בוקר טוב לעורכי הדין
ראשית, ברצוני להתנצל על ההודעה הארוכה, אך כמדומני שמצבנו די מורכב ולכן ראיתי לנכון לפרט אותו.
אנו קבוצה של 7 ארכיאולוגים בעלי תואר ראשון או שני המועסקים כעובדים שעתיים על ידי עמותה ידועה בירושלים כמנהלי חפירה של רשות העתיקות (המעסיק המשלם את משכורתנו הוא העמותה).
אנו בעלי
ותק של בין שנתיים לשבע שנים במקום העבודה. מתישהו במהלך שנות העבודה הוחתמנו על ידי העמותה על טופס וויתור
זכויות שבו כביכול ויתרנו על זכותנו לדרוש או לתבוע משהו מן העמותה בשל הפסקת העבודות.
באמצע חודש אוקטובר, מיד לאחר החגים, קיבלנו הודעה על כך שמשרתנו מופחתת מידית לשליש
משרה. ב-1 בנובמבר התבשרנו על כך שהעבודה מופסקת ואנחנו יוצאים מידית לחל"ת עד להודעה חדשה.
ב-8 לינואר החזירו אותנו לעבודה (בהתראה של יום), כביכול במשרה מלאה, אך ב-12 לינואר התבשרנו שהתוכנית היא לפטר כמה שיותר מאיתנו בקרוב. נאמר לנו שלמרות שזו איננה הודעה רשמית על
פיטורים עלינו לצפות להודעה שכזו בטווח זמן כלשהו (בין ימים לחודשים...).
אנו היינו רוצים לדעת מה הן זכויותינו (ואולי גם כמה מהן כבר הופרו...). מה משקלו של אותו "טופס וויתור זכויות" שעליו חתמנו? אם מגיעים לנו דמי
פיצויים, על פי מה הם מחושבים אם במשך חודשיים היינו בחל"ת כפוי, וחודש לפני החל"ת הורדנו לשליש משרה ועוד לפני כן היינו בחופשת
חגים מרוכזת (במילים אחרות, שלושת חודשי העבודה האחרונים ממש אינם משקפים את המשכורת הנורמלית שלנו בשנים האחרונות, שגם כך מגרדת בקושי את המינימום). בנוסף לכך, כל אחד מאתנו נמצא בסטטוס מעט שונה בשל המצב הכלכלי הלא פשוט אליו נקלענו בזמן החל"ת שנכפה עלינו והפחתת המשרה שקדמה לו, והיינו רוצים שיובהר לנו מצבו של כל עובד ועובד בנפרד.
עובד א' – שבועיים לאחר היציאה לחל"ת, בשל מצבו הכלכלי, הוא חזר לעבוד כעובד באותה העמותה ובאותה
משכורת, אך כפועל זוטר ולא כמנהל. שבוע לפני סיום החל"ת הוא מצא עבודה ברשות העתיקות ולכן עזב אותנו. האם מגיעים לו דמי פיצויים? כיצד הם מחושבים?
עובדת ב' – במהלך החל"ת, שוב בשל מצב כלכלי, הצטרפה לרשות העתיקות וכיום היא עובדת רשות העתיקות לכל דבר ועניין. כאשר עזבה את העמותה הם החתימו אותה על "טופס עזיבה". גם לגביה, היינו רוצים לדעת אם מגיעים לה דמי פיצויים ומה משקלו של אותו "טופס עזיבה"?
עובדת ג' – עובדת זו היתה בשלושת החודשים האחרונים בחופשת
לידה ממנה היא שבה השבוע. האם ניתן לפטרה? אם לא, כמה זמן יש לה עד שאולי תפוטר?
עובדת ד' – עובדת זו נמצאת בהריון די מתקדם (חודש שישי או שביעי), ולכן גם לא הוצאה לחל"ת הכפוי, אלא נמצאה לה עבודה חליפית לתקופה זו. מה הסטטוס שלה כיום? האם ניתן לפטרה בעתיד הקרוב או הרחוק?
עובדת ה' – עובדת זו לא מצאה עבודה חליפית בזמן החל"ת אך שבה ממנו עם הודעה שגם היא בהריון (ושיהיה במזל טוב). האם ניתן לפטר אותה? למעשה עובדת זו מתלבטת עדיין אם היא מעוניינת לשוב מן החל"ת שכן היא התחילה תהליך קליטה ברשות העתיקות (אין זה אומר שהיא תסיים אותו – יתכן ולא תתקבל לרשות בזמן הקרוב).
עובדת ו' – עובדת זו לא יצאה לחל"ת הכפוי כיוון שנמצאה לה עבודה חליפית בעמותה (בתיווך של אוניברסיטת ת"א) לתקופת החל"ת. כעת מששבנו לעבודה הסדירה, היא צפויה להיות מפוטרת גם כן. מה הן זכויותיה לגבי הודעה מראש,
שימוע, פיצויים וכו' (בדומה למעשה לכולנו).
עובד ז' – בתקופת החל"ת, שוב בשל הקשיים הכלכליים, עובד זה חתם על
חוזה אישי זמני (פרילאנס) מול רשות העתיקות. כעת מששבנו לעבוד אין לו את היכולת לחזור למשרה מלאה בשל ההתחייבות בפני רשות העתיקות. בנוסף לכך הוא צפוי להיות כעת מפוטר. מהן הזכויות המגיעות לו ומה היית ממליץ\ה לו לעשות כעת על מנת שיקבל פיצויים התואמים ל-6 שנות עבודה במשרה מלאה ולא לחצי משרה שבה הוא נאלץ לעבוד כעת?
ב"נימה אישית", בשל היחס המזלזל ותחושת ההתעמרות שאנו חווים מצד נציגי העמותה בשלושת החודשים האחרונים ובעיקר מאז ששבנו לעבודה, מרביתנו מחכים ליום שבו נפוטר, מקווים ורוצים שהוא יגיע בקרוב, ולא ממש חוששים ממנו.
תודה מראש!
הצוות..