פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 783
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יערה
06/07/2015 21:29
ערב טוב לכולם

אני מקווה שתוכלו לענות על שאלתי, שכן המצב לא ממש ברור לי ולא מצאתי תשובה חד משמעית לנושא: אם אני עובדת במוקד של 24/7 ואני חולה ואין מי שיחליף אותי, הבוס שלי יכול לחייב אותי להגיע למשמרת למרות שאני חולה?
עורך דין
07/07/2015 15:51
שלום יערה

אין זה משנה היכן את עובדת ומה היא מתכונת העסקתך - אם יש בידיך אישור מחלה אסור למעסיק לכפות עליך להגיע לעבודה ואת צריכה להשאר בבית, לנוח ולהחלים - לא לעבוד.

רק בריאות
נטלי
06/07/2015 21:12
אני עובדת פעם בשבוע 5 שעות ורציתי לדעת כמה מגיע לי דמי הבראה וחופשה למשך שנה?
תודה.
עורך דין
07/07/2015 15:50
שלום נטלי

לאחר שנת ותק אחת בעבודה מגיע לך לקבל דמי הבראה לפי החוק, ביחס להיקף המשרה שלך. קיים כאן באת רמחשבון נהדר שעוזר לחשב דמי הבראה לפי חלקיות משרה. ימי חופשה - אלה נצברים לזכותך מהיום הראשון בעבודה ושוב, בהתאם לחלקיות המשרה שלך.

בהצלחה
שירי
06/07/2015 21:09
שלום, ילדתי ב 30.3 ובתלוש של יוני :
1- לא עידכנו לי את המצב המשפחתי ונקודות הזיכוי שלי לא השתנו- 2.75, לכמה אמורים לשנות לי בעקבות זאת?
2- תחת ניכויי התחייבות מופיע לי - תיאור הניכוי: נטו שלילי וסכום הניכוי במינוס. מה זה אומר?
תודה רבה
עורך דין
07/07/2015 15:49
שלום שירי

את זכאית לנקודת זיכוי אחת בגין כל ילד מתחת לגיל 18. לעניין תלוש המשכורת שלך, תצטרכי להעביר אותו לבדיקה של רואה חשבון, חשבת שכר או עורך דין על מנת לקבל חוות דעת אודותיו.

בהצלחה
חסויה
05/07/2015 09:33
התחלתי לעבוד ב1/2 וב3/3 הייתה לי תאונת עבודה בגלל שאין מנהל כרגע בעבודה ואין מי שיוכל למלות את זה בטופס רציתי לדעת איך למלות את סעיף 12 בתביעה לביטוח לאומי זאת השאלה: האם העובד זכאי לתשלום דמי מחלה ע״י המעביד( נכון ליום התאונה)
כן, ציין את מס הימים שעמדו לזכות העובד עד יום התאונה-
לא , העןבד ניצל את כל הימים העומדים לזכותו
לא נצברו ימי מחלה
אחר
בקיצור מה לכתוב?!? לא יכולה להגיד את התביעה לביטוח לאומי בלי הסעיף הזה..
עורך דין
05/07/2015 10:58
שלום לך

עליך לכתוב את מספר ימי המחלה הצבורים לזכותך. תוכלי לראות כמה ימים צברת על תלוש השכר האחרון שלך. באופן כללי, המעסיק חייב למלא דיווח על תאונת עבודה לפי החוק.

בהצלחה
שיר
06/07/2015 21:09
במקום בו אמור להיות כתובים הימים רשום פשוט חופש .
אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואין למי לפנות כמו שאתה רואה ממזמן יכלתי להגיש את הטפסים אבל לא עונים במשרדים לטלפונים ואין דרך להשיג אף מנהל .
עורך דין
07/07/2015 15:46
שלום שיר

לצערי איני יכול לעזור לך לכתוב ולמלא פרטים בטופס. אם לא תהיה ברירה, תצטריכ לפנות לפגישה עם עורך דין על מנת לקבל סיוע וכל עוד לא תסתדרי לבד. מה שכן, אולי ניתן ליצור קשר עם המוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי במספר 6050* - שם תכולי לנסות לקבל מענה.

בהצלחה
דנה לחוטי
06/07/2015 18:41
שלום. אני עובדת בפרויקט זמני למשך 3 חודשים בדיוק. יש לי קופת פנסיה פעילה שאני מפרישה אליה באופן אישי. האם בכל מקרה אני אהיה זכאית להפרשות פנסיה במקרה כזה ובפרט אם אני אעבוד 3 חודשים בלבד?
עורך דין
07/07/2015 15:43
שלום דנה

לאחר 3 חודשי העסקה המעסיק יצטרך להפריש עבורך כספים לפנסיה רטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך. אם תעבדי פחות מ-3 חודשים המעסיק לא חייב להפריש כספים לפנסיה.

בהצלחה
ג.ה.
07/07/2015 14:56
המעביד שלי נותן לי בכל 10 לחודש צ'ק עבור שכר העבודה לחודש הקודם. אני מפקידה אותו מיידית בחשבוני בבנק אך לוקח 3 ימי עסקים עד שהצק מאושר והכסף נכנס לחשבון. זאת אומרת שבפועל אני רואה את הכסף רק מה 13 חודש ולפעמים גם יותר מאוחר במידה ונופל סוף שבוע ואז ימים אלו לא נחשבים כימי עסקים בבנק. האם גם זה סוג של הלנת שכר? הרי המעביד יודע שהצק שלו יפרע רק לאחר 3 ימים או יותר. תודה על תשובתכם
לותם
07/07/2015 14:53
הייתי היום בראיון עבודה ביחידה בשירות המדינה. בראיון ביקשו לדעת את מצבי המשפחתי, מתי התחתנתי. כשסיפרתי שאני נשואה בשנית, המראיינת ביקשה לדעת מתי התגרשתי ולמה.

אמרתי לה שאלו שאלות לא במקום ושבאתי לראיון מקצועי. המראיינת (בעלת משרה בכירה) אמרה לי שבהמשך היא גם תשאל על יחסיי עם ההורים ועוד שאלות פולשניות ושאם זה לא מתאים לי, אני מוזמנת לקום וללכת.
המומה מהעניין, ביקשתי לסיים את הריאיון.

למיטב ידיעתי זה לא חוקי. מה אפשר לעשות עם זה? לא בא לי לעבור על סדר היום על התנהלות כזאת ועוד של גוף טיפולי בשירות המדינה שאמור להיות נטול שיפוטיות בהגדרתו.
שי
07/07/2015 13:03
שלום, במידה והגשתי התפטרות לאחר הרעת תנאים האם אני אמור לקבל מכתב פיטורים? בעבודה קיבלו את העובדה הזו אך אמרו שלא מקבלים מכתב ואני חושש מאי קבלת דמי אבטלה
נאור
24/06/2015 18:57
ב 30.5.2015 היה יומי האחרון בעבודה לאחר חודש התראה מוקדמת
המשכורת נכנסה ב10.6.2015 בזמן
תקופת עבודתי שנתיים בדיוק (1.6.2013-30.5.2015)
במכתב הפיטורין נרשם שאני זכאי לדמי ימי ההבראה אך הם לא נכנסו לי לתלוש שכר/לחשבון עדיין
בשיחה עם בעלי החברה נאמר שזה בבירור(כול כמה ימים אני מתקשר או שולח הודעה ואין תשובה)
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה
עורך דין
25/06/2015 09:47
שלום נאור

אתה נמצא במצב שאליו מגיעים הרבה עובדים לאחר פיטורים. לפעמים מעסיקים "אוהבים" למתוח את גמר החשבון ותשלום הפיצויים מסיבות כאלה ואחרות. עקרונית, לפי החוק הכל היה אמור להיות משולם עד 15 לאחר מועד תשלום השכר האחרון - שזה היום לפי הבנתי (25/6/15/).

אם לא תקבל את התשלום היום, אתה יכול להחליט האם להמשיך לחכות בסבלנות (מומלץ לחכות עוד קצת) או לפנות אל בית הדין לעבודה להגשת תביעה בנושא.

בהצלחה
נאור דמרי
07/07/2015 11:05
עבר יותר מחודש באיחור תשלום ימי הבראה בשיחות אם בעלי החברה נאמר כל יום שהיום יכנס הכסף אך לא ניכנס
מה אפשר לעשות בנידון? איך ניתן להגיש תלונה על זה?
רוחלה
07/07/2015 10:21
שלום אני עובדת היום במכירות כאשר המשוכרת שלי בנויה משכר+עמלות.
הייתי מעוניינת לדעת האם המעסיק מחוייב להפריש את הפנסיה, ימי חופשה ומחלה כולל העמלות.
עבדתי כבר במכירות לפני כן והכל הופרש לי כולל עמלות.
המנהל שלי עורך דין ואומר שמשלם לי לפי חוק ( לא כולל עמלות)
בכל הנושאים הנ"ל.
אשמח לתשובה..
אליה
07/07/2015 10:02
בוקר טוב.
חתמתי אבטלה כחודשיים וחצי (בגין החודש הראשון הופחתו חמישה ימים ראשונים והבנתי שזה משהו מקובל)
לאחר מכן יצאתי ל"הפסקה" של שמירת הריון לכמה חודשים (שמירה אשר באופן רשמי לא אושרה על ידי הביטוח הלאומי)

מיד עם תום השמירה המשכתי לחתום בתחילת חודש יוני.
אתמול ראיתי באתר שאושרו הימים לתשלום על חודש יוני אך שוב הופחתו לי 5 ימים ראשונים.... שאלתי היא האם זה תקין שהם שוב הפחיתו את הימים כאילו זו החתימה בפעם הראשונה?

תודה מראש
דורית
07/07/2015 09:59
בקרוב בע"ה אני יוצאת לחל"ד ומתחננת להישאר גם לחל"ת, השאלה:

1. הבעל עצמאי משלם ביטוח לאומי כל חודש האם אני פטורה מלשלם כל התקופה (כחצי שנה או רק על חל"ד / חל"ת ) ביטוח לאומי?

2. בחל"ת אני יודעת שאני אמורה להפריש לעצמי אך האם זה שאני מפרישה המעסיק גם מחוייב?

3.ביקשתי ממדור שכר שינכו לי מהשכר עבור פנסיה בגין תקופת החל"ד חלק כבר בשכר יוני-יולי עבור ההפרשות בכדי שלא ינכו לי במכה אחת כשאחזור אמרו שלא ניתן האם זה נכון?
תודה ויום טוב
אלירן
07/07/2015 09:45
אני עובד במעבדת סלולר / בית ספר.

במעבדה אני עובד עם תלוש שכר ובבית ספר בתור פרילנסר, הבוס שלי רוצה לפטר אותי מהמעבדה ולהשאיר אותי בתור מרצה, אני עובד שם כשנה ו-4 חודשים ומעולם לא הפריש לי לפנסיה ותקופה של יותר מחצי שנה לא שילם לי נסיעות.

הוא רוצה לפטר אותי ועדיין לא קיבלתי מכתב פיטורים, אני רוצה לתבוע ממנו פיצויים שמגיעים לי ואת ההפרשות לפנסיה ונסיעות שלא קיבלתי בהתחלה האם זה אפשרי?
מתפטר
רפא
06/07/2015 15:18
במידה ואני מתפטר מיוזמתי אחרי שנתיים . האם מגיע לי משהוא ? הבנתי שהופרש לי משהוא אך לא הבנתי מה ואיך זה עובד . מה כן מגיע לי במידה ואני מתפטר ואיך אני יכול להשיג את הסכום המירבי ?
RE: מתפטר
עורך דין
06/07/2015 18:32
שלום רפא

עוד שמתפטר זכאי למשוך את הכספים שהופרשו בכל חודש לטובת פיצויים ולא מעבר לכך. חשוב היטב האם אתה רוצה למשוך את הכספים או להמשיך ולחסוך אותם לגיל פנסיה.

בהצלחה
נטלי
06/07/2015 15:10
הבנתי שברגע שמגיעים לגיל פנסיה בודקים זכאות אם יש, אז נותנים כל חודש סכום מסויים לכל החיים ואם אין אז אפשר למשוך את היתרה אחרי שמשכללים את הסכום עם הריבית שמגיעה מהמדינה עקב חוסר הזכאות לפנסיה.
מה עושים במדינה והחברה עשתה טעות בכך שהצהירה שאין משיכה לפנסיה וסכום מסויים נמשך מהקופה ולאחר מס חודשים התגלתה עוד קרן עם יתרה קטנה שבשיכלול משותף איתה כן היתה זכאות לפנסיה?

שורה תחתונה מכיוון שהם טעו הם דורשים או להחזיר את הכסף שנמשך ולקבל פנסיה או לוותר על היתרה בקרן שגילו לאחר שהצהירו שאיו זכאות לפנסיה בגלל שלטענתם ישנו חוב.

הלקוח אמור להיות אשם שהם מלכתחילה טעו בחישוב ולא בדקו היטב אם יש זכאות לפנסיה או לא? האם זה נכון למנוע את היתרה שנמצאה?

אשמח בבקשה לקבל עצות איך להתנהל במקרה כזה.
עורך דין
06/07/2015 18:31
שלום נטלי

אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שהגורם המתאים לטפל ולענות לך בנושא הוא יועץ פנסיוני ולא עורך דין העוסק בדיני עבודה.

בהצלחה
משה
06/07/2015 15:07
אם משרה כוללת שעות עבודה אשר משמרת מתחילה ב 04:00 ונמשכת עד 12:00. (משמע, ארבע בבוקר ועד שתיים עשרה בצהריים). האם חלק מהשעות אמורות להיות מחושבות לפי תעריך שעת לילה?

האם הן לא יחשבו לפי תעריף שעת לילה מכיוון וזה רק בתחילת משמרת?

תודה לעורכי דין שיענו..
עורך דין
06/07/2015 18:29
שלום משה

סעיף 1 לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע את הגדרתה של עבודת לילה: עבודה ששתי שעות ממנה, לפחות, הן בתחום השעות שבין 22:00 ובין 06.00

ולגבי תעריף מיוחד - ככל שלא נקבע כזה בחוזה העבודה שלך, אין תשלום מיוחד עבור עבודה בלילה, רק משמרות קצרות יותר - קרי, אחרי 7 שעות עבודת לילה יש לשלם לעובד שעות נוספות.

בהצלחה
רחל עזריה
06/07/2015 18:18
תשמעו את הסיפור המרגיז של שרון שהגיע אליי הבוקר.

"באוקטובר 2013 התחלתי לעבוד בתפקיד די בכיר בחברה ציבורית גדולה, השתלבתי מהר בעבודה מבחינה מקצועית וחברתית והיה לי טוב. הייתי שמחה שמצאתי מקום עבודה שבו טוב לי ושמרוצים ממני.

מיד עם היוודע דבר הריוני בתחילת 2014, המנהלת שלי ניסתה ליצור לי דימוי שלילי בתואנה כי לא פירטתי את הסיבות לסיום עבודתי בחברה הקודמת.
ביקשתי לשוחח עם סמנכ"ל משאבי אנוש ובשיחה הוא התרשם כי אין טעם להמשיך לעבוד תחת אותה מנהלת, עקב משבר אמון הדדי, והציע לי לשקול מעבר לתפקיד אחר והבטיח לחזור אליי עם תשובה בנושא. הסכמתי לבלוע את הגלולה המרה של המעבר כי אני זקוקה לפרנסה.

מיד כשחזרתי מחופשת הלידה עדכנו אותי קולגות שגויס מחליף גבר צעיר שהובהר כי הוא לא זמני ״ויתפרו לו משרה״. הבנתי את המהלך ואף קיבלתי שיחת אזהרה באשר לכוונה לפטר אותי בתום 60 הימים הקבועים בחוק. הסמנכ"ל סרב להיפגש איתי ולענות לפניותיי במייל.
התפקיד שלי רוקן מתוכן והוצאתי מפורומים וישיבות הנוגעים לעבודה.

לא ניתנה לי הזדמנות אמיתית לחזור למעגל העבודה כאמא, כפי שוודאי התכוון המחוקק."

זה רק אחד מני סיפורים רבים שהגיעו אלינו בנושא שילוב נשים במקום העבודה לאחר חופשת לידה. דו"ח נציבות שוויון ההזדמנויות בנושא מאשש את הסיפורים והחששות שכולנו מכירות.

מחר, יום ג' בשעה 11:00 בוועדת העבודה והרווחה, יתקיים דיון דחוף שיזמתי בעקבות הדו"ח.

אתן מוזמנות להגיע ומבטיחה לעדכן.

לאישורי כניסה לוועדה נא לפנות ללשכתי:
rachela at knesset dot gov dot il
שני
06/07/2015 18:15
שלום לפני 3 חודשים התפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילדה יש לי וותק של שנה פלוס המעסיק לא מוכן לשלם לי את הפיצויים אחרי טלפונים ומכתבים שום כלום...

מה אני עושה? יש לציין שלא יודעת אם זה קשור גם פנסיה לא הופרשה מעולם וגם דמי הבראה בכלל לא קיבלתי.

אני מבקשת לשמוע חוות דעת של עורך דין בנושא על מנת שאבין מה ניתן לעשות.

תודה
מיקי אזולאי
06/07/2015 18:09
בת 46 אחות במקצוע 25 שנה עובדת במשרד הבריאות. שוקלת לעבוד בארצות הברית. שנה ראשונה לבחון את העבודה שם מעוניינת בחל"ת . אך מה קורה אם מחליטה להישאר??? מה עם כל הכספים שצברתי במהלך 25 שנה???
עידי
06/07/2015 14:07
שלום
אני עובד כשכיר בעמותה שקיצצה לי בהיקף המשרה ובשכר
האם אני זכאי לפיצוי כלשהו על כך מגורם כלשהו?
תודה
עורך דין
06/07/2015 17:57
שלום עידי

קיצוץ בהיקף המשרה ופגיעה בשכר מהווים על פניו הרעה מוחשית בתנאי עבודה ואינך חייב להסכים לכך. עליך לדרוש מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים שאם לא כן, תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
ל.ב
06/07/2015 11:55
שאלה,

התחלתי ללמוד לתואר שני ואני עובדת במסגרת של משרה מלאה, אני מחסירה יום בשבוע שאני צריכה להשלים. בחברה ביקשו ממני לכתוב מכתב שאומר שאני משלימה את השעות במהלך השבוע (שעות נוספות וביום שישי) ואם אני עושה את השעות הללו הם יחשבו כשעות רגילות ולא נוספות כי אני משלימה ליום רגיל שאני מחסירה בו. האם זה חוקי?
עורך דין
06/07/2015 17:55
שלום לך

החוק היבש קובע את מכסת השעות שעובדת יכולה לעבוד ביום, בשבוע ובחודש במסגרת משרה מלאה. בנוסף לכך, מוגדרת עבודה בשעות נוספות מהשעה התשיעית והילך בכל יום. במקרה שלך, על המעסיק לשלם עבור שעות נוספות מעבר לשעת העבודה התשיעית בכל יום.

בהצלחה
סיוון
06/07/2015 17:50
הי, רציתי לדעת האם מותר לאירגון גדול ששובת לא לשלם משכורת לעובדיו על חודש קודם? האם זה מה שקרוי ״ הלנת שכר״ ? ואיך ניתן לסדר את הנושא במידה וזה קורה?
ותודה גדולה לכל מי שיכול לעזור...
טל מ.
06/07/2015 17:30
ערב טוב

רציתי להבין את חוקי העובדה בעניין ספציפי: האם ניתן להכריח עובד לעבוד שעות נוספות והאם מותר לפטר או להפעיל סנקציות כלפי העובד אם אינו מסכים? אציין עוד כי המעסיק משלם עבור השעות האלו ואין אזכור לשעות נוספות בחוזה העבודה.

תודה
אביאל
06/07/2015 17:28
אני עובד בחברה 9 שנים, צברתי מעל 170 ימי מחלה (מסתבר שזה מצטבר כשאתה עובד מטה), אני נמצא בחופשת מחלה כרגע ועתיד לחזור בעוד מספר חודשים, בסך הכל מדובר על 8 חודשי מחלה, אני רוצה לדעת האם מלבד ימי המחלה שהחברה משלמת לי אני יכול לתבוע גם את חברות הביטוח וביטוח לאומי ולקבל גם מהן כסף במקביל לשכר שאני מקבל ממקום עבודתי.

חשוב לי לציין שממקום עבודתי אני מקבל 100% משכרי גם בימי המחלה כפי שמסוכם בחוזה.

תודה מראש
אורית
06/07/2015 17:08
אני לא גרה בשטחים ולא עובדת בשטחים ובהסעה המגיעה לי לפי חוק מאלץ אותי המעסיק להכנס לאזורים בשטחים כדי לאסוף צוות נוסף להסעה האם המעסיק יכול לעשות זאת
מירב
05/07/2015 10:21
בוקר טוב,

נפלתי במשרד וכתוצאה מהנפילה מתחתי את הרצועה בקרסול ונקעתי אותו. הגעתי מיידית לאורטופד במרפאה וקיבלתי טיפול בקופה"ח וחופשת מחלה 18-25/6
האם אני זכאית למלא תאונת עבודה?
האם אני אקבל משהו מביטוח לאומי?
*עדיין חבושה ומסתובבת עם סד תומך לקרסול.
תודה רבה !
עורך דין
05/07/2015 10:39
שלום מירב

בהחלט - המדובר בפגיעה שהנה תאונת עבודה שכן ארעה בזמן עבודתך עבור המעסיק - במשרד.

בהצלחה והחלמה מהירה
מירב
06/07/2015 16:56
תודה על המענה.
רק לוודא, גם אם הנפילה / מעידה לא היתה כתוצאה ממפגע כלשהו, פשוט הלכתי ונפלתי, עדיין אני יכולה להגיש תביעה ולקבל את ימי המחלה והטיפולים מביטוח לאומי?
תודה רבה !
מיטל
26/05/2015 13:51
צהריים טובים

אני עובדת מדינה בבית חולים ממשלתי, באם אני מתפטרת לשם טיפול בילדיי, אהיה זכאית גם לפיצויים וגם לאפשרות לחתום אבטחה לאחר מכן?? מה הפרוצדורה?
תודה!
עורך דין
26/05/2015 15:24
שלום מיטל

כל עובדת לאחר הלידה ובטרם הגיע הילד/ה לגיל תשעה חודשים יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד/ה - שאז המדובר על פיטורים בדין מפוטר. הפרוצדורה פשוטה: מתן מכתב התפטרות למעסיק, הודעה מוקדמת לפי חוק, והפסקת עבודה.

בהצלחה
דות
06/07/2015 15:58
יש לי חודשיים הודעה מראש. האם עליי להתפטר כשלתינוק ימלאו 7 חודשים?
או שאני יכולה להתפטר עד שימלאו לתינוק 9 חודשים בלי קשר להודעה המוקדמת?
פיצויים
ניצן
02/07/2015 19:44
אם אני הוחכת לבוסית שלה ומבקשץ ממנה לפטר אותי
האם הם יכולים להגיד לי שהפיטורים באים ממני???אני עובדת מעל 3 שנים
עורך דין
05/07/2015 19:03
שלום ניצן

אם תלכי לבוסית שלך ולתבקשי ממנה לפטר אותך, סביר מאד שזה לא יקרה...אין למעסיק כל אינטרס לפטר עובדת שרוצה לעזוב את מקום העבודה בדרך כלל, זה עולה לא מעט כסף לפטר עובדים ולכן עושים זאת רק כשאין ברירה ולא לפי בקשת העובדת בדרך כלל.

בהצלחה
דנה
06/07/2015 13:31
אבל... האם אין חובה ע"פ החוק לשלם לעובד פיצויים למרות שהוא עוזב? כלומר לפי חוק הפנסיה החדש?

ועוד שאלה- האם עובד שעבד פחות מ10 חודשים מגיע לו פיצויים מהיום הראשון באם פוטר?
יקיר
02/07/2015 10:40
שאלה בתור מעסיק,
האם יש בעייתיות חוקית בהעסקת עובדים, שעובדים מהבית?
בהנחה שיש לי את הכלים לבקר עליהם.

האם יש חובה מסויימת לשלם להם תוספת כלשהי במשכורת? או כל התניות או אילוצים אחרים הקבועים בחוק?
עורך דין
06/07/2015 11:25
שלום יקיר

אין כל חיקוק מיוחד במסגרת חוקי העבודה לגבי עובדים המועסקים מהבית ולא ממשרדי המעסיק ואין כל מניעה חוקית להעסיק עובדים מהבית.

בהצלחה
א.י
06/07/2015 11:01
השאלה שלי היא כזאת : האם מותר לפטר עובדת עקב חופשת מחלה ''ארוכה מידי'' ? (עובדת במקום פחות משנה , ואין בעיה להמשיך את החופשת מחלה ללא תשלום אחרי שינוצלו כל הימים שברשותי) חופשת המחלה היא בגלל תאונת דרכים שקרתה ללא קשר למקום עבודה .

תודה
עורך דין
06/07/2015 11:24
שלום לך

למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר עובדת הנמצאת בחופשת מחלה אם לעובדת אין יותר ימי מחלה צבורים ובכפוף לכך שהליך הפיטורים יתקיים כנדרש ולאחר שימוע כדין.

בהצלחה ורק בריאות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ