פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בירור לגבי זכאות לפיצויים
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
23/03/2015 09:31
ברצוני לברר את זכאותי לפיצוי פיטורין בשל מספר נסיבות, החברה בה אני עובד בשלוש השנים האחרונות היתה בבעלות משותפת 52% בבעלות אדם ישראלי ו-48% בבעלות חברה מחו"ל כאשר השליטה בחברה היתה כמובן ע"י הבעלים הישראלי.

לאחרונה נרכשו אחוזי השליטה של הבעלים מישראל ע"י החברה הבינלאומית מה שהפך אותה לבעלים בלעדיים על החברה. בנוסף לכך לפני כחודש וקצת לאחר זמן מה שביקשתי לעבור תפקיד בתוך החברה החליטו המנהלים להעביר אותי לתפקיד אחר אותו ביקשתי לעשות (תפקיד שונה ממה שעשיתי במהלך שלוש השנים בעבודתי בחברה).

החל מהמעבר אני מרגיש ירידה במעמדי בחברה , שינוי לרעה ביחס כלפיי ופחות טוב במסגרת העבודה באופן כללי ועל כן החלטתי לעזוב את החברה. בהודעתי על העזיבה ביקשתי ממנהלי החברה את האפשרות שאפוטר ואקבל את הזכויות המגיעות לי כמפוטר אך הם סרבו, חשוב לציין שישנם מקרים רבים שאני מודע להם שאכן בוצע התהליך בצורה דומה, שחבריי לעבודה עזבו את החברה מרצונם ואכן פוטרו.

אך שציינתי זאת בפני מנכ"ל החברה הוא אמר שהוא לא מודע לכך ובכל אופן שכרגע הם חברה בינלאומית ושהדברים עובדים אחרת ואין באפשרותו לעשות כן (למרות שישנו מקרה של חבר לעבודה שהודיע על עזיבתו זמן קצר לפני והובטח לו שיפוטר, אך לבסוף החליט להישאר פרק זמן נוסף בעבודה ועל כן לא פוטר עדיין).

מורגש כי עניין הפיטורים עובד על פי אינטרס של המנהלים לגבי הצורך באותו עובד בעתיד למשימות נוספות ולא על פי שיקולים אחרים מלבד כן. ברצוני לבדוק האם אף אחד מהגורמים שצייני, החלפת הבעלות בחברה, שינוי תפקידי בחברה או עצם העובדה שנהוג היה בחברה לפטר עובדים על אף שעזבו מרצונם , אינו מקנה לי את הזכות לפיצויי פיטורין כדין מפוטר?

אודה על עזרתכם

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ