פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 386
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איחוד סמינרים ...
15/11/2017 18:28
שלום רב,
האם ניתן לאחד 2 סמינרים לגמול השתלמות?
בת-אל
15/11/2017 17:13
שלום לכולם

שאלה בדיני עבודה. אשמח לעזרה.

אני נמצאת כרגע בחופש מחלה כבר 3 חודשים (שברתי את הקרסול) עובדת במוקד טלפוני שעתיד להיסגר בתאריך 30.11 בדיוק בתאריך שבו מסתיים החופש מחלה. כל העובדים עוברים שימוע ומקבלים מכתב פיטורים. המנהלת שלי טוענת שכיוון שאני נמצאת בחופש מחלה לא ניתן לזמן אותי לשימוע.

אני עובדת באשדוד והחברה עצמה נמצאת ברמת גן ואני ממש לא מעוניינת להגיע לשימוע ברמת גן (השימועים לכלל עובדי החברה מתנהלים כרגע באשדוד) הצעתי למנהלת לחתום על טופס בו אני מוכנה להגיע לשימוע בזמן ימי מחלה כך שיהיו מכוסים בפן המשפטי ( עדיין לא החזירה תשובה) כיוון שאני זקוקה לפיצויים ולמכתב פיטורים.

האם יש משהו נוסף? תודה וסליחה על האורך
שובל
15/11/2017 12:20
היי אני כרגע בחודש הראשון להיריון ואני נמצאת במקום עבודה שממש נמאס לי ממנו. אני עובדת בו כבר שנתיים וחצי ואני רוצה להתפטר,השאלה שלי היא אם עוד חודשיים,שאני אהיה כבר חודש שלישי בהריון בעז"ה,אני אשאר במקום עבודה שלי ואעבוד כמה ימים בחודש, רק כדי שיהיה לי תלוש משכורת 7 כדי אמצא עבודה אחרת ואז אתפטר,האם מבחינת הביטוח הלאומי אוכל לקבל חופשת לידה מלאה? האם זה נחשב אם שני מעסיקים שונים משלמים לי ביטוח לאומי?
אשמח לתשובתך
וידה
15/11/2017 11:19
שלום,
העובדת הזרה בקשה לעזוב בסוף החודש
הסיבות: עוברת לעיר אחרת, רוצה להיות קרובה לדודתה, רוצה העלאה בשכר וכן לעבוד בשבתות ובחגים הנוצריים ובחופשות ולקבל עבור זה פדיון חופשה.
שאלתי: האם היא זכאית לפיצויי פיטרוין
האם אני צריכה לשלם לה את צבירת הפנסיה או כאשר היא עוזבת את הארץ.
האם אני יכולה בהסכמתה לשחררה לפני סוף החודש (שבוע וחצי) כי החברה שלחה לי עובדת חדשה. ואם כן האם אני צריכה לשלם לה שכר כאילו עבדה עד סוף החודש.
וידה
מורן
15/11/2017 10:53
היי אשמח לעזרה,
ילדתי ב 19/5 לקחתי חלד חצי שנה ואני מאריכה לחלת עד שנה,
יש לי וותק של 5 שנים ובעבודה ציינו בפניי שאני צריכה להסדיר את התשלומים לביטוח לאומי באופן עצמאי.

נכנסתי לפרטים האישיים שלי באתר של ביטוח לאומי בכדי לשלם ושם רשום ״כי מעמדי במוסד לביטוח לאומי הוא עקרת בית שאיננה חייבת בתשלום דמי ביטוח בעצמה״.
מה זה אומר? שבגלל שבעלי עובד אני לא צריכה לשלם?
אשמח לעזרה כי לא רוצה שבסוף יהיה לי חוב.

תודה
יורי
15/11/2017 08:59
שלום רב,

הרשת שבה עבדתי נסגרה נודע לי על סגירת הסניף 12 ימים לפני סגירתו. החלטתי להישאר עובד בקבוצה ולעבור לרשת אחרת על ידי אותו מעסיק.

בינתיים אני עושה ראיונות בחנויות אחרות בקבוצה ובינתיים אני לא עובד ולא מקבל שכר על ימים אלה. האם יש חובה למעסיק להשלים לי את השכר בימים שאני לא מועסק כי עדיין לא מצאו לי חנות חדשה לעבוד בה ולא פיטרו אותי.

תודה רבה
רעיה
15/11/2017 08:57
שלום, ממש אשמח להכוונה בדיני עבודה. בן זוגי הוא מהנדס בניין. בשנתיים האחרונות הוא הועסק בפרוייקט בנייה במרחק 10 דק׳ נסיעה מהבית שלנו בבאר שבע.

הפרוייקט עומד להסתיים, ומעסיקו דורש ממנו לעבור לפרוייקט חדש שנמצא למעלה משעת נסיעה מהבית שלנו, ברחובות. בן זוגי אמר למעסיק שהפרוייקט רחוק, ומדובר מבחינתו בהרעת תנאים.

המעסיק אמר שמדובר במשהו זמני למס׳ חודשים, כרגע אין פרוייקטים בבאר שבע, ואם וכאשר יהיה פרוייקט כזה, אז בן זוגי יעבור לבאר שבע. בן זוגי אמר למעסיק שהוא לא מעוניין לעבור לרחובות, גם לא באופן זמני.

אז המעסיק אמר לו שהוא לא מפטר אותו ואם הוא רוצה להתפטר ביוזמתו שיכתוב לו מכתב על כך.

שאלתי היא האם בענף הבנייה קיים איזה הסדר שמחייב עובד לעבור לפרוייקט המרוחק ממקום מגוריו, אחרת לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורין?

תודה רבה
י.ק.
15/11/2017 08:56
היי,
רציתי לשאול : אני עובדת במעון והבוס שלי לא מעונין שאני יחזור לעבוד שם ... אמרתי לו שעל פי החוק הוא חייב להחזיר אותי ...
השאלה אם מותר לו להעביר אותי כיתה או שיכבת גיל או מתחם אם אני לא מעוניינת.
אשמח לתשובה בהקדם.
חנן
15/11/2017 08:54
רציתי לברר מה החוק לגבי תשלום נסיעות בהיעדר סעיף בחוזה המתייחס לתשלום על נסיעות? התברר לי שהחברה בה עבדתי עד השבוע שעבר שילמה לי סכום נמוך מהתשלום אותו שילמתי לחופשי חודשי. בתלוש הפירוט הוא ע"פ תשלום לכל יום עבודה, זאת מבלי ששאלו אותי לגבי העלות.

תודה מראש
שי פ.
14/11/2017 20:46
אהלן,

אני עובד במפעל שקיבל צו הקפאת הליכים ל-30 יום. יש עורכת דין שכביכול מייצגת אותנו לגבי משכורות ותנאים שלא קיבלנו.

אולם, חלקנו לא מסכימים עם הדרך שלה, אנחנו לא רוצים שהמפעל ימשיך לעבוד ויהי מה אלא רוצים מה שמגיע לנו וללכת.

השאלות -

א. האם אנחנו יכולים להתנער מהחתימה שחתמנו לעורכת הדין שתייצג אותנו ( גלילה הורנשטיין)

ב. האם יש עורך דין אחר שיוכל לייצג אותנו ולייעץ מה לעשות.

תודה.
עורך דין
15/11/2017 08:00
בוקר טוב שי

אתה צריך לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ויפה שעה אחת קודם. לא ניתן לכפות על אדם להיות מיוצג על ידי עורך דין / עורכת דין בניוגד לצו מצפונו. בכל מקרה, אם כבר חתמת על יפוי כח לא קל לבטלו ויכול להיות שיהיה לזה מחיר כלכלי. לצורך בדיקת הסוגייה לעומק עליך להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני כפי שציינתי.

בהצלחה
אלון
14/11/2017 20:47
שלום,
העסקתי בחור ליום אחד בודד והודעתי לו שאין לי עבודה עבורו בימים הקרובים ואצור עימו קשר כשאצטרך אותו.
לאחר שבוע הוא הודיע לי שהסידור הזה לא מתאים לו והוא מחפש עבודה עם שעות קבועות (במקום אחר)
אתמול הוא פנה אליי שאמסור לו מכתב פיטורין כי הוא חולה אפילפסיה ואני לא יכול להעסיק אותו (כנראה נוכל שעושה זאת למלא מעסיקים)
האם אני מחוייב לתת לו מכתב פיטורין עבור יום עבודה בודד? הבחור אמר בעצמו שמעוניין לחפש עבודה במקום אחר.
תודה לעונים.
עורך דין
15/11/2017 07:57
שלום אלון

בגדול, יש חובה לתת מכתב פיטורים לעובד בכל מקרה של פיטוריו - גם לאחר יום עבודה אחד. לא הבנתי למה יש לך בעיה למסור לעובד מכתב פיטורים כאמור...

בהצלחה
הלן
14/11/2017 20:52
ערב טוב

אני חותמת אבטלה. שבוע שעבר פקידת השמה קראה לי אליה בהתחלה הביאה לי זימון לאיזה ראיון עבודה בגן ויצו אמרתי לה שכבר עבדתי בויצו אז היא אמרה שאני מבטלת ונתנה לי מספר טלפון למשהו אחר.

צלצלתי לאן שנתנה לי ולא זימנו אותי לראיון בערך ב-7 בערב. קיבלתי הודעת תזכורת לראיון בגן ויצו למרות שהיא אמרה שהיא ביטלה.

עזבו שאני עם סיקים כי אני מיום שני עם חום גבוה מה אני אמורה לעשות עם הראיון הזה?
עורך דין
15/11/2017 07:55
שלום הלן

אם נקבע לך ראיון עבודה את חייבת להגיע אליו אחרת ניתן יהיה לקבוע כי את סרבנית עבודה ודמי האבטלה יופסקו. מצד שני, אם הראיון בוטל ויכולות להיות טעויות, אין דרך לברר את הנושא אלא מול לשכת התעסוקה.

בהצלחה
ימית
14/11/2017 20:52
לא ידעתי שיש זמן מוגבל לקבל דמי אבטלה מסתבר שחסר לי חודש בשביל להיות זכאית . יצאתי לחופשת לידה ואפחד מהעבודה לא יצר עמי קשר לוודא אם אני חוזרת לעבוד או שאני מאריכה את חופשת הלידה יצא שהתפטרתי לאחר כמעט 9 חודשים מהלידה . היום מביטוח לאומי נאמר לי שאם המעסיק יתן לי מכתב על ח״לת וישלם עלי חודשים לביטוח לאומי אהיה זכאית לדמי האבטלה . האם זה נהוג לעשות את זה אצל מעסיקים האם אוכל לנגן או להתלונן על שאף אחד לא יצר איתי קשר ממשאבי האנוש ולא אמר לי את זכויותי ?
עורך דין
15/11/2017 07:53
שלום ימית

תחת אחריותה של העובדת לעדכן את המעסיק במקרה של הארכת חופשת הלידה. מעבר לכך איני מוצא כל בעיה חוקית שעולה מהדברים שכתבת.

בהצלחה
הילה
14/11/2017 20:53
לפני כחודשיים פוטרתי מעבודה בה עבדתי כחודשיים (כאשר הייתי בתחילת הריון). לפני כן עבדתי כשנה וחצי במקום אחר. השבוע הגשתי בקשה לדמי אבטלה ואני מחכה לתשובה. אני בחודש חמישי ולא מתכננת לעבוד עד הלידה.
האם דמי האבטלה שאקבל (הלוואי) יזכו אותי ברצף "עבודה" על מנת לקבל גם דמי לידה?
או שאני ממש תמימה... בביטוח לאומי לא יודעים עדיין לתת תשובות ברורות.
תודה
עורך דין
15/11/2017 07:50
שלום הילה

על מנת להיות זכאית לקבל דמי לידה עליך לעבודה פרק זמן של 10 מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה או 15 מתוך 22 החודשים שקדמו למועד הלידה.

בהצלחה
א.א
14/11/2017 20:55
אני עוברת טיפולי פוריות מזה שנה. הם קשים וגובים ממני מחיר גופני ורגשי כבד. אני עושה זאת לבד לחלוטין, ואפילו הוריי ומשפחתי הקרובה אינם יודעים.
אני עובדת בארגון גדול והבוסית הישירה שלי הינה אדם קשה איתו אין לי יחסים טובים ו/או קרובים. היא ביקשה לפטר אותי אך בשל טיפולי הפוריות שלי (העדפתי שלא לספר לה ולהשאיר זאת לעצמי בלבד, אבל בשל השימוע הייתי חייבת לספר על מנת שלא תפטר אותי) אך נדחקתי לפינה בשל פיטורין והייתי צריכה לספר. לא סיפרתי לה ישירות אלא פניתי לנציג ממשאבי אנוש וסיפרתי לו והוא סיפר לה.

מאז הידיעה שלה היא מתייחסת אליי כרגיל ומפילה עליי משימות דחופות מהרגע להרגע או עם דד ליינים לחוצים עד בלתי אפשריים ואני פשוט לא עומדת בלחץ הזה. אין לי יותר ימי מחלה לקחת, ניצלתי את כולם. כל הימים שבהם אני בבית או צריכה ללכת לבירורים רפואיים הם על חשבון ימי החופשה שלי.

בחודש שעבר נקלטו שני עוברים אך בחודש שעבר הייתה הפלה של אחד ואתמול הפלה של השני. אני שבורה. אני עוברת את כל התהליך הזה לבד לחלוטין וגם לא משתפת, בדיוק מהסיבות האלה. במקרים של הפלות אני לא מעוניינת שאף אחד יידע מזה.

השאלות שלי הן:

1. באם אני יכולה איכשהו להשיג עוד ימי מחלה? אני בעבודה יום אחרי ואני מרגישה שאני ממש ממש לא צריכה להיות כאן.

2. אני לא עומדת בלחץ העבודות שהיא מנחיתה עליי אבל מצד שני לא רוצה לספר על ההפלות. זה אישי ואני והבוסית שלי איננו קרובות.

מה האופציות שלי? תודה רבה.
עורך דין
15/11/2017 07:46
שלום לך

1. אין אפשרות חוקית לקבל עוד ימי מחלה. אפשר לצאת לחל"ת.

2. על מנת לתת מענה ולמצוא פתרון לשאלתך זאת יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ל.מ
14/11/2017 20:56
אני מועסקת בתפקיד ניהולי בעמותה ,בה מתגוררים אנשים עם מוגבלות שכלית בתפקוד נמוך. לפני כשנה קרה מקרה בו הייתה פגיעה באחד החוסים מצד אחד מאנשי הצוות. המקרה דווח לי, נבדק על ידי והעברתי אותו למנהל המסגרת כפי שיש לעשות. טיפול במקרה זה מצד ההנהלה היה לקוי .הועבר לפקידת סעד דיווח מעוות ואותו הבחור פוטר מנסיבות שאינן היו מדויקות והיום עובד עם אוכלוסיות חריגות במסגרת אחרת.
בזמן המקרה ביקשתי ממנהל המסגרת להעביר את המקרה למשטרה ולטפל בון באופן מעמיק-לבדוק את הדייר ,להגן על המדווח ולברר את הסיפור לעומקו, אך דבר לא נעשה.
יש לציין שמדובר במנהל בן מיעוטים וכך גם המדריך הפוגע וכל שאר המדריכים במקום. החוסים במסגרת הנם יהודים. נודע לי שהופעל לחץ על המנהל מצד משפחתו של המדריך הפוגע, משפחה מוכרת בכפר. אדם שדיווח על המקרה ספג עלבונות ואיומים אף הוא תקופה ממושכת .
בהמשך להעסקתי נחשפתי לסיפורים נוספים בהם מנהל המסגרת פעל שלא כשורה סביב מקרי רשלנות שונים עקב היכרותו עם בני משפחה של מטפלים והתנהלות לא אתית שלו עצמו כמנהל מסגרת.
לפני כשבוע העברתי ביקורת באחת הישיבות על התנהלות לקויה של אותו המנהל. אותו המנהל דיבר איתי באופן אישי ו"ביקש" שלא להעביר ביקורת בפורומים נרחבים אלא מולו בלבד. כמו כן אמר שהיה בעבר עובד ביקורתי בתפקיד שלי שהיום כבר לא נמצא.
יום למחרת אותו המנהל באפן פתאומי הורה לי להוריד את התקן של כמות העובדים במשמרת-דבר שפוגע באופן ישיר ומיידי בטיפולים בחוסים. הוא טען שהשינוי הוא מערכתי אך מתוך הברור שביצעתי אין הוראה להורדת התקן ניתנה לי בלבד וזאת הדרך שלו לפגוע בי באופן עקיף-דרך פגיעה בחוסים.
יום לאחר מכן מנהל המסגרת "העביר לי מסר" דרך בעל תפקיד בכיר נוסף בכפר ש"עלי להרגע עם הביקורת שאני מעבירה".
אני חוששת לפנות לממונים עליו כי מדובר במסגרת עם פוליטה מורכבת ואני לא בטוחה מה מידת האינטרסים של כל אחד מאנשי ההנהלה.
חשוב לי לציין שהנושא החשוב לי ביותר הוא רצון לשמור על זכויות החוסים ולהגן עליהם מפני פגיעה ולא הרצון לשמר את מקום עבודתי. לכן ההתנכלות לי מדאיגה אותי פחות מהאפשרות שאצא מהמקום ולא יהיה אף איש שישמור על אתיקה מקצועית במקום.
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה.
תודה
עורך דין
15/11/2017 07:41
בוקר טוב

עולה הרושם כי המקרה אותו את מתארת קשה ומצריך התערבות ובדיקה מעמיקה. לא קל לתת חוות דעת על המקרה מבלי לקבל ממך פרטים רבים נוספים. מאידך, סביר שאת מכירה היטב את הפוליטיקה הארגונית בעמותה ולכן בשלב זה אוכל להמליץ לך לפנות במכתב אנונימי לממונים עליך, בניסיון לגרום להם לפעול בצורה ראויה ולהתייחס למקרה בכובד ראש. בשלב הבא, ניתן לפנות באופן אנונימי גם לתקשורת אם אין ברירה.

בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולו לאור תפקידך הניהולי בעמותה.

בהצלחה
קארין
14/11/2017 20:57
בתאריך 2.11 יום חמישי היה לי שימוע בעבודה .. ביום ראשון 5.11 הייתי צריכה להגיע לקבל את ההחלטה ..
ביום ראשון לא הגעתי עקב מחלה של הילד שנימשכה ( ועדיין נימשכת ) , לאחר מס׳הודעות מהמנהל הגעתי ביום חמישי בתאריך 9.11 לקבל את ההחלטה שכמובן היה מכתב פיטורין(בעודי בחופשת מחלה עם הילד.. ) מכתב הפיטורין כבר הודפס בתאריך7.11 כיומיים לפני שקיבלתי אותו בפועל.. מה גם שבאתי לקחת את המכתב שאני עדיין ביום מחלה של הילד.

האם הגיוני לשלם לי על ימי המחלה עד לתאריך בו ייצא מכתב הפיטורין ולמרות שקיבלתי אותו רק יומיים אחרי שיצא??? או שבעבודה צריכים לשנות את תאריך הכתב? אציין כי יש לי 7 ימי מחלה לנצל אך נאמר לי שאני יכולה לנצל רק עד התאריך של מכתב הפיטורין..
אשמח לתשובות תודה מראש.
עורך דין
15/11/2017 07:37
בוקר טוב קארין

המעסיק לא יכול לפטר אותך בעת שאת בחופשת מחלה וכל עוד יש לך ימי מחלה צבורים. מכתב הפיטורים והפיטורים עצמם יכנסו לתוקף רק לאחר תום תקופת המחלה / ימי המחלה הצבורים.

בהצלחה
אושר
14/11/2017 21:00
לום.
התוודעתי דרך חבר לעובדה שאם יש לי חוסר בדיווח על חודשי עבודה, מצטבר קנס שיכול להגיע לסכומים גדולים מאוד ללא התרעות מצד הביטוח הלאומי (שלא פנו אליי כלל בעקבות החוסרים)
מיהרתי לבדוק את מצבי ויש לי חוסרים של שלושה חודשים רצופים בסוף 2016 באופן מוצדק יש לציין.
אני מעוניין לבדוק את שווי הסכום אותו אני אמור לשלם לביטוח בעקבות החוסרים הללו אבל מוקד השירות שלהם מפנה אותי ישירות לשליחת טופס 106 הכרוך בתיוק ושליחה כל תלושי העבודה שלי בשנה האחרונה. האם זו הדרך היחידה? אי אפשר פשוט לשלם את בלי הבירוקרטיה של הטופס וצירוף כל תלושי העבודה?
תודה מראש
עורך דין
15/11/2017 07:32
שלום אושר

השאיפה שלך למצוא דרך נטולת בירוקרטיה בהתמודדות מול ביטוח לאומי מעוררת השראה, אך לצערך ולצערם של רבים אין דרך כזאת ויש לפעול לפי ההנחיות שקיבלת בפנייתך אל פקידי המוסד.

בהצלחה
שאלה
לירון
14/11/2017 21:00
מעדתי ביום האחרון לחופשת לידה (שהארכתי, כלומר בזמן חל"ת)
בעקבות המעידה קרעתי רצועות בברך והעצם נחבלה. כרגע בחופשת מחלה (אין לי יתרת ימי מחלה) ומתמקדת בשיקום הרגל.

ביטוח לאומי לא אישרו את תביעתי. טוענים שזו תאונה אישית ושאיני זכאית למאום מהם.

זה לא יכול להיחשב נכות זמנית?
משהו אחר?
הגיוני שאין שום מענה שאוכל לקבל מהם? שילמתי ביטוח לאומי בזמן הפציעה והרגל לא מתיישרת לגמרי (נעולה בכיפוף).
תודה
RE: שאלה
עורך דין
15/11/2017 07:31
שלום לירון

גם תאונה אישית מזכה בתנאים וזכויות בביטוח הלאומי. מומלץ לקרוא באתר הביטוח הלאומי על הזכויות המגיעות לך בשל תאונה אישית.

החלמה מהירה!
שילה
14/11/2017 21:04
לא הבנתם את תרגיל גיל הפרישה. קרנות הפנסיה מחשבות את גיל הפרישה לנשים למשל, מגיל 62. אבל, מכיוון שלפי ביטוח לאומי מי שמקבלת אבטחת הכנסה יכולה להשתכר רק עד 1200 שח, ברגע שהיא תקבל פנסיה מגיל 62 מהקרן, כל שקל מעל 1200 ביטוח לאומי יקח ממנה. ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה: פוגעים בחלשים/ות.
עורך דין
15/11/2017 07:30
שלום שילה

תודה על המידע.

בהצלחה
מיכל
14/11/2017 21:42
שלום, רציתי לשאול לגבי עובדת שיצאה לחופשה בת חודש לצורך נסיעה לחו"ל באישור, בתום החופשה הודיעה כי מאריכה אותה ב3 שבועות נוספים ללא קבלת אישור מצדי המעסיקה, אין באפשרותי להמתין לה תקופה נוספת. האם אי קבלתה לעבודה שתחזור תחשב כפיטורין או התפטרות?
האם עליי להודיע לה עכשיו שאי חזרתה מבחינתי היא התפטרות? כיצד עליי חנהוג מבחינה חוקית?
עורך דין
15/11/2017 07:29
שלום מיכל

ניתן לראות באי חזרה לעבודה כמו נטישת מקום עבודה המהווה התפטרות לכל דבר ועניין. באתר זה תוכלי למצוא כתבה מפורטת בנושא נטישת מקום עבודה ומשמעויותיה. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
רחל
14/11/2017 23:00
במהלך היותי בחל"ד הופקד חלק המעביד לקה"ש ונזקף לי על כך שווי למס.
כשבררתי עם חשב השכר נאמר לי כי היות ובחודשים אלו לא עבדתי אין פטור ממס.
האם זה נכון?

לדבריו ניתן לקבל החזר ממס כאשר אגיש דוח שנתי לשכירים , האם זה נכון?
למה עלי לשים לב?
עובד מדינה
14/11/2017 22:09
שלום .לאחרונה התפטרתי ממקום העבודה בשירות המדינה .פניתי לחברת ביטוח למשוך את חלקו אך מדינה אינה משחררת את הכספים למשיכה אלא רק בפרישה .
האם ניתן לעשות משהו?
תודה
שרית
14/11/2017 20:49
ערב טוב לצוות

התחלתי בספטמבר לעבוד בעבודה מסויימת. השכר בעבודה זו מחושב מתאריך ה-24 לחודש עד ה-24 לחודש שאחרי.

התחלתי את עבודתי ב-13 לספטמבר ולכן הוחלט שעד ה-24 לחודש זה עד שבעצם מתחיל דוח חדש אז השכר יחושב לי לפי כל יום עבודה כולל 60 שח נסיעות על כל יום שעבדתי.

על חודש זה לא קיבלתי שכר באוקטובר בגלל שלא החתימו אותי על טופס 101 וכל מה שמסביב ונאמר לי שבתלוש על אוקטובר אקבל את השכר גם על ספטמבר.
בנוסף בשיחה על תנאי העבודה והשכר נאמר לי שמ-24 לספטמבר כבר אקבל משכורת גלובלית ושלא יחשבו לי לפי יום.

בפועל קיבלתי תלוש עם שכר מביש לחלוטין שנוגד לגמריי את מה שהובטח לי.

שילמו לי גם על אוקטובר וגם על ספטמבר לפי יום ובנוסף 25 שקלים על נסיעות בכלל לא עפי שהובטח!

הבחורה שסיכמה איתי את הדברים אומרת שאכן זה מה שהובטח לי ויש טעות מצד דרג גבוה יותר שלא אישר תשלומים כאלו.

השאלה מה אני יכולה לעשות במצב כזה?! מה האפשרויות שנתונות לי?

תודה מראש וסליחה על האורך
יהודית
14/11/2017 20:44
ערב טוב

אשמח עם תוכלו לעזור לי

יש פה שתי שאלות שונות אחד בשבילי ואחת לאחותי.

א. המנהל שלי בעבודה הוריד לי את העבודה לחצי מהשעות שעשיתי עד היום ואמר לי שעם רוצה להישאר עם השעות הרגילות הוא מוכן בתנאי שמוסיף לי עוד עבודה על עבודתי הרגילה כי כרגע לא נחוץ כ"כ הרבה שעות בתפקיד שלי.

מאז שהתחלתי אין שום הסכם בעבודה כמה שעות להביא לי וכו' זה דבר שניהיה עם הזמן. האם מותר לו לעשות זאת?

ב. אחותי עבדה במוסד מסוים ובגלל בלאגן עם המנהלת שם לא חזרה בתחילת שנה.

ואז הציעו לה עבודה במקום אחר - בלי קשר למקום הראשון - בתלוש משכורת היא ראתה שזה אותו תלוש כמו שהיה לה בעבודה הקודמת והוותק ממשיך לה, שבעצם המעסיק הראשי מלמעלה זה אותו אחד רק לכל מקום שלו יש מנהל אחר.

כשהתחילה לעבוד במקום השני החתימו אותה על טופס שזה כמה חודשים תקופת ניסיון (היא לא ידעה שהוותק ימשיך) וכרגע ניגמרה התקופת ניסיון ולא מרוצים ממנה.

השאלה:
1. האם באמת הוותק שלה ניצבר??
2. האם מגיע לה פיצויים כדין מפוטרת??
3. האם הטופס שחתמה על תקופת ניסיון מבטל את הפיצויים שכביכול מגיעים לה??

אשמח לתשובות ותודה רבה.
רביד
14/11/2017 20:41
דיני עבודה...

נתתי למעסיק לחתום על מכתב התפטרות שתאריך סיום העבודה בו הוא ליום בו סיימתי חופשת לידה27.7.17 , הוא מצידו התעלם מהמכתב שרשמתי והוציא מכתב משלו בו רשום שתאריך סיום העסקה הוא ("יום אחרון שעבדה בפועל" לפי הניסוח שלו) 23.2.17 - בתאריך זה הייתי עוד בהריון בכלל. והוסיף לציין שלא נתתי הודעה מוקדמת.

השאלה האם הוא יכול להוציא מכתב כזה לפי התאריכים הנ''ל? ועוד לציין ולקנוס עבור אי הודעה מוקדמת?

במידה ויש מה לעשות כנגד זה אשמח לקחת עו''ד שמעוניין. תודה.
לין
14/11/2017 15:44
רציתי בבקשה לדעת הגשתי שמירת הריון.

אישרו לי חודשיים רטרו אחורה.

תאריך לידה המשוער שלי הוא 29/12 בעזרת ה'.

ביקשו ממני עוד מסמכים מרופאים מוצדקים כדי להמשיך את השמירה.

הגשתי שוב מסמכים אם ובמידה לא מאשרים מה אני אמורה לעשות בקשר לעבודה שלי?

יש לי אולי 4 ימי מחלה.

לחזור לעבודה אני לא יכולה. בעזרת ה אחרי לידה לפי מה עושים את החישוב של דמי לידה ?

יצאתי לשמירה מ-23/7/17
וסטה
14/11/2017 14:50
ביום האחרון של עבודה ב 14/9 הלכתי להנהלת חשבונות וחתמתי על טופס 161 על מנת למשוך את הפיצויים.

ב 18/10 דיברתי עם מנהלת החשבונות (הוואצאפ) על מנת לברר איפה זה עומד והיא טענה שזה לוקח בערך חודש וחצי עד שאני אקבל את הכסף.

אתמול ב 13/11 שוב שלחתי לה הודעה עם טענה שעברו כבר חודשיים וזה כבר נחשב להלנת פיצויים.

הגברת אפילו לא טרחה לענות לי. רק שלחה צילום של טופס "הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד" שהוגש (לקופת הגמל/חברת ביטוח) בתאריך 30/10 (!!!!) כלומר חודש וחצי אחרי שפרשתי מהעבודה.

מה אני יכולה לעשות בנידון ? האם מגיע לי פיצוי על תקופת ההלנה ? תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את הפיצויים ?

תודה מראש לעונים.
מבורך
14/11/2017 14:48
שלום רב
אני עובד במשמרות כבר שנה וחצי
בראיון העבודה נחתם חוזה על 3 משמרות באמצע שבוע ו1 בסופ''ש
המנהל הישיר שקיבל אותי לעבוד הסכים בע''פ ל4 משמרות באמצע שבוע ללא סופ''ש , היום לאחר שנה וחצי יש מנהל חדש שדורש שאני יעבוד כמו בחוזה 4 משמרות שאחת מהם בסופ''ש
בימים שאני לא עובד אני לומד תורה בקביעות כבר שנה וחצי
השאלה שלי היא א. האם החוזה בע''פ תופס במקרה זה ?
ב.האם זה אפשרי בכלל לשנות לעובד ללא רצונו ?
ומה אני יכול לעשות במקרה הזה ?

אגב המנהל שקיבל אותי לעבודה כבר לא עובד שם
לי נוח במצב הנוכחי ואין לי כונה לשנות את המחויבויות שלי
היתה שיחה עם מנהל מ.אנוש שהציבה לי 3 אופציות תתפטר או תשנה את המשמרות או שהם ישקלו פיטורים.

מקווה שתיארתי את ברור.

תודה לעוזרים
רותי
14/11/2017 13:35
האם אישה שעבדה חודשיים וחצי זכאית לקבל דמי לידה בסכום המשכורת שלה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ