פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא אם לא אחזור אחרי חל"ד? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
אם לא אחזור אחרי חל"ד? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
13/08/2015 09:14
בוקר טוב

אני עבדתי בעבודה שלי 10.5 חודשים ב-25.5 יצאתי לחופשת לידה ב-7.4 ואמורה לחזור בסוף חודש 9 , אין לי כרגע אופציה כנראה לחזור. למרות שאמרתי שאני אחזור...

כמה זמן מראש אמורה להודיע ?

האם מגיעים לי פיצויים / דמי הבראה?

כולם בעבודה קיבלו בחודש 7 דמי הבראה ולי אמרו שאני אחזור אני אקבל את הדמי הבראה, האם גם אם התפטר לטובת גידול הילד אני צריכה לקבל לפי הוותק שלי?

במידה ואני מוצאת פתרון לילד אחרי שהתפטרתי אני יכולה לעבוד במקום אחר ועדין לקבל את הפיצויים?!

מה לגבי שעת הנקה, פשוט להגיד במקום אחר שמגיע לי שעת הנקה במידה ואחזור לפני שימלאו לילד שלי 10 חודשים?

תודה
13/08/2015 15:32
שלום שלומית

את צריכה לתת חודש הודעה מראש למעסיק, ואםן אכן תתפטרי לצורך טיפול בילד (לפני שיגיע לגיל 9 חודשים לפי החוק) תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה. מאחר ועבדת יותר משנה (כולל חופשת הלידה) המעסיק יצטרך לשלם לך גם דמי הבראה.

לאחר שתתפטרי תוכלי למצוא מקום עבודה חדש באופן מיידי, רק שיהיה עליך להוכיח, בעת הצורך כמובן, שמקום העבודה החדש מאפשר לך להיות יותר זמן בבית עם הילד.

וכן, שעת הנקה תגיע לך גם במקום העבודה החדש.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: אם לא אחזור אחרי חל"ד? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ