פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא פסק דין בניגוד לעובדות - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
פסק דין בניגוד לעובדות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/12/2016 09:16
אני עבדתי למעלה מ35 שנים, הייתי חבר וועד. יו"ר הוועד והסמנכ"ל למשאבי אנוש בחברה ניהלו מו"מ עם ההסתדרות על פיטורי עובדים מבלי שייתר חברי הוועד ידעו ואף לאחר שנחתמו 2 הסכמים קיבוצים.

באחד נאמר במפורש: 2 מקרב העובדים יוצאו לפנסיה מוקדמת ובהסכם הקיבוצי השני נאמר: שכל ההסכמים והתנאים בחברה ימשיכו לחות. אני אדם עיור ושני בעלי המזימה ניצלו את אי יכולתי לקרא והודיעו לי שאני מפוטר אל סמך הסכמה שבין הוועד להנהלה. בקשתי לקבל עותק מהסכם ויו\"ר הוועד הגיש לי 2 דפים משודכים ואין בהם שמות ורק כעבור למעלה מ4.5 שנים, כשהתגלו 2 ההסכמים שקיומם הוסתר והוכחש על ידי החתומים עליהם כולל בהסתדרות.

התברר ש2 הדפים שהוצגו לי כהסכם 1 הינם דף מכל הסכם אחר. המעסיק כתב לביטוח לאומי בעכו ולירושלים: "שאין להם שום הסכם ולא כל מחויבות להוצאתי לפנסיה כל שהיא, כך כתבו גם לשני משרדי עורכי דין וגם לכול המעוניין. כעבור אותם 4.5 שנים הופיעו בביתי יו"ר הוועד והסמנכ"ל למשאבי אנוש בחברה. וחזרו בקולם על המצג השקרי והמטעה וטענו: אין שום הסכם ולא מחוייבות להוצאתי לפנסיה כל שהיא" הפגישה הוקלטה.

בסמוך למועד הפגישה, בס"ד נתגלו 2 ההסכמים הקיבוצים עם חתימת 2 המכחישים והמטעים עובד עיור ומיד הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה חיפה. שפסק לטובתי על סמך החומר העובדתי המוחלט, שכלל: הודאה של 2 המכחישים החתומים על ההסכמים וכן הודו בחקירתם הראשית שהתקיימה שבוע לאחר חקירתי הראשית שכחתי לציין שהופעלו עלי לחצים ואיומי פיטורים אם לא אסכים לחתום על הסכם אישי שבו אני מסכים לסיום עבודתי בחברה ובהסכם האישי החברה מתחייבת להוציא אותי לפנסיה מוקדמת במימון החברה ולא אפוטר ככול מפוטר בחברה. לא גילו לי בדבר חובתם להסכם קיבוצי 20000478 +478 והאמנתי שהם דוברים אמת וכי כדבריהם הם עושים עמדי חסד ליפנים משורת הדין בשל מצבי: עיור, מבוגר עם וותק של למעלה מ 35 שנים במשורות.

ההסכם האישי נחתם למעלה מחודש וחצי לאחר כניסתם לתוקף של 2 ההסכמים הקיבוצים 478+479 בפסק הדין שזכיתי בתביעתי נגד המעסיק שהטעה אותי במזימה עם יו"ר הוועד, לא קיבלתי את כל המגיע לי על פי חוות דעת משפטית שהגשתי וכן לא ננקטו כל צעדים נגד ההטעיה וחובת גילוי נאות ותום לב ועוד קמה טעויות. לכן הגשתי ערר לבית הדין הארצי, באמצעות עו"ד שדרש וקיבל מראש את התשלום. דקות לפני הכניסה לדיון בארצי הגיע בא כוחי ואמר לי: "איני יכול לייצג אותך איש זה במקומי ומבלי לתת לי כל הסבר וגם לא מה ביכולתי לעשות לנוכח המצב הנחות שלנקלעתי שלא באשמתי ומיד נכנסנו לדיון בארצי. לנוכח שתיקתו המתמשכת של הזר, שאלתיו: "מתי אדוני ראה את החומר שלי?" והשיב לפרוטוקול "אתמול"...הזר אינו ממשרד בא כוחי לא יודעתי בשום שלב שהוא ייצג אותי.

בית הדין הארצי הנכבד התעלם ממצבי הנחות בדיון וכן מהעובדות שאושרו ואומתו ב קמא ומחוק החוזים וקבע שהסכם אישי שחתמתי עליו תחת מצג מצג שקרי ומטעה מחייב אותי ולא הזכיר את חובת המעסיק להוצאתי לפנסיה מוקדמת במימון החברה ככתוב בהסכם האישי. וקבע תקדים שהסכם אישי מקפח גובר על הסכם קיבוצי שבו זכויות עובד. לפתע נשמעה הצעת פשרה שחלופתה חמורה יותר שתכלול החזרתי למעסיק את כל הכספים שקיבלתי ב קמא. בהפסקה לחצו עלי בא כוחי ומחליפו הזר שאסכים לפשרה כי אחריתה הטלת הוצאות כספיות עלי שלא אוכל לעמוד בהם. מפוחד ומבולבל חזרתי לדיון וחושש מהוצאות שלא אוכל לעמוד בהם ובמגומגם הסכמתי ולא ידעתי מה אני עושה.

נפסק שעלי להחזיר 40000 ₪ למעסיק שהודה ב קמא בתצהירים ובחקירה כי לא קים את חובתו להסכמים קיבוצים ואישי , שיבוטל פסק הדין של ה קמא למרות הנימוקים והציתותים וההפניות למקורות העובדתיים. יש כל החומר המקורי לרבות ההקלטות עם בעלי המזימה וההסתדרות שכולם הכחישו שיש מחויבות להוצאתי לפנסיה אני כיום בין 70 וזה כ 16 שנים שאין לי מנוחה נפשית ועל סף ייאוש. שופטים צריכים לדרוש לחקור ולברר לגילוי האמת, במקרה הזה אינם נדרשים להתאמץ כל החומר ברור כשמש בצהרים. הכול חתום מקורי ורוב העובדות הוגשו גם על ידי בעלי המזימה. מה מביא שופטים לפסק דין שכזה עם כאלה עובדות. מחלות קפצו עלי בשל הצער.

כל בעל מצפון לא יחריש.
26/12/2016 09:31
שלום יפת

המקרה שאתה מתאר בפנייתך הארוכה אינו ניתן להתייחסות מעל גבי פורום, לאור מורכבותו הרבה וההליכים שהתנהלו בערכאות השונות. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, למרות שאיני משוכנע שבשלב זה יש עוד הרבה מה לעשות.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פסק דין בניגוד לעובדות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ