פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 764
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רונן
30/07/2015 09:56
המעסיק שלי פיטר אותי אחרי שנה וקצת לטובת מכירת העסק. הציע לי סכום זעום של פיצויים ולא שילם בצורה מלאה את קרן הפנסיה. כשהתכתבתי איתו טען שאני לא שבע ממה שהציע לי ושהוא צוחק על אנשים כמוני.

אשמח לקבל עזרה!
עורך דין
02/08/2015 11:18
שלום רונן

אם המעסיק צוחק על אנשים כמוך ועל זכויות עובדים אין הרבה ברירה אלא לפעול בהתאם לחוק ולהגיש תביעה משפטית כנגד המעסיק. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהתאם.

בהצלחה
איציק
31/07/2015 17:04
באחד ממקומות העבודה שעבדתי בו היו מספר עבירות על חוקי עבודה:
1. לא שולם כסף על שעות נוספות יומיות, אלא רק על שעות נוספות חודשיות. כלומר במידה ועבדתי 12 שעות ביום קיבלתי על כל שעה כסף רגיל, ורק אם בחודש עבדתי יותר מ180 שעות קיבלתי 125% על כל שעה נוספת. יש לציין שכל משמרת היתה 6 שעות כך שמדובר בטווח שעות שכמעט ואי אפשר להגיע אליו. התירוץ של המנהלת היה שמעולם לא הכריחו אף עובד לעבוד שעות נוספות ואם אני לא מוכן לעבוד בתנאים כאלה אני יכול להסתפק ב6 שעות ביום, תירוץ שלמיטב ידיעתי אינו קביל
2. לא היתה הפסקה של חצי שעה כמו שמקובל בחוק אלא הפסקה של 10 דקות בלבד. יש לציין שקיבלנו כסף על ההפסקה הזאת, כלומר מבחינת השכר היא נחשבה כאילו עבדנו באותו זמן, אבל המנהלים מעולם לא הבהירו לנו שמותר לקחת זמן הפסקה יותר גדולה "על חשבוננו". ההסבר של המנהלת לכך היה שלפי החוק לא מגיעה הפסקה בכלל על משמרת של 6 שעות (טענה שלדעתי לא נכונה מלכתחילה) אבל בכל מקרה לעיתים נוצר מצב שעבדתי גם 10 ו12 שעות עם הפסקה רשמית של 15-10 דקות בלבד

אז יש לי מספר שאלות:
1. מה הסכומים שמגיעים לי אם אתבע? עבדתי בערך 40 שעות נוספות, אבל קיבלתי שכר של 25 ש"ח לשעה ככה שמדובר בכמה מאות שקלים בלבד, וכנ"ל לגבי ההפסקות. בשביל סכומים של מאות שקלים לא שווה לתבוע אף אחד
2. איך יהיה הליך התביעה? כמה זמן הוא יקח?
חביבה
02/08/2015 11:03
ועדה רפואית קבעה לי 66 אחוזי משרה בגין מחלה הייתי 100אחוזי משרה שאלתי העם נפגעו כל התנאים והזכויות שלי ועם כן מה הם אני סייעת בבית ספר תודה מראש
איתמר
02/08/2015 09:56
בוקר טוב,
שאלת פנסיה - הבת זוג שלי החלה עבודה חדשה לפני כחודש וקצת. יש לה 2 קרנות פנסיה: אחת של צבא קבע (לא פעילה כבר שלוש שנים) ואחת של מנורה (לא פעילה 9 חודשים). נאמר לה בעבודתה החדשה (שגם עובדים עם מנורה) כי משום שאין לה קרן פעילה אזי יפרישו לה כסף לאחר חצי שנה של עבודה - קרי חצי שנה ללא פנסיה.
חפשתי מידע ברשת ולא מצאתי הגדרה מדויקת למונח: קרן לא פעילה.

מודה מראש לעזרתכם בנושא.
רותי
29/07/2015 07:58
שלום,
אני מעונינת לעזוב עבודה ובני בן 8 חודשים,
הציעו לי עבודה טובה יותר מבחינת תנאים-שעות גמישות יותר ומשכורת גבוהה יותר
האם אוכל לדרוש פיצויים עקב התפטרות לצורך טיפול בילד?
כמו"כ בכתבה שלכם בנושא נאמר כי "צריך להוכיח כי העבודה החדשה נוחה יותר" למי צריך להוכיח את זה? למעסיק שממנו אני מתפטרת?
רותי
29/07/2015 13:25
שלום,
אשמח אם תענו לי
עורך דין
29/07/2015 15:07
היי רותצי

את צריכה, אם כך תחליטי, להגיש את מכתב ההתפטרות בטרם ימלאו לילד 9 חודשים בכל מקרה. וכן, תוכלי לעבור לעבוד במקום אחר, כל עוד מקום העבודה החדש יספק לך תנאים שיאפשרו להיות עם הילד יותר זמן בבית - מבחינה אובייקטיבית. פחות נסיעות, פחות משמרות, פחות שעות עבודה, יותר קרוב לבית, לא לעבוד לילות וכו...

אם המעסיק שישלם לך פיצויים יגלה כי עברת לעבוד בעבודה שאיהנ מטיביה את מצבך כאם לילד (שהרי לשם כך התפטרת) הוא יוכל לתבוע ממך את הפיצויים ששילם לך ואת לא רוצה להגיע לשם...

בהצלחה
רותי
02/08/2015 08:20
עד כמה מעסיקים בולשים אחרי עובדים מפוטרים במקרים כאלו?
דניאלה
01/08/2015 21:30
שלום רב,
אני עבדתי במקום העבודה שלי בשני תקופות נפרדות ועל כן הפרישו לי לשני קרנות פנסיה שונות.
כשעזבתי את מקום עבודתי התברר לי שאחת מקרנות הפנסיה נסגרה ונשלח צ'ק עם סכום ההפרשות למעסיק (שכמובן הם לא מוצאים אותו). הבעיה שלי היא שהמעסיק סוחב אותי במשך שנה שלמה עם תירוצים שונים (חופשות, מחלה, בירור עם הסוכן ביטוח וכו') ולי כבר נמאס לחכות וביקשתי שאם בזמן הקרוב אני לא אקבל תשובה אני פונה לעורך דין. ואכן קיבלתי תשובה זריזה שבכוונתם לבקש לשלוח צ'ק נוסף מחברת הביטוח ושלאחר מכן אקבל את כספי. כרגע עבר שבוע וחצי ולא קיבלתי את כספי חזרה ואני די בטוחה שהסחבת הולכת להימשך.
מה עליי לעשות.? האם לפנות לעורך דין או לחכות לקבל את כספי?
תודה רבה.
איילת
01/08/2015 20:11
שלום לכולם, הייתי מעורבת בתאונת דרכים (תאונת שרשרת) בדרך חזרה מהעבודה לפני שלושה שבועות בערך ואני בבית מאז . שלשום, יום חמישי הגעתי לעבודה לכמה שעות כי היו כמה דברים דחופים שרק אני יכולה לעשות (אני מנהלת משרד ) והבוס שלי ביקש שאני אתפטר כי אני לא יכולה להתחייב בשבילו ששבוע הבא אני אוכל לחזור לעבודה במשרה מלאה 9-6. אני גרה בגבעתיים והעבודה ברעננה (מחייב רכב שבגלל הכאבים מהתאונה קשה לי לנהוג... ומאוד בעייתי עם תחבורה ציבורית) אני עדיין לא מרגישה טוב ועדיין לא יכולה לעבוד במשרה מלאה. השאלה הכי דחופה זה האם ללכת לעבודה בכלל ? אני לא רוצה שתהיה לי בעיה עם ההחזר מהביטוח הלאומי ומצד שני אני לא יודעת מה להגיד לבוס שלי.
- חייבת עיצה מקצועית דחוף.
(לא הספקתי ללכת לעו"ד כי לא הייתי יכולה להגיע לפגישות עד עכשיו)
אשמח אם תוכלו לענות לי לשאלה בהקדם האפשרי
בתודה מראש ושיהיה שבוע נעים לכולם,
איילת
אבישי
01/08/2015 20:10
היי
אם הפחיתו לי שעות במשמרות מ-8 שעות ל-6 זה נחשב הרעת תנאים?
במידה וכן ואני עובד 22 חודשים כמה ימי התראה אני צריך לתת לפני שמתפטר והאם אני יכול להתפטר בתנאי מפוטר?
תודה מראש לעונים ושבת שלום
שרית
01/08/2015 15:16
שלום אני עובדת בגן נעמת שישה ימים בשבוע לאחרונה נודע לנו לרוצים להוריד אותנו לחמישה ימי עבודה אותו כמות שעות עבודה ,רק שיורדו לנו את כמות ימי החופשה השנתית ,ובמידה ואין מחליפה אני מחויבת לבוא ביום החופשי שלי גם אם זה שאני יעבוד חודש מלא ,יש מצב שזה יפגע גם בדמי ההבראה שלי,השאלה שלי עם זה נחשב להרעת תנאים ואם הפנסיה שלי עלולה להיפגע? תודה נקר
יובל
01/08/2015 11:32
שלום,במידה ואני עובדת משמרות ונניח באותו שבוע יש לי משמרות רק מרביעי עד שבת(כלומר ראשון עד שלישי אני בחופש).האם אוכל להוציא על ימים בהם אני לא עובדת ימי מחלה?
אשמח לתשובה
דויד
31/07/2015 23:06
האם אפשר להכריח עובד להגיע לפגישה בעבודה בזמן שהוא נמצא בחופשת מחלה עם אישור מחלה מרופא?
הפרשים
נורית
31/07/2015 18:53
משרד החינוך החליט כי יש לקזז לי 10000 שח בגלל הפרשים שונים משנת 2007. נדהמתי לפתוח את התלוש ולראות כי קוזז לי 10000 שח בחודש אחד. כמובן שאם הקיזוזים נכונים הרי זה עקב טעויות שלהם בלבד.
א. איך אוכל לבדוק עכשיו את הקיזוזים שלהם מ2007 (לדוגמא, שעות נוספות)
ב. האם מותר להם לקזז הכל בחודש אחד?
תודה
נורית
סיוי
31/07/2015 16:40
התפטרתי מעבודתי ולפי החוק אני צריכה לתת 3 ימים כחלק מהודעה מוקדמת . באחד מ-3 הימים הללו אני לוקחת חופש, האם אני צריכה לתת יום נוסף כדי לפצות על היום שאני לא אגיע? והאם היום הראשון שהודעתי שאני מתפטרת נכלל ב-3 הימים?
שיפה
30/07/2015 17:19
שאלה בנושא דיני עבודה:
אם אני חתומה על חוזה של 10 שעות בשבוע, אבל יוצא שאני מסיימת את המטלות לפני שאני מסיימת את ה 10 שעות.
האם זה שחוקי שהמנהלת שלי מבקשת ממני ללכת לפני ה 10 שע׳ אם סיימתי את המטלות?!!
לואיזה
30/07/2015 17:17
שלום,

כאשר מעסיק מפטר עובד עם וותק של שנה ויותר הוא אמור לתת לו הודעה מוקדמת של חודש בתשלום. השאלה מה קורה כאשר עובד עם אותו וותק מתפטר מבלי לתת הודעה מוקדמת האם הוא אמור להחזיר תשלום שכר אחרון שקיבל כפיצוי למעסיק?
לירון
30/07/2015 17:13
מקום העבודה בו סיימתי לעבוד היום. מעסיקים עובדים דרך חברת כח אדם. ולאחר 9 חודשים מקבל אותם לעבוד כעובדי חברה כשהם מאפסים להם את הוותק. ראוי לציין כי הם כן משלמים מעבר למה שצריך בדרך כלל וגם אם לא מגיע הם נותנים. אך הכל תלוי באיך העובד "מתנהג" ולפי זה הם מחליטים.
האם יש מה לעשות בנידון לבאים אחרי? יש למי להתלונן על כך שמעסיק עובר על החוק?
עיקולים
קובי
30/07/2015 10:24
הבנק לקח לי את כל המשכורת לטובת העיקולים מה עלי לעשות
אורלי
30/07/2015 10:16
נאלצתי להתפטר לצורך טיפול בילדה לאחר שלא היתה להם משרה מתאימה לאם חד הורית. שלחתי למזכיר המועצה מכתב בפקס למזכיר המועצה בערך ב 22 ליוני הוא הכניס לי רק ההבראה ב 10 ליולי ולגבי הפיצויים אמא רק לקראת סוף אוגוסט זה המתנה של חודשים ולא 30 ייום כמו שלפי החוק לא?מה עושים מחכים?
אתי
30/07/2015 10:16
עובדת במשרד חצי שעה עד שעה ביום איך מקבלת הבראה?
שחף
30/07/2015 10:03
יוצא שאני מאחרת לעבודה לא מעט פעמים, לפעמים אפילו בחצי שעה בגלל ההסעה.

בתחילת וסיום משמרת אנחנו נכנסים למערכת במחשב ולפי זה משלמים לנו. האם יש חוק שמחייב את המעסיק לשלם על זמן האיחור? מדגישה שהאיחור לא באשמתי, יש לנו הסעה והיא גורמת לנו לאחר למשמרת.

ויש לנו ציר הסעה שכולל מספר ערים שאוספים מהם את העובדים, אותי תמיד אוספים ראשונה כי אני מתל אביב והנהג גר ברמת גן, ואז ממשיכים לעוד שתי ערים לפחות.. זה לוקח המון זמן לאסוף את העובדים ולפעמים יוצא שאני יושבת בהסעה שעה ויותר לפעמים.. למשל- אוספים אותי בשעה 00:25 כשמשמרת מתחילה ב2:00 בלילה...

האם גם פה יש חוק כלשהו שמחייב את המעסיק לשלם לי על הזמן הזה?

תודה לעונים.
נטלי
30/07/2015 10:01
שלום לכולם,
הבוס שלי בעבודה זורק הערות מיניות לא ראויות לחלק מהעובדות. הוא יודע שזה לעניין, וצוחק שזאת שאלה של זמן עד שיתבעו אותו. הוא נזהר ונטפל רק לעובדות הצעירות שמפחדות לאבד את העבודה אם יתלוננו.
האם יש לי משהו לעשות בנושא?
ס.י
30/07/2015 10:00
שלום,

במקום עבודה מסויים נהוג לחשב את חודש העבודה החל מה-21 של החודש הקודם, ועד ל-20 של החודש הנוכחי, דהיינו משכורת יולי תהיה מה- 21.06 - 21.07 והשכר לכן משולם ב-1 לכל חודש. האם שכר מולן ייחשב לאחר ה-1 לחודש או לאחר ה-9 כפי שקבוע בחוק?

תודה רבה
גלית
30/07/2015 08:55
עוזרת הבית התבקשה להביא תלושי שכר על מנת להוציא ויזה לארה"ב . עובדת אצלנו מספר שנים משולם עליה ביטוח לאומי - כיצד ניתן לעזור לה?
שי
30/07/2015 05:44
שלום רב,
השאלה האם המעסיק חייב לשלם לי עבור הנסיעה בתחילת העבודה ובסיומה???
אני עובד בהתקנות של מקומות ביום אוספים אותי בבוקר ומורידים בסיום העבודה, אני אתן דוגמא אני גר בצפון וירדתי לעבוד בדרום אספו ועד שהגענו למקום הראשון לעבוד בו עברו כ6 שעות האם 6 הללו שהייתי בנסיעה למטרת עבודה באילת נחשב כשעת עבודה ואני אמור לקבל תשלום עליה??
כי למשל לאילת אספו אותי בחמש בבוקר ובאילת התחלתי לעבוד בשעה 12:45 בצהריים האם על שעות הנסיעה הללו המעסיק חייב לשלם??
תודה.
יוליה
30/07/2015 02:36
פיטרו אותי לפני יותר משבועיים, נעשה שימוע ולכאורה נראה שהכל תקין. כמה ימים לאחר מכן הגעתי למקום על מנת לבצע 'טופס טיולים יוצא' וכשביקשתי את המכתב פיטורים נאמר לי שישלחו לי בדואר, ושאם אני מבקשת בגלל ביטוח לאומי אז אני גם ככה לא יכולה להצהיר להם על אבטלה כל עוד משלמים לי את הימי הודעה מוקדמת שהם חייבים לי. סוף החודש הגיע, ימי ההודעה נגמרו ואף אחד לא שלח לי כלום. זה חוקי? זה הגיוני ששבועיים וחצי לא הביאו לי שום טופס שמראה שאני לא עובדת שם יותר? כמו כן המקום עבודה נמצא מאוד רחוק מהבית שלי בגלל זה התעקשתי לקבל את הכל כל עוד אני שם ואמרו לי שאין לי מה לדאוג ולא יבקשו ממני להגיע פעם נוספת בשביל זה. הם יכולים פתאום לשנות את דעתם ולהגיד שאם אני רוצה את זה אני צריכה להגיע?
נורית
29/07/2015 22:22
אני אמורה לחזור משנת שבתון המנהלת ו המפקחת אומרות לי כי לא אוכל להיות מחנכת כפי שהייתי מזה 27 שנה היות והורים דברו עלי בזמן שהייתי בשבתון וכי אני לא ראויה להיות מחנכת הן מציעות לי משרה שפוגעת במשכורת שלי
ריקי
29/07/2015 20:00
שלום, אני בת 58 . עובדת מזה 22 שנה באותו המקום. אני מתכוונת להתפטר מעבודתי אך לפני כן אני מבקשת לברר. מה קורה לכספיי הפנסיה ולכספיי הפיצויים שצברתי במהלך השנים?
האם ימי החופשה שנותרו לי יומרו לכסף וישולמו לי? האם ימי ההבראה שנותרו לשנת 2015 ישולמו לי גם הם? האם הדבר נעשה באופן אוטומטי או שעלי למלא טפסים (אם כן היכן?) , להתעמת משפטית? לדרוש את המגיע לי?
תודה וכל טוב
פיטורים
אלה
29/07/2015 17:41
אני עובדת בחנות בגדים יותר מחמש שנים כסדרנית וקופאית בשבוע שעבר החליט המנהל שעלינו גם לנקות את השירותים גם.
אמרתי לו שאני לא יכולה ואז הוא אמר כל אחד שלא עושה ילך הביתה.
אמרתי לא תביא לי מכתב פיטורים הוא אמר לי את לא רוצה לעשות ולעבוד.
האם הוא צודק???????
יהודה
29/07/2015 17:36
מי שמקבל קיצבת זיקנה והוא שכיר וגימלאי צהל האם ימשיך לשלם מס בריאות מהמעסיק ומצהל.
שרית
29/07/2015 17:15
האם יש לשלם לעובד זר המטפל בקשיש סיעודי בנוסף לתשלומי פיצויים גם פנסיה? האם הביטוח הלאומי משתתף בחלק מזה?
שריי
29/07/2015 17:10
לאחר שהסתיימה חופשת הלידה החלטתי שאני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי לאחר ותק של חמש שנים לצורך טיפול בילדי.

לא קיימת מחלוקת בנוגע לזכותי לקבל פיצויי פיטורין אלא על גובה הפיצויים. בשנה וחצי הראשונות לעבודתי עבדתי בחצי משרה (הייתי סטודנטית) לאחר מכן קודמתי ובשלוש וחצי השנים הנוספות עבדתי במשרה מלאה ובהתאם השכר שלי עלה. אציין כי לאורך כל חמש השנים עבדתי ברצף ללא הפסקות.

מהו החישוב שצריך לעשות על מנת לקבוע את גובה הפיצויים? האם יש מספר דרכים שונות? נראה כי מקום העבודה מתחמק מלספק לי תשובות ברורות.
אשמח לעזרתכם!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ