פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא אני עובד חודשי , שכרי מורכב משכר יסוד (בסיס) ופרמיית מכירות מהמכירות החודשיות - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
אני עובד חודשי , שכרי מורכב משכר יסוד (בסיס) ופרמיית מכירות מהמכירות החודשיות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
12/11/2025 10:58
אני עובד חודשי , שכרי מורכב משכר יסוד (בסיס) ופרמיית מכירות מהמכירות החודשיות. על פי החוק בישראל, פרמיה המהווה חלק קבוע ומהותי מהשכר, נכללת בחישוב השכר לעניין זכויות סוציאליות כגון ימי חופשה, חג ומחלה,
עקרונות החישוב הנכונים לפי החוק והפסיקה
1 . "שכר עבודה רגיל": ( חוקי העבודה ) כגון חוק חופשה שנתית, חוק דמי מחלה וחוק שעות עבודה ומנוחה ( קובעים כי תשלום עבור ימי חופשה, חג ומחלה ייעשה על בסיס "שכר עבודתו הרגיל" של העובד. פסיקת בתי הדין לעבודה הרחיבה הגדרה זו כך שתכלול גם רכיבי שכר משתנים, כגון פרמיות, אם הם מהווים חלק אינטגרלי וקבוע מהשכר.
2 . שיטת הממוצע ובחירת התקופה: לצורך חישוב רכיבים משתנים, יש לחשב את ממוצע הפרמיה היומי. הממוצע יחושב על בסיס סך הפרמיות ששולמו לעובד ב - 3 או 12 חודשים המלאים שקדמו לזכאות, כאשר יש לבחור בתקופה שבה ממוצע הפרמיה היה גבוה יותר לטובת העובד.
3 . בסיס החלוקה - ימי עבודה בפועל ולא ימים קלנדריים: זוהי נקודת המחלוקת המרכזית וחשובה במיוחד. פרמיית מכירות נצברת אך ורק בימים שבהם העובד עובד בפועל ומבצע מכירות. לפיכך, לצורך חישוב שוויו היומי של רכיב הפרמיה, יש לחלק את סך הפרמיה שנצברה ב- 3 או 12 חודשים במספר ימי העבודה בפועל באותה תקופה, ולא במספר הימים הקלנדריים (כגון 90 יום ל- 3 חודשים) הכוללים סופי שבוע וחגים שבהם לא נצברת הפרמיה .
ההיגיון: חלוקה במספר הימים הקלנדריים מדללת באופן מלאכותי את שווי הפרמיה ליום, ופוגעת בעובד. מטרת החוק היא למנוע מצב בו מימוש זכויות סוציאליות יפגע בהשתכרות העובד. חישוב נכון חייב לשקף את ההשתכרות היומית הממוצעת שהייתה לי בפועל עבור ימים שבהם עבדתי וצברתי פרמיה.
ישנם מספר פסקי דין של בתי עדין לעבודה המאשרים את צורת החישוב המצוינת ,
בבקשה אישורכם לנכתב
המעביד מחשב לפי ימים קלנדרים ורק לפי 3 חודשים ולא 12 חודשים ועובר על החוק

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: אני עובד חודשי , שכרי מורכב משכר יסוד (בסיס) ופרמיית מכירות מהמכירות החודשיות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ