פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 892
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רונה
13/01/2015 16:02
שלום רב,
אני עובדת בחנות תכשיטים אשר פועלת 24 שעות ביממה מזה כשנתיים וחצי. היקף המשמרות והסכם העבודה שלי עם החברה הוא שאני עובדת 2 משמרות לילה בשבוע ו2 משמרות יום בשבוע בהיקף משרה של 100%. בחודש האחרון קיבלנו את תלוש המשכורת ובו היה את תשלום ההבראה.
להפתעתי כאשר הסתכלתי ראיתי כי קיבלתי תשלום נמוך יותר המשתווה למי שעובד היקף משרה של 80%. התחלתי לבדוק את תלוש המשכורת ביסודיות וראיתי להפתעתי כי היקף המשרה שלי שונתה ל 80%. הלכתי בתלושי המשכורת שלי חודשים אחורה וגיליתי כי לאחר חודש מרץ 2014 עברתי בלי ידיעתי להיקף משרה של 80%.
השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו ? לפנות אליהם לבקשת שינוי רטרואקטיבי ממרץ 2014? האם זה בכלל אפשרי? האם בכל אופן גם אם ישנו לי את המצב עלי לפנות לעו"ד?
עורך דין
14/01/2015 07:57
שלום רונה

אם היקף המשרה שלך שונה בתלוש המשכורת ללא ידיעתך ובניגוד לסיכום שהיה לך מול המעסיק בחוזה העבודה, ברור שעליך לדרוש את המגיע לך ונכון, רצוי לעשות זאת באמצעות עורך דין מטעמך.
ש.ה
13/01/2015 14:59
שלום,
יש לי חברה שעוברת טיפולי פוריות. עובדת בחברת אאוטסורסינג, סיימה את הפרוייקט שעבדה בו, וכעת ממתינה בביתה בתשלום מלא עד שתימצא לה משרה בפרוייקט חדש.

הציעו לה משרה בתפקיד דומה לתפקיד הקודם, ובהיקף שעות דומה, אבל השכר נמוך משמעותית, אך בנוסף לזה תקבל רכב פרוייקט (שעליו משלמים רק את שווי המס ולא עלות מלאה).

האם זו הרעת תנאים (היא עובדת שעתית)? האם יש ביכולתה לסרב למשרה זו ולהמתין למשרה המתאימה לה מכל הבחינות?

תודה רבה.
עורך דין
14/01/2015 07:55
שלום לך

על מנת להכריע לגבי הרעת תנאים מוחשית, לחיוב או לשלילה, יש לקבל פרטים רבים נוספים. אני מציע שתפנה את חברתך לשיחה אישית עם עורך דין, שיבדוק את חוזה העבודה שלה ואת אופי המשרה בה הועסקה, לעומת המשרות שמוצאות לה כעת.
אייל
13/01/2015 14:54
אני מעוניין לעזוב עבודה בחברת אבטחה, כאשר הצטברו לי כ-20 ימי חופש. כמובן שאני ארצה לפדות אותם לפני שאני עוזב.

כמה שאלות:

1. האם החברה מחויבת לפדות לי אותם ברגע שהודעתי שאני עוזב?

2. אם החברה מסרבת לפדות אותם, האם אני יכול לקחת אותם כימי חופש ורק בסוף התקופה לעזוב? החברה יכולה לסרב לסידור כזה?

3. האם הנושא כפוף להסכם הקיבוצי בתחום האבטחה או שיש דין אחד בנושא?
עורך דין
14/01/2015 07:53
שלום אייל

1. לא. רק בגמר חשבון.
2. אתה בהחלט רשאי לצאת לחופשה על חשבון הימים שצברת, אך רק לפי אישור המעסיק. היה ויסרב לכך, יצטרך המעסיק לפדות את הימים שצברת בתשלום.
3. חוק חופשה שנתית.
אורלי
13/01/2015 14:52
אני אם חד הורית ועובדת בחב' גדולה שהחליטה לשנות את שעות העבודה, המשרה שלי היא 100% ואני עובדת קרוב ל- 3 וחצי שנים מ-8 עד 16:00 ומזה מורידים חצי שעה הפסקה.

לאחרונה החליטו שבימים א' עד ג' נעבוד עד השעה 14:00 וימי רביעי וחמישי עד 19:00 בערב ושישי עד 14:00, התנאי שלי בתחילת העבודה שלא אצטרך לחרוג משעה 16:00 מכיוון שיש לי ילדה קטנה .

היום הילדה שלי בת 10 ואני זו שמטפלת בה ללא עזרה, האם זה נקרא הרעת תנאי עבודה ? ומה אני יכולה לעשות בנידון ?

אציין שיש עובדים שמגיעים בימי א' עד ג' משעה 6 בבוקר עד 14:00 וכשהעליתי זאת אז המנהל אמר לי תבואי גם בשעה 6 בבוקר ( בידיעה שלא אוכל להגיע)
עורך דין
14/01/2015 07:51
שלום אורלי

על פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה. אני ממליץ לך לבקש מהמעסיק לחזור ולעבוד במסגרת השעות שלפיה הועסקת במשך 3 שנים. אם הוא יסרב, פני לקבלת ייעוץ משפטי שכן קיים סיכוי טוב שתוכלי להתפטר בדין מפוטרת.
מרים
14/01/2015 00:51
עבדתי במקום עבודה 5 חודשים, עזבתי עקב התחלת לימודים והודעתי כמעט כחודש לפני. במהלך החודשים האלה לא שולם לי פנסיה, ובנוסף האם המעסיק אמור לשלם לי את ימי החופשה שניצברו במהלך החודשים האלה?
חשבת שכר
14/01/2015 04:34
ימי חופשה שנצברו צריכים לשלם בפדיון ימי חופשה שמשמעותו יותר מס הכנסה אבל לא יורד ביטוח לאומי. לגבי הפנסיה , האם היה לך קופת פנסיה מעבודה קודמת? אם כן הוא צריך להפריש לך על כל החודשים כאשר את צריכה לשלם את החלק שלך ואם לא היה לך קופה הוא לא צריך לשלם.
יערית
13/01/2015 16:37
שלום,
אני עובדת 4 פעמים בשבוע במשמרות ומקבלת שכר חודשי. בחודש האחרון הייתי במחלה 8 ימים. בתלוש השכר ראיתי כי קיבלתי הרבה פחות מהסכום המגיע לי. פניתי לאגף השכר ונאמר לי כי ביום הראשון איני זכאית לתשלום ובימים השני והשלישי זה 50% ועל היום האחרון של המחלה איני זכאית לתשלום כלל. בנוסף נאמר לי כי ימי המנוחה שבין המשמרות הם ימים שהחברה לא משלמת. אזכיר ואומר כי כל ימי המחלה בתלוש ירדו כולל על ימי המנוחה שלי.
האם זה חוקי ??
תודה.
עורך דין
13/01/2015 20:56
שלום יערית

לא. המצב שאת מתארת אינו עומד בקנה אחד עם חוק דמי מחלה.
אלכס
13/01/2015 20:13
הבעיה שלי היא כזאת עבדתי תקופה של כמעט שלוש שנים בחברה של משקאות שאף פעם לא שילמו שעות נוספות זאת אומרת שיכולתי לעבוד לפעמים עד 17 שעות כמעט במום ואחרי 8 שעות הייתי עדיין מקבל את אותו תעריף לפי שעה רגילה, הייתי מקבל לשעה 32 וכך גם אחרי שמונה שעות, ברצוני לדעת מה אני צריך לעשות כדי לקבל את מה שמגיע לי, יש לי את כל התלושים ואת כל הדוחות של השעות
עורך דין
13/01/2015 20:54
שלום אלכס

אי תשלום שכר הולם עבור עבודה בשעות נוספות מהווה הפרה של חוקי העבודה. זכותך המלאה לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה. אני כמובן ממליץ להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולות כלשהן.
אליה
13/01/2015 20:37
שלום , ילדתי ב מאי 2014 חזרתי למקום עבודתי ועכשיו החלטתי כי אני רוצה לעזוב ע"מ להיות עם הבן הקטן שלי וילדיי (כאשר הם חוזרים מבית הספר) .
ברצוני לדעת האם אני עדיין זכאית לקבלת פיצויי התפטרות לאחר לידה ?
עד כמה שאני יודעת יש תקופה של עד 9 חודשים להתפטרות לצורך טיפול בילד .
אשמח לתשובתכם,
עורך דין
13/01/2015 20:52
שלום אליה

אכן, עד 9 חודשים לאחר הלידה עומדת לך הזכות המלאה לפי החוק, להתפטר לצורך טיפול בילדך ולקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. בהצלחה!
שיר
13/01/2015 20:45
לפני כ5 שנים עבדתי במקום מכובד במשך כשנה. היום במעבר על תלושי המשכורת גליתי שלא קיבלתי צבירה של ימי חופש בכלל במהלך כל השנה.
פניתי לרואת החשבון של העסק, ואני מאמינה שאקבל רטרו, מה שחשוב לי לדעת זה האם הלנת שכר זו צמודה? האם אקבל הפרשי ריבית< ואם כן איזה?
תודה רבה
עורך דין
13/01/2015 20:51
שלום שיר

תאורתית את באמת אמורה לקבל את הכספים המגיעים לך בתוספת ריבית. מעשית, סביר שזה לא יקרה ואני ממליץ לך לא להתעקש שכן אם המעסיק מסכים לשלם לך כספים מלפני 5 שנים מבלי שנדרשת להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, מצבך טוב יחסית.
אלמונית
13/01/2015 19:29
שלום רב, במידה והוצאתי חופשת מחלה אך למעשה לא הייתי חולה ובהנחה שהבוס מגלה זאת באמצעות הלשנה של עובדים אחרים או בכל דרך אחרת מה הוא רשאי לעשות על פי לוק במקרה הגרוע ביותר?
האם זוהי עבירה פלילית ?
עורך דין
13/01/2015 20:49
שלום לך

עבירה פלילית זה לא, אלא אם זייפת אישור מחלה. מה הדבר הכי רע שיכול לקרות? פיטורים. המעסיק יגלה כי שיקרת, יאבד אמון ויחליט לפטר אותך.
שאלה
לירןןןןן
13/01/2015 11:46
הי שלום אני מקבל הבטחת הכנסה ומשויך לתוכנית מעגלי תעסוקה תחילת חודש החתמתי ואז התחילו לי כאבים ממוושכים בגב וקיבלתי אישורי מחלה שבוע ראשון ושבוע שני כניראה זה ימשך עד סוף החודש השאלה אמרו לי בלשכה יש אישורי מחלה מהרופא מחלה מנוחה לא צריך לבוא להחתים למסור את זה לביטוח לאומי זה נכון או מה נכוןן כי זה הבטחת הכנסה יש להם חוקים משלהם
RE: שאלה
עורך דין
13/01/2015 20:48
שלום לירן

המלצתי כי תפנה בשאלתך אל המוסד לביטוח לאומי.
רינת
13/01/2015 11:40
אני עובדת בתור קופאית ומנכים לי מהמשכורת חוסרים שהיו לי בקופה האם זה חוקי? כשהתקבלתי לעבודה החתימו אותי על מסמך שאומר שאני מסכימה שיורידו לי חוסרים במידה ויש אבל אם הורדת חוסרים של הקופה מהמשכורת לא חוקית המסמך תקף בכלל?? אשמח לתשובה מהירה תודה
עורך דין
13/01/2015 20:47
רינת

הבנתי מדבריך כי חתמת על חוזה שבו את מאשרת הורדה משכרך של סכומי כסף שיחסרו בקופה ולכן אינך יכולה לבוא בטענות למעסיק אם זה אכן מה שקורה.
מאיר
13/01/2015 08:12
אני עובד בעבודה שנתיים וחצי ו3ימים לפני השנה החדשה קיבלנו הודעה אישית כל העובדים שהעסק הופך להיות מ2015 חברה בע"מ השאלה שלי זה האם אני יכול לדרוש פיצויים ולטעון שאינני מסכים לעבור לחברה?
עורך דין
13/01/2015 20:45
שלום מאיר

אם בעל החברה בע"מ הוא שהיה המעסיק הקודם, הרי שאין לך סיבה להתפטר בדין מפוטר. בסך הכל לא היה כל שינוי במתכונת העסקתך למעט העובדה שבמקום עוסק מורשה כעת הנך מועסק על ידי חברה בע"מ. המעסיק עצמו לא התחלף ולכן התשובה לשאלתך שלילית.
א.ב.מ
13/01/2015 07:47
שלום רב

שאלה קטנה, פוטרתי לאחר שנה וחצי עבודה במקום מסויים כעובד שכיר לפי היקף משרה מלאה. מסתבר שלא שולמה לי קרן פנסיה ועכשיו המעסיק מוכן לשלם לי את מה שחייב כביכול או לפתוח לי קרן עכשיו... השאלה שלי זה האם זאת עבירה על החוק אם לא נפתחה לי הקרן אחרי שלושה חודשי עבודה ומה אתם ממליצים לעשות אחרי שכבר פוטרתי?
עורך דין
13/01/2015 20:39
שלום לך

אכן המדובר בהפרת חוקי העבודה. המעסיק מחוייב להפריש כפסים לפנסיה חובה ואם לא עשה כן, זכותך המלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
כוכב
13/01/2015 14:27
עבדתי מ01.14 עד היום 01.15.
בחודש 10.14 עברתי תאונה ולכן עד היום לא חזרתי בפועל לעבוד .
היום התפטורתי רשמית.
כלומר ביקשתי מהמעביד שלי שיפטר אותי ואני ביקשתי להתפטר בגלל שקשה לי פיזית עקב המצב שלי להמשיך לעבוד שם.
(נקבע גם על ידי רופא)
רואת החשבון של הבוס שלי אמרה לו שאני לא זכאית לפיצויים כי החודשים שהייתי במחלה (10,11,12) לא נספרים לי לוותק בעבודה ולכן לא צברתי בפועל שנה ולא מגיע לי פיצויים.
אני יודעת שאם עובד נאלץ להתפטר עקב מצבו הרפואי הוא זכאי לפיצויים בלי קשר.
בכל מקרה הבוס שלי מאוד מחבב אותי ואמר שהוא לא סומך גם על הידע השוטף של רואת החשבון שלו בנושא לכן הוא בוחר לשלם לי פיצויים, והפיצויים מחושבים לפי ממוצע של 12 חודשים, שבפועל בחודש 10 קיבלתי חצי מהמשכורת שלי כי רק פדיתי את כל ימי המחלה והחופשה שנשארו לי לאחר הפציעה, ובחודש 11 ו-12 לא קיבלתי כלל משכורת.
השאלה שלי האם אני אכן זכאית לפיצויים, האם ימי מחלה לא נצברים לוותק בעבודה, ובמידה ואני זכאית לפיצויים לפי איזה חישוב זה נעשה? האם מחשבים בממוצע חודשים שלא הייתה לי משכורת?!
תודה רבה.
כוכב
13/01/2015 16:36
בהמשך לפנייה, אני עובדת לפי שעה.
טלי
13/01/2015 07:45
בוקר טוב

יש לי 2 שאלות בדיני עבודה ברשותכם:

האם מעסיק חייב לשלם שעות נוספות במידה והוא משלם מעל לשכר המינימום? (26 לשעה). שאלה נוספת, כמה נדרש המעסיק לשלם על נסיעות? האם את כל הסכום, את רובו? אין חופשי חודשי לקו בו אני משתמשת.
עורך דין
13/01/2015 14:58
שלום טלי

בוודאי שצריך לשלם שעות נוספות שאת עובדת בפועל. כל זה נכון כל עוד אינך מקבלת תשלום גלובלי על השעות הנוספות בשכרך החודשי. דמי נסיעות הן בתעריף מינמלי הקבוע בחוק.
אביעד
13/01/2015 14:18
האם העדרות בשל מחלה אמורה להשפיע על שכר הבסיס להפרשה לפנסיה באותו חודש (שכר חודשי גלובאלי)?

ברור שההעדרות אומנם מקטינה את השכר בשל חלקי הימים שאינם משלומים (סה"כ יומיים מתוך שבוע המחלה, וזאת על פי חוק), אך האם כתוצאה מכך אמורה לקטון גם ההפרשה לפנסיה כאשר השכר הוא שכר בסיס גלובאלי?
בחוזה העבודה שלי כתוב שתשלום נסיעות יבוצע לפי מחיר חופשי חודשי, ובפועל משלמים לי לפי כמות נסיעות בחודש ולא לפי מחיר חופשי חודשי.
האם זו הפרת תנאי העסקה מצד המעסיק?
והאם אוכל להתפטר בדין מפוטר?
עורך דין
13/01/2015 07:42
שלום גיל

המעסיק אינו צריך לשלם לך נסיעות מעבר לעלות הנסיעות בפועל, לפי המחיר הנמוך של חופשי חודשי באותו מסלול בו אתה נוסע לעבודה וממנה. אם אינך עובד בימים מסויימים, ברור כי אין צורך לשלם לך דמי נסיעות עבורם...
לינדה
12/01/2015 20:21
האם זה חוקי לפטר עובד כיוון שעובד אחר מעוניין במשרתו והאחר מקורב לבוס?
עורך דין
13/01/2015 07:40
שלום לינדה

כל עוד הליך הפיטורים תקין ולפי החוק, הרי שזכותו המלאה של המנהל לפטר את מי מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי.
חן
12/01/2015 22:12
מקום העבודה הנוכחי שלי הודיע על שינוי מיקום בחודשים הקרובים (עובר מחיפה לת"א, לא צוין תאריך).
כיצד עלי להתפטר על מנת לקבל את מלוא הפיצויים?
(עכשיו? בזמן המעבר בפועל? משום שלא קיבלתי שום אסמכתא כתובה למעבר)
והאם עלי לתת חודש גם כאשר הוא גולש לזמן שלאחר המעבר?
תודה.
עורך דין
13/01/2015 07:39
שלום חן

אכן, מעבר של משרדי החברה מחיפה לתל אביב עשוי להתפרש כהרעת תנאים. כמובן שהמעבר צריך להיות רשמי. אז תוכל לתת למעסיק מכתב התפטרות בדין מפוטר בו תסביר כי מעבר לעיר אחרת אינו מאפשר לך להמשיך לעבוד בחברה וכלן הנך מבקש לקבל את מלוא זכויותיך לפי חוק. כמובן שעליך לתת הודעה מוקדמת בכל מקרה.

בהצלחה
מעסיק
12/01/2015 23:10
שלום רב . יש לי פועלים שאני מוציא להם משכורת חודשית אבל בפועל הם עובדים בקבלנות והשכר גדול בהרבה ובעצם הם נחשבים קבלן משנה בלי חשבוניות . כיצד אני יכול להגן על עצמי מהם במידה ולא יהיה לי פרויקט נוסף לתת להם או לסיים לעבוד איתם לטובת "קבלן משנה" אחר טוב יותר / נתן מחיר טוב יותר.
הם עובדים אצלי שנה פלוס .שלא יתבעו ממני פיצויים וזכויות יש איזה מסמך שאני יכול להחתים אותם שאין להם דרישות כלפי?
עורך דין
13/01/2015 07:37
שלום למעסיק

אם אתה "כבר" מוציא תלושי משכורת לעובדים הרי שמרבית הסיכויים שהם נחשבים בעיני החוק לעובדים שכירים שלך. אני ממליץ לך לפנות לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין לדיני עבודה, על מנת לבחון את הנושא לעומק כך שתוכל להבין האם יש באפשרותך לשנות את מתכונת העסקת העובדים בעתיד, כך שלא יווצרו יחסי עבודה.
אורן
12/01/2015 23:52
שלום אני כותב לגבי בת הזוג שלי ורוצים לדעת מה לעשות .היא עובדת במסעדה בתור מנהלת קרוב לארבע שנים בשכר של 7000 נטו בחודש האחרון המעביד שלה החליט להוריד אותה בתפקיד והחליט להוריד לה בשעות עבודה בצורה משמעותית שהיא קיבלה החודש שכר של 5000 שקל זאת ועוד המעביד התחיל ליפגוע בה בצורה ממש מעליבה ליד העובדים ללא שום סיבה היא סטודנטית ומאוד אוהבת את עבודתה עד לפני חודש אבל לתחושתה המעביד עושה הכל כדי שהיא תיתפטר יש לה הקלטות שהוא מדבר בצורה מעליבה הודעות על קיצור ימי עבודה מה עושים בבקשה
עורך דין
13/01/2015 07:35
שלום אורן

המדובר לכאורה על הרעה מוחשית בתנאי עבודה ואולי עוד מעבר לכך, אני ממליץ לפנות בהקדם לשיחה אישית עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה וימליץ לזוגתך כיצד להתנהל לצורך מימוש זכויותיה. בגדול, היא תוכל להתפטר בדין מפוטר לכל הפחות ואולי אף מעבר לכך.

בהצלחה
עמית
12/01/2015 20:52
שלום
אני מתגייס ב9.3 וכרגע אני עובד בשדה התעופה בבית קפה , התחלתי לעבוד שם באוגוסט 2013 עד יולי 2014 ולאחר מכן הפסקתי וחזרתי לעבוד בספטמבר כמה משמרות ולאחר מכן משרה מלאה בדצמבר . כידוע לי מתפטרים בגלל גיוס זכאים לפיצויי פיטורין השאלה שלי אם גם לי מגיע עקב גיוסי לצבא למרות שהיו לי הפסקות ובמצטבר יש לי שנה וחצי במקום עבודה . חשוב לציין כי אף פעם לא הודעתי בפני המעביד שאני מתפטר\הוא פיטר אותי
תודה רבה
עורך דין
13/01/2015 07:30
שלום עמית

אכן לפי סעיף 11 ג לחוק פיצויי פיטורים מגיע לך לקבל פיצויים בעת עזיבת מקום העבודה לפני הגיוס לצה"ל. תקופת העבודה שלך נחשבת אחת, שכן הפסקה של 2-3 חודשים אינה קוטעת את רצף הזכויות שלך.

בהצלחה בשרותך הצבאי.
לירי
12/01/2015 14:17
שלום,
אני עובדת כוח אדם, בשכר על חודש נובמבר שילמו לי במקום עד ה 10 לחודש ב 15 לחודש ללא הסבר מדוע הם איחרו בשכר,
אמרתי להם שמגיע לי פיצוי, הם טענו שלא.
אפשר לדעת לפי החוק האם מגיע לי פיצוי על האיחור הזה בשכר ??

תודה מראש .
עורך דין
12/01/2015 21:33
שלום לירי

לפי החוק היבש מגיע לך פיצוי על הלנת שכר. בפועל, איחורים של כמה ימים בתשלום שכר לבדם, אינם מהווים סיבה מספקת לדידו של בית הדין לפסיקת פיצויי הלנה ולמרות הקבוע בחוק.
קרן
12/01/2015 14:08
לפי אילו משכורות מחושבים פיצויי פיטורין?

עבדתי במקום 3 שנים כולל חופשת לידה והחודשים אחרי החל"ד היו עמוסים ימי מחלה של התינוק... ויצא שמאז המשכורות שקיבלתי היו נמוכות מאלה שקיבלתי לפני.

לאילו משכורות על המעסיק להתייחס לצורך חישוב פיצויים לאחר הפיטורין?
עורך דין
12/01/2015 21:32
שלום קרן

התשובה לשאלתך תלויה בסוג ההעסקה שלך - אם את עובדת שכירה במשכורת חודשית אז הפיצויים מחושבים לפי המשכורת הרגילה האחרונה. אם את עובדת לפי שעות, מבצעים ממוצע של משכורות השנה האחרונה.
משה
12/01/2015 14:05
שלום, עבדתי אצל חברה כשבועיים. לאחר השבועיים החלטתי לעזוב, כי החלטתי שזו לא המשרה המתאימה לי. עזבתי ללא הודעה מוקדמת, מאחר ועבדתי רק כשבועיים. המעסיק מסרב לשלם לי, ורוצה לתבוע אותי בגין אי מתן הודעה מוקדמת של שבועיים. אני חתום בחוזה העסקה על מתן הודעה מוקדמת של שבועיים בשנה הראשונה. האם יש לו עילה לתביעה? האם אני יכול לתבוע את השכר שלי?
עורך דין
12/01/2015 21:30
שלום משה

המעסיק אינו יכול לתבוע אותך, או שיותר נכון, הוא יכול לתבוע אבל תביעתו תדחה אם וכאשר. מצד שני, אסור למעסיק למנוע ממך את שכר עבודתך בכל מקרה וללא תנאי. אם הוא אינו משלם, אתה יכול לפנות ולהגיש תביעה משפטית לתשלום שכר בבית הדין לעבודה.
מרגלית
12/01/2015 14:03
שאלה בנוגע לימי מחלה.

הייתי במחלה ביום שלישי רביעי וחמישי. המעסיק שלי טוען שהוא צריך לשלם לי רק על יום חמישי 50 אחוז, מכיוון שבסידור עבודה לא שובצתי ביום רביעי ולכן זה לא נחשב יום מחלה... האם זה נכון?
אני עובדת שעתית במשמרות....
עורך דין
12/01/2015 21:25
שלום מרגלית

חישוב תשלום עבור ימי מחלה של עובד שעתי תלוי בין השאר גם במספר הימים שאת עובדת בשבוע ובחודש, קרי בהיקף המשרה שלך.
איגור
12/01/2015 12:31
זומנתי לשימוע בעבודתי על כך שיומיים לפני כן לא הגעתי למשמרת כי הייתה לי בעיה שלא יכלתי לעזוב אותה באמצע המנהלת מודעת לכך ועדיין זימנה אותי לשימוע
הסברתי למנהלת כי אנני מעוניין להגיע להשמיע את דבריי לשימוע
היא אמרה כי החברה רואה זאת כשהתפטרות ושלחה לי מכתב שבו נאמר כי התפטרתי
האם זה תקין ?
עורך דין
12/01/2015 21:20
שלום איגור

התשובה שלילית. המעסיק לא יכול להודיע לך שהתפטרת בגלל שלא הגעת לשימוע. זכותך לוותר על זכות השימוע, למרות שזה לא חכם במיוחד. המדובר על פיטורים פר אקסלנס וזכותך המלאה לקבל פיצויים ואת כל שאר הזכויות המגיעות לעובד מפוטר.
א.מ
12/01/2015 12:25
בחוזה עבודה שלי רשומות השורות הבאות :
"מסגרת העסקה:תועסק/י במסגרת העסקה של 4-5 משמרות בשבוע. משך כל משמרת הוא 7.25 אולם יתכן כי תצטרך לעבוד במסגרת שעות שונה בהתאם לצרכי החברה העבודה מעת לעת."

המנהלת שלי הבהירה לי שהמשרה היא 65% ואילו בתיאום ציפיות נאמר כי משרה מלאה עם אפשרות למינימום משמרות כפי רשום בחוזה.

המנהלת שלי טוענת כי היא נותנת לי 65% משרה ואילו אני עובדת 6 שעות משמרת 4 משמרות בשבוע
האם הנושא תקין ?
האם יכולים לפטר אותי אם אני מעלה טענות אילו למנהלת ?
האם השורה מהחוזה מחייבת אותם לתת לי 7.25 שעות משמרת או פחות ?

לפי החישוב שלי זו 50% משרה כרגע ולא מתאים לי
מה אני יכולה לעשות ?

תודה על מענה מהיר
עורך דין
12/01/2015 21:17
שלום א.מ

על פניו המדובר על הפרת חוזה עבודה. אם הובטחה לך מסגרת עבודה מסויימת במסגרת חוזה עבודה ברור, המעסיק מחוייב לעמוד בהתחייבות שלו.
אפי
12/01/2015 11:49
כיצד עליו לנהוג כאשר הוצא מכתב התפטרות כוזב אין מסמכים שהיו צריכים להגיע לסוכן הביטוח ואף סוכן הביטוח מציין לחברת הביטוח שמסמכים ישלחו בנושא התפטרות אליה וכמור לא נשלחו .
עורך דין
12/01/2015 21:13
אפי

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת ועל אף שלא הבנתי את שאלתך במלואה, אין ספק כי יש צורך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ