פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 907
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נריה
24/11/2014 13:56
המשמרת שלי מתחילה בשמונה בבוקר ונגמרת בארבע אחה״צ, לפעמים מקפיצים אותי למשמרת המשך בעמדה אחרת, המשמרת השניה מתחילה בשש בערב ומסתיימת בשעה תשע בערב. השאלות שלי הן : 1) האם אני צריך לקבל שכר על השעתיים שחלות בין ארבע לשש? 2) האם כל השעות שמעבר לשעה ארבע נחשבות לשעות נוספות?
עורך דין
24/11/2014 16:22
שלום נריה

התשובה לשתי השאלות שלך חיובית.
נריה
24/11/2014 17:39
תודה על התשובה המהירה,אבל אני רוצה לחדד את השאלה : אני גר בפ״ת,שתי העמדות ממוקמות בת״א. אני עובד עד השעה 16:00 בעמדה הראשונה. העמדה השניה מתחילה בשעה 18:00 ומסתיימת ב 21:00. עכשיו, האם אני צריך לקבל שכר על טווח השעות שבין סיום המשמרת הראשונה להתחלת המשמרת השניה,קרי,16:00 - 18:00.
אסתר
24/11/2014 13:16
שלום ,
אני עובדת במקום העבודה כבר קרוב לשנה וחצי , ואני רוצה להתפטר .
אני יכולה לדרוש מהמנהל שיביא לי מכתב פיטורים ?
או שהוא יכול להתנגד לזה ?
ובמידה והמנהל מחליט לפטר אותי מכל סיבה שהיא , אני זכאית לקבל פיצויים ?
עורך דין
24/11/2014 15:32
שלום אסתר

עובדת שמחליטה להתפטר ללא סיבה מיוחד אינה זכאית למכתב פיטורים ו/או לתשלום פיצויים. להפך, את צריכה לכתוב ולהגיש למעסיק מכתב התפטרות ולתת לו הודעה מוקדמת לפי החוק.

אם המעסיק הוא שיחליט לפטר אותך, בהחלט תקבלי פיצויי פיטורין.
טלי
24/11/2014 12:20
פוטרתי ממקום עבודה עיקרי השכר :3400 ש"ח ברוטו (לבנק)
ובנוסף אני עובדת בנקיון השכר הוא 1000 ש"ח .

השאלה שלי איך יחושבו דמי האבטלה

בתודה מראש
עורך דין
24/11/2014 12:59
שלום טלי

באתר זה ובאתר המוסד לביטוח לאומי תוכלי למצוא מחשבון דמי אבטלה שיעזור לך לחשב את גובה הזכאות שלך.
משה
24/11/2014 11:46
שלום,
אני עובד כמאבטח במתקן שהינו מטה משרדים של חברה גדולה בארץ כבר שנתיים. בשנתיים האחרונות המתקן מאובטח ע"י חברת מודיעין אזרחי. בעוד כחודש לאחר שחברת מודיעין אזרחי לא זכו במכרז תגיע חברה חדשה. מלפני שנתיים קרה אותו דבר וכל המאבטחים קיבלו פיצויים פיטורים ( לאחר תחילת הליכיים משפטיים והגעה לפשרה בסופו של דבר ). נשלח לנו אימייל היום ע"י חברת מודיעין אזרחי שבהסכם הקיבוצי החדש של חברות השמירה אי זכייה במכרז אינו מהווה עילה לתשלום פיטורין , אך לאור מה שאני קורה באינטרנט כן מגיע לנו פיצויים. אשמח לתשובה אוביקטיבית. תודה.
עורך דין
24/11/2014 12:10
שלום משה

הצדק איתך ואכן במצב הדברים שתיארת מגיע לעובדים שעבודתם תופסק לקבל פיצויים במידה והחברה שלא זכתה במכרז לא תספק לכם עבודה חלופית באותם תנאים לכל הפחות.
משה
24/11/2014 12:26
השאלה שלי היא האם במידה ונרצה להמשיך לעבוד תחת החברה החדשה כדי שנוכל להמשיך לעבוד באותו מתקן ( ולכן גם יתאפסו כל הזכויות שמגיעות לנו עם הוותק ), האם נהיה זכאים לפיצויי פיטורין?
מירב
24/11/2014 11:47
עזרה!!!אני עובדת בחברת תקשורת שמרבית השכר שלי הוא מעמלות מכירה.. היות והצוות שבו אני עובדת עובר לעיר אחרת הוצע לי לקבל פיצויים או להישאר ולעבור תפקיד .
התקבלתי לתפקיד שבו נותנים לי הגנת שכר שפוגעת משמעותית בהכנסה החודשית שלי .לדוגמא: גובה העמלות הוא 12000 ונותנים לי רק 5000 !?!? האם מותר להם לפגוע כך ?
עורך דין
24/11/2014 12:09
שלום מירב

על פניו המעסיק כיסה את כל האפשרויות. קיבלת הצעה לעבור לעבוד בעיר אחרת עובר אותו מעסיק בתנאים פחות טובים ולחילופין, את יכולה להיות מפוטרת ולקבל את פיצויי הפיטורין ושאר הזכויות המגיעות לעובדת שפוטרה.

כמובן שאסור לפגוע בתנאי העסקתו של עובד, אך האפשרות שעומדת לך במצב של הרעת תנאים היא התפטרות בדין מפוטר, והרי המעסיק הציע גם את זה...

את תמיד יכולה לפנות לשיחה אישית עם עורך דין ולבדוק את הנושא לעומק, אך על פניו איני רואה מוצא אחר.

בהצלחה
חיים
24/11/2014 09:34
שלום רב,
ברצוני לדעת מה הדין בנוגע למעסיק אשר סוגר את העסק זמנית ( בעקבות צו של בית משפט ) עקב ליקויי בטיחות במקום העבודה.
1. האם המעסיק חייב לשלם שכר לעובדים?
2. המעסיק כבר הודיע לכלל העובדים במקום שזה חופשה ללא תשלום.
3. האם ניתן לעשות משהו בנדון?
תודה.
עורך דין
24/11/2014 09:51
שלום חיים

כמובן שהמעסיק מחוייב לשלם שכר עבור החודש הקודם שבו עבדת. לגבי חופשה ללא תשלום או חופשה כפוייה, הרי שהמעסיק יכול להודיע על כך לעובדים ובתנאי שלעובדים יש ימי חופשה צבורים, שאחרת יצטרך המעסיק לשלם שכר עבודה מלא לכל עובד שאין לו ימים צבורים. במידה והעסק לא יפתח, תוכל לראות את עצמך כמפוטר על כל המשתמע מכך.
חיים
24/11/2014 10:07
תודה רבה על המענה המהיר,
בנוסף המעסיק כבר הודיע לכלל העובדים ( ומבחינתו לא משנה אם יש ימי חופשה או לא ) מדובר בחופשה כפוייה ללא תשלום.
מה ניתן לעשות?
שוב תודה.
עורך דין
24/11/2014 11:40
חיים

אני מציע שתאסוף כמה מחבריך לעבודה, וביחד תפנו אל עורך דין שייעץ לכם כיצד לנהוג ויסביר מהן הזכויות שלכם וכיצד יש לפעול.
מעון ילדים
24/11/2014 10:48
לעו"ד שלום,
הנני מנהלת גן ילדים באזור המרכז.
בחודש אוגוסט האחרון פיטרתי עובדת שניהלה את הגן לטובת בת משפחה שמנהלת אותו כרגע.
פיטרתי את העובדת כחודש לפני חופשת הקיץ שבה היא לא עובדת אך מקבלת שכר.
רציתי לדעת אם אני נדרשת לשלם לה תשלום נוסף על כך שהיא פוטרה לפני החופשה?
יש לציין כי העובדת פוטרה ע"פ כל הנהלים בחוק.
אודה לתשובתך
עורך דין
24/11/2014 10:51
שלום לך

אם הליך הפיטורים בוצע באופן חוקי ותקין ושילמת לעובדת את כל הזכויות המנויות במסגרת חוקי העבודה, אינך צריכה לשלם לה מעבר לכך ואין לה זכויות יתרות.
הטעיה
מירב
23/11/2014 23:24
האם המעסיק יכול לאסור עלי לצאת להשתלמות שהוא הכתיב לי ללכת אליה מלכתחילה? ואם לאחר קליטתי לעבודה התברר לי שאני מחליפה מישהיא בחופשת לידה. מידע שלא נמסר לי בראיון?האם חוקי? האם ניתן להאשים אותי באלימות מילולית ולכפות עלי חופשה
RE: הטעיה
עורך דין
24/11/2014 08:16
שלום מירב

לגבי יציאה להשתלמות - התשובה חיובית. אם המעסיק יזם זאת זכותו גם לבטל את ההשתלמות ובלבד שטרם החלה ונתנה לך הודעה על כך מראש. לגבי קבלתך לעבודה ואי חשיפת העובדה שהתקבלת כעובדת זמנית לצורך החלפת עובדת שיצאה לחופשת לידה, הרי שהמדובר בחוסר תום לב וזה אסור על פי חוק ויכול להקים לך זכות לפיצויי.

לגבי שאלתך האחרונה, למעסיק זכות להוציא אותך לחופשה כפויה באם הודיע לך על כך מראש ובמידה ויש לך ימי חופשה צבורים, שאחרת הוא יצטרך לשלם לך שכר מלא.
אתי
23/11/2014 21:31
אני עובדת שכירה עם חוזה אישי מיוחד. אני מקבלת שכר חודשי ברוטו ע"ס 4,400 ₪ + עמלות בגובה 0.5% (החוזה מתאריך 3.4.13 . קיבלתי הודעה מהחברה שרוצים לקצץ בעמלה מ 0.5%- ל - 0.2% . האם זה חוקי?
עורך דין
24/11/2014 08:13
בוקר טוב אתי

על פניו, זוהי הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך. מאידך, לפני שתקבלי החלטה כלשהי, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בצירוף תלושי שכר אחרונים וכמובן שהעתק מחוזה העבודה שלך.

בהצלחה ויום טוב
בת שבע
23/11/2014 09:31
בוקר טוב

שלום רב, אני עובדת פעמיים בחודש (בדרכ בשבת) ומקבלת שכר מינימום (בתוספת האחוזים שמגיעים עבור עבודה ביום מנוחה). המעסיק לא שילם לי עד כה: החזר נסיעות (כמה מגיע עבור יום רגיל וכמה עבור נסיעות בשבת?), הבראה, חופשה, ימי מחלה וקרן פנסיה / קופת גמל.

האם כשמעסיק מודיע לי שאינו להעסיק אותי בגלל מגבלה באישור של "סדרן במוסדות" שאינה בידי מאחר והוא לא עשה קורס הכשרה בנושא , מחוייב בפיצויי פיטורין (עובדת אצלו מעל שנתיים) ובמכתב על הפסקת העסקה?

מה עלי לעשות במידה ומסרב לתת לי המכתב על מנת להימנע ממתן פיצויים? האם על המעסיק לשאת רטרואקטיבית בכל ההפרשות לטובת קופת גמל שלא שילם עד כה מיום התחלת העסקה?

אודה להתייחסותך. בברכה, בת שבע
עורך דין
23/11/2014 19:52
שלום בת שבע

עצם העובדה שהמעסיק נמנע מתשלומים כמו דמי הבראה, נסיעות והפרשות לפסניה מהווה בעיה המודבר על פגיעה בזכויות שלך, בניגוד לחוקי העבודה. לגבי תשלום פיצויים, אם המעסיק החליט גם לפטר אותך בנוסף לכל הצרות, הרי שהוא מחוייב לשלם לך פיצויים.

בכל מקרה אני מציע לך לפנות בהקדם ולהתייעץ עם עורך דין לגבי מכלול הזכויות שלך שנפגעו לכאורה.

ערב טוב.
אבישג
23/11/2014 09:07
אני עובדת במקום חדש מזה שישה חודשים. לא טוב לי בכלל. הבוסים קשים מזלזלים וצועקים ומשפילים בכל הזדמנות. אני מחפשת עבודה חדשה, אך בחוזה אישי שחתמתי עליו כשנכנסתי לעבודה זו, מצויין כי עליי להודיע על סיום עבודה חודשיים מראש. לכל הדעות זה המון זמן במיוחד שרק התחלתי. האם החתמה על סעיף שכזה חוקית ואני מחוייבת לו לחלוטין? או שיש פירצה שניתן לעקוף
אודה על עזרתכם.
עורך דין
23/11/2014 19:49
שלום אבישג

עצם ההחתמה על הסעיף אינה בעייתית אך למרות חתימתך, לא ניתן לדרוש ממך תקופת הודעה מוקדמת ארוכה יותר מזו הקבועה בחוק. בהצלחה בדרכך החדשה!
אתי
23/11/2014 09:34
התחלתי לעבוד בתחילת אוק', עם משכורת של 25 ש"ח לשעה אף אחד לא דיבר, לא הזכיר הפחתת שכר, בחישוב הכללי בסך הכל מקבלים משכורת רעב ומתחת לתשלום שכר מינימום. מה אני יכולה לעשות?
עורך דין
23/11/2014 19:43
שלום אתי

לא ממש הבנתי מה את שואלת. האם המעסיק פנה אליך ואמר כי הוא מבקש להפחית את שכרך? האם סיכמו איתך על שכר שעתי של 25 ש"ח ובפועל שילמו לך לפחות מזה?נסי להסביר את עצמך טוב יותר ואני מבטיח לנסות ולעזור.
בת אל שם טוב
23/11/2014 08:48
שלום עורך דין,
בתקופת צוק איתן לא הגעתי לעבודה ,ודווח על כך למעסיק כי לא היה מקום מוגן. בעלת וותק של שנה ו7 חודשים. לאחר כך ביקשתי לחזור לעבודה אך המעסיק אמר שאני מפוטרת ,לאחר שדרשתי את המכתב הוא שינה את גרסתו ואמר שהתפטרתי .אמרתי אני לא התפטרתי אני מוכנה לחזור לעבודה הוא לא הסכים .עכשיו לא עשו לי שימוע ולא מתן הודעה מוקדמת ולא שילמו לי פיצויים וכן לא שילמו לי את מה שמגיע לי בתום יחסי עובד ומעביד כגון ימי חופשה וימי הבראה ועוד משהו לא היו מוכנים לחתום לי על הטפסי תביעת ביטוח לאומי כי לא רצו לרשום את הסיבה להפסקת העבודה ככה נאמר לי .עכשיו השאלה שלי אם אני זכאית, ואכן יש לי סיכוי לזכות במשפט?
ואם לא, למה ?ומה אני עושה במצב הנתון?
עורך דין
23/11/2014 19:42
שלום בת אל

לפי הגירסה שלך, יש לך סיכוי מעולה לזכות במשפט ואם זה מצב הדברים, אני בהחלט ממליץ לפנות אל עורך דין ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק שפגע בזכויות שלך ועבר על החוק לכאורה.
דני
23/11/2014 08:39
בהתפטרתי מעבודתי עקב עיכוב בתשלום תגמול ופגיעה בשמי. הייתי חתום על חוזה שבו אם אני מתפטר במהלך שנתיים אני משלם קנס. בשלבי המשא ומתן לסיום הודיעו לי כי לא ישלמו לי את השכר האחרון בכלל ושזה חוקי, ובמידה וארצה אצטרך לחתום שאני מוותר על סעיף הפיצויים שלי (חתמתי בלית ברירה).

בתלוש השכר ראיתי שלא שילמו לי תשלום מלא, הבטיחו שידאגו לי לתגמולים שתגיעים לי וכרגע מסננים אותי.
אשמח לעזרה
עורך דין
23/11/2014 19:40
שלום דני

לא נשמע טוב הסיפור שלך ככל שהדבר נוגע לזכויות העובד. אני ממלציץ לך לפנות בהקדם לעורך דין מטעמך שיטפל בנושא מול המעסיק שנהג בצורה לא חוקית לכאורה.
דוד
23/11/2014 17:40
שלום רב,
רציתי לשאול האם החוק מגדיר, והיכן, את הקריטריונים להיותך "עובד כפיים" לעניין התוספת הרלוונטית לעובדי הרשויות המקומיות?
תודה מראש :)
עורך דין
23/11/2014 18:42
היי דוד

אתה לגמרי צודק. הגדרת עבודת כפיים לא נמצאת בין חוקי העבודה השונים ולמעשה המושג גם מעולם לא זכה להגדרה חד משמעית בפסיקה. לאורך השנים היו כמה וכמה פסקי דין שעסקו במשמעות המושג, שזכה לפרשנות לפי "המשמעות הרגילה שמייחסים לו בני אדם". עוד כלל אצבע הוא השכל הישיר וההגיון הבריא בבואינו לפרש ולהחליט מי הוא עובד כפיים ומי לא.
תמר
23/11/2014 12:56
שלום,
רציתי לדעת האם עובדי קבלן הנאלצים להפסיד עבודה עקב שביתה במקום עבודתם זכאים לשכר עבור הימים בהם הפסידו עבודה? ואם כן היכן ניתן למצוא חוק זה.

בברכה,
תמר.
עורך דין
23/11/2014 17:04
שלום תמר

בזמן שביתה העובד השובת למעשה משעה באופן זמני את חוזה העבודה האישי שלו מול המעסיק ומשכך הוא אינו זכאי לקבל שכר עבודה בגין תקופת השביתה.
תמר
23/11/2014 17:49
שלום, תודה רבה על התשובה אך נדמה לי כי השאלה לא הובנה.
עובדי הקבלן אינם שובתים. השביתה נכפת עליהם מאחר ובמפעל בהם הם עובדים ישנם פיטורים רבים וועד העובדים החליט לשבות.
עובדי הקבלן מוכנים להתייצב לעבודה אך המפעל סגור עקב השביתה.
האם בכל זאת הם נפגעים מהשביתה אשר לא נוגעת אליהם?
תודה מראש,
תנר.
עורך דין
23/11/2014 18:33
שלום שוב

במידה ולא עובדים בגלל השביתה לא מקבלים שכר.
תמר
21/11/2014 10:51
שלום,
בקרוב אתחיל להעסיק מטפלת לתינוק בביתי. פתחתי תיק בביטוח לאומי וסיכמתי איתה על שכר גלובלי של 3000 ש"ח עבור 3 ימי עבודה בשבוע.
לא מצאתי מידע ברור בנוגע לזכויותיה: לכמה ימי חופשה ומחלה היא זכאית? האם אני מחויבת להפריש לה לקרן פנסיה (היא עבדה כשכירה עד לפני 4 חודשים)?
ושאלה כללית: במידה וימי החופשה במשק ("ימי שבתון") יהיו רבים יותר מימי החופשה שהיא זכאית- כיצד נהוג להתנהל? האם להוריד באותם חודשים מהשכר, למרות שהוא מוגדר כ"גלובלי"? האם להשלים את הימים במועד אחר?
תודה רבה,
תמר
עורך דין
23/11/2014 15:43
שלום תמר

עובדת משק בית הנה עובדת לכל דבר ועניין ויש לה את כל הזכויות כמו לכל עובדת שכירה אחרת. לעניין ימי חופשה ולכל זכות אחרת שלה, הרי החישוב נעשה לפי חלקיות המשרה, כאשר 186 שעות בחודש מהוות משרה מלאה ומכאן החישוב שלך צריך להגזר.

בהצלחה.
תמר
23/11/2014 17:43
תודה על התשובה, אשמח לקבל מענה גם על החלק השני של שאלתי: במידה וקיים פער בין ימי החופשה שנצברו לבין ימי החופשה במשק ("שבתון") בפועל- למשל בחופשת פסח- מה עלי לעשות כמעסיקה? לא מצאתי התייחסות לכך בשום מקום...
תודה!
שני עבדי
23/11/2014 10:41
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודה, ולאחר כחודשיים וחצי עברתי שימוע ולאחריו קיבלתי מכתב פיטורין.
אני מרגיש שנעשה לי עוול מהסיבה שלא ניתן לי מספיק זמן להוכיח את עצמי ובנוסף יש לי הרגשה שאני מפוטר ללא סיבה בכדי לפנות תקן לעובד המקורב לעובד אחר בחברה.
האם ניתן לבטל את סיום ההעסקה בטיעון של סיום העסקה מוקדם מידי מתחילתה?

תודה
עורך דין
23/11/2014 17:06
שלום לך

לצערך הרב התשובה לשאלתך שלילית. כל עוד הליך הפיטורים מתבצע בכפוף לחוק, הרי שזכותו המלאה של המעסיק לפטר את מי מעובדיו בכל מועד שימצא לנכון. ניתן לפטר עובדים אחרי יומיים, אחרי חודשיים או אחרי 20 שנה.

דרך צלחה.
אנונימית
23/11/2014 08:38
בס"ד
בוקר טוב עורך דין נכבד,

פוטרתי מהעבודה לאחר שימוע ומתן הודעה מוקדמת של חודש ימים, המעביד הודיע לי כי הוא מוותר על נוכחותי ועל עבודתי בפועל בתקופת ההודעה האמורה, וישלם לי פיצוי בגובה השכר שהייתי מרוויחה עבור הודעה מוקדמת.

בתלוש השכר שקיבלתי בסוף החודש שבו פוטרתי, המעביד איחד לי את המשכורת של החודש שבו הפסקתי לעבוד והמשכורת על חודש מתן הודעה מראש.

כתוצאה מאיחוד המשכורת גובה ההורדות חובה קפץ באופן משמעותי מההורדות חובה שהיו יורדים לי בדרך כלל אם היה מפצל את המשכורות לחודש בחודשו.

ברצוני לדעת האם היה מותר למעביד לאחד לי את המשכורות ללא הסכמתי?

תודה מראש והמשך ערב מקסים :)
עורך דין
23/11/2014 17:02
שלום לך

איני מוצא בעיה בהתנהלותו של המעסיק. לא נתקלתי בעבר במקרה של עובד שטען כי קיבל את השכר המגיע לו לפני המועד...הגם שהמדובר בשכר אחרון לאחר פיטורים.
מורן
23/11/2014 08:36
שלום לכולם שמי מורן ואני עובדת במסעדה באזור השרון בתפקיד מלצרית.

מזה כשנתיים אני מקבלת לכאורה תלוש פיקטיבי הרי שהכסף היחידי שאני מקבל הינו הטיפים מלקוחות ומכאן שעולות לי כמה שאלות.

ראשית, לעניין ימי החופש ותשלום ההבראה. בתלוש באופן פיקטיבי לחלוטין רשום כי המעסיק משלם לי על ימי חופש והבראה אולם בפועל אני לא מקבלת ולו אגורה מהמעסיק.
שנית, במהלך המשמרות אני נדרשת כחלק מנהלי העבודה להפריש לברמנים אחוז מסוים מהסכום הכולל אולם הכסף הולך בפועל למעסיק ואיתו הוא משלם לברמן את סכום הבסיס שקבעו בניהם (מעל המינימום).

בפועל יוצא מצב שאני בתור מלצרית ושאר חברותי לעבודה מממנים למעסיק לפחות ברמן אחד בחודש.

דבר נוסף שרציתי לדעת האם על פי חוק המעסיק מחויב לשלם לי זמני המתנה שאני מגיעה לעבודה ולא עולה למשמרת.(לפעמים יכולה ההמתנה להגיע לשעתיים ויותר).

אשמח לכל תשובה עניינית בנושא (אדגיש כי במקרה שלי ישנן עוד מלצריות שמחכות לדעת מה הזכויות המשפטיות שלנו).
בברכה, מורן
עורך דין
23/11/2014 17:00
היי מורן

אני מציע לך לפנות בהקדם לברור מעמיק של ההתנהלות במקום עבודתך, מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה. על פניו ישנן לא מעט בעיות בהתנהלותו של המעסיק, כמו: הוצאת תלוש שכר פיקטיבי, אי תשלום דמי הבראה, אי תשלום נסיעות, אי תשלום עבור ימי חופשה ועוד!

אלה נושאים שאין לעבור עליהם בשתיקה.
לירון
23/11/2014 16:47
שלום למנהלי הפורום המעולה הזה!

העסקתי עובדת זרה בניקיון כ 4 שנים, תמיד ביקשה שלא ידעו עליה ואמרה לי שהשכר שהיא לוקחת כולל הכל, עכשיו לאחר שהפסקנו את עבודתה פנתה לקו העובד לקבל את התנאים הסוציאלים, למרות ששילמנו לה שכר גבוה מאוד כי חשבנו שזה מגולם בפנים.

אין לנו הסכם כתוב, התשלום נעשה תמיד במזומן ושעות העבודה שלה השתנו במהלך השנים (התחילה בשלוש שעות ולפני שנתיים עברה לחמש שעות).

האם יש דרך להפחית את העלויות שהיא דורשת? (השכר כולל גם נסיעות ).

והאם יש טעם להגיע להתייעצות בנושא כזה?

אשמח לתשובתכם,

לירון
עורך דין
23/11/2014 16:54
שלום לירון

את בבעיה. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, שמטרה להתמודד עם דרישותיה של העבודת והמנע מתביעה משפטית ככל שהדבר ניתן.
אריאלה אחרק
23/11/2014 16:45
האם יש הבדל בזכאות ימי החופשה לבית דפוס עד 20 עובדים ? או שהזכאות לככל הענף הדפוס.
אם אפשר לקבל רשימה
עורך דין
23/11/2014 16:53
שלום אריאלה

לעובדים בבית דפוס שבו פחות מאשר 20 עובדים זכות לימי חופש הלפי הוותק בעבודה:

1-2 שנות ותק - 12 יום חופשה
3-4 שנות ותק - 15 ימי חופשה
5 שנות ותק - 18 ימים
6 שנות ותק - 19 ימים
7 שנות ותק - 21 ימים
8 שנות ותק - 23 ימים
9 שנות ותק - 26 ימי חופשה

בהצלחה.
אני
22/11/2014 23:49
אני עבדתי במשרד שנה ושבעה חודשים, בחודש ספטמבר הייתי בחו"ל לכמעט חודש ובזמן הזה הוחלט על שינוי התנאים בעבודה לכל העובדים. מסמך שהוציא הבוס כתוב בו שעל כל ערב חג ירד חצי יום חופש ושבכל חול מועד מסיימים באחת. לא ביקשו ממני לחתום על המסמך. עד עכשיו עבדנו בערבי חג וחול המועד. בכל מקרה הודיעו לי לא הרבה אחרי שחזרתי מארה"ב שמפסיקים את עבודתי ונותנים לי חודש התראה מראש. את ההודעה קיבלתי ב6.10 וגם נאמר לי בה לא להגיע לעבודה ושאם הוא יצטרך אותי הוא יבקש ממני לבוא, בזמן הזה חל חג סוכות, חול המועד וערבי חג. אחרי החג ליום אחד נתבקשתי לבוא לסגור כמה דברים וזהו.
להפתעתי הרבה בתלוש האחרון הורידו לי אלף ש"ח. שזה חצאי הימים של ערבי החג וגם על חול המועד הוא הוריד חצאי ימים. האם זה חוקי? האם הוא יכול לשנות ככה את התנאים כשהוא זה שאמר לי לא להגיע למשרד בחודש הזה. מה גם שחול המועד עובדים עד אחת והמשרה שלי היא עד שלוש וחצי שזה בכל מקרה לא חצי יום.
מה ניתן לעשות?
תודה
עורך דין
23/11/2014 16:40
שלום לך

מתוכן שאלתך עולות כמה וכמה בעיות. הראשונה הנה שהליך הפיטורים שלך לא היה תקין שכן לא התקיים שימוע לפני שהוחלט לפטר אותך. מעבר לכך, המעסיק אינו יכול לשנות באופן חד צדדי את תנאי העבודה, אך מאחר וכבר פוטרת אין לכך משמעות רבה מדי. אני מצי עלך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת שתוכלי להיות בטוחה כי כל הזכויות שלך מתקיימות בעקבות הפיטורים...
אדוה
22/11/2014 23:36
שלום.
האם יש מס]ר דרכים שבהן יכול המעסיק לחשב זכאות לשעות נוספות?

לדוגמה, אם שכיר עובד ראשון עד חמישי 12 שעות ביום ובנוסף ימי שישי 8 שעות ביום.

מהי צורת החישוב?
האם ישנה תקנה שלפיה מותר למעסיק שלא לשלם שעות נוספות על כל שעה תשיעית ומעלה?

האם יש הבדל אם העבודה היא 12 שעות * 3 ימים בשבוע
+ 3 ימים * 8 שעות?

תודה
עורך דין
23/11/2014 16:36
שלום אדוה

יש דרך אחת לחישוב שעות נוספות והיא תלויה במהיקף העסקתך ובשאלה האם את עובדת 5 או 6 ימים בשבוע. המעסיק אינו יכול לשנות אות אופי החישוב ולא יכול שלא לשלם שעות נוספות לפי חוק. אם יש לך בעיות עם תשלומים עבור השעות הנוספות שאת עובדת, את יכולה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי.
טלh
21/11/2014 13:15
אני בת 21, עובדת במלצרות, ואמרו לי להגיע למשמרת בשעה מסויימת (לדוגמא 9 בבוקר),אני מגיעה בזמן אך המעסיק שלי מעכב אותי ולא מדפיס לי שעון נוכחות עד שהוא רואה שמתמלא ויש סיבה להכניס אותי למשמרת, עד אז אני נמצאת במסעדה ויושבת בצד. הוא אמר שהוא יכול לעכב אותי עד חצי שעה. האם זה אפשרי? או שהוא חייב להדפיס לי שעון נוכחות מהרגע שהתייצבתי למשמרת?
עורך דין
23/11/2014 15:52
שלום טל

המעסיק אמור לשלם לך שכר עבודה מלא מהרגע שבו את מגיעה למקום העבודה לפי סידור העבודה שלך. אם נאמר לך כי משמרת בוקר מתחילה בשעה 09:00 והגעת בשעה זאת, את אמורה לקבל תשלום מתשע ולא משעה אחרת.
רפי
21/11/2014 13:04
איבדתי חלק ניכר מתדפיסי שעון הנוכחות במקום עבודתי.
במידה ואבקש ממקום עבודתי להדפיס אותם מחדש, האם זו חובתו?
עורך דין
23/11/2014 15:51
היי רפי

התשובה לשאלתך חיובית. כרטיס הנוכחות שלך אינו סוד צבאי וזכותך המלאה לדעת באילו שעות וימים עבדת.
שמואל
21/11/2014 09:35
שלום
העסיק אותי אדם נקרא לצורך הענין גדעון, קבענו את שכרי ע"ס 5000 ש"ח והוא קבע את היקף משרתי ואת תפקידי

בשנתי הראשונה שולם שכרי במלואו ע"י עמותה שבנהנלת גדעון

במהלך השנה השניה גדעון הצליח לגייס שני עמותות אחרות ששילמו לי חלק משכרי, ואת השאר הוא השלים הסדר זה היה ל8 חודשים (לא הופרש מהעמותות לקרן פיצויים לפי סעיף 14) בשאר החודשים גדעון השלים את כל השכר

בשנה השלישית גדעון הצליח לגייס עמותה שתיקח בעלות על ניהול המוסד והוא היה המנהל אך חלק מפעילויות המוסד נעשו ע"י העמותה של גדעון, ושכרי שקבעתי עם גדעון (שכרי אף עלה בסיכום עם גדעון ל7000 ש"ח) שולם במלואו ע"י העמותה כמו כן הופרש ממנה הפרשות לקרן פיצויים

בשנה הרביעית העמותה הנוספת הורידה לי חלק מהתשלומים (מסיבות טכניות ככה לפחות הם הודיעו לי) וגדעון השלים כ15% מהשכר שעליהם הוא לא הפריש לקרן פיצויים

יצוין שבכל השנים ההתנהלות שלי היתה מול גדעון והוא זה שקבע את שכרי ואת מה עלי לעבוד [ואף בתלושים שקיבלתי מהעמותה הנוספת היה כתוב לדוגמא שהיקף משרתי הוא 24 ש"ש מכל מקום גדעון סיכם עמי שאעבוד 30 ש"ש]

כעת פוטרתי מעבודתי אצל גדעון אך אני ממשיך לעבוד במוסד אחר (ובעיר אחרת) שתחת ההנהלה של העמותה השניה שששלמה לי שכרי

האם גדעון מחויב לשלם לי פיצויים?

ואם כן כמה? איך מחשבים את הפיצויים?

האם הוא אמור לשלם גם על השנה שבה קיבלתי שכר מהעמותות האחרות (השנה השניה) שעליה לעולם לא אקבל מהם פיצויים מכיון שסך הכל עבדתי אצלם פחות משנה וכן לא הופרשו לי פיצויים מהם על התקופה הזאת
בתודה שמואל
עורך דין
23/11/2014 15:41
שלום שמואל

כפי שבוודאי הבנת לבד, מצבך התעסוקתי וריבוי המעסיקים אינם מקלים על ההתמודדות עם שאלתך והצורך לשלם לך פיצויים. על פניו, אותו "גדעון" הוא שאחראי כלפיך בכל הנוגע ליחסי עובד מעביד, אך בטרם נקיטת פעולות כלשהן, חשוב ומומלץ לבדוק את הנושא לעומק ובאופן אישי - מול עורך דין מטעמך.

בהצלחה
תמר
23/11/2014 14:24
שלום, קיבלתי מכתב מחברת הביטוח מנהלים שלי שמתריעה שמזה 6 חודשים המעסיק שלי אינו מעביר להם כספים, ועלי להשלים מיידית את הסכומים אחרת ייפגעו זכויותי.
מה עושים?? למי פונים??
תודה!
עורך דין
23/11/2014 15:36
שלום תמר

המעסיק חייב כמובן להמשיך ולהפריש כספים לפי חוק. אני ממליץ לך לפנות בכתב אל המעסיק ולדרוש את המשך העברת הכספים ותשלום עבור כל אותם החודשים שלא שולמו. לפי תגובתו ובכפוף אליה, תוכלי להחליט האם לפנות אל עורך דין מטעמך.
שרה פרל
21/11/2014 08:53
אני עובדת במוסד למעלה משנה, כעת אני בהריון בחודש 8, וכבר אין להם עבודה לתת לי, לטענתם בגלל שאני ממלאת מקום אין לי בסיס להמשך עבודה אצלם ולכן אני בחוץ- כלומר אין אפילו מכתב פיטורין או סכום כלשהו, לפי הידוע לי הדברים מנוגדים לחוק-
מה עלי לעשות?
האם נכון מה שהמעסיק אומר?
יש לציין שכן היו לי שעות משלי ( הוראה) למשך 8 חודשיים בנוסף על היותי מ"מ
תודה רבה
עורך דין
23/11/2014 15:34
שלום שרה

הדברים מנוגדים לחוק בלשון המעטה! אם פיטרו אותך או שהפסיקו לתת לך עבודה בחודש השמיני להריון, התחנה הבאה שלך צריכה להיות פגישה עם עורך דין ופניה לאפיק המשפטי לאור התנהלותו של המעסיק. בית הדין לעבודה רואה בחומרה רבה מקרים של פגיעה בזכויותיהן של נשים בהריון.
אלי
20/11/2014 21:10
אני עובד במקום עבודה ומקבל שכר גבוה מ30 שקל לשעה לצורך העניין יש לציין שהשכר השעתי מורכב גם מגמול א' שעליו עמלתי וטרחתי שעות השתלמות.
השכר בסיס שלי מורכב מ
שכר יסוד בסיס-2721
תוספת וותק 167
גמול השתלמות א' 328
ותק משמרת 40
פרס נוכחות משמרת 100
תוספת מפעלית 1803
תוספת הסכם 2006 479
תוספת הסכם 2011 323
סה"כ כ- 6000 בסיס
כול המספרים הנ"ל בשקלים.

תוספת גמול א' משפיעה על שאר המרכיבים ובלי הגמול אני אמור לקבל שכר של 5400 בערך
השאלה שלי היא כזאת,אם במידה ומעלים את השכר מינ' למספר כזה או אחר השכר שלי יתעדכן אוטומט ל30 שקל ועל זה יבוא התוספת של הגמול? כי אם זה ככה הגמול שעשיתי לא שווה כלום,עובד שיגיע חדש יעבור אותי בשכר בלי גמול! ועוד יעשה גמול בכלל יעבור אותי!
מה החוק אומר לגבי זה?
עורך דין
23/11/2014 08:34
שלום אלי

האם אתה מקבל שכר שעתי ואם כן מה השכר שלך לשעה? בכל מקרה, ההגיון אומר שאם אתה מרוויח שכר מינימום, שאר התוספות מתווספות אליו ולכן כאשר שכר המינימום יעלה גם שכרך יעלה בהתאם.
אלי
23/11/2014 13:11
מקבל 29.5
אבל זה מורכב מגמול...כלומר בלי גמול אני יקבל 26 בערך

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ