פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 687
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איילת מ
01/12/2015 12:28
הייתי בראיון עבודה בתחילת חודש 11/2015 ועד היום לא התקבל מענה האם התקבלתי או לא ,
מה הן זכויותיי
עורך דין
01/12/2015 19:50
שלום איילת

קיימת כאן באתר כתבה מצויינת שמסבירה על הזכויות של עובד שלא קיבל הודעה לאחר ראיון עבודה - קראי אותה ותקבלי מענה לכל שאלותיך.

בהצלחה
ליטל
01/12/2015 12:16
שלום. מועסקת בחברה חמישה חודשים.כמה ימים צריך לתת לאחר הודעת התפטרות? האם זה כולל שישי?
עורך דין
01/12/2015 19:49
שלום ליטל

בהנחה שאת עובדת במסגרת של משרה מלאה עליך לתת יום עבור כל חודש. המדובר על 5 ימים קלנדריים כולל שישי שבת.

בהצלחה
ליאת
01/12/2015 11:23
שלום,
עבדתי במקום עבודה במשך 5.5 שנים.
במשך השנתיים וחצי הראשונות עבדתי בשכר שעתי וב-3 שנים האחרונות בשכר גלובלי חודשי. כיצד מחושבים הפיצויים במצב זה? האם בחישוב יחסי לפי השכר השעתי ובנוסף השכר אחרון כפול השנים בהן עבדתי בחודשי?
אודה לתשובתכם
עורך דין
01/12/2015 19:49
שלום ליאת

חישוב פיצויי פיטורין תלוי במרכיבים רבים כגון: חוזה עבודה אישי, הסכמים קיבוציים, מסגרת העסקתך שכרך ועוד... על מנת לבצע חישוב מדוייק של סכום הפיצויים במקרה שלך יש לפנות לחשבת שכר ו/או יועץ מס.

בהצלחה
סיון
01/12/2015 11:21
אני עובדת בחברה כארבעה וחצי חודשים, לפני כחודש התחלתי קורס על חשבון המעסיק ובמהלכו פוטרתי, האם יש חוק המאפשר לי להמשיך את הקורס?
עורך דין
01/12/2015 18:14
שלום סיון

חוק כזה אין אבל אני מניח שאת יכולה להמשיך בקורס זה או בקורס דומה אחר על חשבונך.

בהצלחה
הראלה
01/12/2015 10:43
ני עובדת כיועצת מכירה (פעם קראו לזה מוכרת) ברשת ידועה. אנו חייבים בביגוד ייצוגי (חולצה אדומה שהם מספקים) מכנסיים שחורים ונעליים סגורות. כיוון שאיני נוהגת ללבוד ביומיום מכנסיים שחורים (יש לי רק אלגנטיות) נאלצתי לקנות. כנו כן גם נעלי עבודה סגורות. ידוע לי שהמעביד אמור לספק הביגוד והנעליים או לתת מדי שנה דמי רכישה. כששאלתי את המנהל שלי הוא ענה לי שמכנסיים שחורים יש לכל אחד....ונעליים ממילא יש לכל אחד סגורות, אנו לא זכאים. לי זה לא נראה. מה גם שהוצאתי בחודש שעבר סכום גדול עבור הפריטים הנ"ל, בעוד שאני מרוויחה בשעה.... אנא התייחסותכם
עורך דין
01/12/2015 18:14
שלום הראלה

במקומות עבודה בהם המעסיק דורש ומחייב את העובדים לקוד לבוש מסויים עליו לשלם להם דמי ביגוד.

בהצלחה
א.ים
25/11/2015 04:37
שלום רב.
התקשרות והתכתבות באינטרנט ,כולל דוא"ל, היא מזמן חשובה ביותר.
על כן השאלות:
1.האם מעביד חייב להתיחס למכתב של עובד הנשלח בדוא"ל כמו לזה שנשלח בדוא"ר (רשום)?

2. האם מעביד חייב לספק כתובת דוא"ל משלו להתכתבות עם עובדיו?
3. אלו כללים קיימים(אם קיימים) בעניין
בברכה
עורך דין
25/11/2015 10:37
שלום לך

1. על פניו כן, למרות שחשוב שיהיה אישור /קריאה קבלה.
2. לא.
3. אין כללים כתובים.

בהצלחה
א.ים
01/12/2015 04:56
אם "LOG" שהדוא"ל נותן יכול להוות ראייה שהמכתב נקרא (התקבל)?
עורך דין
01/12/2015 18:13
שלום לך

בגדול כן, רק שרצוי לא להגיע לפינות כאלה ורצוי שיהיה בידך אישור מסירה רשמי.

בהצלחה
אומלל
01/12/2015 10:38
אני ביחסי עבודה נעימים מול מנהלי, אולם סובל מאוד מתפקידי. לאחר ששיתפתי את מנהלי בקשיים שלי, ובכך שאני מחפש עבודה מתאימה יותר, הגענו להסכמה שהדבר הנכון ביותר הוא לפטר אותי (בתחילה ביקשו שאתפטר, אולם הבהרתי שלא אתפטר עד שאמצא עבודה אחרת).
קיבלתי הודעת פיטורין עם התראה כחוק, וכעת, שלושה ימים לפני מועד הסיום, ביקשו שאשאר עוד מאחר שלא מצאו מחליף.
מאחר שאני באמת סובל, אני נוטה לסרב להצעה, אבל רציתי לדעת גם האם היא בכלל חוקית, לאור הנסיבות.
תודה רבה
עורך דין
01/12/2015 18:12
שלום לך

ההצעה לכשעצמה חוקית לחלוטין אבל כמובן שאינך חייב להענות לה ואתה יכול להפסיק לעבוד בתום מועד ההודעה המוקדמת. אינך חייב למעסיק עוד דבר ואין סיבה שתמשיך להיות אומלל.

בהצלחה
ורד
01/12/2015 08:32
שלום.האם מותר למעסיק להגיד לעובדים שלו שעושים מיזוג בחברה בו בזמן שמכרו לגמריי את החברה ויש בעלים אחרים? האם בזמן מכירה מגיע לעובדים פיצויים כל שהם? אם הם ממשיכים לעבוד או מבקשים לעזוב בגלל המכירה? תודה רבה.
עורך דין
01/12/2015 18:11
שלום ורד

למעסיק מותר - כן. לך יש את הברירה והיכולת להחליט האם את רוצה להמשיך לעבוד תחת מעסיק חדש או להתפטר בדין מפוטרת ולקבל את מלוא הזכויות שלך מהמעסיק המקורי.

בהצלחה
שי
01/12/2015 08:23
רופא תעסוקתי קבע לי 6 שעות עבודה. במקום 8 שעות המישרה שלי מי משלים לי לשכר 100אחוז האם ניתן לנצל ימי מחלה איזה אופציות נוספות יש
עורך דין
01/12/2015 18:10
שלום שי

עליך להגיע להסכמה בנושא זה מול המעסיק. יש כאן באתר זה כתבה מקיפה בנושא רופא תעסוקתי והמלצותיו ואני ממליץ לך לקרוא אותה.

בהצלחה
אלמוני
30/11/2015 21:37
בארגון בו אני עובד מתנהל משא ומתן על הסכם קיבוצי קרוב לשנה.
האם במסגרת חוזה חדש עקב שינוי תפקיד בחברה רשאי המעביר לציין כי הסכמים קיבוציים לא יכולו על העובד? האם זה חוקי?
עורך דין
01/12/2015 18:09
שלום אלמוני

לקביעה כזאת של המעסיק לא תהיה כל משמעות, שכן החוזה הקיבוצי "חזק" יותר מהסכם עבודה אישי ויכול רק להיטיב עם העובד.

בהצלחה
דורון
30/11/2015 20:42
שלום רב
קיבלתי את התשובה שלכם שצריך לעדכן את דמי הנסיעות לאחר שעברתי דירה למקום מרוחק יותר
יחד עם זאת אני מצטט את הכתוב בפורטל שלכם בלינק שהעברתם אלי "מי שעתיק את מקום מגוריו למקום המרוחק יותר ממקום העבודה והוצאות נסיעותיו עלו בהתאם, לא יקבל תוספת בגין הגידול במרחק הגיאוגרפי."

אם כך מקום עבודתי שאינו רוצה להעלות לי את דמי הנסיעות למרות שעברתי דירה צודק הלא כן?
עורך דין
01/12/2015 18:08
שלום דורון

המעסיק צריך לשלם לך את הוצאות הנסיעה שלך עד לתקרה הקבועה בחוק ולא מעבר לכך.

בהצלחה
אלינור
01/12/2015 16:00
אני כרגע בהריון חודש תשיעי להריוני ברוך השם. התאריך המיועד שלי 15.12.

במקום עבודתי התחלתי ב22.3. הבנתי שאצטרך בשביל לקבל דמי לידה מלאים ולהנות מחופשת הלידה 10 תלושי משכורת.

רציתי לשאול אם החודש הזה שהוא דצמבר משוכלל ונכנס בדמי לידה של השלושה וחצי חודשים? הרי זה יהיה חודש חלקי. ואם בכלל אני רשאית לקבל את כל דמי הלידה.

בנוסף האם כדאי לי לצאת למנוחה של כמה ימים בבית?

אני מפחדת שזה ירע לי בדמי לידה.

אשמח לתשובה.
אורטל
01/12/2015 15:58
זה חוקי שהמנהל לא מפסיק להעמיס עלי עבודה? נוצר מצב שלעבודת השנייה שלשתינו אותו התפקיד בדיוק יש הרבה פחות עבודה וכל פרוייקט חדש שנכנס מופנה אלי. המנהל יודע את כמות העבודה שיש לי 17 פרוייקטים לעומת. שניים שלה יש. הוא גם אומר לי הרבה פעמיים לסיים פרוייקט תוך יום יומיים ( פרוייקטים גדולים ) ואם אני לא מסיימת הוא מתעצבן. כמובן שאם אני יוצאת לבדיקות גם או מחלה הוא בא בתלונות על זה ואומר לי '' יש לך מזל שאת בהריון אני לא יכול לעשות לך כלום'' אני אשמח לקבל תשובה מקצועית.

חשוב לי לציין שגם אמרתי לו יותר מפעם אחת שיש לי עומס ושיעביר קצת מהעבודה לבחורה השנייה. התשובה שהייתה לו זה ''אתן לא מדברות בינכן ?'' אז עניתי שמדברות אבל הוא יכול לדעת את העומס המדוייק על כל אחת...
שני
01/12/2015 15:58
מסתיימת לי חופשת הלידה בסוף חודש התקשרתי למקום העבודה היום לברר על משרת אם ונאמר לי שאין מצב משרת אם לפחות יום אחד בשבוע עד השעה 19:00 בערב. אין לי איפה לשים את הילדה עד השעות האלה.

אם אני לא יכולה, זה נחשב לזה שאני מתפטרת לצורך גידול הילדה או הם צריכים לפטר כי אין להם משרה מתאימה בשבילי?

אני עובדת שם מאוגוסט 2014 יצאתי לשמירת הריון באפריל 2014. האם ביטוח לאומי משלם אבטלה לפיטורים לצורך גידול הילדה?

תודה רבה לעונים
חגית
01/12/2015 15:56
היי,

אני כבר חודשיים בחופשת לידה וחברת כח האדם בה אני מועסקת דורשת ממני להודיע בימים הקרובים, בכתב כי אני מתכוונת להאריך ב-3 חודשים נוספים חל״ת (יש לי ותק שנה וחודשיים).

הסברתי לה שבעקרון לפי החוק, אני אמורה לעדכן אותה במידה ואני חוזרת בתום שלושה חודשים וזה אמור להיות ברור שאני מושכת לחצי שנה אבל היא אמרה שזה לא כך מבחינתם.

בסופו של דבר אני אמורה לשלוח לה בכתב שאני מתכוונת לקחת 3 חודשי חלת. במידה ואני שולחת לה את זה כרגע בכתב וארצה לשלוח מכתב התפטרות בתום שלושת החודשים (לטובת גידול הילד) זה לא יפגע לי בזכויותיי מולם ובזכות לקבל פיצויים?

אני לא עושה את זה עכשיו (מכתב פיטורין) כי עדיין לא החלטתי סופית.
אלעד
01/12/2015 15:53
החודש אני אמור לסיים לעבוד במקום עבודתי, והתכוונתי לחתום עבור דמי אבטלה.

בעבר עבדתי במקום עבודה אחר, בו נחשבתי כעצמאי אבל ביחסי עובד מעביד לכל דבר, ולכן חודשים אלו לא נחשבים בתקופת ההכשרה. בחישוב יוצא שיש לי רק 11 חודשים בתקופת ההכשרה.

האם ניתן לעשות משהו על מנת שכן אהיה זכאי לדמי אבטלה?
ורד
01/12/2015 15:50
האם זה חוקי לרשום בחוזה שיש תקופת צינון של 3 חודשים לעבודה בחנות עד שנה או חצי שנה צינון במידה ועובדים מעל שנה בעבודת מכירות של תכשיטי אופנה (תכשיטי זהב ויהלומים) ? ואם העבודה היא במשמרות ולא משרה מלאה האם זה נחשב שנה לפי זמן או לפי שעות ?

תודה
מורן
01/12/2015 15:39
שלום,

עבדתי במקום עבודתי במשך 16 שנים כאשר 10 שנים חצי משרה ו 6 שנים משרה מלאה ובהתאם גם היה השכר שלי. עכשיו פוטרתי ורציתי לדעת איך יחשבו לי את הפיצויים (המעסיק רוצה לשלם לפי השכר הנמוך) ובנוסף הבראה ששולמה תמיד בחודש נובמבר רוצים לשלם בשכר של ינואר יחד עם הפיצויים, האם זה חוקי?

תודה על המענה.
אולגה
01/12/2015 15:20
צהריים טובים

תודה על הפורום המדהים שלכם ועל התרומה שלכם לכל העובדים.

רציתי לברר בבקשה האם מגיע לי לקבל ימי הודעה מוקדמת (כלומר להמשיך לעבוד) כאשר אני מתפטרת ממקום שבו עבדתי רק 10 חודשים ? או שמותר למעסיק פשוט להוריד אותי מהסידור עבודה באותו הרגע ? ובזה מסתיימים היחסים .
תודה מראש
לידור
01/12/2015 15:17
היי כולם.

הודיעו לנו כרגע שבעוד שבוע סוגרים את החנות בה אני עובדת, הציעו לי לעבור לסניף אחר אך אני לא רוצה כי השעות של שאר הסניפים ארוכות יותר והמיקום רחוק יותר. האם מותר להם להודיע לנו שבוע מראש?

(עובדת בחברה 7 חודשים)
חשבת שכר
01/12/2015 14:59
עובדת בחופשת לידה מפרישים לה לגמל
לאחר מס' חודשים נוצר מצב שהתוכנה חישבה שווי אע"פ שהמעביד מפריש רק 6% מהמשכורת החייבת,
כי במשכורת החייבת לא מופיע השכר שעבורו שולם גמל בחופשת לידה, ולכן נוצר מצב שהופרש כאילו יותר מ-7.5% מהמשכורת החייבת

האם זה נכון שנוצר שווי?
אלמונית
01/12/2015 13:14
אני בעיצומה של חופשת הלידה ללא תשךום שלי (התקופה בתשלום כבר הסתיימה).
אם אני בוחרת להתפטר כדי להתחיל בעבודה אחרת (לא על מנת טיפול בילד גם בפרשנות המרחיבה של המושג - העבודה לא קרובה יותר לבית ולא נוחה יותר מבחינת שעות, רק נראית לי מעניינת יותר), האם חלה עליי תקופת ההודעה המוקדמת? כרגע יש לי מחליפה, אז האם מבחינה חוקית כן יש צורך בתקופה זו? כי העבודה הנוכחית כבר מאורגנת מבחינת זה שאינני נמצאת...

תודה רבה מראש!
שרון ששון
01/12/2015 12:59
שלום רב,
ע"פ החוזה שלי מול המעסיק אני מקבל שכר גלובלי קבוע ללא שעות נוספות וכו..
יצאתי למילואים וקיבלתי ימ"מים ל-15 ימים שכוללים את שישי שבת.
ביקשתי לקבל תוספת שכר של 2 ימי עבודה, שהם למעשה שישי ושבת.
המעסיק סירב בטענה כי לא משלמים לי היות ולא הייתי אמור לעבוד בסוף שבוע.
האם הוא צודק או שאני צריך להתעקש?
דורון
29/11/2015 21:21
שלום רב,
במקום עבודתי מחושבות הנסיעות על פי מקום המגורים הראשון שהיה לי בזמן שהתחלתי לעבוד - סכום מינימלי שכן גרתי קרוב.
מאז עברתי מספר פעמים דירה
במקום העבודה יודעים זאת כמובן למרות שלא העלתי את זה על הכתב מחוסר ידיעה כמובן
אני מתגורר במקום מרוחק שמצריך נסיעה בין עירונית ואני יודע בוודאות שאחרים מקבלים נסיעות כמעט כפול ממני כשהם גרים לידי.
ביקשתי לעדכן את הנסיעות ונאמר לי שעל פי חוק אין המעסיק מחויב לעדכן את הנסיעות אלא לתת לפי מקום המגורים הראשון שלי כשהתחלתי לעבוד
הם מוכנים לפנים משורת הדין לעדכן את הנסיעות.
1. האם זה נכון שלא מעדכנים נסיעות? במידה ולא איפה זה כתוב בחוק?
2. נאמר לי ע"י חשבת שכר מחברה אחרת שמחויבים לתת לי הפרשים. האם זה נכון שמחויבים לשלם לי רטרואקטיבית בעבור הנסיעות? במידה וכך הוא היכן זה כתוב בחוק?

תודה רבה
דורון
30/11/2015 20:24
תודה על התגובה
בלינק שמצורף כתוב הציטוט הבא "מי שעתיק את מקום מגוריו למקום המרוחק יותר ממקום העבודה והוצאות נסיעותיו עלו בהתאם, לא יקבל תוספת בגין הגידול במרחק הגיאוגרפי."
לפי ציטוט זה בו משתמשים במקום עבודתי איני זכאי לעדכון דמי הנסיעות
ולכן איני מבין את התשובה לשאלה ראשונה
האם ניתן בבקשה להבהיר?,
תודה!
עורך דין
30/11/2015 13:49
שלום דורון

1. לא זה ממש לא נכון. יש לשלם לעובד דמי נסיעות לפי הקבוע בחוק.

2. נכון מאד. זכותך לדרוש את המגיע לך גם רטרואקטיבית.

בהצלחה
אלמוני
30/11/2015 19:05
הרקע:
אני התובע כנגד מעביד של לשעבר.
בא כוח שייצג אותי הגיש לבית הדין 2 תצהירים כשלכל תצהיר מצורפת חוברת נספחים שונה- 2 חוברות הנספחים נסרקו בבית הדין.

אלא שלאחר מכן בא כוחי מסר בדיון את 2 התצהירים לצד השני בטעות רק עם חוברת נספחים אחת ואמר בטעות בדיון של-2 התצהירים יש את אותה חוברת נספחים- והנ"ל נרשם בפרוטוקול.

לאחר שפטרתי את עו"ד בשל רשלנותו זו ובשל רשלנויות נוספות מצידו הודעתי על כך לבית הדין Iהסברתי והבהרתי ובקשתי מבית הדין כך:

שבאופן כללי אין לראות ברשלנות בא כוחי דאז כפגם בהתנהלותי שלי (נתתי מס דוג לרשלנותו), בנוסף הבהרתי כי לתצהירים מטעמי יש 2 חוברות נספחים, כי טרם הדיון העו"ד בעצמו הגיש את 2 חוברות הנספחים וכי אלה כבר סרוקים בבית הדין,כי בית הדין מתבקש לתקן את הטעות שנפלה פרוטוקול הדיון בנושא הנספחים.

אלא שהשופט ( מבלי שטענתי כי קיימת מחלוקת ביני לבין בא כוחי לשעבר לגבי העובדות שבקשר עם התנהלותו) החליט כך ציטוט:

"ההודעה התקבלה לתיק תוך שמובהר כי בית הדין אינו דן במחלוקת שבין התובעת לב"כ ולא יכריע בה. הפרוטוקול משקף את הדברים שנאמרו על ידי הנוכחים בדיון ואין עילה לשנותו".

השאלה היא:
מה משמעות ההחלטה ביחס לחוברת הנספחים החסרה? קרי זו (שטרם הדיון נסרקה בבית הדין אך) שלא צויין בדיון שהיא קיימת ושלא נמסרה בדיון לצד השני? האם לפי ההחלטה הנ"ל לא ניתן יהיה להשתמש בה?

תודה
וקנין זהבה
30/11/2015 14:56
אני עובדת כעוזרת הוראה במשרה מלאה בבית אקשטיין ואני מתבקשת הכל יום א להשאר לידיבת צוות לדעה וחצי מבלי שמשלמים לי,האם אני מחוייבת להישאר מחוץ לדעות העבודה?
עורך דין
30/11/2015 18:43
שלום זהבה

לא. ישיבות צוות במקרה המתואר אמורות להיות בתשלום ועל חשבון המעסיק.

בהצלחה
אני
30/11/2015 14:56
שלום,
אני עובדת כמעסה במלון, בניגוד לעמיתי אני עובדת כשכירה.
מועסקת ברבע משרה למרות שעומדת בלפחות חצי משרה אם לא יותר. משלמים לי לא על זמן שאני נמצאת במקום (ועובדת) אלא על כל זמן שאני בעיסוי עצמו (ולא הזמן שבו אני מסדרת את החדר, לדוגמה) התשלום היינו שקל לדקה ללא כל קשר להכשרה או לשעות נוספות. אין לי אפשרות למקום תעסוקה אחר. האם יש מה לעשות לגבי התנאים?
עורך דין
30/11/2015 18:43
שלום לך

תנאי העסקה של כל עובדת ועובד תלויים בסיכום מול המעסיק והכל פתוח למו"מ. לגבי שיטת התשלום של שכרך, מודה שזאת הפעם הראשונה שאני שומע על שיטה שכזאת... קצת מוזר.

בהנחה שאת מקבל שכר הגבוה משכר מינימום פר שעה אין כל מניעה חוקית למודל תשלום מסוג זה. לצורך העניין, בחישוב שכר שעה יש לקחת בחשבון את כל השעות שבהן את נמצאת במקום העבודה - במשמרת.

בהצלחה
בינימין
30/11/2015 15:29
אבקש לדעת אם טענת המעביד המצורפת מהוה עילה מוצדקת לפיטורים:
"שכרתי עובד חדש שהחליף אותך בתפקידך כיוון שנעדרתה מהעבודה מעל 100 ימים עקב החלמה מהניתוח שעברתה בגין תאונה או חבלה שהיתרחשה מחוץ לשעות העבודה
עורך דין
30/11/2015 18:39
שלום בינימין

אכן, היעדרויות רבות ממקום העבודה יכולות להוות עילה לפיטורים. מלבד זאת, זכור כי למעסיק קיימת כל זכות לפטר את מי מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי ובלבד שהליך הפיטורים יתקיים לפי חוק.

בהצלחה
מ.ג
30/11/2015 15:42
שלום.
חבר שלי עובד בחברה שבה הוא התחייב ל7 חודשים של עבודה במידה והוא עוזב לפני הזמן הוא התחייב לשלם קנס של 2500 ש״ח כמובן זה באופן יחסי. השאלה היא במידה ומפטרים אותו בתקופה של ה7 חודשים שהוא התחייב האם יכולים לחייב אותו לשלם את הקנס והאם יכולים להוריד לו את הקנס מהמשכורת שלו?
עורך דין
30/11/2015 18:38
שלום לך

לפי דבריך ככל הנראה לא. אם הקנס הנו במקרה של עזיבה (התפטרות) מוקדמת ל-7 חודשים, הרי שברור שאם המעסיק יפטר את העובד מיוזמתו הוא לא יוכל לקנוס אותו.

בהצלחה
לינוי
30/11/2015 10:12
שאלה,

אני עובדת במלצרות. התחלפו זכיינים ונאמר לנו כי הזכיין היוצא יוציא לנו כביכול מכתבי פיטורין והזכיינים החדשים יחתימו אותנו מחדש על חוזה ועל טופס 101, מה שאומר שהוותק שלנו ייספר מחדש (החברה נשארת אותה חברה זו רשת של מסעדות).

שאלתי היא האם זה חוקי? במידה וכן מה מגיע לי מהזכיין היוצא על כך שיש לי ותק של 7 חודשים (בעיקרון הבנתי שלא נחשב למשרה מלאה אני עובדת משמרות לפחות 4 פעמים בשבוע) האם מגיע לי ימי חופש שלא ניצלתי או משהו בסגנון למרות שזו לא משרה מלאה?

תודה
עורך דין
30/11/2015 18:37
שלום לינוי

המעסיק היוצא צריך לפדות בתשלום את ימי החופשה שצברת ולא מעבר לכך, לאור הוותק הלא רב שלך במקום העבודה. ההליך אותו את מתארת נפוץ וחוקי במקרה ש החלפת מעסיקים ואין בכל כל בעיה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ