פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 512
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנאל
28/11/2016 19:37
שלום. שמי אנאל. לא מזמן סיימתי לימודי סיעוד והתחלתי לעבוד בבית החולים כאחות מוסמכת.
אציין כי אני שומרת שבת, ומאוד מעדיפה לא לעבוד בשבת. לא אחת שובצתי למשמרת בשבת אך תמיד קרה שהצלחתי להחליף את המשמרת למוצאי שבת / שישי בוקר.
רציתי לשאול האם אחראית מחלקה יכולה להחתים אותי על חוזה/טופס אשר מחייב אותי לעבוד בשבת.
תומר
28/11/2016 18:30
במקום עבודתי מחתימים כניסה ויציאה על מנת לחשב שעות עבודה (עובד שעתי עם שכר שונה לפי שעות היום\שבת וכדומה...).
המנהל בעבודתי הודיע לי כי במידה וביום מסוים שכחתי להחתים שעון בכניסה או החתמתי באיחור הוא לא חייב לשלם לי על שעות העבודה האלו.

האם זה נכון והיכן אני יכול למצוא את החוק שמתאר את הסיטואציה הזו?

תודה
מ.כ
28/11/2016 16:31
הודעתי על התפטרות מעבודתי אחרי שנה וחודש בהתראה של 16 יום כמחוייב בחוק , עקב מחלה קשה של אבי. (אני בהריון חודש שישי)
המעסיק אמר לי לסיים את העבודה באותו היום שבו הודעתי על התפטרות , האם עליו לשלם לי בגין ה- 16 ימים הללו ? או שעליו לשלם 30 ימים או בכלל לא...
תודה על התשובה .
קופאית
28/11/2016 15:26
שלום, אני עובדת בתור קופאית במשמרות בד"כ של 7 שעות ביום, שמתחלפות כל שבוע (כלומר כל שבוע משבצים אותי אחרת לפי הצורך של כלל הקופאיות, יוצא שיש ימים שאני לא עובדת כלל).

השאלה היא האם ולכמה זמן אני יכולה לצאת להפסקה?

תודה מראש.
ירון
28/11/2016 15:06
שלום רב

אני עובד לפי חוזה גלובלי בחברה. אני עובד בצוות תמיכה כשהגדרת השעות היא בין 8-17. יום בשבוע אני עובד מעבר לשעות ונותן עזרה דחופה וכמו כן שבת אחת בחודש. על כוננויות ערב ושבת אני מקבל תוספת לשכר.
כרגע העבירו אותי לצוות אחר ובו העבודה יכולה להתבצע גם בשעות הלילה ובצורה קבועה גם בשישי ושבת. לפי כוח אדם של החברה, העבודה בשבת אינה נחשבת כוננות יותר ובגלל שאני גלובלי לא מגיעה לי תוספת למשכורת. שאלתי היא האם זה חוקי האם יכולים לאלץ אותי לעבוד בשעות הלילה ובסופי שבוע ללא תוספת שכר?

תודה מראש
שלום רב

אני עובד לפי חוזה גלובלי בחברה. אני עובד בצוות תמיכה כשהגדרת השעות היא בין 8-17. יום בשבוע אני עובד מעבר לשעות ונותן עזרה דחופה וכמו כן שבת אחת בחודש. על כוננויות ערב ושבת אני מקבל תוספת לשכר.
כרגע העבירו אותי לצוות אחר ובו העבודה יכולה להתבצע גם בשעות הלילה ובצורה קבועה גם בשישי ושבת. לפי כוח אדם של החברה, העבודה בשבת אינה נחשבת כוננות יותר ובגלל שאני גלובלי לא מגיעה לי תוספת למשכורת. שאלתי היא האם זה חוקי האם יכולים לאלץ אותי לעבוד בשעות הלילה ובסופי שבוע ללא תוספת שכר?

תודה מראש
אסף דהן
28/11/2016 12:27
שלום,
יש לי אישור ממס הכנסה לשחרר את קרן ההשתלמות שלי לפני 6 שנים ללא מס. (נפתחה באיחור ונתקבלה רטרואקטיבית לאחר תביעה). כעת הקרן לא מוכנה לשחרר את הכסף לפני הזמן. בבירור מול חברות אחרות אין בעיה לשחרר אותה לפני הזמן. האם אי הסכמה לשחרור הכסף חוקי?
תודה
אסתי
28/11/2016 09:22
הי,עובדת במכון יופי שנתיים
חזרתי 4 חודשים לאחר חופשת לידה לחצי משרה (3 פעמים בשבוע)ואחר 40 יום בפועל רוצה להתפטר
האם מגיע לי פיצועים??
דן
26/11/2016 21:22
ערב טוב, אני עובד במסעדה מזה 9 שנים והיא עומדת להיסגר בסוף השנה ולפטר צוות של 20 מלצרים. המעסיק לא משלם שכר והשכר שלנו מבוסס על טיפים בלבד אך אם אנחנו מקבלים פחות מ24 לשעה יש השלמה. האם יש פיצויים במקרה כזה? ואם כן איך נדע למצות ולקבל את כל מה שמגיע לנו? איך נדע בדיוק מה הזכויות שלנו? נשמח לדעת...
עידן
26/11/2016 09:05
קבעתי עם המעסיק שלי שבועיים לפני לעבוד בשבת של ה-26.11 והוא ביטל לי את יום הכבוד שעה לאחר תחילת עבודה..
במה מחויב המעסיק-
האם מחובתו לשלם לי משכורת של יום שלם?
חצי יום? או שמא כלום?
תודה לעונים..
עובד
26/11/2016 07:25
היי אני עובד בחברה פרטים מעל 10 שנים ,כיום אני מקבל משכורת של 8000 ש״ח ,אבל הבוס מדווח על 6000 ש״ח בתלוש המשכורת (6000 מבצע הפקדה לבנק ו 2000 במזומן ), דמי הבראה קיבלתי רק פעם אחת בכל שנות העבודה אצלו לאחר וויכוח איתו ,למרות שהוא מדווח על זה בתלוש המשכורת ,הבעיה שלי אם אתפטר לא אוכל להוכיח את הדברים הבאים
שרית
25/11/2016 11:50
תבעתי בני זוג שהעסיקו אותי. בעוד חודש הדיון. הם הגישו בקשה להפקיד סכום כסף שאינו שנוי במחלקות. כמובן שהסכום שמגיע לי הוא גדול יותר. מה היחס של בתי הדין בהפקדת כספים מצד הנתבע? אשמח לשמוע הארות. תודה
עוז
25/11/2016 05:48
מנהל שיש לו רכב צמוד ופוטר אחרי 4 חודשים . כמה ימים נחשב עדיין עובד והאם יכול להשאיר את הרכב אצלו על פי חוק
ר.
25/11/2016 05:07
עובדת בחברה פרטית בע"מ כבר 17 שנה. הבעלים הולך לסגור את העסק ב 1/7/17. בגלל קשיים כספיים.
בנתיים הוא מפטר עובדים , מוכר מכונות, רכבי חברה, מוכר סחורה.
מצאתי עבודה אחרת ואני יכולה להתחיל בעוד כחודש , שזה מועד ההודעה המוקדמת שלי לעזיבה.
הבעלים אמר לי שלא יתן לי את הפיצויים:
1. למרות שנהג לתת בעבר את הפיצויים גם לעובדים שהתפטרו בעצמם, וזאת בגלל מרכזיות תפקידי בחברה.
2. והוא אינו מוכן לתת לי מכתב שמאשר את סגירת החברה ב 1/7/17.
יש ברשותי אסמכתאות שהחברה הולכת לקראת סגירה, , א. האם ניתן לחייב אותו במצב עניינים זה לתת לי פיצויים ?
ב. האם יש עילה לתבוע אותו בבית דין לעבודה גם בגלל

הסיבה שיתכן וב 1/7 הוא יכריז כבר על פשיטת רגל ? ואז הפסדתי גם מקום עבודה חדש ולא קיבלתי את הפיצויים.

מה המלצתך ?
נעמה
24/11/2016 13:20
אני עובדת במעון פרטי כשנה וחצי.
כעת אני מתחתנת ואיני יכולה להגיע למקום העבודה בגלל המגורים.{אין תחבורה}
באם אתפטר , האם אני זכאית לפיצויים?
נועם
25/11/2016 00:32
אני עבדתי בגן ילדים יותר מעשר שנים ועכשיו פיטרו אותי וקבלתי תלוש שמופיע בתוכו ברוטו למס הכנסה סכום של 70,290 מה זה אומר ? זה סכום הפיצויים שלי?
שון
24/11/2016 16:56
אין מינימום שעות שחובה לתת למשמרת?
בעניין שימוע
24/11/2016 16:21
שלום
ברצוני לדעת היום פוטרתי בזאת הדרך
הוזמנתי לפגישה עם הבוס מעכשיו לעכשיו מבלי לעדכן אותי במה מדובר...כמובן שהגעתי...עיקר עבודתי היא מחוץ למשרד
הגעתי לפגישה ואז נאמר לי שזה שימוע
שההחלטה לפטר אותי למרות שאני הוכחתי את עצמי ו חשבתי לאחד העובדים היעילים והרציניים בחברה
המצב לא מאפשר להחזיק מספר אנשים בתחום המכירות
נתנו לי חהביע את עצמי ולמרות הכל זאת החלטה שכנראה נסגרה מראש והאותו מעמד קיבלתי מכתב שבו רשום בהתאם לשימוע שנעשה היום תאריך....הוחלט לסיים את עבודתי בחברה בעוד 30 יום מהיום
עם"י מה שאני מבין לא כך נעשה שימוע משהו פה לא נעשה עפ"י החוק
האם יש לי עילה לתביעה.
ערב חג
חיה רוט
24/11/2016 16:19
שלום רב , אני עובדת לפי שעה בחנות בגדי ילדים שעות העבודה שלי הם בימי א,ג,ה בין השעות 14.30 ועד 19.30 רציתי לדעת מה זכויותי לגבי תשלום כאשר ביום עבודתי יש ערב חג ואיני יכולה לעבוד כי החנות נסגרת ולמחרת בחג עצמו זהו יום שאיני אמורה לעבוד בו כך שאיני יכולה להשלים שעות עבודה ויוצאת נפסדת באותו חודש
בעניין שימוע
24/11/2016 15:51
שלום
ברצוני לדעת היום פוטרתי בזאת הדרך
הוזמנתי לפגישה עם הבוס מעכשיו לעכשיו מבלי לעדכן אותי במה מדובר...כמובן שהגעתי...עיקר עבודתי היא מחוץ למשרד
הגעתי לפגישה ואז נאמר לי שזה שימוע
שההחלטה לפטר אותי למרות שאני הוכחתי את עצמי ו חשבתי לאחד העובדים היעילים והרציניים בחברה
המצב לא מאפשר להחזיק מספר אנשים בתחום המכירות
נתנו לי חהביע את עצמי ולמרות הכל זאת החלטה שכנראה נסגרה מראש והאותו מעמד קיבלתי מכתב שבו רשום בהתאם לשימוע שנעשה היום תאריך....הוחלט לסיים את עבודתי בחברה בעוד 30 יום מהיום
עם"י מה שאני מבין לא כך נעשה שימוע משהו פה לא נעשה עפ"י החוק
האם יש לי עילה לתביעה.
פיטורין
יוסי איצקוביץ
24/11/2016 15:23
לפני כחצי שנה הפסקתי לעבוד כשליח פיצה לאחר שהבוס החליט להעביר אותי למשמרות לילה בלבד ולאחר שדיבר אלי בצורה לא מכובדת.
יצוין כי לא נאמר דבר על פיטורין לא מצידו ולא מצידי.
פשוט הפסקתי להגיע ועבודה והמעסיק לא דיבר איתי על כך כבר יותר מחצי שנה.
מה הדרך הטובה ביותר היום כחצי שנה אחרי הסיפור לסיים את עבודתי ולקבל את שמגיע לי.
אשמח לתשובה בהקדם
נעמי
24/11/2016 14:51
עובדת שעתית זכאית לקבל שכר עבור שעות שנעדרה מעבודתה לצורך בדיקות הריון.
האם היא אמורה לקבל גם על השעות של הנסיעות הלוך / חזור מהמרפאה או רק על השעות ששהתה בבדיקה?
אלון
24/11/2016 11:12
עבדתי כחודש בחברת כ"א, ובחוזה כתוב כך: "הוצאות הנסיעה ייקבעו לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מינוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, או על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה, לפי הזול מבין האפשרויות".
עבדתי 18 ימים במהלך החודדשים אוקטובר-ספטמבר, ולכן לא רכשתי כרטיס חופשי חודשי כי התשלום על כך גבוה מהתשלום שאני משלם בעבור שני אוטובוסים לכל כיוון/רכב בחלק מהימים.
במידה והייתי רוכש חופשי חודשי, היה עלי לשלם 175*2=350 שקלים, ולכן שילמתי בנסיעות רגילות, מה שעלה לי כ-258 שקלים. המעסיק החזיר לי בעבור חודשיים אלו 128 שקלים בלבד. למרות הסכום הנמוך, האם שווה לי להגיש תביעה לבית דין לעבודה בעקבות כך?
אורית כהן
24/11/2016 09:19
שלום.
לפני כמה שבועות ילדתי את בני ה-5 ב"ה.
כשבועיים אחרי הלידה 2 ילדים שלי היו חולים ולא היה באפשרותי לקחת אותם לרופא ולשהות עימם כשאני מטפלת בתינוק בן שבועיים וכוחתי חלשים. בעלי לקח ימי מחלה מהעבודה וטיפל בחולים.
העבודה אינה מוכנה לשלם לו על הימים האלה כימי מחלה בטענה שאישתו בחופשת לידה. האם זה חוקי והגיוני?
סלבה
24/11/2016 07:00
שלום אני עובד במלון כחצי שנה כבר ובחודש האחרון הורידו לי את כמות המשמרות עקב כניסה של עובדים חדשים
הכמות ירדה משמעותית מימים שהייתי חוזר הביתה רק בשביל לישון ולחזור לעבודה (6~5 ימים בשבוע)
למצב שיש לי יותר מידי זמן על הידים (3 ימים)
חשוב לציין שזה נמשך כבר חודש
הודעתי למנהל שמסדר את המשמרות ואפילו נתתי פתרון ממשי

האם מגיע לי פיצועים למרות שאני לא עובד במקום שנה?
רעות
23/11/2016 23:59
האם המעסיק שלי יכול להעסיק אותי באמצע חופשת הלידה שלי במידה ואיני מקבלת דמי לידה , משום שאיני זכאית.
יניב
23/11/2016 18:02
האם מגיע לי תשלום שעות נוספות על יום עבודה כזה:
6:45-9:00, ו-17:00-24:00 ?
ובנוסף, האם מותר לכלול שכר על עבודה בשבת, בתוך משכורת מינימום, במקרה שסך כל השעות בחודש לא כולל שבתות הם קצת פחות מ186 שעות (183 במקרה שלי)? או שצריך לשלם בנפרד גם על השבתות?
אורית
23/11/2016 15:16
שלום
שאלה לי , אני אם מיועדת לתינוק בהליך של םונדקאות , התינוק הוא שלי ושל בעלי ולכן מחובתנו להיות נוכחים בבדיקות הריון , האם אני זכאית גם להעדר 40 שעות לצורך בדיקות הריון על חשבון המעסיק ?
תודה מראש
אורית
נטלי
23/11/2016 11:53
שלום אני עובדת בעיריה בתור סייעת רפואית לפי חוקי העיריה אן לי מחליפה בעת המחלה . מה שיוצא שהאם לא מוכנה שאקח חופשת מחלה כי היא מפרנסת יחידה ואינה יכולה לבוא לשמור על ילדתה היא גם אומרת שהיא אם חד הורית ואן מי שיעזור לה ויוצא מצב שאני באה לעבודה חולה והאם עושה לי טובה שהיא מרשה לי לחסר יום אחד האם מותר לה ? אם יש לי סיק מותר לה בכלל לבקש ממני לבוא ?
פיטורים
משה
22/11/2016 22:09
אני עובד 5 שנים בחצי משרה בשכר גלובלי. לפני כמה ימים המנהלת ביקשה שאעזוב עקב "חוסר זמינות" בעבודה .ביקשתי שתפטר אותי כדי שאקבל את הפיצויים המגיעים לי והיא ביקשה שאעזוב מרצוני ואגיש מכתב התפטרות עקב אי זמינות לועד המנהל וטענה שאם אתפטר יפה מרצוני אוכל לחזור אם ארצה לתפקידים אחרים שיתפנו בעתיד. לדבריה אין קשר לעניין הפיצויים כי אקבל אותם גם אם אתפטר מרצוני וכם אם אפוטר הזכויות הן זהות. האם זה אמת או שזו קומבינה על מנת לא לשלם לי פיצויים? האם אפשר לחזור למקום עבודה לאחר שפוטרת ממנו?
תודה משה
ניר
22/11/2016 16:47
האם המנהל הקייטרינג לא של האולם של הקייטרינג עצמו יכול להגיד לי לאחר שהוא פיטר אותי ללכת לקחת את המשכורת משם ?
כרמל
22/11/2016 10:45
אשמח לעזרה, כותבת בשם קרובת משפחה- קיבלו אותי לעבודה שלה הצבתי תנאים מסויימים כמו למשל שאסיים בשעה 1330 בכל יום במקום 16 כמו שהמשרה דרשה בתחילה. קיבלו אותי לעבודה בתואנה שזאת אמנם עבודה זמנית עד פסח אך בסוף התקופה הזאת אני אחליף מישהי שיוצאת לפנסיה.

בינתיים קבעו לי תאריך ליציאה לקורס מטעמם, כל המנהלים ידעו שאני הולכת להחליף מישהי שיוצאת לפנסיה, הצמידו לי חניך, הכניסו אותי למערכת בעזרת 'טביעת אצבע' (דבר שעושים רק לקבועים..). לפני כשבוע הסבו את תשומת ליבי לחוזה שאני צריכה לחתום עליו ובמקרה שמתי לב שבסוף הדף ישנה כוכבית בעט ורשום'עובדת זמנית'. נכנסתי למנהלת כדי לשאול למה זה כתוב והיא ענתה לי שאני מסיימת את עבודתי בסוף החודש הנוכחי (ולא בפסח כמו שאמרו בהתחלה) בישיבת צוות שהייתה אמרו שאני עוזבת כי אין תקן יותר לשעות של הסייעות וכשמישהי שאלה מתי מגיעה המחליפה שלי ענו לה שהייתי רק צ'ופר.

האם זה חוקי? האם זה שלא אמרו לי במפורש שאני עוזבת בסוף החודש זה תקין? האם זה שהיא הסתירה ממני את זה שהמשרה היא רק לחודשים ספורים (פחות מפסח) זה בסדר? יש לי מה לעשות עם זה?

אשמח לתשובה מהירה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ