שלום,
אני עובדת בחברת ייעוץ שנה וחצי. אני עובדת במשרה חלקית ביותר (לעתים 20 שעות בחודש, ולעתים 100 שעות בחודש. אחוז המשרה משתנה מחודש לחודש בתאם לפרויקטים שיש), והשכר שלי הוא שכר שעתי. לאחרונה המנכ"ל בחברה אמר לי שהוא היה רוצה לשלב אותי בפרויקטים נוספים בתחום בו לא עסקתי עד כה, אך לשם כך עליי לעבור קודם הכשרה - קורס שניתן במשרדי החברה. המנכ"ל הציג את הנושא בפניי באופן שבו למעשה הוא אינו דורש ממני תשלום עבור הקורס (!), ולכן מהצד שלי אני לא אקבל תשלום עבור אותם ימים בהם אני אגיע למשרדי החברה לצורך הקורס. במילים אחרות הוא כביכול סופג על עצמו את "עלויות הקורס" [מאחר והקורס מתבצע ע"י החבר עצמה ולא ע"י חברה חיצונית אינני מבינה באילו עלויות מדובר], ולכן אני לא אמורה לקבל משכורת עבור ימים אלו. כאשר אמרתי לו שעפ"י חוק הוא מחויב לשלם לי על ימי הכשרה - הוא אמר לי שזה לא קורס שהוא מחייב אותי לצאת אליו ולכן הוא לא מחויב לשלם לי עבור ימים אלו, ומצד שני - אם אני לא אעבור את הקורס הזה - אחוז המשרה שלי יישאר מצומצם ביותר מאחר ואני לא אוכל להשתלב בפרויקטים נוספים ללא ההכשרה הזו.
האם צודק המנכ"ל שהוא אינו מחויב לשלם לי על ימי ההכשרה?
כאשר התראיינתי לעבודה בחברה לפני שנה וחצי נאמר לי שהחברה שולחת את העובדים לקורסים והמטרה שלה לפתח את העובדים בתחומים שונים. בשום שלב בראיון לא נאמר לי שהדבר נעשה על חשבונו של העובד וללא תשלום... זו גם היתה אחת הסיבות שבחרתי להתחיל לעבוד בחברה הזו ולעזוב מקום עבודה קודם בו המשרה שם היתה מלאה.