פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 896
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שולה
21/12/2014 15:00
שלום,
מספר שאלות בנוגע לימי מחלה- על פי חוק:
1. במידה והייתי 5 ימים בבית- חלק בגלל הבת שלי וחלק בגללי- זה נחשב רצף מחלה של 5 ימים או שמופרד לשתי מחלות?
2. במידה וחזרתי הביתה באמצע היום בגלל מחלה- האם זה נחשב ליום הראשון של המחלה או שהספירה היא רק מהיום הבא? מה הדין לגבי חצי היום שלא עבדתי?
3. אם המחלה התחילה בחמישי- האם שישי- שבת נחשבים לימים בספירה? או שהיום השני למחלה הוא רק יום ראשון (משרה מלאה, ראשון עד חמישי).
תודה!
שולה
22/12/2014 09:49
הי, אודה לתגובה
מיכל
21/12/2014 20:06
אני עובדת בחברה 7 שנים משרד בשכר חודשי, לאחר חזרתי לעבודה מחופשת לידה, הודעתי למעסיק שאנילא יכולה לעבוד עד שעה 17:00 מה שרשום בחוזה העסקה שלי. שאני יכולה רק עד 16:00,עברה שנה ללא שינויים, בחודש אחרון בתלוש השכר שלי הורידו 5 ימיי חופשה עבור שעות שחסרים.
האם מותר למעסיק לעשות זאת? ללא הודעה או ללא שיחה איתי.
האם זה נחשב להרעת תנאים ?
עורך דין
21/12/2014 21:09
היי מיכל

לא הבנתי מה הסיבה לכך שהורידו לך 5 ימי חופשה. האם היית בחופש? ואיך מתקשר נושא הורדת ימי החופשה לשעות העבודה שלך?
מיכל
21/12/2014 21:34
לא הייתי בפועל בחופש,
ההסכם העסקה שלי היה 9 שעות בשכר חודשי לאחר חופשת לידה הודעתי למעסיק אנני יכולה לעבוד 9 שעות רק עד 16, אבל לא תמיד אני עובדת בול 8 שעות לפעמיים 7.6 שעות. אז עשו חישוב חוסר שעות והורידי מצבירת ימיי חופשה ,
אני עובדת ככה כבר שנה שלמה ללא תנולות על השעות שלי....
מותר לעשות ללא הדיעה לעובדת?
דניאלה
21/12/2014 20:42
המעסיק שלי הודיע לי שאני מפוטר היום.
כמה זמן אני יכול להמשיך להגיע לעבודה ולקבל שכר עד שאמצא עבודה אחרת?
עורך דין
21/12/2014 21:10
דניאל/ה

איני יכול לדעת עד מתי תוכל/י להמשיך לעבוד שכן איני יודע מהו הוותק שלך בעבודה ולכן לא ניתן להבין מה תקופת ההודעה מראש לפי חוק.
מעיין
21/12/2014 19:11
שלום רב,
רציתי לדעת אם המעביד פיטר אותי לפני חודש ואני נמצאת שנה כבר בעבודה ואמורה לקבל פיצויים, האם תשלום הפיצויים הוא מיום הפיטורים או מיום המשכורת האחרונה? המעביד שלי טוען שזה מהמשכורת האחרונה וכבר חודש וחצי הוא עוד לא שילם לי פיצויים והוא טוען שאת הפיצויים אקבל רק בחודש הבא ב-15/1 שזה בערך חודשיים מיום הפיטורים.

תודה מראש,
מעיין
עורך דין
21/12/2014 19:13
שלום מעיין

המעסיק אמור לשלם לך פיצויים עד 30 יום מיום סיום יחסי עבוד מעביד או במועד התשלום של המשכורת האחרונה - לפי המועד המוקדם מבין 2 הנ"ל.

ערב נעים ובהצלחה בהמשך דרכך.
פיצויים
רחל
21/12/2014 18:48
שלום
עבדתי בחב' ניקיון במשך שנתיים עזבתי את העבודה מרצוני לפני שנה .המעסיק הפריש לי כל חודש תגמולים ופיצויים
מבדיקה שלי המעסיק נתן הוראה לחב' המבטחת שכספי הפיצויים חוזרים אליו והתגמולים אליי מאחר ועזבתי את העבודה מרצוני ואיני זכאית לפיצויים. האם זה חוקי מצד המעסיק לעשות זאת? מהו סעיף 14 האם אפשר הסבר קצר?
עוד אציין שהמעסיק החתים אותי על טופס כשהתחלתי לעבוד בחב' הניקיון שאומר כך : "במקרה של סיום העבודה בנסיבות שאינן מזכות את העובד בפיצויי פיטורים סכום הפיצויים שהופרש לקופת גמל לרבות קופות גמל לקצבה שנצברו יוחזרו למעסיק בכפוף לכל דין"
עורך דין
21/12/2014 18:54
שלום רחל

הסכומים המופרשים לאורך חודשי העבודה לטובת פיצויים שייכים לך ולא למעסיק. אני מציע לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין על מנת שתביני כיצד תוכלי לקבל את הכספים המגיעים לך בחזרה.
ל.ח
21/12/2014 16:51
בעניין פנסיה בריאותית,

עובד לאחר בדיקה של רופא תעסוקתי מטעם העבודה, התקבלה החלטה כי אותו עובד אינו כשיר לעבודה כלל. רציתי לשאול עורך דין האם העובד זכאי לקבל פיצוי פיטורין לאור גיל של 63.5 שנים. תודה מראש...
עורך דין
21/12/2014 17:59
שלום לך

כל אדם המקבל אישור של רופא תעסוקתי לפיו אינו יכול להמשיך לעבוד כלל לאור מצבו הבריאותי רשאי להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לקבל את מלוא הזכויות המנויות בחוק, ואין כל קשר לגילו.
ניקול
18/12/2014 13:56
שם תוכן הודעה: אני עובדת כ 9 שנים באותה חברה, בשבועיים האחרונים חלה הפחתה במשמרות ל 3-4 בשבוע, בניגוד להסכם תנאי העבודה - 6 משמרות.
מתי עליי למסור בכתב התראה על הרעת תנאים בגין הרעת תנאים ? האם הרעה של חודש ? האם יש נוסח שאוכל להיעזר בו ?
עורך דין
21/12/2014 16:46
שלום ניקול

את יכולה להעביר למעסיק מכתב התראה בגלל הרעת תנאי עבודה מיד לאחר שנחשפת להרעה בתנאייך וזה המועד האידיאלי לעשות כן. נוסח קבוע אין, ומה שעליך לכתוב הוא מה סכום איתך בחוזה העבודה שלך, איך עבדת לאורך תקופת העסקתך ומה השתנה עכשיו, ונתפס על ידך כהרעת תנאי עבודה. חשוב לציין תאריכים וצריך לקחת בחשבון כי מכתב זה עשוי לשמש אותך כהוכחה בדיון אם וכאשר בפני בית הדין לעבודה.
אדם
21/12/2014 15:55
שלום!
אני עבדתי במקום העבודה שלי כמציל עובד עונתי במשך שש שנים. רצוי לציין שבכל עונה עבדתי מעל לשישה חודשי עבודה.
ובחורף האחרון עבדתי בתפקיד אחר עד שהתפקיד הזה בוטל לפני כחודשיים. אז הוחלט בנינו שמכיוון שהתפקיד הזה אינו קיים יותר, שאני אמשיך לדרכי וסיימנו את יחסינו, קיבלתי מכתב התפטרות הכל היה מסודר ובסדר.
אבל מכיוון שאני עובד עונתי לא ידעתי איך לחשב את סכום הפיצויים שמגיעים לי.
בהתחלה קיבלתי לפי שכר היסוד שלי, אחרי בירור התקשרתי לחשבת השכר ושאלתי למה אני מקבל פיצויים לפי שכר יסוד שלי ולא לפי הברוטו שלי. הסברתי לה שעשיתי בירורים ושהסבירו לי שהם אמורים לשלם לי לפי שכר הברוטו הממוצע שלי ולא לפי שכר היסוד שלי.
היא אמרה לי שהיא תבדוק ותחזור אלי, אחרי כמה ימים היא אמרה לי שהיא טעתה ואמרה לי שהם לא חישבו את שנת 2009 וששנת 2014 הפיצויים שלי הם דרך הקרן פנסיה.
אז היא אמרה שהיא צריכה לשלם לי גם את 2009 וגם אחרי בדיקה היא אמרה שבגלל שרוב המשכורת שלי היא מהשעות שלי בשבתות אז אחרי בדיקה מגיע לי את השעות של שבת אבל לפי תעריף של השכר יסוד שלי ולא לפי תעריף שבת.
בפשטות אם שעות היסוד שלי בבמוצע הם 130 ושכר הממוצע של השבתות הם 50 אז 130+50= 180 כפול שכר היסוד שנגיד 30 אז 5400 כפול 3 שנים וזה סכום הפיצויים שלי.
ממוצע הברוטו שלי הוא בהרבה יותר גבוהה.
במילים אחרות אין לי מושג מה מחשבים או איך, האם לפי שכר הברוטו הממוצע כפול סך השנים 3. או לפי מה שהיא אומרת לי.
לפי שכר הברוטו לפי שכר יסוד?

תודה מראש!
עורך דין
21/12/2014 16:43
שלום אדם

אין כל הבדל בחישוב פיצויי פיטורין של עובד עונתי (כמו מצילים לדוגמא) לבין עובד שכיר במשרה מלאה. סעיף 1(א) לחוק פיצויי פיטורין קובע את הזכויות שלך לפיצויים:

1. (א) מי שעבד שנה אחת ברציפות – ובעובד עונתי שתי עונות בשתי שנים רצופות – אצל מעסיק אחד או במקום עבודה אחד ופוטר, זכאי לקבל ממעסיקו שפיטרו פיצויי פיטורים.

זאת אומרת שאם עבדתך יותר משנתיים או שתי עונות הצלה, אתה זכאי לתשלום פיצויים. על מנת לחשב את הסוכמים המדוייקים עליך לפנות לרואה חשבון או חשבת שכר שכן הפורום אינו מקום ראוי לכך וצריך לבדוק את תלושי השכר לצורך כך.

בהצלחה
אביטל
21/12/2014 10:43
שלום רב,

ב03/12/14 התפטרתי, לאחר שנתיים עבודה.
המעסיק שלי הסכים לוותר לי על חלק מימי ההודעה המוקדמת וסוכם שהיום האחרון יהיה 18/12 (חמישי). ביום זה לא הרגשתי טוב (יש לי אישור מחלה על יום אחד) ולא הגעתי לעבודה. והיום כבר התחלתי עבודה חדשה. (כך שלא יכלתי לבוא היום במקום).
2 שאלות:
1. האם הוא יכול לבטל את ההסכם שלנו על קיצור ימי ההודעה המוקדמת, ולהוריד לי כסף מהמשכורת על שלא נתתי חודש התראה?
2. למעשה לא הגעתי ליום האחרון של העבודה - האם הייתי אמורה לחתום על איזה שהם טפסים? אפשר לסיים את הביורוקרטיה (במידה ויש) בדרך אחרת ולא ע"י הגעה למשרד?
עורך דין
21/12/2014 15:39
שלום אביטל

המעסיק רשאי לנכות משכרך את יום ההודעה המוקדמת שאליו לא הגעת. עליך להגיע למקום עבודתך הקודם על מנת לסיים את כל המנהלות וחבל לדחות את הנושא.
אביטל
21/12/2014 16:09
השאלה שלי האם הוא רשאי לנכות את כל שאר התקופה (שעליה סיכמנו שאני לא אגיע - עד ה03/01) בגלל שלא הגעתי ביום האחרון - 18/12/14?
על היום הזה מן הסתם הוא יוריד כי אומנם יש לי אישור מחלה אבל אני לא מקבלת על היום הראשון שכר.

זה בסדר שאני אתחיל את העבודה החדשה בלי לחתום על סיום העבודה הישנה? בהנחה שאני אחתום תוך כמה ימים על כל מה שצריך?
אני שואלת בהקשר של מס הכנסה כשעובדים ב2 עבודות.. זה לא יהיה המקרה נכון?
עורך דין
21/12/2014 16:38
אביטל

בגדול, המעסיק לא רשאי להעניש אותך על כך שהיית חולה ולכן לא הגיוני שינכה משכרך את ימי ההודעה המוקדמת שסיכמתם שבהם לא תגיעי לעבודה. אין כל בעיה שתתחילי לעבוד לפני שתסגרי את ענייניך במקום העבודה שאותו עזבת, למרות שבהחלט ממולץ שלא לדחות את הטיפול בכך ולא להשאיר קצוות פתוחים.
אוריה
21/12/2014 15:38
שלום

המעסיק שלי לא עשה לי קרן פנסיה כאשר היה לי חצי שנה בעבודה.
אציין שלא היה לי קרן לפני ועכשיו כעבור שנה שהבנתי שזה לא תקין מה עליי לעשות?
איך ניתן להחזיר את מה שלא שולם במשך כחצי שנה?
אוריה
עורך דין
21/12/2014 15:41
שלום אוריה

המעסיק מחוייב לפי חוק להפריש כספים לקרן הפנסיה של העובד שמועסק על ידו במשך 6 חודשים. אם חלפה שנה והמעסיק לא החל בהפרשות לפנסיה, שלח לו מכתב רשמי ודרוש לקבל את אשר מגיע לך רטרואקטיבית. יש חוק מאד ברור בנושא ואין אפשרות להתעלם ממנו.
אוריה
21/12/2014 15:45
אציין כי ניתן להגיע איתו להסדר..לפחות כך נראה.

רק רציתי לדעת האם רטרואקטיבית אני צריך לקבל את כל הסכום המגיע לי?

תודה
מישהי
21/12/2014 10:24
שלום רב.
אני גרה במודיעין ןעובדת בתל אביב.
אני מגיעה בשני אוטובוסים ורכשתי חופשי חודשי לא משולב בסך 613 ש"ח. מקום עבודתי שילם לי רק 500 ש"ח. האם זה בסדר? מדוע אני צריכה לשלם עוד 113 ש"ח על חשבוני?
עורך דין
21/12/2014 15:38
שלום לך

המעסיק מחוייב על פי חוק לשלם לעובדיו החזר דמי נסיעות עד לסכום מקסימלי של 26.4 ש"ח לכל יום עבודה. אם הנסיעה למקום העבודה עולה בפועל יותר מסכום זה, המעסיק אינו מחוייב לשלם את ההפרש. עובדים רבים מנהלים משא ומתן עם המעסיק במטרה להשלים על פער זה ותמיד כדאי לנסות.

בהצלחה
שרון
21/12/2014 09:45
האם אישה במהלך הריון שנעדרת מהעבודה לרגל בדיקות הריון, זכאית לקבל שכר על היעדרות גם במקרה שבו היא עובדת במשרה חלקית של ארבעה ימים בשבוע או שהחוק מתיר לקבל שכר רק לעובדת משרה מלאה?
עורך דין
21/12/2014 15:33
שלום שרון

החוק אינו יוצר אפליה בין עובדות בהיקף משרה מלאה לבין כאלה המועסקות בהיקף משרה חלקית.
יחזקאל
21/12/2014 09:23
נתחיל בזה שאני לא טוב בכתיבת מכתבים לעורכי דין ולא כאן בפורום. אז, סליחה מראש !

נפשתי באכסניה שאחרי זמן מסוים החליט אחד מהשותפים של האכסניה להכניס אותי כעובד מן המניין. עבדתי באכסניה כמה חודשים. ולא כל הימים אלא כמה ימים בחודש. הבעיה היא, שבעל האכסניה החליט על "דעת עצמו" שהוא לא משלם לי משכורת אלא "נותן לי מיטה ע"ח העבודה"!

כמובן שאני לא הסכמתי לכך, אבל לא היו לי שום ברירות. כי ראשית, אהבתי את מיקום האכסניה. שנית, אהבתי את שאר האנשים באכסניה שלישית, באכסניה יש הרגשה של משפחתיות (מה שחסר לי בחיים האישיים) רביעית, שבעל האכסניה הוא טיפוס כריזמטי ודיי קשה לי להגיד לו "לא" ! חמישית, אני גר ברוב ימי השבוע אצל אבי הנכה. הוא וכל המשפחה שלי היא חרדית. ואני חילוני.

כך שאני לא יכול להיות איתם גם בשבתות וחגי ישראל. אז אני הולך לאכסניה. מה שהכי מכעיס אותי ומעצבן אותי מאוד, וזו גם הסיבה שאני מאוד מאוד רוצה לתבוע את האכסניה שזה כולל את כל השותפים (כ 3 במספר) זה בגלל שלושה דברים: 1. השכר, היה גם לא שכר מינימום אלא הרבה פחות מכך.

למשל, אם השכר השעתי עומד על 25 ש"ח אז לילות ושבתות וחגי ישראל, האכסניה לא מוכנה לשלם שעות נוספות, ושעות לילה / שבת / חג. 2. התחלתי לעבוד מחודש 8.2014 ועד לפני כמה ימים. ועל כל החודשים (לא כולל חודש נוב\' + דצמ\') בעל האכסניה קבע שאני לא יקבל תשלום אלא השכר ישולם ע"ח מיטה.

כמובן שהוא החליט את כל זה על דעת עצמו בלבד ! 3. אחרי שדרשתי כמה וכמה פעמים שאני רוצה לקבל את המשכורות שלי, אז הוא כל פעם היה מתחמק ממני בטענות שונות ומשונות. בעיקר היה אומר לי, תבוא ביום רביעי. ואז הכסף יהיה מוכן.

או למשל, רק ב 10 לחודש נותנים משכורת. וכבר עבר ה 10 לחודש, ולא קיבלתי שקל ! וכך זה היה חוזר על עצמו שוב ושוב. עד שהתחלתי ממש להתעצבן עליו, ואמרתי לעצמי שאני כנראה צריך לדבר עם השותף הראשי. וזה מה שעשיתי. שלחתי סמס בווטסאפ לשותף הראשי, שבה אני דורש את השכורות שלי לחודשים נוב' + דצמ'.

במקום שהשותף הראשי יסכים לתת לי את המשכורות, הוא פנה לבעל האכסניה ואמר לו, שהוא לא מוכן שאני ימשיך לעבוד באכסניה יותר ! שיא החוצפה !!! לא מספיק שקרעתי את התחת שלי בשעות לא מקובלות, ובשכר תת של התת המינימום, אלא הוא החליט לסלק אותי מהעבודה באכסניה. קח למשל את השכר שהציעו לי באכסניה.

בעל האכסניה אמר לי שהוא והשותף הראשי קבעו שאני יקבל "1000 ש"ח גלובלי עבור 4 שבתות. שבכל שבת אני יעבוד 15 שעות" !!! זה לא חוצפה ?!? האמת שהוא אמר לי בעל האכסניה, שאני בכלל אמור לקבל 1500 ש"ח לחודש עבור שבתות, אלא בגלל שאני ישן באכסניה, אז אני יקבל "רק" 1000 ש"ח !

אז מה אני רוצה ? אני רוצה את מלוא הסכום שהחוק קובע ! אני רוצה פיצויים עבור הלנת שכר (הובטח לי ביום חמישי האחרון שביום ראשון אני יקבל את המשכורות של החודשיים האחרונים. אני בטוח במיליון ואחת אחוזים שאני לא יקבל. כבר יהיה להם תירוץ מוכן מראש.

למה אין להם אפשרות לתת לי את המשכורות) אני רוצה לקבל עבור "יום כיפור" סכום שלא כתוב בחוק. אלא לפי מה שכל עובד דורש. כמובן בסכום נורמלי. כגון, 3000-5000 ש"ח ל 12 שעות עבודה ביום כיפור.

אז ? האם אתם אומרים שיש לי אפשרות לתבוע ? האם זה בכלל כדאי לי ? תראה, אני יודע שכדאי לי לתבוע. אך אני לא יודע איך לתבוע. ואני הייתי רוצה לקחת עו"ד . אבל עו"ד שיסכים לקבל חלק מהאחוזים שהוא יצליח להשיג לי.

האם יש כזה עו"ד ? ואם יש, האם אותו עורך דין, הוא עו"ד מעולה שא-פשר לסמוך עליו שיצליח להשיג לי סכום מעולה ? אשמח אם תוכלו לחזור אליי במהרה
עורך דין
21/12/2014 14:43
שלום יחזקאל

אמנם כתבת שאלה ארוכה ומפורטת, אך עלי לציין כי התשובות שאני יכול לתת לך בפורום הנן חלקיות ובחוסר מידע. לאור המצב המורכב במקום עבודתך, אני מציע שתפנה באופן אישי לשיחה עם עורך דין מטעמך, על מנת שיבחן את הבעיתיות הרבה שאתה מציין, ככל שהדבר נוגע לתנאי העבודה שלך. לא ניתן לתת תשובה רצינית בפורום...
נטע
21/12/2014 08:43
בוקר טוב

אני עובדת שכירה בחברת הייטק קטנה - יש לי תפקיד טוב כבר 4 וחצי שנים + משכורת מכובדת. מה שכן, הבנתי כי משעמם לי בעבודה ואין לי לאן להתקדם כאן בחברה בגלל המבנה שלה. ברור לי שאני יכולה פשוט לעזוב, אבל אז אפסיד המון כסף. רציתי להתייעץ אתכם ולהבין איך להתפטר מהעבודה עם פיצויי פיטורין וכל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה? האם בשיחה אישית עם עורך דין אוכל לקבל טיפים מעשיים שיעזרו לי להתפטר "נכון" בשביל לקבל את הזכויות של מפוטרת?
עורך דין
21/12/2014 14:41
שלום נטע

כמו עובדים רבים אחרים שרוצים להתפטר, גם את מנסה לבדוק האם תוכלי מצד אחד לעזוב את מקום העבודה מיוזמתך ומצד שני, להנות מהתנאים השמורים לעובדים מפוטרים. צדקת כאשר שאלת האם פניה אל עורך דין תוכל לעזור לך ולמעשה, באין מידע אחר לגבי תנאי העבודה שלך וחוזה העסקתך, הדרך היחידה למצוא "פרצה" הנה באמצעות פניה אל עורך דין שיבחן את חוזה העסקתך ותנאי העבודה שמקום עבודתך הנוכחי.
פיטורין
איתי
21/12/2014 13:15
הנני עובד בחברת בנייה(מנהל עבושה) ולאחר שנת עבודה קיבלתי מכבת פיטורין. המעביד שלי אמר שמגיעות לי כל הזכויות לפי החוזה כולל פיצויים. לפי החוזה ההתראה אמורה להיות 30 יום כלומר אם אני מקבל הודעה מהיום עוד חושש אני אמור לסיים את עבודתי. יש לי כמו בן 12 ימי חופשה שנתית מצטברים.
המעביד שלי ציין שעלי להחזיר את הרכב של החברה שבבעלותי שבועיים לפי תום התקופה שלי בחברה,האם זה חוקי לקחת לי אוטו וטלפון שבועיים לפני תום 30 הימים?
עורך דין
21/12/2014 14:10
שלום איתי

במידה וחוזה העבודה שלך לא מציין אחרת, המעסיק יכול לקחת את רכב החברה ואת הטלפון - כן. מה שכן, שים לב כי מגיע לך לפדות בתשלום את ימי החופשה הצבורים שלך כחלק מהזכויות שלך בעקבות הפיטורים.
דוד
21/12/2014 08:31
היום נודע לי כי המעביד שלי אינו מפריש לי כלל פיצויים. את הפרשות הפנסיה וקרן ההשתלמות אני מקבל באופן תקין. פניתי למעביד אך הוא מתעלם. מה לעשות?
עורך דין
21/12/2014 12:22
שלום דוד

הדרך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה פתוחה בפניך. המלצתי, קודם לכך, היא לפנות לעורך דין שיכתוב מכתב דרישה למעסיק. זה בדרך כלל עושה את העבודה "ומנער" את המעסיק.
דוד
21/12/2014 12:42
תודה. השאלה שלי, מה החוק? האם המעסיק עובר על החוק?
דודי
20/12/2014 19:17
אני עובד כבר שנה במקום שבו בעצם לפי מה שבדקתי איתם
יש לי 19 ימי מחלה (פחות או יותר), אני אמור לעבור ניתוח לשחזור רצועה, מה שמצריך החלמה בבית + פיוזותרפיה (זה אומר לפחות חודש וחצי חודשיים לא להגיע לעבודה), מה אני יכול לעשות לאחר שאני מסיים לנצל את כל ימי המחלה שלי?

יש גורם כלשהו שבעצם ממנו אוכל לקבל שכר על הימים שאני עדיין בבית, לפי מה שהבנתי לביטוח לאומי לא ניתן לפנות לאובדן כושר זמני (רק אחרי 3 חודשים).

בנוסף פרט נוסף שרציתי לציין שיש לי ביטוח תאונות אישיות אם אולי אופציה שמהם אפשר לקבל כסף על אובדן כושר עבודה זמני.

אשמח לקבל הכוונה בנושא כי אני רוצה לעבור את התהליך בראש שקט ולא לגרום לעצמי נזק כספי בתקופה שבה איני עובד(יש לי התחייבויות ותשלומים חודשיים קבועים).
עורך דין
21/12/2014 12:21
שלום דודי

כמובן שתוכל לנצל את ימי המחלה הצבורים שלך. לאחר מכאן, תוכל להפעיל את הפוליסה לאובדן כושר עבודה במידה ואכן יש לך כזאת ולפי התנאים שבפוליסה. כמו כן, תוכל ותצטרך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי. בהצלחה ורפואה שלמה
יהב
20/12/2014 19:16
ערב טוב ושלום,

בזמן הצבא עבדתי בעבודה שגם עכשיו אני עובד בה אך שמתי לב שלא הפרישו לי לפנסיה בזמן הצבא אחרי שכבר הייתי מעל לשנה שם , רציתי לדעת אם זה הגיוני והאם זה לפי חוקי העבודה?
עורך דין
21/12/2014 12:20
שלום יהב

על המעסיק להפריש לך כספים לפנסיה לפי החוק, מרגע הגיעך לגיל 21 שנים. אי הפרשה כאמור מהווה עבירה על החוק.
קנסות
זהר
20/12/2014 15:03
שלום רב
אני עובד בחברת אוטובוסים
נוסע התלונן כי לא אספתי אותו מהתחנה. למרות שטענתי כי לא היה שם . המעסיק רוצה לקנוס אותי ב 10 שעות עבודה
האם זה חוקי?
תודה מראש
RE: קנסות
עורך דין
21/12/2014 12:17
שלום זוהר

כל עוד לא נתת הסכמה מראש ובכתב לקנס מסוג זה, הרי שעל המעסיק חל איסור מוחלט לקנוס אותך בשעות עבודה, בכפוף למגבלות שקובע חוק הגנת השכר.
אריה
20/12/2014 12:54
הודעתי למעסיק על ניתוח שאני אמור לעבור. ההודעה הייתה כחודש וחצי לפני הפעולה.זמן ההחלמה הוא 10 ימים. באותו יום הבנתי שהוא פירסם מודעה לגבי המשרה שלי. האם זה במסגר החוק?
עורך דין
21/12/2014 12:16
שלום אריה

זכותו של כל מעסיק לפטר את מי מעובדיו לפי רצונו, כל עוד הליך הפיטורים מתבצע בכפוף לחוקי העבודה.
רייבן
19/12/2014 21:01
שלום,
3 ימים לפני הספירת מלאי בחנות בה אני עובדת, המנהלת מודיעה לי על הספירה, ושעליי להגיע ב6 לפנות בוקר לסניף (יש לציין שמשמרות בוקר מתחילות ב9 וחצי) .
אני מסבירה לה כי לא יתאפשר לי בגלל תוכניות אישיות שנקבעו חודש ימים, והיא בתגובה אומרת שאגיע יום קודם למועד - מיד אחרי הסגירה ואעשה את המוטל.
אני מסבירה לה שוב כי לא אוכל להגיע בגלל תוכניות אישיות, ושההודעה לא מספיק מוקדמת.

השאלה היא כזו -
האם זו עילה לפיטורין, ואם יש לי סיכוי לצאת צודקת ולהשאר לעבוד בחנות?
במידה ולא, האם אהיה זכאית לדמי פיטורין?

תודה
עורך דין
21/12/2014 12:16
שלום רייבן

צריך לזכור כי למעסיק זכות מלאה לפטר את מי מעובדיו לפי רצונו, כל עוד הליך הפיטורים מתקיים בכפוף לחוקי העבודה. כמובן שאם המעסיק יחליט לפטר אותך, יהיה עליו לשלם פיצויים ואת כל שאר הזכויות המגיעות לעובדת המפוטרת מעבודתה.
שירה
19/12/2014 14:03
אני נמצאת שנה ו4 חודשים בעבודה ובסוף החודש הזה אני רוצה לעזוב ,אמרו לי שצריך לתת התרעה של חודש מראש. אני לא יכולה .אני מתכוונת להגיד להם שאני עוזבת מיידי . מה הם יכולים לעשות לי בקשר לנושא הזה?
תודה רבה.
עורך דין
21/12/2014 12:14
שלום שירה

בעקרון, עליך לתת חודש הודעה מוקדמת לאור התפטרותך. אם לא תרצי להגיע לעבודה בתקופה זאת, המעסיק לא ישלם לך עבור התקופה הזאת. לא ניתן לכפות על עובד להמשיך לעבוד בניגוד לרצונו.
קרין
19/12/2014 00:38
ישנה בעיה שעולה בזמן האחרון אצלי בעבודה אני מנהלת חנות בגדים כבר 5 שנים בשעות הפנאי אני לומדת עיצוב אופנה ובנוסף לומדת אצל תופרת ומפרסמת בפייסבוק ובאינסטגרם תעיצובים שלי ושלה ומוכרות את זה עבור סכום סמלי עכשיו עולה הבעיה שלפני שבועיים הקבט של החברה הגיע לשיחה איתי וטען שניכנס אלי לחשבון הפייס והאינסטגרם וראה שאני עושה את זה ועוברת על חוקי החברה שבאף מקום לא נאמר ונרשם שאסור לעשות את זה מה שגם אני בכלל מעצבת סגנון שונה ממה שיש בחנות השאהל שלי האם יש לאותו קבט זכות לדרוש ממני לחתום לו על דף לבן שאני יותר לא עושה את זה וזה אומר לא לפרסם אנשים שקשורים לנושא הזה לא לעשות לייק ולא לפרסם את זאת שמלמדת אותי האם מותר לו בכלל להיכנס אלי לפייס ואינסטגרם ולחטט לי בפרטים האישיים
עורך דין
21/12/2014 11:19
שלום קרין

לקב"ט או למעסיק אין כל זכות להכנס לחשבון הפרטי שלך ברשת חברתית כמו פייסבוק או אחרות. זאת עבירה על חוק הגנת הפרטיות. החשבון שלך מוגן בשם משתמש יחודי וסיסמא סודית בדיוק על מנת למנוע חדירה של זרים.

אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא, על מנת לבחון את דרכי הפעולה שעומדות לרשותך.
דניאלה
20/12/2014 18:03
המצב :
עובדת זרה המנהלת מערכת יחסים עם ערבי ישראלי הנשוי עם אישה ערבייה.
העובדת הזרה נכנסה להריון, והערבי ישראלי אמר לה שהם יכולים להתחתן אצל הקאדי (שופט ערבי) ללא שהערבי יתגרש מאישתו.
אלו זכויות יש לעובדת הזרה? האם היא זכאית לאותם זכויות של אזרחית ישראלית והיא יכולה להישאר בארץ ללא ויזת עבודה?
הבנתי שהיא מקבלת ויזת תייר למשך 90 יום לאחר הלידה ולאחר מכן היא יכולה להחליט האם להישאר לעבוד או לטוס חזרה. העובדת המולדובית הבינה מבן זוגה שהיא זכאית לזכויות להישאר בארץ. אודה לתשובה .
ישראל
20/12/2014 19:00
דניאלה, אתם צריכים לפנות למשרד הפנים ולשאול את השאלות האלה. לפי מה שאני יודע אם אישה זרה נישאת כדין לאזרח ישראלי היא יכולה להישאר לגור בישראל ולהגיש בקשה לקבל אזרחות ישראלית.
פיטורין
סודרי בתאל
18/12/2014 11:44
אני עובדת קופאית בסופר כחצי שנה
היה לי חוסר של 200 שקל
נדרשתי לשלם את החוסר (כפי שכבר קרה לי פעם קודמת ושילמתי כי היתי חדשה ולא ידעתי)
אבל הפעם לא הסכמתי לכך
לכן האחראית הודיעה לי שאני מפוטרת (ויש לי הקלטה לכך)
האם אני יכולה לתבוע את הרשת על הפרת חוק הגנת השכר
שרון
20/12/2014 12:59
את יכולה לתבוע את הרשת על פיטורים לא חוקיים וגם על חוק הגנת השכר. אסור להוריד לך כסף מהמשכורת בלי הסכמה שלך ואסור לפטר עובד בצורה כזאת, בלי לקיים לו שימוע לפני הפיטורים.
דלית
18/12/2014 17:28
פוטרתי מהעבודה לאחר 25 שנות עבודה . חתמתי בלשכה 4 חודשים . מצאתי עבודה חדשה אך אני מרוויחה פחות מדמי הקיצבה. האם אני זכאית להשלמת הכנסה עד לסיום חודשי האבטלה ?
עורך דין
19/12/2014 12:39
שלום דלית

בנושא השלמת הכנסה עליך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולבדוק מולם אם את עומדת בקריטריונים הברורים שקבועים בחוק.

סוף שבוע טוב
אביה
18/12/2014 17:08
רציתי לדעת למה במשרד ממשלתי בדגש על שב״ס לא מקבלים בן אדם שקיבל ימי מחלה מבית חולים? מה ניתן לעשות?
עורך דין
19/12/2014 12:38
שלום אביה

לא הבנתי את שאלתך. האם התכוונת שהמעסיק אינו מוכן לקבל אישור מחלה שניתן לעובד בבית חולים? אם לזה התכוונת, הרי שהמעסיק עובר על החוק.
לידיה
18/12/2014 17:03
שלום רב, אני נמצאת בחודשים האחרונים להריון ולאחרונה אושפזתי בגיל מחלה הקשורה לכך. לאחר שחרור מאשפוז הומלץ ע"י רופא בית החולים חופש מחלה של 4 שבועות. ברופא המטפל בקופ"ח רשם המלצה לשמירת הריון. באם זה אומר שלא אוכל לנצל את ימי המחלה שנצברו לזכותי ואני חייבת לשבת ללא שכר חודש שלם? האם זה נתון למעשה לבחירת המעסיק? האם אני יכולה קודם לנצל את ימי המלה שלי ורק לאחר מכן להגיש תביעה בביטוח לאומי? תודה
עורך דין
19/12/2014 12:37
שלום לידיה

אם יש בידיך אישור מחלה למשך 4 שבועות את יכולה לנצל את ימי המחלה שלך ולהתחיל בשמירת הריון לאחר שיאזלו ימי המחלה שצברת. אין כל מניעה להתנהל כך.

רק בריאות
מני
18/12/2014 11:23
התחלתי תעבוד אצל מעסיק בחודש יולי 2013. במסגרת ההסכם אני זכאי ל 10 ימי חופשה בשנה ע"פ חוק. בסוף שנת 2013 עמדו לזכותי 3 ימי חופשה, אותם צברתי ל 2014.
במהלך חודש ינואר 2014 הודיע המעסיק על קיזוז 4 ימי חופש מכל עובדי החברה, בשל "תכנית התייעלות".
בתלוש של חודש מרץ, אכן קוזזו מהיתרה שלי 4 ימי חופש, כולל הימים שצברתי בינואר-פברואר, בנוסף לעוד חצי יום שלקחתי במהלך פברואר.
למרות טענותיי שאני מקבל מינימום ימי חופש בשנה ע"פ חוק ושגם לא ניתנה לי הזדמנות לנצלם לפני ההודעה על הקיזוז, המעסיק טוען שהמהלך חוקי, מכיוון שימי החופש נלקחו מהצבירה.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה.
עורך דין
19/12/2014 12:35
שלום מני

המעסיק אינו רשאי לקזז לעובדיו ימי חופשה הנצברים מכח חוק. פעולה זאת אינה חוקית.
נטלי
18/12/2014 10:45
בוקר טוב

הגשתי תביעה על סך 3500 שח כנגד מעסיק ואז החלטתי להגיש בקשה לתיקון על סך 6000 שח. שיניתי רק את גובה הסכומים של העילות בכתב התביעה המקורי והוספתי עילה חדשה.

בקדם הדיון טענתי שאני מעוניינת להוסיף עילות נוספות ולכן השופט נתן לי שבועיים להגיש כתב תביעה מתוקן. אני לא מעוניינת להגיש כתב תביעה מתוקן אלא מעוניינת שביה"ד יתיר את התיקון של הבקשה שלא התייחס אליה המבקשת לתקן ל6000 שח.

בית הדין לעבודה אמר שלא רואה את הבקשה וזה לא נרשם בפרוקטול, אבל כן נרשם את טענתי שהגשתי בקשה. האם אוכל לבקש את תיקון כתב התביעה (ל6000 שח) ללא הוצאות מאחר שהנתבעת טרם הגישה כתב הגנה?

זה אפשרי בנסיבות אלו? אודה לדעתכם.
עורך דין
19/12/2014 12:34
שלום נטלי

לא ניתן לדעת בוודאות האם בית הדין לעבודה יחליט לפסוק לחובתך הוצאות משפט ואם לאו. בדרך כלל, אם לא הוגש כתב הגנה בית הדין יאשר לתקן את כתב התביעה וקיים סיכוי סביר שלא יחייבו אותך בתשלום הוצאות. מה שכן - הקדימי להגיש בקשה מסודרת בנושא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ