פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 811
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דמי חג
ארטיום .ד
27/05/2015 14:48
שלום רב . חודש שעבר יצא ש ערב צאי פסח היה ביום חמישי . ו יום שישי היה חג עצמו . הייתי אמור לעבוד ביום חמישי מ שעה 18:00 עד שעה 06:00 . לא עבדנו בגלל החג. האם אני אמור לקבל או לא לקבל דמי חג לפי איזה סעיף .
עורך דין
27/05/2015 19:35
שלום ארטיום

אם הוותק שלך במקום העבודה יותר מ-3 חודשים ועבדת ביום הראשון לאחר החג ויום לפני החג, אתה אמור לקבל תשלום עבור חג הפסח.

בהצלחה
שרי
27/05/2015 15:33
שלום וברכה, עבדתי בחברה במשך שלושה חודשים, ובשתיים מהחודשים לא קיבלתי תלוש. כעת ילדתי, ומאחר וחסרים לי שתי התלושים הללו, אינני יכולה לקבל דמי לידה, בנוסף, המעביד לא מוכן לחתום על כך שאני עבדתי במשך החודשים הללו. מה הזכויות שמגיעות לי?
עורך דין
27/05/2015 19:34
שלום שרי

המעסיק עובר על החוק במידה ואינו מעביר לך תלושי שכר כחוק. את יכולה לשלוח אליו מכתב רשמי (ניתן גם באמצעות עורך דין כמובן) ולדרוש לקבל לאלתר את לושי השכר ואם לא יעבירם, תוכלי להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אורית
27/05/2015 18:09
אני בהריון ולא ניצלתי את השעות שמגיעות לי על בדיקות הריון.אני נוסעת שבוע הבא ולא אעבוד שבוע שלם. רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת את השעות הללו במצטבר במקום ימי חופש? (לא נשארו לי ימי חופשה בתשלום)

אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון...

תודה מראש
עורך דין
27/05/2015 19:33
שלום אורית

לצערך, התושבה שלילית, אלא עם המעסיק שלך יסכים לכך מרצונו הטוב. החוק קובע כי 40 השעות מיועדות לצורך בדיקות הריון, והן שעות עודפות, מעבר לימי חופשה או מחלה וללא קשר אל אלה. אם המעסיק לא יאשר זאת, לא תוכלי להמיר את השעות בימי חופשה.

בהצלחה
שאדי
27/05/2015 15:22
שלום

אני שומע יותר מדי תשובות וכל אחד אומר משהו אחר. אני עובד שכיר לפי משרה מלאה ומקבל שכר חודשי קבוע. עובד 5 ימים בשבוע בלי יום שישי ובלי יום שבת. קיבלתי אישור מחלה מרופא משפחה ביום רביעי למשך 7 ימים. מאיזה יום משלמים חופשת מחלה במצב כזה והאם סופרים ימים של סוף שבוע? אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר אחת ולתמיד.

תודה
עורך דין
27/05/2015 17:11
שלום שאדי

הרשי לי להפנותך אל חוק דמי מחלה, התשל"ו - 1976 הקובע את הכללים בצורה חד משמעית:

יום מחלה ראשון - ללא כל תשלום לעובד
יום המחלה השני והשלישי - העובד מקבל 50% משכרו
החל מיום המחלה הרביעי והילך - העובד מקבל שכר מלא לפי מספר ימי המחלה שצבר.

במניין ימי מחלה סופרים את כל ימות השבוע, גם שישי שבת.

בהצלחה
שרה
27/05/2015 12:29
קיבלתי עכשיו את שוק חיי אני נמצאת כרגע בחל״ת אחרי חופשת לידה ומקום העבודה אמר לי שאני צוברת חוב כי מס הכנסה לוקחים 48% מס על זה שאני לא עובדת? מה זה צריך ליהיות? ואיך אני מקבלת את הכסף חזרה? ומה קורה אם אני מתפטרת?
עורך דין
27/05/2015 17:09
שלום שרה

אינני מומחה גדול למיסוי אך למיטב הבנתי בזמן חל"ת אין לך הכנסה ולכן אינך אמורה לשלם מס הכנסה. אני מציע שתפני ישירות אל פקיד השומה באזור מגוריך לברור הנושא. משהו לא נשמע ממש ברור בדברים של המעסיק.

בהצלחה
רפאל
27/05/2015 15:35
אם אני עבדתי בבחירות ואני מעל גיל 18ועבדתי 17 שעות וקיבלתי 300 שקל והבוס טוען שהיה ניכוי מס ושעבדתי 15 שעות בגלל האם זה יתכן שקיבלתי פחות ממינמום ביום בבחירות בגלל ניכוי מס ?
עורך דין
27/05/2015 17:06
שלום רפאל

אם אכן נוכה לך מס במקור הרי שלא הרווחת פחות מאשר שכר מינימום. הרווחת שכר מלא אבל אחוזים ניכרים ממנו נוכו לטובת מס הכנסה מסיבה לא ברורה.
אנדרי
27/05/2015 15:38
שלום לכם

אני עובד שנתיים וחצי בחברה בהרצליה. כמובן שאני שכיר ואף פעם מהיום שהתחלתי לעבוד לא הייתי חולה ולא החמצתי יום עבודה. אני יודע (כולם יודעים) שהחברה בקשיים ורק מחפשים תירוץ לפטר עובדים. אני נמצא עכשיו בחופשת מחלה בגלל בעיה רפואית. בנתיים 10 ימים. רציתי לשאול האם מותר למעסיק לפטר עובד בחופשת מחלה או שיש חוק שמגן עלי?
עורך דין
27/05/2015 17:05
שלום אנדרי

נעשה את הדבירם פשוטים עד כמה שניתן: כל עוד אתה שוהה בבית על חשבון ימי מחלה צבורים, המעסיק אינו יכול לפטר אותך. אם ימי המחלה הצבורים שלך אזלו המעסיק יכול לפטר אותך בכפוף לעריכת שימוע.

בהצלחה ורק בריאות
ענת
27/05/2015 15:43
שלום

אני שואלת עבור בן הזוג שלי. הוא החל לעבוד במקום עבודה חדש. לוקח לו שעה+ להגיע למקום העבודה בבוקר ובחזרה אפילו יותר זמן. הוא נוסע בשני אוטובוסים לעבודה וממנה הביתה. המעסיק אמר לו שנהוג לשלם לעובדים בחברה 12 ש"ח ליום עבור נסיעות ולא מעבר לזה. אני אמרתי לו שזה לא הגיוני וכי תשלום נסיעות לעובד זה לפי חוק ולא לפי מה שהמעסיק נוהג לשלם או משלם לעובדים אחרים. רציתי לדעת האם אני צודקת ואם כן, איך אפשר לדרוש ולקבל את מה שהחוק קובע.

תודה מראש
עורך דין
27/05/2015 17:04
שלום ענת

כפי שאמרת לבן זוגך. החוק הוא שקובע את גובה החזר הנסיעות המגיע לכל עובד שכיר בישראל, והמעסיק אינו יוכל לקבוע נוהג או לעשות ככל העולה על רוחו. שיעור התשלום בגין נסיעות לעובד אמור להיות לפי עלות הנסיעה המינימאלית בתחבורה ציבורית ממקום המגורים של העובד למקום העבודה ובחזרה - הכל עד לתקרה הקבועה בחוק, שכן אם ההוצאה עבור הנסיעה גבוהה מוהתקרה הקבועה בחוק, המעסיק אינו מחוייב לשלם את היתרה.

בן זוגך צריך לפנות בכתב אל המעסיק ולבקש לקבל החזר נסיעות לפי חוק, גם רטרואקטיבית.

בהצלחה
עמית
26/05/2015 20:43
שם תוכן הודעה: שכר עבור חופשה
שלום רב,
הנני עובדת 7 שנים בחברת בת של רשות מקומית גדולה, ועוד ותק של 3 ברשות המקומית. כאשר העבירו אותי זה היה על מנת לתת קביעות.. עד עצם היום הזה סה""כ 10 שנים אצל אותו המעסיק המצב לא שונה ואף הורע.. לדוגמא אחת בלבד: יום עבודה = 290 שקלים...ביום חופשה שהוא על חשבון ימי החופשה שלי משלמים לי 203 שקלים. האם זה הגיוני? האם כדאי לי להגיע לייעוץ ולהתחיל לבדוק את כל העוולות הללו?
תודה מראש
עורך דין
27/05/2015 13:53
שלום עמית

קשה עד בלתי אפשרי לתת חוות דעת על נושאים כמו רמת שכר, תשלום עבור חופשה וזכויות אחרות שלך, ללא בדיקה קפדנית של חוזה העבודה שלך ותלושי השכר. אני ממליץ לך לפנות אל חשבת שכר או עורך דין מטעמך, על מנת שבידקו את תנאי עבודתך, זכויותיך ושכרך.

בהצלחה
נועה
26/05/2015 16:21
יש לי בעבודה עובדת ממוצא מוסלמי.

אם היא עובדת ימי שישי שמבחינת הדת שלה יום שישי זה השבת שלה, אבל משלמים לה רגיל ובימי שבת שהיא עובדת משלמים לה 150%. השאלה היא כזאתי על איזה יום לפי החוק אמורים לשלם לה 150%?
עורך דין
27/05/2015 13:04
שלום נועה

התשובה לשאלתך עולה מתוך חוק שעות עבודה ומנוחה, וראי את האמור בסעיף 7:

7. שעות המנוחה השבועית

(א) לפחות שלושים ושש שעות רצופות לשבוע הן המנוחה השבועית של העובד.

(ב) המנוחה השבועית תכללו -

(1) לגבי יהודי - את יום השבת;

(2) לגבי מי שאינו יהודי - את יום השבת או את יום הראשון או את היום הששי בשבוע, הכל לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית שלו.

מקווה שהבנת את התשובה.
חילולילי
26/05/2015 15:10
עובד שהתחיל במאי 2015 בחצי משרה, עובד בימים א.ב.ג. קבוע.האם מגיע לו לקבל דמי חופשת שבועות ?
השכר נקבע כך שאם יעבור את שעות העבודה של חצי משרה
יקבל תוספת לפי שעת עבודה, ואם יחסיר יקבל פחות.
מה הדין ?
עורך דין
27/05/2015 12:58
שלום לך

עובד בעל ותק של פחות מ-3 חודשים אינו זכאי לקבל תשלום עבור חגים אלא אם כן יש סיכום שונה בחוזה העבודה של העובד.

בהצלחה
יוגב
26/05/2015 14:50
שלום ,
אני עובד במקום עבודה משנת 2006 עד היום אני נחשב כעבוד זמני בחברה ,הייתי תקופה בתאונת עבודה כשחזרתי הייתי במחלה המשכורת אחרונה שלי היא ניצול ימי מחלה .
איך מחשבים לי את הפיצויים לפי התלוש האחרון של הימי מחלה ?
או שעושים חישוב חודש של כל שנה בנפרד?
אני עובד שעתי !!!
עורך דין
27/05/2015 12:56
שלום יוגב

תשלום הפיצויים של עובדים שעתיים מחושב לפי ממוצע ימים או שעות עבודה של 12 חודשי עבודה שקדמו למועד הפיטורים כפול התעריף אותו אתה מקבל לשעת עבודה.

בהצלחה
גבי
26/05/2015 14:18
אתמול התחילה ההנהלה לערוך שיפוצים מקיפים שלטענתם ימשכו כ8 שבועות.
השיפוץ גורם לרעש מחריש אוזניים במשך שעות רבות,
העובדים סובלים מאוד
אני חזרתי אתמול עם כאב ראש מטורף ובחילה
כתבתי למעסיק שלי שאני לא אעמוד ב8 שבועות כאלה ושזה מטורף עד בלתי אפשרי לעבוד באתר בניה עם אבק וצבע וחומרים שאין לי מושג מה המשמעות הבריאותיות להיות בקרבתם.
האם יש לי זכויות ? האם אני חייבת לעבור את הסבל המטורף הזה במשך כל כך הרבה זמן?
האם אוכל להעדר בזמן השיפוץ והאן אפשר לפטר אותי בעקבות כך?
תודה
עורך דין
27/05/2015 12:54
שלום גבי

כנראה שהצדק עמך, וברור כי המעסיק מחוייב לספק לעובדיו תנאי עבודה הולמים. מצד שני, אני בטוח שגם למעסיק לא קל לאור השיפוצים. אני מציע לפנות לשיחה עם המעסיק ולנסות להגיע להבנות בנושא לשביעות רצון שני הצדדים.

בהצלחה
אביתר
26/05/2015 14:03
פוטרתי מעבודתי עקב חופשה, החופשה נפלה על תקופת לחץ בעבודה כך שהמעסיק אמר שמבחינתו הפתרון היחיד למצב הוא שייתכן והוא יאלץ להעסיק עובד אחר במקומי בתקופת העדרותי מה שיכול לגרור אפשרות שכאשר אחזור מהחופשה הוא יתפוס את מקומי בעבודה, אמרנו שנהיה בקשר כשאחזור מהחופשה.

הפרטים והשתלשלות האירועים להלן:

1. הודעתי על החופשה כחודשיים מראש.

2. החופשה הייתה כשבועיים וחצי.

3. הצעתי פתרונות אחרים שנדחו על ידי המעסיק.

4. הבהרתי שמבחינתי אני מעוניין להמשיך לעבוד כרגיל לאחר החופשה ושאין בכוונתי להתפטר.

5. כשחזרתי שלחתי הודעה למעסיק והגשתי סידור עבודה כרגיל.

6. לא קיבלתי ממנו תגובה.

7. כשהתפרסם סידור המשמרות לשבוע שלאחר מכן ראיתי שאני לא משובץ.

8. כיומיים לאחר פרסום הסידור זומנתי לשיחה עם מנהלי הישיר - בשיחה הובהר לי שלא אוכל להמשיך לעבוד.

9. ככל שידוע לי עד לרגע זה לא הועסק אדם חדש בחברה במקומי.

10. לא קיבלתי אף מסמך רשמי מהמעסיק בעניין הפיטורין - לא לפני החופשה, לא אחריה ולא בכלל.

11. אני מועסק בחברה למעלה משנה.

שאלותי הן כלדהלן:

1. האם אני זכאי לפיצויי פיטורין?

2. במידה וכן - מהיכן ישולמו לי הפיצויים? (מעסיק, קרן השתלמות, אחר...)

3. האם אני זכאי לפיצויים בגין אי הודעה מוקדמת של המעסיק בעניין הפיטורין?

4. במידה ואחליט להגיש תביעה לאן כדאי להגיש? (בית דין לענייני עבודה או תביעות קטנות...)

תודה!
עורך דין
27/05/2015 12:51
שלום אביתר

על פניו פוטרת מהעבודה בהליך לא תקין - ללא שימוע כחוק, ולאור הנסיבות אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולא להתספק במענה כללי בפורום.

ולשאלותיך:

1. כן - אתה זכאי לקבל פיצויים כחוק
2. מהמעסיק ומקרן הפיצויים שלך.
3. בהחלט.
4. רק לבית הדין לעבודה יש סמכות לדון בעניינים אלה.

בהצלחה
לירון
26/05/2015 13:56
שלום רב,

אני מסיימת לעבוד (התפטרות) ב-10/6. תאריך הלידה הצפוי שלי הוא 30/7. איך הדבר משפיע על זכאותו ל
עורך דין
27/05/2015 12:49
שלום לירון

למה את מתפטרת חודש לפני חופשת הלידה? אין בפעולה זאת כל הגיון כלכלי מבחינתך.
שני
27/05/2015 12:25
שלום,

יש לי סיפור טיפונת מורכב, אנסה לרשום כמה שיותר פרטים...
מקווה תוכלו לייעץ ותודה מראש על הסבלנות!

מקום העבודה הנוכחי שלי (בו אני עובדת דרך חברת קבלן)
החליט להעביר את כל העובדים לחברת קבלן אחרת
לטובת זה הגיעו להסכמים עם כל חברות הקבלן לפטר את העובדים ולהעסיקם בחברה החדשה.

אני בחופשת לידה כרגע, המעסיק שלי לא מוכן לפטר אותי ויהיה עליי להתפטר בתום חופשת הלידה. קיבלתי חוזה העסקה חדש מהחברה החדשה.

תאריך תחילת עבודה נוכחית: 1.10.14
תאריך יציאה לחופשת לידה: 14.3.15
תאריך חזרה מחל"ת: 6.9.15 (חוזרת לחברה החדשה)

אני מנסה לברר מה זכאותי לשעת הנקה במעסיק החדש, ראיתי במסמך שבקבצים שאין שום פגיעה בזכאות לשעת הנקה במעבר בין מעסיקים.

כששאלתי את המעסיק החדש, נאמר לי שזכאותי לשעת הנקה תהיה עד לגיל 7 חודשים (אמצע אוקטובר), האם זה נכון? אין זכאות לארבעה חודשים?

שאלה נוספת -

האם ישנן זכויות שנפגעות בגלל שאני מתפטרת ולא המעסיק מפטר?

נאמר לי שאני זכאית לפיצויים - האם מדובר רק בפיצויים המופרשים לפנסיה? או שיש פיצויים נוספים שעליי לעמוד על קבלתם?

תודה רבה
אלינור
27/05/2015 12:23
אחרי שהארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה, במידה ואני רוצה להתפטר לטובת טיפול בילד, דיני כמפוטרת עד תשעה חודשים מיום הלידה?

שאלה נוספת, האם זה אומר למעשה, הארכה נוספת. של חופשת הלידה לתשעה חודשים?

תודה!
דולב
27/05/2015 12:14
אני עובדת 3 פעמים בשבוע
פעמיים בשבוע אני עובדת 12 שעות במקום עבודתי
ועוד פעם אחת של 8 שעות
האם מגיע לי שעות נוספות ואם כן כמה לכל שעה ומאיזו שעה אני מחשבת את השעות הנוספות?
עובדת
27/05/2015 11:50
שלום
רציתי לדעת אם למנהל מותר לדרוש ממני בתור עובדת להגיש מכתב פיטורין
אציין שבתחילת החודש הודעתי למשאבי אנוש על רצון לעזיבה והיא בתגובה אמרה לי שכשאקבל החלטה סופית אגיש מכתב עם התאריך
אשמח לתשובה מהירה
תודה
דימה
27/05/2015 10:10
האם יש איזה חוק או תקנה על הזמן שלוקח בקשה למשיכת פיצויי פיטורין .
הגשתי בקשה למשוך את הכסף מאיילון פסגה . הבקשה הועברה אליהם ב 11.3 לפני שבועיים ביררתי ונאמר לי שזה בטיפול מתקדם ולא מעבר לזה . נאמר לי שזה אמור לקחת 30 ימי עסקים אך עברו כבר חודשיים וחצי מאז הבקשה . מה ניתן לעשות כנגדם ?
יעל
27/05/2015 10:06
במקום עבודתי הוחלט, בהסכמת ועד העובדים, על ניכוי ימי חופשה מכל העובדים על מנת לסייע לצמצום הגרעון של הארגון. האם זה חוקי? האם ועד העובדים רשאי לקבל החלטה כזו בשם העובדים?
אילן
27/05/2015 10:05
האם מכתב מאת מעסיק קודם למעסיק נוכחי המכפיש את העובד ומנסה לגרום לפיטוריו, יכול להוות עילה לתביעה בעוולת נגישה, ואם כן, כמה יכול להיות סכום הפיצוי?

מה מומלץ לעשות במקרה של לשון הרע כמו שתיארתי?
קרן
27/05/2015 10:05
העסקתי עובדת כסוכנת מכירות. בזמן ההעסקה הוסכם על שכר בסיס+אחוזים. לאחר 4 ימי העסקה ביקשה העובדת להגדיל את שכר הבסיס ונענתה כי לא נוכל לעשות כן ולכן הודיעה על הפסקת עבודתה.
במועד תשלום שכרה בעבור ארבעת הימים באה בדרישה כי החישוב יעשה לפי השכר אותו ביקשה ובגין אי קבלתו עזבה. לאחר סירוב מצידי פנתה לבית דין לעבודה בתביעה.
(עוד אציין כי במעמד זה סירבה לקבל כל סכום שהוא. למחרת שלחתי מכתב במסירה ידנית המתאר השתלשלות הדברים ובסופו צויין כי שכרה ממתין לה והינה מוזמנת בכל זמן לבוא ולקחתו מעתה ועד בכלל)
מחר הדיון. שאלתי היא האם מקובל וראוי לדרוש במעמד המשפט (או בכל אופן אחר) הוצאות שלי ואובדן שעות עבודה?
ואם כן, כמה?
מיכל
27/05/2015 10:04
חברה שלי קיבלה מכתב שימוע להפסקת עבודה אתמול בסוף היום. מתקשרת אליי עכשיו בוכה שהיא באה לעבודה והמנהלת מתנהגת אליה כרגיל מלחיצה אותה לגבי משימות כאילו אין שימוע.

מה עליה לעשות?

תודה לעונים
אורטל
27/05/2015 10:02
חייבת לדעת ...
רבתי עם אחת העובדות בעבודתי על כך שהמזגן הנמצא מעל הראש שלי מפריע לי ואני נהיית חולה. שבוע שעבר לקחתי 4 ימי מחלה בעקבות התקררות וכל פעם נתפס לי הצוואר.

לה מבחינתה חם והיא רוצה מזגן, ביקשתי ממנה להתחלף במקומות לחצי שעה עד שתתקרר ואז נחליף היא לא מוכנה בטענה שלכל אחת יש את המקום שלה כמו כן כל שאר הבנות עוד 2 לא מוכנות להתחלף איתי.

ע״כ ביקשתי חל״ת לחודש אתמול והיום קיבלתי מכתב פיטורים האם יש עילה להרעת תנאים?

רשמו לי דברים שלא נכונים לגבי במיוחד לאור העובדה שרצו לקדם אותי לבניין חדש שהייתי אמורה לעבור בעוד חודש.

מה אני עושה?
חיים
27/05/2015 09:10
האם העובדים זכאים לשכר מלא של שישה ימים בשל תקופת האבלות של המעסיק?
מיטל
26/05/2015 13:53
שלום רב, הודעתי במקום עבודתי לאחר חופשת הלידה שאני לא מעוניינת לחזור מאחר ורוצה להמשיך לטפל בביתי. התחלתי לעבוד שם ב- 17/3/14 וילדתי ב- 23/2/15 ז"א שרק בחופשת לידה היה לי וותק של שנה. האם מגיע לי פיצויים?
מיטל
27/05/2015 08:42
תודה רבה!
עורך דין
26/05/2015 15:26
שלום מיטל

התשובה לשאלתך חיובית בהחלט.

חופשת הלידה נחשבת לצורך חישוב הוותק שלך במקום העבודה ולאור העובדה שחלפה יותר משנה מאז תחילת העסקתך, את זכאית להתפטר לצורך טיפול בביתך ולקבל פיצויי פיטורים ואת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
רחלי
26/05/2015 18:46
אני מתלבטת אם להתפטר אחרי הלידה לצורך גידול הילדים שלי.

בדקתי כעת כיצד יחושב הפיצויים שלי ומשהו כאן נראה לי לא חוקי, התשובה של החשבת היא כזו: לפי ממוצע שכר פחות שעות חוסר עבודה שנה אחורה כפול וותק.

מה עם בונוס קבוע של שנים באותו הסכום? מציינת שאני עובדת בשכר חודשי.
עמיחי
26/05/2015 18:40
שאלה בשם חבר ברשותכם:

מה הוא יכול לעשות נגד מקום עבודה שמגיש לעובדים אוכל רקוב (ברמה של פירות ועוגה עם עובש גלוי עליהם) באופן סדרתי (מספר פעמים במהלך החודשיים האחרונים)?

הכל מתועד, כולל הפנייה שלו למנהלים (שתגובתם היתה שזה לא יחזור על עצמו).

זה מהווה סכנה בריאותית, ובנוסף לא ראוי שעסק שמגיש מזון ללקוחותיו יגיש לעובדים אוכל כזה (יש לציין שהעובדים ניזונים מחברת קיטרינג חיצונית ולא מהמטבח של העסק). לא אמור להיות שום פיקוח על המזון?

העובדים שם משלמים על הארוחות האלה כחלק מהסכם קיבוצי חלק לא קטן מהמשכורת שלהם, וזה הזוי שמגישים להם אוכל מקולקל (שלא לדבר על איכות המזון הכללית לפי מה שהוא מספר).

עצות?
אמיליה
26/05/2015 16:29
שלום , בעלי עובד דרך חברת אינסטלציה בבניה . הבנתי שלעובדי בנייה מגיע שעת עבודה פחות בקיץ. האם זה נכון ? ואם כן האם גם לבעלי כעובד חיצוני בבנייה (מחברת האינסטלציה) מגיעים אותם זכויות של שעות עבודה ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ