פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 909
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מעסיקה
18/11/2014 12:20
שלום
עובד אצלי בעבודות משק בית זוג . שניהם יחד עובדים שעתיים וחצי כל שבוע ומקבלים שכר של 210 ש"ח. כמה עלי לשלם להם עבור דמי הבראה אם הם עובדים אצלי במשך 6 שנים?
(שילמתי בעבר אני רק רוצה לודא שאני משלמת להם את הסכום הנכון)

תודה מראש
יעקב
18/11/2014 08:01
שלום.

אני עובד כל יום 12 שעות. מתוכם בתשלום הם 11:15 בתשלום ו 45 דקות הספקה שהיא לא בתשלום.
המעשיק לא מאשר לי לצאת מעבודה בזמן ההפסקה וזה שאני לא צריך לעשות כלום, רק לשבת את ההפסקה ולא לעשות כלום. אני עובד באחד הבסיסים של צה"ל שזה גם 5 דקות נשיע מהבית.המשיק טוען שיש לי פה ארוחה בחדר אוכל של הבסיס, ועל סמך זה אין לי אישור לצאת מעבודה הביתה לארוחה.
אז יש לי שתי שאלות... אם יש למעשיק זכות חוקית לעדות זאת?
והשאלה השניה... אם מגיע לי עוד רבע שעה הפסקה ביום?

תודה.
עורך דין
18/11/2014 10:46
שלום יעקב

אם המעסיק לא מאפשר לך לצאת ממקום העבודה בהפסקה ואתה נשאר בכוננות, המעסיק אמור לשאת בעלות ההפסקה ולשלם לך שכר רגיל עבור כל שעות עבודתך. אם אתה עובד 12 שעות ביום, עליך להקפיד ולבדוק כי המעסיק משלם לך שעות נוספות.
יעקב
18/11/2014 11:56
על השעות הנוספות המעשיק כן משלם.
אני לא נשאר ככונן, אבל בכול זאת לא מאפשרים לצאת מעבודה בהפסקה.
golan
18/11/2014 08:50
שלו.

אני עובד כבר מעל שנה במקום עבודה שעובדים בו 6 ימים בשבוע. אנחנו בצוות 3 עובדים. לאחרונה נוסף לנו עובד נוסף ועכשיו אנחנו 4 עבדים.
מחודש הבא אמר המעשיק אנחנו נעבוד 5 ימים בשבוע במקום 6 וזה בגלל שנוסף לנו עובד לצוות, וכך יהיה לנו עוד יום פנוי באמצה שבוע, על פי החלתת המנהל עבודה.
השאלה שלי האם זה נחשב להרעת תנאים ואם אני לא מסכים לכך ומתפטר, זה נחשב כדין מפוטר ואני זכאי לכל זכויות כמפוטר?

תודה מראש.
עורך דין
18/11/2014 11:00
שלום גולן

האם בעקבות הורדת יום העבודה שכרך נפגע? היה והתשובה חיובית, ובמקרה שבו הורידו לך יום עבודה ללא הסכמה ופגעו בשכרך בהתאם, יתכן מאד שהמדובר על הרעת תנאים מוחשית שתאפשר לך להתפטר בדין מפוטר.

לפני הכל, עליך לפנות לעורך דין על מנת לבדוק את תנאי חוזה העבודה שלך ולקבל הנחיות לגבי דרך הפעולה המומלצת.

בהצלחה
golan
18/11/2014 11:54
תודה !
עובד
18/11/2014 09:14
אני איש אחזקה במקום מסוים. הבוס שלי שולח אותי לעשות אצל הבוס שמעליו עבודות אחזקה בבית הפרטי שלו. ולא קשור לעבודה שלי ולמקום העבודה שלי רק בשביל ללקק לו. אני מפחד לסרב שלא אפוטר. הבוס הגדול איש מוכר. מה הזכויות שלי. תודה
עורך דין
18/11/2014 11:03
שלום עובד

מסגרת העבודה שלך צריכה להיות קבועה בחוזה העסקתך ומעבר למה שהוסכם במסגרת החוזה, אינך חייב לבצע כל עבודה אחרת. זה בעצם אומר שאם לא הסכמת בחוזה שבמסגרת עבודתך השגרתית תבצע גם עבודות אחזקה בבתים פרטיים - אינך חייב לבצע אותן.
ירון
18/11/2014 08:49
שלום

אני עובד שכיר כבר מעל 5 שנים באותו מקום עבודה ופשוט נמאס לי לעבוד כאן. ברור לי שאם אתפטר סתם בלי סיבה לא אקבל פיצויים. הבנתי שיש דרכים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים. השאלה איך אפשר לעשות את זה ולהצליח? תודה מראש לעוזרים
עורך דין
18/11/2014 10:50
הי ירון

אתה שואל שאלה מאד נפוצה, שהרבה עובדים היו רוצים לדעת את התושבה עליה... איך להתפטר ולקבל פיצויים

ולמה השאלה עולה? כי החוק קובע שרק עובד שהמעסיק מפטר אותו זכאי לקבל פיצויים. ובכן, ישנם לא מעט מקרים היוצאים מן הכלל, בהם עובד יכול להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לקבל את מלוא הזכויות כמו עובד שפוטר.

המשותף לכל המקרים האלה הוא: הרעת תנאי עבודה.

מציע לך לקרוא בנושא ואולי גם להתייעץ באופן אישי עם עורך דין בנושא. הסיכויים נמוכים אבל לעיתים שווה לנסות.
התפטרות
אנה
18/11/2014 10:03
שלום,
השאלה שלי כזו. אני התחלתי לעבוד במקום חדש מ ה1/11/2014 ואני מעוניינת להתפטר כבר עכשיו. האם מעסיק חייב לשלם לי משכורת על התקופה של פחות מחודש?למרות שרוב הזמן היו מלמדים אותי עבודה והוציאו לקורס התלמדות של יומיים?
עורך דין
18/11/2014 10:48
שלום אנה

המעסיק חייב לשלם לך שכר עבור כל שעה וכל יום עבודה שבהם עבדת עבורו.
מאיה
17/11/2014 21:56
אני עומדת להודיע על עזיבה במקום עבודתי מזה 4.5 שנים. נותרו לי כ-15 ימי חופש לא מנוצלים. במקום עבודתי לא מאפשרים צבירה של ימי חופש כך שכל שנה הימים הלא מנוצלים מתאפסים. כיוון שתקופת ההודעה המוקדמת שלי תגלוש מעט ל-2015 אני מעוניינת לנצל את ימי החופש - האם מקום העבודה מחוייב לאפשר לי לנצלם עד סוף 2014 למרות שמדובר על תקופת הודעה מוקדמת? (ההנחה שלי שלא יסכימו להמירם בכסף לאחר עזיבתי)
עורך דין
18/11/2014 10:43
שלום מאיה

את אמורה להגיע להסכמות מול המעסיק - זאת בדרך כלל הדרך הטובה ביותר לסיים יחיס עבודה. בגדול, אם המעסיק לא יסכים לאפשר לך לצאת לחופשה הוא יצטרך לפדות את ימי החופשה בתשלום.
ימי מחלה
17/11/2014 19:20
שלום .
רציתי לדעת עם אני לוקחת 2 ימי מחלה אבל לא יום אחרי יום האם משלמים לי?
אני יתן דוגמא: יום שני ורביעי לא באתי אבל שלישי כן הייתי ישלמו לי או חייב להיות יום אחרי יום?
עורך דין
17/11/2014 20:31
שלום לך

יום המחלה הראשון אינו משולם בכל מקרה ולכן במצב שתיארת לא יהיה תשלום כלשהו. רק בריאות!
נעמה
17/11/2014 18:55
שלום לכולם

אני פניתי אל עורכת דין אורנה שמריהו בטלפון והיא היתה סבלנית ואדיבה, הקשיבה וייעצה לי מה לעשו מול המעסיק שלי. רציתי להגיד תודה ולהחמיא לכם על הפורום המצויין והשירות של עורכי הדין המוקד הטלפוני שלכם. ישר כח.
יפית
17/11/2014 18:00
שלום רב
אני פנסיונרית בת 69 מקבלת פנסיה 8200₪ וביטוח לאומי 3000₪. עד כה עבדתי עבודה חלקית לפי שעות והשתכרתי 2000₪ והכל היה בסדר. עכשיו ביקשו ממני לעבוד יותר ואשתכר 3500₪ .האם הגידול בשכרי יפגע בפנסיה שלי או בגימלה מביטוח לאומי? עד איזה סכום מותר לי להשתכר מבלי שזכויותי יפגעו?
תודה
עורך דין
17/11/2014 18:25
שלום יפית

המעבר בין הכנסה של 2000 שח בחודש להכנסה של 3500 שח לחודש לא תשפיע על קצבת הזקנה שלך. כל עוד ההכנסה קטנה מסכום של 5032 שח גמלאי יכול לעבוד וקצבת הזקנה לא נפגעת.
עע
17/11/2014 11:58
האם, על פי חוק מותר לעובד להוציא אותי בחג לחופש כפוי (המקום עבודה סגור) ומכיוון שאין לי ימי חופשה צבורים להוריד לי את הימים האלו מהמשכורת שלי, למרות שהמשכורת היא משכורת חודשית קבועה?
כשאני עובדת יותר שעות לא נותנים לי שעות נוספות כי המשכורת כי חודשית קבועה, אבל כשאני עובדת פחות, באופן כפוי הם מורידים לי משכורת. האם זה נהוג?
עורך דין
17/11/2014 14:04
שלום לך

מותר למעסיק להוציא עובדים לחופשה כפויה בכפוף לכך שלעובד/ת יש ימי חופשה צבורים. המצב אותו תיארת אינו עולה בקנה אחד עם חוקי העבודה.
עע
17/11/2014 16:43
אז בעצם מה שהם עשו לא מקובל וגם לא חוקי.
האם אתה יכול להפנות אותי לסעיך בחוק שמסביר זאת שאוכל להציג את זה בפניהם? כי הם טוענים שהכל חוקי וכשר.
עורך דין
17/11/2014 17:26
שלום שוב,

הכלל לפיו אסור למעסיק לכפות חופשה ללא תשלום על עובד שאין לו ימי חופשה צוברים (קרי צבירת ימי חופשה שלילית) הנו יציר הפסיקה ולא כתוב בחוק, אלא משתמע ממנו. התנהלות כמו זו שתיארת נוגדת את העקרון שבסיס חוק חופשה שנתית.
אוהד
17/11/2014 11:02
רשום אצלכם באתר תחת דמי נסיעות: "מי שעתיק את מקום מגוריו למקום המרוחק יותר ממקום העבודה והוצאות נסיעותיו עלו בהתאם, לא יקבל תוספת בגין הגידול במרחק הגיאוגרפי."

לא בטוח שהבנתי נכון את הענין. יש לי מספר עובדים (במשרה חלקית) שמעדכנים שעברו יותר רחוק ודורשים דמי נסיעה גדול יותר בהתאם לעלות תחבורה ציבורית. האם עליי להגדיל את הדמי נסיעה שלהם?

תודה מראש
עורך דין
17/11/2014 14:06
שלום אוהד

אליך לשלם לעובדים דמי נסיעות לפי עלות הנסיעה המנימאלית בתחבורה ציבורית (חופשי חודשי בד"כ) מבית העבוד למקום העבודה ובחזרה, בכפוף לדמי הנסיעות המקסימליים הקבועים בחוק.
אוהד
17/11/2014 16:40
תודה!

אגב, עובד מבקש את התוספת רטרו למרות שלא הודיע לי כשעבר ולא הביא טופס 101 מעודכן. האם אני מחויב לשלם לו תוספת אחורה או רק מעכשיו?
אוהד
17/11/2014 13:00
אגב, עובד מבקש את התוספת רטרו למרות שלא הודיע לי כשעבר ולא הביא טופס 101 מעודכן. האם אני מחויב לשלם לו תוספת אחורה רק רק מעכשיו (אם בכלל)?
פיטורים
ריטה
17/11/2014 15:32
שלום רב
פיטרו אותי מהיום למחר עקב קיצוצים עבדתי במקום הנ"ל שנה ועשרה חודשים.האם מגיעה לי שכר על שבועיים קדימה?

מה סכום הפיצויים שמגיעיים לי אם במשכורת אחרונה השכר היה 2600 ברוטו לתקופת עבודה הנ"ל?

מהו פדיון החופשה לעשרה חודשים?
עורך דין
17/11/2014 16:05
שלום ריטה

אם פיטרו אותך מהעבודה היום הרי שאני מקווה שהפיטורים נעשו לאחר שימוע כחוק ובכפוף למתן הודעה מוקדמת כמתחייב לפי חוקי העבודה. כמובן שעליך להקפיד לקבל את מלוא זכויותיך לפי חוק.

דרך צלחה.
מנו
17/11/2014 14:59
שלום. אשמח לקבל מידע, האם עובד שיחסי עובד מעביד היו שנה שלמה 01/10/2013-0210/2014 אך במהלך חודשים אוגוסט וספטמבר 2014 היה בחופשת מחלה ללא תשלום מאחר וימי המחלה נוצלו במלואם ב10/08/2014 .

1. האם העובד זכאי לימי הבראה ? כמה ימים ?
2. האם העובד זכאי להודעה מוקדמת ? כמה ימים ? חודש מלא לפי שנה עבודה או יומים וחצי עבור כל חודש לאחר חצי שנה ?
3. האם העובד זכאי לפיצויים ? לפי מה מחושב?

תודה .
עורך דין
17/11/2014 16:03
שלום מנו

התשובות לשאלותיך הנן:

1. כן, בכפוף לחוק ולענף בו את המועסק.
2. כן, לפי התאריכים שכתבת - חודש ימים.
3. כן - החישוב לפי חוק.

בהצלחה.
אלה
17/11/2014 14:09
הייתי אתמול בשיחת שימוע בעקבות קיצוצים.

אחריה גיליתי כי יש סתירה בניסוח החוזה שלי. לפיו ככתוב:
"... כל צד יהיה ראשי להביא את קשר העבודה לביומו בכל עת בהודעה מוקדמת של חודשיים מראש ובכתב לצד השני, ולפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות".

מחד נאמר לי שיגיע לי חודשיים.

מנגד- אני עובדת שם כמעט 8 חודשים. אז לפי החוק מגיע פחות.

עם זאת, בכל מקרה החוק לא מגיע בהתייחסות לחודשיים, אז ניתן לומר שהכוונה של המשורר הייתה לתת חודשיים, לדעתי לפחות.

יש לציין שאני עובדת בתפקיד ניהולי, במשרת אמון.
עורך דין
17/11/2014 16:01
שלום אלה

לכאורה סעיף בחוזה עבודה אינו יכול לסתור את הקבוע בחוק. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפנות לעורך דין על מנת שיקרא את החוזה שלך במלואו לפני שתסיקי מסקנות כלשהן.
תשלום
קסם
17/11/2014 14:20
שלום רב,
עבדתי ומכרתי בחברה לפי בונוסים , האם יתכן בגלל שפוטרתי שלא ישלמו לי על הבונוסים?
RE: תשלום
עורך דין
17/11/2014 14:23
שלום קסם

כמובן שאת אמורה לקבל את התשלום המגיע לך ממקום העבודה, כפי שסוכם בינך לבין המעסיק, במלואו. פיטורים אינם מהווים סיבה לאי תשלום מן הסתם.
מורן
17/11/2014 14:08
היי

מקווה שאצלכם בפורום אוכל לקבל מענה אחרי ששאלתי בפורומים אחרים ולא ענו לי משום מה...

עבדתי בתור פקידה החלפתי משהי לצורך חופשת לידה. באחד הימים נקלעתי לסיטואציה לא נעימה עם אחד העובדים שהחליט לקלל אותי כי "אני לא עושה את העבודה שלי כמו שצריך" וקרא לי ילדה מטומטמת (אני נותרתי חסרת מילים איך אנשים אשר תופסים מעצמם בעלי תואר שני בני 65 מרשים לעצמם לדבר לבן אדם בזלזול).

כאשר דרשתי מבעלי המקום שהאדון יתנצל הוא צרח עליי שאין לו סיבה בשביל מה כי אני באמת "ילדת רחוב, מטומטמת, פח אשפה, שאין לה שכל בראש", אבל אני בעצם היותי בן אדם גם בלהט העצבים לא קיללתי אף אחד מהם.

יש לציין שיום קודם בעל המקום היה עצבני בעט פח ונתן לי להרים תזבל.

כמובן שהוא העיף אותי מהמקום,נותרתי ללא עבודה ללא התראה,ואם תחושה מגעילה.

שבעל המאה הוא בעל הדעה-בגלל שהוא המעסיק,ואני עוד עובדת זכותו לדבר אליי כרצונו.

אין הקלטות,בלהט של בכי ותחושת זלזול לא חושבים על דברים כאלה..

הייתי בשי"ל והם אמרו שזו המילה שלי נגד שלו...ואין מקום לתביעה.

אני לא מבינה איך במדינה שמתיימרת להיות מדינה מתוקנת לא ניתן לעשות כלום כלפי מעסיק שמשפיל עובדים!!!!
עורך דין
17/11/2014 14:22
שלום מורן

המקרים שאת מתארת באמת חמורים. השאלה הנשאלת היא האם היו עדים לאירוע? האם היו עובדים נוספים ששמעו את המילים בנאמרו? היה וכן, המלצתי לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מטעמך, שכן לפי דעתי ניתן לטפל בנושא מבחינה משפטית.
דנית
17/11/2014 13:32
שלום רב
אני בחורה בת 21 עבדתי שנה וחודשים במישרה מלאה.התחתנתי בה ושיניתי מקום מגורים מלוד מקום עבודתי ליהוד לכן התפטרתי .מה מגיע לי כי היא לא רוצה לתת מכתב פיטורים מה מגיע לי בבקשה?
זיוה
16/11/2014 19:43
שלום . בני עבד בחברת שמירה בלילות . ברכב חברה. באחד הלילות הוא נרדם וקרתה תאונה ונזק לרכב

אחרי חודש החברה נסגרה ומשכורת אחרונה הורד לו 1000 שח ורשום: מפרעה. כאשר הוא בירר אמרו לו שזה עבור השתתפות עצמית בתאונה כנהג צעיר ולדיברהם סעיף מופיע בהסכם שאומר שעבור נזק בילתי סביר הוא יחוייב בהתאם. עוד לו בדקנו זאת ובכל זאת האם זה חוקי? שכן הוא עבד מס לילות רצןף
עורך דין
17/11/2014 10:11
שלום זיוה

אכן, חוק הגנת השכר אוסר על ניכויים משכר עבודה ללא הסכמה מופרשת של העובד לכך. מאידך, היה ובנך חתם בחוזה העבודה על הסכמה מפורשת לניכוי משכרו במקרה של תאונת דרכים ונזק משמעותי לרכב, יתכן והניכוי בוצע כדין. בכל מקרה וכמו שכבר הבנת בעצמך, התשובות מופיעות בחוזה העבודה ויש לקרוא אותו.
לילי
16/11/2014 19:55
שלום
אני עובדת בחברה מזה 3 שנים,
עובדת מצטיינת, עושה את עבודתה 100% ואף מעבר לכל הדיעות.
לפניי 8 חודשים חזרתי לעבודה מחופשת לידה לאחר שסוכם ביני לבין המנהלת שלי שלא אעבוד יותר על 18 אלא עד 15 וחצי,
לפניי 5 חודשים רציתי לעזוב לעבודה אחרת וסמנכל החברה קרא לי למשרדו ושכנע אותי להישאר ואמר שאקבל העלאה של 1000 שח וכמו כן קרן השתלמות של 7.5% מהמעסיק החל מהמשכורת הקרובה.
מאז חלפו 5 חודשים וטרם הופקדו לי המשכורות וההפרשות המתאימות,
פניתי למנהלת משאבי האנוש שבתחילה רמזה שהיא לא בטוחה שאקבל מה שהובטח היות והדברים הובטחו בע״פ והיא לא בטוחה שהמנכל יאשר אותן ולאחר מכן ( כנראה כאשר ראתה שיש לי sms כתוב מהסמנכל עם ההבטחות) זימנה אותי למשרדה והביאה לי מכתב בו כתוב שהחל מהמשכורת של נובמבר ההעלאה וקרן השתלמות יעודכנו ושבמשכורת פברואר יופקד לי הכסף רטרואקטיבית של החודשים שחלפו ( בלי ההפרשות המתאימות לקרן השתלמות)
כמה ימים לאחר שקיבלתי את המכתב , הייתי ביום מחלה , באותו יום אחד הבכירים בחברה רצה שאשלח משהו במייל וסמנכל החברה ( אותו אחד שהבטיח את ההעלאה) חיפש אותי ונאמר לו שאני במחלה , כאשר אמר זאת לבכיר שהיה זקוק למייל הזה , הבכיר צעק על הסמנכל והתפתח ויכוח לא נעים ביניהם ,מה שהביא לכך שהסמנכל ניגש למנהלת שלי ואמר לה שנמאס לו שאנחנו חולות או בחופש ושהוא דורש שאתחבר לעבודה מהבית ואשלח את המבוקש.
יום לאחר המקרה זומנתי לשימוע!
בשימוע נאמר לי שזומנתי כי אני לא מאיישת את המוקד ושכנראה היתה אי הבנה כאשר אמרו לי שאני יכולה לשנות את שעות העבודה עד 15 וחצי.
8 חודשים מאז שחזרתי מחופשת לידה ומאות שיחות בהן עלה הנושא ואף לא פעם אחת שמישהו אמר לי או למנהלת שלי שיש אי הבנה ופתאום יש אי הבנה...
בכל אופן בשימוע אמרתי שזה הזוי ולא נכון כי הנושא עלה בעבר ואפילו ביקשו ממני יום בשבוע עד 18 והסכמתי ואני מבצעת.
שנשאל את המנהלת שלי בשימוע לדעתה היא אמרה בלי ספק שאני צודקת ושאני העובדת הכי טובה שהיתה לה אי פעם ושיש לי הספק של 4 עובדות ושזה פיטורים לא מוצדקים.
שורה תחתונה הם אמרו שהם רוצים לפטר כי בעבר היו בנות שעבדו עד 18 והיום הן עזבו והם צריכים שאני אשאר עד 18 ואם אני לא יכולה אז ביי.... מה גם שהסמנכל בעצמו אמר שאין ויכוח שאני עובדת מעולה וזו הסיבה היחידה לפיטורים,
היתכן ששבוע לפניי כן נתנו לי מכתב העלאה ונאמר לי שאני מקבלת את ההעלאה כהערכה לעבודתי המעולה וכעת מפטרים אותי עם תירוץ עלוב בגלל שהסמנכל קיבל על הראש מאחד הבכירים ואני הייתי חולה ?!?!?!
מה גם שבכלל לא רצו לזמן את המנהלת הישירה שלי לשימוע כי ידעו שהיא לא תשקר עבורם ושאין הצדקה לפיטורים ואני זו שדרשתי שהיא תהיה נוכחת ,
אשמח לתשובה בהקדם
עורך דין
17/11/2014 10:10
שלום לילי

מפנייתך המפורטת בולטות כמה וכמה בעיות המצריכות בחינה מדוקדקת לצורך מתן פתרונות. אני ממליץ לך לפנות לעורך דין לשיחה אישית, אז יבחנו חוזה העבודה שלך והשתלשלות האירועים מאז חזרתך מחופשת הלידה. קשה מאד יהיה לתת מענה מדוייק יותר על גבי הפורום, שכן יש שאלות רבות שצריכות מענה לפני שניתן יהיה לייעץ לך כיצד לנהוג.
חן
16/11/2014 22:13
שאלה חשובה
אני עובדת בעבודה מזה 4 שנים. כשהתקבלתי לעבודה עבדתי בתחום המחשבים. כיום אני עובדת בתחום שירות לקוחות פרונטלי (לא מרצוני) בחוזה העבודה שלי כשהתקבלתי ישנם 2 סעיפים שאני מעוניינת להתייעץ בהם. סעיף אחד אומר:
עבודתך תתבצע ב5 ימי עבודה בשבוע א-ו 40 שעות עבודה נטו לשבוע
סעיף נוסף: עבודתך תתבצע בשעות בוקר וערב עפ"י סידור עבודה שייקבע עי הממונים
שאלתי היא:
בסעיף הראשון רשום 5 ימי עבודה אבל מצויין ימים א-ו, האם זה לא סותר? האם אני מחוייבת לעבוד ימי שישי בתפקיד שדורש זאת ועד כה במהלך עבודתי לא נאלצתי לעבוד ימי שישי? והאם סעיף זה בחוזה מחייב אותי לעבוד שישי?
בסעיף השני רשום שאני צריכה לעבוד בוקר וערב עפי הנדרש... ממני דורשים 3 ערבים דבר שמקשה עליי מאוד ולכן אני מוצאת את עצמי מבררת את זכויותיי.
חשוב לי לציין שהחוזה הוא עדכני עבור תפקיד אחר לגמרי בעבודה כיום אני עובדת בתפקיד שהוא לא המקצוע שלי לא מרצוני.
אני אף פעם לא נדרשתי לעשות ערבים 2-3 וימי שישי ודרישה זו של העבודה מצריכה ממני הוצאות כספיות רבות, ולחציים נפשיים. אני אמא לתינוק בן שנה וכרגע בהריון.
המצב הנוכחי שלי הוא: במקום להתפרנס מעבודה אני מפרנסת בשביל לעבוד. זה מצב קשה ואני לא יודעת מה לעשות.
אודה לייעוץ
חן
עורך דין
17/11/2014 10:08
שלום חן

על פניו נראה כי מסגרת עבודתך לפי הסכם העבודה שלך אכן מתקיימת. כאשר כתוב 5 ימים בימים א-ו ובמשמרות בוקר וערב לפי שיקול דעת הממומנים, זה אומר שמנהל העבודה יכול לשבץ אותך לעבודה למקסימום של 5 ימים, בין יום ראשון ליום שישי, למשמרת בוקר או ערב לפי שיקול דעתו.

האם תחום עיסוקך בחברה מוגדר בחוזה העבודה שלך?
ענבר
16/11/2014 19:13
אני עובדת 5 שנים במקום עבודה כמנהלת מחלקה וכיום כעובדת היחידה במחלקה. למרות בקשותי מעולם לא הסכימו מעסיקי להעלות לי את המשכורת כיוון שטענו שאין תקציב. כיום קולטים עובדת חדשה למחלקה ומורידים לי את שעות העבודה כיוון שהעובדת החדשה תחלוק את המשרה יחד עימי. השכר ההתחלתי של עובדת זאת גבוה מהשכר המשולם לי. האם מותר להם לנהוג כך? מה אני יכולה לעשות בכדי להשוות את השכר שלי לשכר העובדת.
עורך דין
16/11/2014 19:29
שלום ענבר

לצערך ולצערם של עובדים רבים אין חוק שמחייב את המעסיק לתת לעובדים העלאה לשכר בהתאם לוותק שלהם במקום העבודה או מכל סיבה אחרת. אם מביאים עובדת חדשה למחלקה שלך ופוגעים בהיקף משרתך יתכן כי המדובר על הרעת תנאי עבודה.
מושיק
14/11/2014 10:40
שלום.
1. אני כעובד כמאבטח בקופת חולים והחברה שלי לא משלמת לי עבור שעות נוספות וטוענת שכיוון שאני מרוויח מעל לשכר מינימום הנושא מעוגן בהסכם הקיבוצי של המאבטחים.
א. האם החברה שלי צודקת?
ב. במידה והיא לא - האם אוכל לתבוע את את השעות הנוספות שלי, ברטרו של כמה שנים, רק ביום שאסיים לעבוד בחברה?

2. במידה ומחר החברה שלי מפסידה את מכרז האבטחה בקופה בה אני עובד, מה אמור לקרות איתי במידה ואני מעוניין להמשיך באותו מקום עבודה עם חברת האבטחה החדשה? האם אני מקבל את מלוא הפיצויים ודיני יהיה כמפוטר? האם אמשיך בחברה החדשה עם הוותק הזכויות שצברתי בכל השנים בחברה הקודמת שלי?

תודה מראש.
עורך דין
16/11/2014 19:12
שלום מושיק

1א. לא. חייבים לשלם לכל עוד תשלום עבור עבודה בשעות נוספות.

1ב. לא.אפשר לתבוע בכל שלב בכפוף לתקופת ההתיישנות.

2. אם החבהרה תפטר אותך, כן - תהיה זכאי לפיצויים וכל שאר הזכויות של עובד מפוטר.
מוטי
14/11/2014 10:33
שלום
אני עבדתי במשרד הביטחון כעובד קבלן דרך חברה.
לאחר כ 4 שנים נתנו לי 2 אפשרויות.
1. להתגייס כאזרח עוד צהל
2. לא תהיה אפשרות להמשיך להעסיק אותי באותו מקום דרך החברה

החלטתי להתגייס כאזרח עובד צהל
התפטרתי והתחלתי לעבוד באותו מקום
מאחר שתבעתי מהמעביד הקודם שלי כספי פיצויים שהגיעו לי
הוא החליט שהוא תובע אותי על זה שבחוזה שלי כתוב שאני לא יכול לעבוד שנה בחברה מתחרה באותו תפקיד.
לטענתו עשיתי לו נזק לעסק.
האם יש יסוד לתביעה זו ?
מציין שלא לקחתי סוד מסחרי, לא הוכשרתי לעבודה ע"י החברה כל הידע שצברתי הוא קודם לעבודתי בחברה
תודה
עורך דין
16/11/2014 19:10
שלום מוטי

מאחר והוגשה כנגדך תביעה לא יהיה זה חכם להתנהל לפי שאלות ותשובות הניתנות בפורום. אני ממליץ לך להקדים ולפנות אל עורך דין מטעמך, על מנת שתוכל להגיש כתב הגנה במועד ולפעול בצורה מושכלת וראויה.
אוהד
14/11/2014 08:58
שלום,
לפי החוק, בשנה הראשונה יש להודיע מראש על התפטרות יום אחד כנגד כל חודש עבודה, אך החוזה שלי אומר 30 יום.
האם אפשר להתפטר לפי האפשרות הראשונה למרות האמור בחוזה?
עורך דין
16/11/2014 19:08
שלום אוהד
לאחר שנת עבודה אחת החוק קובע 30 ימי הודעה מוקדמת.
נתנאל
16/11/2014 13:20
שלום, אני עובד במאפייה. בן 22. חייל משוחרר.

שעות העבודה שלי הן לפי משמרות. בוקר מהשעה 4:30 עד 15:30 פחות או יותר וערב מ15:30 עד 00:00 בערך. משתנה לעיתים.

שאלותיי הן:

1. אני כבר עובד חצי שנה ועדיין לא החתימו אותי על הסכם עבודה. אני חושש לדרוש שמא יפטרו אותי בגלל זה, האם זה אפשרי?

2. האם חוק שכר משמרות חל גם עליי?

3. על החגים הוא לא שילם לי החודש על אף שעבדתי בערב חג, האם אני יכול לדרוש את התשלום לפי חוק?

תודה רבה לך על המענה
עורך דין
16/11/2014 19:06
שלום נתנאל

1. לא חוקי להעסיק עובד ולא לתת בידיו חוזה עבודה חתום וברור המגדיר את תנאי העבודה המלאים. אתה צריך לפנות אל המעסיק ולדרוש לקבל חוזה כאמור.

2. אם התכוונת לחוק שעות עבודה ומנוחה - התשובה חיובית בהחלט.

3. תלוי כמה זמן אתה עובד במקום והאם עבדת בערב החג וביום שלמחרת החג.
הילה
14/11/2014 10:45
שלום רב,
המעביד שלי הודיע שעליו לצמצם תקן בסניף הקיים בראשון לציון והציע שאעבור לסניף בירושלים, זאת בתנאי שאעתיק את מקום מגוריי עם משפחתי.. האם זה חוקי??
כשהתקבלתי לעבודה התגוררתי עם משפחתי בתל אביב, לאחר 3 שנים הודעתי למעביד שעליי לעבור לבאר שבע/ דימונה בעקבות מצב כלכלי.. לעיר שבה התגוררה אשתי לפני הנישואים.
המעביד הסכים לכך ללא תנאים.
השבוע הודיע שעליו לצמצם תקן בעקבות שינוי ארגוני שבוצע בסניף הקיים (אציין שמדובר בחברה ברווחים ולא בהפסדים, 2500 עובדים). טען שההחלטה קשה לו כי אני אחד מהמנהלים הטובים, טען שחיפש תקן בסניפים האחרים גם בדרום הארץ ולא מצא. אולם כן מצא תקן בסניף בירושלים והתנה את הדבר בהעתקת מגורי משפחתי צפונה מבאר שבע.
אני לא מעוניין לטלטל את משפחתי במעבר נוסף וגם לא מעוניין להישאר מחוסר עבודה. פיצויי פיטורין הם לא "אישיו" מכיוון שאני חתום על סעיף 14.
האם הדבר חוקי? מה עליי לעשות?
עורך דין
16/11/2014 19:03
שלום הילה

המעסיק לא יכול לכפות עליך לעבור לעבוד בסניף של החברה בירושלים אם את עובדת כבר 3 שנים בבאר שבע. לצורך העברתך עליו לקבל את הסכמתך המפורשת למעבר.
עינבל
14/11/2014 23:50
אשמח לדעת מה חוקי העבודה בענף השמירה בנוגע להפסקות ולשעות שבת?

1. במפעל בטחוני פרטי בו אני עובדת המשמרות הן 8 שעות (ובמקרים של מחסור בעובדים גם 12 שעות) ללא הפסקה מסודרת (באופן כללי צריך להיות בעמדה כל הזמן,אבל אפשר ללכת להתפנות \ להכין קפה ולחזור תוך 2-3 דק). -- האם הדבר תקין לפי חוקי עבודה?

2. המעסיק, צוות 3, משלם שעות שבת מיום שישי בשעה 18:00 ועד יום שבת בשעה 18:00 בכל השנה, ללא התחשבות בשעות יציאת וכניסת שבת האמיתיות. - האם הדבר תקין? במידה ולא, מה החוק בנוגע לשעות שבת בכללי ובענף השמירה בפרט?
עורך דין
16/11/2014 19:01
שלום ענבל

1. לא. את צריכה לקבל הפסקה של שלושת רבעי שעה לפי חוק שעות עבודה ומנוחה.

2. על עבודה ימי שבת - יום המנוחה, את אמורה לקבל 50% תוספת תשלום לכל שעה. שעות שבת הן בהחלט לא השעות שאותן המעסיק שלך קבע.
רונית
15/11/2014 18:18
שלום,
אני עובדת בחברה הנוכחית כ10 שנים, ב7 השנים הראשונות עבדתי בתפקיד מסויים ול]י כ3 שנים החלפתי לתפקיד אחר (תחום דומה, אך תפקיד אחר מקודמו).
בעבקבות שינויים ארגוניים, עברתי למחלקה תחת ניהולו של מנהל חדש, ואתה מחלקה כוללת גם את הצוות שבו עבדתי בתפקיד הקודם.
כעת הוא מאלץ אותי לבצע מטלות של תפקידי הקודם.

האם זה חוקי ?
האם אני יכולה להתנגד, או שמבחינתו זו עילה לפטר אותי מבלי לשלם לי פיצויי פיטורים ?

תודה רבה,
רונית.
עורך דין
16/11/2014 18:47
שלום רונית

המעסיק אינו יכול לכפות עליך לבצע משימות שאינן במסגרת התפקיד שלך מזה שלוש שנים. אם תסרבי, עדיין יוכל המעסיק לפטר אותך אך בכל מקרה יצטרך לשלם פיצויים ואת מלוא הזכויות האחרות המגיעות לעובד שמפוטר לאחר 10 שנות ותק.
טל רוזנבלט
14/11/2014 01:31
שלום רב,
אני מועסקת במשרה במסגרת חוזה חשכ"ל מזה 10 ימים בלבד, ולצערי, מיד הבנתי שהגעתי למקום הלא נכון.
אני מעוניינת לעזוב, אך בחוזה חשכ"ל עליו אני חתומה מצוין כי עליי לתת הודעה מוקדמת בת 45 יום (!).
האם חוקי, אפילו במקרה שלי (10 ימי עבודה עד כה...) לתבוע ממני לתת הודעה מוקדמת ולשמש בתפקיד פרק זמן כה ארוך, גם אם אעבוד במקום רק שבועיים-שלושה לפני שאודיע עלהתפטרותי?

לתשובתכם המהירה אודה,
טל
עורך דין
16/11/2014 18:45
היי טל

הוראות החוק גוברות על הכתוב בחוזה. לאחר 10 ימי עבודה עליך לתת יום 1 של הודעה מוקדמת ולא מעבר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ