעובד כי הוא בחופשה למשך מספר ימים על חשבון ימי החופשה - גם אם העובד אינו מעוניין בחופשה?
ועוד שאלה - אם אמר המעסיק לעובד - כרגע אתה בחופשה עד יום.. (ימי החופשה הם על חשבון ימי החופשה הבלתי מנוצלים של העובד) עד אז אני אחליט אם אתה ממשיך לעבוד או מפוטר? - האם יכול נהוג כך?
הסיבה לחופש זו כי מנהל האיזור אינו מוכן לעבוד עם העובד על רקע אי הבנות, כעס, אי שביעות רצון מעבודת העובד וקצב עבודתו - דברים שהוא אומר בגלוי.
בעצם מנהל האיזור של העובד אינו המעסיק הישיר אך מקבל גיבוי מלא מהמעסיק ופועל בשמו. הוא זה שהוציא את העובד לחופשה.
העובד הגיע לעבודה ואחרי שעה אמר לו מנהל האיזור לך הביתה אתה בחופש - מה דינו של יום זה - חופש או יום עבודה?
לאחר יום הגיע שוב העובד למקום העבודה ומיד אמר לו המנהל -לך הביתה. לאחר שיחה טלפונית עם המעסיק הישיר נאמר לעובד כי המעסיק יברר את הנושא ויחזיר תשובה למחרת.
למחרת אמר המעסיק כי מה שיחליט מנהל האיזור הוא מה שיהיה, ואז בשיחה של העובד למנהל האיזור נאמר לו: אני אחליט מה יהיה איתך, המעסיק יקבל כל החלטה שלי. אתה בחופשה לשבוע כי לא ניצלת את ימי החופשה, ואז אני אחליט מה יהיה אם לפטר או לא?
מה עושים במקרה כזה האם זה חוקי?
תודה מראש.
ליז
19/11/2013 14:46
המעסיק שלי החליט על דעת עצמו להוריד כל יום שאנחנו העובדים מבקשים יום חופש מימי החופש הנצברים לטענתו על מנת שלא נצבור ונשתמש בכל ימי החופש בפעם אחת האם על פי חוק זה מותר? ומה באפשרותנו לעשות?
עו"ד אריק שלו
19/11/2013 16:14
לפי החוק על המעסיק להוציא את העובד לחופש לפחות 7 ימים רצופים בשנה.
אין חובה לנצל את כל הימים בפעם אחת.
רייצל
19/11/2013 11:12
שלום רב, נפגעתי בעבודתי ונתנו לי אחוזי נכות זמניים. השאלה שלי האם העו"ד שלי יכול מבחינה חוקית לדרוש ממני אחוזים מהקצבה שלי?
שמעון
19/11/2013 15:57
את יכולה לסכם עם עורך דין שלך כל שכר טרחה שתחליטו ביניכם עליו. עורך דין הוא בעל מקצוע חופשי ומותר לך ולו לנהל מו"מ פתוח ומפורט בנושא שכר הטרחה שתשלמי. הם תסכימו תצטרכי לקיים את ההסכמה...
ניר
19/11/2013 15:44
שלום,
אני עובד בחברה שמצריך ממני להיות כונן טלפוני מהבית 8 מ 20:00 עד 6:00 בבוקר
הגדרת התפקיד הינה קבלת שיחות מלקוחות במקרה של השבתת העסקה ותפעול באופן מחשובי מהבית כדי לפתור את התקלה
האם ישנו חוק מסוים \ הסכם על תעריף שעות נוספות עפ"י הנ"ל?
שמעון
19/11/2013 15:51
למה אין לך חוזה כתוב שנותן מענה בדיוק לשאלה שלך? אם נהוג להחזיק עובדים בכוננות במקום העבודה שלך, מן הראוי שבחוזה עבודה שלך יופיעו התנאים להעסקתך גם בעת כוננות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ