פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1129
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
29/10/2013 13:55
במחדה והתחייבתי בחוזה עבודה בו אני מתחייבת לעבוד חמישה חודשים ובמידה ולא יגבה ממני קנס של 1500 שח .. התחלתי לעבוד באמצע חודש אוקטובר עברתי הדרכה 3 ימים במוקד טלפוני ( האזנת שיחות והסבר כללי על החברה) והחלטתי להתפטר כשבועיים אחרי , יומיים לפני סוף החודש התפטרתי . האם אני מחויבת לשלם 1500 שח בכל זאת אם עבדתי בקושי שבועיים וחצי במקום העבודה כולל ״הכשרה״ ?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 14:06
שני שלום,

הקנס בגין ההכשרה אמור להיות סביר ומידתי.
שימרית
29/10/2013 13:12
עד כמה שאני זוכרת מדובר ב-3-4 חודשים בהם קיבלתי 250 ₪ נסיעות. לאחר מכן שולמו לי 500₪ נסיעות. האם מגיע לי החזר רטרואקטיבי? בברכה, שימרית
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 13:16
אם אכן עלות ההחזר המגיעה לך היא 500 ₪ יש לך זכות לדרוש החזר רטרואקטיבי.
אלמוני
29/10/2013 12:38
ב1 לחודש יתקבלו הכנסות לחברה. ההנהלה מתכוונת למשוך עבור הוצאות שונות (ניכויים) סכום אשר לא יאפשר חלוקת משכורות החודש. מה ניתן לעשות כדי למנוע מהמעסיק להשתמש בהכנסות החברה למניעים שונים לפני העובדים. והאם זה מותר.
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 13:15
על המעסיק לשלם משכורות לכל המאוחר עד ה- 9 לחודש העוקב אחרת מדובר בהלנת שכר.
איתן
29/10/2013 12:23
הייתי בתאונת עבודה במשך שלוש חודש . נפצעתי במהלך קורס אבטחה , לאחר מכן הלכתי לרופא תעסוקתי שאמר לי שאני יכול לחזור לעבודה , אך עם מגבלות מסוימות , לאחר שהבאתי את תשובתו של הרופא תעסוקתי , המעסיק הודיע לי על גמר עבודה אני משאר שזה פיטורים , עכשיו השאלה שלי היא עם המעסיק נותן לי לחתום על מכתב שמבקש ממני שלא היו תביעות מצדי בעתיד, האם זה פוגע בזכויות שלי ? והאם כדי לי לחתום על מכתב כזה ?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 12:26
שלום,

עדיף לא לחתום על מכתב כזה על אף שמבחינה חוקית חוק קוגנטי גובר על מסמך שכזה. בנסיבות אלו הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיכה
29/10/2013 11:47
בעלי התפטר ממקום העבודה בטענה שהחליט לשנות אורח חיים.
בפועל זה בשל גידול שנמצא לי ,והחלטנו יחדיו שעליו להתפטר בכדאי לעזור לי לצאת מתקופה זו ולאחד את המשפחה, עבודתו אינטנסיבית ונסיעות של 2.5 שעות בכל יום (הנתוח היה כ שבוע לאחר העזיבה)
לשמחתי הבראתי לאחר ניתוח מסובך אשפוז של 10 ימים ושהיה בבית של חודשיים.
מקום העבודה מסרב לשחרר את כספי הפיצויים שצבורים בקופה בטענה כי התפטר לא כדין.
המעסיק ניסה למשוך את כספי הפיצויים מהקופה ,אך שלחנו מכתב התנגדות וכרגע הכסף בקופה.
מה עלינו לעשות על מנת שנבטיח כי הסכף ישאר בקופה ושנקבל טופס 161?
תודה.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 11:57
שלום,

בהתאם לפסיקה חדשה שהתקבלה המעסיק אינו יכול למשוך אוטומטית את הכספים עבור הפיצויים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אלירן
29/10/2013 11:25
עברתי הטרדה מינית מתמשכת במקום העבודה שלי במשך זמן רב, הגשתי תלונה למשרדים (מנהלת משבי אנוש) אמרה שהיא תטפל בזה האדם הוזמן לשימוע לאחר מכן קבל נזיפה.

יחד עם זאת המשיך בהטרדה ואיים עלי באמירה שאתה לא יודע מה היא הטרדה מינית אבל אתה עוד תדע מה היא הטרדה מינית ואני אהפוך את החיים שלך לאפורים! שוב פניתי לגורם המתאים אמרתי להם שוב פעם אני מאויים ואני לא מסוגל לעמוד בזה, התשובה הייתה אנחנו נטפל בזה ונחזיר לך תשובה וכמובן לא קיבלתי כל תשובה כמו כל פעם שדברתי איתם. ולבסוף העיפו אותי ממקום העבודה בגלל אותו אדם!!! מה אני אמור לעשות עכשיו?

פוטרתי ביום ראשון לפני יומיים... מבקש עזרה!
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 11:30
שלום,

אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מורן
29/10/2013 11:21
אני עובדת בחברה מאוד גדולה בהתחלה הייתי מעובסקת במשרה מלאה אחרי זה ירדתי למשרת סטודנט נתנו לי שעות מסויימות לפי מערכת השעות שלי ויום אחד בהיר החליטו שאם בעבר המוקד הייה עובד עד 23 הוא עובד עד 20.00 אפשר לפנות אליהם ולומר שזאת הרעת תנאים זה לכולם לא רק לי
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 11:22
שלום,

אכן בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך הרעת תנאים שכן היקף עבודתכם נפגעת.
מיטל
29/10/2013 11:03
שלום רב.

אני עובדת שכירה במתפרה במצפה רמון מזה כ-10 חודשים אני אם ל-3 ילדים מתחת לגיל 6.

בחודש יוני השנה נפגעתי בעבודה פגיעה בגב ובגינה חלה ירידה בעבודתי. אף קיבלתי חופשת מחלה אך לא ניצלתי אותה כיוון שהמעסיק ביקש ממני להגיע לעבודה באומרו כי צריך אותי לעבודה השוטפת וכי אם נשארים במיטה נהיים יותר חולים.

כך שהגעתי לעבודה כרגיל עם חגורת גב כשאני מקבלת זריקות וכדורים לשיכוך הכאבים, לאחר זאת בחודש יולי כאשר ראה המעסיק כי חלה ירידה בעבודתי החל לשלוח אלי מיילים באומרו כי אני אינני עושה את עבודתי וכי מתעסקת בענייני האישיים, והחל למצוא סיבות מדוע לכעוס עלי ולצעוק ולהשפיל אותי בפני עובדים ולגרום לי להרגיש לא בנוח בעבודה ואף במספר פעמים כינה אותי מטומטמת או טיפשה שאינה מקשיבה ותוך כדי שממשיך לכתוב מיילים בנוסח: את אינך עושה את עבודתך.

כל זה נמשך עד לאוגוסט כאשר באוגוסט הוגדשה השאה כאשר כינה אותי שקרנית ולא דוברת אמת וכי אני זו שעושה בעיות והוא זה שצריך לסבול אותי כביכול ואינו יכול להמשיך כך.

לאחר שיחה עימו הגענו לפשרה כי יפסיק להתנהג אלי כך ולשלוח אלי מיילים ולחפש על דבר שאני עושה לא בסדר ולהפכו לפיל ואני אמשיך בעבודתי הרגילה תוך שמתמקדת בנושאים חשובים שעל הפרק. לאחר זאת יצאתי לחופשת מחלה עקב כאבי הגב ועקב טפילים במעיים מה-1/9 ועד ה-12/9 כשב-5/9 הייתי אצל רופא תעסוקתי לגבי הפגיעה בגב שאמר כי היה אסור לי לשוב לעבודה כלל ואני צריכה להיות במחלה ל-91 ים מיום הפגיעה ועוד 30 ימים.

כמובן לבקשתו של המעסיק לא הארכתי כדברי הרופא התעסוקתי את המחלה אלה שבתי למשרד ב-15/9 בתקופה זו שוב המעסיק החל לחפש אותי על כל דבר ולכתוב לי שוב מיילים מהסוג של את אינך עושה את עבודתך כשאשר למעשה לא עשיתי בעבודה שום דבר שלא נעשה קודם לכן או לא חוקי.

לאחר זאת יצאתי שוב לחופשת מחלה מה-24/9 ועד ה-2/10 כפי דברי הרופא התעסוקתי כשהבנת שהגב שלי לא עומד בעומס העבודה ואינני יכולה לעבוד מה גם שהתחלתי טיפול לטפילים בבטן שגורם לי לחולשה בחילות הקאות וחוסר יכולת לעבוד.

כעת אני עדיין בחופשת מחלה ופתאום מקבלת טלפונים מחברות שחותמות בלשכת התעסוקה ומספרות לי שהתפנתה המשרה שלי וכי שלחו אותן מהלשכה. אני לא קיבלתי שום מידע בעניין מהעבודה ואינני יודעת אף כי כבר פוטרתי למעשה. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות במצב זה? בברכה. מיטל
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 11:10
שלום מיטל,

לפי הפסיקה בעניין לא ניתן לפטר אדם בזמן היותו במחלה שכן מדובר בפיטורים שאינם כדין. כמו כן במצב דברים זה הייתי ממליץ לך לברר עם המעסיק האם פוטרת מעבודתך. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה בכדי לקבל יעוץ מעמיק יותר.
איליה
29/10/2013 10:57
מחודש ינואר 2013 מתקיימת הלנת שכר שיטתית במספר רמות: - עיכוב שכר מעל 10 יום מהתאריך הנקוב - לא נכנס כסף לקופות גמל וקרנות השתלמות מתחילת השנה לרבים מעובדי החברה המצב נהיה בלתי נסבל והם שוקלים לפנות לבוררות בבית דין לעבודה. השאלה היא האם כדאי יותר לפנות בעניין זה באופן קבוצתי? או שעדיף לפנות באופן פרטי? האם העובדים יכולים לפנות לבד או שחייבים עורך דין או נציג של ההסתדרות?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 11:00
שלום,

כפי שציינת אכן באם המשכורת לא משולמת עד ה-10 לחודש העוקב אזי מדובר בהלנת שכר. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה בכדי שנוכל לעמוד על ממדיי הבעיה ובהתאם לכך להפנות אותך לאפיק המתאים.
יאיר
29/10/2013 10:39
אני חולה כבר 3 ימים והמעסיק שלי מבקש שאצלם את הסיקים ואשלח לו בסמס, האם מעסיק יכול לדרוש את הסיקים באמצע המחלה?
יצויין שסגירת השכר אצלנו נעשית ב20 לחודש, ככה שאין לו לחץ לקבל את זה עד הראשון..
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 10:44
לגיטימי לבקש את אישורי המחלה בזמן אמת.
לאה
29/10/2013 09:19
שלום,
חזרתי מחופשת לידה לפני חודשיים, בחוזה שלי מול המעסיק כתוב שאני עובדת במשרה מלאה של 8.5 שעות.
עכשיו כשאני מבקשת לקבל שעת הנקה, המעסיק שלי טוען שאני לא עובדת במשרה מלאה כיון שעל פי חוק משרה מלאה מוגדרת כ 8.6 שעות עבודה +חצי שעת הפסקה כלומר 9.1 שעות.
בנוסף המעסיק שלי טוען שאני זכאית לקבל שעת הנקה רק על הימים בהם אני עובדת את כל שאר שעות התקן במלואם, כלומר 7.5 שעות. ואם יום אחד עבדתי 7 שעות לדוגמא, עבור אותו יום אני לא זכאית לשעת הנקה.
האם המעסיק צודק?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 09:24
שלום,

משרה מלאה מוגדרת כ-43 שעות עבודה בשבוע. את זכאית לשעת הנקה ביום כאשר הנך עובדת במשרה מלאה כאמור.
אריאלה
29/10/2013 08:50
בוקר טוב, מה החוק אומר לגבי צריכה של יותר ימי מחלה ממה שצברתי? עברתי תאונה קטנה, נשארת בבית בין 5-7 ימי עבודה אך צברתי רק 4 ימים.
בתודה מראש
אריאלה
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 08:52
אם מדובר בתאונת עבודה ניתן בעיקרון להגיש תביעה לדמי פגיעה במוסד לביטוח לאומי, אך לא בטוח שזה שווה במקרה דנן לאור תקופת המחלה הקצרה.
אנדראה
28/10/2013 18:27
שלום,

אני עובדת שכירה בנמל אשדוד מזה 6 חודשים. מראש עודכנתי שהמשרה היא של עובדת זמנית - החלפת עובדת שיצאה לחופשת לידה. נאמר לי כי העסקה תמשך גג עד 9 חודשים (מעל 9 חודשים הם יהיו חייבים לקלוט לחברה ישירות לכן העסקה עד 9 חודשים ולא יום אחד יותר). אתמול גיליתי כי אני בהריון בחודש שני. לא סיפרתי לאיש מלבד לבעלי. רציתי לדעת האם מותר לפטר אותי או להפסיק את העבודה שלי בנמל אשדוד למרות הכל, לאור העובדה שאני בהריון?

תודה מראש על עזרתך וההסברים...
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 18:49
שלום,
נכון להיום אסור לפטר אותך בלי אישור ממשרד התמ"ת.
לאחר 9 חודשי עבודה ניתן לסיים את העסקתך בכפוף לחוזה ביניכם.
אנדראה
28/10/2013 18:58
זאת אומרת שבזמן ההריון ניתן יהיה להפסיק את העבודה שלי למרות שאהיה בהריון ... מה שישיאר אותי בהריון ובלי עבודה...?!?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:54
זה נכון. חוזה לתקופה קצובה של פחות משנה לא דורש היתר לפיטורין לפי חוק עבודת נשים.
דימה
28/10/2013 22:45
אחד מכישורי זה נהג משאית. לפני חודשיים בערך התקבלתי לעבוד בתור נהג משאית (רמסע) בחברה לפינוי מכולות ודחסנים.

כיוון שלא הייתי רגיל לשעות העבודה המוקדמות, הייתי חוזר הביתה עייף ותשוש וחסר כח למרות שחשבתי שאני אתרגל לאחר תקופה מסויימת אך נוכחתי לדעת רק לאחר שכבר התחלתי לעבוד שהעבודה הנ"ל לא בשבילי, כיוון שאפילו התנאים הבסיסיים כגון: מנוחה באמצע העבודה שמגיעה לי כחוק נשללו ממני (במיוחד בתור נהג משאית זה ממש חשוב כי צריך להיות ערני ומרוכז מאוד על הכביש) למרות שהמשכתי לעבוד וחיפשתי משהו אחר תוך כדי.

לאחר שעבדתי תקופה של חודש וחצי עשיתי תאונה עם המשאית (זה קרה בתוך אתר מיחזור: נכנסתי בתוך מכולה אחרת כיוון שהכביש היה חלק וננעלו הברקסים).

התקשרתי לסדרן להודיע על המקרה שלאחריו קיבלתי ישר טלפון מהמעסיק לבירור המקרה. לפני התאונה עצרתי בצד לא רחוק מהמקום בכדי לנוח כיוון שלא יכולתי להמשיך עוד לנהוג עקב עייפות ותשישות מצטברת בשל שעות נהיגה רצופות ללא מנוחה.

בטלפון המעסיק אמר לי: "שחושד שאני עובד בעוד מקום עבודה בלילות כיוון שלא יכול להיות שאני כל הזמן כל כך עייף ושלא הגיוני שאני אעצור בצד לנוח ושהוא לא שמע דבר כזה בכל שנותיו בעסק" ((הוא חזר על זה עשרות פעמים).

מובן שכל זה פרי דימיונו שאני עובד בעוד עבודה בלילה לאחר שהייתי קם כל יום ב-6:00 כולל שישי. לאחר שהחזרתי את המשאית למגרש, נסעתי למשרדים של החברה לחתום על דו"ח תאונה. שבוע למחרת נודע לי שפוטרתי שוב פעם בטענה חוזרת ונישנת "שלא מתאים לו בן אדם שעובד בשתי עבודות".
במשך כל התקופה מהרגע שקיבלתי את המשאית היו בא ליקויים כגון: חלון הנהג לא נסגר, שני פלסטיקים מעל המנורות איתות הקידמיות שבורות, ג'ק אחורי כל הזמן יורד לריצפה תוך כדי הנהיגה (מין זרוע הידראולית קטנה מאחורי המשאית שניתן להוריד ושתיתן גיבוי מהריצפה תוך כדי העמסת משאות כבדים, מנורת חוסר לחץ אוויר בגלגלים דולקת, מנורת שחיקת רפידות הברקס מהעומס דולקת).

כל התקופה שעבדתי פניתי גם לסדרן וגם למעסיק ש"ניפנפו" אותי בתירוצים בגון: "כן, עוד מעט נשלח לתיקון", "שבוע הבא", "לאחר שיסיימו במוסך עם המשאית הנוכחית" וכ"ו...
לאחר שבדקתי את חשבוני, ראיתי שקיבלתי משכורת הרבה מאוד פחותה ממה שסוכם בהתחלה (במקום 7000 נטו, 1300).

מבירור עם המעסיק ההורדה בגין השתתפות עצמית על התאונה.

בתחילת העבודה חתמתי על הסכם עבודה אישי שבו יש סעיף על השתתפות עצמית (כנראה שלא קראתי לעומק את ההסכם וגם לא הוסבר לי בבירור על סעיפיו כולל הסעיפים ה"דרקוניים") האם ההסכם הזה חוקי ומי קובע את גובה השתתפות העצמית?

באחד מסעיפיו של החוזה רשום כך: "הואיל ותפקיד העובד הנו תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, מוסכם כי לא תחולנה על העסקתו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, והעובד לא יהיה זכאי לכל תשלום נוסף על המשכורת בגין עבודתו מעבר ליום העבודה הרגיל"
האם סעיף זה חוקי מבחינת חוקים של מדינת ישראל? כיוון שלפי מה שידוע לי (יכול להיות שאני טועה) יש שעות מנוחה ועבודה ברורים?

אם עדיין לא אוכל לתבוע את החברה בגין הורדה לא חוקית כיוון שחתמתי על טופס השתתפות עצמית בזמן תאונה
האם אוכל לתבוע על הרעה בתנאי עבודה (שלילת שעות מנוחה) וסיכון חיי בגין מסירת ציוד מקולקל (משאית עם הרבה תקלות)?

אודה אם תוכלו להפנותי לעורך דין שמטפל במקרים מהסוג.

תודה מראש!
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:43
ניתן לתבוע שעות נוספות. ניתן לתבוע את ההשתתפןת העצמית.
הילה
28/10/2013 20:20
אני עוזבת את העבודה עקב העברת דירה מהצפון למרכז בשבוע האחרון לעבודתי החליטה הבוסית לשנות לי את שעות העבודה שלי שסיכמנו מראש כיצד עלי לנהוג?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:38
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בנושא.
מיקי
28/10/2013 21:49
עבדתי בחברה בע"מ כשנתיים וחצי ב22.8.13 המעסיק פיטר אותי ברחוב לעיני עוברים ושבים לאחר שעות העבודה ללא כל שימוע .מכוון שעזרתי לחבר שעובד כעצמאי . ללא קבלת כל תמורה שהיא מצידו אלה כטובה.
ב25.8 הגעתי לקבל את מכתב התפטרות ולאחר מכן הלכתי לרופא לקבלת טיפול עקב בעיות בגב שקימות אצלי כבר זמן רב קיבלתי ימי חופשה לחודש ימים והתברר שיש לי בקע בגב שלחתי למעסיק את כל אישורי המחלה .לאחר סיום יחסי עובד מעביד דרשתי לקבל את הפיצויים שמגעים כחוק והתחלתי לחתום בלשכה לאחר כשבוע מצאתי עבודה אצל המתחרה ומאז אני שם היום קיבלתי מכתב הודעה והתראה מעורך דין אשר מתריעה בי לחדול מלמסור סודות לגבי פסי היצור ושיטות העבודה שלה אני כולה מסגר שבונה מרכבים . כמו כן עוד תשעה סעיפים המאשימים אותי בכל מיני שקרים של נזק ללקוחות שלו למלגזה שאין לי בכלל רשיון לנהוג עליה והוא היה דורש ממני לנוהג עליה ועל משאיות שאין לי עליהם היתר נהיגה וגם בהם היה דורש שהנהג כמו כן הוא הודיע שהוא תובע אותי ב100000 ש"ח בגין נזקים שקרו ושיקרו לו כתוצאה כביכול מהתנהגותי . כמה חודשים לפני הפיטורים קיבלתי העלה בשכר ורכב מה זה אומר עלי שאני פגעתי בעסק? מה לעשות להפסיק לעבוד אצל המתחרה ?אני בעל משפחה. סליחה על החפירה
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:49
סביר להניח שאין לו באמת אפשרות להגביל את התעסוקה בשום דרך. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין.
חן
28/10/2013 21:08
האם מעסיק רשאי להפריש 60%-70% בלבד מהשכר לטובת פנסייה ופיצויים ? גם כאשר זה הוגדר בחוזה . האם החוק לא מחייב אותו להפריש 100% מהשכר לטובת פנסייה ופיצויים.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:45
השאלה כמה הוא מפריש האם יש חובת הפרשה ספציפית או לפי צו הרחבה והאם הוא עומד באמור בצו ההרחבה הכללי.
נסים
28/10/2013 17:58
צברתי 90 ימי מחלה ועברתי ניתוח ואני בתקופה שאני מנצל את 90 ימי המחלה. האם המעסיק חייב להמשיך ולצבור לזכותי עוד ימי מחלה וחופשה שנתית בתקופה זו האם התשובה תשתנה לאחר ניצול כל יתרת ימי המחלה הצבורים?

האם הכלל הוא שכל עוד קיימים יחסי עובד מעביד הצבירה גם של ימי מחלה וגם חופשה חייבת להימשך?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 18:01
אכן המקסימום שניתן לצבור הוא 90 ימי מחלה.
באם מנוצלים כל הימים האלה הצבירה מתחילה מחדש.
חיים
28/10/2013 17:02
חישוב יום מחלה נעשה לפי המשוואה של שכר לחלק ל-22 יום או שכר חלקי ל-30 יום ? אודה לך על התשובה על מנת שאוכל לחשב ולבדוק האם השכר שלי בתקופת המחלה שולם כחוק, עקב היעדרות מהעבודה כמה פעמים בחודשים האחרונים בגלל מחלה (באישור רופא).

תודה מראש עבור ההסבר.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:15
על היום הראשון אין זכאות לתשלום, יום השני והשלישי 50% מהשכר היומי הרגיל ומיום הרביעי ואילך 100%.
חיים
28/10/2013 17:24
כן,

את זה קראתי באתר שלכם כבר. השאלה האם החישוב של שווי יום מחלה הוא השכר לחלק ל-22 יום (ימי עבודה בחודש) השכר לחלק ל-30 יום (חודש קלנדרי) ?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:27
השכר לחלק ל-22 ימי עבודה.
בנימין
28/10/2013 17:07
יש לי חברה בע"מ שיש לי 50% מניות בחברה ואין לי הסכם שותפות עם שותפי יש לציין שאנחנו שני שותפים. האם אני יכול למכור את מניותיי ללא ידיעתו או הסכמתו של שותפי? מקווה שעורך דין מטעמכם יוכל להנחות אותי בנושא.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:25
בנימין שלום,

יש להפנות את השאלה לפורום של דיני חברות/דיני שותפות.
מתמחה בהריון
28/10/2013 17:06
שלום רב,

הנני עובדת במהלך 6 השנים האחרונות בחברה מסודרת במשרה מלאה בתחום מכירות , במהלך 4 החודשים הקרובים אני נאלצת לעשות התמחות בבית חולים כחלק ממסלול הכשרה כדיאטנית קלינית.

במהלך ההתמחות לא אוכל להמשיך בעבודתי בחברה באופן מלא ולכן שכרי יפגע מאוד היות ובתקופת ההתמחות הנני עובדת בבית חולים ללא תמורה כחלק ממסלול לימודים.

מיותר לציין שהיות ודמי הלידה מחושבים כממוצע של 90 יום לפני הראשון לחודש של היום הקובע. עובדה זו תקטין משמעותית את דמי הלידה שאהיה זכאית לקבל היות וחודשים אלו של ההתמחות הינם החודשים האחרונים של תקופת הריוני.

תאריך תחילת ההתמחות בבית החולים הינו תאריך קשיח ביותר ונאלצתי לחכות שנה שלמה בכדי להתחיל את ההתמחות הנ"ל. לאור האמור לעיל ברצוני לשאול האם אין דרך למנוע את הפגיעה הצפויה בדמי הלידה להם אהיה זכאית. בברכה מתמחה בהיריון
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:52
לא ברור מה אורך תקופת ההתמחות. באם מדובר בשנה שאז דמי הלידה הניתנים על סמך השכר בשנה זו יהווה את בסיס החישוב.
מיכל
28/10/2013 17:05
שלום רב ילדתי בחודש ספטמבר. מיום 29/7/13 שהיתי בחופשת מחלה בתשלום. הביטוח לאומי טוען כי מאחר והייתי בחופשת מחלה מיום 29/7/13 הם מחשבים את דמי הלידה לפי חודשים 4-6/13 (יצויין כי בחודש 4 שהיתי בחופשה ללא תשלום לצורך לימודים לבחינות לשכה).

לטענתם, לא מחשבים את דמי הלידה לפי החודשים בהם שהיתי בחופשת מחלה (בתשלום) אלא את ה- 3 חודשים לפני כן כמו גם מאחר והמחלה התחילה ביום 29/7/13 גם עפ"י חודש זה הם אינם מחשיבים. האם הדבר נכון מבחינה חוקית?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:22
דמי הלידה מחושבים כממוצע של 90 יום לפני הראשון לחודש בו הפסקת את עבודתך.
איניוו
28/10/2013 16:12
פוטרתי ממקום עבודה לאחר שעבדתי שם כמעט שנתיים עברו שלושה חודשים ולא קיבלתי את הפיצויים שמגיעים. יש לי הרגשה כי הפיטורים שלי נבעו בגלל מניע של אפליה על רקע עדתי. אמרו לי ולעוד 2 עובדים שמפטרים אותנו בגלל קיצוצים, אבל בפועל פיטרו אותי ועוד 2 עובדים אתיופים בלבד. אף אחד מאיתנו לא קיבל את הזכויות שלו כולל פיצויים ושאר התנאים שמגיעים לעובדים מפוטרים. רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 16:19
הנך זכאי לפיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת וגמר חשבון של חופשה והבראה.
כמו כן באם אכן פיטרו 3 עובדים מאותה עדה ייתכן וניתן יהיה לבסס טענה בדבר חוסר שוויון הזדמנויות בעבודה.
צור קשר עם משרדנו לטיפול בנושא.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:15
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
ניר
28/10/2013 16:10
הנני נמצא בתהליך סיום עבודה לאחר 15 חודשי עבודה בפועל כעובד שכיר של חברה פרטית בע"מ מאזור נתניה. אני מעוניין בזאת לדעת ולהבין את זכויותיי בנושא כיוון שקיים חשש שאינני מקבל את התגמול הראוי מצד המעסיק. פניתי אל מנכ"ל החברה אבל מאחר ויש לי איתו קצר בתקשורת, אני לא ממש סומך על התשובות שלו. אשמח להבין מכם באילו נקודות עלי להקפדי ולבדוק כי משולמות לי מלוא הזכויות שלי, אחרי שפוטרתי אתמול ואני צפוי להמשיך לעבוד עד ה-5 לנובמבר באופן רשמי.

תודה והמשך יום נעים.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:14
הנך זכאי לפדיון ימי חופשה דמי הבראה ופיצויי פיטורים.
ליאת
28/10/2013 16:06
שלום

אני כרגע בשמירת הריון, אני לא מעוניינת לחזור למקום עבודתי, אם אני מודיעה מיד אחרי הלידה שאני מתפטרת עקב רצוני להישאר בבית ולטפל בתינוק, האם יש צורך לציין זאת במכתב הפיטורין שלי?

מכיוון שאמרו לי שהמכתב הזה צריך להישלח לביטוח לאומי שבו אני מציינת שאני לא חוזרת לעבודה עקב רצוני לטפל בילדה.

האם ביטוח לאומי יכול לאשר לי אבטלה כבר מרגע הפיטורים?

האם יש דרך אחרת לקבל אבטלה חוץ מלהמתין 90 יום?
תודה
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:12
ליאת שלום,

ניתן להתפטר תוך 9 חודשים מלידה למען טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים, אך יחד עם זאת עלייך לחכות 90 יום לצורך זכאות לדמי אבטלה.
דנית הרופא
28/10/2013 15:43
בס"ד

שלום,

אני רוצה להתפטר מרצון כיע נמאס לי ממקום העבודה. יש לי בת בת 8 חודשים וחצי. כאשר חזרתי מחופשת לידה שינו לי את התפקיד בהבטחה שלאחר חודשיים ישבו איתי כדי לראות איך יוכלו להעלות לי במשכורת ועד היום כלום! האם מגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת ממש בימים האלה??

קיבלתי הצעה לעבוד בתפקיד אדמינסטרטיבי (כמו היום) רק במקום עבודה אחר עם שכר טוב יותר ופחות שעות שיעזרו לי להיות יותר זמן גם בבית עם הבת שלי. השאלה האם מגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת.

תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 15:50
מגיעים לך פיצויים לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים.
רצוי כי תפעלי בזריזות.
יורם
28/10/2013 15:26
אני עובד באתר שבתקופת החורף העבודה יורדת,הוותק שלי בעבודה 6 שנים,האם ישנה אפשרות לעבור לעובד עונתי? כאשר אין התנתקות עובד מעביד וכל הזכויות נשמרות והיציאה לחל"ת תהיה 4 חודשים.
האם יש אפשרות לשנות את חוזה העבודה ללא פגיעה בזכויות
ולהרשם בדמי אבטלה.
אני מעוניין להציע זאת למעביד שלי ,אבקש עזרה לפני שאני מציע את השינוי.
תודה,
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 15:49
הזכות לחל"ת הינה אך ורק בהסכמת המעסיק.
אדווה
28/10/2013 15:13
משכורת חודש ספטמבר 2013 לא הגיעה אליי למרות שחודש אוקטובר כבר כמעט נגמר. בסוף חודש ספטמבר, המעסק פיטר אותי בגלל שלא הסתדרנו. למעשה עבדתי, כולל ימי הודעה מוקדמת, כל חודש ספטמבר במלואו! מגיע לי שכר מלא והמעסיק דוחה אותי בכל מיני סיפורים. שלחתי לו מכתב רשום ובדואר אלקטרוני והוא לא ענה בכלל. המדובר על משכורת של 6500 ש"ח + עוד כמה מאות שקלים על פדיון ימי חופשה. מה עושים אחרי ששולחים מכתב ולא מקבלים תשובה? אני חייבת את הכסף במיוחד עכשיו שאני בלי עבודה...
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 15:24
אדווה שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בנושא.
שירה
28/10/2013 14:48
במשרד שלי לא משלמים על שעות נוספות. אני עובדת משרה מלאה.
מה קורה בחודש שיש בו למעלה מ-21 ימי עבודה? האם אני צריכה להמשיך לעבוד 8.5 ביום כך שאעבור את ה-186 שעות חודשיות ללא תמורה כלל או שעלי לעבוד 186 שעות בלבד בחודש ופשוט לא להגיע לעבודה ביתרת ימי החודש?
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:55
באם הנך עובדת 5 ימים בשבוע אז יש לשלם גמול שעות נוספות לאחר 9 שעות עבודה ולאחר 43 שעות שבועיות.
הבדיקה היא יומית ושבועית ולא חודשית.
תהילה
28/10/2013 14:45
שלום רב,

אני עובדת שכירה במשרד של חברה פרטית, אני רוצה לציין שאני הבת היחידה שעובדת כאן וכולם חוץ מבעל הבית ואחיו, ערבים.

כשהתחלתי לעבוד לפני יותר משנה, היה לי שירותים מסודר עם מפתח שהיה שייך רק לנו.

הוא תמיד היה מלוכלך אף פעם בעל הבית לא דאג לשירותי ניקיון...

לפני יותר מחצי שנה , מישהו השכיר את המבנה לידנו וכך השירותים שהיו שלנו, הפכו להיות שלו.

ככה יותר מחצי שנה אני נאלצת ללכת רחוק ברגל בערך 10 דקות הלוך ו-10 דקות חזור בשביל להתפנות או להתפנות בשירותים של פועלים שיש כאן והם מ ז ע ז ע י ם ברמה של לכלוך ואפילו הדלת לא נסגרת וזה בלתי נסבל!

כל כמה ימים אני שואלת את הבוס מה קורה וכל פעם הוא ממציא לי תירוץ אחר.

אני מרגישה מבוזה שאני צריכה לדרוש כ"כ הרבה פעמים משהו כ"כ מינימלי ואני לא יודעת מה לעשות איך להמשיך? האם להתפטר? ואם כן, האם אני זכאית לקבל פיצויים? אני עובדת כאן שנה וחודש.

אשמח לתשובה, תהילה.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:54
לפי חוק המעסיק מחויב לספק לעובדיו תא שירותים תקין.
ייתכן ובית הדין יכיר בנסיבות כמצדיקות התפטרות כדין מפוטרת.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ