פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: הלנת שכר אחרון (יתרת הודעה מוקדמת) ופיצויי פיטורין - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: הלנת שכר אחרון (יתרת הודעה מוקדמת) ופיצויי פיטורין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/01/2015 10:10
תודה.
ומה לגבי זה שאת השכר שילם היום (כנראה לאחר שהתייעץ עם עורך דין ונבין שזו הלנת שכר אם לא) אבל את הפיצויים לא שילם ומתנה לי בחתימה על מכתב שאין לי טענות כלפיו אצלו במשרד...?
08/01/2015 10:24
היי,
רציתי לדעת מה הדין במידה ואלה לא ישולמו לי עד ה-10/01?
האם איחור של יום-יומיים עדיין נחשב כהלנת שכר ואם כן מה הפיצוי בחוק עבור תביעה שכזו?
(יש לציין שהלנת השכר היא מכוונת וביודעין משום שהבוס לשעבר מתנה לי תנאים לחתום לו על מכתב שאין לי טענות כלפיו ורק אז יעביר לי את הכסף המגיע לי, ואני לא מוכנה לחתום על דבר כזה ובטח לא כשאסור לו להתנות לי את השכר והפיצויים בשום דבר)
09/01/2015 08:19
בוקר טוב הילה

החוק קובע כי תשלום שכר לאחר ה-9 לחודש מהווה הלנת שכר והחישוב לגבי הפיצוי המגיע לעובד קבוע בחוק ויש לא מעט מחשבונים שמסייעים לחשב את פיצויי ההלנה. אם לא תקבלי שכר במועד עומדת לך הזכות המלאה לפנות אל בית הדין לעבודה בתביעה לתשלום שכר עבודה.
09/01/2015 10:10
תודה.
ומה לגבי זה שאת השכר שילם היום (כנראה לאחר שהתייעץ עם עורך דין ונבין שזו הלנת שכר אם לא) אבל את הפיצויים לא שילם ומתנה לי בחתימה על מכתב שאין לי טענות כלפיו אצלו במשרד...?
11/01/2015 08:12
הילה

אסור למעסיק להתנות את העברתם של פיצויי הפיטורים בחתימה על מסמך ויתור תביעות ממש כמו שאסור לו להתנות את תשלום השכר האחרון. כפי שהצעתי, במידה והמעסיק מתנה תשלומים בחתימה על מסמך כלשהו - באפשרותך לפנות לעורך דין מטעמך ו/או לבית הדין לעבודה בחלוף המועד החוקי בו היית צריכה לקבל פיצויים.
11/01/2015 10:50
אוקיי...
ומהו המועד החוקי לקבלת הפיצויים?
פוטרתי ב-12/11, נתן לי 30 יום הודעה מוקדמת בבית...
אז מתי בעצם הייתי אמורה לקבל כבר פיצויים?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: הלנת שכר אחרון (יתרת הודעה מוקדמת) ופיצויי פיטורין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ