פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 779
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירה
10/07/2015 08:02
שלום! רציתי לשאול מה זכויותי, בבית הקפה שאני עובדת בו (בערך 3 שנים עם הפסקות) יש מנהלת חדשה כבר 3 חודשים שהתחילה בתור מלצרית ועלתה לניהול, שלשום בערב היא נעלבה ממני קשות שנתתי לסלט שהזמינה לחכות על הפס ולא להגיש לה אותו מיד, כי הייתי באמצע המשמרת, ואתמול היר הגיעה לקפה ב7:30 בבוקר ושטפה אותי בקללות מסוג- עלובה, מטומטמת, הכל בצרחות אימה והורתה לי לסתום אתהפה שלי מעכשיו עד סוף המשמר, לסתום ולעשות מה שאומרים לי והיא לא רוצה לשמוע מילה.
בעקבות כך יצאתי מהקפה בדמעות ולא חזרתי עדיין. האם יש עילה לתביעה? לעבוד שם אני כבר לא אחזור
עורך דין
13/07/2015 07:29
שלום שירה

כמובן שאינך צריכה לסבול אלימות מילולית במקום העבודה. לא את ולא אף עובדת אחרת. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני לצורך הבנת המקרה לעומק ובחירת הדרך הנכונה והחכמה ביותר למימוש הזכויות שלך.

בהצלחה
אסי
09/07/2015 22:47
שלום,
מהן העוולות על בסיסם יוכל לתבוע עצמאי שמזמין שירות חייב לו כסף?
לציין שלא היה חוזה בכתב, אלא הסכמות בע"פ. ניתן שירות ולא שולם הכסף באמתלות שונות.

האם חוק החוזים? חוק השליחות? עשיית עושר ולא במשפט???

תודה.
עורך דין
13/07/2015 07:27
שלום אסי

גם הסכם בעל פה הוא חוזה לכל דבר וניתן בהחלט להגיש תביעה בעקבות הפרתו. על מנת להחליט באיזו עילה להגיש תביעה אזרחית כאשר אין המדובר על דיני עבודה, יש צורך להתייעץ עם עורך דין באופן פרטי ולקבל תשובות לשאלות רבות בטרם גיבוש החלטה.

בהצלחה
שאלה
תיקי
09/07/2015 21:37
אני עובד כשכיר.המעסיק דורש שאעבוד כפרילנסר עצמאי.האם יכול להכריח אותי ואם לא אסכים לפטר אותי?האם יש בכך הרעת תנאים?תודה מראש על התשובה.
RE: שאלה
עורך דין
13/07/2015 07:23
שלום תיקי

המעסיק לא יכול לכפות עליך לפתוח תיק עוסק מורשה בשום מקרה. מצד שני, הוא בהחלט יכול להחליט לפטר אותך אם ירצה ובכפוף לקיום הליך פיטורין מסודר וחוקי.

בהצלחה
שאלה !!!
בר
09/07/2015 19:03
אם לא מבקשים ממעסיק יום חופש והמעסיק לצורכי גיוס נוסף של פקידה נוספת משאיר אותי יומיים בבית בלי שביקשתי ,
האם הם צריכים לשלם לי בסוף חודש על הימים האלו ?
עורך דין
13/07/2015 07:22
שלום בר

בהנחה שיש לך ימי חופשה צבורים מותר למעסיק להוציא אותך לחופשה יזומה על חשבונך. אם אין לך ימי חופשה צבורים המעסיק יצטרך לשלם עבור אותם ימים שבהם היית בחופשה.

בהצלחה
ולדי
09/07/2015 17:23
שלום אני עובד שנתיים וקצאת במלון ואני מיקבל סכר לשעה כמו עובדים חדשים מה אני יכול לעשות עם זה ושאר המינימום שלי ושל עובד חדש 25 שח...
עורך דין
13/07/2015 07:21
שלום ולדי

אין חוק שכופה על המעסיק לשלם שכר גבוה יותר או לתת העלאה לעובד לאור ותק מסויים. כל שניתן לעשות הוא לפנות למעסיק ולבקש העלאה, מתוך הבנה שהמעסיק לא חייב להסכים לכך כמובן.

בהצלחה
הפסקות
דקלה
09/07/2015 16:54
בהמשך לפנייתי הקודמת... אשמח לדעת קצת יותר על נושא הפסקות. כאשר אני במשמרת יש לי מס' הפסקות בהתאם לכמות השעות. המעסיק מוריד את שעות ההפסקה והן לא משולמות לי. האם זה חוקי?
עורך דין
13/07/2015 07:19
שלום דקלה

אכן - הפסקות הנן על חשבון העובד והמעסיק אינו חייב לשלם עבורן.

בהצלחה
דקלה
09/07/2015 16:49
הנני עובדת כ-11 שנים במוקד שירות לקוחות. שעות עבודתי קבועות לאורך השנים, פרט למקרים חד פעמיים שהוספתי שעות מרצון. לאחרונה הגיעה מנהלת חדשה והחליטה לשנות את שעות עבודתי בחלק מהימים. ממשמרת בוקר היא שינתה לערב ובלי ידיעתי וללא שהתייעצה איתי, או שאלה אם זה מקובל עליי!! פניתי למנהלת בכירה יותר והיא טענה שזה לפי דרישות המע' וכי עליי להירתם ולעזור. אני אחת הנציגות הכי ותיקות, טובה, עומדת ביעדים, לא מחסריה ימים ועומדת ביעדים!! כל זה לא ממש מעניין אותה והיא ממשיכה בעמדתה. אני חסרת אונים ואשמח לדעת מה ניתן לעשות...
עורך דין
13/07/2015 07:18
שלום דקלה

אכן יתכן והמדובר על הרעה בתנאי העבודה שלך, אך לפני נקיטת עמדה חד משמעית יש לבחון את חוזה העבודה שלך, להבין יותר אודות מהות תפקידך ומסגרת העסקתך. אני מציע שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
דקלה
09/07/2015 16:18
אני עובדת כ-16שנה בגן ילדים,בעל המקום נמצא בקשיים כלכליים ובשנתיים האחרונות אני לא מקבלת משכורת בזמן,עתה לא קיבלתי 2משכורות האחרונות,האם אני יכולה לא להגיע לעבודה עד שלא אקבל את השכר שלי?ומה החוקים לגבי זה?
עורך דין
13/07/2015 07:16
שלום דקלה

הלנת שכר מתמשכת הנה הרעת תנאי עבודה מוחשית ואת יכולה להתפטר בדין מפוטר. אין כל סיבה להמשיך לעבוד במקום שלא משלם שכר. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לממש את הזכויות שלך.

בהצלחה
מיטל
10/07/2015 09:40
שלום,
עבדתי במשך חודש ושבועיים, לאחר חודש עשו לי שיחת משוב שמטרתה לתת את דעתי על התנהלות הדברים בעבודה, מה אני חושבת שצריך לשפר, לשנות וכן נתנו לי חוות דעת מקדימה עליי.
לאחר שבועיים, המנהל קרא לי למשרד ואמר לי באופן חד משמעי: "זה לא עובד, אין צורך שתגיעי יותר לכאן".
לא נערכה לי שיחת שימוע, לא קיבלתי מכתב פיטורים.
המנהל אמר לי בנימוס לאחר השיחה שאני יכולה ללכת הבייתה.
האם כל מה שקרה הוא חוקי???
עורך דין
13/07/2015 07:15
שלום מיטל

המעסיק צריך לתת לך מכתב פיטורים וכן יום הודעה מוקדמת במידה והחליט על פיטוריך לאחר שקיים שימוע.

בהצלחה
עינת
13/07/2015 07:11
התפטרתי בתום חופשת לידה ואני מחכה לאישור מהמעסיק על תקופת ההעסקה וכו'. מכיוון שמדובר במקום גדול ובירוקרטי, בד"כ לוקח עד חודש עד שהמסמכים האלה מגיעים לעובד. מה אני עושה בינתיים עם התביעה לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה? להגיש ללא המסמך הזה? או שלחכות וגם להגיע לחתום בלשכת התעסוקה רק אחרי שאני מגישה את התביעה לבט"ל? (זה מסורבל מאוד בשבילי פיזית להגיע ללשכה מדי שבוע, אז אני תוהה אם יש צורך להתחיל מיד עכשיו או לחכות לרגע שבו אוכל להגיש את התביעה לבט"ל)
איילת
13/07/2015 07:10
בוקר טוב ממש אשמח טובה! בדצמבר השנה התחלתי לטפל בתינוק עד סוף יוני (לפני כשבועיים) ואז סיימתי את עבודתי כפי שסוכם מראש עם האם. אבל.....תוך כדי כך הריתי....וכעת אני ללא עבודה וכשצלצלתי לביטוח לאומי לברר מה קורה במצב כזה והאם אני זכאית לקבל דמי לידה לאחר הלידה (אמורה ללדת בדצמבר) נאמר לי שחייב רצף של עבודה של לפחות 10חודשים לפני הלידה
הצילו....מה עושים?
אוריאל
13/07/2015 07:08
שלום רב,
עובד הושמץ ע"י אחד מהעובדים בפני כל העובדים האחרים.
העובד דרש התנצלות ופיצוי כספי.
כשלא קיבל זאת איים בתביעה כנגד העובד שהפיץ את לשון הרע.
מקום העבודה החליט לעשות שימוע לפני פיטורין לעובד שהושמץ ובשימוע מסר לעובד הצהרה לחתימה שבא כתוב על עבירת משמעת שעבר העובד וסעיף שבו העובד מתחייב לא לתבוע את העובד שהשמיץ ושאם לא יחתום יפוטר.
העובד לא הסכים לחתום על הסעיף ופוטר.

האם מקום העבודה יכול להתנות אי הגשת תביעה נגד מי שלדעת העובד עבר על עבירת אישור לשון הרע חוקית?
האם השימוע נעשה כדין?
חיים
12/07/2015 00:36
שלום.
בעבודה שלי לא משלמים על שעות הפסקה ,חצי שעה הפסקה.
שעות עבודה שלי 9 עד 18 ,יש גם שעות נוספות שאני נשאר עד שעה 19 או 20.
את השעות הפסקה מורידים משעות רגילות (9-18) או מהשעות נוספות ?
תודה.
עורך דין
12/07/2015 15:42
שלום חיים

התשובה ברורה - משעות העבודה הרגילות. עבור שעות נוספות אתה אמור לקבל שכר גבוה יותר, בהתאם לכמות השכעות שאתה עובד.

בהצלחה
חיים
12/07/2015 18:34
היום ביררתי במקום עבודה שלי לגבי זה.
אמרו לי שלא מורידים משעות הרגילות.
הפסקה יורדת משעות נוספות.

נגיד אם היום אני עובד מ9 עד 18 ,אני צריך להישאר עוד חצי שעה ,עד שעה 18:30.
אז מורידים את החצי שעה אחרונה.

יש איזה מסמך או משהו כזה שאוכל להראות למעביד ?
תודה...
שירן 1
12/07/2015 17:38
כשרופא נשים מחליט על שמירת הריון עליו להוציא אישור רפואי מיוחד , הכוונה לטופס 331?
נעם
10/07/2015 14:50
במידה ואבד חלק ממכונה ששייכת לסניף של חברה- האם המעסיק יכול לדרוש מעובדי המשמרת שהחלק המדובר אבד בה לכאורה תשלום בתמורה לחלק החסר?
עורך דין
12/07/2015 15:58
שלום נעם

חוק הגנת השכר אינו מאפשר למעסיק לנכות סכוימ כסף כלשהם משכרם של עובדים מבלי לקבל את הסכמתם לכך מראש ובכתב, ולכן התשובה לשאלתך שלילית - כל עוד לא הסכמת לכך בחוזה העבודה שלך כאמור.

בהצלחה
נעם
12/07/2015 16:11
במידה ואני רוצה להתפטר כמה זמן מראש עליי להודיע למעסיק? האם אני מחויבת לשלם ״קנס״ כלשהו על עזיבה מוקדמת מהצפוי?

תודה רבה
אריאל
12/07/2015 16:05
שלום רב,
אני עובד בחברה גדולה,במחלקה שבה העובדים מקבלים שכר גבוה במעט משכר המינימום.
לאחר העלאת שכר המינימום במשק-הוחלט בחברה להעלות את השכר של עובדי המחלקה באופו הבא:
כל עובד עם ותק של שנה במחלקה-שכרו יעלה ל5400,
עובד עם ותק של פחות משנה-שכרו יעלה ל5200.
אני ועוד עובד היינו שייכים לקבוצה של בעלי ותק של פחות משנה ולכן באותו מעמד הועלה שכרנו ל5200.
כאשר צברנו ותק של שנה במחלקה-להפתעתנו השכר נשאר כפי שהיה ולא הועלה ל5400.
כשהלנו על כך-אמרו לנו שכך המנכ"ל החליט והוא לא חייב להעלות גם לנו.
האם זה חוקי?
במידה ולא חוקי-האם אנו יכולים לדרוש מהחברה את ההפרש שלא קיבלנו על כל אותם חודשים מאז צבירת הותק של שנה?
תודה רבה.
דוד
10/07/2015 11:37
ש לי כמה שאלות:
1.אם העבודה לגלאי 18 ואני בן 17.5 (נגיד) ואני עבדתי 3-4 שבועות...(מכוח אדם) והיא פתאום לא רוצה לשלם לי כי אני סוג של קטין כזה מה אני עושה?

2. אני עוזר נהג ולפעמים לא נשארים משאיות אז
הוא(המנהל) מחתים אותי על 4 שעות עבודה...(תמיד זה ככה) ולפעמים הוא לא חותם (מחתימים תמיד מ6:00 עד 10:00)(העבודה מכוח אדם ואני עדיין לא הבנתי מי מחליט לפעמים לא להחתים אנשים מסויימים) ,מה אני אמור לעשות במצב שכזה?

3.ונסיעות מי אמור להחזיר לי?(היא אומרת שהיא כן מחזירה אבל היא יכולה בסוף להגיד שהיא לא מחזירה ואז אני כבר לא יכול לעשות כלום)

4.הייתי צריך להביא אישור רפואי (לכוח אדם) והבאתי בתאריך ה2.7 אז היא טוענת שהיא תשלם לי את המשכורת מאוחר קצת (במקום ב10.7 אז 15.7),בגלל שהבאתי את האישור רפואי מאוחר,היא יכולה לעשות דבר כזה?
עורך דין
12/07/2015 16:02
שלום דוד

1. אי תשלום שכר מהווה לעובד אינו מקובל ואין זה משנה מה גילך. אתה יכול להגיש תביעה לתשלום שכר בבית הדין לעבודה.

2. לא הבנתי את השאלה...

3. המעסיק מחוייב בתשלום דמי נסיעות לפי חוק. עליו לשלם את עלות הנסיעה בתחבורה ציבורית מביתך למקום העבודה וחזרה - עד לתקרה הקבועה בחוק.

4. אסור לשלם שכר עבודה באיחור משום סיבה שהיא - המדובר על הלנת שכר.

בהצלחה
דני
10/07/2015 11:38
שלום
הודעתי למעביד על התפטרותי בתאריך 25 לחודש,
אולם ב- 22 לחודש חליתי עם תעודת מחלה עד 30 לחודש, ולא שבתי יותר לעבודה.
באיזה תאריכים אני זכאי לחופשת מחלה? באיזה תאריך אני בחזקת מתפטר?
תודה. דני
עורך דין
12/07/2015 15:59
שלום דני

לא ציינת מה פרק הזמן של תקופת ההודעה המוקדמת שעליך לתת למעסיק, וזה כמובן תלוי בוותק שלך בעבודה. ימי מחלה באים על חשבון ימי הודעה מוקדמת. ותום תקופת ההודעה המוקדמת יסתיימו יחסי עובד מעביד.

רק בריאות ובהצלחה
בונוס
נערה
10/07/2015 17:25
שלום,
עבדתי במקום עבודה ואליי לקבל בונוס של 75 שקלים.
והבוס אומר שמהחופש לא מקבלים בונוסים. אבל שאר העובדים מקבלים בונוס .
האם אני אמורה לקבל את הבונוס הזה ?
RE: בונוס
עורך דין
12/07/2015 15:56
שלום לך

התשובה לשאלה חיובית ככל הנראה, כל עוד שאר העובדים המועסקים באותו תפקיד קיבלו את הבונוס ובהנתן שאין הבדלים בחוזי העבודה שלך ושל שאר העובדים.

בהצלחה
אוכל עובד
10/07/2015 18:38
האם עובד במסעדה רשאי לקבל ארוחת עובד? אפילו בתשלום סמלי?
מה החוק בנוגע לאוכל ואיפה הוא תקף?
עורך דין
12/07/2015 15:54
שלום לך

אין חוק שמחייב את המעסיק לתת לעובד אוכל בחינם או בתשלום בסיסי. גם לא מלצרים ועוביד מטבח אחרים.

בהצלחה
שיר
09/07/2015 18:47
שלום,
אני עובדת במקצועי כ11 חודשים (עבודתי הראשונה).
לאחרונה הודיעו לי כי עלי לבחור בין שתי אפשרויות,
1. צמצום המשרה ל 75%.
2. התפטרות.

הבנתי ממה שקראתי שזו נחשבת הרעת תנאים בגלל הסמיכות לשנה, והרעת תנאים נחשבת כדין פיטורים.

ע"פ חוק האבטלה, מי שמפוטר ועבד לפחות שנה, זכאי לדמי אבטלה.

השאלה שלי היא האם במקרה שלי יש גם זכאות לדמי אבטלה (למרות שעבדתי "רק" 11 חודשים ולא שנה)?

תודה רבה.
ניר
10/07/2015 19:55
המעביד לא מעביר כסף עבור הפנסיה אבל להוריד את החלק של העובד הוא מוריד בתלוש .
שיר
09/07/2015 23:51
בנוסף ארצה לציין כי בחוזה שניתן לי לפני 11 חודשים, ישנו סעיף שלמעביד ישנו שיקול דעת מלא לשנות את היקף המשרה, וככל שהיקף המשרה ישתנה , כך שכר העובד ישתנה בהתאם. האם זה סותר את החוק?
עורך דין
12/07/2015 15:53
שלום שיר

אני מציע שתצרי קשר עם עורך דין מטעמך ותעבירי לו את חוזה העבודה לבדיקה יסודית. היקף משרה צריך להיות מוגדר בחוזה ומעבר לכך, אם עבדת במשך 11 חודשים בהיקף משרה מלאה (או בהיקף משרה קבועה) המעסיק לא יכול לשנות את היקף משרתך ללא הסכמתך ... אלא אם יש תנאים שאיני מכיר בחוזה העבודה כאמור, ולכן חשוב לקרוא אותו על מנת לתת תשובה מלאה.

בהצלחה
דן
11/07/2015 19:28
שלום רב,
אני עובד כמספר שנים כעובד קבלן (מיקור חוץ) אצל לקוח יחיד.
לאחרונה למדתי שהפרוייקט שבו אני עובד עומד להסתיים, ובכוונת החברה שבה אני עובד (הנותנת שירותי מיקור חוץ) - להעביר אותי לפרוייקט אחר. האם אני חייב להסכים למעבר? או שאני יכול לבקש מהחברה לפטר אותי עם תנאי פיצויים?

תודה מראש!
עורך דין
12/07/2015 15:47
שלום דן

התושבה תלויה בראש ובראשונה בחוזה העסקתך מול המעסיק. סביר כי בחוזה קיימת התייחסות לנושא ומבלי לקרוא את החוזה לא ניתן לתת תשובה רצינית.

בהצלחה
חנית
11/07/2015 20:50
רופא רשם לי שמירת הריון, במידה ולא אקבל אישור מביטוח לאומי/ אלד לפני תום שלושים יום, האם ניתן לבקש בדיעבד מהמעסיק לתת לי משכורת על חשבון ימי מחלה?
עורך דין
12/07/2015 15:46
שלום חנית

ניתן לבקש רק שהמעסיק לא חייב להסכים. אם המוסד לביטוח לאומי לא יאשר את שמירת ההריון תוכלי לערער על החלטתו. זאת דרך טובה יותר וגם לא "תבזבזי" ימי מחלה שצברת.

בהצלחה
שפירא ניסן
12/07/2015 00:20
קיבלתי נכות של 10 אחוז לצמיתות עקב פגיעה בעבודה .דרגת נכות יציבה של10 אחוז .האם בצאתי לגמלאות אני זכאי לתוספת של 10אחוז לגימלה החודשיתטל.0542888404
עורך דין
12/07/2015 15:45
שלום ניסן

אני ממליץ לך לפנות בנושא למוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי, שם יעדכנו אותך אודות מלוא הזכויות שלך. לגבי הפגיעה בעבודה, האם התייעצת עם עורך דין לגבי הפיצויים שמגיעים לך?

בהצלחה
אילן
12/07/2015 00:54
שלום רב,

קיבלתי מכתב פיטורין ללא מכתב הודעה מוקדמת. וגם אישור על מתן אי הודעה מוקדמת בשביל ביטוח לאומי שדורש כדי שאוכל לקבל אבטלה.
אני מבין שאני אמור לקבל תשלום מהמעביד על אי מתן הודעה מוקדמת. במידה והמעסיק לא משלם לי איך אוכל לחייב אותו לשלם לי מבלי לשכור עורך דין בתשלום?
עבדתי מעל 10 שנים ולפי מה שקראתי אני אמור לקבל תשלום עבור חודש לפחות.

אודה להסברים ותודה מראש.
אילן
עורך דין
12/07/2015 15:41
שלום אילן

אכן, מעבר לשנת עבודה אתה אמור לקבל חודש הודעה מוקדמת. זה החוק. אם המעסיק יבחר להפסיק את עבודתך בטרם חלוף החודש הוא יצטרך לשלם לך שכר מלא עבור אותו חודש. היה ולא ישלם, תוכל בהחלט לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה גם ללא עורך דין - רק מוטב להתייעץ עם עורך דין קודם להגשת התביעה ולבדוק שכל שאר הזכויות שלך מומשו כחוק בעת גמר חשבון.

בהצלחה
פיני
12/07/2015 01:11
האם מותר למעסיק בעבודה במשרה חלקית להוריד עובד שלו מימי משמרות כעונש? וכשהסידור מתבצע יומיים מראש?
עורך דין
12/07/2015 15:39
שלום פיני

כל עוד הדבר אינו מעוגן בחוזה העבודה שעליו חתמת מול המעסיק, לא ניתן להעניש עובד באמצעות הורדת משמרות שכן. אם הדבר נמשך אתה צריך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
ענבל
12/07/2015 13:40
יש לי עוזרת בית שעובדת אצלי בדיוק שנה
אני צריכה לשלם לה דמי הבראה וימי חופש כחוק,
היא עובדת אצלי פעם בשבועיים למשך 5 שעות,
בכל ביקור מקבלת 270 שקלים
כמה אני אמורה לשלם לה, ואיך?
תודה ענבל
עורך דין
12/07/2015 15:38
שלום ענבל

186 שעות עבודה חודשיות מהוות משרה מלאה - עשי חשבון כמה שעות עובדת העוזרת שלך ואז חשבי את היקף משרתה, וכך תשלום דמי הבראה וצבירת ימי חופשה הנם בכפוף לקבוע בחוקים הרלוונטיים ובהתאם להיקף המשרה של עוזרת הבית.

בהצלחה
דורין
12/07/2015 14:41
התחלת עבודה חדשה-חובות/זכויות:

התקבלתי לעבודה חדשה כאשר בראיון העבודה נאמר לי כי המשרה מיועדת לסטודנטים והתשלום הוא שעתי (30 ש״ח לשעה כולל נסיעות), העבודה עצמה במשמרות (של פחות מ-8 שעות).
לא דיברנו כלל על נושא תשלום בטל״א או הפרשה לפנסיה.

1.האם עבודה במשמרות קצרות (בסופו של דבר זה בערך חצי משרה) מחייבת תשלום לבטל״א ע״י המעסיק? או שהתשלום צריך להתבצע על ידי?
ובמידה ולא-על מי מוטלת חובת ההודעה לביטוח לאומי לגבי התחלת העבודה? עלי או על המעסיק? (חשוב לציין שאני סטודנטית באוניברסיטה הפתוחה ועל כן כיום אני לא משלמת ביטוח לאומי מופחת אלא תשלום מלא של אדם שאינו שכיר או עצמאי).
2. המשמרות הן קצרות ונאמר לי ע״י המעסיק שאני רשאית לצאת להפסקה של עד חצי שעה והזמן הזה ינוכה לי מהשכר, האם זה חוקי?

תודה מראש.
עורך דין
12/07/2015 15:37
שלום דורין

1. כן בהחלט. המעסיק מפריש תשלומים לביטוח לאומי עבור כל עובד שכיר ואין זה משנה מה היקף המשרה. בתחילת העבודה את ממלא טופס מיוחד שאותו מעביר המעסיק לביטוח הלאומי. זאת האחריות שלו.

2. חוקי בהחלט - זמן ההפסקה הנו על חשבון העובד ולא על חשובן המעסיק.

לגבי פנסיה - אם יש לך קרן פנסיה פעילה המעסיק יצטרך להתחיל להפריש כספים כעבור 3 חודשים, רטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך. אם אין קרן פעילה, ההפרשות חובה כעבור חצי שנת העסקה והילך.

בהצלחה
מגי
12/07/2015 14:44
שואלת עבור חברה, מקווה שכאן נמצא תשובה..
היא חותמת בלישכה והתקבלה לעבודה ב1/9. נאמר לה שעד התאריך המדובר היא ממשיכה לחתום ומקבלת דמי אבטלה. אבל, אם היא לא מתייצבת לעבוד ב1/9 זה נחשב לה סירוב מהיום שהתקבלה לעבודה.. חודשיים אחורה.
האם זה נכון? ומה קורה אם היא בינתיים מוצאת עבודה אחרת המשתלמת לה יותר וקרובה יותר למקום מגוריה?? עדיין נחשב סירוב למרות שהתחילה לעבוד??
עורך דין
12/07/2015 15:34
שלום מגי

לא הבנתי, הראשון לספטמבר עדיין לא הגיע. אם חברתך מצאה עבודה עתידית שאותה היא אמורה להתחיל בעוד חודשיים, ברור שאם לא תעשה זאת תאבד את זכותה לקבלת דמי אבטלה...

בהצלחה
מיטל
12/07/2015 14:45
שאלה בנושא שכר -

אני עובדת שעתית ומקבלת תלוש + צ׳ק.

העניין הוא שהם מועברים על ידי מנהלי צוותים שאיתם עובדים באותו יום, שאמור להיות ה-10 לחודש אבל זה לא קורה...לפעמים זה מתעכב גם ביומיים..
האם יש משהו רשום בחוק שאני יכולה להציג בפניהם כדי שזה יפסיק לקרות?
עורך דין
12/07/2015 15:32
שלום מיטל

החוק קובע כי תשלום שכר העובד עד ה-9 לחודש העוכב לחודש העבודה (לדוגמא - עד ה-9 ביולי ניתן לשלם את שכר יוני 2015) אינו מהווה הלנת שכר. כל יום איחור אחרי ה-9 לחודש מהווה הלנת שכר. יש לכתוב מכתב ברור למעסיק ולבקש ליישם את הוראות החוק כאמור.

הלנת שכר מתמשכת יכולה להוות הרעה בתנאי עבודה שתאפשר להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ