פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 834
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אילנה
19/04/2015 10:45
היי,

לקחתי חופשת לידה ארוכה של שנה (בפועל אני כבר 4.5 חודשים מהלידה וכבר נמצאת בחלק של החל"ת בתוך החופשה). אני עובדת משרד הבריאות והובהר לי שאם אני מתפטרת תוך 11 חודשים מיום הלידה אני זכאית לפיצויים ממקום העבודה. האם ישנה משמעות למתי אני מתפטרת מהבחינה של לחתום אבטלה והזכאות לדמי אבטלה? האם ניתן לחתום מיד כשאני מתפטרת? איך זה הולך?

תודה
עורך דין
19/04/2015 16:17
שלום אילנה

מהשאלות הנפוצות בפורום, רק שבשאלתך אי דיוק קטן. הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד שמורה לך עד 9 חודשים מיום לידתו של הילד ולא יום אחד אחרי. ניתן לפנות לצורך קבלת דמי אבטלה בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום, אותה ניתן לקצר או לבטל באמצעות פניה מנומקת אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
א.ד
19/04/2015 10:44
אישה בת 65, עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה. לפני כשבוע זימן אותה המעסיק להוריד את המשרה ל-50%. השכר החדש 4,800 ש"ח לחודש. האם היא זכאית לקבל קצבת זיקנה בנוסף בתנאי שכר כאלו?

במידה והיא זכאית ומממשת את זכותה לקבל מידי חודש את קצבת הזקנה נוסף על המשכורת, האם זה לא פוגע בדרישה של דמי אבטלה במקרה של פיטורים? נאמר לה שאם היא מממשת את זכותה היא לא תהיה זכאית לקבל דמי אבטלה אם וכאשר תידרש לכך.

ובנוסף, האם יש אפשרות לדרוש כעת דמי אבטלה או פיצוי כלשהו אחר עבור החלק בשכר שמקצצים?
עורך דין
19/04/2015 16:14
שלום לך

אקדים ואומר כי לא ניתן לקצץ לעובדת את היקף המשרה ב-50% מבלי שהדבר יחשב להרעת תנאים. אני ממליץ לפנות בהקדם לשיחה אישית עם עורך דין על מנת להסדיר את המצב.

בהצלחה
שואל
19/04/2015 10:24
בוקר טוב

מעסיק שקורא לך ליום הכשרה מ-9 עד 16:30, ואז יומיים לפני כן מודיע לך שאתה צריך לבוא לעבודה בנוסף לזה גם בין 7-8 בבוקר בלי לשלם על השעה וחצי באמצע - חוקי או לא? (יש לציין שאני נוסע כל יום כשעה-שעה וחצי לכל כיוון כדי להגיע לעבודה).

מה קובעים חוקי העבודה במקרה כזה?
עורך דין
19/04/2015 15:20
שלום לשואל
במידה ובזמן המרווח שבין העבודה להכשרה אינך נדרש להיות במקום מסויים או לעשות עבודה עבור המעסיק אינך זכאי לקבל שכר בגין מרווח הזמן. הנסיעה למקום העבודה הנה על חשבונך, שכן עובד אינו זכאי לקבל שכר עבור הנסיעה לעבודה וממנה למעט במקרים ספורים ומיוחדים.

בהצלחה
שרית
19/04/2015 08:42
יש לי בעיה וברצוני לקבל עזרה יעוץ וכו'.

אני יותר מחצי שנה סובלת מכאבים בעקב רגל ימין חשב רופא אורטופד שזה דורבן קיבלתי אסטרואידים לרגל ועוד כל מיני כדורים ורק סבל בלי הפסקה אפילו קניתי מדרסים לדורבן וכלום עד שהגיע התור שלי למיפוי העצמות ועד שהגיע התשובה רק סבלתי יותר ויותר.

בסוף התגלה במיפוי העצמות שיש לי משום מה חבלה ברגל והדבר היחיד זה שתקופה ארוכה הלכתי על קצות האצבעות מחוסר יכולת לדרוך על העקב לא קיבלתי שום מכה , ועד עכשיו כאבים נוראים .

ישבתי מעל חודש בבית ולא עבדתי פניתי לביטוח לאומי כשהגיע הזמן להגיע לרופא של ביטוח לאומי הוא עשה טובה שהסתכל עלי והוא בדק אותי בלי שביקש להוריד את הגרביים ואז קיבלתי מכתב השבוע שאין לי כלום.

אני עובדת שכירה בגן ילדים שזה אומר התרוצצות וכל היום על הרגליים ואני עכשיו אם הכאבים עובדת.

מדוע רופא מתייחס בזילזול לאדם שפונה אליו אם אני לא זכאית לקבל קצת עזרה מביטוח לאומי שזה אומר כסף כי לא עבדתי חודש וחצי בערך אז למה לשלם בכלל ביטוח לאומי ? ככה בטוח לאומי מזלזל בכולם?
עורך דין
19/04/2015 13:33
שלום שרית

על מנת לתת לך תשובה רצינית ומקצועית, יש לבחון את מלוא המסמכים הרפואיים שברשותך ורק על סמך אלה ניתן יהיה להכריע האם יש סיבה להגיש ערר על החלטת המוסד לביטוח לאומי בעניינך. פני לפגישת ייעוץ אישית עם עורך דין לצורך כך.

רק בריאות!
רותי
19/04/2015 08:33
שלום

לפני שנתיים פוטרתי מעבודתי. ולא קיבלתי את המגיע לי. כמו פיצויים, חופשה, מפני שחברת הקבלנים עברה פשיטת רגל. ובמשך עבודתי בחברה הם לא העבירו את דמי הפנסיה שגבו ממני. פניתי להסתדרות העובדים ושם נשלחתי אל עורך דין שמטפל בחברה והם רוצים ממני אחוזים ממה שאני אמורה לקבל.

אני מאוד מבולבלת ולא יודעת כבר מה? מי? ולמה? איך אני מקבלת את המגיע לי
עורך דין
19/04/2015 13:23
שלום רותי

כמובן שאת יכולה לטפל בנושא בעצמך, אך סביר כי אינך בעלת האמצעים והידע לעשות זאת, שאז אין הרבה ברירה אלא לפנות לעורך דין שיטפל בנושא מטעמך ועבורך. רק מה, עורך דין גובה שכר טרחה. או בתשלום קבוע מראש או באחוזים מהסכומים שיגבה - ככה זה עובד ולטעמי, רצוי לך להיות מיוצגת בהליך לצורך מימוש הזכויות שלך במקרה שתארת.

בהצלחה
ורה
19/04/2015 08:31
בוקר טוב

אני בת יחידה לאמא בת 64 -חולת סרטן (מוח). כל הטיפולים אני איתה. מעבודה קודמת (בה עבדתי 4 שנין) פוטרתי כי נעדרתי עקב טיפול באמא. עכשיו אני מובטלת כי לא מוצאת עבודה בגלל המצב. יש מטפלת שמגיע ל3-4 שעות ביום ובשאר היום אמא צריכה השגחה.

מצד אחד אני לא יכולה לעבוד משרה מלאה (עקב הטיפול) מצד שני לא נוכל להחזיק מעמד מחצי משרה ( אמא מקבלת קצבת זיקנה ואמורה להתחיל לקבל פנסיה קטנה) הדירה בשכירות.

אני מיואשת מהמצב הזה. מה אפשר לעשות? אין לי כסף להחזיק מטפלת 24 שעות ואין לי אף בן משפחה אחר.
עורך דין
19/04/2015 13:21
שלום ורה

אכן מצב קשה ולא נעים בעליל. אני ממליץ לך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך בדיקה האם יש לך זכאות לקבל הבטחת הכנסה. מעבר לכך, חשוב לבדוק אילו קצבאות אמך מקבלת מהמוסד לביטוח הלאומי לאור מצבה הבריאותי.

איחולי בריאות
סיגל
19/04/2015 08:28
אני מבקשת את עזרתכם,

אימי חגגה יום הולדת 67 ולא זכאית לקבל קצבת זיקנה כי אין לה וותק של עבודה בסך 144 חודשים יש לה 124 חודשים...

אבא שלי עזב את עבודתו בגלל בעיות בריאותיות מחודש יולי 2014 ללא הכנסות הגיש תביעה לנכות וזכאי ל52% נכות.
מקבל כ 2700 שח...

האם יתכן שמסכום זעום זה יכולים להתקיים זוג קשישים.
אימי חולה בדלקת פרקים קשה ואחרי אירוע לב.

נאמר לה מביטוח לאומי שתיהיה זכאית לזיקנה רק ב 11/2016 .

איך אפשר לעזור להם.

יש לציין שאבא שלי עבד כל החיים שלו היה לו עסק עצמאי ואחר כך היה שכיר...
עורך דין
19/04/2015 13:19
שלום סיגל

בכל הנוגע לאמך, אני ממליץ בחום לפנות בבקשה חריגה לפניות הציבור במוסד לביטוח לאומי ולבקש להתחשב במצב. בלי קשר, בדקי את תקופת העסקתה כי לעיתים אי טעויות בתקופות המדווחות. בכל הנוגע לאביך, יש וניתן לבדוק האם הוא מקבל את המקסימום המגיע לו לפי חוק, כך לדוגמא האם הוא זקוק לקצבת שירותים מיוחדים, האם הוא זקוק לקצבת ניידות, ולמעשה בגין מה הוא מקבל את הקצבה נכון להיום...
טטיאנה
18/04/2015 22:35
שלום.אשמח לעזרתכם .חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידי לפני כ3 חודשים .ילדתי ב 19.06.2014 זאת אומרת הילד מחר בן 10 חודשים ..בהתחלה המעסיק היה נוח איתי ועכשיו התחיל לדרוש ממני לעבוד ימי שבת שזה לא מאפשר לי לטפל בילד ומייצר אי נוכות ובלי קשר מקום העבודה נמצא די רחוק ,אני גרה בנתניה ועובדת בשפיים .החלתתי שזה מאוד לא מתאים לי כי שבוע האחרון מנהל התחיל לדרוש ממני ימי עבודה שאין לי עם מי להשאיר את הילד (ימי שבת ) .אז החלטתי להתפטר.האם אני זכאית לפיצואים בגין התפטרות ?המון תודה מראש
עורך דין
19/04/2015 13:11
שלום טטיאנה

המועד האחרון להתפטרות לצורך טיפול בילד, הנו גיל 9 חודשים. אם הילד עבר ולו ביום אחד את גיל 9 חודשים ולא נתת למעסיק מכתב התפטרות לפני מועד זה, הזכות אבדה ולא תשוב.

את כמובן יכולה להתפטר, רק שהזכות לעשות זאת בדין מפוטרת אבדה.

בהצלחה
שיר
18/04/2015 21:46
שלום

אני מבקשת להתייעץ - אני בהריון בתחילת חודש שלישי, גיליתי שאני בהריון כאשר הייתי כחודש בתקופת אבטלה. לפני כן עבדתי ברציפות. כרגע עובדת בעבודה זמנית לתקופה של כחודשיים. האם אהיה זכאית לקבל דמי לידה?
אחת שיודעת
19/04/2015 10:31
שיר

לפי החוק בישראל, מהיום שתעזבי את מקום העבודה שלך לצורך חופשת לידה יש לבדוק האם צברת תקופת אכשרה. אם יהיו לך 6 חודשי תשלום דמי ביטוח בינהם נספרת גם תקופת האבטלה הרי שתיהיה לך זכאות למחצית דמי לידה, שזה אומר 7 שבועות. אם יהיו לך 10 חודשי תשלום של דמי ביטו לאומי, תוכלי לקבל 14 שבועות דמי לידה לפי החוק.
הודיה
18/04/2015 21:45
ערב טוב

אם אני מתפטרת מהעבודה (אחרי שנתיים + ) ואומרת להם לצורך טיפול בילד, האם אני מקבלת פיצויים והאם אני יכולה להתחיל לעבוד בעבודה אחרת אחרי זמן קצר? (שבוע ,שבועיים אחרי)

תודה מראש ושבוע טוב לכם!
עורך דין
19/04/2015 10:06
שלום הודיה

התשובה חיובית לשתי השאלות שלך. זכרי כי ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים על מנת לזכות באפשרות לקבל פיצויים ולא מאוחר יותר.

בהצלחה
פיטורים
ישראל
18/04/2015 17:15
יש לי עובד שמקלל את העובדות מדבר איתם דברים גסים ושאני מדבר איתו על זה הוא אומר לי תפטר אותי מה אני צריך לעשות
עורך דין
19/04/2015 09:32
שלום ישראל

אתה כמעסיק יכול רק לפטר אותו ובהתאם למגבלות החוק. העובדות שחשות פגועות יכולות להגיש תלונה במשטרה על הטרדה מינית אם זה אכן המצב.

בהצלחה
שני א.
18/04/2015 13:08
שלום,
אשמח לעזרתכם. לפני ארבעה חודשים נולדה לי תינוקת מקסימה.

נאמר לי ממנהל החשבונות שלי (אני עצמאית) שמגיע לבעלי לצאת לחופשת לידה גם אם לי לא מגיע, והשאלה רק אם לבעלי יש בעבודה ותק שמאפשר לו, ואכן יש לו.

בהתאמה לזה בעלי לקח חופשת לידה של חודש. כשראינו שלא מגיע תשלום בדקתי מול ביטוח לאומי ושם נאמר לי שאנחנו לא זכאים לתשלום מאחר ואני לא הייתי זכאית לצאת לחופשת לידה אז גם בעלי לא.

האם זה נכון? האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לערער?
תודה מראש
עורך דין
19/04/2015 09:30
שלום שני

מנהל החשבונות טעה. לבעלך מגיעה חופשת לידה רק במידה ולך מגיעה חופשת לידה. ולהפך, אם לאישה לא מגיעה חופשת לידה על פי חוק, לבעלה אין זכות כזאת כאמור. זכותו של הבעל נגזרת מזכותה של האישה.

בהצלחה
סיגל
18/04/2015 10:55
היי,
אני עובדת מעל שנה בסוכנות ביטוח בפתח-תקוה במוקד מכירות. לאחרונה הם נכנסו כשותפים עם סוכנות אחרת מראשלצ, והודיעו לי שהמוקד עובר לעבוד בראשלצ. אני אינני רוצה לעבור לראשלצ. שאלה - האם זה נחשב להרעת תנאים? האם אוכל לדרוש פיצויי פיטורין?
תודה
עורך דין
19/04/2015 09:28
שלום סיגל

יש לבחון את הנושא לעומק ולהבין ממך את זמני הנסיעות ותנאי העסקתך לאורך השנים האחרונות, על מנת להכריע בשאלה האם המדובר על הרעת תנאי עבודה במקרה הספציפי שלך או האם לאו. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה ושבוע טוב
ענת
17/04/2015 18:48
המעסיק שלי מלין את שכר מרץ שלי ושל שאר העובדים (אנחנו עובדים בקונדיטוריה). האם מחובתינו להמשיך ולהגיע לעבודה כל עוד לא שילמו לנו?
חשוב לציין שהודענו לו שאנחנו מתחילים בתהליך של תביעה ועדיין הנושא לא נפתר.
עורך דין
19/04/2015 09:27
שלום ענת

הלנת שכר מתמשת הנה עילה להתפטרות בדין מפוטר. בכל מקרה ולפני הכל, פני לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לטפל בנושא בצורה מקצועית.

בהצלחה
רמי
17/04/2015 18:03
שלום לכם

שאלה: אשתי עובדת בעבודה כבר 7 חודשים ועכשיו קיבלה תקן ורוצים להחתים אותה על חוזה שהתאריך התחלת עבודה זה עכשיו...

זה אפשרי שה-7 חודשים שעבדה לא יחשבו לפיצויים והבראה?

תודה על העזרה ושבת שלום לכולם.
עורך דין
19/04/2015 09:23
שלון רמי

טריק מוכר של מעסיקים, ומאד לא חוקי. אם אשתך אינה רוצה להתעמת מול המעסיק, אני ממליץ לה לכתוב מייל או מכתב (על מנת שיהיה תיעוד) ולשאול מדוע הוותק מתאפס תוך ציון העובדה שלפי מיטב הבנתה הוותק לא אמור להתאפס. אולי המעסיק יתעשת וישנה את ההסכם וגם אם לא, החוק גובר על ההסכם החתום במקרה זה וביום הפסקת עבודתה - אם וכאשר, הוותק יספר ממועד תחילת עבודה הרשמי.

בהצלחה
סער
17/04/2015 18:02
שלום,

אני עובד שכיר בחנות שעובדים בה משמרות והייתי שמח לדעת האם מגיע לי שעות נוספות על כך שעבדתי מעבר לשעות הפתיחה של הקניון בו אני עובד + מכיוון שזה היה היום {יום שישי} הייתי שמח לדעת גם אם מגיע לי 125% על השעות האלו.

תודה רבה
עורך דין
19/04/2015 09:16
שלום סער

תשלום עבור שעות נוספות הנו עניין חוקי שאין להתנות עליו, ונקבע לפי מספר השעות שעבדת ביום / בשבוע, ולפי היותך עובד בשכר גלובלי / שעתי בהתאמה. אין לכך כל קשר לשעות פתיחת הקניון.

בהצלחה
עמיחי
19/04/2015 09:06
המעסיק שלי טוען שע"פ חוק קיים איסור לעבוד מעל 3 שבתות ברצף. זאת לאחר שמספר פעמים עבדתי יותר מכך ברצף (כולל 5 שבתות רצוף ומעלה).

1. האם קיים כזה חוק? אשמח לקבל אליו הפנייה.
2. מה המשמעויות? האם עליו לפצות אותי בדרך כלשהי?
3. במידה ואין חוק כזה והמעסיק פשוט מעוניין לתת לי (מבין כל העובדים נניח) פחות שעות שבת - מה המשמעות?

תודה
מיכל
17/04/2015 16:24
שלום

יש לי ברשותכם שאלה לגבי שמירת הריון.

אחרי אשפוז אחד ועוד ביקור במיון עקב צירים מוקדמים אך ללא פתיחה ומחיקה, הרופא נשים נתן שמירה. בבית חולים נתנו לי כל פעם שבוע מנוחה, אבל זה לא רציף וקיבלתי פסולט להורדת צירים.

תחושתי שבגלל שהמיון נתן רק שבוע מנוחה לא יתנו לי כלום. אני עצמאית וכן אם חד הורית וכל יום שאיני עובדת זה אובדן הכנסה מהותית. עצתכם איך לעשות זאת נכון. האם לבקש מהרופא לתת לי ימי מחלה עוקבים של חודש ואז להגיש שמירה?
עורך דין
19/04/2015 08:16
בוקר טוב מיכל

מלוא התנאים בנושא שמירת הריון מופיעים בפירוט רב באתר של המוסד לביטוח לאומי, ולא נותר לי אלא להפנות אותך לקריאה שם. בהצלחה ורק בריאות
צבר
17/04/2015 16:23
אני עובד בחברה לפינוי מוקשים בערבה במהלך ימות השבוע (א-ה) והלינה היא בעין יהב. רק בסופי שבוע ישנים בבית
האם מגיע לי תוספת ערבה ותוספת שדה למשכורת או כל תוספת אחרת? תודה
עורך דין
19/04/2015 08:12
שלום צבר

אין חוק הקובע שכר עבודה שונה לעובדים המועסקים באופן קבוע או לפרקים באזור הערבה. מה שכן, עליך לוודא כי התשלום עבור שעות עובדתך מוסדר בהסכם ברור. בכל מקרה, חוזה העבודה שלך אמור לתת מענה למלוא הזכויות המגיעות לך כעובד.

בהצלחה
איתי
17/04/2015 16:22
טוב אז אני מסיים בשעה טובה אחרי שלוש שנים עוד מעט לסיים במקום עבודה ויש כמה בעיות:

1. לא שולמו דמי הבראה (איך מחשבים) וחופש (איך מחשבים. לפי מה שהבנתי במידה וזה פחות מ-75 ימים בשנה זה 4% מהשכר. חייב או המלצה?) כל השנים (העבודה היא פעם בשבוע שלוש שעות לוקח לי אבל השכר לא שעתי ובתלוש רשום ימי עבודה 4 שעות עבודה 20 ויש גם לצד זה י"ע בחברה 4 ש"ע בחברה 8, מה קובע מה ההבדל?)

2. אין לי את כל התלושים כי לא קיבלתי. ובחודשים הראשונים לא קיבלתי כלום (מאז נספח צ'ק)

3. השכר הוא גילום האם השכר הקובע לחישובים הוא לפני התוספת של הגילום או אחרי?

4. איך מחשבים פיצויים (מתגייס לצה"ל)
תודה
עורך דין
19/04/2015 08:09
שלום איתי

לא ציינת כמה נקודות חשובות שבלעדיהן יקשה עלי לענות לך.

1. מה היתה מהות העבודה והתפקיד שלך? מה השכר הממוצע אותו הרווחת בעבודה? תשלום דמי הבראה ופידיון ימי חופשה הם חובה. החישוב תלוי כמובן באחוז המשרה שלך. לגבי ימי חופשה, החישוב תלוי גם בגובה השכר. יש לבדוק תלושי משכורת על מנת לתת תשובה מלאה ומדוייקת.

2. נסה לבקש מהמעסיק את התלושי שכר למרות שאפשר כם בלי...

באופן כללי, פיצויים מחשבים לפי גובה השכר הבסיסי הקבוע או ממוצע של השנה האחרונה במקרה של עובד בשכר שעתי כפול מספר שנות העבודה. יש באתר זה מחשבון פיצויים שתוכל להיעזר בו. יחד עם זאת, תמיד מומלץ לפנות לקבלת סיוע מפרטי של עורך דין במקרים שכאלה.

בהצלחה
אתי
17/04/2015 12:04
שלום,
קיבלתי קידום ממקום העבודה שלי, אך בתמורה להעלאה של 1000 שח בחודש, מבקשים ממני לחתום על חוזה התחייבות לשנתיים. במידה ואחליט לסיים את עבודתי לפני תום השנתיים האלה, אהיה מחוייבת להחזיר את ההעלאה שקיבלתי עד לאותו חודש, ללא קיזוז החודשים שכבר עבדתי. לדוגמא: אם עזבתי כעבור שנה וחצי אצטרך לשלם קנס של 18,000 שח. השכר שלי ללא העלאה הוא 8000 שח והעלאה שנותנים לי תהיה כמענק ולא תכנס לשכר בסיס.
בנוסף, אני בהריון בחודש חמישי (כמובן שמיודעים לכך במקום עבודתי). רציתי לדעת שני דברים:
1. כיצד יכולים לגבות את הכסף? האם אצטרך לשלם או שזה יירד מהחודשים שבהם אתן את ההתראה להתפטרות?
2. במידה ואחליט לחתום על החוזה אך לא לחזור מחופשת לידה- האם גם אז אהיה מחוייבת בקנס? במידה וכן- האם החופשת לידה תהווה חלק מהקנס? הבנתי שאת המשכורת בחופשת לידה נותנים עפי שכר בסיס והרי שהמענק לא חלק משכר הבסיס.. חשוב לציין שאני עובדת בשכר גלובאלי ואין לי שעות עבודה מוגדרות ואני לעיתים קרובות מוצאת את עצמי חוזרת הביתה בשעות הערב המאוחרות כך שאיני יודעת האם אוכל להתמודד עם תינוק ושעות עבודה אלו.
תודה,
אתי
עורך דין
19/04/2015 08:04
שלום אתי

1. לפני הכל, עליך להסדיר את נושא שעות העבודה שלך בצורה ברורה, כבר עכשיו ויפה שעה אחת קודם. את לא רוצה לעבוד בשעות לא מוגדרות לאחר הלידה...נכון?

2. נושא ההעלאה המדוברת אכן מעניין. למעסיק יש זכות מלאה לתת לך סוג של "הלוואה עומדת" למשך שנתיים ולאפשר לך שלא להחזיר אותה אם תעמדי בתנאי מסויים (שנתיים עבודה). מאידך, יש לך זכויות לאחר הלידה ולא ניתן להתנות עליהן. על מנת לפתור את הנושא בצורה הטובה ביותר, הימנעי מחתימה על חוזה או הסכם כלשהו ופני לעורך דין שיסייע לך לנסח את תנאי החוזה החדש כך שלא יפגעו בזכויות שלך וישמרו על האינטרסים שלך, מבלי למנוע את העלאת השכר.

בהצלחה
יגאל
17/04/2015 09:45
שלום,

אני מועסק בחברה מזה 9 חודשים שבהם 3 חודשים עבדתי דרך חברת כח אדם.

1) המעסיק (16.04.2015) אמר לי שאני מפוטר עקב התנהגותי כלפיי עבודה ואמר שאני יכול ללכת הביתה בלי הודעה מוקדמת מראש למרות שאין שום סיבה מוצדקת.

2) המעסיק לא משלם פנסיה לעובדיו גם בתום חצי שנה של העסקתם.

3) המשכורת תמיד מתעכבת בשבועיים לפחות כל חודש ולא צויין אחרת בשום חוזה עבודה שהיא תגיע בעיכוב. למרות שבתלוש משכורת ובצ'ק מצויין 10 לחודש.

4) בתלוש משכורת שלי לא מופיעים חופשות וימי מחלה ותמיד הוא מספר לי שהוא יבדוק את זה עם הרואה חשבון שלו והיתרות בהם תמיד 0.

יש לי הרגשה בכלל שאין לו שום רואה חשבון והוא סתם מוריד פורמטים של תלושים באינטרנט והתשלום מתבצע בצ'ק.

האם שווה בכלל להתעסק עם זה למרות התקופה הקצרה בה אני עובד במקום?

השאלה היא איך אני יכול להוכיח שהוא משלם בעיכוב ואין תאריך מסוים? בתלוש ובצק רשום תמיד 10 לחודש.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה מראש.
עורך דין
19/04/2015 07:59
שלום יגאל

לפי הדברים שאתה כותב יש לך עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק שלך, שהפר את חוקי העבודה. המלצתי לפנות בשלב הזה לקבלת ייעוץ פרטני והכוונה של עורך דין הבקיא בתחום. בהצלחה
ירדן
17/04/2015 09:43
שלום,

אני רוצה לברר האם מותר למסעדה להגיד למלצר להגיע ב8 בבוקר ולתת לו לחכות עד 9 וחצי בצד ללא תשלום עד שהוא עולה למשמרת?
אני יודעת שהמון מקומות עובדים ככה . זה חוקי?
ואם זה לא חוקי, אז למה זה כל כך פופולרי? למה מלצרים לא תובעים על זה ?
עורך דין
19/04/2015 07:48
שלום ירדן

על פניו זה לא חוקי להביא עובד לעבודה ולא לשלם לו עבור מלוא השעות בהן הוא זמין עבור המעסיק. מה שכן, נהלי העסקת מלצרים הציפו לאורך השנים שיטות עבודה שונות ומשונות, לא חוקיות לפרקים, ולכן זה לא מפתיע. אני ממליץ לך לערוך תרשומת מלאה של כל שעות עבודתך - כלומר השעות בהן אתה מגיע לעבודה והשעות בהן אתה יוצא. כמו כן, שלח מייל למעסיק ובקש להבין מדוע לא משלמים לך עבור השעות שבהן אתה ממתין למשמרת. אולי ביום מן הימים התיעוד הזה ישרת אותך.

בהצלחה
קרין
18/04/2015 18:19
אני עובדת כמזכירה כל יום משעה 14:00 עד שעה 20:00 (שש שעות עבודה, חמישה ימים בשבוע). האם בערב יום העצמאות אני צריכה לעבוד משעה 14:00 עד שעה 20:00? אודה מאוד לתשובה.
מיכאל
16/04/2015 10:30
שלום

אני עובד בעבודה מסויימת חצי שנה ולאחרונה הודיעו לי ולעוד עובדים שמחודש הבא יהיו רק משמרות בערב. עובדים רבים וגם אני נאלצים להתפטר בגלל סיבה זו כי אין באפשרותינו לתת רק משמרות ערב. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם זה נחשב הרעת תנאים?
עורך דין
17/04/2015 09:40
שלום מיכאל

על פניו המודבר על הרעת תנאים מוחשית, בהנתן שהנושא אינו מוסדר במסגרת חוזה העבודה שלך. במקרה זה, עליך ועל שאר העובדים לדרוש מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים שאם לא כן, תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
איאד
16/04/2015 11:12
שלום ברשותי 32 ימי מחלה כיתרה שאוכל לנצל...
עכשיו עברתי ניתוח ביד והגשתי למעסיק שלי את כל האישורים ובתלוש משכורת אני רואה שהורידו לי על ימי מחלה כ600 שקלים, האם זה חוקי?
עורך דין
17/04/2015 09:38
שלום איאד

ביום המחלה הראשון לא מקבלים שכר כלל ועל היום השני והשלישי מקבלים שכר בגובה 50% בלבד. יתכן ומכאן נובעת ההורדה.

בהצלחה ורק בריאות
יניב
16/04/2015 11:28
המעביד הוציא אותנו לחופשה מאולצת בחול המועד ל5 ימי עבודה וכולל ערבי חג וימי מנוחה זה סך הכל 9 ימים לי אין צבירה חיובית של ימי חופש האם המעביד צריך לשלם לי בכל מקרה על ימי החופשה ? אני עובד שעתי
עורך דין
17/04/2015 09:37
שלום יניב

בהנתן ואין לך ימי חופשה צבורים המעסיק חייב לשלם לך עבור כל אותם ימים בהם הוציא אותך לחופשה מאולצת. לא ניתן לחייב עובד להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה.

בהצלחה
בן ב.
16/04/2015 11:52
שלום

מקום העבודה שלי מחייב אותי לעבוד דרך אחד משני סוכני ביטוח שהם מציעים, שלא מוכנים לתת לי הצעה טובה יותר מ-4%-0.25%. מיטב דש הציעו, דרך אגדות הסטודנטים, לכל סטודנט באשר הוא 1%-.0.1%.

חתמתי על הטפסים למעבר למיטב דש (דיגיטלית, בלי סוכן) ועכשיו מקום העבודה שלי עומד על כך שהם לא מוכנים שאעבוד עם מישהו שהוא לא הסוכן שלהם כי זה ההסכם שיש לעבודה עם הסוכנים, והחוק טרם השתנה.

האם מישהו יודע מה המצב החוקי כיום והאם אני כבול להצעות שקיבלתי מהסוכנים במקום העבודה? נראה שבמצב כזה אין לי שום אפשרות לנהל איתם מו"מ על התנאים.

תודה.
עורך דין
17/04/2015 09:35
שלום בן

ההסדר הכללי במשק קובע כי העובד יכול להחליט לאיזו קרן יופרשו עבור כפסים ורק במידה והעובד לא עשה זאת, המעסיק יוכל לפעול לפי ראות עיניו. אתה יכול לנהל מו"מ עם כמה סוכני ביטוח או ישירות מול חברות הביטוח, ולנסות לקבל הצעות טובות יותר.

בהצלחה
אוריאל
16/04/2015 12:05
נניח שסיימתם תואר בהנדסה, ולקח אתכם מעסיק והחליט לשלם לכם 25 ש"ח לשעה, ובהנחה שמקום העבודה תקוע בגישה ישנה שאתם רואים בוודאות שיש טעויות ואתם מייצעים עצות שיועילו לעסק ואין אוזן קשבת, איך כל זה היה משפיע על העבודה שלכם? האם הייתם מזלזלים? עובדים במרץ?
אשמח לשמוע אתכם.
עורך דין
17/04/2015 09:33
שלום אוריאל

אני ממליץ לך לא להמשיך לעבוד במקום עבודה שאינך חש שאתה ממצה את עצמך במסגרתו. התחל לחפש עבודה במקום אחר, במיוחד לאור היותך אקדמאי עם תואר מבוקש. בהצלחה
שגית
16/04/2015 12:38
שלום, אני עובדת כשלוש שנים בתפקיד מוכרת בחנות. בחוזה העסקה התפקיד מוגדר כ"עובד שעתי". היות ואני גם סטודנטית, עד כה עבדתי במהלך שנים אלו 3 משמרות בשבוע. כעת, הגיעו מנהלת וסגנית חדשות לסניף אשר הודיעו לי שהן יוכלו לתת לי רק משמרת אחת בשבוע ולא שלוש כמו שהיה עד כה (כיוון שיש להן התחייבות לעבוד מינימום מסויים של שעות בחנות אשר ממלא את רוב התקן בחנות ובנוסף בגלל שהורידו את תקן השעות הכללי של החנות ולכן לא נשארות להן שעות לתת לי). אמרתי להן במפורש שאני חייבת לעבוד 3 משמרות כמו שהיה עד כה.
השאלה שלי: אם לא יתנו לי 3 משמרות אלא אחת, האם זו נחשבת הרעה מוחשית בתנאים אשר ניתן להתפטר בגינה בדין מפוטר?
עורך דין
17/04/2015 09:32
שלום שגית

בהחלט. הורדה כה משמעותית של היקף המשרה לאחר שנים של עבודה, הנה הרעה מוחשית בתנאי העבודה. עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לתקן את הרעת התנאים. היה ומהעסיק יבחר שלא לתקן את ההרעה תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ