פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 702
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שאלה
אבי
01/11/2015 12:35
אם נתנו לי חוזה עבודה ובחוזה רשום על ההתחלה סעיפים בין היתר האם הורשעת בפלילים או כתבי אישום מה שנכון ושאר החוזה זה על התנאים וכו מה אני עושה במצב כזה לחתום לא לחתום??
תמיר
01/11/2015 12:06
שלום, עבדתי כעובד שעתי במשך 9 חודשים. (3-4 ימי עבודה בשבוע, מספר שעות משתנה)

א. כיוון שראיתי שיש שתי אפשרויות לחישוב ימי חופשה לעובד שעתי, רציתי לדעת לפי איזו אפשרות לחשב. (ראיתי שיש נוסחא ויש אפשרות לפי 4%)

ב. בתלוש השכר לכל אורך זמן עבודתי, לא היתה צבירה של ימי מחלה. כלומר בתלוש היה כתוב אפס.
כיצד אני מחשב את צבירת ימי המחלה המגיעים לעובד שעתי?
האם אוכל לפדות ימי מחלה בימים בהם נעדרתי מהעבודה כיוון שאימי אושפזה?

תודה
אמנון
01/11/2015 12:03
שלום
אשתי עובדת במוא"ז במחלקת תחבורה.במשך 10 שנים קיבלה הטבה של 15 שעות נוספות עקב פעילות סדרנות שעשתה .במשך כל הזמן קצרה שבחים בגין יעילות וחסכון כספי שהביאה למחלקה.
לפני מס' ימים הודיעו לה כי יש כוונה להביא עובד אחר ולתת לו את תפקיד הסדרן ויפסיקו לה את הגמול המיוחד לאלתר.
שאלתי היא האם יכולים לעשות זאת באופן שרירותי ומגמתי למרות שמעולם לא נאמר לה שהיא כשלה בתפקידה - נהפוך הוא, היא קצרה שבחים מכל הנוגעים בדבר.
יש לציין כי השעות הנוספות אינן גלובליות והיא ממלאת באופן קבוע דוח חודשי. לאשתי יש תחושה קשה כי ההטבה נלקחת ממנה שלא בצדק מאחר ומדובר במקורב פוליטי לראש המועצה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע את העוול.

בתודה,
אמנון.
זאב מינדלי
01/11/2015 11:46
שלום רב,
במסגרת עבודתי אני מתפתח תוכנה בשפת תיכנות C# עבור ניהול מערכות מיחשוב.
בביתי אני בונה פרוייקט למוצרי אנדרואיד, ובשפת תכנות JAVA, על חשבון הזמן הפרטי שלי, ועם ציוד שאני רכשתי.

האם המעסיק שלי יכול לדרוש אחוזים או תגמול על דברים שאני פיתחתי לבד??
שלום,
בעלי התפטר מעבודתו בבית ספר כעבור שנה וחודש בערך. מהמנהל נמסר לו שהוא צריך לתת לו חודשיים של הודעה מוקדמת עד שההתפטרות תיכנס לתוקף ויוכל לסיים את תפקידו במערכת.
האם יש אמת בכך? למיטב ידיעתי מתן הודעה מוקדמת למי שעובד מעל שנה, היא חודש ימים בלבד.
האם למורים יש חוקיות שונה בנושא הנ"ל?
אשמח לתשובה.
תודה מראש :)
חיים
01/11/2015 09:45
שלום רב,

המעסיק שלי כעס עלי בוקר אחד (לדעתי שלא באשמתי), ודרש ממני ללכת הביתה ולא לעבוד באותו היום.
כל ניסיונתי להבין ממנו מדוע נתקלו בחומה בצורה.
האם הדבר חוקי?
הנני עובד במקום מזה שנתיים.

תודה.
רינה
01/11/2015 09:34
השתחרר לי גומי בחיבור ידית לייזר במהלך עבודתי. קלקול חיצוני של המכשיר. המעסיק האשים אותי בגרימת נזק. על מי האחריות של המכשיר?
אליחי
01/11/2015 06:32
אני עובד כנהג ומועסק 14 שעות ביום לפעמים גם יותר . כמה זמן הפסקה מגיע לי לפי חוק
משה סמואל
31/10/2015 16:14
לאחר 10.5 שנות עבודה פיטרנו את עובד הניקיון. היקף המשרה היה כ-7 שעות עבודה בשבוע.
האם מגיע לו פיצויי פיטורין, פדיון חופשה והבראה.
קראתי באתרים שניתן לפדות דמי חופשה רק עבור 3 שנים אחרונות ודמי הבראה עבור 7 שנים.
אשמח לעזרה
תודה
משה
ועד הבית
קרן
31/10/2015 00:33
באם הנני מתפטרת בעקבות מצב רפואי, האם הנני זכאית לקבל דמי אבטלה?
אורי
30/10/2015 13:59
שלום ,
עבדתי בחברה אבטחה , ששם התחיל החוק של קרן השתלמות , עברתי לעבודה אחרת לא באבטחה , מה התהליך להמשיך את הקרן מבחינת הפרשה חודשית ?
אהרן
29/10/2015 22:03
הי.
שלום רב.
אשתי עבדה כמעט שנה בעבודה כסייעת מטעם משרד הרווחה.
לאחר 3 חודשי חופשת הלידה פנתה לאחראית לטובת שיבוץ בתפקיד.
לאחר 'מריחה' קלילה קיבלה הודעה כי לא נמצאה לה משרה והוציאו לה מכתב פיטורין.
האם יש משמעות לכך שלא מלאה לה שנה במשרה בה עבדה שמתירה את פיטוריה?
merav
29/10/2015 17:54
אני רוצה להעסיק עוזרת בית שמקבלת אבטחת הכנסה ולעשות לה ביטוח דרך ביטוח לאומי. בעלה של העוזרת עובד אך בחורף לא עובד וחותם אבטלה בגלל סוג העבודה שלו. אני אמורה להעסיק אותה פעמיים בחודש והסכום שאשלם לה לא עולה על 500 ש"ח. האם אוכל לבטח אותה מבלי לפגוע בזכויותיה?
אתי
29/10/2015 15:13
יש לי פס"ד משנת 2002 על הלנת שכר. הנתבע פשט רגל והוגשה תביעת חוב. הבנתי שהוא הפסיק לשלם לקופת הכנ"ר כבר שנתיים. שמעתי שעם הפס"ד מבית הדין לעבודה, אפשר לתבוע את ביטוח לאומי ולקבל חלק מהכסף.
אשמח לקבל יותר פרטים
ליאורה
29/10/2015 14:40
אני מועסקת בחברה פרטית עם חוזה אישי ומחוייבת ב45.5 שעות שבועיות.
ראיתי במידע שהצגתם שלפי חוק שבוע עבודה לא יעלה על 45 שעות.
האם החיוב ל45.5 שעות חוקי ואם לא מה עלי לעשות?
רינת
29/10/2015 12:27
אני מעסיקה עוזרת בית ומשלמת לה ימי ביטוח לאומי חופשה , הבראה ופנסיה כחוק. לאחרונה נעדרה מהעבודה עקב מחלה. שילמתי לה את דמי המחלה המגיעים לה. שאלותיי:
1. האם בחישוב הזכאות לדמי החופשה השנתית אתייחס לימים בהם היתה בחופשת מחלה כאל ימים המזכים בחופשה או לא? (כלומר- לפי 50 ימי עבודה בשנה או לפי 48)?
2. כנ"ל לגבי פנסיה
3. כנ"ל לגבי הפרשה לביטוח לאומי (ע"פ הטופס של ביטוח לאומי אני מפרישה ע"פ שכר העבודה בפועל)
תודה!!!
עובד
29/10/2015 11:30
תוך כמה זמן עפ"י חוק מחויב המעסיק להעביר לעובד דמי מילואים עבור ימ"מ שביצע והוגשו כהלכה?
האם ניתן להגיש תביעת ימ"מ רטרואקטיבית באופן ישיר לביטוח לאומי כאשר הוא בסטטוס של סטודנט שאינו עובד כרגע?
שחף ניצה
29/10/2015 10:46
בעלי עובד בתחום הובלה בחברה העוסקת בתחום האשפה.הוא נהג אשר נוסע לתחום הקו הירוק כמטה בינימין ואשר.שעות העבודה לכיוון זה מאזור השרון כרוכות בשעות עבודה ארוכות מעבר ל-10- 12 ש"ע.האם בתחום אזור עבודה זה מגיע לו כלכלה וכמה?אודה על תשובתכם בברכה ויום נפלא ניצה
שלומי רוזן
29/10/2015 09:37
שלום,
המעביד הודיע כי הוא סוגר את הסניף ורוצה שכל העובדים יעבדו בסניף הראשי המרוחק 70 קמ מהעיר הנוכחית.
1. האים הוא יכול לחייב אותנו לעבוד בעיר רחוקה באם המעביד מספק הסעות הלוך וחזור?
2. אופי העבודה מאפשר עבודה מהבית. האם המעביד יכול לחייב לעבוד מהבית בתקופת ההודעה מראש לפני הפיטורין? ואם כן האם חייב לפצות על אי הנוחות (חוסר מקום בבית, חשמל, חימום, אשל וכו).
תודה רבה
אריה
29/10/2015 09:33
שלום רב,
האם מעסיק חדש יכול לבקש לראות בראיון עבודה תלוש משכורת מהעבודה הקודמת שלי? זה חוקי?
רחל
29/10/2015 09:15
ביקשתי מהמעסיק לשלם לי ברמה חודשית על ימי חופשה המגיעים לי ללא לצאת בפועל לחופש, כי אני צריכה כסף. המעסיק לא מעונין. האם מבחינת החוק זה לגיטימי?
מרגלית
29/10/2015 08:24
האם החישוב של שכר אחרון כפול מספר שנות עבודה כפול חלקי משרה לא ישים לכל מקום עבודה? האם ייתכן שמוסד מסוים יחליט שלא כך הוא משלם פיצויים?
האם ייתכן שפיצויים שנצברו בקרן פיצויים, למרות שאינם מכסים כלל את הנוסחה שכר אחרון כפול מספר שנים, הם כל הפיצויים שיקבל עובד?
מלכי
29/10/2015 00:20
אני גננת מעון 8 שנים בגן פרטי קיבלתי אותה משכורת גלובלית מהיום הראשון שנכנסתי, לאחר בעיות כלכליות שאליה נכנסה המנהלת שלי היא החליטה לערב כלכלן חדש על מנת להציל את העסק.
הכלכלן אדם חוקי מאוד כפי שציין ופעמים זה יהיה לטוב ופעמים למוטב.
אך הדבר הראשון שמחליט לשנות לרווחת העסק זה שכל עובדת מעתה תקבל לפי שעות ולא גלובלי ע"י סימון נוכחות שעון שהוצב בגן. השבוע הוא עומד לשבת איתנו על חוזה מחודש ויחלק את המשכורת לפי שעות.
האם מותר לו לעשות כן ללא הודעה מוקדמת? מה אם יהיו חודשים קצרים יותר? האם יש מצב לציין נוכחות אך התשלום הגלובלי נשאר?
עדה
28/10/2015 18:49
ערב טוב..
לפני 19 שנה עבדתי בניקיון .לאחר מכן הועברתי למחלקת פיקוח .שם עבדתי 7 שנים.. לפני כחודשים ניידו אותי..ושוב החליטו שעליי לעבור לניקיון. סירבתי להצעה. ובקשתי פיצויים מרצון..לאחר בדיקת הדברים חזרתי בי מהחלטתי .היום הודיע לי הבוס שעליי לקחת את עבודת הניקיון.עד לבירור בבית דין לעבודה..אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות..שאלתי היא. האם אני יכולה שוב לסרב למרות שחתמתי על מסמך שאני לא מעונינת בפיטורין.או שעליי להמתין להחלטת בית הדין לעבודה..אני לא מעונינת לעבוד בניקיון.. אנא מכם עיזרו לי בבקשה..אני ממש מיואשת..תודה מראש על היענותכם..
אלעד צדוק
28/10/2015 17:02
אם התחייבתי ל3 חודשים אחרי שעשו לי הכשרה של 5 ימים ושהגעתי לעבודה היא לא הייתה לטעמי, והחלטתי לא להגיע יותר לעבודה ולשבת בבית כאילו לא לקום כל בוקר וללכת לשמה אבל במסמכים אני עדיין עובד שמה.. הם יכולים לעשות הפרה של החוזה או לעשות משהו עם זה ?
מיכל
28/10/2015 09:20
שלום,

האם על פי החוק - על המעסיק לשלם תוספת שכר כשיש לעובד פיצול של שעות? זאת אומרת לבוא לעבוד באותו היום 2 פעמיים (מה שאומר ללכת ולחזור ללכת ולחזור) כשהעבודה לא נמצאת קרוב לבית. בנוסף חשוב לי לציין - שבהסכם העבודה לא דובר על הנושא הזה כלל ועכשיו דורשים ממני לעבוד בצורה הזו.

תודה רבה על העזרה!
עורך דין
28/10/2015 17:00
שלום מיכל

הפרטים הכי חשובים לצורך התשובה חסרים בשאלתך:

1. כמה שעות בסך הכל עבדת באותו יום?
2. מה היה משך ההפסקה בין 2 המשמרות / חלקי הפיצול?

עני ונתקדם משם.
פיצויים
עדן
28/10/2015 08:49
מה ההבדל בין כספי פיצויים שמקבל עובד מפוטר לבין כספי פיצוים אותם כל עובד יכול לפדות בסיום עבודתו? אשמח להסבר.
עורך דין
28/10/2015 16:59
שלום עדן

לכל עובד בעל ותק של 6 חודשים לפחות יש קרן פנסיה, שאליה המעסיק מחוייב להפריש כספים מדי חודש בשני אפיקים: האחד לצורך חסכון שיפתח בגיל פנסיה והשני, לטובת תשלום פיצויים. בעת פיטורים או התפטרות העובד יכול להחליט האם למשוך את הכספים שהצטברו בקרן זאת לטובת פיצויים, או להמשיך לחסוך אותם.

במקרה של פיטורי עובד ביוזמת המעסיק, המעסיק צריך לשלם לעובד פיצויים מלאים. זאת אומרת שעושים חישוב כמה כסף הצטבר לטובת פיצויים בקרן הפנסיה (שזה בדרך כלל 30%-40% מסך הפיצויים) והמעסיק משלים מכיסו את יתרת התשלום לפי סך הפיצויים שמגיעים לעובד שפוטר.

מקווה שהבנת אותי.

בהצלחה
פנסיה
אבי
28/10/2015 08:45
התפטרתי מעבודתי ואני מעוניין למשוך את כספי הפנסיה. קיבלתי את המסמכים הרלוונטים ממקום עבודתי הקודם. האם ניתן למשוך רק את כספי הפיצויים? והאם הם פטורים ממס?
תודה.
RE: פנסיה
עורך דין
28/10/2015 16:55
שלום אבי

אכן, ניתן למשוך רק את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך לטובת פיצויים. בכל הנוגע לתשלומי מיסים יש לפנות לרואה חשבון או יועץ מס שייעצו לך.

בהצלחה
מורה לאנגלית 333
28/10/2015 00:20
אני מורה לאנגלית, בת 40, רווקה ללא ילדים, (עם תואר ראשון ותעודת הוראה), לא עובדת במשרד החינוך.

אין מחלה מיוחדת למעט אנמיה וחולשה הנגרמת מאנמיה ונטיה לחרדה (מטופלת נגד חרדה), פלטפוס ברגליים (אי יכולת לעמידה שעות ממושכות).

כן עובדת בכפר ילדים במשרה חלקית מאוד- משתכרת כ 1000-1200 ש"ח נטו בחודש.

האם אני זכאית להבטחת הכנסה / השלמת הכנסה?
עורך דין
28/10/2015 16:53
שלום לך

על פניו נשמע שאת אכן זכאית לקבל הבטחת הכנסה, אך בנושא זה מוטב לפנות למוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

בהצלחה
מיטל
27/10/2015 23:43
פני כחודש וחצי היה לי ויכוח עם אחת מהעמיתים שהשתמש באלימות מילולית ופיזית במקום העבודה. פניתי לממונה שאמר "להתעלם" מכיון שתשובתו לא סיפקה אותי פניתי לממונה שמעליו שאמר שינקוט במלוא המרץ בנושא.מיותר לציין שהנושא לא טופל בערב החג המנהל קרא לי לחדרו וטען שלא יזדקקו לשירותיי עד דצמבר( אני עובדת במקום העבודה שנה ותשעה חודשים) וסירב לתת לי מכתב פיטורין.
פניתי למשטרה להגשת תלונה .וכמו כן גם לעורכת דין ששלחה 2 מכתבים :אחד לתוקף ואחד למקום העבודה לשניהם לא זכינו לתגובה.
מה עושים?
עורך דין
28/10/2015 16:52
שלום מיטל

עורכת הדין שלך היא שמכירה את השתלשלות האירועים והיא זאת שצריכה להנחות אותך כיצד להתנהל מעתה והלאה. לא נכון לחפש ייעוץ בפורום כזה או אחר בשעה שאת מיוצגת על ידי עורך דין.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ