פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 692
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ימי מחלה
19/11/2015 19:18
שלום רשמתי כבר הודעה על ימי מחלה
לקחתי חודש שעבר 7 ימי מחלה אחרי החישוב מלאים .
עכשיו הבוס אומר שבגלל שאני עובד 170 שעות בחודש אני לא משרה מלאה וזה אומר שאני לא מקבל 100 אחוז יומית עכשיו רציתי לדעת אם זה נכון אם אני אמור לקבל על יום מחלה יומית מלאה או שיש חישוב של היום מחלה
למשל כל המשכורות ביחד של כל השנה לחלק במספר החודשים שפה יוצא הממוצע של המשכורת החודשית חלקי מספר ימים האם זה נכון?
עורך דין
22/11/2015 08:40
שלום לך

צבירת ימי המחלה נעשית בהתאם להיקף המשרה ואילו חשיבו שווי יום מחלה הנו בתהאם לשכרך היומי ולא בשום דרך אחרת. המעסיק אינו מדייק.

בהצלחה
לירון
19/11/2015 16:15
הי, לאחרונה התבקשתי על ידי אבי להכין אפליקציה שתעזור לעובדים שלו לעקוב אחרי המשמרות שלהם ושעות העבודה .
יש לי מס שאלות שנתקעתי בהם בזמן התכנות :
1) אחרי כמה זמן מחשבים שעות נוספות? האם זה משהו קבוע או משתנה ממקום למקום ?
ואחרי כמה זמן מחשבים שעות נוספות ביום שבת ? האם זה שעה לפני שמחשבים בימי חול?

2) לגבי משמרת שמתנהלת במהלך יום שישי וגולשת לכניסת שבת , לדוגמא שבת נכנסת בשעה 17:00 , ונכנסתי ב 10:00 בבוקר ויצאתי ב 22:00 בלילה( 5 שעות לפני שבת ו 5 שעות בשבת ) :
א) מאיפה יורדת הפסקה משעות החול או שעות בשבת?
ב) במידה ואחרי 8 שעות מחשבים שעות נוספות , אז השעות נוספות יחושבו על שעות בשבת ( למרות ש 5מהם עשיתי לפני השבת ? )

3) מקרה די קיצוני , אבל מעניין בהמשך לשאלה הקודמת : במידה ונכנסתי למשמרת לפני כניסת שבת שהספקתי לעשות כבר 8 שעות ( שאחריהם מתחילים לחשב שעות נוספות) אז לאחר כניסת שבת יחושבו לי שעות נוספות של שבת , כלומר האם החישוב על השעות בשבת יתחיל ב 175% ( בגלל שאני כבר לאחר הזמן שמתחילים לחשב שעות נוספות ) ?

4) במידה ויורדת הפסקה לאחר 6 שעות , אם עבדתי 13 שעות אז יורדת הפסקה פעמיים?

תודה :)
עורך דין
22/11/2015 08:38
שלום לירון

על מנת לבנות מנגנון אוטומטי לחישוב שכר עובדים כמו זה שאביך צריך עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני והכוונה מדוייקת, על מנת להמנע מטעויות. מומלץ לפנות לצורך כך לעורך דין ו/או לרואה חשבון שילוו אותך בהקמת האפליקציה ותכנונה.

בהצלחה
אנונימי
21/11/2015 13:18
אם יצאתי על נפשי מהצבא אני יכול לעבוד בגופים ממשלתיים כמו משטרה,חברת החשמל וכו'...?
אורן
21/11/2015 09:40
שלום התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש לפני כחמישה חודשים עד היום לא ביצעו אצלי הפרשות לפנסיה אציין שיש לי כבר קרן פנסיה שהייתי מפריש אליו שנים פניתי למעביד אמרו לי שהסוכן אמור ליצור איתי קשר.עוד שאלה ברשותכם אני עובד המון שעות נוספות אבל לתדהמתי גיליתי שאם אני מחסיר יום עבודה זה מיתקזז לי מהשעות הנוספות ידוע לי שזה אסור פניתי למעביד הוא טוען שזה חוקי
גל
20/11/2015 22:40
יש לי עובד בחברה שבבעלותי ומבקש שאני יתן לו מכתב פיטורים כי הוא רוצה לצאת לפנסיה וכמובן לחתום אבטלה.
אשמח לקבל חוות דעת בנושא כי אני לא מעוניין לפטר אותו .
שאלה
20/11/2015 16:44
אני עובדת בשכר בסיס 4,600 ש"ח ועמלות משתנות בסך של כ 8000 ש"ח לחודש. לאחר פיטוריי גיליתי שהפרישו לי לפנסיה רק על שכר הבסיס. ממה שקראתי היה על המעסיק להפריש על הכל כי מדובר בעמלות ולא בונוס.
המעסיק טוען, שחובתו להפריש לפנסיה (לפי צו ההרחבה) עד לתקרת שכר מינימום, לכן מפריש על שכר הבסיס.
מי צודק????
מיכאל
20/11/2015 12:10
שלום רב.
מלפני 6 חודשים התפתרתי. היום אני מחפס עבודה
מעסיקים פוטנציאלים פונים למעסיק הקודם על מנת לקבל חוות דעת ובסופו של דבר אני מקבל תשובה שלילית ממעסיקים פוטנציאלים. פניתי למעסיק הקודם עם בקשה שיחסוף לפני את חוות דעת שהוא שולח למעסיקים פוטנציאלים ונאנתי בשלילה.
שאלה: האם מעסיק רשאי לא לחסוף לפני את החוות דעת. איך אני יכול לדעת שחוות דעת עיניינית ואובייקטיבית ושאין שם לשון הרע?
ליטל
19/11/2015 13:52
שלום, פוטרתי מעבודתי אחרי 5 שנים
במכתב הפיטורים לא כתוב את המועד בו אני אמורה לעזוב, רק את התאריך בו ניתן המכתב...
המכתב ניתן בתאריך 25.11 מתי אני אמורה לא להגיע לעבודה יותר?
תודה רבה
ליטל
20/11/2015 11:45
סליחה התכוונתי 25.10
איילה
20/11/2015 09:02
שלום.אני רציתי לברר משהו.אני עובדת בבית חולים לחיות בתור מנקה וספרית כלבים.אני אלמנה עם ילד ומה שאני מרביחה לא מספיק.מצאתי עבודה נוספת בתור ספרית כלבים.עובדת שם בשעות הפני שלי.אבל מעסיק מעבודה העיקרית אומר שבלי אישור שלו אני לא יכולה לעבוד שם ושבכלל אני לא יכולה לעבוד במספרת כלבים חוץ מאצלו.אני לא יודעת מה לעשות.האם זה נכון?או שאני יכולה לעבוד בכל עבודה נוספת ו לפתוח עסק פטור בלי לפחד?
דניאל
20/11/2015 02:32
האם ניתן לתבוע פיצוי כספי על פגיעה בחבר וועד על ידי עורך דין פרטי ולא הסתדרות
דודי
19/11/2015 22:46
שלום, במעמד חתימת החוזה שלי חתמתי על הודעה מוקדמת בת חודש ימים וחודש נוסף לשיקול דעתו של המעסיק כאשר בחודש השני ישולם לי שכר מוגדל, כעת אני רוצה לעזוב ולתת רק חודש הודעה מוקדמת כמו שחוק מחייב, האם אי חשוף לתביעה?ואם כן מה גובר יותר החוק את החוזה עבודה?
פיצויים
דנה
19/11/2015 21:52
שלום, אני מנהלת מסעדה בחודש אוקטובר הודיעו לנו שסוגרים את המסעדה אני עובדת במסעדה כבר 4.5 שנים.
את כל העובדים הם שיחררו ב15.11 ורק אותי ואת השף הם אמרו לי שהם מעסיקים עד 15.12. ביקשתי מהמעסיק לפני כמה חודשיים תוספת שכר הוא אמר לי שיוכל לעלות ךי באמצעות משמרות נוספות (1 לשבוע בתוספת של 350ברוטו למשמרת). שזה יותר עוד 1400 ברוטו לחודש. הם החליטו לסגור באמצע החודש כך שזה פוגע בשכרי האחרון משמעותית במקום 10000+ ברוטו המשכורת החודשית האחרונה תהיי נמוכה שזה אומר שזה פוגע לי בפיצויים. האם זה חוקי?
עמית
18/11/2015 13:29
שלום רב. ברצוני לדעת מה הדין לגבי מעסיק שמוריד שעות משעון נוכחות לאחר שהודפסו. כמובן ללא ידיעת העובד. תודה
עורך דין
19/11/2015 09:55
שלום עמית

המדובר לכאורה על עבירה פלילית חמורה וכן עוולה אזרחית. מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמכם.

בהצלחה
עמית
19/11/2015 21:22
תודה
טופס 161
טל
18/11/2015 17:51
שלום, האם חובה על המעסיק להחתים אותי למלא טופס 161
אם פוטרתי מעבודה של 3 וחצי חודשים - בלי גמל ופיצויים ופנסיה ? תודה
עורך דין
19/11/2015 10:17
שלום טל

אכן החובה היא של המעסיק ואין זה תלוי במשך העסקתך. האם היתה לך קרן פנסיה פעילה בתחילת העסקתך אצל אותו מעסיק?
טל
19/11/2015 15:19
תודה.
לא היתה לי קרן פנסיה פעילה בתחילת העסקתי אצל המעסיק.
אסף
18/11/2015 18:54
לאחד החברים הצעירים בעמותה שעוזרת לחיילים משוחררים יש בוס שנוהג להלין שכר באופן קבוע.

הוא מושך את השכר כמה ימים ואז משלם. החודש למשל הבוס טוען ששילם היום והצעיר יראה את השכר מחר (כלומר 9 ימים איחור).

כשלקחתי את הצעיר לפנות לבית דין לעבודה היו שם טפסים לאי תשלום שכר ולאי תשלום פיצויים. לא היו טפסים להתמודדות עם מצב כזה.

מה עושים? הגיעו מים עד נפש. האם פונים לבית משפט לתביעות קטנות?
עורך דין
19/11/2015 10:19
שלום אסף

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו שלא להלין שכר ולשלם אותו במלואו ובמעוד הקבוע החוק. אם הלנת השכר תימשך גם לאחר שהמעסיק יקבל את המכתב ניתן להתפטר בידן מפוטר ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
טלי
18/11/2015 19:02
ערב טוב לכם

רציתי לדעת - לפי חוקי העבודה מה הנוהל לגבי ימי מחלה בעבודה לפי שעות?

אפרט: אני עובדת לפי שעות, יום אחד-קבוע, כחמש שעות שבועיות באותו מקום מאז ספטמבר 2014. ישנם חודשים בהם יוצא לי לעבוד יותר, אך זה הבסיס. בתלוש השכר ימי המחלה תמיד מאופסים. השבוע הוצאתי לראשונה ימי מחלה מאז תחילת עבודתי.
עורך דין
19/11/2015 10:15
שלום טלי

יש לבדוק את תלושי השכר שלך שכן אין זה תקין שלא נצברו לזכותך ימי מחלה. פני לחשבת שכר / רואה חשבון או יועץ מס לצורך כך.

בהצלחה
מילה
18/11/2015 19:03
שאלה,
לפני ארבע שנים עבדתי בחברה גדולה במשך שנה וחודשיים, אחרי חופשת הלידה התפטרתי עקב טיפול בילד הפיצויים היחידים שקיבלתי היו הפיצויים שאני הפרשתי, בזמנו לא הייתי בקיאה בחוקים ולא ידעתי שעל המעסיק לשלם לי שכר פיצויים כדין מפוטר, בנוסף לא שולמו לי גם דמי הבראה. האם אני עדיין יכולה לדרוש את כספי לאחר 4 שנים?
עורך דין
19/11/2015 10:14
שלום מילה

את הפיצויים את יכולה לתבוע גם אחרי 4 שנים שכן טרם חלה התיישנות. מאידך, לגבי דמי הבראה חלה התיישנות ולא ניתן לתבוע אותם עוד.

בהצלחה
מיכל
18/11/2015 19:07
שלום לכולם,

ע"פ התיקון לחוק העבודה בו מעסיק חייב להודיע למועמד לעבודה על החלטתו. האם כבר הוגשו תביעות בנושא? האם יש תובנות? הבנתי שהתיקון הוא בעייתי מכמה סיבות והייתי רוצה לדעת האם יש טעם להתאמץ בהגשת תביעה שכזאת. אשמח להתייעץ בפרטי עם עורך דין לענייני עבודה שיש לו נסיון בתחום.

תודה
עורך דין
19/11/2015 10:14
שלום מיכל

אני לא מכיר באופן אישי תביעות שהוגשו לפי חוק זה למרות שאין בכלל ספק כי אם את "נופלת" להגדרה המופיעה בחוק ותגישי תביעה, בית הדין לעבודה יפסוק לך פיצויים. יש למעלה באתר מספר טלפון שאליו את יכולה לחייג על מנת לקבל ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין.

בהצלחה
פיצויים
בן
18/11/2015 19:16
שלום רב
אני עובד במקום עבודה כ-4 שנים
ואני רוצה לעזוב בעצמי
האם אחרי 4 שנים מגיע לי אחוז מסויים מהפיצויים שלי כאשר ואני עוזב לבד?
בתודה בן
עורך דין
19/11/2015 10:12
שלום בן

לכל עובד שמסיים את יחסי העבודה לאור התפטרות יש זכות לפדות את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים, למרות שאין בכך כל הגיון כלכלי.

בהצלחה
תמיר
18/11/2015 21:50
במקום עבודה כנראה יתבצע חילופי חברות שמירה שנותנות שירותי שמירה במקום. להפעתי גיליתי שהחברה הנכנסת זו חברה שעבדתי בה בעבר תקופה קצרה ולאחר מכן תבעתי אותם בבית דין לעבודה על אי תשלום פדיון חופשה. באופן כללי הבנתי שהעובדים אמורים להישאר עם החברה החדשה, בין השאר גם בגלל רצון בעלי אתר העבודה להשאיר אותם. האם יש לחברה הנכסת אפשרות לא להעסיק אותי מהסיבה הזו שעבדתי אצלם בעבר ותבעתי אותם?
בנוסף, מה עליי לעשות מול המעסיק הקודם לגבי סיום יחסי העובד מעביד איתו? מדובר במעסיק שנמצא בקשיים כלכליים ושמח "להיפטר" מעובדים.
עורך דין
19/11/2015 10:11
שלום תמיר

קיימות שתי אפשרויות.

1. שמעסיק הנוכחי יפטר אותך וישלם לך פיצויים מלאים ואת מלוא הזכוית של עובד שפוטר ואז המעסיק שנכנס בנעליו יוכל להחליט האם להעסיק אותך או לא.

2. המעסיק החדש יקלוט אותך לעבודה ורצף הזכויות שלך ימשך ממועד תחילת העסקתך אצל המעסיק הראשון.

בהצלחה
ליאור
18/11/2015 22:27
שלום,
אני סטודנטית, עובדת 3 שנים באותו מקום. אני מעוניינת להתפטר עקב אי יכולת לתת משמרות.
רציתי לדעת מה אומר החוק על כך- האם מגיע לי פיצוים עקב התפטרות?, והאם אני יוכל לחתום אבטלה למרות היותי סטודנטית?
תודה מראש
עורך דין
19/11/2015 10:10
שלום ליאור

פיצויי פיטורים שמורים לעובדים שמפוטרים ביוזמת המעסיק ולא למי שבוחר להפסיק לעבוד. לגבי דמי אבטלה - רק לאחר תקופת המתנה של 90 יום לאחר ההתפטרות.

בהצלחה
רונית
17/11/2015 13:37
אני יודעת שהמעסיק חייב להחזיר את העובד לאותה עבודה באותם תנאים. מה קורה במידה והעובדת מעוניינת לחזור לפחות שעות מאשר לפני הלידה. תודה !
עורך דין
18/11/2015 11:01
שלום רונית

אם את רוצה לחזור לעבודה ולעבוד פחות שעות מאשר עבדת בטרם יצאת לחופשת הלידה, עליך לקבל את הסכמת המעסיק לכך.

בהצלחה
אם
18/11/2015 15:00
אם המעסיק אינו מסכים , אין לי בעיה לעזוב את העבודה נכון ? זה בגלל הילד.. התנאים לא מתאימים יותר.
עורך דין
19/11/2015 09:57
שלום לך

במצב הדברים, אם תרצי בכך, את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בהנחה שטרם מלאו לו 9 חודשים, ואז תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
חגית
18/11/2015 13:54
אני עובדת שכירה ובחוזה חתומה על 5 ימי עבודה מוגדרים מראש גם בשעות שהם מכילים.
כשנופל שבתון על יום מנוחה שלי...איני מקבלת אותו האם נכון כך לפעול??
כמו כן...כשהייתי חולה לפרק זמן של 8 ימים ויום המחלה הראשון נופל על היום החופשי שלי(מוגדר יום מנוחה), החלה הבוסית את ספירת ימי המחלה מהיום שלמחרת...מפני שאת הראשון לא משלמים. האם זה נכון וחוקי??
עורך דין
19/11/2015 09:56
שלום חגית

בחישוב ימי מחלה אכן לא משלמים על יום המחלה הראשון ועל היום השני ושלישי מגיע לך לקבל 50% מהשכר. מהיום הרביעי התשלום מלא.

בהצלחה
אלכסנדר גולדשמידט
18/11/2015 13:29
שלום וברכה
אנו ו קבוצת מאבטחי מוסדות חינוך. כמתחייב כל חצי שנה
כולנו משתתפים ביום הכשרה (יום רענון). בסוף יום רענון אחרון
במתוח בו התקיים יום הרענון סירבו למסור או להחזיר את
המסמכים שלנו: פנקסי מאבטח וכו'. הנה המכתב אשר שלחנו
לחברה הכולל את תיאור המצב:
"
ירושלים 05/11/2015

לכבוד חברת בן בטחון
ממאבטחים, עובדי החברה
(הרשימה -בסוף המסמך)

הנדון: עדיין לא מסרתם את מסמכי מאבטח שלנו.
אנו נאלצים פעם נוספת להזכירכם כי עד עכשיו לא מסרתם לנו את מסמכי מאבטח שלנו אשר אמורים
להימסר לנו לאחר יום רענון,אותו עברנו לפני יותר מחודש ימים. במטווח "קרב", בו התקיים יום הרענון,
בתום הרענון, אשר עברנו בהצלחה,סירבו למסור לנו שום מסמך, כולל גם פנקסי מאבטח , אותם הם
אספו מאיתנו בהתחלת יום הרענון .נאמר לנו כי הסיבה לכך :חברת בן בטחון לא מסרה למטווח טופס
קב"ט.דיווחנו על כך מיידית למפקח, אשר הבטיח כי ביום התחלת הלימודים בבתי ספר 07/10/2015
נקבל את כל המסמכים הנדרשים. עד היום לא נמסרו לנו המסמכים על אף בקשותנו התכופות .
אי מסירת המסמכים לידנו (פנקס מאבטח, תעודת מאבטח וכו') ,על אף תזכורות רבות
חוזרות ונשנות שלנו בשיחות ומי מאיתנו גם בSMS ,ודוא"ל גם לסניף ירושלים , במשך חודש ימים,
מהותה עברה על הכללים התקפים בתחום, פגיעה ביכולת תפקוד שלנו כמאבטחים, הרעת תנאים וכו'.
אי לכך , אם מסמך/ים הנדרש/ים לא ימסרו לנו מיידית הרי בחובתנו לפנות בעניין לערכאות הרלוונטיות,
ולא תהייה לנו ברירה אלא לעשות כן בהקדם.
בכבוד
"

כבר יותר מחודש וחצי החברה לא מחזירה לנו את המסמכים
על אף כי שני מפקחי החברה הודיעו לנו כי המסמכים מוכנים
ונמצאים במשרד החברה. המצב הוא בלתי נסבל.
הננו מבקשים את עזרתכם להבהיר לנו את המצב המשפטי ובין היתר תשובות לשאלותנו::
1.אלו הן ערכאות הרלוונטיות ומה סמכויות שלהם בהקשר הזה?
2. מה הם הכללים להעברת מסמכים בהקשר הזה? האם המתוח חייב להחזיר
לנו את המסמכים? האם החברה מחויבת להחזיר לנוו את המסמכים?
(הם שייכים לנו ולא לחברה).
3. האם אי מסירת המסמכים מהווה הרעת תנאים ומאפשרת לנו להתפטר בתנאיי מפותר?
4. האם נוכל לזכות בתביעה משפתית נגד החברה (החזרת המסמכים ואולי תשלום קנס
או פיצויים)?
בכבוד רב
קבוצת המאבטחים
עורך דין
19/11/2015 09:54
שלום אלכסנדר

לאור מורכבות הנושא יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בפני עורך דין מטעמכם, כאשר לפגישה עם עורך הדין יש להביא את חוזי העבודה שלכם וכל המסמכים הרלוונטיים. חשוב לבדוק את הנושא בצורה קפדנית ויסודית ולא מעל גבי פורום אינטרנטי.

בהצלחה
נוגה
18/11/2015 18:55
אני עובדת בעבודה שהיא משמרות ומשלמים בה משכורת שעתית. כל פעם קובעים משמרות לשבועיים הקרובים.

יש בעבודה הזו אחראית משמרת שחושבת שזה העסק הפרטי שלה וכל פעם שחברה שלה מקדימה להגיע למשמרת היא אומרת לי ללכת הביתה. לפעמים קורה שזה אפילו שעה לפני סוף המשמרת. מציינת שהמנהלים מגבים אותה בכל מה שהיא עושה. אני מרגישה שזה כבר פוגע לי בכיס.

האם יש משהו שאפשר לעשות? האם יש איזשהו חוק שאסור לעשות את זה? עברנו כבר את השלב של לדבר ולהסביר ושל "להיות הוגנת או לפחות בן אדם".
תודה.
ו..
18/11/2015 18:53
שלום, אני עובד נהג בחלוקה ופעם בשבוע מחוייב על ידי המעסיק לרדת דרומה לנגב. השעות נהיגה שלי (12 שעות נהיגה עם הפסקות לפי חוק) נגמרות ואינני יכול לחזור הביתה. המעסיק דואג ללונה. השאלה שלי עם המעסיק צריך לשלם משהו על לונה מחוץ לבית?
תהלה
18/11/2015 18:14
אני סטודנטית, ולא עובדת כלומר איו לי הכנסה.
בעלי חייל בסדיר ואנחנו מקבלים מהצבא 3000 שקל.
אנחנו משכירים דירה.
האם אנחנו זכאים להבטחת הכנסה?
מאיר
18/11/2015 13:59
שלום,
האם ישנו חוק התיישנות על חוק אי קבלת תשובה מראיון עבודה? ואם כן, לכמה זמן הוא תקף? כלומר ממתי (מהתאריך שהייתי בראיון או מהתאריך שבו עברו 60 ימים) ועד מתי אוכל להגיש תביעה כך שהיא לא תיפסל בעקבות מרחק הזמן?
תודה.
דיאנה
18/11/2015 10:20
שלום אני מבקשת עזרה,

כי אני לא יודעת מה לעשות , לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בחברת פלאפון בתור מתלמדת ועבדתי אצלם יום שלם ,לאחר מכן עזבתי את מקום העבודה כי הוא לא מצא חן בעיניי.

אמרו בחברה שעל היום שעבדתי ישלמו לי עליו בעשירי לחודש.עברו כבר חודשיים ובמהלך זמן זה תמיד יצרתי איתם קשר ושאלתי מתי ישלמו לי על זה.

היום דיברתי עם האחראי והוא אמר לי שלא משלמים על יום התלמדות ופשוט מסנן אותי ובורח מאחריות כל פעם שאני מתקשרת אליו הוא מנתק.

אשמח לעזרה ולדעת מה עושים במצב כזה ?
עורך דין
18/11/2015 13:05
שלום דיאנה

זכותך המלאה לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. סיכויי ההצלחה של התביעה גבוהים מאד לפי תיאור הנסיבות בשאלתך.

בהצלחה
ענת
18/11/2015 08:55
בוקר טוב,

במידה ואני רוצה להעסיק עובד מחדש לאחר חודשים באילו מקרים אפשר?
העובד לא טיפלה עדיין בנושא הפיצויים. טופס 161 נשלח למס הכנסה.
פידיון חופשה שולם (לא מגיעה למדרגות המס)
מה עושים במקרה כזה?
תודה
עורך דין
18/11/2015 13:04
שלום ענת

אין שום בעיה או מניעה להעסיק עובד שפיטרת גם ימי ספורים לאחר פיטוריו, הכל לפי שיקול דעתך. דכרי כי במידה וטרם חלפו 6 חודשים ממועד פיטוריו, רצף הזכויות שלו אינו נקטע וכך הוותק שלנו נמשך ממועד תחילת העסקתו אצלך בפעם הראשונה. מומלץ להחתים את העובד על חוזה חדש ולציין במפורש את כל הסכומים ששולמו לו במועד פיטוריו.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ