פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא חזרה מחל"ת - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
חזרה מחל"ת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
16/09/2017 21:20
שלום רב,
הנני עובדת בחברת ביטוח גדולה כמעט 5 שנים, תחילה בתפקיד נציגת שרות במוקד ולאחר שנתיים בערך הציעו לי תפקיד של הוצאת הסדרים "קידום" אך קידום זה נעשה ע"י חוזה "זמני" שכל חצי שנה החתימו אותי מחדש על חוזה זמני זה- פעמיים, משכורת יותר גבוהה- חודשית ולא שעתי, נכנסתי להריון עדיין לא הגיע הזמן שסיפרתי למנהלת הישירה שלי אך היתה תחושה באוויר ולפתע היא קוראת לי ומודיעה לי שהיא אכן מרוצה ממני ואני עובדת טובה אך כשמסתיים החוזה הזמני אני חוזרת למוקד, סיפרתי לה שאני בהריון ושהיא פוגעת לי בתנאים הן בשכר והן בשעות העבודה בעודי בהריון והיא עדיין אמרה שאני חוזרת למוקד.
למזלי יצאתי לשמירת הריון בשל מצבי הבריאותי הארכתי את חופשת הלידה ולאחר מכן חל"ת, ניסתי ליצור קשר עם המנהלת שהיתה לי לפני שיצאתי לשמירה אך היא לא עונה ושולחת לי הודעות שהיא עסוקה לבסוף נאלצתי לשלוח את זה בהודעה שאני רוצה לשוב לעבודה ואז היא השיבה שעליי לדבר עם מנהל המוקד גם ממנו קיבלתי הודעות טקסט בווצאפ שהעניין בבדיקה- התחמקות.
נציין שהמנהלת שהיתה לי לא הכי סימפטית ומתחשבת באמהות עובדות
נציין שילדיי חזרו למסגרות ולבנתיים אני ללא מעש ומפסידה כסף בגלל שאני מחכה לתשובתם.
אני מרגישה חסרת אונים מול גוף גדול שמשחק איתי גם בזמן שהייתי בהריון וגם לאחר חופשת הלידה
1-שאלתי היא האם הם יכולים להחזיר אותי למוקד למרות שיצאתי לשמירת הריון מתפקיד אחר וזאת בטענה שהחוזה שלי היה זמני והמשכורת שלי תיפגע?
2- כמה זמן עליי להודיע לפני חזרתי לעבודה?
3- האם זה תקין צורת ההתקשרות בנינו וההתחמקות?

תודה ושבוע טוב.
17/09/2017 08:35
שלום הילה

כפי שבוודאי הבנת,ף המקרה שלך מורכב ומצריך בדיקה קפדנית. בכל מקרה, אסור למעסיק שלא לאפשר לך לחזור לעבודה באופן מיידי! מציע שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה - לפני הכל - על מנת לקבל את ההחלטות הכי נכונות במצב בו את נמצאת. יש לך הגנה חוקית כפי שבוודאי הבנת, וזה הזמן לדואג שתתממש!

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: חזרה מחל"ת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ