פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1268
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ג'ולי
19/06/2013 14:47
שלום. עבדתי שלושה ימים אצל מעסיק חדש שעזבתי כיוון שרק ביום השלישי נאמר לי מה גובה שכרי. לאחר שעזבתי שלחתי להם מייל ובו כתובים שעות העבודה שלי סכום הנסיעות ופרטי חשבון הבנק שלי מאחר ובעשיר לחודש לא קיבלתי את שכרי שלחתי הודעה נוספת שבה נאמר לי שישלחו לי את הששיירק בדואר עבר מאז שבוע וטרם קיבלתי את השיק בדואר שלחתי הודעה נוספת לתזכורת וציינתי שזו הודעהתי האחרונה בנדון! מה עליי לעשות כעת? האם זה נחשב הלנת שכר? מה החוק קובע בעניין הזכויות שלי? תודה ג'ולי סבאן
אלמירה חן
19/06/2013 16:28
ג'ולי שלום
עובד חייב לקבל שכר עד 9 לחודש
תוכלי להגיש תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
דוד
19/06/2013 14:44
פוטרתי לפני כ-11 חודשים בהליך שימוע מלאכותי - התקבלה החלטה טרם השימוע יש הקלטות של עמיתיי לעבודה וגם זה היה גלוי בפועל קיבלתי זימון ורק לאחר כמה ימים קיבלתי מכתב פיטורים.

שאלותיי הן אחד - בחוזה העבודה שלי רשום שאני אמור לקבל דמי הבראה כל חודש ובפועל בתלוש המשכורת שלי אין שורה של דמי הבראה אלא רק את השכר הבסיסי.

שתיים - בחוזה העבודה רשום לי מספר שעות נוספות גלובליות שישולם לי עליהם שכר גלובלי אבל בפועל עבדתי מעבר האם אני זכאי לפי החוק להפרשים? שלוש - במהלך השימוע לא נערך פרוטוקול שימוע האם אני יכול לתבוע סעד כל שהוא בעניין. אשמח לייעוץ האם ניתן לתבוע או פשוט לפתור את העניין במכתב עורך דין?
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 16:26
על שימוע מלאכותי ניתן לתבוע פיצוי על פיטורים שלא כדין. אם משלמים דמי הבראה כחוק אין נפקות אם זה משולם חודשית או שנתית. לגביי השעות הנוספות זה תלוי בכמה עבדת מעבר למכסה הגלובלית. מומלץ כי תפנה לייעוץ פרטני מול עורך דין.
גרי
18/06/2013 22:08
שלום,
אני חתום לחוזה לשנה עקב מעבר קורס לנשק. בחוזה נכתב שבמידה ואתפטר לפני תום החוזה אאלץ לשלם על כל חודש 250 ש״ח. האם על פי חוק, במידה ואני מתפטר עקב מעבר דירה לצורך לימודים, עדיין אאלץ לשלם את הקנס?
אלמירה חן
19/06/2013 09:55
גרי שלום
ממש לא חוקי
ותמסור למעסיק שאם הוא יקזז קנס ותוכל לפנות למשרד ה.ת.מ.ת
בהצלחה
גרי
19/06/2013 12:54
האם הסעיף עצמו לא חוקי? הרי אני חתמתי על החוזה, משמע הסכמתי לתנאי הזה. או שמא עצם המעבר לעיר אחרת עקב לימודים, לא מאפשר לו לקנוס אותי?
אלמירה חן
19/06/2013 16:25
גרי שלום
זה לא חוקי להחתים עובד על סעיף הזה
בהצלחה
אור
19/06/2013 14:36
שלום רב, שמי אור ואני עובד בחברת תקשורת גדולה כבר כמעט 3 שנים שנתיים ראשונות היו נפלאות אך בשנה האחרונה סגרו שתי מחלקות בארגון (קשרי לקוחות + מחלקה פיננסית) ונותנים לנו לעשות עבודה של 3 מחלקות ללא תוספת שכר משמעותית והודיעו לנו שאין על מה לדבר על העלאה. אני מצאתי עבודה במקום אחר והודעתי למעסיק כי ברצוני לעזוב בצורה יפה שיהיה על פי חוק (לדעתי אני צריך לתת חודש).

שתי שאלות יש לי אילכם: האחת הבנתי שיצא חוק חדש לגבי מי שמתפטר ויש אפשרות כיום לקבל את כל הפיצויים גם אם אני מתפטר (תיקון לחוק 1701 משהו כזה) האם זה נכון?ואם כן איך אני ממש זאת? שתיים- אם יש לי פה פגיעה בתנאים האם אני יכול לקבל פיצויים מלאים? ואם כן איך אני עושה זאת? אודה לתשובתכם בהקדם כי עובר עלי תקופה לא קלהו מאוד מבולבלת בברכה, אור
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 16:20
הצעת החוק לפיצויי התפטרות לא נכנסה לתוקף וספק אם תיכנס. מגיע לך העברת הבעלות בקופת הפנסיה על שמך שכוללת רכיב של פיצויים.
איאד
19/06/2013 14:40
העסיקו אותי במכון התקנים במסגרת פרילנסר למשך שבע שנים כנגד רצוני ולא קבלתי תנאים ולא התקדמות הייתי עובד כמו שאר העובדים שכולם שכירים אחד לאחד והיה יחסי עובד מעביד.

כשרציתי להתקבל לעבודה כמו עובד מן המניין פיטרו אותי וקלטו אחד חדש ולא קבלתי פיצויים ולא כלום אפילו מכתב פיטורים לא קבלתי וכמובן שלא שימוע לפי החוק.

אני מבקש יעוץ משפטי לגבי הזכויות שלי מול מכון התקנים הישראלי.
הפסקות
אייל
18/06/2013 23:37
שלום,
אני עובד בעבודתי במסעדה כמעט 4 שנים.
עד היום, השעות עבודה שעבדתי היו כמספר השעות ששולמו ללא הורדת הפסקה ( כמו כן, לא הייתי לוקח הפסקה מסודרת מכיוון שזה לא היה מתאפשר, אלה מדי פעם יוצא למספר דקות )
בתלוש משכורת האחרון, על כל יום עבודה ירדה לי חצי שעה
וזה ללא שינוי בתנאי העבודה ( לא הוספה הפסקה ).
האם זה חוקי?
אלמירה חן
19/06/2013 09:54
אייל שלום
מעסיק לא יכול לשנות תנאי שכר על דעת עצמו
זה הרעת תנאי עסקה
בהצלחה
אייל
19/06/2013 14:28
המעסיק טוען שהורדת חצי שעה הפסקה זה לפי החוק, מכיוון שאני לוקח מדי פעם מספר דקות למנוחה.
והמעסיק לא הוריד חצי שעה כל יום במשך יותר משלושת השנים האחרונות.
אני עדיין עובד במקום העבודה.
מה עליי לעשות?
עורך דין רונן ...
19/06/2013 00:55
אם אתה לא יוצא להפסקה לא ניתן להפחית לך הפסקה מהשכר
נילי
19/06/2013 12:58
עובדת כמטפלת מזה שנתיים היחסים ביני לבין המנהלת מתוחים כבר המון זמן...ביום שבת קיבלתי שיחה מהמנהלת שבו היא משעה אותי מהעבודה כשביקשתי לדעת מדוע ומהן הסיבות היא לא פירטה לי רק ציינה שיש הוכחות במצלמות הגן!!! מנהלת עשתה שיחה עם ההורים הכפישה את שמי ואמרה להם שאני מפוטרת מבלי לעשות לי שימוע קודם ולברר את הנסיבות ולתת לי להתגונן ולהציל את שמי הטוב , רק יום למחרת עשתה שימוע משפיל שבתוך השימוע רשמה בפרוטוקול שהיא מפטרת אותי לאלתר על התנהגות אלימה פיזית כלפי הילדים, הייתי בהלם וביקשתי הוכחות לטענות הקשות כלפיי והיא סירבה ורק אמרה שיש לה צילומי וידאו והקלטות קוליות ושאין לי זכות לבקש כלום. ניסיתי להתגונן היה לי שימוע מלחיץ המזכירה כל הזמן לחצה עליי למהר כי היא צריכה לזוז הבייתה המנהלת זילזלה בכל נושא שהעליתי וצחקה מספר פעמים הרגשתי נבוכה ומושפלת ולא היה לי הכח להתגונן ולהציל את שמי היא חזרה ואמרה בעל פה שאני מתעללת בילדים ושוב ביקשתי הוכחה והיא לא רצתה לתת. אני לא עובדת מזה שבוע אין הודעה מוקדמת כשביקשתי ממנה לחזור לעבודה חודש הודעה מוקדמה היא אמרה חד משמעית שאני אזיק לילדים הבנתי שלא רק שהיא מפטרת אותי היא גם מתכוונת לקחת את כל הזכויות עובד שלי כגון: חודש הודעה מראש, פיצויים, וכו. אני חסרת אונים לא ממש יודעת מה לעשות האם כן יש עילה לתבוע אותה על הוצאת דיבה ושימוע לא חוקי ? והאם מחובתה להציג בפניי ראיות והוכחות כפי שהיא טוענת שיש לה ? מה אני עושה במצב כזה אני כבר 3 ימים בבית והשמועות עליי רצות וזה מעליב נורא! אני אשמח מאוד מאוד אם תוכלו לעזור לי
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 14:26
מתיאור המקרה ניכר כי יש לך עילה ממשית לתביעה. בית הדין לעבודה אינו שולל בקלות פיצויים והודעה מוקדמת, וכן ניכר שלא נערך לך שימוע כדין. מומלץ כי תפני לעו"ד בדיני עבודה לייעוץ פרטני.
לידור
19/06/2013 13:55
קחי עורך דין ספרי לו הכול לכי תתבעי לה תחיים
אלמירה חן
19/06/2013 13:51
נילי שלום רב,
כדי לך להגיש תביעה נגד מעסיק
בהצלחה
ויקי
19/06/2013 14:21
עובדת זמנית (כבר שלוש שנים) מועסקת כמורה מחליפה בבית ספר , מועסקת מספטמבר ועד יוני ומוציאים אותה לחל"ת. האם זכאית לזכויות סוציאליות (תשלום ביטוח לאומי), ואם הינה בהריון האם נשמרות לה זכויות ואסור לפטר אותה אלא לשלם לה בעד חודש הקיץ?
א.ש
19/06/2013 11:04
שלום פוטרתי ממקום העבודה , היה לי ביטוח מנהלים האם מגיע לי גם פיצויים מהמעביד באופן ישיר ?
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 14:20
לא מקבלים פעמיים פיצויים. המעסיק הוא זה שמחוייב בתשלום הפיצויים- לצורך כך הוא רשאי לשחרר את רכיב הפיצויים שבקופה ולבצע השלמה ככל הנדרש.
קארין
19/06/2013 13:18
ביום א' הוזמנתי לשימוע בעבודה במקום שבו אני עובדת קרוב ל3 שנים . בתום השימוע נאמר לי שיחזרו אליי עם תשובה . עבר כמעט שבוע וגם היום בשיחה עם מחלקת כח אדם נאמר לי שאין עדיין תשובה . בנתיים אני בבית , שמי הוסר השיבוץ במערכות אך אני לא יכולה לעשות שום דבר אחר בנתיים . האם על פי חוק מגיע לי תשלום על ימים אלו שאני בבית ממתינה לתשובה ???
אלמירה חן
19/06/2013 13:47
קארין שלום
מעסיק חייב לשלם לך שכר על המתנה בבית
בהצלחה רבה
הדס
19/06/2013 10:11
האם רופא תעסוקתי יכול לאשר רטרואקטיבית הפחתה בשעות העבודה בעקבות חופשת מחלה?
שכירה
18/06/2013 21:29
שלום,
יש לי שלוש שאלות שאני מחפשת מענה:
באינטרנט כתוב על כך שעובדת שעברה הפלה זכאית ל7 ימי מחלה מינימום ועד שישה שבועות בהמלצת רופא.
1. האם ימי מחלה אלו הם על חשבון המעסיק ולא על חשבון ימי מחלה צבורים?
2.במידה ולא, מה קורה אם אין מספיק ימי מחלה צבורים לעובדת?
3. אשה בהריון זכאית ל40 שעות במהלך הריונה על חשבון המעסיק.
כמה שעות העובדת זכאית במצבה הנוכחי מבין 40 השעות (הפלה שבוע 9) ?
תודה.
אלמירה חן
19/06/2013 10:00
שלום רב,
זכאית ע"ח ימי מחלה (ללא זיכוי 40 שעות)
אם אין יתרת ימי מחלה מעסיק חייב להעביר מכתב לבטוח לאומי להמשך תשלום
בהצלחה רבה
אילי
18/06/2013 21:58
שלום , אני עובדת בתעא ללא קביעות. ברצוני לברר 2 נושאיםף
1.האם יש לי זכות לבקש לצאת לחל"ת?
2. במידה ואתפטר האם אקבל 100% פיצויים?
אלמירה חן
19/06/2013 09:58
אילי שלום
לא כל כך הבנתי מקום עבודתך
אבל לצאת לחל"ת זה חייב הסכמה של מעסיק
לגבי התפטרות לא בכל מקרה מזכה לתשלום פיצויים
מה סיבה להתפטרות??
בהצלחה
מלצרית
19/06/2013 01:12
עבדתי בתור מלצרית בבית קפה במשך 8 חודשים, עבודה לפי שעה, והמעסיק פיטר אותי בהודעת אסמס בלי להודיע לי שבועיים מראש, בלי לזמן אותי לשימוע לפני פיטורים מה שחובה על כל מעסיק לעשות עפ"י חוק, ובלי לשלם לי פיצויים עבור התקופה שבה עבדתי ואף לא שילם לי את השכר עבור החולצה שבעבורה לקחו לי שכר בתחילת העבודה ואמרו שכשהעבודה תיפסק יוחזרו לי ה-25 שקלים בתלוש משכורת האחרון. כיום אני כחודש לאחר הפיטורים ועדיין לא קיבלתי שום פיצויים וחלק יחסי שמגיע לי עבור התקופה שבה הייתי מובטלת שפיטרו אותי בלי הודעה של שבועיים מראש.
אשמח לדעת מה ביכולתי לעשות על מנת לקבל את מה שמגיע לי עפ"י חוק.
אלמירה חן
19/06/2013 09:52
למלצרית שלום רב,
יש לך המון מה לעשות
מעסיק חייב לעשות שימוע ולכתוב סיבה לזימון לשימוע
אי אפשר לפטר עובד לSMS זה בניגוד לחוק
גם לא בטוחה שקיבלת שכר לפי חוק
ממליצה לך מאוד להגיש תביעה נגדו
בהצלחה רבה
יעל
19/06/2013 09:08
אני עובדת במקום עבודתי 8 שנים ו-6 חודשים, מתוכם בשמונת החודשים האחרונים אני נמצאת בחופשת לידה שהארכתי ע"ח ימי חופשה שנצברו לזכותי בכל שנות העבודה בחברה. שאלתי היא האם הזכות לימי הבראה נשמרת בזמן חופשת הלידה המוארכת? תודה מראש על האפשרות לקבל יעוץ בפורום המצויין שלכם - שבו באמת דואגים לתת לעובדים תשובות מהירות ומקיפות בכל שאלה!! ברוב הפורומים יש רק שאלות ואין ממש מי שעונה...
אלמירה חן
19/06/2013 09:47
יעל שלום רב,
קודם כל תודה רבה
בזמן ימי דמי לידה את גם זכאית לכל תנאים סוציאליים שלך כולל ותק, ואם אחרי זה את לקחת ימי חופשה שלך אז יש לך זכאות לכל תנאים סוציאליים. כגון: חופשה, הבראה, ק.גמל..
בהצלחה ומזל טוב
לילי
18/06/2013 08:17
אני עובדת בטיפול. מעבר לשעות שלי, יש שעות ישיבות והדרכות (3-6 בשבוע) שאני חייבת להיות אבל לא משלמים לי עליהם. בעיני זה לא חוקי, השאלה מה ניתן לעשות?
עורך דין רונן ...
19/06/2013 01:06
ממש לא חוקי
אלמירה חן
18/06/2013 13:25
ליללי שלום רב,
חייבים לשלם לך שכר
בהצלחה
אורן
17/06/2013 20:40
שלום לך אלמירה ותודה מראש,אני עובד כנהג משאית במהלך העבודה עשיתי תאונה ופגעתי ברכב קלות ,האם למעסיק מותר לנקות לי משכרי את ההשתתפות העצמית של
הביטוח?
עורך דין רונן ...
19/06/2013 01:04
זה לא ענין של דעה של מישהו
תקשיבו לאלמירה, מעביד לא יכול לקזז לעובד השתתפות עצמית בביטוח כתוצאה מתאונה בלי קשר מי אשם
אלמירה חן
18/06/2013 13:33
אורן שלום
ממש לא.............
בהצלחה רבה
שולי רמון
18/06/2013 01:20
למה נראה לך שאם קיבלת רכב ממקום העבודה ועשית תאונה באשמתך, אתה לא צריך לשלם השתתפות עצמית? אם זה היה הרכב הפרטי שלך, לא היית נושא באחריות אם אתה אשם בפגיעה? אני לא רואה כאן כל בעיה. עשית נזק? תשלם. ככה זה בחיים.
אבי
18/06/2013 00:29
כן גם לי זה קרה השתתפות יורדת מהשכר
ליאור
18/06/2013 20:54
אם אדם מתפטר עקב מעבר למדינה אחרת האם מגיע לו לקבל פיצויים או שאין לו זכויות??
עורך דין רונן ...
19/06/2013 00:57
רק אם זה בשליחות רשמית
שנמ
18/06/2013 18:41
שלום, אני עובדת 8 שנים בחברה שעוד מעט מוכרת את הפעילות שלה.
רציתי לדעת מה הזכויות שלי בשני מצבים
1. שם החברה עדיין נשאר אבל המעסיק שלי משתנה?, כלומר, אני עדיין חברה נוכחית מעבירה לי שכר, אבל אני עוברת למעסיק חדש?
2. החברה יותר לא קיימת והמעסיק משתנה?

תודה רבה
ענת רוזנר, עו"ד
18/06/2013 19:18
קשר העבודה שלך הוא למקום העבודה ולכן, אם את ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה ומתחלף המעסיק, ואת ממשיכה לעבוד, יש רצף בעבודה ואינך זכאית לפיצויי פיטורים. כל הזכויות שלך ממשיכות (ותק לחופשה, ותק לפיצויים, להבראה, מחלה וכיוצ"ב
שנמ
18/06/2013 20:33
למיטב הבנתי החברה נשארת אבל חברה אחרת מזרימה כספים, בנוסף העובדים עוברים למשרדים אחרים תחת מנהלים חדשים. זה משנה משהו?

תודה
רם
18/06/2013 05:19
שלום לכולם!
אני סטודנט שעובד בחלוקת עיתונים במשך חודשיים וחצי לפני שבוע וחצי הודיעו לי שהחליפו מנהל+++הוא גם בן דוד של המעסיק.

(אחראי על הקו חלוקה שלי ועוד כמה קווי חלוקה) ושהוא צריך ללמוד את הקו כדי לדעת על מה הוא אחראי אני כמובן בשמחה לימדתי את ה"מנהל החדש" והיום 18.6.13 אני מתעורר ב3 בבוקר יוצא מהבית לעבודה ומקבל שיחת טלפון מהמנהל החדש שאני לא צריך לבוא לעבודה מעכשיו הוא מחלק את הקו שלי.
אני רוצה לציין שלפני שבועיים הטלפון שלי שבק חיים והשעון מעורר לא צלצל ולא הגעתי לחלוקה באותו יום הסברתי את זה בזמנו למעסיק והוא הבין אותי..
בשורה התחתונה פיטרו אותי והכניסו לעבודה את הבן דוד של המעסיק שאני למדתי אותו את הקו במקומי בלי הודעה מוקדמת ובלי מכתב פיטורים+ כבר חודש וחצי לא שילמו לי את כל השכר של החודש הראשון (350 שקל פחות)
עכשיו שאלת השאלות מה מגיע לי ומה עלי לעשות?
אלמירה חן
18/06/2013 13:30
רם שלום
תגיש תביעה לבית דין לעבודה וגם למשרד ה.ת.מ.ת
בהצלחה
רם
18/06/2013 20:17
תודה רבה על התגובה המהירה :)
ליאת
18/06/2013 11:24
היי כיום אני עובדת בחברת סלקום, חזרתי לפני כחודש מחופשת לידה בני בן 7 חודשים וסלקום מעוניינים לפטר אותי מכוון שהבן שלי חוטף מחלות במעון וזה מצריך ממני לטפל בו עד תום המחלה אני מגישה להם וטפסי מחלה עקב בריאות של הבן שלי אך בכול זאת מעוניינים לפטר אותי עקב אי עמידה באחוז משרה בשל מחלות של הילד וטוענים שאני צריכה להיות עקרת בית. אשמח לפרט יותר כשתחזרו אליי וזה דחוף אני מעוניינת לדעת מה הזכויות שלי אני עובדת בחברה מעל שנתיים.
אלמירה חן
18/06/2013 13:12
ליאת שלום רב,
מעסיק לא יכול לפטר אותך 60 יום אחרי חופשת לידה ועוד 30 יום הודעה מוקדמת.
כדי לך לצלצל לעו"ד ליעוץ
בהצלחה רבה
ענת רוזנר, עו"ד
18/06/2013 19:27
אם הם אומרים לך שאת צריכה להיות עקרת בית אני מציעה לך להקליט שיחות מסוג זה (נסי לנהל שוב שיחה כזו) ואם יפטרו אותך אפילו בתום ה-60 ימים אחרי שתחזרי, תוכלי לתבוע אותם בבית דין לעבודה על הפרת ס' 2 לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה ולקבל פיצוי יפה
חן
18/06/2013 14:54
שלום, שמי חן
בעלי עבד בבחירות האחרונות במטה "הבית היהודי" בראשות נפתלי בנט.
הוא עבד משש וחצי בבוקר עד הלילה (21:00) והשתמע מדבריהם של אנשי המטה שמקבלים סכום של כ1500 ש"ח, לאחר הבחירות הם אמרו שיש להם קיצוצים במטה לכן בעלי יקבל רק כ800 ש"ח.
מאז ועד היום כחצי שנה לאחר הבחירות בעלי לא קיבל אגורה מהם ולא נראה לי שהם מתכוונים לשלם בקרוב... מה אנחנו אמורים לעשות במצב זה? זה נקרא הלנת שכר?! למי לפנות עם זה?
אלמירה חן
18/06/2013 18:23
חן שלום
תגישי תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
אלנה
18/06/2013 16:48
מעניין האם לאישה אחרי גיל 50 יש זכות לא לעבוד בלילה
אלמירה חן
18/06/2013 18:22
אילנה שלום
לא , אין
בהצלחה
נוגה
18/06/2013 17:55
שלום רב.
התחלתי לעבוד באפריל 2012 ונכנסתי להריון כחודשיים לאחר מכן. ילדתי בסוף פברואר 2013 (כלומר - כאחד עשר חודשים לאחר תחילת העבודה). הועסקתי לפי חוזה שמתחדש כל שלושה חודשים. האם מותר לפטר אותי במקרה כזה (כלומר - לא לחדש את החוזה)?
תודה
נוגה
אלמירה חן
18/06/2013 18:18
נוגה שלום
מבחינת ותק מקצועי יש לך עוד 14 שבועות בנוסף
יחד עם זה מעסיק לא יכול לפטר אותך 60 יום אחרי לידה ובנוסף 30 יום הודעה מוקדמת
בהצלחה ומזל טוב
נוגה
18/06/2013 18:21
יופי. תודה!
ספיר
17/06/2013 23:27
היי,אני עובדת במפעל בימים א-ה במשך 8 וחצי-9 שעות.אני עבדתי תחת כח אדם שלושה חודשים וכבר חודשיים אני תחת המפעל עצמו.
החודש יצא לי להעדר מהעבודה כמה פעמים (3)בתלוש משכורת של אותו חודש היה כתוב לי סעיף של העדרויות,ובגלל שלא היה לי מספיק ימי חופש שאני יכולה לנצל פשוט הורידו לי מהמשכורת כסף על אותם ימים שלא באתי.האם זה חוקי?
אני יודעת שכשאין מספיק ימים בצבירה פשוטלא משלמים,לא ידעתי שצריכים לקחת לך כסף מהמשכורת...
אלמירה חן
18/06/2013 13:36
ספיר שלום
האם בהעברת מכ"א לחברה קיבלת מכ"א פדיון חופשה??
אם לא תבקשי שישלמו לך
בנוסף בחברה תבדקי שרשמו לך ותק עבודה מתקופת כ"א
בהצלחה
ספיר
18/06/2013 16:56
כח עבודה שילמה לי על מה שלא ניצלתי.הותק שמוגדר לי כרגע הוא מס החודשעם מסיום העבודה אצל כח אדם זא אומרת אם עבדתי בכא 3 חודשים ואז עברתי לחברה עצמה זה התאפס לי לאפס.
השאלה שלי אם החברה יכולה לקחת לי כסף מהמשכורת בגלל שלא היו לי מספיק ימי חופשה ויצאתי לכמה ימים חופש.אני שמעתי שפשוט לא משלמים.אבל לקחת לי כסף? אפשר לקרא לזה קנס בגלל העידרות
אלמירה חן
18/06/2013 18:21
ספיר שלום
קודם כל מעסיק חייב לתקן לך תחילת עבודה
עם מעסיק משלם שכר חודשי אז יש קיזוז שעות חוסר
אם לפי שעות אז אין קיזוז רק תשלום שעות בפועל
בהצלחה
הדס
18/06/2013 17:09
שלום, כיצד משלמים לי על ימי מחלה כשניצלתי כבר את כל ימי המחלה שנצברו?
אלמירה חן
18/06/2013 18:19
הדס שלום
מעסיק חייב לתת לך מכתב לבטוח לאומי להמשך תשלום
המון בריאות
עובדת
17/06/2013 17:15
אני בת 23 עובדת במקום עבודה כבר כמעט שנתיים...התחלתי כנציגת מכירות(שבוע)התקדמתי לאחראית ממרת (3חודשים) והתקדמי למנהלת המוקד,כמנהלת מוקד אני עובדת בערך שנה ותוך כדי ביצעתי גם עבודות מזכירות כאשר היינו בין מציאת מזכירות או פקידה . השכר שלי עומד על שעתי והוא אותו שכר כבר חצי שנה , כרגע מכיוון ש"לא עמדתי ביעדים ולא הבאתי את המוקד להצלחה " מביאים מנהלת מוקד אחרת ואותי רוצים לשים כמנהלת אדמינסצטרציה ( במילים אחרות מזכירה) אני לא אוהבת את אופי ה תפקיד שמוצע לי כרגע במיוחד שאמרו לי שכעבור חודשיים יקצצו לי בשכר גם עקב החלפת התפקיד ... מבחינתי אני רוצה שיפטרו אותי ולקבל את הפיצויים שמגיעים לי , אך המעסיק שלי אומר שהוא לא יעשה זאת . אני הולכת חסרת אנרגיות לעבודה ואובדת עצות . האם יש פה הרעה בתנאים ? האם יקבעו שזה פיטורים ולא התפטרות שלי ? אשמח לתשובות !
אלמירה חן
18/06/2013 13:47
שלום רב
תוכל להתפטר כדין פיטורים עקב הרעת תנאי עסקה
בהצלחה
נירית
18/06/2013 12:35
שלום רב! אני לאחר חופשת לידה ומעוניינת לבקש חל"ת ממקום עבודתי בו אני עובדת כבר 4 שנים רצוף. האם אוכל בשנת החל"ת לעבוד במקום אחר בו השעות והתנאים מתאימים לי יותר כאמא? האם אוכל לחתום אבטלה בחלק מזמן זה ?
אלמירה חן
18/06/2013 13:45
נירית שלום
אפשר בחל"ת לעבוד ולגבי בטוח לאומי אני לא בטוחה
בהצלחה
גילי
17/06/2013 21:12
אני כרגע עובד שכיר בחברת קבלן כלנית. התחלתי לפני חודש ועברתי תקופת הכשרה של שלושה שבועות שלאחריה הוסמכתי להיות נציג תמיכה טכנית. במסגרת החוזה אני בהתחייבות לשבעה חודשיים אחרת אשלם קנס ע"ס 2500 שככל שאני מתקרב לסוף התקופה הקנס פוחת.

החלטתי היום להתפטר מכמה סיבות ועניין הקנס עלה. קראתי ב"קנסות לא חוקיים" שקנס על תקופת הכשרה כאשר ההכשרה אינה כוללת תעודה מוכרת (כפי שהמקרה שלי) אסור להם לקנוס אותי. רציתי לדעת אם כך הדבר. ואם בכלל הקנס חוקי.
אלמירה חן
18/06/2013 13:44
גילי שלום
אתה צודק מאוד
אחרת תוכל לפנות למשרד הת.מ.ת
בהצלחה
רוני אהרון
17/06/2013 19:44
שלום,
אני עובדת בחנות ונתפס לי הגב בזמן הרמת משא כבד,
פינו אותי לבית החולים ושם התחלתי טיפול.
נעדרתי מהעבודה במשך חודש ועל כל הימים האלה קיבלתי חופש תאונת עבודה מרופא תעסוקתי.
במשך החודש קיבלתי תשלום מהמעסיק ובמקביל הוריד לי ימי חופשת המחלה שצברתי בזמן העסקתי במקום.
האם זאת הדרך שבא זה צריך להיות?
מישהו אמור לתבוע את ביטוח לאומי?
מהי הדרך הנכונה שהדברים צריכים לעבוד?

רוני
אלמירה חן
18/06/2013 13:41
רוני שלום
מעסיק לא צריך לגעת בימי מחלה שלך
אלה לפנות אותך עם מכתב לבטוח לאומי
המון בריאות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ