אני עובד חדש בחברה שנמצאת בפתח תקווה.
אני גר בבת ים עכשיו כדי להגיע לפתח תקווה אני צריך לקחת 2 אוטובוסים. אחד בתוך העיר והשני נסיעה ישירה עד לפתח תקווה.
השאלה שלי זאת האם מגיע לי שכר על הנסיעות מעבר לחופשי חודשי?
ולחילופין, אם אני רוצה לנסוע ברכבת לעבודה האם הם צריכים להחזיר לי על נסיעות ברכבת?
אתה רשאי לנסוע בכל דרך שתבחר לעבודה ובחזר הממנה. המעסיק לעומת זאת, צריך לשלם לך החזר דמי נסיעות לפי העלות המינימלית של נסיעות בתחבורה ציבורית ועד למקסימום הקבוע בחוק - 26.40 ש"ח לכל יום עבודה.
כמו שכתבתי לך, החוק מציין את הסכום המקסימלי שהמעסיק חייב לשלם לעובד עבור דמי נסיעות. אם ההוצאה שלך לצורכי נסיעות לעבודה וחזרה גבוהה יותר, הרי שהעניין נתון לשיקול דעתו הבלעדי של המעסיק והוא אינו מחוייב לשלם מעבר לקבוע בחוק.
עובד ידע שהוא עומד לפני פיטורין בשל התנהלותו לאורך זמן רב במקום העבודה. העובד צבר ימי מחלה וכעת הודיע לי כי הוא לא מרגיש טוב והביא אישור מחלה של 36 ימי מחלה. זה בדיוק מספר ימי המחלה שצבר לפי תלוש המשכורת שלו. אמרתי לו שהוא מוזמן לשימוע לפני פיטורים. הרי תכננתי לפטר אותו כבר מזמן...
העובד השיב שהוא בחופשת מחלה ולא יכול להגיע. האם עלי להמתין עם השימוע 36 יום ואז עוד 30 יום מהשימוע ימי הודכה מוקדמת עד לפיטורים של העובד בפועל?
החוק אוסר על פיטורי עובד הנמצא בחופשת מחלה במידה וצבר מספיק ימי מחלה. כמו שתיארת, עליך לחכות לתום ימי המחלה, לזמן את העובד לשימוע ולערוך את השימוע כדין. צא מנקודת הנחה שהעובד יודע כי הוא עומד להיות מפוטר ולכן "יחפש אותך". אני ממליץ להתנהל לפי הספר בכל הנוגע להליך הפיטורין.
שלום רב אני עובד במשרה מלאה בימים א עד ה בלבד במשמרות שהמאוחרת בהן מסתיימת ב 19 בערב. לאחרונה האירגון בו אני עובד מעוניין לפתוח שירותים נוספים כל ערב החל מ 19 עד 23 ובנוסף ימי שישי עד 13. הארגון מעוניין להוריד אחוזי משרה מהבוקר ולהכניס אחוזי משרה במקום של ערב וימי שישי כחלק מתקן המשרה המלאה שלי. האם חוקי הדבר? האם אפילו במסגרת של כותרת התייעלות מותר להכניס עבודה של ערב ושישי לתקן משרה מקום מה שהיה?
על מנת לבחון את נושא שינוי שעות העבודה בצורה רצינית קיים הכרח לבדוק את חוזה העבודה שלך אל מול היקף עבודתך בפועל. יתכן בהחלט כי בתנאים מסויימים לא ניתן יהיה לדרוש מעובד לעבוד בשעות הלילה, מבלי להרע את תנאי עבודתו על כל המשתמע מכך. בכל מקרה, מומלץ לפנות לשיחה עם עורך דין שיבחן את חוזה עבודתך לפני שתיתן תשובה כלשהי למעסיק.
תאונות עבודה אינן נושא שיש להקל בו ראש. יש לבחון את נסיבות התאונה בטרם נקיטת הליכים משפטיים. ישנן זכויות המגיעות לך מהביטוחחל הלאומי וישנן זכויות שאותן תוכל לממש בחלק מהמקרים באמצעות תביעה כנגד חברת הביטוח המבטחת את המעסיק בביטוח צד ג'.
מעבר לזה וכפי שציינת יש את נושא הביטוחים הפרטיים שלך. לכן, אני ממליץ לך בחום לפנות לשיחה אישית עם עורך דין מטעמך שייצג אותך וינהל את עניינך בצורה המיטבית. התוצאות הרבה יותר טובות כאשר מיוצגים במקרים שכאלה.
נכנסתי לשותפות בעסק קיים (50%), על בסיס זכרון דברים. עובדת שעבדה כשנתיים לפני הסכם השותפות בינינו, התפטרה לאחר חופשת הריון בטענה של טיפול בילד.
היא סיימה עבודתה במלאת חודשיים לשותפות. השותף מצפה שאשלם מחצית מסכום הפיצויים המגיע לה, ואני טוען שחלים עלי רק תשלום החלק היחסי (של החודשיים).
אני גם טוען שבה במידה שהשותף רוצה שאשתתף במחצית תשלום הפיצויים, אני זכאי גם לקבלת 'הפירות' היחסיים בעסק מעבודתה של העובדת (מטפלת בגן ילדים).
אודה להתייחסותכם.
כאשר נכנסים לשותפות עסקית חותמים מן הסתם על הסכם שותפים ברור ומפורט, אשר אמור להסדיר בין השאר את כל נושא היחסים מול העובדים בעבר ובהווה. איני מכיר את הסכם השותפים שעליו חתמת, ואני מקווה בשבילך שההסכם נוסח על ידי עורך דין ובקפדנות, על מנת שלא יתגלע סכסוך בנושא כבר אחרי כמה חודשים בינך לבין שותפך.
באין התייחסות בחוזה, פנה לעורך דין מטעמך אשר יבחן את החוזה וינחה אותך כיצד לפעול בדרך הטובה והחכמה ביותר מבחינתך.
עובדת שכירה שלי התפטרה מהעבודה, תוך שציינה באופן שנתגלה לימים כשקר מוחלט, כי היא במצב בריאותי מורכב וקשיים כלכליים. מתוך רחמים והזדהות שילמתי לה פיצויים, הגם שהיא התפטרה ולא פוטרה.
לימים נתגלה, כי העובדת שיקרה לי ולמעשה חברה לעובדת נוספת והקימה עמה עסק שמתחרה בי באופן ישיר. העובדת לא היתה חתומה על הסכם אי תחרות לצערי.
פיצויי פיטורים הופקדו ב-2 מקומות נפרדים. ממקום אחד נפדו הפיצויים ומהמקום הנוסף טרם נפדו. פניתי אל המקום הנוסף, בבקשה להשבת הכספים שהופקדו, אך נתקלתי בסירוב והתבקשתי להגיש החלטה של בית הדין לעבודה המכריעה בסכסוך ביני לבין העובדת.
איני יודע כיצד להתנהל הלאה ומה לעשות עכשיו, אם בכלל יש מהלך הגיוני שיכול להקטין את הנזקים שלי.
מאחר ויחסי העבודה בינך לבין העובדת הסתיימו לפני זמן לא מבוטל, אתה אכן נמצא בבעיה לא פשוטה. איני משוכנע שניתן לפתור אותה במסגרת דיני העבודה ויתכן מאד שצריך לעבור למישור החוזי מסחרי. המלצתי כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי מסודר אצל עורך דין מטעמך ובכל מקרה, איני חושב שפורום אינטרנטי הוא המקום לפתור את הבעיה.
ולאחר שקיבלתי הנחיה מבית הדין, שלחתי את כתב תביעה בדואר רשום עם אישור מסירה אל הנתבעים לפי הכתובת מגורים שלהם. הנתבעים ככל הנראה מבינים שהמדובר על כתב תביעה ולא באים לאסוף מהדואר, וכבר חלפו 10 ימים. רציתי לשאול כיצד הייתם ממליצים לפעול במצב הזה?
הדרך הנכונה והחוקית למסירת כתב התביעה לנתבעים הנה באמצעות מסירה אישית על ידי מוסר, שיעביר אליך תצהיר מאומת על ידי עורך דין שבו תיאור לגבי מועד ודרך ביצוע המסירה. כך תוכל להיות בטוח שכתב התביעה הגיע לידי הנתבעים וזאת הדרך שתספק את בית הדין לעבודה שיבקש לראות אישור מסירה כאמור.
היי, רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי ביטול עיסקה בין שני צדדים הנובעת ממזג האוויר, נניח הזמנתי קייטרינג לאירוע אך באותו היום יש סופה וחשד לשלג ולכי האירוע בוטל. האם עליי לשלם את כל הסכום או חלקו ומה ההסבר בחוק.
אני עובדת בחברה כ-4 שנים בתפקיד מזכירה עם קביעות.
יצאתי לחופשת לידה אשר במהלכה היתה לי מחליפה. כשחזרתי מחופשת לידה לאחר חצי שנה נאמר לי כי עקב שינוי ארגוני המחליפה תשאר בתפקידי ואני התבקשתי לעזור למזכירות במחלקה.
1. ברצוני לשאול האם עובדת שחוזרת לאחר 1/2 שנה מחופשת לידה האם החברה מחוייבת להחזיר אותה לאותו תפקיד?
2. כמו כן, בעקבות שינוי ארגוני (צמצום מזכירות) ומעבר למקום אחר הציעו לי 2 תפקידים נוספים אך במשמרות ואמרתי להם שאין לי אפשרות לעבוד במשמרות אני אמא
לתינוקת + בת 9 . האם זה חוקי שהציעו לי משרות כאלה שלא מתאימות לי בטענה שזה מה שיש להם להציע?
3. עבודה בתפקידים הנ"ל משמעותם שינוי שעות עבודה, שינוי תפקיד ושינוי מקום עבודה - האם מדובר בהרעת תנאי עבודה? יש עילה לתביעה?
4. האם מותר להם לפטר למרות שאני עובדת קבועה ולא הוצע לי תפקיד מתאים?
5. נערך לי שימוע שבמהלכו הוצע לי פיטורין בהסכמה. מדוע הוצע לי פיטורין בהסכמה ולא פיטורין רגילים ? האם להסכים / לסרב? (הבנתי שיש בעיה עם פיטורין בהסכמה בלשכת עבודה לגבי דמי אבטלה).
6. פדיוןהודעה מוקדמת - האם להסכים / לסרב? האם מדובר בתשלום שכר בלבד ללא
נסיעות, קופת גמל וכו'?
תודה
שלום, התפטרתי כדי לטפל בילד שנולד לי, לאחר שנתיים במקום העבודה. במסגרת תשלומי הפנסיה מופרש חלק לתשלום פיצויים. האם חלק זה הוא נחשב לחלק מהפנסיה כך שאפדע אם אמשוך סכום זה? והאם אני זכאית לדמי פיצויים נוספים? תודה.
אם התפטרת לצורך טיפול בילד ולפני שלילד מלאו 9 חודשים הרי שאת זכאית לקבל פיצויים כמו עובדת שפוטרה מעבודתה - שכן המדובר על התפטרות בדין מפוטר על כל המשתמע מכך לפי חוק.
א. מהו המושג המקצועי לכך שהשירות הציבורי מחויב לפעול על פי חוק / דין / תקשיר ורק לפי מה שכתוב ואינו יכול להכליל או לגזור משמעות ממשהו שאינו כתוב?
ב. חבר שלי התחיל לעבוד לפני מספר חודשים בארגון בטחוני גדול של מדינת ישראל. יש לו תואר שני מאוניברסיטת בן גוריון אותו קיבל לפני שנתיים. למרות זאת, הוא לא מקבל הטבה לתואר השני במקום עבודתו, כי הוא מוגדר כבעל "דירוג אקדמי חדש". דירוג זה לא מופיע בשום נוהל לתואר שני והארגון מתבסס בנימוקו על כך שדירוג זה לא מופיע בנוהל ולכן נגזר מכך שאינו זכאי. (רק מדורגי "מחר", "מחר מועדף" וכו' זכאים. מכיוון שלא כתוב בנוהל "דירוג אקדמי חדש", הארגון גוזר מכך שהוא אינו זכאי להטבה)
השאלה שלי - האם ניתן לשנות החלטה זו?
תודה מראש,
אלעד
שלום, היית מעוניינת לדעת,
1. אני עובדת במקום עבודה כבר 3 שנים ומקבלת 1 ₪ לק"מ ליום בעוד שאר העובדים מקבלים 1.20 ₪ לק"מ ליום. האם זה בסדר?
2. השכר של גלובלי איך מחשבים יום מחלה. האם מורידים לי כסף על היום מחלה? מורידים לי בתלוש יום מחלה? שהמעסיק יכול להוריד לי יום חופש?
1. על פניו נשמע שיש כאן אפליה לא ברורה. צריך לבדוק את הנושא לפי חוזה העבודה שלך ולהשוות לעובדים אחרים.
2. לא מורידים כסף על יום מחלה. לפי חוק ימי מחלה משלמים לעובדים כסף בכפוף להצגת אישור מחלה ולפי מספר הימים שנעדרו. שווי יום מחלה מחושב לפי המשכורת החודשית בחלוקה של מספר ימי העבודה בחודש.
שלום,
אני מכירה מקרה של מישהו שגר בירושלים ונוסע לעבוד באילת במלונות כל פעם שזקוקים לעובדים שם, כחלק מתנאים שהחברת כוח אדם מציע לו זה החזר נסיעות של הלוך ושוב בסך 140 ₪.
לפעמים מבקשים ממנו להגיע לבאר שבע (עלות הנסיעה הלוך חזור היא 60 ₪) מבאר שבע החברה מוציאה הסעה לאילת על חשבונה לעובדים ולא נותנת להם החזר נסיעות בסך 60 ₪ עבור הנסיעה מירושלים לבאר שבע.
ברצוני לדעת אם זה חוקי? ואם זה לא חוקי אשמח לציטוט מהחוק.
החוק בנושא דמי נסיעות פשוט וברור. יש תקרה להחזר נסיעות חודשי, וכל מה שמעל הסכום הקבוע בחוק אין המעסיק מחוייב לשלם. לאור הסכומים עליהם את שואלת, הרי שהמדובר באלפי ש"ח בחודש, ולכן החוק אינו רלוונטי שכן התקרה לה מחוייב המעסיק מסתכמת בסכום של 26.4 ש"ח ליום...
המעסיק חייב לשלם לך החזר הוצאות נסיעה כמו לכל עובדת אחרת ולפי החוק. אם את עובדת גם בשעות שבהן אין תחבורה ציבורית מחובת המעסיק לדאוג להסעות מסודרות עבור עובדיו.
כמוך כמו עובדים רבים אחרים בעיר ירושלים, בצפון ובמקומות רבים אחרים. לאור מזג האוויר (כוח עליון) רבים מבתי העסק לא פתחו את שעריהם היום והחוק קובע כי במקרים אלה העובדים לא יקבלו שכר.
שלום רב,
עובד שמגיע לעבודה ובחדרו אין חשמל עקב הגשמים, הוא נשאר כמה שעות אך בגלל שאין חשמל המעביד מאשר לו ללכת הביתה באמצע היום. למחרת לא מודיעים לעובד שהבעיה עדיין קיימת והוא מגיע לעבודה כרגיל ומגלה שאין לו חשמל (וזה רק בחדרו בלבד) המעביד אומר לו ללכת הביתה. האם העובד זכאי לתשלום לפחות על הגעתו לעבודה או שהמעביד רשאי לרשום לו את הימים האלה כחופש??? מה החוק אומר?
תודה מראש
הבוס התקשר בבוקר והודיע שבגלל תנאי מזג האוויר הוא לא פותח את החנות ואשאר בבית, למרות שבעירי אין שלג או משהו חריג שאינו מאפשר להגיע לעבודה, משלמים לי לפי שעה, האם הוא צריך לשלם לי כרגיל עבור יום זה?
המצב שלך דומה למצב של עובדים רבים בכל רחבי הארץ. אם לא הגעת לעבודה והמעסיק הודיע לך כי אינו פותח את העסק היום, סביר שאינך זכאית לתשלום. מזג האוויר הקשה ברחבי הארץ מאלץ מעסיקים רבים שלא לעבוד היום ורבים מהעובדים אינם מסוגלים להגיע כלל למקומות העבודה בגלל חסימות כבישים, שלג, רוחות חזקות וגשמים.
בן הזוג שלי גר בירושלים ועובד ברמלה . סוגרים את הכבישים לירושלים בשעה 10 . זאת אומרת שהוא חייב לחזור עכשיו הביתה ( הוא התחיל לעבוד היום ב7 בבוקר) , ואולי מחר בכלל לא יוכל להגיע לעבודה. האם משלמים על הימים האלה שאדם לא יכל להגיע לעבודה בגלל מזג אוויר קיצוני ?
לפי החוק, בן זוגך אמור לקבל שכר עבור יום העבודה שבו נשלח הביתה באמצעו בגלל תנאי מזג האוויר. מאידך, אם לא יוכל להגיע לעבודה מחר בגלל שלג / מזג האוויר / חסימת כבישים בגלל הסופה, לא יגיע לו לקבל שכר.
שלום
ברצוני לדעת איך מתייחסים חוקי העבודה להיעדרות של עובדים ממקום העבודה בגלל השלג ובגלל הסופה שמשתוללת בארץ. הכבישים חסומים, אין לימודים והילדים בבית, וברור כי אנחנו לא יכולים לנסוע לעבודה. האם המעסיק צריך לשלם שכר על ימים אלה? האם אלה ימי חופשה בתשלום או ללא תשלום? מה בדיוק קובע החוק?
דיני העבודה בישראל קובעים כי עובד שנעדר ממקום עבודתו אינו זכאי לקבל שכר עבודה עבור יום ההיעדרות, אלא אם כן היעדרותו והתשלום עבורה מוסדרים באחד או יותר מאלה: בחוק כגון: מחלה או חופשה, במסגרת של הסכם קיבוצי, במסגרת צווי הרחבה ענפי או כמובן במסגרת של חוזהאישי.
במקרה של היעדרות ממקום העבודה עקב פגעי מזג אוויר כמו שלג, סופה, שטפונות וכו... או כאשר לא ניתן לבצע את העבודה בשל תנאי מזג האוויר - הרי שהמדובר במצב של כוח עליון שאינו בשליטת המעסיק, אלא מדובר במצב שבו העובדים והמעביד כאחד אינם יכולים לעבוד בגלל כוח עליון.
בכל מקרה כזה ובהיעדר הוראה חוקית אחרת או הנחיה של משרד ממשלתי / פיקוד העורף, המעסיק אינו מחויב לשלם לעובדיו שכר עבודה בעד היעדרות עקב תנאי סופה ומזג האוויר, אלא אם כן קיים הסדר אחר במסגרת הסכם קיבוצי, צו הרחבה או חוזה אישי של העובד.
לאחרונה הגיעה למקום עבודתי מנהלת חדשה. מאז שבאה חלה הרעה ביחס כלפי. היא מחפשת אותי מתחת לפנס. העבירה אותי לעמדה פינתית, באופן בוטה, אך זה עוד היה נסבל. לאחרונה, חודר שם אויר קר, ובתקופה האחרונה ממש אי אפשר לשבת שם. כל בקשותי להחליף את מקומי לעמדה אחרת פנויה, נופלים על אוזן אטומה. שבוע שעבר חליתי, ונעדרתי מהעבודה. היום חזרתי, ושוב הבעיה חזרה. הסברתי לה, שאין לי אפשרות לשבת במקום זה. תגובה היא הרימה עלי את קולה לעיני כל העובדות, ושאגה עלי בטירוף.
נפשי עתה בשאלתי, מה עושים?
אני מציע שתצרי קשר עם עורך דין מטעמך ותבחני את המצב במקום העבודה לפני ואחרי הגעת המנהלת החדשה. אם ניתן יהיה להוכיח הרעה בתנאי עבודה תוכלי להתפטר בדין מפוטרת. בכל מקרה, יש לבדוק את הנושא לעומק ולקבל ממך עוד הרבה תשובות על מנת להכריע.
אני הנדסאי עובד בחברת תוכנה (עסק פרטי)
התחלתי לעבוד בנובמבר 2013
כרגע כבר עובד 13.5 חודשים
מתיי המעביד צריך להפריש כסף עבור קרן פנסיה / ביטוח מנהלים
כרגע מופיע לי בתלוש משכורת:
שורה של משכורת ושורה של נסיעות
מתיי אני צריך לקבל תשלום עבור קרן פנסיה/ביטוח מנהלים??
מה עליי לעשות בעניין??
המעסיק היה צריך להתחיל להפריש כספים לקרן הפנסיה עבורך לאחר 6 חודשי עבודה ואם היתה לך קרן פנסיה קודמת, כעבור 3 חודשי עבודה ורטרואקטיבית. עליך לפנות אל המעסיק ולדרוש ממנו להעביר את הכספים כנדרש על פי חוק.
שלום,אני מועסק כשומר ע'י ועד בית,
לטענתם, הם לא חברת שמירה,ולכן לא צריכים לשלם שכר מינימום לשומרים, המעודכן בסהך של
25.5 לשעה, ולא מחויבים לקרן השתלמות
פתרון?
האם אתה מועסק ישירות על ידי ועד בית? היה וכן, צריך לבודק את נסיבות העסקתך והחוזה שלך. פנה לשיחה עם עורך דין בנושא והעבר אליו את חוזה העבודה שלך לבחינה.
המנהל שלי בחנות פנה אליי יום אחד ואמר לי, תשמע אני לא רוצה להעליב אותך, אך במשמרת מסויימת שלך כשעבדת לבד, נגנב מוצר ע"ס 500 ש"ח.
כששאלתי אותו איך הוא יודע, הוא אמר לי שהוא ראה הכל במצלמות, ובאותו רגע היה לחץ גבוה של אנשים ולכן הוא לא מאשים אותי.
כל זה היה בזמן של ספירות מלאי, וכעבור כמה ימים הוא אמר שהוא מצא את המוצר החסר, והמנהל של הרשת בא ולקח את המוצר בלי ידיעתו.
כמובן שהמוצר לא נגנב, לא היו צילומים, לא היה לחץ וכששאלתי אותו "אז איך אמרת שיש צילומים וראית הכל?" הוא ענה שהוא לא אמר שום דבר כזה והכל בסדר ושאני ארגע.
לסיכום, אני בטוח שהיה לו חוסר במוצר בחנות והוא רצה להפיל את כל העניין עליי. השקר כזה גס שבקושי עברתי עליו בשתיקה, הוא האשים אותי בחוסר אחריות שגובלת בפלילים לפי דעתי. האם יש מה לעשות בנידון? במידה ואני אתפטר אהיה זכאי לפיצויים אפילו שאני לא עובד שם שנה?
אני מציע לשתות כוס תה חם ולהרגע. לא קרה כלום ולפעמים, בכל מערכת יחסים וגם בעבודה, אנשים אומרים דברים לא מדוייקים מכל מיני סיבות. אם אתה רוצה להמשיך לעבוד ולא מחפש מלחמות מיותרות, עבור על הנושא לסדר היום.
שלום
אני עובד כללי ברשות מקומית
עובד במחלקת הכבשים.
רציתי לשאול ..
אם מותר למעביד להכריח אותי לעבוד בכלים חשמליים ..דיסק חיתוך.. קונגו..מקדחה..וכו'..
אני אציין שלא עברתי שום קורס ..
ואין לי שום תעודת מקצוע
אתה חייב להגיד למעסיק שאיםן לך ניסיון בעבודה עם כלים טכניים כפי שציינת, שען השימוש בהם מסכן אותך ואת הסובבים אותך ואל למעסיק מלהורות לעובד לא מיומן לעשות שימוש בכלים כאמור, ללא הכשרה מתאימה.
שלום..
שמי בת-חן ואני עובדת בסופר יוחננוף כקופאית ואני בחודש שמיני להריון..
מנהל החנות ביקש מהאחראי משמרת ״לצנזר״ את הבקשות שלי לצאת לשירותים... הוא בטוח שאני יוצאת לסתם או שאין לי באמת שירותים או שמבחינתו יצאתי ליותר מידי שירותים..
האם זה חוקי???
- עבדתי קודם במשרה של מזכירת החנות ועברתי להיות קופאיות עקב בעיות במהלך ההריון לפני כשבועיים..
המעסיק אינו יכול להגביל את היציאות שלך לשירותים. יתרה מכך, גם בעצם השינוי שחל במשרתך לפני שבועיים, במהלך ההריון, יתן ויש בעיה. אני מציע לך לפנות לעורך דין ולשוחח איתו לגבי הנושאים האלה.
פוטרתי מעבודתי ובתאריך 22/01/2015 כולל מסתיימת תקופת הודעה מוקדמת. בתאריך הנ"ל אני אמור לעבור ניתוח והמנתח אמר לי שאני אהיה זקוק ל - 14 ימי מחלה טרם חזרתי לעבודה. לרשותי עדיין 40 ימי מחלה שלא נוצלו, שאלתי: האם אני זכאי עדיין לנצל את 14 ימי המחלה ממקום העבודה שפיטר אותי? . ואם לא האם ביטוח לאומי ישלם לי עבור הימים האלו ,כמו כן מה עם יתרת ימי המחלה שלא נוצלו?
ימי מחלה אינם באים במניין ימי ההודעה המוקדמת. אם אתה מפסיק לעבוד ונותרו לך ימי מחלה צבורים, הרי שימים אלה פשוט ימחקו. לא ניתן לקבל עבורם תשלום כמו על ימי חופשה צבורים.