פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא מסתבר שפיטרתי עובדת בהריון - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
מסתבר שפיטרתי עובדת בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
04/11/2013 23:35
ערב טוב

אני בעלים של חברת ניקיון. העסקתי עובדת סודנית פליטה בעבודות ניקיון ואחרי שהפסדתי מכרז מול גוף גדול פיטרתי אותה אחרי שעבדה אצלי 8 חודשים ושלושה שבועות. אתמול, אחרי שלושה וחצי חודשים קיבלתי מכתב מארגון קו לעובד, שדורשים שאני אחזיר אותה לעבודה כי היא היתה בהריון בזמן שפיטרתי אותה. כמובן שלא ידעתי על ההריון ופיטרתי אותה עם עוד 2 עובדים אחרים אחרי ההפסד במכרז ובגלל שלא היתה לי עבודה לתת לה.

רציתי לדעת האם אני מחוייב לפי חוקי העבודה להחזיר את העובדת לעבודה בגלל שהיא בהריון??

מה אני אמור לעשות במצב כזה, בהנחה שממש לא מתאים לי להכנס לתביעות משפטיות שאני מאד מקפיד להמנע מהן ותמיד דואג לרווחת העובדים... אשמח לעצה טובה מעורך דין מטעמכם!
05/11/2013 01:59
ניראל תתבייש לך. בושה וחרפה להביע גזענות במסגרת פורום של זכויות עובדים. אני מקווה שימחקו את ההודעה העלובה שלך איש קטן.
05/11/2013 08:04
באם פיטרת עובדת בהריון ראה בפיטורין בטלים והחזר אותה לעבודה במידית. לאחר שקול פניה למשרד הכלכלה במידת הצורך ובהתאם לנסיבות.
05/11/2013 08:52
בוקר טוב,

ראשית, תודה על התשובה (ואכן כדאי למחוק את ההערה הגזענית לדעתי). אני מקשה מתוך היגיון ברשותך:

הרי גם העובדת עצמה כנראה לא ידעה אודות הריונה בעת שפיטרתי אותה. רק אחרי תקופה ארוכה מאד מאז הפיטורים הגיע אלי המכתב של ארגון קו לעובד. לא היא ידעה על ההריון ובטח שלא אני ידעתי על הריונה, כך שפיטרתי עובדת לכל דבר ועניין ולא פיטרתי עובדת בהריון נכון ליום פיטוריה.

האם גם במצב הדברים ולאור הנסיבות שתיארתי אין לי ברירה אלא לקבל אותה לעבודה בחזרה?
05/11/2013 08:55
שלום,

עליך להחזיר אותה בחזרה לעבודה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מסתבר שפיטרתי עובדת בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ