היי אני עובדת בחנות שנה וחצי וכל שישי אני מקבלת סידור עבודה לשבוע , יצא שמיום שישי שבת אני מנסה לבקש מהאחראית שתשלח לי את הסידור עבודה והיא מתעלמת ממני אז אני חשבתי שיום ראשון אני בחופש (אני בחופש פעמיים בשבוע בדרך כלל )ולא הגעתי לעבודה למרות שהייתי רשומה בסידור ורק אחרי צהריים גיליתי את זה שקיבלתי את הסידור מאחת העובדות ... בגלל מה שקרה קיבלתי הודעה מהאחראית שביטלו לי את כל המשמרות השבוע ושייקראו לי לשיחה מתי שיחליטו... בינתיים אני בבית מיום ראשון האם זה מותר להשאיר אותי ככה בלי עבודה ואם לא מה אפשר לעשות ???
אני עוסק בעבודתי כבר 6 שנים בלי חוזה לפני כשנה וחצי רצו להחתים אותי על חוזה עבודה ניגשתי עם החוזה לקרובת משפחה והיא אמרה לי שיש סעיפים שלא חוקיים בחוזה ולא חתמתי עליו. מה הזכויות שלי בעבודה?
שלום אבי היה מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ במצב קשה עקב סיבוך קשה מורדם ומונשם למשך 82 שעות.אבי בן 57 (אדם בריא בדרך כלל)במקום העבודה העברתי אישורי מחלה שלו כי במשל 3 ימים יצאתי מוקדם כדי להיות איתו והוא על סף מוות.
הבוס שלי מנהל מ. אנוש של החברה, אמר לי אין הוא מקבל זאת בשום אופן. ושזה לא קשור בכלל כי אבי אינו בגיל מבוגר מידי כדי לטפל בו. כמובן שהורידו לי כ800 ש"ח בגין השעות החסרות מה עושייייים?
עם כל הצער שבדבר אכן אין זכאות לניצול ימי מחלה בגין היעדרות בשל מחלה הורה בגיל פחות מ- 65.
עם זאת, ניתן לנסות לבקש את התחשבות המעסיק ולהפחית ימי חופשה במקום הפחתת שכר עבודה.
RE: שכר גלובלי
עו"ד אריק שלו
01/01/1970 02:00
שלום,
לא ברורה לי כל כך השאלה.
אני עובדת בשכר מינימום של 4300 לחודש והוא שכר גלובלי ..הייתי ב4 ימי חופש בכולל במהלך החודש ..האם מורדים את הימים האלה ?
RE: RE: RE: שכר גלובלי
עו"ד אריק שלו
אכן מורידים לך את הימים מימי החופשה הצבורים.
השכר של לא אמור להיפגע מזה.
למרות שאני עובדת שם רק חודש וחצי?
שלום לכולם,
לפני כחודש ביקשתי 3 ימי חופשה בתשלום ממקום העבודה. הם אישרו לי אותם.
בתשלוש משכורת נדהמתי לגלות כי עבור 3 ימי החופשה לקחתי קיבלתי תשלום של 140 ש"ח ליום חופשה. ( כאשר השכר שלי לשעה הוא 34 לשעת עבודה) . בחישוב קצר יוצא שקיבלתי עבור אותם ימי חופשה פחות משכר המימום. (8 שעות עבודה ביום, יוצא בערך שקיבלתי כ 18 שח לשעה עבור ימי החופשה) .
השאלה שלי האם זה מותר על פי חוק ?
כאשר שאלתי אותם על זה, הם טענו שזה ממוצע של 3 חודשים האחרונים שעבדתי בהם.(אבל כאן הבעיה כי ב2 חודשים האלו הייתי בחופשה ללא תשלום כי נסעתי לחו"ל בכלל, והחודש האחרון קיבלתי משכורת של כמה ימי עבודה בדיוק כשחזרתי מחו"ל. כך יוצא שעבדתי ב 3 חודשים האחרונים שלפיהם הם חישבו את המומוצע אולי 5 ימי עבודה .
האםזה מותר להם ? או שיש כאן בעיה ואפשר לנסות ולקבל את מה שמגיע לי.?
תודה ויום טוב
היי אני סוכן נסיעות בחברה מוכרת משלמים לי 1500 ש"ח שכר בסיס + פרמיות.
את ימי המחלה והחופש שמשלמים לי משלמים לפי 1500 ש"ח האם זה חוקי?
עוד דבר כאשר מורידים לי ימי חופשה שנגמרו לי ואין לי במצטבר מורידים לפי השכר הכללי, בסיס+ הפרמיות שעשיתי באותו החודש .
שלום אני עובד כשנה במקום עבודה ויום עבודה זה 12 שעות
הייתה תקופה שלא עבדתי ימי שישי אבל בכל זאת כל יום עבודה היה 11-12 שעות... בתלוש רשום 186 שעות עם זאת במשך שנה קיבלתי 0.83 ימי חופשה לחודש...בעבודה כזאת לא הייתי צריך לקבל יום שלם לחודש??
תודה
שלום נקלעתי לסיטואציה בעייתי מאוד. יושבת לידי בעבודה אישה שגנבה ממני כרטיס אשראי בתוך מקום העבודה אין לי קשר איתה מעבר לשעות העבודה ,וקנתה בו מוצריים לביתה בסכום של 600 ש"ח, זאת התגלה לי אחרי 24 שעות מרגע הרכישה בררתי בחנות הנמצאת קרוב למקום עבודתי ושם נאמר שיהיה אפשרי לבדוק במצלמות האם זו היא מול שעת גיהוץ הכרטיס . סיפרתי למעסיק והוא פשוט ביקש לא לערב אותו בעניין כי זה לא קשור אליו. לאחר הפניה השמוע החלה לרוץ במשרד והאישה נעלמה ולא הגיעה לעבודה למשך 3 חודשים אני מניחה כי אמרו לה והיא פחדה לחזור מכיוון שגילתי. דבר נוסך הלכתי לחנות וכן זו היא ושעת הגיהוץ בדיוק הזמן שבו צולמה. האם יש משהו לעשות מול המעסיק שפטר את עצמו מהעניין וצורה גורפת ?
אני עובד במפעל למתכת לפני כ - שנתיים מינו אותי מ - תפקיד מפעיל מכונה ל - אחראי מחלקה . מינוי זה נעשה על ידי הבעלים של המפעל בנוכחות כל המנהלים . נכון להיום כאשר הבעלים מינה את חברו של הבן שלו למנהל . אז נאמר לי על ידי המנהל החדש שהו חברו של הבן של הבעלים כי אינני אחראי אלה מפעיל מכונה . האם יש כאן ניגוד עניינים והרעת תנאים ? מה עלי לעשות והאים יש לי גם זכות לתבוע בנפרד בנוסף . את המנהל הזה ? תודה אבי
RE: ניגוד עניינים .
עו"ד אריק שלו
שלום,
אכן יש כאן הרעת תנאים שכן הוחזרת לתפקיד מפעיל מכונה. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ובאשר ל - ניגוד עניינים ? ותביעה נפרדת בנוסף ? ישנו ניגוד עניינים ואפשרות תביעה נוספת לעניין ההרעה ? תודה אבי
שלום. האם עובד לא שכיר העובד עם חשבונית מול המעסיק שלו זכאי לתנאים סוציאליים מהמעסיק? אני מציין שרוב הכנסתי - למעלה מ 80% - היא מול מעסיק זה. מדובר במתן שירותים ( שכר הוראה). תודה
שלום לכולם,
לפני כחודש ביקשתי 3 ימי חופשה בתשלום ממקום העבודה. הם אישרו לי אותם.
בתשלוש משכורת נדהמתי לגלות כי עבור 3 ימי החופשה לקחתי קיבלתי תשלום של 140 ש"ח ליום חופשה. ( כאשר השכר שלי לשעה הוא 34 לשעת עבודה) . בחישוב קצר יוצא שקיבלתי עבור אותם ימי חופשה פחות משכר המימום. (8 שעות עבודה ביום, יוצא בערך שקיבלתי כ 18 שח לשעה עבור ימי החופשה) .
השאלה שלי האם זה מותר על פי חוק ?
כאשר שאלתי אותם על זה, הם טענו שזה ממוצע של 3 חודשים האחרונים שעבדתי בהם.(אבל כאן הבעיה כי ב2 חודשים האלו הייתי בחופשה ללא תשלום כי נסעתי לחו"ל בכלל, והחודש האחרון קיבלתי משכורת של כמה ימי עבודה בדיוק כשחזרתי מחו"ל. כך יוצא שעבדתי ב 3 חודשים האחרונים שלפיהם הם חישבו את המומוצע אולי 5 ימי עבודה .
האםזה מותר להם ? או שיש כאן בעיה ואפשר לנסות ולקבל את מה שמגיע לי.?
תודה ויום טוב
שלום!
אני עובד במקום כבר שנה.. כשבאתי סיכמנו עם המעביד שאני אקבל 8,500 שקל לחודש..אבל הוא אמר "אני אשלם לך איך שאני רוצה" הסכמתי כי לא הבנתי למה הוא מתכוון...(אחרי הכל אני אקבל את מה שמגיע לי אז לא היה אכפת לי) אחרי כמה חודשים אחרי שקיבלתי משכורת ראשונה היה מופיע שם משכורת מינימום.. ובונוס 5000 שקלים בערך...כאילו יש לי משכורת מינימום...עכשיו גם פנסיה אני מקבל לפי מינימום וגם פיצויים...השאלה שלי האם זה חוקי לעשות דבר כזה? והאם בסיום עבודתי אני יוכל לתבוע את המעסיק ולדרוש פיצויים והשלמת פנסיה לפי משכורת שסיכמתי איתו בהתחלה...תודה..
שלום!
אני מתחילה לעבוד עוד שבועים במקום עבודה חדש
וברצוני לדעת האם אני זכאית לשעת הנקה...
הילדה שלי בת 6 חודשים.
אשמח לדעת בנוסף כמה חודשים מקבלים שעת הנקה
תודה
אני עובדת במוסד פרטי (חינוך מיוחד) כבר 4 שנים. וסיימתי קורס מטפלים מוסמכים באנשים עם פיגור שכלי במאי 2013 ונמסר לי שאני אקבל את התמריץ בינואר 2014 לא במלואו זה ברור אך חלקו כן . ומה שקרה כרגע זה שבעבודה אומרים לי אחרת .. שאני לא אקבל השנה אלא שנה הבאה . מאוד מוזר כי שאר שלמדו וסיימו איתי כן אמרו לי שהם יקבלו ושהם חתמו על טופס לקבל. איך אני מבררת בוודאות שאני זכאית לקבל השנה הזאת ?
באפשרותך לבדוק את המסמך עליו חתמת שהתחלת את עבודתך שם והאם מצוין דבר התמריץ, אם זה לא מצוין תוכלי לטעון שהדבר הובטח לך בעל-פה וכי את זכאית לקבל את התמריץ.
מהו משך הזמן המקסימלי שאני יכול לטפל משפטית מיום הרעת תנאים מוחשית שנעשה במקום העבודה . הרי ברור לי שאני צריך למצוא לעצמי עבודה חלופית . עם אני מחליט לפעול משפטית אאבד את מקום העבודה שבו נעשה ההרעה .האם יש תוקף או זמן לעניין פעילות משפטית מיום ההרעה ? מה עלי לעשות ? תודה אבי
אכן קמה לך זכות תביעה מול המעסיק מאחר ושכר גלובלי לא יכול לכלול גמול שעות נוספות ועבודה ביום מנוחה שבועי, אלא אם כן מדובר בתפקיד ניהולי מובהק אשר מוחרג מתחולת חוק שעות עבודה ומנוחה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עובדת בביתי עוזרת למעלה מ 10 שמים.
הבנתי שחובת הפרשה לקרן פיצויים ופנסיה היא משנת 2008.
איך יחושבו הפיצויים לעוזרת לכשתעזוב. כלומר יש עוד 4-5 שנים בעבורן לא הופרשו כספים
אכן חובת הפרשה לפנסיה היא משנת 2008.
ניתן להפריש כספים לקופת גמל באופן רטרואקטיבי עבור השנים שלא הופרשו.
הזכאות לכספים שהופרשו לקופת גמל קמה לעובדת בעת סיום יחסי עובד מעביד.
לגבי פיצויי פיטורים הזכאות היא בעת פיטורים או בעת הגעתה לגיל הפרישה.
עבדתי במועצה מקומית קציר חריש בחוזה מוקצב בזמן לשנת הלימודים במהלכה נכנסתי להריון יצאתי לחופשת לידה ועשרה ימים לאחר הלידה החוזה הסתיים המעסיק סירב להכיר בי כעובדת ומנע את חזרתי לעבודה לא שילם פיצויים ולא כלום האם זה חוקי מה שעשה עקב זה שהיה חוזה קצוב בזמן? תודה על העזרה
האם אפשר לפטר עובד ולהחזירו לעבודה? )כמובן בתשלום פיצויים)
האם צריך להיות פסק זמן מסויים עד להחזרתו או שניתן במיידי ובשינוי תנאי העסקה )(מספר ימים וכו)
שלום,לפני כחודשיים עשיתי תאום מס. במשכורת האחרונה המעסיק ניכה לי כ 3,000 ₪ לטובת ביטוח לאומי. פניתי לביטוח לאומי,הובהר לי שזו טעות חברה אך לא ניתנה לי אסמכתא. המעסיק דרש אסמכתא,ניגשתי למס ההכנסה,ניצנה לי אסמכתא שמדובר בטעות גביה של החברה,הטופס פוקסס לחברה. הכסף הוחזר לי,חצי כשבוע אחר המשכורת וחצי כשבועיים אחרי המשכורת. כתוצאה מטעות השכר איבדתי שעות עבודה ושילמתי קנס על איחור בתשלום השכירות. שאלותיי הן : 1) האם המעסיק מחויב לפצות אותי על שעות העבודה שהפסדתי בגלל הריצות לביטוח לאומי ולמס ההכנסה? 2) האם המעסיק מחויב לפצות אותי על הקנס ששילמתי?
בנוגע לזמן שהפסדת זכותך לבקש מאת המעסיקשכר עובד בטל.
בגין הקנס ששילמת בשל הניכוי שבוצע אין חובה חוקית למעסיק לשפות אך זכותך לבקש פיצוי סמלי כנגד העניין.
קח בחשבון כי ככל ותתעקש יותר על פיצוי בגין הטעות האמורה כך תסכן את הישארותך במקום העבודה.
שלום. אני עכשיו מנהל מו"מ עם 2 חברות על משרות דומות. אם אחת כבר התקדמתי ואני אמור לחתום על החוזה עבודה. תהליך אם חברה השנייה קר בהתחלה אבל משרה זו יותר מעניינת. אם אני אחתום חוזה עם חברה ראשונה ובסוף גם אתקבל בחברה השנייה, אוכל לבטל חוזה עבודה עם חברה ראשונה או שיש סנקציות/פיצוי מבחינת החוק? תודה
אני עובד בחברה במשרה מלאה כ - 17 שנים. בשנה האחרונה בגלל אילוצים שונים אני ממלא כ -- 80 אחוז מהשעות. אני נחשב עובד טוב ומסור ותורם לא מעט זמן מזני הפנוי גם לעבודה מהבית.
האם על הבסיס הזה רשאי המעסיק להוריד את אחוז המשרה שלי?
לאחר 6 שנות עבודה במקום מסודר התחלתי ללמוד למעסיק זה מאוד מאוד הפריע למרות שהלימודים הם לימודי ערב(המקצוע הנלמד הוא אותו מקצוע בו המעסיק האישי שלי עוסק)
שאלתי היא האם יש משהו לעשות לאחר שהמעסיק פיטר אותי ואמר שלא מתאים לו ?