פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1384
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורי
17/10/2011 21:49
שלום
אני עובד לפי שעה.יום עבודה שעות תקן הוא 8.5 שעות.אם עובדים פחות מזה זה נרשם כשעות חוסר.בסוף החודש מורידים לי את השעות חוסר מהשעות הנוספות של 150% ו 125%.האם זה חוקי?
תודה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:31
שלום רב,
הדרך הנוכנה היא בימים שעבדת פחות להוריד לך שעות רגילות, ובימים שעבדת יותר מתשע שעות ביום לשלם אותן כשעות נוספות, זוהי לשון החוק תיקון 24 לחוק הגנת השכר והדרך הנכונה לפעול.
בהצלחה
שי
18/10/2011 14:48
הייתי בקורס של שלושה ימים בעבודה שלאחר מהם נמצא כי אני לא מתאים.
נאמר לי מהתחלה כי יהיה מיפוי של עובדים תוך כדי הקורס.
לאחר שנמצא כי אני לא מתאים שאלתי מה קורה אם מילוי טופס 101 ונאמר לי כי לא משלמים לי עבור שלושה ימים שהייתי בקורס כולל לא על נסיעות (החברה קוראת לזה ימיי מיונים).
האם מותר להם לעשות את זה?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:30
הדבר בעייתי אבל ישנם מקרים שחוקי, גם אם לא הסיכוי לפעול בעניין הוא קלוש שכן הטרחה הרבה בהגשת תביעה בעבור סכום נמוך בד"כ אינה שווה את העניין.
אם אתה מתעקש אתה יכול לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה בעניין תשלום שכר בימי אכשרה- כבר נקבע בפסיקה שיש לשלם על כך.
בהצלחה
שרון
מחלה
מינה
21/10/2011 21:29
שלום
רצתי שאול על אמא שלי חלתה במחלה סרטן. אני עובדת כ10 חודשים אמי מקבלת הבטחת הכנסה. כל פעם בזמן טיפול אני צריכה חופש אבל לא משלמים לי כי אין חופש מחלה טוענים, האם זה נכון האם יש משהו אחר שצריך לשלם?
אם אני יפטר בגלל סיבה זאת אני יהיה זכית דמי הבטלה?
או למשהו אחר?
ישמח מאוד אם תעני לי בבקשה.
RE: מחלה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:29
שלום רב,

לצערי רק ימי המחלה שנצברו לזכותך עומדים לרשותך בכדי לטפל באמך ואם אכן ניצלת אותם- לא ישולמו לך ההיעדרויות.
אם יפטרו אותך- תהיי זכאית לדמי אבטלה כמו כל עובד שמפוטר.
אני מציעה שתפני למוסד לביטוח לאומי לאגף קצבאות לברר האם מגיע לך איזושהיא גמלה משם.
רפואה שלמה והחלמה מהירה לאמך
שרון
שרית
24/11/2011 19:28
עבדתי בבזק 3 שנים כעובד שעתי הממוצע היה 4000 שקל וקיבלתי פיצויים בסך 4900 שח מבזק ו5888 מימקפת-קרן פנס
אור
18/10/2011 15:01
אני עובדת 5 ימים בשבוע 9 שעות ביום.
בחוזה העסקה שלי אני חתומה על כך שאני מקבלת משכורת חודשית ותוספת שעות נוספות ע"פ חוק (לא תוספת גלובאלית)
בחגים הורידו לי יום על כל חג (שבתון) שהחברה לא עבדה.
כשבדקתי את העניין ראיתי שלעובדים שעתיים מגיע תשלום חגים רק אחרי שלושה חודשי עבודה, אני עובדת בחברה הנ"ל חודשיים ולכן באמת לא מגיע לי תשלום במקרה כזה.
מה שאני לא מבינה זה האם אני נחשבת לעובדת שעתית מכיוון שאני מקבלת שעות נוספות על השכר החודשי שלי.
בחוזה עבודה רשום לי שכר חודשי אך המעסיק טוען שהשכר הופך להיות שעתי מרגע קבלת השעות הנוספות.
אשמח להסבר בעניין.
תודה.
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:27
עובד שעתי הוא עובד ששכרו משתלם על בסיס מספר השעות שהוא עובד ובתלוש השכר שלו מופיע- מס' שעות ותעריף לשעה.
עובד חודשי הוא עובד שמופיע בתלוש שכרו- משכורת - ושכר ללא פירוט כמה "שווה" כל שעה.
עצם העובדה שמקבלים שעות נוספות גלובליות מעידה דווקא כי הכיוון הוא יותר שאת עובדת גלובלית חודשית ולא שעתית, כי לעובד שעתי יהיה מספר שעות נוספות שונה בכל חודש בהתאם למה שביצע בפועל ולא תוספת קבועה!
גנן
22/10/2011 22:40
שלום,
אני עובד בחברת גננות מזה מספר חודשים. על מנת לעזור למעסיק, נידבתי את האוטו הפרטי שלי לעבודה והשתמשתי בו על מנת להגיע לאתרים שונים בהם ביצענו עבודות, וכמו כן הוא שימש להעברת ציוד ואנשים למקומות שונים. לפני כמה ימים, האוטו שלי נפגע תוך כדי העבודה, כאשר אני נוהג בו. תיקון הנזק עלה כ 1000 שקלים, סכום ממש לא מבוטל בהתייחס לכך שאני עובד בשכר מינימימום. התעורר וויכוח עם המעסיק על מי לשלם על הנזק וכמה? כרגע הוא מוכן לשלם חצי מההוצאות, ושאר הנזק על חשבוני (סכום שמשתווה לכשבוע עבודה).
הייתי רוצה לדעת האם אני זכאי להחזר מלא על הנזק לאוטו, או שעלי לקבל את הצעת המעסיק?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:24
לצערי בחוק הדבר אינו קבוע ואין החזרים בעניין זה, מה שסוכם עם המעסיק ביניכם- זה מה שיהיה!
ח.א
23/10/2011 00:08
איך " מתחשבן" מעסיק עם עובד שהודיע למעביד על העדרות של 3 ימים לצורך השתתפותו במחקר רפואי. האם רשאי המעביד לנכות את זה מחופשת העובד או חייב לנכות זאת מימי מחלה אם העובד מציג זאת כתעודת מחלה
והאם זה נחשב לחופשה הואיל וזו אינה יציאה לחופשה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:23
שלום רב כאשר יש אישור רפואי- מנכים ימי מחלה ומשלמים עפ"י החוק- יום ראשון ללא תשלום, שני ושלישי חמישים אחוז מהשכר ורביעי תשלום מלא.
אם אין אישור רפואי עלך היעדרות בגין מחלה- מנכים חופשה אם עומדים לזכות העובד, או שזוהי חופשה ללא תשלום אם לא עומדים לרשות העובד ימי חופשה ביתרה.
שירה
25/10/2011 19:24
שלום, אני רכזת גיוס בבית תוכנה, ושכרי משולם כשכר בסיס + עמלות לפי השמות. עם דיווח ההשמות לחודש זה נאמר לי שלא אקבל עמלות עבור שתי השמות, בשל אופי האיוש והיותו איוש פנימי. זה מעולם לא נאמר לי מראש, בעת תחילת עבודתי על המשרות הללו או במהלך עבודתי בחברה, אלא רק במועד שבו המעסיק נדרש לשלם לי את שכרי.
חשוב לי לציין שבקשתי מהמעביד מראש להקפיד על תשלום בזמן שכן אני צפויה ללדת בדצמבר, ותשלום העמלות הנוכחי חשוב לי לצורך חישוב דמי הלידה.
כאשר הצפתי את הנושא בשנית נאמר לי שזו החלטת הנהלה שלא לשלם עמלות על השמות אלה, בלי שהדבר נכתב במקום כלשהו או נאמר לי בשלב כלשהו בעבר. כמו כן, חשוב לי לציין שבחוזה ההעסקה שלי אין פירוט מילולי של מבנה העמלות, ולזכותי עומד רק הניסיון בפועל של האופן בו שלמו לי במהלך עבודתי שם בשנה החולפת.
למיטב ידיעתי, גם אם הדבר לא כתוב, עדיין הוא מהווה חוזה מהיותו אמור בע"פ ומשולם בפועל, והימנעות המעסיק מהתשלום היא בגדר הפרת חוזה והלנת שכר.
אודה ליעוצכם בהקדם מה עמדת החוק בנושא והמלצתכם כיצד לנהוג.
תודה!
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 19:21
שלום רב את צודקת!
אם אין חוזה כתוב בין הצדדים בעניין זה- דרך ההתנהלות עד כה- היא בעצם ההסכמה בין הצדדים.
בעניין מה לעשות? האופציה היחידה היא להוציא למעביד בכתב הודעה על כך ולבקש שיתוקן העוול מיד, תוך התראה שהדבר יםגע בדמי הלידה וכל נזק שייגרם כתוצאה מכך- יושת עליו, ולפנות לייצוג משפטי בכדי להתחיל להכין כתב תביעה שיוגש לאחר שתלדי ותקבלי את דמי הלידה ונוכל להעריך מהו הנזק.
אגב הדבר גם פוגע בחישוב פיצויי פיטורים שיגיעו לך אם לא תרצי לשוב לעבודה...ותתפטרי בכדי להישאר עם הילד בבית...
לתיאום פגישה וייצוג את יכולה לפנות למשרדנו בשעות העבודה ונשמח לעמוד לרשותך
מלכה
26/10/2011 14:15
שלום רב,

אשמח לקבל את עזרתם בנוגע לזכויותיי לימי מחלה. אני גננת במשרה מלאה (בגן פרטי). קיבלתי ארבעה ימי מחלה, אך ביום הרביעי חזרתי לעבודה. האם עדיין מגיע לי שכר עבור הימים שלא הגעתי? האם עליי להביא אישור מחלה חדש?

תודה רבה,
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 16:02
יום מחלה ראשון ללא תשלום, שני ושלישי -50% מהשכר הרגיל ורק ביום הרביעי למחלה והלאה - שכר מלא
התפטרות
אנה
27/10/2011 16:04
שלום רב,
אני עובדת כחודשיים בחברה פרטית המעסיקה שלי משלמת לי שכר גלובלי והיא לא החתימה אותי על שום הסכם עבודה , ואני הודעתי למעסיקה שאני עוזבת .
השאלה שלי כמה ימי עבודה אני חייבת לתת לה אם עבדתי רק חודשיים?
אני ראיתי שאני יכולה להודיעה בתוך יומיים על התפטרות
תודה
אנה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 16:01
יומיים התראה מוקדמת בלבד
שירן
27/10/2011 23:32
מה החוק אומר לגבי הפרש של פחות מ8 שעות בין
משמרת למשמרת? והאם יש חוק כזה בכלל?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 16:01
אין התייחסות בחוק לכך, יש התייחסות למנוחה שבועית מינימלית בלבד,
בר לב
27/10/2011 07:55
שלום,
אני עובד כמאבטח בחברת אבטחה.
בחוזה עליו חתמנו אני וחבריי מצויין סעיף השכר (שכר שעתי). בסעיף נוסף רשום שבמקרה הצורך נצטרך "לתגבר" במתקן אחר ושהשכר בביצוע התגבור ישתווה לשכר הנהוג באותו מתקן (נמוך משמעותית מהשכר שעליו חתמנו בחוזה). לפי מה שהבנתי סעיף זה כשלעצמו הוא קצת בעייתי.
מה שקרה זה שכעת איחדו את הצוותים של שני המתקנים ונכנסנו לסבב הקבוע של אותו מתקן, ככה שכמה פעמים בחודש אני עובד בשכר נמוך משמעותית ממה שמצוין בחוזה.

רציתי לדעת קודם כל האם באמת יש כאן הרעת תנאים?
ומה אפשר לעשות במידה שאני כן רוצה להמשיך לעבוד בעבודה זו?
כמו כן אציין שבמצבי נמצאים גם כ20 מחבריי לעבודה.
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 16:00
שלום רב,

הפתרון של הרעת תנאים הוא- שהעובד יכול להתפטר מעבודתו ולדרוש פיצויים, אם העובד רוצה להמשיך לעבוד הוא בעצם מסכים לתנאים הפחותים שמציע המעסיק ומקבלים עליהם את הדין.
אין דרך לחייב את המעסיק לשלם מה שהיה קודם- מי שלא מוסכם עליו יכול להתפטר ולדרוש פיצויים, יש כמובן לפרט כי ההתפטרות אי עקב הרעת התנאים ולברר עם עו"ד שאכן יש הרעה מוחשית בתנאי העבודה
התפטרות
גל
28/10/2011 19:17
האם גם כאשר אני מתפטרת חייב המעביד לתת לי את הזמן הקבוע בחוק בשכר?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:59
כשאת מתפטרת- את נותנת התראה מראש וחייבת לעבוד בזמן ההתראה אלא אם המעסיק מוותר על עבודתך בפועל
אריאב
18/10/2011 10:10
שלום יש לי שאלה אני גר בקיבוץ מגן ויש לי הסעה מאופקים לעבודה שנמצאת בבסיס נבטים

המרחק בין מגן לאופקים ואופקים למגן 45 ק"מ

המרחק הכללי הוא 74 ק"מ לכל צד

מכיוון שאין לי בררה אני נוסע כל יום עם הרכב עד לאופקים 22 ק"מ + 22 ק"מ חזור

מה החוק אומר לגבי החזרי נסיעות ואם מגיע לי בכלל?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:58
שלום רב,
החזר נסיעות על פי צו ההרחבה (החוק) הוא מקסימום חופשי חודשי
בכל מקרה בו העובד נוסע יותר מכך- נדרשת הסכמה מצד המעביד לתשלום זה או שהעובד מחליט שלא שווה לו לעבוד, החוק אינו מחייב בתשלום הנסיעות שמבוצעות בפועל
מוריה
22/10/2011 13:18
שלום רב,
מזה כשנה וחצי אני עובדת במקום עבודה מסוים כאשר בתקופה הראשונה עבדתי 9 חודשים דרך חברת כח אדם ומיד לאחר מכן המשכתי לעבוד באותו מקום עבודה והפעם קיבלתי שכר ממקום העבודה עצמו. יש לציין שבמשך כל התקופה מילאתי את אותו התפקיד והייתי כפופה לאותו בוס ולא הייתה הפסקה בתקופת העבודה.
האם אני זכאית לפיצויים עבור כל התקופה שבמהלכה עבדתי במקום עבודה זה, למרות שחלק מהזמן קיבלתי משכורת מחברת כ"א וחלק מהזמן דרך המעסיק הישיר?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:57
זכאית לפיצויים בהתאם לחוק ולפסיקה בעניין זה!
פיטורין
עידית
30/10/2011 11:18
שלום,
רציתי לדעת מה הן זכויותיי כמפוטרת,
*פיטרו אותי בטל' ויום למחרת קיבלתי את המכתב.
*פיטרו אתי בזמן חופשת מחלה.
*פיטרו אותי ללא הודעה מראש.
*עבדתי מ-16/12/11 עד יום פיטוריי ב-26/10/11.
אשמח למענה....
תודה!
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:57
לאור תקופת העבודה הקצרה אין הרבה מה לעשות.
מגיע לך יום וחצי התראה מראש, פיטורים בטלפון אינם אסורים אך אינם מומלצים- ובכלל כל ה"מטרייה" של פיטורים שלא כדין המזכה את העובד בפיצויי אינה מיושמת במקרים של עבודה לתקופת קצרות אלא במקרים של עובדים ותיקים
שרה
06/11/2011 17:44
שלום יש לי שני שאלות,
1 אני עובדת בתור מטפלת במעון במשך שנה ובעוד חודש אני מתפטרת עכב מעבר דירה לעיר אחרת, האם אני זכאית לפיצוי או הבטלה??
2 מהרגע שהתחלתי לעבוד אני מאחרת כ15 דקות ביום, והמנהלת הודיע לי שעל כל דקה של איחור אני צריכה לשלם של שקל, ורטרו אקטיבי. קודם רציתי לשאול אם היא יכולה לעשות דבר כזה ללא התרעה? וגם שנכנסתי לעבוד היא לא הודיע לי דבר כזה וגם מעולם לא דרשה את הסכום הזה. האם זה בכלל חוקי? אני מתחילה לעבוד מ 08:15 ורק מרגע זה אני מחתימה כרטיס אם היא מורידה לי 15 ש"ח, זאת אומרת שאני עד 9 עובדת בהתנדבות מאולצת, והאם בגלל זה אני יכולה להתפטר מיידית בלי התרעה של שבועיים או חודש (לפי החוק) ?
אשמח לתגובה מפורטת, אגב אני לא היחידה זה עם כל העובדות.
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:55
השאלה מה היה החוזה בין הצדדים- עובד צריך להגיע לעבודה בזמן!!!

שנית- אי אפשר לתת קנס או עונש על איחור, הפחתה חד צדדית בשכר מצד המעסיק אינה בהתאם להוראות החוק.

אם את עוברת דירה ליישוב חקלאי או עקב גירושין או מצב ספציפי אחר המוגדר בחוק תהיי זכאית לפיצויי פיטורים, מעבר רגיל- אינו מזכה בפיצויי פיטורים
ציקו
06/11/2011 21:30
מהו גיל הפרישה לנשים נולדתי באפריל 1951
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:54
"חוק גיל פרישה" בבקשה להסתכל לפי תאריכי לידה באינטרנט
נירה סויסה
12/11/2011 10:13
האם ניתן להוציא תאונת עבודה כשאתה בבית מושעה ללא מכתב השעיה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:53
לא מבונת השאלה
תאונת עבודה היא תאונה שתהחרשה במסגרת העבודה או בדרך אליה או ממנה
פיטורין
נירה סויסה
12/11/2011 10:09
אני מנהלת סניף ועובדת 16 שנה בחברה עזרתי לעובד שלי לפני שנתיים כספית העובד נקלע לפני חתןנתו למצב כספי השאלתי לו סכום כספי לאחר החתונה הוא החזיר לי החברה רוצה לפטר אותי היום אני בבית כחודש אין לי מכתב פיטורין אוו השעייה אני מקבלת משכורת האם החברה ראשית לפטר אותי והאם אני נכשבת עדיין עובדת חברה השאלת הכסף הוא מכספי האישי
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:52
שלום רב,

במצב דברים זה לאור תקופת עבודתך הארוכה והעובדה שיש פה חשש להפרת אמון או עבירות משמעת אני מציעה שתשכרי שירותי עו"ד, אחרת את עלולה למצאו את עצמך במצב של פיטורים מבלי לקבל פיצויים...אני לא יודעת מה העילה לפיטורים, האם נערך או זומנת לשימוע ואיני יוכלה ליתן ייעוץ מסוג זה במסגרת פורום שו"ת
ניתן לתאם פגישה בתשלום במשרדנו
יעקוב
12/11/2011 10:25
העסקתי קבלן ערבי העובד שלו נפל מסולם בבית הפרי שלי העובד נפצע ק שיקבע לו נכות לעובדשה וכנראה יקבלני נכות העובד הוא ערבי ירדני הקבלן לא ביטח את העובד הגיע לי מכתב מעורך דין להגיע להסדר תשלום ראשוני עד שיקבע לעובד נכות האם אני אמור להשתתף בכול ההוצאות
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:51
אתה צריך לשכור שירותיו של עורך דין בדחיפות!!!! הסכומים ההלו יכולים להגיע למאות אלפי ש"ח ואם תסכים לשלם משהו עכשיו- אתה עלול להודות בחבות שלך- ואולי אין בכל=ך צורך!!!
מיידית לפנות לייעוץ!
אבי
12/11/2011 21:43
אני מועסק במשרה ניהולית בשכר גלובלי. בחודש שעבר עבדתי למעלה מימי העבודה המקובלים למשרה מלאה ויותר שעות. יחד עם זה לא עבדתי בערב חג סוכות. בתלוש מופיע כי עבדתי 22 ימים, כמאתיים שעות ויחד עם זה המעביד חישב את ערב חג הסוכות כיום חופש. (חמש שעות) האם השעות והימים בהם אני ביתר, לא מכסים על אותו ערב חג?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:50
באופן עקרוני בשכר גלובלי לא אמורים להוריד שכר על היעדרות בערבי חג, יכולים לנכות ימי חופשה וזה תקין.
בלי קשר לפי התיקון לחוק נדרשים לשלם לך שעות נוספות, אם מדובר בהרבה חודשים שזהו דפוס העובדה שלך אני חושבת שיש צורך בייעוץ פרטני במשרדנו שכן לעיתים מדובר בסכומים לא קטנים.
משרה מלאה היא 186 שעות בחודש או 9 ביום (חמישה ימי עבודה בשבוע) וכל שעה מעבר צריכה להיות משולמת גם אם אתה עובד בשכר גלובלי
תמר א
14/11/2011 16:14
מה יהיה תשלום דמי חופשה לעובדת משק בית העובדת חמש שעות פעם בשבוע בעלת ותק של 10 שנים ?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:48
צריך לראות מה שכרה ונדרש ייעוץ פרטני ולא כללי, ניתן לקבל ייעוץ פרטני במשרדנו בתשלום
לילי
15/11/2011 17:47
שלום,
לאחרונה פוטרתי מעבודתי בחברת הייטק. הועסקתי שם דרך חברה חיצוני, כלומר בית תוכנה.
קיבלתי התראה של 30 יום ונאמר לי שאין צורך שאגיע לעבודה, אך התבקשתי להשאר זמינה למקרה שיצטרכו את תמיכתי.
החברה שמעסיקה אותי (בית התוכנה) ביקשו שאנצל את כל ימי החופשה שלי עד לתאריך סיום העבודה. כלומר הם מצפים שבתוך תקופת ההתראה של 30 הימים שמגיעה לי על פי החוזה, אנצל גם את ימי החופשה (מדובר ב10 ימים בערך).
האם דרישתם חוקית??
בינתיים כתגובה לבקשתם הודעתי להם שאני דורשת לפדות בתשלום את ימי החופשה או שתאריך סיום העבודה יהיה מאוחר יותר, לאחר הוספת החופשה.
האל
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:48
שלום רב,

לא ניתן לחפוף בין ימי ההודעה המוקדמת לימי חופשה- את צודקת את זכאית לשניהם
לילי
15/11/2011 17:51
מתקנת את המשפט האחרון: האם דרישתי מקובלת או שהם צודקים?

המון תודות מראש
לילי
חיים ג.
14/11/2011 02:18
אני עובד בחברת קייטרינג כעובד שכיר במסגרת משרה מלאה ואפילו יותר. במסגתר העבודה הבגדים כל הזמן מתלכלכים ומתבלים בקצב גבוהה. הבנתי שיש עובדים שזכאים לקבל דמי ביגוד לפי חוק. איך קובעים אילו עובדים זכאים לקבל דמי ביגוד ואילו עובדים אינם זכאים לקבל דמי ביגוד? מהם הקריטריונים שלפיהם יכול המעביד להחליט למי צריך לשלם על בגדי עבודה ? האם יש סכומים מוגדרים שהעובד זכאי לקבל או שזה תלוי בסוג העבודה ?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:44
אין חובה לתשלום ביגוד בחוק
שמואל
15/11/2011 04:19
שלום רב .
לפני כ-25 שנים סיימתי עבודה במפעל שפתח עבורי ביטוח מנהלים אליו הופרשו כספים על ידי וע"י המפעל . בהגיעי לגיל פנסיה חב' הביטוח לא מאפשרת לי למשוך את חלקו של המעביד מאחר ואין ברשותי אישור מצד המעביד . המפעל פורק ואינו קיים עוד .
מה ניתן לעשות לשם קבלת חלקו של המעביד ?

בתודה ובברכה.
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:44
במקרה זה נדרש ייעוץ וייצוג משפטי - אנא לפנות למשרדנו לקביעת פגישה בתשלום.
ניסים כהן
16/11/2011 16:56
שלום עבדתי בתערוכות אצל חברת לב מדיה ועד היום לא קיבלתי שכר.. היינו טמורים לקבל ב10 לחודש וכל פעם הוא דוחה מה אפשרי לעשות? אשמח שיצרו איתי קשר - 0509787802
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:40
ניתן להיגש תביעת שכר בבית הדין לעבודה על גבי טפסים שיש להוריד מהאינטרנט בצירוף מסמכים תומכים
אין צורך בעו"ד בתביעות כאלו
בהצלחה
הגר
17/11/2011 14:59
המעסיק שלי הוריד לי את שעות העבודה מ4 שעות לכול יום 6 ימי עבודה,ל 2שעות לכול יום 6 ימי עבודה האם זה חוקי ?
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:39
זה חוקי, אם לא מקובל עליך את יכולה להודיע על התפטרות עקב הרעה בתנאי העבודה והפחתת שכר ושעות- במצב כזה אם הודעת מראש תהי זכאית לקבל פיצויי פיטורים
מ.דורון
17/11/2011 17:51
לאחר הפרישה מעבודה לפי הסכם קיבוצי האם ניתן לעבוד אצל אותו מעביד בהסכם אישי ללא תקופת צינון
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:39
תלוי במוקם העבודה והסכמים הקיבוציים החלים עליו
עינת
17/11/2011 19:07
שלום...
אני עתידה לחזור לעבודתי לאחר שמירה אליה יצאתי כמנהלת מרפאה (יחידה) ותוך כדי שהותי בשמירת ההריון הוחלט לאחד את המרפאה שלי יחד עם מרפאה נוספת על מנת למנוע קריסה כשאני לא הייתי.

עכשיו, משהגיע זמני לחסזור, התבשרתי שהם משאירים ככה את המצב של האיחוד מרפאות ובנוסף, מי שהחליפה אותי תשאר בתפקיד זה ותהיה למנהלת הישירה שלי.
כמובן שהמצב מאוד מפריע לי.. האם זה חוקי להוריד אותי בדרגה? אני אמשיך לקבל את שכר המנהלת והאחזקת טלפון אבל האחוזים שהיו מופרשים לי בזמנו מההכנסות יורדים מ1.6 אחוז ל0.5.

זה חוקי? האם אני יכולה לתבוע את מקום העבודה שלי על הורדת הדרגה? מה אני יכולה לעשות, אם בכלל....?

אודה מאוד על תשובתך...
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:38
שלום רב, אשה ששהתה בחופשת הלידה ולא ביקשה חל"ת נוסף מעבר ל26 השבועות המותרים בחוק- צריכה לקבל את מקומה חזרה כולל שכרה וכל התנאים.
אם לא כך פני הדברים עלייך לקבל ייצוג משפטי ולהתנהל מול המעסיק, לתיאום פגישה בתשלום ניתן לפנות למשרדנו בשעות העבודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ