פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 855
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שמוליק
11/03/2015 20:06
שלום וערב טוב

ביני לבין המעסיק יש הסכם עבודה אישי. לפי ההסכם אני אמור לתת לו 3 חודשי הודעה מוקדמת אחרי שנתיים של ותק. הבנתי לאחרונה שלפי חוק הודעה מוקדמת אני צריך לתת רק חודש הודעה מוקדמת ולא יותר. האם יכולה להיות קונסטלציה משפטית לפיה הסכם העבודה יגבר על הכתוב בחוק? כמובן שחתמתי על ההסכם מתוך הבנה שלו ולא התנגדתי לדבר, אבל כעת הדברים השתנו. האם יש מצב שההסכם לא תקף?
עורך דין
12/03/2015 17:08
שלום שמוליק

חוק הודעה מוקדמת גובר על החוזה, ולמעשה, חושה עבודה אישי יכול רק להיטיב עם העובד ולא להפך.

במקרה שלך תדרש לחודש הודעה מוקדמת ולא מעבר לכך.
י.א
11/03/2015 20:00
שלום לכם

אני נמצאת בזמן חופשת לידה כרגע, יש לי 2 מקומות עבודה במקביל. באחד מהם עובדים עד סוף יוני ואז יוצאים לחל"ת עד אוקטובר. אני אמורה לחזור לעבודה בתחילת יוני ולא משתלם לי לחזור למקום העבודה שיוצאים בו לחל"ת כרגע ומעדיפה לחזור ישר באוקטובר. מצד שני, לעבודה השניה רוצה לחזור כבר ביוני. מותר לי לחזור לעבודה אחת ובמקום העבודה השני להאריך חל"ת?
עורך דין
12/03/2015 17:07
שלום לך

אין כל קשר בין 2 מקומות העבודה שלך לעניין זה. מה שמותר ואפשרי נקבע לפי הוותק שלך בכל מקום עבודה.
רעות
12/03/2015 15:49
שלום, בחיפושיי הרבים באינטרנט וגם בהתייעצויות לא קיבלתי שום תשובה חד משמעית.
אני עובדת כמלצרית. בסוף כל יום המעסיק שלי סופר את קופת הטיפים ומחשב את השכר היומי לפי סך השעות.. במילים אחרות- משלם את המשכורת מהטיפים. ההסכם מול המעסיק הוא שהטיפים יהיו המשכורת אלא אם כן לא עברתי את השכר של 25 ש"ח לשעה ואז הוא משלים לי את זה בתלוש. כמו כן תשלום יומי בסך 15 שח עבור נסיעות (שאם הטיפים מכסים אז הוא לא משלים בתלוש). וחיוב בסך 14 ש"ח אם אני אוכלת.
בתלוש כתוב שאני עובדת שעתית והשכר שלי הוא 25 ש"ח לשעה.
לרוב, הטיפים מכסים את המינימום, לא תמיד גם את הנסיעות.
לפיכך, התלוש לא משקף את השכר האמתי שאני מקבלת.
מצד אחד, יוצא שאני כאילו לא משלמת מסים (כאשר אין לי צק עם התלוש, הוא מחשיב את הטיפים שקיבלנו כמקדמה ואז אם יש הפרש בין מה שצריך לפי 25 שח לשעה לבין מה שקיבלתי בפועל אם הוא לרעתי אז אני מקבלת צק ואם לטובתי זה יוצא שכאילו המעביד ספג את המסים וביטוח לאומי שמשולמי מהמשכורת שלי), והמעסיק לא באמת הוציא את הכסף ששהוא דיווח ששילם לי מקופת העסק (כי אם מקופת הטיפים שאותה לא "מדפיסים בקופה" למס הכנסה).
מצד שני, ייתכן והזכויות שלי נגרעות בעקבות כך- למשל אם אפוטר גובה הפיצויים יהיה לפי תלוש השכר ולא לפי מה שקיבלתי בפועל ואותו דבר לגבי קופת פנסיה ונקודות ביטוח לאומי (אין לי מושג מה החלק האחרון אומר).

האם שכר בצורה כזו זה חוקי? הרי על פניו אני כן מקבלת את התנאים שמגיעים לי לפי חוק המינימום- השכר מעל מינימום ואני "מקבלת" תשלום עבור נסיעות (בפועל יוצא שהנסיעות לא משולמות כי בדר"כ זה ההפרש לתשלום אבל הם משלמים את ההורדות של מסים בתלוש).
אם זה חוקי, האם זה משתלם לי להמשיך לעבוד בצורה כזו? (ז"א שלא פוגע או גורע מהזכויות/חובות שמתפספות בגלל פער בין השכר המשולם בפועל במעטפת התשלום היומית לבין השכר שכתוב בתלוש המשכורת)- או במילים אחרות, מה ההשלכות שלי לעתיד כאשר השכר משולם ככה.

נראה לי מיותר לציין שהמעסיק לא מוכן לשנות את אופן התשלום, אם לא טוב לי אני מוזמנת למצוא עבודה אחרת.

אני גרה באזור הדרום וקשה למצוא עבודות שהן לא מכירות סלולר והשכר בהן הוא מעל מינימום, לכן אני עובדת בעבודה הזו כי הממוצע שלי בדר"כ עומד על לפחות 25 שח לשעה וכן תשלום עבור עבודה בשבת 150% מגדיל לי משמעותית את המשכורת. עם זאת, אני מרגישה שאין לי תנאים סוציאלים אמיתיים ואנושיים כמו הפסקות מסודרות (אם בכלל), העבודה היא מאוד קשה פיזית וכואב לי כל הגוף, אבל אני לא יכולה לשבת לנוח כי יש עבודה אינטנסיבית. ולשלם עבור אוכל כשאני עובדת במסעדה ולצאת לאכול רק אחרי המשמרת זה קשה.

אשמח להבין באופן סופי אם לעבוד ככה זה חוקי וגם אם זה לא פוגע בי בעתיד. אני בת 28 ואמא שלי כל הזמן אומרת שאני כבר צריכה לחשוב על הפנסיה ;)

תודה מראש
עורך דין
12/03/2015 15:55
שלום רעות

את מעלה שאלות מצויינות שמטרידות המוני מלצרים שנמצאים במצב דומה. בגדול, מותר לשלם למלצרים משכורת לפי טיפים. המעסיק חייב להקפיד על מלוא התנאים הסוציאליים שמגיעים לעובדים לפי חוק ובכלל זאת: תשלום נסיעות, דמי הבראה, ימי חופשה, הפסקות, תשלום עבור שעות נוספות, הפרשות לפנסיה ותשלומים סדירים למוסד לביטוח לאומי.

תלוש השכר שלך חייב לשקף נכונה את שכרך, אחרת עשוייות להיות לכך השלכות שיפגעו בך בעתיד, כפי שציינת, במקרה של פיטורים לדוגמא.

כל עוד המעסיק שלך עומד בתנאים הקבועים בחוק ומשלם לך שכר הולם כפי שסוכם איתך + תנאים סוציאליים מלאים - אין בעיה.
אריק
11/03/2015 17:13
שלום

אני עובד בתחנת דלק בירושלים. התחנה עובדת ביום הבחירות ועד מחר אני צריך להחליט אם אני מוכן ורוצה לעבוד ביום הבחירות לכנסת. בטוח תהיה מלא עבודה. מה שלא ממש הבנתי זה מה בדיוק הזכויות של העובדים ביום הזה? האם המעסיק חייב לשלם תוספת לשכר או שהוא יכול להחליט שזה יום עבודה בשכר רגיל? האם מקבלים בונוס מיוחד או יום חופש? מה החוקים בנושא?
עורך דין
12/03/2015 10:15
שלום אריק

כפי שעניתי כאן בפורום עשרות פעמים בימים האחרונים, אין חוק שמגדיר את זכויות העובדים ביום הבחירות לכנסת ישראל שיחול ביום שלישי הקרוב. נהוג לשלם 200% מהשכר הרגיל או לשלם שכר רגיל ולתת לעובד/ת יום חופש בנוסף לשכר. מאידך, עליך לשאול את המעסיק מה הוא מתכוון לשלם למי מעובדיו שיבחר לעבור באותו היום.
רעות
12/03/2015 15:24
שלום,
בגלל שציינת שכבר ענית, אני מגיבה לכאן. כתבת שנהוג לשלם 200 אחוז, ז"א שלא כך כתוב בחוק? המעסיק שלי טוען שלמסעדות אין יום שבתון ולכן השכר הוא רגיל (100 אחוז). הוא אמר שאין בחוק משהו שאומר לו לשלם 200 אחוז או לתת יום חופש בתשלום. אני עובדת כמלצרית בסמעדה
מלי
11/03/2015 19:57
היי.

אני בהריון כרגע ומתכוונת להתפטר מהעבודה לאחר חופשת הלידה לצורך טיפול בילד. עובדת במקום העבודה 5 שנים במסגרת של משרה מלאה. זה הריון אחד אחרי השני. הגדול שלי בן שנה. הבנתי שאפשר לקבל דמי אבטלה ישר לאחר ההתפטרות. מנסיונכם, כמה זמן הצלחתן לקבל את הכסף מבלי שישגעו אתכן להתחיל לחפש עבודה? תודה מראש
עורך דין
12/03/2015 12:18
שלום מלי

קיים בהחלט סיכוי סביר שהמוסד לביטוח לאומי יאשר לקצר או לבטל לך את תקופת ההמתנה לדמי אבטלה, לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד. הכל תלוי כמובן שמכתב שתכתבי ובנסיבות שהובילו להתפטרותך. עליך להוכיח לפקידי המוסד כי לא נותרה לך כל ברירה והיית חייבת להתפטר ממקום העבודה...ככל שתעשי זאת טוב יותר, כך סיכוייך יגדלו.

בצהלחה
ניסים
11/03/2015 19:54
יש לי שאלה פוטרתי מעבודתי בחברת ניקיון עקב ההפסד שלהם במכרז של משרד הביטחון וכששילמו לי את ימי החופשה שצברתי הם שילמו לי על בסיס מינימום ולא על בסיס השכר השעתי שלי האם זה תקין?
עורך דין
12/03/2015 12:11
שלום ניסים

פדיון ימי חופשה בעת פיטורים צריך להתבצע לפי שווי שכר הבסיס השעתי שלך ולא ש"ח פחות מזה. אם המעסיק נהג אחרת, הוא עובר על החוק.
אדית
11/03/2015 18:23
מטפלת שעובדת שעתיים ביום חמישה ימים בשבוע למשך 117 ימים כמה אני צריכה לשלם לה ימי חופשה?
תודה מראש אדית
עורך דין
12/03/2015 10:17
שלום אדית

מסגרת משרה מלאה הנה 186 שעות עבודה בחודש. המטפלת שלך עובדת 40 שעות בחודש לפי הדברים שלך. מחלקים 40 ל-186 ומקבלים 21.5% משרה. את אמורה לשלם למטפלת את 21.5% מכל הזכויות הסוציאליות לפי חוק ובכלל זאת גם ימי חופשה שנתית.

בהצלחה
עוזי
12/03/2015 08:38
נולדתי בשנת 1948, בתעודת הזיהוי שלי אין חודש ויום לידה. קיבלתי ממקום עבודתי הודעה על פרישה החל מ 1/4, שאלתי היא האים אני יכול לדרוש לדחות את הפרישה עד 1/7 כפי שנהוג כאשר אין בת"ז חודש ויום לידה
אבישג
11/03/2015 10:53
רציתי לדעת מספר דברים לגבי פיטורים בגיל פנסיה:

- האם כאשר מפטרים אותך כי הגעת לגיל הפנסיה אתה זכאי לפיצויים מלאים על כל שנות העבודה באותו המקום?

- האם יש דרך לברר בדיעבד האם שולמו כל הפיצויים הנדרשים לאדם שפוטר בעקבות הגעה לגיל פרישה אם עברו מאז כ10 שנים?
עורך דין
11/03/2015 20:28
שלום אבישג

1. כן.
2. לבדוק אפשר באמצעות חשבת שכר. לשנות את המצב אחרי 10 שנים אם ימצאו טעויות, כבר לא ניתן עקב התיישנות.

בהצלחה
אילנה
11/03/2015 09:57
שלום רב,
יש לי עובדת שילדה בתאריך19.9.2014, רק אתמול לאחר שיחות שניהלו איתה שלחה בפקס שמבקשת להאריך את חופשת הלידה עד להודעה חדשה.
האם תקין?
היא לא אמורה לקבל הארכה של 3 חודשים כל פעם?
לתשובתכם הדחופה אודה.
אילנה
עורך דין
11/03/2015 20:27
שלום אילנה

שאלת את השאלה ועניתי לך עליה בשעות הצהריים.
שני
11/03/2015 08:12
היי חברים,2 שאלות לי אליכם,אני סטודנטית שעובדת פעמיים בשבוע ולסירוגין שישי שבת.

1. מבחינת נסיעות, האם מגיע לי לקבל החזר נסיעות על סכום חופשי חודשי, או שעליי לקבל החזר על פי המשמרות (נכון להיום אני מקבלת על כל נסיעה החזר, משמע 11.60).

2.בשישי שבת איני מקבלת נסיעות, האם אני יכולה לדרוש נסיעות (מונית ספיישל, כיוון שאין תחבורה ציבורית פעילה), שהמרחק לבית ממקום העבודה הוא כרבע שעה הליכה?
עורך דין
11/03/2015 20:25
שלום שני

1. את אמורה לקבל החזר נסיעות שיכסה את עלות הנסיעה שלך למקום העבודה וממנו, בדרך הזולה ביותר בתחבורה ציבורית. בדרך כלל זה באמת עלות של חופשי חודשי. הכל עד לסכום המקסימלי הקבוע בחוק - 26.4 ש"ח ליום.

2. כן.
נועה
11/03/2015 07:33
שלום, יש לי שאלת הבהרה חשובה.
ידוע שביום הבחירות הנחשב כיום שבתון כל אדם עובד זכאי לתשלום, כשווה ערך לשכר יום עבודה רגיל, כלומר 100 אחוז
ואדם שעובד זכאי ל200 אחוז, מן ההיגיון.
האם ייתכן כי המעסיק ישלם לי שכר של 150 אחוז על עבודה ביום הבחירות ולא 200 אחוז?
לא נשמע לי הגיוני וצודק שאדם הנהנה מחופש ירוויח על כך 100 אחוז ואילו אדם שעובד "ייהנה" רק מתוספת של 50 אחוז יותר. האם העניין חוקי או האם יש מה לעשות בנידון?
תודה מראש
עורך דין
11/03/2015 20:23
שלום נועה

יום הבחירות דומה ליום שבת והוא יום שבתון. מי שלא עובד לא מקבל תשלום כלל. והחוק, הוא לא מזכיר אפילו במילה תשלום במידה כזאת או אחרת לעובדים ביום הבחירות. קיים נוהג לשלם לעובדים ביום זה 200% משכרם הרגיל, אך הדבר בהחלט נתון לשיקול דעתו של המעסיק. ישנם לא מעט מעסיקים שאינם משלמים לעובדיהם שכר מוגדל ביום הבחירות וישנם כאלה שמשלמים 150% ואחרים שמשלמים 100% (שכר רגיל) ונותנים לעובדים יום חופש נוסף.

כאמור - אין חקיקה מחייבת בנושא.
יאנה
11/03/2015 00:00
שלום, אני רוצה לברר כמה הפסקות ומה אורך ההפסקות מגיע לי לקבל, אם המשמרת שלי: 4/5,5/8 שעות. תודה
עורך דין
11/03/2015 20:20
שלום יאנה

במשמרת של 4-5 שעות לא מגיעה לך הפסקה. אחרי 6 שעות עבודה מגיעה לך הפסקה.

בהצלחה
לילך
10/03/2015 20:01
שלום רב,
אני עובדת כבר 7 וחצי חודשים בחברת כח אדם, כאשר החוזה שלי הוא ל8.5 חודשי עבודה ואז אמורים לפטר אותי.
הודעתי למנהלת שלי על הריון בשבוע 12 להריון והיא אמרה כי אין בעיה ועליה להשיג אישור ממשרד התמ"ת על הערכת החוזה ל6 חודשים נוספים. שאלה- האם הם יכולים לעשות דבר כזה ולהוציא אישור על מספר חודשים מוגבל? זה לא אמור להיות ללא הגבלה? כי הבנתי שלפי הזכויות שמגיעות לי , מגיע לי שישמרו על מקומי בעבודה כל עוד אני בחופשת לידה.
יוצא כי ה6 חודשים הללו יסתיימו חודש לאחר הלידה- באוקטובר(תאריך משוער ללידה הוא סוף ספטמבר). האם מותר להם להעסיק אותי ל6 חודשים נוספים במהלכם אני אמורה ללדת ולאחר מכן לפטר אותי?
תודה רבה
עורך דין
11/03/2015 20:18
שלום לילך

המעסיק שלך צריך לקבל אישור ממשרד הכלכלה רק אם ירצה לפטר אותך ולא על מנת להאריך את העסקתך. החוק מגן עליך מפני פיטורים בזמן הריון.

בהצלחה
שלומי נחום
10/03/2015 22:13
סיימתי את עבודתי במקום העבודה הנוכחי . לאחר התפטרותי ממקום העבודה . לאחר שהודעתי מראש בכתב וחתימה על התפטרותי . מעל חודש ימים ...לאחר שעבדתי במקום העבודה 20 חודשים. היום בעשירי לחודש קיבתי את שכר חודש פברואר . חודשי האחרון . ללא תשלום נוסף על ימי חופשה והבראה המגיעים לי על פי חוק . המעסיק טוען שהם מגיעים לי בעשירי לחודש אפריל אחרי שסיימתי את עבודתי ב28 לפברואר .
רציתי לדעת אם זה חוקי העיכוב הזה ?
עורך דין
11/03/2015 20:17
שלום שלומי

גמר חשבון אמור להתבצע במועד תשלום השכר האחרון ולא מאוחר יותר. המעסיק טועה ומטעה ואינו עומד בכללים הקבועים בחוק.
אילנה
11/03/2015 11:00
שלום רב,
יש לי עובדת שילדה בתאריך19.9.2014, רק אתמול לאחר שיחות שניהלו איתה שלחה בפקס שמבקשת להאריך את חופשת הלידה עד להודעה חדשה.
האם תקין?
היא לא אמורה לקבל הארכה של 3 חודשים כל פעם?
לתשובתכם הדחופה אודה.
אילנה
עורך דין
11/03/2015 17:09
שלום אילנה

אין דבר כזה להאריך את חופשת הלידה עד הודעה חדשה. החוק מאפשר להאריך חל"ד לתקופה מוגבלת ולאחר מכן לצאת לחופשה ללא תשלום שאורכה תלוי במשך העסקתה של העובדת אצלך בעסק.
מוריה
11/03/2015 11:27
אם אני מתפטרת לאחר לידה ולצורך טיפול בילד ואני רוצה לקבל אבטלה מביטוח לאומי יש לי טופס שמראה ששעות העבודה הם לא גמקבילות לטיפול בילד וכן אני גרה רחוק מהיבודה נסיעה כרוכה של 1 נסיעה (באוטבוס) אין לי רישיון אני זכאית או לא לביטול 90 ימי ההקפאה?
עורך דין
11/03/2015 17:08
שלום מוריה

תמיד ניתן לכתוב מכתב בקשה לביטול / קיצור תקופת ההמתנה של 90 הימים. חשוב למיין במכתב את מלוא הנסיבות שחייבו אותך להתפטר לצורך הטיפול בילד, ובכלל זה את נושא שעות העבודה, המשמרות, הנסיעות והעובדה שהמעסיק לא הסכים להקל עליך. כמובן שתוכלי ותצטרכי לציין כל סיבה אחרת שאילצה אותך להתפטר מעבודתך.

בהצלחה
עמירם
11/03/2015 15:39
שלום לכם

אני מבקש לדעת מה החוק והפסיקה קובעים לגביי עובדת משרד החינוך (מורה) בהיריון? האם ניתן לפטרה אם לא הושג אישור ממשרד התמ"ת ? המצב הוא כזה שלא חודש לעובדת החוזה לשנה נוספת בבית הספר ככל הנראה מהסיבה שהיא בהיריון בטענה כי אין שעות בשבילה...
עורך דין
11/03/2015 16:56
שלום עמירם

אין כח בעולם שיכול לפטר עובדת בהריון בצורה חוקית, ללא אישור מראש של משרד הכלכלה. הדברים נכונים לגבי מורה ולגבי עובדת בכל תחום אחר. בכל מקרה אחר, יש לפנות לקבלת ייועץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
אלישבע
11/03/2015 10:58
מקום העבודה הקודם שלי ביקש שאשלח מכתב התפטרות (לאחר 6 שנים) ואני לאחר לידה.

אנני מתכוונת לחזור לשם בגלל הרעת תנאי עבודה.

חשבת השכר אמרה לי שעל מנת שאוכל לקבל פיצויים ואבטלה לאחר לידה אני צריכה לרשום שזה לשם טיפול בילד.
אמרתי לה שאני לא מתפטרת בגלל זה אלא בגלל הרעת תנאים בתקופת ההריון ושאני תובעת אותם.

האם לא אקבל פיצויים ואבטלה בגלל זה?
עורך דין
11/03/2015 16:29
היי אלישבע

אני ממליץ לך לא להתפטר בשום מקרה אם המעסיק מנסה להרע את תנאי העבודה לאחר חופשת לידה. החוק מגן עליך. הקדימי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי. אל תמהרי לקבל החלטות.

בהצלחה
אסתי
11/03/2015 10:57
שלום לכולם

לפני כשנה וחצי שנתיים בעל הבית במקום העבודה נכנס להליך פשיטת רגל ולא שילם לי חלק מהמשכורת ימי חופש ימי מחלה והכל כרגע זה בטיפול והעורך דין שמטפל בכל העובדים אמר לי שעד פסח הכסף יכנס משהו כמו 15 אלף לפי הדוח שהוא הוציא אני מאמינה שיכנס הרבה פחות...הבעיה שיש לי ילדה בת8 חודשים ואני מקבלת הבטחת הכנסה מביטוח לאומי כי אני לא מקבלת מזונות...השאלה שלי אם הכסף של העבודה אמור להכנס מביטוח לאומי אם זה יפגע לי בהבטחת הכנסה?
עורך דין
11/03/2015 16:17
שלום אסתי

לעניות דעתי אין שום סיבה שהתשלומים שאת אמורה לקבל יפגעו בגמלת הבטחת הכנסה אותה את מקבלת.
לוטם
11/03/2015 10:54
שאלה לגבי שכר:

השכר השעתי שלי כולל בתוכו את ההבראה, הביגוד וחופשה. בתלוש לא הצלחתי לראות שכתוב שזה כולל אבל במשאבי אנוש אמרו לי.

איך זה אמור להיות כתוב בתלוש? הם חייבים לציין את זה בתלוש או רק בחוזה?

וגם- מישהו יודע כמה אחוזים מהשכר אמורים להיות הבראה וביגוד וחופשה?
עורך דין
11/03/2015 16:13
שלום לוטם

שכר שעתי לא יכול להיות כזה הכולל חופשה לפי סעיף 5 לחוק הגנת השכר. השכר השעתי יכול לכלול הבראה רק שצריכה להיות על כך הוראה מפורשת בחוזה העבודה ולאחר שמפחיתים את ההבראה נשארים עם שכר גבוה משכר המינימום. לגבי דמי ביגוד אין הוראה בחוק שמחייבת מעסיק לשלם על ביגוד אבל יתכן וקיים צו הרחבה / הסכם קיבוצי שמחייבים ואז צריך לקרוא אותם ספציפית כדי לענות לשאלה.
מעיין
11/03/2015 10:59
היי,

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי / לכוון אותי פשוט מעולם לא התנסתי... עזיבה לצורך טיפול בילד. מתי ניתן להתחיל לחתום בלשכה? איזו פרוצדורה זו?לאן צריך לפנות? ללשכת התעסוקה או לביטוח לאומי? אילו טפסים צריך להביא? מה הסכום שמקבלים?

בקיצור כל מידע יתקבל בברכה. בנוסף אני זכאית לקבל פיצויים (עובדת מספר שנים) והחשבת שכר שלנו אמרה לי שבגלל שאני חתומה על סעיף 14 בחוק הפיצויים שלי מגיעים מחברת הביטוח ושהם יפנו אליי.

עברו כבר כמעט חודשיים והם לא פנו אליי. אני כל שבוע מתקשרת אליה והיא אומרת שתבדוק ודבר לא נעשה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לקבל את שמגיע לי?

תודה רבה!
עורך דין
11/03/2015 16:06
שלום מעיין

ניתן להתחיל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 ימי המתנה, אך ניתן לקצר תקופה זאת באמצעות בקשה מתאימה. חפשי כאן באתר, יש המון המון חומר בנושא. לגבי תשלום פיצויים, הכי טוב זה להתקשר לחברת הביטוח ולדבר עם מדור פנסיה שם מנוהלים הכספים שלך. תשאלי אותם שאלה פשוטה: האם הם קיבלו מכתב שחרור והודעה על עזיבה מהמעסיק שלך, והאם הם קיבלו טופס 161 חתום לפי חוק. אם יענו לך בשלילה, המעסיק לא פעל כחוק.

בהצלחה
אורון
10/03/2015 18:48
שלום,
האם נכונה השמועה לפיה אם קראו לי לעבוד פחות מ-4 שעות האם אני אמור לקבל משכורת על 4 שעות מלאות?
עורך דין
11/03/2015 15:57
שלום אורון

אל תאמין לשמועות. המעסיק צריך לשלם לעובד שעתי עבור השעות שעבד בפועל והיה זמין לרשות המעסיק, אלא אם כן סוכם אחרת במסגרת חוזה עבודה בין הצדדים.
קובי
10/03/2015 23:13
אדם עבד 20 שנה במקום אחד ונפצע בתאונת עבודה - כתוצאה מהפציעה אינו יכול לחזור לעבודה בתקופה של שנה שנתיים, אם בכלל.

ביטוח לאומי שילם עבור דמי פגיעה ועכשיו הם משלמים גם דמי אבטלה וזאת בעקבות מכתב מרופא תעסוקתי כי אינו יכול לשוב לעבוד יותר ודינו כדין מפוטר.

השאלה היא אם במידה ואותו אדם ישוב ויצליח לעבוד באותו מפעל וזאת לאחר קבלת דמי האבטלה האם דמי הפיצויים שנאגרו לו עד כה יאבדו או שימשיכו להתאסף?

*עד כה דמי הפיצויים לא שולמו לו, והמעסיק מתעלם מהדרישה לשלם את הפיצויים בטענה כי יוכל לעבוד בתפקיד אחד. בכך המעסיק בעצם מסרב להכיר מהקביעה של הרופא התעסוקתי ולא מכיר בו כמפוטר.

אשמח לעזרתכם.
עורך דין
11/03/2015 15:56
שלום קובי

המעסיק מחוייב לפי חוק למסור לעובד אישור סיום העסקה, במקביל על העובד להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לתשלום פיצויי פיטורין. אפשרות נוספת הנה לפרוש בפנסיית נכות שאז יש למצות תהליכי ועדה רפואית ככל וקיימת בקרן הפנסיה / ביטוח שבה מבוטח העובד. הזכות לקבל פיצויי פיטורין קיימת בכל מקרה בכפוף למגבלת התיישנות.
טלי
11/03/2015 12:50
ושוב שאלת בחירות...

ביום הבחירות לכנסת ישראל אני עובדת יום עבודה רגיל וממשיכה לשעות נוספות בערב, כיצד צריך להיות מחושב שעות נוספות ביום בחירות?

האם 125% על 200%?
עורך דין
11/03/2015 15:37
שלום טלי

כן, יש הרבה שאלות לגבי יום הבחירות... מענין למה :-)

תוספת שכר עבור שעות נוספת אינה משתנה. מה שמתשנה הוא התשלום עבור שעת עבודה רגילה, בכפוף לשיקול דעתו של המעסיק. וכן, הנוהג הוא לשלם 200% תוספת ביום הבחירות.
אסף
11/03/2015 15:18
אתמול בערב המעסיק שלי הודיע שהוא מפטר אותי ולהחזיר את הרכב למקום העבודה ושהוא יתן לי מכתב פיטורין ואת ההודעה מראש ושאני לא יגיע יותר לעבודה
היום שהחזרתי את הרכב ולקחתי את הציוד האישי שלי הוא מתקשר אלי בערב שאני יגיע מחר לעבודה רציתי לדע עם זה חוקי לשחק ככה בעובד
עורך דין
11/03/2015 15:35
שלום אסף

לא רק שזה לא חוקי ולא הגיוני, גם פיטורי עובד מעכשיו לעכשיו אינם חוקיים! פנה לקבלת ייעוץ משפטי בטרם תיצור קשר נוסף עם המעסיק.
תם
11/03/2015 15:21
שלום
לפני כשבוע וחצי, פנה אלי מעסיק וביקש שאתחיל לעבוד אצלו מיידית. סגרנו בע"פ על שכר בנוכחות שאר העובדים ורק ביקשתי מספר ימים על מנת שלא אתקע את המעסיק הקודם שלי ללא התרעה מוקדמת. כאשר בזמן הזה הייתי צריך להעביר את פרטיי למעסיק החדש.
הבעיה, שמאז אותה פגישה, המעסיק החדש לא עונה או חוזר לשיחות הטלפון. ובפעם היחידה שכן ענה, הוא לא אמר דבר על ביטול או חרטה אלא רק שיתקשר בהמשך הערב. מה שלא קרה. בינתיים אני שעזבתי עבודה אחת ונתקעתי ללא עבודה.
האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון? אני יכול לבוא בטענה או תלונה על המעסיק החדש?
עורך דין
11/03/2015 15:34
שלום לך

המדובר על הפרת חוזה הגם שהחוזה לא נכתב. באפשרותך לשקול להגיש תביעה נגד המעסיק בגין הנזקים שנגרמו לך.
אורן
11/03/2015 15:28
שלום

אני עובד בפיצריה בחולון. המעסיק אמר שאני צריך לעבוד כרגיל ביום הבחירות. אבא שלי אמר שאני לא חייב כי זה יום שבתון. רציתי לדעת מה החוק קובע ומי צודק? האם יש חובה לעבוד ביום הבחירות ואם כן, האם יש תוספת שכר על עבודה ביום הזה?
עורך דין
11/03/2015 15:34
שלום אורן

לא ניתן לכפות עליך לעבוד ביום הבחירות, אבל סביר שאם תבחר לעבוד, תקבל תוספת שכר משמעותית. בדרך כלל 200%. בדוק מול המעסיק, שכן זה לא חוק אלא נוהג בלבד.
טייטלבוים
11/03/2015 12:51
האם ניתן לפטר סייעת בגן ילדים באמצע שנת הלימודים
כי גננת אין אפשרות לפטר באמצע השנה ?
שני
10/03/2015 23:09
נתחיל בזה שלפני חמישה חודשים ילדתי תינוק מתוק. בחודש השני לחופשת הלידה הודעתי למעסיק שאני מאריכה את החופשה בחודשיים (סהכ 5 חודשים). בחודש הרביעי לחופשה צלצלתי ל"הזכיר" למעסיק על החזרה שלי לעבודה והוא הודיע לי שאין ביכולתו לשלם לי משכורת ושאני מפוטרת.

לאחר מכן הגיע מכתב הפיטורין בדואר. וזהו. לא דיבר איתי מאז ובטח שלא על פיצויים וגמר החובות שלו כלפי.

יש לציין שעם החופשת לידה עד ליום הפיטורין עבדתי שם שנה. משכורת לפי שעה.
מה עושים עכשיו?
לא חוקייי אבל ...
11/03/2015 09:02
לא חוקיי מה שעשה לךך

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ