פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 410
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דינה
26/09/2017 23:24
שאלה.. מדובר באירוע שקרה לפני שנתיים.

לאחר תאונת דרכים קשה וחופשת מחלה בת שמונה חודשים קיבלתי אישור העסקה במשרה מלאה. כאשר עודכן המעסיק בחזרתי הציע לי פיטורין במפגש שהיה ביוזמתו (לפני התאריך בו נקבעה חזרתי) עדכנתי אותו במעמד השיחה על היותי בהריון (ידעתי יומיים לפני קיום השיחה).

סרבתי להצעתו ודרשתי לשוב ולאייש את המשרה שלי. הוא לא ויתר זומנתי לשימוע בהשתתפות עורך דין ולאחר מכן תבע אותי ב"חוק לעבודת נשים" הממונה אישרה את פיטוריי בטענת המעסיק "צימצומים במערך העבודה ובלי קשר להיותי בהריון".

פניתי כבר למספר עורכי דין שלא הסכימו לפתוח תיק כי כאשר יש חותמת של הממונה לפיטורין אין מקום לתביעה לכן החלטתי לוותר.

עבדתי במקום תשע וחצי שנים.

האירו את עיניי מניסיון אישי או מקצועי האם יש מקום לתבוע אותו על פיטוריי בהיותי בהריון למרות התשובות שקיבלתי?
עורך דין
27/09/2017 09:03
שלום דינה

מותר למעסיק לפטר אותך במהלך הריון אם לפיטורים לא היה כל קשר להריון והיה לך ותק של פחות מ-6 חודשים בעבודה - במועד הפיטורים. אם המעסיק הגדיל וקיבל אישור של משרד התמ"ת, סביר שאין הרבה מה לעשות, במיוד אם כבר נפגשת עם עורכי דין ששמעו ובדקו את את נסיבות הפיטורים בעבר והחליטו כי אין מה לעשות מבחינה משפטית.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
ספיר
26/09/2017 19:07
היי אני עובדת כבר שנה וחודשיים בחברה מסויימת ואני בת 18 ויש לי תאריך גיוס לעוד חודש. אני רוצה להתפטר עקב הגיוס ועל מנת לקבל את הפיצויים שמגיעים לי ונאמר לי שהפיצויים שלי הם הסכום שהם שמו בחברת הביטוח שזה יוצא סכום מאוד קטן. רציתי לברר מה הפיצויים שמגיעים לי לפי חוק?

תודה רבה על העזרה
עדי
26/09/2017 18:03
היי שלום,

יצאתי לחופשת לידה ב-19/03/17. לפי 15 שבועות נגמרה לי החופשה הרשמית בתחילת יולי וחזרתי לעבודה באמצע ספטמבר - משמע בחודש אוגוסט לא עבדתי.

האם אני מחוייבת לשלם דמי ביטוח לאומי על חודש אוגוסט?

בעבודה אמרו לי שכן ושאני צריכה לעשות את זה מול הביטוח הלאומי, מצד שני המוקדנית אמרה לי עכשיו שאין צורך.
דנה
26/09/2017 18:01
שלום אשמח לעזרה .
אני עובדת במקום העבודה למעלה מ6 שנים כרגע בחופשת לידה .
במידה ואחליט להתפטר לצורך מעבר למקום עבודה אחר, כיצד אוכל לעשות זאת ?
האם ההתפטרות תוכל להיות טלפונית מול המנהל הישיר ? להגיש למשאבי אנוש מכתב התפטרות ?
להתקשר למשאבי אנוש?
בנוסף האם עליי לתת 30 יום ?
אודה לעזרה
מוטי
25/09/2017 22:59
שלום
כמורה מהשורה ולפני תחילת עבודתי נדרשתי ללכת למשטרה להביא אישור על העדר רישום פלילים לעברות מין על קטינים, כל זה היה לפני מעט יותר משנתיים. בימים אלו מבקש המעסיק שוב שאלך והביא את האישור, בקשה גורפת לכל הגברים המלמדים איתי.

שאלתי:

האם המעסיק רשאי לשלוח אותי על זמני לעשות את הפרוצדורה שוב.

אם כן האם על זמני או על חשבון העבודה?

ושאלה קנטרנית - האם הוא רשאי לדרוש זאת רק מגברים?

תודה מראש
עורך דין
26/09/2017 15:34
שלום מוטי

בגדול, למעסיק שיש סמכות חוקית לקבל מידע מהמרשם הפלילי, יש את היכולת להשיג את המידע לבדו. לשאר המעסיקים אין סמכות לבקש / לקבל את המידע כאמור.

בהצלחה
א.ש
25/09/2017 23:03
שלום,
חזרתי מחל"ת אחרי חל"ד ומקבלת גלובלי לפי חודש מלא שמחושבת מ1 לכל חודש עד סופו.
חזרתי בתחילת החודש ספטמבר.

במערכת הפעילו אותי מ2.9 (יום שבת) ויצאתי לעבודה בפועל יום א ב3.9.

נכון לכרגע מקוזז לי מהבסיס שכר ( בסביבות 500 שח) מכיוון שלא הופעלתי מתחילת חודש מלא למרות שבפועל עובדת 18 ימי עבודה מלאים כולל ערב חג שמנוקה מהחופש (כמו לכל שאר העבודים).

האם זה תקין הקיזוז? כשבפועל זה משהו טכני של המערכת.
עורך דין
26/09/2017 15:32
שלום לך

לא ממש ירדתי לסוף דעתך ולא הבנתי בדיוק איפה נפלה טעות לדעתך. אנא נסי להסביר שוב.

בהצלחה
תהלה
26/09/2017 14:55
ב1.9 חברה התחילה לעבוד בגן ילדים.

אחרי ראש השנה החליטה שזה לא מתאים לה והודיעה ביום ראשון על התפטרות.

המנהלת דורשת ממנה להשאר לעבוד שבועיים נוספים (אומרת שזה ככה לפי החוק).

מה גם היא לר החתימה אותה לא הסכם עבודה ולא על 101 והחברה מפחדת שהיא לא תשלם לה (יש לה כרטיס עובד למעקב על השעות).

אשמח לדעת מה החוקים באמת אומרים ואם מחוייבת להשאר שבועיים בעבודה?
עורך דין
26/09/2017 15:12
שלום תהלה

לאחר פחות מחודש עבודה צריך לתת יום 1 של הודעה מוקדמת ולא יותר מזה.

גמר חתימה טובה ושנה טובה
נתי
26/09/2017 14:57
עבדתי במכון כושר (חלק מרשת מכוני כושר גדולה) כשנה וחצי כפקידת קבלה ,פוטרתי באפריל 17 .

בערך כשנה נוכה לי מהמשכורת כחוק אחוז לקופת גמל ,לאחר שמועות על בעיות עם הקופה של הרשת - ביררתי ואכן ראיתי ששום שקל מהסכום שנוכה לי מהמשכורת לא נמצא בקופה , ובעצם , אין קופה ולא הייתה .

לאחר בירורים עם הרשת בו עבדתי נאמר לי כי יש בעיה עם החברה האחראית לקופת הגמל - בגלל הלחץ בכמות העובדים עדין לא נפתחה הקופת גמל שלי (חשוב לציין שעברה כשנה וחצי מאז החלו לנכות לי במשכורת ! כשנה וחצי שלא הספיקו להעביר בגלל לחץ ?)

הרשת בה עבדתי אומרים כי יש להם את הרשומות בהן העבירו את הכסף לחברה שאחראית לקופת גמל שלי - ושאין להם מה לעשות יותר חוץ מלחכות. כשביקשתי לראותן לא הסכימו.

יותר מכך את כספי הפיצויים שלי לא קיבלתי בשלמותם, בגלל שהאחוז היחסי של הפיצויים שנכנס מהמעסיק לא נמצא - מאותה הבעיה, עדין, יתר הפיצויים לא שולמו (עברה כבר חצי שנה מאז הפיטורים ו5 חודשים מהתשלום האחרון)

כמו כן יש לי שיחות מוקלטות עם החשב שכר של החברה , וכל התיעוד הרלוונטי

כמה שאלות :

1. האם אני יכולה לתבוע על הלנת פיצויים ולדרוש 20% מהפיצויים על כל חודש בהם לא שילמו ?

2. האם אני יכולה לתבוע על הלנת שכר בשל אי העברה קופת הגמל ?

3. על מי האחריות / אשמה נופלת - החברה המעסיקה או החברה המטפלת בקופה ?

תודה מראש
עורך דין
26/09/2017 15:08
שלום נתי

המקרה שלך מצריך טיפול משפטי של עורך דין מטעמך. המעסיק הקודם שלך הפר חוקים רבים, כנראה שרבים יותר ממה שאת אפילו יכולה להעלות על דעתך. לאור הדברים החמורים שכתבת, המלצתי לך לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה
גאל
25/09/2017 23:06
הי
בזמן היותי בחופשת לידה נכנסתי להריון שנית
באותו הזמן במקביל החברה בה עבדתי פשטה רגל
הוצע לי להמשיך לעבוד בסניף רחוק ולא הסכמתי .
בגלל ההריון וגם החופשת לידה הם לא יכלו לפטר אותי אז המשיכו לשלם לי שכר מינימום עם תלושים ובנוסף הוותק המשיך להצטבר רגיל,
ובמקביל הגישו בקשה למשרד העבודה לפטר אותי.

עכשיו אני בחודש 7
משרד העבודה אישרו את פיטורי

השאלה שלי:
היום כשאני בהריון עם תינוקת
וכשיש בידי מכתב פיטורין
וותק של שנה וחודשיים
מה הן הזכויות שלי?
האם מגיע לי לחתום בלשכה?
האם מגיע לי איזשהי הכנסה מביטוח לאומי?
ואיך מתנהלת כל הפרוצדורה?

תודה מראש
עורך דין
26/09/2017 11:01
שלום גאל

לעניות דעתי ומאחר ויש בידיך מכתב פיטורין אין לך כל בעיה לפנות ללשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה.

בהצלחה
ליאת
25/09/2017 23:07
היוש... ילדתי ב 21.8. לפי ביטוח לאומי החל"ד שלי מסתיימת ב 3.12. רוצה להאריך עד שהקטנה תהיה לפחות בת חצי שנה... איך זה הולך? מול מי?

ועוד שאלה... אם אני כבר יודעת שאני לא רוצה להמשיך במקום הנוכחי (אין להם משרה בשעות נורמליות שמתאימות לאמא) אלא להתפטר לצורך טיפול בילדה, האם להודיע אחרי ההארכה או בתום החל"ד של 15 שבועות?
עורך דין
26/09/2017 10:59
שלום ליאת

החוק מאפשר לך להאריך את חופשת הלידה ויש באתר זה כתב המפורטת המסבירה בדיוק בנושא זה. מומלץ לקרוא אותה - תמצאי שם את כל התשובות לשאלות שלך ועוד הרבה מעבר.

בהצלחה
מאי
26/09/2017 09:45
היי, שואלת בשביל חברה
היא עובדת כבר מעל לשנה כמוכרת בחנות. בדכ עבדה 3 משמרות בשבוע, לפעמים אפילו כפולות (לפי הצורך של המנהלת).

לאחרונה נוצר ביניהם ריב (בין החברה והמנהלתע ומאז המנהלת נותנת לה רק משמרת אחת בשבוע, וגם זה בקושי.

האם זה הרעה בתנאים?
מה ניתן לעשות?
עורך דין
26/09/2017 10:21
בוקר טוב מאי

על פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה. חברתך צריכה לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לתקן את הרעת התנאים, שאחרת תוכל להתפטר בדין מפוטרת.

בהצלחה
י.א
26/09/2017 09:46
יש לי ראיון עבודה ואני בהריון בחודש 4 האם אני מחוייבת לספר שאני בהריון?

פירוט של העבודה: אני צריכה לעבור הכשרה לימודית ונאמר לי שאני מחייבת ל9 חודשי עבודה ואם אני עוזבת צריכה לשלם סוג של קנס על סך של 1200 שקלים... האם אני יכולה שלא לספר עד שאתקבל? ומה יקרה בחופשת לידה האם זה נחשב הפסקת עבודה? או יכולים לבוא בטענה ששיקרתי?

אשמח לתשובה מעו"ד... תודה ויום טוב
עורך דין
26/09/2017 10:19
שלום לך

אינך חייבת לספר בראיון העבודה שאת בהריון. חופשת לידה אינה נחשבת הפסקת עבודה לצורך העניין.

בהצלחה
מאיה
26/09/2017 09:49
היי,

פוטרתי מעבודתי בשל קיצוצים נרחבים, אני בחודש רביעי... עבדתי שם שנה ו11 חוד, קיבלו אישור ממשרד התמת. אני הולכת לחתום אבטלה...אבל רציתי לוודא, האם דמי הלידה שלי יחושבו בוודאות לפי המשכורות האחרונות? ולא לפי הדמי אבטלה?

חוץ מזה אשמח לשמוע אם יש עוד זכויות שמגיעות לי עכשיו כשנותרו לי 5 חודשים עד הלידה ואין סיכוי למצוא עבודה...
עורך דין
26/09/2017 10:18
שלום מאיה

באתר זה תמצאי כתבה מפורטת אודות חישוב דמי הלידה לנשים עובדות ולנשים שהפסיקו לעבוד מספר חודשים לפני הלידה. מומלץ לקרוא - שם תמצאי את כל התשובות לשאלותיך.

בהצלחה
הגר
25/09/2017 23:09
בספטמבר 2015 נולדה ביתי. הייתי מועסקת עד אז באוניברסיטת בן גוריון במשרה זמנית (כזו שמחדשים את ההעסקה כל סמסטר).

המעסיקה שלי פנתה למשרד התמ"ת על מנת שיאשרו לא לחדש את ההעסקה שלי באותה שנה ולאחר ששלחתי מכתב תגובה לתמ"ת היא התקשרה והודיעה לי שהיא יורדת מהעניין (כלומר מפסיקה את תהליך הבקשה מול התמ"ת).

בהסכמה הדדית לקחתי חצי שנה חופשת לידה עד מרץ וחזרתי ללמד בסמסטר ב' (שהחל ממרץ). היום מצאתי בתיבת הדואר שלי מכתב מביטוח לאומי של דרישה לתשלום חוב על ינואר ופברואר 2016 (החודשים הנוספים מעבר לחופשת הלידה בתשלום).

האם אני אמורה לשלם את הביטוח לאומי של אותה תקופה? האם אוניברסיטת בן גוריון לא הייתה המעסיקה שלי באותם חודשים ולכן היא מחוייבת לשלם?

אשמח להתייחסות והבהרה של הדברים.
המון המון תודה!
צחי
25/09/2017 22:57
ערב טוב,
היום,לאחר קרוב לשנתיים שעבדתי במקום מסוים כאשר הגעתי אל המשמרת קראו לי 2 המנהלים הישירים שלי אל המשרד ואמרו לי "אנחנו נעשה את זה קצר, אנחנו לא צריכים אותך יותר". בלי שימוע ורק עם שבועיים הודעה מוקדמת, פוטרתי על המקום.
האם יש עילה לתבוע את מקום העבודה?
אילנה
25/09/2017 22:19
היי אני עובדת במקום עבודה שנתיים וחצי ומעונינית לעזוב ?האם אקבל פיצויים אם אעזוב מיוזמתי אמרו לי שיצא חוק חדש שמי שמתפטר גם מקבל פיצוים? וכמה זמן צריך להתריע? חודש ? או 14 יום?
בני
25/09/2017 16:27
האם מגיע לעובד אשר עובד 10 שעות תשלום לארוחה
עובדת
25/09/2017 16:26
עבדתי במקום עבודה 4 וחצי שנים המשכורת שלי הייתה נעה בין 3000 ל 5000 תלוי בשעות של אותו החודש. ניכנסתי להריון יצאתי לשמירת הריון שלושה חודשים לפניי הלידה. כשניגמרה לי "החופשת לידה" הודעתי על פיטורים נתתי מכתב מסודר אמרתי תודה ושלום!

יש לי כמה שאלות:

1. הגיוני שקיבלתי מהמעביד שלי 7000 שקל פיצויים ועוד 10000 שקל מחברת הביטוח?

2. הגיוני שמתוך ה 7000 ירד מס 1000 שקל?
נטלי
25/09/2017 16:13
אני מלמדת במכללה ומקבלת שכר לפי שעות (מגישה דוח בסוף כל חודש). אין חוזה או כתב מינוי. מקבלת שכר רק בחודשים שאני עובדת בפועל, וכלום בחודשים שלא. מבחינת הרשויות אני שכירה ולא עצמאית. הותק נספר מתחילת העבודה, וכולל גם את חודשי הפגרה.
משכורת אחרונה שלי הייתה ביולי, והייתי אמורה לחזור ללמד באוקטובר. במהלך פגרת הקיץ הודעתי על הריון.
כעת הוחלט על אי פתיחת המסלול שבו אני מלמדת בגלל מיעוט נרשמים. כלומר אין לי את מי ללמד ולכן גם אין שכר.
האם זה נחשב לפיטורים בצורת ההעסקה שלי והאם המכללה מחוייבת לספק לי פתרון תעסוקתי אחר?

תודה
לורן
25/09/2017 16:11
היי,

אני עובדת בחברת אבטחה ובוטלה לי אתמול בבוקר משמרת לילה של 12 שעות (מ-19:00-07:00).

המשמרת נקבעה והודיעו לי עליה בשבוע שעבר.

רציתי לדעת האם אני אמורה לקבל החזר כלשהו על יום העבודה שבוטל בהתראה כזאת?

תודה מראש.
דינה
25/09/2017 16:08
שלום לכולם,

לפני 3 שנים, בהיותי סטודנטית, עבדתי ברשת מגה (משרה חלקית). כאשר סיימתי את הלימודים והתחלתי לחפש עבודה בתחום שלי - נפרדתי מהם בדרכי שלום והכל היה אחלה.

לפני כמה ימים קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שאליה הופרשה הפנסייה שלי כשעבדתי שם - חברת הביטוח הודיעה לי שמגה רוצים למשוך את הפיצויים שהפרישו לי ואם יש לי התנגדות אני צריכה להודיע על כך תוך 45 ימים.

ממה שאני יודעת, מבחינת החוק, אסור להם למשוך את הכסף אלא אם כן הייתה בעיה ועשיתי עבירה כלשהי (לא היה ולהיפך, הייתי עובדת טובה ומוערכת).

מה אני אמורה לכתוב במכתב ההתנגדות?
מישה
25/09/2017 16:07
יש לי בעיה בעבודה.

אני מחוייב לחברה תקופת עבודה מסויימת בגלל שהם שילמו לי על קורס אבטחה אבל החברה לא מביאה לי עבודה אלה אני תלוי באוויר בלי ימי עבודה אבל מחוייב לחברה (כמו כן גם קיבלתי נשק שלא הוסמכתי עליו לא יריתי בו ולא מכיר את התפעול שלו) מה אני יכול לעשות בעניין המחוייבות עבודה לחברה, האם יש תנאים שבהם אני יכול לקצץ או לבטל את המחוייבות... אשמח לעזרה תודה רבה!
שירה
25/09/2017 16:06
היי, אני עובדת במקום עבודתי כשנה ומעוניינת להתפטר. עברתי על הסכם העבודה שלי אבל לא מצויין בו שום דבר על התפטרות או פיטורין.

הייתכן?

האם יש פה עו״ד שאוכל לשלוח לו העתק של ההסכם שיגיד לי מה דעתו?

האם אני מחוייבת לתת 30 יום בכל זאת?
מיכל
25/09/2017 14:33
הגשתי היום תביעה למענק עבודה.

אני חושבת שהתבלבלתי עם מספר העבודות שציינתי שעבדתי בהם ב2016. זה משמעותי? הפקידה אמרה לי שמקסימום יש להם את כל המידע והם ישנו את זה אבל בדף כתוב "אני מצהיר שכל הפרטים נכונים ובמידה ולא..."

נראה לי שעבדתי בשלוש מקומות עבודה ואמרתי לפקידה שתי מקומות...
ה.ק
25/09/2017 14:31
אני בשמירה מתחילת אוגוסט עד הלידה עכשיו התקשרה עלי אחת העובדות אמרה שעוד שבועיים סוגרים את הסניף שעבדתי בו ומי שרוצה מעבירים אותו לראשון לציון מי שלא רוצה מפוטר.

אף אחד מהמנהלים לא דיבר איתי ולא עדכן אותי לגבי זה בכלל. מה אני צריכה לעשות? והאם אני לא מוכנה לעבור סניף כי אני גם ככה לא רוצה לחזור לשם לעבוד אחרי הלידה זה ישפיע לי על הדמי שמירת הריון או לידה?

מה לעשות? אני גרה באשקלון ועבדתי באשדוד ולנסוע לראשון לציון זה רחוק לי.
הדס
25/09/2017 14:28
שוקלת להתפטר לאחר לידה.

בשנה האחרונה עבדתי הרבה פחות מבשנים קודמות, ובהתאם לכך השכר.

כספי הפיצויים מחושבים לי לפי משכורות של שנה אחרונה? או בהתחשב בכך שבעבר עבדתי מספר שנים משרה מלאה?
תודה!
ס.ג
25/09/2017 11:56
היי אשמח לעזרה
קצת רקע לפני...

עד לרגע התפטרותי עבדתי השנתיים סייעת בגן ילדים והיום עושה הסבה ללימודי גננות לגיל הרך יש לי תואר ראשון בתקשורת.

התפטרתי לטובת גידול הילדה לאחר שמקום עבודתי שינה לי את תנאי העבודה אך לא מספיק כדי שתיהיה לי סיבה מוצדקת להתפטר על מנת שאוכל שלא להמתין (שזה בסדר מבחינת להמתין את ה90 יום).

היום הגעתי לחתום בלשכה בפעם הראשונה ונאמר לי שהם מחוייבים עפ"י המדינה לשלוח אותי לעבודות או בתחום התואר שלי או בתחום העבודה האחרונה שלי שזה אומר כסייעת מה שבטוח יקרה
אז אני שואלת בשביל מה נותנים לך את האופציה להתפטר לטובת גידול הילד אם לא מאפשרים לך זאת?!

עשיתי את כל זה לא כי באמת רציתי לעזוב אלא כי כלכלית בגלל השינוי שעשו לי לא השתלם לי לצאת לעבוד במיוחד כאשר אני לומדת לפחות פעמיים בשבוע.

אשמח להכוונה למה לעשות.

תודה
חלי
25/09/2017 11:51
היי, שאלה בדיני עבודה...

במסגרת פרויקט ניודים בחברה בה אני עובדת נשלחתי מטעמם לראיון עבודה בפרויקט אחר.

מה הדין? האם החברה מחויבת לשלם לי יום עבודה מלא? מה לגבי נסיעות?

לטענתם אקבל רק שעה אחת של ראיון.
לריסה
25/09/2017 10:37
שלום רב,
האם הורה של ילד מוגבל מעל גיל 18 זכאי לימי מחלה? עובד במקום עבודה פחות מחצי שנה

תודה
מיקה
25/09/2017 10:12
אני אמורה ללדת לקראת סוף חודש אוקטובר. מסוף חודש אוגוסט אני בימי מחלה בגלל חשש ללידה מוקדמת. נגמרו לי ימי המחלה ואני מניחה שמגיעה לי שמירת הריון ומתלבטת האם להוציא שמירה עד הלידה או שכבר לצאת לחופשת לידה?

במידה ואני מקבלת שמירה ביטוח לאומי משלם 75% מהשכר למיטב הבנתי. אם כך כיצד יהיו מחושבים דמי חופשת הלידה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ