פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 423
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורטל
28/08/2017 13:09
האם מותר למעסיק שאני עובדת אצלו כמעט חצי שנה לבטל 5 ימי עבודה מלאים בטענה שאין עבודה?

מדובר על משרד שעובד על לידים, ככה שגם הבונוסים שלי נפגעים וגם כמובן 5 ימי עבודה שמבוטלים לי.

מה החוק אומר?

תודה
דר
28/08/2017 12:55
שאלה בדיני עבודה -

1. האם מותר לעובד להתפטר כשהוא בימי מחלה?

2. במידה וכן - האם ימי המחלה נגרעים מימי ההודעה המוקדמת שהעובד מחויב לתת?

מקווה שתוכלו לענות לי בהקדם. התשובה חשובה, מן הסתם, להמשך דרכי המקצועית.
ליאת
28/08/2017 10:27
ביטוח לאומי אמרו לי מאחר ועבדתי במקום אחרון שלושה חודשים עלי להחתים על טופס אישור מעסיק גם במקום האחרון וגם במקום הקודם.

הבעיה שהמשאבי אנוש במקום הלפני אחרון לא עונים מה עושים במצב כזה?

אני כבר מנסה יותר משבוע להשיג אותם. יש לי טופס עם חתימה של המעסיק שעבדתי אצלם יש לי תלושים.

מה עליי לעשות? לשלוח את מה שיש או אולי לרשום אזשהוא מכתב שמסביר את המצב?
צוקי
28/08/2017 10:26
צריכה עזרה בבקשה יעוץ לבעלי שעבר ניתוח לפני ארבעה חודשים ולא יכול לחזור לעבודה. פנה לביטוח בקשר לאובדן כושר עבודה. מה מגיע לו מביטוח לאומי מבטוח מנהלים מהבוס.

יש לציין שלפני שבועיים התקשרו אליו דחוף לבוא לחתום על אובדן כושר עבודה בטענה שאין לו והוא הלך לחתום וחתם האם הפסיד? עובר עכשיו הליך עם רופא תעסוקתי.

אשמח ליעוץ שלכם ולדעת מה מגיע לו לקבל לפי החוק?

תודה מראש למיעצים
ספיר
28/08/2017 10:07
בוקר טוב

יש לי שאלה קטנה.

בקרוב בעזרת ה' אני מתחילה ללמוד אחיות. אני מתעניינת בנוגע ללכת לחתום אבטלה.

(מעולם לא חתמתי על אבטלה).

אבקש מהעבודה לפטר אותי בשביל שאוכל לחתום אבטלה ישר אבל אם הם לא יסכימו (שזה רוב הסיכויים) , האם אוכל לחתום אבטלה ישר מכיוון שאני סטודנטית עם לימודים אינטנסיבים עם תינוקת? (והלימודים רחוקים מביתי ואני מתניידת באוטובוסים).
חנה
27/08/2017 11:28
אני עבדתי בפרוייקט חינוכי הנפתח בחודש נובמבר כל שנה והמסתיים בסוף חודש יולי.
כך עבדתי שנתיים בשנה השנייה ילדתי בחודש דצמבר וחזרתי למקום העבודה בתום חופשת הלידה שבוע לפני שחזרתי המנהלת הודיעה שהמשרה שהיתי עובדת את לחופשת הלידה לא תהיה לי יותר יש עובדת חדשה וכן השכר השעתי שלי ירד וכן ירדה המשכורת ואמרה שתוסיף לי במקום זה שתי שעות נוספות כפיצוי אך גם זה ניתן לי רק בחודש הראשון אחרי שחזרתי לעבוד וגם פעם כן ופעם לא. כיום הפרוייקט נסגר בסוף חודש יולי ואיני מתכוונת לחזור. איך עלי להמשיך מכן שגם אחד החיסרונות שהחברה בה עבדתי כן הורידה ממני קרן פנסיה אבל לא העבירה את חלקה כחוק. האם כן נפגעו כאן התנאים שלי ואם כן לאיכן עליי לפנות?
עורך דין
28/08/2017 10:02
שלום חנה

המעסיקה שלך עוברת על החוק, שכן ישנה הגנה בחוק לאמהות השבות לעבודה לאחר חופשת לידה, במסגרתה על המעסיק לקלוט אותך לאותו תפקיד ובאותה מסגרת העסקה, כמובן שמבלי לפגוע בשכר שלך. אם המקרה שלך שונה, כפי שתיארת, עליך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
ילנה פולודנב
27/08/2017 11:35
שלום רב.הנני אמא וסטודנטית.עובדת כנציגת מכירות במשמרות.לפי רצונו של הנהלת החברה אנו עובדים 7 ימים בשבוע כאשר יום שישי עד 15:00 אחר הצהריים ושבת החל מ17:00 אחר הצהריים.האם זה חוקי להסיק אנשים בהקף המשרה זה?
עורך דין
28/08/2017 10:00
שלום ילנה

לא חוקי בהחלט. המעסיק מחוייב לכבד את הוראות החוק ולאפשר לעובדיו לקבל יום מנוחה 1 בשבוע לכל הפחות.

בהצלחה
הדר
27/08/2017 11:39
בשנה שעברה עבדתי בצהרון שנמצא בתוך בית ספר ובסוף שנה שעברה החברה לא ידעה האם היא נשארת בבית הספר בגלל מכרז של בית הספר ולכן הם עשו כאילו שיחות שימוע לכל הבנות כולל אותי כמובן ובסוף גם קיבלתי מכתב פיטורים.

כרגע החברה כן ממשיכה בבית הספר ויכול להיות שאחזור לעבוד שם, איך זה עובד מבחינת ביטוח לאומי? אם אני חוזרת למקום עבודה זה נחשב המשכיות? כן? לא? אני קצת (הרבה) מבולבלת!

מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך!

תודה.
עורך דין
28/08/2017 10:00
שלום הדר

כל עוד אין פער של יותר מ-6 חודשים ממועד קבלת מכתב הפיטורים ועד למועד העסקתך מחדש, רצף הזכויות שלך בעבודה נשמר.

בהצלחה
אלכס
27/08/2017 11:40
קצת מוקדם עדין אבל אני לא מצליחה להבין.

נניח שבלידה יהיה לי וותק של 11 חודשים אצל המעסיק, לפניו היה לי ותק (ללא הפסקה, התחלתי לעבוד באותו החודש בו התפטרתי) של 3 שנים.

האם אהיה זכאית לחתום ולקבל אבטלה, או שאני חייבת 12 חודשים אצל המעסיק הנוכחי?

מבחינת פיצויים מהמעסיק, אם אני חתומה על סעיף 14 זה מספיק?

תודה רבה
עורך דין
28/08/2017 09:58
שלום אלכס

אם יש לך וותק בעבודה (מספר המעסיקים אינו רלוונטי) יגיע לך לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום שאותה ניתן לקצר או לבטל בשל התפטרות לצורך טיפול בילד באמצעות שליחת מכתב מפורט למוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
אלדד
27/08/2017 14:54
שאלה בנוגע לפיצויי פיטורין האם חוקי להחתים עובד בחוזה העסקה (כאשר ברור שהעובד יחתום על כל חוזה שיוגש לו, מעסיק גדול אשר מקבל את העובד להתמחות) על כך שלמרות שמופרשים לעובד פיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 14 אם העובד עוזב לפני 4 שנים חלק מהפיצויים יחזרו למעסיק ?
עורך דין
28/08/2017 09:56
שלום אלדד

גם לך כעובד יש זכות מלאה לנהל משא ומתן עם המעסיק לגבי תנאי החוזה ואינך חייב לחתום על כל חוזה המוצג בפניך.

בהצלחה
טובה
27/08/2017 14:56
כמה שאלות:

1) אני עצמאית וסגרתי עסקה בטלפון עם לקוח, אף פעם לא נפגשנו. איפה בעקרון נסגרה העסקה?

2) הלקוח לא שילם וכל פעם יש לו תירוץ אחר, קודם שישלם ב 9 לחודש, אחר כך שיש שביתה בבנק... מורח ולא משלם.
אני חושבת לפתוח לו תיק בתביעות קטנות, האם כדאי לי לפני זה לשלוח לו מכתב התראה או אין צורך בזה שזה הוצאה לא קטנה.

3) האם מנסיונכם יש זכוי שאחרי המשפט אקבל את הכסף או עדיף לא להכנס לכל זה ולשכוח מהכסף.
עורך דין
28/08/2017 09:50
שלום טובה

פורום זה עוסק בנושא דיני עבודה וזכויות עובדים והמקרה שלך, כעצמאית, אינו רלוונטי לפורום. עליך להגיש תביעה אזרחית כנגד הגורם שחייב לך תשלום וללא כל קשר לבית הדין לעבודה מפאת העובדה שאין בינך לבין החייב יחסי עבודה.

בהצלחה
לינוי
27/08/2017 15:00
עובדת במקום עבודה כשלוש שנים. עוד שבועיים אני חוזרת לעבודה אחרי חצי שנה של חופשת לידה + חל"ת וגיליתי שאני בהריון, כרגע בשבוע 11. האם יש להם את האפשרות לפטר אותי או שאסור להם ע"פ חוק? כמה חודשים אני מוגנת מפני פיטורים? והאם אני צריכה לספר להם על ההריון כבר עכשיו או שאפשר לספר כשאחזור?
עורך דין
28/08/2017 09:49
שלום לינוי

סעיף 9(ג)(1א) לחוק עבודת נשים קובע כי חל איסור על המעסיק הן לפטר אשה עובדת והן לתת לה הודעת פיטורים, במשך 60 הימים שלאחר תום חופשת הלידה או לאחר תום ימי ההיעדרות עקב מצב רפואי הקשור ללידה, וזאת ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים.

יש באתר זה כתבה מפורטת על ההגנה החוקית המוקנת לאישה לאחר חופשת לידה. מוטב לקרוא ולהכיר אותה.

בהצלחה
שרית ארפי
28/08/2017 07:22
שלום, אני עובדת כ-4 שנים כמטפלת במעון, כל שנה יש לנו חופש כ-3 שבועות באוגוסט, בעלי חולה במחלה ממארת ולכן בזמן החופשה הוצאתי מחלה על כל שלושת השבועות, מה המעסיק צריך לשלם לי? אני יכולה לקבל גם חופשה וגם מחלה על אותו זמן, מגיע לי שבועיים חופשה מותר לי להוציא מחלה על 3 שבועות? ולקבל על הכל?תודה רבה
עורך דין
28/08/2017 09:46
שלום שרית

ימי המחלה באים במקום ימי חופשה ומתקזזים מיתרת ימי המחלה שצברת.

בהצלחה ורפואה שלמה
סול
28/08/2017 09:36
היי, אני עובדת במלצרות, המעסיק נתן לי למלא טופס 101, אך הוא לא משלם לי בכלל, זאת אומרת, הכסף שאני מקבלת זה הטיפים שהלקוחות משאירים בלבד.
כלומר המעסיק לא מוציא עלי כסף,לא מוציא תלוש ולא שום דבר דומה. כמובן שגם הנסיעות לא משולמות. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי במה אפשר לעשות.
עורך דין
28/08/2017 09:45
שלום סול

המעסיק שלך עובר על החוק. פני אליו בכתב, בקשי לקבל חוזה עבודה מסודר, תלוש משכורת ואת מלוא הזכויות המגיעות לך כעובדת לפי חוק.

בהצלחה
יעקב
27/08/2017 16:21
אשתי עובדת בגן. בחודש יולי זה היה משולב 2 שעות מטעם עיריית ירושלים. בסוף החודש כולם הביאו דוח שעות, והיא הביאה כמובן ביד של האישה האחראית כולם קיבלו משכורת ב-10 לאוגוסט על יולי.

אשתי לא קיבלה עד עכשיו התקשרנו כמה פעמים אמרו שלא מוצאים תדוח שעות ושתשלח שוב, שלחנו שוב אע"פ ש-100 אחוז הביאה לה ביד תדוח שעות! עכשיו אומרים שיכולים להעביר לה רק ב-10 לספטמבר כי לא יכולים להעביר באמצע חודש.

האם יש פה הלנת שכר? יש עילה לתביעה?
עורך דין
27/08/2017 16:42
שלום יעקב

אכן לפי החוק המדובר על הלנת שכר. יש לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולדרוש לקבל את השכר מיד וללא דיחוי.

בהצלחה
אביבה
25/08/2017 19:59
עובדת משק בית (מנקה ) עבדה אצלי 9 שנים והחליטה לסיים עבודתה.
לדבריה בשל בעיות בגב.
האם אני מחייבת לשלם לה פיצויים?
תודה מראש
לאה
27/08/2017 12:33
היא הביאה לך מכתב של רופא תעסוקתי שמציין שהיא לא יכולה לעבוד?
ליטל
27/08/2017 11:24
היי אשמח לעזרה הסיפור שלי מורכב וארוך קצת אבל בבקשה זה דחוף לי.

חזרתי לעבודה אחרי החלד ב1/3 לאחר שלא הארכתי את החלד.

למרבה הפתעתי גיליתי שאני שוב בהריון כחודש לאחר חזרתי אבל ההרגשה מאז שחזרתי היא מרדף והתנכלות בלתי פוסקת כיון שאני אמא ולא כפי שבעבר ויש לי אחריות שונה.

הכל התחיל מכך שלא יכלתי להגיע להרמת הכוסית בערב חג פסח בגלל שלא היה לי בייביסיטר עזוב שלבסוף בוטל אבל קשה לי להגיע אחר הצהריים בעיקר כשאני גרה בנתניה ולא קרוב לצריפין למשרדים כשעידכנתי את אליקו הבוס שלי התגובה הייתה שזה לא לעינין ואני תמיד לא באה מה שלא נכון כל פעם שהיה משהו הגעתי.

לטענתו ולטענת האיש קשר שאני מתנהלת מולו ביום יום אני מחסירה המון נכון היו ימים בהם הילד שלי היה חולה ככל הילדים אף אחד אינו חסין מפני מחלות וגם אני הייתי חולה וכמובן זה נתפס בעין לא יפה בחול המועד פסח ביקשתי חופש ואושר לי רק מה שלא היה בתכנון לצערי חליתי טרם החג ולאורך כל החג הייתי חולה ולא באמת בחופש כמתוכנן הגשתי לו את ימי המחלה שניתנו לי כחוק למרות זאת לטענת אליקו ומה שהוא אמר לי ( אגב לא חוקי ואשמח שתבדוק זאת) בגלל שביקשתי חופש מקזזים לי חופש ולא ימי מחלה מה שלא נכון כלל הסתבר לי מול בירור משרד התמת וכך למעשה ירדו לי ימי חופש במקום מחלה.מה שנוגד את החוק ואין שום זכות לעשות זאת אבל מסתבר שכן לטענתו. לאחר חזרתי מהמחלה אליקו זימן אותי לשיחת בירור בא אמר שאיש הקשר טען שאני לא עובדת ולא עושה כלום מאחרת או יוצאת לבדיקות ולא שבה וכל מיני טענות אחרות הייתי בהלם כי מאף לקוח לא החסרתי כלום והסברתי לאליקו שכנראה בגלל שהוא מעיר לי הערות מיניות ואני עונה לו אז הוא מחליט ״לנקום״ בי אמרתי לאליקו שאני רוצה לדבר עם האיש קשר וכך היה שוחחתי איתו וליבנתי איתו את דבריו או כך חשבתי ובשיחה שאחריה אמר לאליקו שהכל בסדר אבל ההתנכלות לא פסקה היה לי מקרה בו לא ביקשתי לצאת מהעבודה אלא להביא את הילד לעבודה לשעתיים כיון שחמתי המטפלת בילד במהלך היום גיסה נפטר במפתיע והיא נאלצת לצאת להלוויה התשובה שבה נעניתי גרמה לי לבכי אני לפתע צריכה לשקול את מקומי וכנראה שאי אפשר להיות אמא ולעבוד שבעלי יצא לשמור על הילד הסברתי לאליקו שהוא יוצא גם להלוויה ואין מי שיהיה איתו ובסהכ אלו שעתיים אחרונות של יום העבודה. מיותר לציין כמה נפגעתי לבסוף מצאתי סידור עם גיסתי וכך נסגר הסיפור.

בחודש מאי האחרון ביקשתי לצאת לחופשה משפחתית ביולי כיון שבפסח לא יצאנו כי חליתי כאמור חודשיים מראש ביקשתי את החופש אך במקום תשובה מהמנהל שלי קיבלתי תשובה מאיש הקשר שבא והראה לי מייל ממנו שבו אמר לו האם אתה מודע לזה? מקובל עלייך ? אין מי שיחליף אותה
וכך החזיק אותי ללא תשובה במשך שבוע בעוד שלאף אחד ממנהלי הציים מעולם לא פנה לאיש קשר ומעולם לא החזיק את אף אחד מהמנהלים שבוע עד למתן האישור ושוב ההרגשה שבה אני נרדפת לא פוסקת ורק להקשות בכוונה עלי.

במהלך חודש יוני התקשרתי לאליקו וסיפרתי לו על כך שאני קיבלתי המלצה לשמירה כיון שאני מוגדרת בהריון בסיכון גבוה אמרתי לו שבינתיים אני חשה מספיק בטוב כדי לעבוד אך אם אתקע בשינוע רחוק אצטרך את עזרתו אליקו סירב ואמר שמבחינתו שאין אפשרות לסייע ( מה שבהריון הקודם כן סייע)
ובכדי לא להרוס את הצי ולשמור על קשר נכון עם האיש קשר הסברתי גם לו ואמרתי שאני לא רוצה לגרום לפאנצר בעבודה ואעשה כמיטב יכולתי להמשיך בעבודה וכך היה נסעתי וביצעתי מסירות בשיא החום הרמתי בוסטר לבד עם כל משקלו והיותי בהריון ולא התלוננתי פעם אחת אבל מסתבר שלאיש הקשר היו שוב טענות ולי שוב נמאס מהמבטים ומשפטים כגון גדל לך ה.... או ממש גדלו... ולצערי המצב הבריאותי שלי גרם לי להגיע לבית חולים מספר פעמים בתחילת החודש אושפזתי עקב המוגלובין נמוך וקיבלתי ימי מחלה נכון שאלו המון ימי מחלה אך אין לי שליטה על מצבי הבריאותי אני לא מאחלת לאף אישה לעבור את מה שאני עוברת ועברתי בהריון הקודם ללדת ילד במשקל של קילו שלוש מאות בסוף חודש שביעי להתנדנד בין חיים ומוות כדבר הרופאים אין כל ספק שהמעקב עלי בהריון זה הרבה יותר נוקשה וצמוד ומודה לאל על כך.

לאחר שחזרתי מחופשת המחלה אליקו הגיע אלינו לצי לקח אותי לחדר צעק עלי שאני מערבבת את כולם ושאני שקרנית ושאגיע שוב לשיחת בירור מול ניר.

כמובן שדבריו גרמו למתח ולחץ נפשי ושוב הגעתי למרפאה וקיבלתי ימי מחלה ולמרות זאת הגעתי לשיחה עם ניר בא שוב אליקו טען שאיש הקשר אינו מרוצה הסברתי גם לניר שאיש הקשר ממציא שקרים ואליקו מאמין לו וחבל שכך בכל הזדמנות שרק הייתה לי הסברתי לאליקו שאיש הקשר לא מפסיק לקלל אותנו והוא פשוט סוטה ולמזלי יש עדים לכך אתה יכול לשאול את ששירלי ששמעה את הקללות שלו את עידית על המבטים המיניים והערות מיניות זו לא רק טענה שלי בנושא אבל כנראה שאת אליקו זה לא מעניין כמו כן ניר ביקש בשיחה שלנו שאדאג להביא אישור רפואי ובו אני כשירה לעבודה אמרתי לו שאפנה לרופאה ואבקש לצערי שוב ושוב אישפזו אותי ושיחררו אותי וכרגע אני בימי מחלה עד ה1/9 ובמעקב מוניטורי יומיומי לטענת אליקו וניר אני מחויבת להחזיר כרגע את הרכב כי הוא רכב עבודה אגב אין חוק ברור ובתי משפט פסקו כבר בעבר לטובת האישה כיון שאם מעולם לא נלקח ממנה הרכב ולאף אחת אחרת במקום העבודה לא לקחו האישה צודקת ובית המשפט הטיל קנסות על מקום העבודה באבל מעולם לא לקחו לי את הרכב בזמן חופשת מחלה או חופשה או לצורך העיניין בחופשת הלידה כך שהרדיפה לא פוסקת גם כרגע הסברתי שאני לא יוצאת לטיול עם הרכב אלא הוא עוזר לי להגיע לבדיקות זה הכל אנחנו חברה שבה לא חסר רכבים בלשון המעטה אלא אנחנו החברה המובילה בתחום הרכבים וזו היתמרות לשמה ביקשתי שישאיר לי את הרכב כי הרי כרגע יש לי צורך בו יותר מתמיד הרי זה לא שאני לא משלמת עליו שילמתי עליו גם כל החלד שלי וכל ימי המחלה שלי עצוב לי וחבל לי שבשנת 2017 זו התחושה להיותי אמא ואישה בהריון לא הייתי חולמת שחברה בסדר גודל כזה כך תתיחס אלי עצוב לי באמת.

זה המכתב ששלחתי היום ל סמנכ״ל שלי אחרי שהבוס שלי אליקו עידכן אותי שמחר מגיעים לקחת ממני את הרכב
אני לא יודעת מה לעשות.

אשמח לכל עזרה
נעה מ.
27/08/2017 10:57
אני עובדת במקום עבודה ממש מחוץ לעירי ולכן ישנה הסעה.

בלילה כאשר ההסעה לוקחת אותנו הביתה לוקח לה להוריד אותי בבית לפחות חצי שעה ולעיתים מגיעה לקרוב לשעה (למשל אתמול יצאנו מהעבודה ב23:10 ואני נכנסתי הביתה ב12 בלילה )

אם ישנו איזשהו סעיף בחוק שמחייב לשלם זמני נסיעה?
מדובר בנסיעה של 5 דקות שהופכת לגיהנום כל פעם מחדש, הנהג מטייל בכל העיר לפני שמוריד אותי בבית בתירוצים מטומטמים כמו למשל היה במרחק 3 דק נסיעה מביתי והחליט להסיע אותנו לצד השני של העיר להוריד עובדים אחרים בתירוץ שהוא לא יקח 12 עובדים לשכונה הזאת.

אשמח לעזרה
חן
27/08/2017 10:54
שואלת בשביל חברה, שאלת זכאות לקבלת דמי אבטלה -

חברתי היתה עצמאית, כך שהיה רשום עסק על שמה. היא רצתה לסגור אותו אך מסיבות בירוקרטיות זה לא התאפשר לה. הפעילות של העסק הסתיימה לפני כשנה ולא היתה לעסק שום הכנסה מאז.

בשנה האחרונה היא עבדה כשכירה בחברה (12 חודשים), ופוטרה. האם היא זכאית כעת לדמי אבטלה? או שכיוון שרשום עסק על שמה אין אפשרות?

תודה מראש!
אדווה
27/08/2017 10:53
אני עובדת בגן ילדים
ב 1/9 זה תחילת שנה השלישית שלי במקום העבודה
יש לי ניתוח ב 11/9
ניתוח אף (רפואי וקוסמטי)
אין אופציה לתאריך אחר מבחינת המנתח (רק לעוד חצי שנה)
שילמתי על הניתוח והתאריך נקבע ל 11/9 בבוקר .
הודעתי למנהלת שלי ביום ראשון זה אומר יותר משבועיים לפני מועד העדרות שצפויה להיות לי בעבודה בעקבות הניתוח.
זה נכון שזו תחילת שנה
אבל אציין שאני עם קבוצת ילדים שממשיכה איתי משנה קודמת
ואין להם הסתגלות קשה מלבד יום יומיים ראשונים ..
הודעתי למנהלת על הניתוח וישר קיבלתי תקיפה מהצד שלה שזה בלתי אפשרי וכ"ו .
אציין שדאגתי לה למחליפה לכל ימי העדרות שלי חוץ מיום אחד (מתוך שבוע ימים)
הבאתי מחליפה שעבדה שנה קודמת - מחליפה שההורים והילדים מכירים והמנהלת ממש אוהבת אותה .

רק שהמנהלת מחליטה להתנקל לי ולא לאשר לי את העדרות לאחר הניתוח .

היא אומרת במפורש שתתבע אותי ברגע שלא אחזור אחרי הניתוח . ותוציא מימני כספים בגין רשלנות וכל מה שמתלווה לכך.

אציין שאני עובדת שם שנתיים ומעונינת לצאת מישם עם פיצויים ולא עם תביעות.

מה אפשר לעשות בנידון?

לוותר על הניתוח לא בא בחשבון !

אשמח למענה ואלפיי תודות
סשה
27/08/2017 10:50
בוקר טוב

אשמח להכוונה בעיניין פיטורים.

אתמול דיברתי עם המנהלת שלי שאני עוברת לצפון מהמרכז ואני רוצה להתפטר (המעבר הוא לבן זוגי).

היא אמרה שהיא תבדוק לי מול הוועד אם ניתן לפטר אותי במקום בגלל הפיצויים.

אני עובדת בחברה 4.5 שנים מתוכם חתומה על סעיף 14 מאוקטובר 2015 ולפני כן הייתי תחת הסכם ההרחבה.

רציתי לדעת מה ההבדל בפיצויים אם אני מתפטרת או מפוטרת. אולי הזמן שאני אחכה לתשובה מיותר.

כמה ימים מראש אני צריכה להודיע לה באמצעות מכתב במידה ואני מתפטרת.

תודה
רחל
27/08/2017 10:47
שלום
שאלות בנוגע לדמי לידה:

1. ילדתי ב-29 לחודש. ודווקא בחודש הזה ההכנסה שלי הייתה גבוהה יותר מהחודשים הקודמים. האם יש אפשרות לבקש שהחודש שבו ילדתי יכנס לחישוב דמי לידה?

2. עבדתי חודש אחד בעבודה נוספת , יש מה לבקש מהמעסיק טופס מעסיק? או שבגלל שזה רק חודש אחד ואין רצף אז זה לא יכנס לחישוב?

3. האם למעסיק יש הפסד מלמלא טופס מעסיק?

תודה!
נעמי
27/08/2017 10:44
עבדתי במקום מסויים 4 שנים. בעלי איש קבע שעבר תפקיד ובעקבות זה עברנו דירה,נאלצתי להתפטר כי המרחק זה מהדרום לצפון.מגיע לי פיצויים מלאים גם מקום העבודה אישר.הבעיה שעזבתי ב 28.06 ועדיין לא קיבלתי פיצויים, פניתי מס פעמים לשכר הבטיחו מס פעמים שישלמו עד תאריך מסויים ולא שילמו.מה ניתן לעשות? האם זה נחשב הלנת פיצויים?

תודה מראש לעונים/ות.
א.פ
27/08/2017 10:41
אני עובדת בחברת בת של העירייה כבר מעל חמש שנים, מקבלת משכורת גלובלית.

כרגע הוחלט להעביר את כל העובדים לעירייה עצמה, יצא מכרז שצריך לגשת אליו, ונאמר כי מעכשיו החוזה יהיה חוזה מתחדש מידי שנה.

מה הן ההשלכות של חוזה מתחדש והאם יכול להיות שזכויותיי נפגעות מהמעבר?

(בנוסף נאמר מראש שלא יהיה ועד עובדים, למרות שכרגע יש)

תודה מראש לעונים
אלרום
27/08/2017 10:39
אני עובד בחברה כבר 9 חודשים, הם מפוצצים בעובדים ולכן מנסים לגרום לי להתפטר בכך שלא מתייחסים אליי אם זה במה שאני רושם בסידור או בכלל בסניף, נותנים לי יחס קר, השאלה שלי היא כזו, אם אני ממשיך שם מעבר לשנה ואז מתפטר, האם אני זכאי לפיצויים?

בנוסף בעליתי בעבר בפניהם שהם עוברים על החוק בכל מה שנוגע לתשלום שעות נוספות, השעה ה-9 אצלם היא שעת עבודה רגילה ללא שום תוספת והצבירת ימי חופש שלהם לא הגיונית, אני עובד כבר 9 חודשים וצברתי 6 ימי חופש בסה''כ
אלבינה
27/08/2017 10:36
הנ"ל עובדת בחברת אסתטיקה בתור מזכירה(לייזר, טיפולי שיניים וכו) ורוצה לעזוב את עבודתה (9 חודשי ותק).
קיבלה הדרכה בת 5 ימים ללמידת התוכנה הפועלת המקום.
בחוזה מצויינים מספר סעיפים:
1. הסכם אי תחרות - במשך שנה עליה להמנע מלעבוד בחברה מתחרה (מצויינים שמות החברות). הפרת סעיף זה מלווה בקנס של 50 אלף.
* עד כמה הסעיף כביל?
* היא עובדת בתחום אחד בתוך החברה, הגיוני שמגבילים אותה לכלל התחומים בחברות אחרות?
2. הדרכה - מצויין בחוזה כי ההכשרה שתקבל כ-מזכירה תארך כ30 ימים ובמידה ולא תשלים 12 חודשים במקום העבודה תשלם קנס של 2000 שקלים.
* נערך בפועל הדרכה של 5 ימים. האם הסעיף רלוונטי?

** אני מציינת כי הנ"ל הגיעה למקום העבודה עם ידע מוקדם בתחום (5 שנות ותק במקום הקודם) ועבודתה במקום בנוכחי לא שינה או הוסיף לידע שלה.

תודה מראש לעונים
מינה
27/08/2017 10:35
שלום, שאלה לי לעורכי דין בענייני עבודה,

הגשתי תביעה על מעסיק שלא שילם לי חודשיים משכורת
ועל סעיף הלנת שכר ונקבע לנו כבר מועד לדיון בדצמבר.

אשמח לדעת למה לצפות ואיך להתנהל, זה בית משפט לתביעות קטנות ואין צורך בעורך דין, אך עדיין אשמח לבוא עם מוכנות.

המעסיק הוא לא בן אדם נעים ואין אפשרות להגיע איתו להסכם הגיוני.
ערבה
27/08/2017 10:34
היי שאלה
כיצד אני אמורה לפעול?
לפני כשבוע נפלתי במדרכה ליד הבית מביוב שנשפך לרחוב נפלתי על הגב וקיבלתי מכה ממש חזקה בכף רגל שמאל.. (זה היה בבוקר לפני עבודה) התקשרתי לעדכן שאיני מגיעה וניגשתי לקופת החולים הקרובה . הרופא שטיפל בי (כרורגיה וטראומה) ציין שאינו רואה שבר ואינו ממליץ לי לעשות סתם רנטגן בגלל הקרינה אך אם אני רוצה שאלך (יש הפניה)
עקב ההמלצה שלו לא ניגשתי לרנטגן .
עד היום אני עם הכאבים בגב התחתון ובכף רגל שמאל בהליכה.
התקשרתי לערייה והנציג בטלפון פשוט נתן לי פקס לשלוח לשם הכל (איך אשלח תצלומים של המקום מאותו היום ושל הרגל ?)

איך לפעול מפה? מה לעשות ? האם ללכת אליהם ? האם זה מצריך תביעות קטנות ? האם בגלל שאין שבר אני יכולה לתבוע על כאבים וימי החסרה מהעבודה לפי אישור מחלה שיש לי? תשלומי מוניות ועוד?

תודה מראש על התשובה
איתי
27/08/2017 10:33
היי

רציתי לחשב סכום פיצויים ולא מצאתי תשובה חד משמעית באינטרנט לגבי המקרה.

עבדתי שנה ושבעה חודשים מלצר בבית קפה. בתקופה הזאת היה לי תלושים פיקטיביים רק על זה שמשלם לי ביטוח לאומי וכאלה.עם סכומים נמוכים. ועוד ארבעה חודשים אחמש, שבתקופה הזאת התחלתי לקבל תלושי שכר אמיתיים עם שכר יחסית גבוה.

איך אני מחשב סכום פיצויים אחרי תקופה כזאת של שנה ו 11 חודשים.

תודה רבה
נאור
27/08/2017 10:30
שלום

האם חוקי לפטר עובד ללא שימוע או שיחת אזהרה ע"י הודעה בוואטסאפ?

מדובר גם במנהל אשר אמר מפורשות שלבנות הוא מאשר דברים שהוא לא מאשר לבנים (אם זה היה הפוך הוא היה מקבל תביעה על אפליה מינית).

בנוסף המעסיק משלם ביטוח לאומי לבת של עובדת למרות שהיא לא מועסקת על ידו. האמא עובדת משמרות כפולות. כשבמערכת הממוחשבת היא חצי מהזמן נכנסת בשם שלה ובחצי השני בשם של הבת שלה שלא עובדת פה.

אשמח לדעת מה ביכולתי לעשות.

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ