פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 733
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותי
11/09/2015 13:57
יצאתי לחלת כפוי. לפני תום התקופה מצאתי עבודה חדשה. המעסיק הראשון דורש החזר בגין ביטוח לאומי ששילם עבורי בתקופת החלת. האם אני צריכה לשלם לו?
אנונימי
11/09/2015 12:34
שלום וברכה
אני עובד מלון מזה כארבעה חודשים והיום התוועדתי לכך שעל המעסיק שלי לתת לי "הודעה בכתב המפרטת את תנאי העבודה ונקראת "הודעה לעובד"." שמעתי כי במקרה ולא ניתנה הודעה כזו המעסיק מחוייב לשדלם פיצויים היכולים להגיע ל15,000 ש"ח.
גיא
11/09/2015 10:12
שלום, אני מועסק בחברת אבטחה החל מ 1.9.14 ועובד במרכז קליטה של הסוכנות היהודית.
בתאריך 29.7.15 זומנתי לשיחת בירור עם קב"ט הסוכנות היהודית והוחלט לפטר אותי מן העבודה במרכז הקליטה.
אני עדיין מחכה למכתב פיטורים רשמי מחברת האבטחה (טכנית- אני עדיין עובד בחברת האבטחה, מעשית- אני מובטל), אך איני מקבל מכתב שכזה ונציגי החברה מתעלמים כרגע מהודעותיי. מה ניתן לעשות? האם אני זכאי לפיצויי פיטורין (עברה כבר יותר משנה מיום תחילת העסקתי בחברה)?
דורון
10/09/2015 03:23
שלום.

אני מועסק בבית קפה שהבעלים לא מוכנים להשקיע בו יותר מידי.
תנאי העבודה גרועים.
"איך אתה מסוגל לעבוד בחום כזה" שואלים אותי לקוחות שתמהים מדוע לא מחליפים את מערכת המיזוג ששבקה חיים. "סיים איתי ותן לי ללכת, החום כאן משהו" אומר לי לקוח אחר.
המכונות מוסיפות לחום והטאבון, אוי הטאבון, לגמרי גומר אותי.

בשבועיים האחרונים עובד משמרת הלילה החל להגיע מאוחר יותר בכ-4 שעות לאחר שמצא עבודה בבוקר ואז המעסיק החליט שעליי לספוג את זה והוטל עלי לעבוד ארבע שעות נוספות תחת החום הבלתי נסבל. האם עלי להסכים?

תודה מראש.
עורך דין
10/09/2015 18:50
שלום דורון

אינך חייב להסכים לכל שינוי התנאי העסקתך אם אינך רוצה. בטח שלא להוספה של 4 שעות - המעסיק לא יכול לכפות זאת עליך. מאידך, אם תסרב הוא יוכל לפטר אותך.

מעבר לכך, המעסיק צריך לדאוג לתנאי עבודה הולמים לכל עובדיו. ועצה קטנה: מעסיק שלא מתקן את המזגן בבית קפה כנראה לא ממש אכפת לא מהעסק שלו... ולכן אולי הגיע הזמן לחפש מקום עבודה חדש.

בהצלחה ושנה טובה
דורון
10/09/2015 23:17
תודה, ועוד משהו קטן-גדול:

הערב ניגשתי למעסיק וביקשתי ממנו שימי החג בשבוע הבא אז העסק יהיה סגור יהפכו לימי חופשה בשבילי (טרם לקחתי ימי חופשה השנה) בתגובה הוא החל לעקם את האף והתחיל לזלזל "כן, לך מגיע הכל, הכל מגיע לך" כאומר "אתה מבקש יותר מידי".

לסיכום: כיצד אני אמור להתנהג?

תודה רבה על העזרה.

כיצד אני אמור להתמודד עם הההתחמקות הזו. אני די בטוח שאתחיל להתעקש חזק הוא יתחיל להאשים אותי בכל מיני טענות שכאילו "דפקתי שעות" נגד רצונו.
ובכן, בחורף עבדתי שעות נוספות מרצוני (ללא תשלום ע"פ החוק עבור שעות נוספות) המעסיק שניהל אז את העסק עם שלט רחוק לא עמד בפני, אך לאחר מכן השמיע באוזני אחרים שעשקתי אותו כשהחלטתי לעבוד שעות נוספות. (אז תנאי העבודה היו טובות בהרבה)
דורון
10/09/2015 23:20
ההודעה התבלגנה קצת. סליחה.
פיטורין
נירה
10/09/2015 21:40
היי אני עובדת בחנות בגדים 4שנים...ביקשתי העלאה בשכר ולא קיבלתי.אז אמרתי לה שתפטר אותי ואמרה לי בסדר..שלחה לי הודעה שהמכתב שלי מוכן ולבוא לקחת אותו אבל היא רוצה שאחתום על מעבר למכתב שאין לי כל תביעות נגדה!
ושהיא תשלם לי על החודש משכורת. ותשלם לי על השנה שהתחלתי לעבוד אצלה פנסיה שהיא לא שילמה...ושהפיצויים שלי נמצאים בביטוח של הפנסייה...ואכן ביררתי דרך הראל ואמרו לי שיש לי פיצויים שם 5400שקל שאפשר להוציא אותם.וכששאלתי אותה שמגיע לי חודש בשנה פיצויים אמרה לי לא.הפיצויים נמצאים בביטוח של הפנסייה...בנתיים לא הלכתי להביא את המכתב פיטורין.והאם זה נכון שלא מגיע לי פיצויים חודש בשנה?
ומה לעשות אם היא תכריח אותי לחתום על מכתב שאין לי תביעות נגדה.אחרת לא תיתן לי מכתב פיטורין...
אשמח לתשובה בבקשה...תודה
אילנה
10/09/2015 20:59
שלום. התחלתי לעבוד במאפיה שפתוחה רצוף. ישנם ימים שאני עובדת משמרת בוקר/ערב 9 שעות למשמרת. בסופש אני עובדת שתי משמרות רצוף. האם המשמרת השניה היא בתשלום של 125% או שעתי רגיל.
מה הדין לגבי השעות מעבר ל-9 שעות במשמרת.
תודה
אורי
10/09/2015 20:12
עבדתי במלצרות במשך תשעה חודשים ולאחר מכן יצאתי לחופשה בת שלושה וחצי חודשים .
לא קיבלתי מכתב פיתורין וכשחזרתי לעבודה התחילו לי את הוותק מחדש בטענה שאם זאת חופשה מעל שלושה חודשים אני לא זכאי להמשיך בוותק שצברתי, האם זה נכון?
הילה
10/09/2015 19:36
התחלתי לעבוד ב-1.7 במשרד אדריכלות קטן של בעל העסק, אשתו ועוד 2 עובדים.

מההתחלה הדברים היו נראים לי מעט בעיייתים. כמה פעמים הייתי צריכה למלא טופס 106, כמה פעמים לרשום לאן אני רוצה להעביר את הפנסיה, כמה פעמים לרשום לאיזה חשבון בנק המשכורת נכנסת וכל מיני דברים כאלה.

כמה ימים לאחר ה-10 לחודש [שעדיין לא שולמה לי משכורת] הוא הביא לי תלוש שכר לדוגמא כדי שאני אבין על כמה המשכורת עומדת להיות [כי הבנו שלא דיברנו על אותם הדברים ואין שום חוזה נורמלי שנחתם, השכר שם פתוח לפיענוח בין ברוטו לנטו למרות שבראיונות עבודה, 3 במספר אצלו, כל הזמן חזרתי ואמרתי כמה אני דורשת ואמרתי והדגשתית שמבחינתי זה נטו], כשראיתי את התלוש שכר לדוגמא הזה כמובן שהתפטרתי כי זה ממש לא מה שסגרנו וקבענו שאני ממשיכרה לעבוד עד סוף אוגוסט מטעמי נוחות של שני הצדדים.

המשכורת שולמה לי רק ב-17.8! בצ'ק ללא תלוש ורק בגלל שכל יום שאלתי אותו מה קורה עם זה.

גם היום - 9.9 עדיין לא קיבלתי משכורת על החודש הקודם וכשאני מתקשרת לשאול אותו מה קורה עם זה כי הוא היה צריך לסדר את הכל אצל הרואה חשבון ולהוציא לי תלושי שכר נורמליים על החודשיים שעבדתי אצלו - הוא בעיקר ניפנף אותי בטלפון וכשאמרתי לו שהדברים צריכים להסתדר עד מחר כי אחרת זו הלנת שכר כמו בחודש שעבר אז הוא אמר לי שלא לדאוג ואם לא מחר אז זה יסתדר בקרוב.

התקשרתי למשרד רואי חשבון במטרה להבין איפה זה עומד, הם נפנו אותי, אמרו לי להתקשר אליו.

מה אני עושה עם זה?!יש סיבה לחוק הזה שצריך לשלם עד תאריך מסויים בגג של הגג.

אני כבר לגמרי מיואשת ואני לא יודעת מתי אני אראה את המשכורת שלי ממנו ואם היא בכלל באמת תהיה כמה שהוא צריך לשלם לי.
מ.א
10/09/2015 19:34
היי,
לפני כמה ימים ילדתי בשעה טובה. רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי לקבל תשלום עבור חופשת הלידה.

בנוסף הייתי בתקופה של שמירת הריון ולא קיבלתי את מלוא הסכום עבור הזמן שהייתי בבית. למי צריכה לפנות לברר? תודה מראש!
יערה
10/09/2015 19:31
אני עובדת במשרה לפי שעות, בחוזה אמורה לעבוד כ-160 שעות חודשיות, 6 ימים בשבוע. בפועל עובדת כ 180-190 שעות. רציתי לדעת האם מגיעות לי זכויות כמו שעת הנקה אחרי שאחזור מחופשת הלידה? האם יש זכויות שנפגעות בגלל שאני מוגדרת כעובדת שעתי לא כמשרה מלאה?

תודה וחג שמח:)
ליאורה
10/09/2015 19:29
שלום ,
אמרו לי בעבודה ששעת הנקה לא מגיעה לנשים שעתיות (אני משרה מלאה ו-6 שנים בעבודה). רק למי שעובד גלובלי.

אבל שמקום העבודה שלנו בכל זאת נותן לנשים שעתיות שעת הנקה. האם זה נכון שלשעתיות לא מגיע שעת הנקה?

תודה מראש
עמית
10/09/2015 19:27
שאלה: נכון להיום אני בחופשת לידה עד נובמבר. במידה ואני חוזרת לאותו מקום עבודה אני זכאית לקבל שעת הנקה? במידה ואני עוזבת ומתחילה לעבוד באירגון אחר, האם אני גם לזכאית לקבל שעת הנקה? כשאחזור לעבודה בנובמבר הקטני שלי יהיה בן 6 חודשים בעזרת השם.

אהה ועוד שאלה חשובה... זה משנה אם אני באמת מניקה או לא?
נטליה
10/09/2015 19:23
ניגשתי לחברת כוח אדם במטרה למצוא עבודה במשרה מלאה לאחר חופשת לידה ואבטלה . נאמר לי שיש קורס בעוד מספר ימים שיערך כשבוע ולאחר מכן אכנס למשרה מלאה בבנק כטלרית .(כאשר בחוזה שבכתב צוין שהעבודה היא על תקן מזדמן ז"א אין התחייבות בשעות ימים וכו' ) .כאשר הנציגה של חברת כוח אדם שהיא המנהלת הישירה שלי , הסבירה שיש משמרות ,אך בחודש הראשון ישנו פיחות במשמרות, אך עדיין ישנן . בפועל לא עבדתי חודש שלם לאחר שסיימתי את הקורס בהצלחה ,התקשרתי לנציגה ,וכל פעם היא אמרה לי "אתן לך תשובה מחר, עוד יומיים ... על המשמרות הפנויות שיש לי .. "כמובן בלי חזרה . הייתי אצלם על אש קטנה . הבנתי שמשהו לא כשורה , כי חברה שהיתה איתי באותו הקורס ומאותה העיר כן עבדה מספר מצומצם של משמרות ,לעומתי היתה מציקה לה בלי סוף עד כדי שיחות טלפון כל שעתיים . לבסוף, מצאתי עבודה חדשה.

ממש מספר ימים אחרי יצרו איתי קשר מחברת כוח אדם בטענה שמנסים לאתר אותי כבר שבועיים במיילים !!! ולא מצליחים , עד אז כל ההתקשרויות היו טלפוניות בלבד. הסברתי שהם גרמו לי לעזוב אותם כי לא באמת נתנו לי עבודה כמו שהבטיחו בע"פ .

חברת כוח אדם דורשים ממני שאשלח להם מכתב התפטרות ,לטענתם אני התפטרתי מרצוני החופשי ! והטיפה האחרונה זה מכתב שקיבלתי מחברת כוח אדם שאני מאשרת שהתפטרתי מרצוני החופשי , וטרם התקבל מכתב התפטרות !

חשוב לציין ,חברה שלי שכן הצליחה לגרד מספר משמרות עזבה אותם מהסיבה הנ"ל שלא נתנו לה את המובטח בעת השיחה מול הנציגה (פנים מול פנים) .

(אגב השיחה בוצע לשתינו בעת ובזמן אחד)

שאלתי היא כזאת, האם ישנה עילה להגיש תביעה אישית או אפילו ייצוגית על אי מתן עבודה , כי הרי במטרה זו פניתי לכוח אדם ?
רחלי
09/09/2015 15:03
שלום,

בנאדם שפוטר מעבודתו ו מעסיק הסביר לו שהפיטורים מתחלקים כך שהמעסיק נותן חלק די במיידי והביטוח נותן את השאר. העובד מילא טפסים לביטוח ונאמר לו שזה לוקח עד שלושה שבועות ואז קרה דבר יותר גרוע מישהו שם שכח מהמקרה לא הגיש את הטפסים והעובד לא קיבל את הפיצויים.

לאחר רדיפה צעקות והתחננויות נאמר לעובד שוב למלא טפסים והכי מהר זה ייקח כמה ימים....

יש מה לעשות? מציינת שבין הפיטורים לבין קבלת הפיצויים עברו משהו כמו שלושה חודשים.
עורך דין
10/09/2015 19:20
שלום רחלי

כל עוד המעסיק שילם את חלקו ומחכים לכסף מחברת הביטוח, בגלל טעות של העובד, כל שנותר הו אלהגיש את הטפסים לשחרור הכספים ולחכות בסבלנות.

בהצלחה וחג שמח
נועם
09/09/2015 15:12
סיכמתי עם הבוס שלי לעבוד 3 ימים בשבוע (שני-שלישי-רביעי) החודש בגלל החגים שני ושלישי לא עובדים שבועיים ברצף. הוא ביקש ממני באותן השבועות להגיע רביעי חמישי שישי.

בעצם בסיכום של דבר הוא כאילו לא משלם לי את החגים.
רציתי לדעת אם זה היגיוני שזה יהיה ככה? בעצם מי שעובד משרה מלאה ואני החודש עובדים אותם כמות של ימים ואני מקבלת פחות כי סיכמתי על 3 ימים בשבוע.

מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? כל פעם שיהיה חג הוא יבקש ממני לבוא בימים אחרים ואז חגים לא משלמים לי?!
עורך דין
10/09/2015 19:19
שלום נועם

זה עובד בדיוק לפי מה שאת מסכמת עם המעסיק ולפי מה שכתוב בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה וחג שמח
אנונימי
09/09/2015 15:20
היי אני יודעת שלפי חוק מותר לעבוד אך ורק 12 שעות ביום עבודה, רציתי לדעת מה קורה במידה ואני עובדת ב-2 עבודות, האם מותר לי לעבוד ב-12 בכל עבודה וכל עבודה לגופה או האם ה-12 שעות עבודה זה במצטבר על 2 העבודות...
עורך דין
10/09/2015 19:18
שלום לך

מותר לעבוד ב-2 מקומות עבודה כאשר התשלום עבור שעות העבודה מחושב אצל כל מעסיק בנפרד ובהתאם לקבוע בחוק, כולל שעות נוספות.

בהצלחה
מאי
09/09/2015 15:40
לפי מה שהבנתי, אם מישהו מגיש תביעה בתביעות קטנות/בית הדין לעבודה ויש לו הקלטה של שיחה/פגישה והוא רוצה לצרף את זה כראייה בתיק, אז הוא צריך להגיש את זה לתמלול נכון?

במידה וכן, אז השאלה שלי- איך השופט יכול לדעת מי באמת דיבר בהקלטה?

נגיד מישהו תובע עסק, והוא מזייף שיחה עם חבר, שכביכול החבר מתחזה לבעל העסק.. איך בית המשפט יכול לדעת אם זה באמת בעל העסק בהקלטה או שזה סתם זיוף?
עורך דין
10/09/2015 19:17
שלום מאי

אכן נהוג להגיש את ההקלטה (עותק) בצירוף תמלול מקצועי. מידת הצורך או בהנתן כי הצדדים אינם מסכימים לגבי זהות המוקלטים או מקוריות ההקלטה ניתן לשלוח את ההקלטה לבדיקת מומחה ולקבל חות דעת מקצועית בנושא.

בהצלחה
קניר
10/09/2015 16:43
שלום,
אני עובד במכירות על בסיס חודשי + עמלות
הייתי 4 ימים במחלה ועוד 4 ימים נוספים בחופש
האם על המעסיק לשלם לי שכר 6000 (משכורת חודשי שלי)או בצירוף עמלות תוספת של 2000 שח בממוצע 3 חודשים אחרונים , המעסיק מסרב להכליל את העמלות למחלה ולחופש מה בית הדין פסק ואם אתם מכירה פסיקה אשמח לדעת עליה
עורך דין
10/09/2015 19:15
שלום קניר

המעסיק צריך לשלם לך עבור יום מחלה שכר שאינו כולל תשלום עבור עמלות ומחושב רק לפי שכר הבסיס שלך.

חג שמח ושנה טובה
מירי
10/09/2015 16:59
פוטרתי אחרי שנה וחודש ממקום עבודתי ב18/8/2015
קיבלתי מכתב פיטורין היום הלכתי לקחת את הצ'יק שלי מהמעסיק וקיבלתי את התלוש האחרון של חודש אוגוסט בו עבדתי עד ה18/8
בתלוש קיבלתי דמי הודעה מוקדמת דמי פידיון חופשה .
אני יודעת לפי חוק כשמפוטרים מגיע פיצויים מגיע לי לפי מיטב ידיעתי על סך חודש אחד של עבודה אם אני לא טועה החודש האחרון...זה נכון?

היום המעסיק שלי אמר לי שדמי הודעה מוקדמת זה בעצם חלק מהפיצויים זה נכון? אני חושבת שזה משהו אחד וזה משהו אחר לא?

בתודה חג שמח
מירי
עורך דין
10/09/2015 19:14
שלום מירי

דמי הודעה מוקדמת מהווים תשלום עבור אותם ימי הודעה מוקדמת שמגיע לעובדת שפוטרה בכפוף לוותק את במקום העבודה. במקרה שלך חודש ימים. ולא, אין קשר לפיצויי הפיטורים - זה אמור להיות קצת מעל חודש של שכר מלא במקרה שלך.

זכותך לכתוב מכתב ולדרוש מהמעסיק את מה שמגיע לך לפי החוק.

שנה טובה וחג שמח
מיטל
10/09/2015 17:00
עבדתי כשנתיים בחברה לייצור מזון, בעקבות תאונת דרכים נעדרתי מהעבודה לשבועיים וחצי, ביום שחזרתי לעבודה קיבלתי הודעה כי אני מפוטרת.

יש לציין כי לא הייתה לי מעולם שיחת שימוע ואינני יודעת לגביי התראה מוקדמת מה הזמן שמגיע לי בהנחה שאין לי שנתיים עבודה מלאות אלא שנה ו-11 חודשים.
האם הפיטורין חוקיים?

תודה
עורך דין
10/09/2015 19:13
שלום מיטל

המדובר על הליך פיטורים לא חוקי שכן לא נערך שימוע. מגיע לך חודש הודעה מוקדמת ובכל מקרה, אני ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שכן קיימת אפשרות שכדאי להגיש תביעה נגד המעסיק.

שנה טובה
אנה
10/09/2015 17:02
יש לי שאלה קטנה, יש לי חברה שחתמה על הסכם עבודה מול חברה מסוימת, האם ברגע שהתחלפו הבעלים של החברה החוזה תקף? היא לא חתמה על הסכם עבודה חדש.

שאלה נוספת במידה והייתה הפרה של סעיפי החוזה מצד המעביד האם היא תוכל להתשחרר מהחוזה והוא לא יחייב אותה?

חשוב לציין שהובטח לה במשרה תנאים X ו-Y ובפועל הם לא מתקיימים.

מה ניתן לעשות בעניין?
עורך דין
10/09/2015 19:11
שלום אנה

כל עוד החברה היא אותה חברה וכל עוד לא פוגעים בתנאי העובדה של חברתך אין כל בעיה ולא חייבים לחתום על חוזה עבודה חדש מול המעסיק הנכנס. כמובן שלא ניתן לכפות על חברתך לעבוד עבור מעסיק חדש ואם תנאי העבודה יורעו אין בכלל ספק שמותר יהיה לה להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
ליהי
10/09/2015 17:06
אני עובדת בנמל יפו ולעיתים קרובות עובדת בערב. האוטובוס היחיד שנכנס אל תוך הנמל, קו 37, מסיים עבודתו בסביבות השעה 20:00 בערב, בכל ערב. עם זאת, אני מסיימת לעיתים לעבוד ב21:30, 22:00, 22:30 וכו'.... התחנה הכי קרובה היא כ15 דקות הליכה (לתוך שכונת עג'מי או לשדרות ירושלים). האם במצב כזה, יום חול שבו פשוט הקו מסתיים בשעה מוקדמת משאר הקווים בשאר העיר כי ככה הוא, האם אני זכאית למונית? אפילו לא עד הבית אבל רק כדי לצאת מהנמל? האם זו חובת המעסיק?
עורך דין
10/09/2015 19:10
שלום ליהי

את יכולה ללכת ברגל 15 דקות לתחנת אוטובוס...לדעתי אין זאת דרישה מוגזמת מעובדת.

בהצלחה ושנה טובה
איציק
10/09/2015 13:06
אני עבדתי 10 שעות ביום קבוע במשך מספר שנים , האם בחישוב פיצויי פיטורים צריך להביא בחשבון את השעות הקבועות שעבדתי? תודה מראש ודנה טובה איציק
עורך דין
10/09/2015 19:09
שלום איציק

כמובן שצריך לקחת בחשבון את שעות העבודה שלך בעיקר על מנת להבין את היקף המשרה שלך והזכויות שצברת לאורך שנות עבודתך.

שנה טובה
לילי
10/09/2015 11:46
שלום
ברצוני לשאול
אני אחזור מחופשת לידה אחרי 27 שבועות לאותו מקום עבודה.
אני עובדת כמזכירה שעוסקת בתחום מסוים. האם מותר למעסיק להעביר אותי לתפקיד מזכירה באותו משרד אבל מזכירה של תחום אחר?
אודה לתשובתכם.
עורך דין
10/09/2015 19:08
שלום לילי

על פניו קיימת אפשרות לעביר אותך לתפקיד מקביל, כל עוד תנאי העבודה שלך לא הורעו או השתנו.

שנה טובה וחג שמח
איל
09/09/2015 16:19
אני עובד ברפת שזה ענף חקלאות....

המנהל מקזז פה שעות נוספות.
זה אומר שאם עבדתי ביום ראשון 6 שעות וביום שני 10 שעות. לוקחים לי מהיום השני את ה2 שעות הנוספות וזורקים אותם ליום הראשון כדי להשלים ל8.

קיזוז שעות ב"חקלאות" תקין או לא תקין?
אני יודע פשוט שבחקלאות יש כל מיני דברים ששונים מעבודה במקום רגיל.

מה שקורה פה בעצם זה שאם לא עבדתי חודש מלא הרבה שעות נוספות הופכות לשעות רגילות.
עורך דין
09/09/2015 18:37
שלום איל

אכן העובדים בענף החקלאות מועסקים לפי הסכם קיבוצי וצו הרחבה. ולא, לא ניתן לקזז שעות נוספות - זה לא חוקי.

בהצלחה
איל
09/09/2015 19:46
אוקיי ומה קורה במידה והמנהל מחליט שהוא מעלים את הדפי שעות שבעצם מוכיחים את הקיזוז שלו...

הוא עדיין לא עשה את זה אבל הכל יכול לקרות... יש לו את היכולת למחוק אותם כי הוא גם לא מעביר אותם לחשבת שכר... ככה שאם הוא מוחק לא נשאר גיבוי.
עורך דין
10/09/2015 19:07
שלום איל

חותו של המעסיק לנהל פנקס שעות עבודה ובאין פנקס כזה מכל סיבה שהיא, המעסיק עובר על החוק ומסבך את עצמו...

חג שמח ושנה טובה
רז לוי
09/09/2015 21:29
שלום!
ברשותי קרן פנסיה קיימת התחלתי לעבוד(כחצי שנה) ולא עדכנתי את המעסיק.
הוא לא הפריש לי כספיי פנסיה בכל התקופה הזו כדרוש בחוק, והקרן נסגרה.
המעסיק אחריו לא הפריש מהיום הראשון ובמשך חצי שנה, מהסיבה זו.
מי אחראי לשלם את כספי הפנסיה כשעבדתי אצל המעסיק השני, בחצי שנה הראשונה?
תודה!
עורך דין
10/09/2015 18:44
שלום רז

מאחר ולא היתה לך קרן פנסיה פעילה המעסיק (השני) לא היה צריך להפריש לך כספים לפנסיה לאורך חצי שנת העסקתך הראשונה אצלו.

שנה טובה
רז לוי
10/09/2015 19:07
אז המעסיק הראשון צריך לפצות על כך שהפסדתי את הכספים אצל המעסיק השני?
אני מזכיר שהתחלתי לעבוד אצל הראשון והייתה לי קרן פנסיה מעבודה קודמת כך שהיה צריךצךהפריש מהיום הראשון ולא עשה זאת. הוא מוכן רק לשלם את החודשים שעבדתי אצלו. יש חוק שמסדיר עניין זה?
שני
10/09/2015 19:02
שלום רב אני עובדת בחנות חיות החל מ 11/8 טרם חתמנו על חוזה עבודה, נאמר לי על שכר שעתי של 25 ש"ח לשעה ובמידה ולא הגעתי למינימום מכירות יש השלמה ל 30 ש"ח לשעה.
בנוסף יש בונוסים על מכירות, וצירוף למועדון לקוחות. בסוף כל יום נשלח הודעת SMS עם ההשגים המצטברים.בסוך חודש 8 קיבלתי SMS על הסכום הכללי כולל נסיעות ובונוסים ובפועל הסכום שהתקבל היה פחות 1600 ש"ח בטענה שבגלל שלא הגעתי למינימום שעות הכניסו לי את הבונוס כחלק מהשכר ולא כתוספת. האם זה חוקי??
בנוסף הייתי חולה מס' ימים האם ישחמו לי בגינם גם אם אני מועסקת כחודש??
עורך דין
10/09/2015 19:05
שלום שני

איני יכול לחוות דעה לגבי אופן תשלום הבונוס שלך ו/או השלמת השכר שכן איני מכיר את חוזה העבודה שלך או הסיכומיםפ שאליהם הגעת מול המעסיק. עליך לדרוש לקבל חוזה עבודה כתוב, שאז לא יהיו מחלוקות על השכר והבונוסים.

לגבי ימי מחלה - בחודש אחד של עבודה צברת יום מחלה אחד ולכן לא תקבלי שכר עם נעדרת עקב מחלה - בכל מקרה לא משלמים על יום מחלה ראשון.

שנה טובה וחג שמח
גיא
10/09/2015 10:04
שלום מה קורה? אשמח אם תעזרו לי
הייתי אתל רופא תעסוקתי והוא קבע שאני לא כשיר יותר לעבודה שאני עבדתי בה עד עכשיו.
החברה לא מוכנה לפטר אותי בגלל הסיבה הרפואית בטענה שהם עובדים כחוק.
הם מצפים ממני להתפטר ואני לא מוכן כי אני גם יאבד את הפיצויים וגם אני לא יכול לחתום בלשכה. מה אני יכול לעשות בסיטואציה הזאת?
עורך דין
10/09/2015 19:03
שלום גיא

המעסיק אכן לא מחוייב לפטר אותך. מה שכן, הוא מחוייב למצוא לך משרה הולמת שתתאים למגבלות הרפואיות שלך. אם לא יעשה כן, אתה תוכל להתפטר מהעבודה בדין מפוטר.

בהצלחה ושנה טובה
תום
10/09/2015 08:50
בוקר טוב

אני עובד בחברה כבר שנתיים ושלושה חודשים, ובתלוש המשכורת גיליתי:

1. שלא שולמו לי דמי ההבראה להם אני זכאי.

2. שעדיין ההפסקות הן ללא תשלום (אפילו שלפי החוזה לאחר שנה ההפסקות נחשבות כחלק משעות העבודה ואמור להיות תשלום עליהן)

3. שלא שילמו לי את הבונוס המגיע לי לפי אחוזים אלא בהרבה אחוזים פחות.

פניתי למנהלים הם אמרו שהם יטפלו בזה. למרות זאת, אני בספק אם אכן הנושא יטופל כראוי ואכן יגיע אליי מלוא הסכום המגיע לי. מדובר באלפי שקלים. הייתי גם רוצה לקבל את התשלום על ההפסקות שלא שולמו לי במשך השנה ו-3 להן אני זכאי, כמו כן זה גם אלפי שקלים.

בנוסף לכך יש סיכוי לעוד מחדלים שכאלו גם בקרן הפנסיה שיתכן שאינה משולמת כראוי וזה בבדיקה, וכנראה גם בחודשים אחרים לא שולם הבונוס כראוי.

בתחילת עבודתי בחברה לא הייתי בודק את התלוש משכורת כי סמכתי על המערכת, לאחר פניות שכדאי לי לבדוק, גיליתי שאכן ''נעלמו'' שעות השוות ל-3 משמרות . כך היו קבוע נעלמות 3 משמרות מדי חודש, אך נוהל זה פסק עם חילוף ההנהלה. עם זאת ישנן בעיות אחרות כפי שציינתי למעלה.

הנושאים האלה בטיפול אחרי שהעליתי אותם, אך הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות במידה ואכן לא אקבל את מה שמגיע לי, למי לפנות.

אודה על עזרתכם.
עורך דין
10/09/2015 19:02
שלום תום

1. פנה אל המעסיק ובקש להבין מדוע לא שולמו לך דמי הבראה כחוק.

2. אם חוזה העבודה שלך קובע כי המעסיק צריך לשלם עבור זמן ההפסקה, דרוש ממנו לקיים את תנאי החוזה (בכתב - לא בעל פה לצורך תיעוד).

3. אני מציע שתפנה אל עורך דין לצורך בדיקת החוזה שלך ותלושי השכר שלך, שכן נשמע כאילו המעסיק מקפח אותך ומגיעים לך סכומי כסף ניכרים.

לאחר הפגישה עם עורך הדין תוכל להחליט האם להוציא למעסיק מכתב באמצעות עורך דין או לבדך, בדרישה לממש את אשר מגיע לך לפי החוזה ולפי החוק.

בהצלחה
מעיין
10/09/2015 08:48
היי, רציתי לדעת אם זה חוקי: התחלתי לעבוד לפני שלושה שבועות במקום עבודה חדש והם אמרו שבחגים עצמם לא אקבל תשלום, כי לפי החוק מקבלים עליהם תשלום רק לאחר 3 חודשים של ותק. מכאן, המשכורת החודשית שלי תצטמצם משמעותית. האם נכון? האם חוקי? תודה!
עורך דין
10/09/2015 18:59
שלום מעיין

המעסיק צודק - רק עובדת בעלת ותק של 3 חודשים ויותר זכאית לקבל תשלום עבור החגים.

שנה טובה וחג שמח

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ