פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 652
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מעין
11/02/2016 16:47
עובד זר שעבד אצלי ופוטר , קיבל תשלום כולל , כך סיכמנו מראש על התנאים. ביקשתי ממנו את האישור שלו לביטוח לאומי והוא לא הביא לי...העסקתי אותו במשך שנתיים בערך...האם הוא יכול לתבוע ממני פיצויים ?
ומה הסיכויים שלו לקבל אותם ? או לתבוע אותי
שירן
11/02/2016 16:32
שלום!

שאלה בנוגע לזכויות בביטוח לאומי בנוגע לשמירה.
בראשון לינואר חזרתי לעבודה מחופשת לידה, בעקבות לידה שקטה.

כעת אני שוב בהריון, בשבוע 13.

אחרי אשפוז בסופש האחרון בעקבות חשד לרעלת, המליצו לי לצאת לשמירה. בפועל עבדתי חודש אחד מאז חופשת הלידה. אני זכאית לתגמול כספי על שמירה?
אלכסיי
11/02/2016 16:31
שלום לכולם,

התחלתי לעבוד במקום כלשהוא ונקבע שכר בעל פה על סכום מסויים.

חשוב לציין שאין חוזה עבודה או כל מסמך אחר חוץ מטופס 101.

בראיון העבודה נאמר לי השכר שמשולם לפי שעה, חוץ מזמן ההתלמדות של 3 ימים שעליו משולם מינימום.
לאחר חודש עבודה עם קבלת התלוש הראשון ראיתי שהתשלום לשעה הוא שכר מינימום הרבה אחרי ההתלמדות, ודיברתי על זה עם הבעלים, הוא אמר שיפצה בחודש לאחר מכן וישלם את ההפרש.

לא רק שהוא לא פיצה, גם בתשלום של החודש אחרי שילם לי שכר מינימום שוב בניגוד למה שסוכם ולאחר השיחה.

השאלה שלי היא: בגלל שאין הסכם חתום ולא שום חוזה עבודה, ואם יש הקלטה טלפונית בה הוא מודה שזה אכן מה שסוכם בנינו והוא לא עומד בזה.

האם יש כאן עילה לתביעה?
אלכס
11/02/2016 16:29
במתקן אבטחה מסויים קיימת עמדה ללא חיבור לחשמל, כל החורף המאבטחים קופאים בעמדה בלילות והסיוע היחיד של חברת האבטחה היא מעילים, המעילים לא מספקים כלל שכן הקור הנוראי לפעמים מגיע לכדי 3 מעלות בקירוב ולא סופר את המעיל הזה, מדובר במתקן שנמצא בתהליכי הקמה, כל העמדות חוברו לחשמל מלבד העמדה הזאת. למאבטחים נמסר ע''י הקב''ט כי לא מתבצע החיבור לחשמל עקב שיקולים של חברת הבנייה לבטל את העמדה בעתיד, כל המאבטחים מעידים על סבל רב שחוו בעמדה זו, נכון לעכשיו העמדה הזאת ירדה זמנית והשאלה האם ניתן להגיש תביעה לגבי הסבל שנגרם מבעוד מועד ואם כן את מי ניתן לתבוע את חברת האבטחה או החברה שמעסיקה את חברת האבטחה או את חברת הבנייה?

מציין שכל הגורמים המעורבים בפרוייקט היו מודעים כל התקופה לבעיה ולא הוצע שום פיתרון.
אביטל
11/02/2016 16:28
שלום אני שואלת בשביל חברה,

היא כרגע עובדת במקום עבודה שחתמה על חוזה שאם היא עוזבת היא משלמת קנס, הבעיה היא שהיא מתפטרת מהעבודה מכיון שחוזרת לגור אצל ההורים בירושלים
בגלל שזה מרחק כזה משמעותי היא לא יכולה להמשיך לעבודה בנתניה , אמרו לה שהיא עדין צריכה לשלם קנס האם זה נכון ?
דורון
11/02/2016 09:51
חתמתי אתמול חוזה עבודה עם חברה מסויימת לאחר לחץ של שבועיים מהם.
תאריך תחילת המשרה הוא רק בשבוע הבא.
התחרטתי עכשיו והתקבלתי למשרה שמתאימה לי יותר, אך הם רוצים תשובה עד מחר.

ניתן לבטל את חוזה ההעסקה אם עוד לא התחלתי?
מה יקרה אם פשוט אודיע להם שאני מתחרט עכשיו?

תודה!
עורך דין
11/02/2016 16:19
שלום דורון

איני מכיר את תנאי החוזה שחתמת עליו אך בהנחה שאין כל התחייבות מצדך וכי לא יגרמו למעסיק נזקים בעקבות "פניית הפרסה" שלך, אתה יכול להודיע בהקדם כי אתה מוותר את החוזה והמשרה ולצאת לכך דרך חדשה שתחפוץ בה. מאידך, המדובר על הפרת חוזה ויכולות בהחלט להיות לכך משמעויות מבחינתך ומבחינה חוקית.

בהצלחה
לנה
11/02/2016 09:47
לפני כשבועיים הציאו לי תפקיד אחר בעבודה, בגלל שינויים בחברה. תפקיד ששונה לגמרי מתפקיד שאליו התקבלתי, ולא היתה לי ממש ברירה לסרב לתפקיד, היות ונאמר לי- או תפקיד חדש, או דרכינו יפרדו. לפני כשבוע הסכמתי לקבל את התפקיד, וגם הודעתי שאני בהריון( עובדת בחברה מחודש מאי שנה שעברה ). אתמול המנכ"ל ביקש שאפתח קבוצה בוואטאפ, בטלפון אישי שלי, עם כול הספקים שאיתם אני אצטרך לעבוד, ולא הסכמתי, כיוון שזה מספר פרטי שלי, ולא מתאים לי שהמספר שלי יהיה נגיש לכולם, וגם שיוכלו לפנות אליי ולהתקשר אחרי שעות העבודה שלי. הוא מאוד התעצבן, ואמר שלהבא הוא גם יחשוב לגבי בונוסים האם לתת או לא.. חוץ מצורת דיבור מאוד לא נעימה, האם זה בכלל חוקי? והאם היתי חייבת להסכים?

תודה מראש.
עורך דין
11/02/2016 16:17
שלום לנה

לא היית חייבת להסכים ומותר למעסיק להתעצבן. אף אחד לא אוהב שאומרים לו "לא". אין כאן כל בעיה חוקית.

בהצלחה
שין
11/02/2016 14:25
שלום אני מועסק בחברת הייטק גדולה ויש לי חשד שמרמים אותי לא מעט בנושא הימי חופש ושכר. האם ייתכן שאני מתחיל את 2016 במינוס של 14יום??
עורך דין
11/02/2016 16:16
שלום לך

איני יודע כמה ימי עבודה ניצלת ולכן לא ניתן לחוות דעה בנושא שאלתך. אם אתה חש כי המעסיק אינו נוהג ביושרה בכל הנוגע לצבירת ימי חופשה / מחלה פנה לחשבת שכר שתבדוק את הנושא עבורך.

בהצלחה
גלית
11/02/2016 14:27
לפני מספר שנים עבדתי 50%משרה באישור רופא תעסוקתי, נאמר לי בעבודה שעליי להגיש בקשה לביטוח לאומי על מנת לקבל את ההשלמה מביטוח לאומי.
כאשר ניגשתי לביטוח לאומי נאמר לי שזה לא נכון ושהנוהל שונה.
מתברר שבמשאבי אנוש אצלנו לא בדקו ולא התעדכנו בנוהל/חוק.
בעקבות זה הפסדתי הרבה מאוד כספים .
אני עובדת בעירייה.
רציתי לברר האם יש לי פה מקרה להגיש תביעה?
עורך דין
11/02/2016 16:15
שלום גלית

קשה מאד לתת מענה לשאלתך במידע חסר. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך, במיוחד אם וכאשר המדובר על הפרשים של סכומי כסף גדולים.

בהצלחה
שירן
11/02/2016 15:13
האם מותר למנהלים האישיים שלי לקבוע שאשאר שעה נוספת מבלי לשאול אותי אם לתת לי אופציה אחרת..מבלי שתהיה קבועה באופן עבודתי,למרות שבאותו יום ידוע להם שאני לומדת כבר חצי שנה ויש לי מבחן כמה ימים אחרי ?
עורך דין
11/02/2016 16:13
שלום שירן

לא ניתן לכפות על עובדת לעבוד במסגרת של שעות נוספות מבלי לקבל את הסכמתה לכך, לא כל שכן כאשר הדבר אינו מצויין במפורש בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
בקה
11/02/2016 09:41
עבדתי במקום ועזבתי בגלל שכל פעם הם אחרו במשכורת. חודש ראשון קבלתי אותו ב-20 לחודש, בחודש השני ב-15 וככה כמה חודשים. עכשיו עזבתי כי נמאס לי והבנתי שזאת הלנת שכר סדרתית. באתי לפה למקום העבודה שלי לבקש את הכסף אבל אף אחד לא מתייחס לכלום...מה עושים? גם ככה עברתי פה השפלות והטרדות מיניות מילוליות. לפחות שיתנו לי את הכסף... יש מה לעשות?
עורך דין
11/02/2016 16:12
שלום בקה

המדובר על הפרת סדרתית של חוקי העבודה ואני בהחלט ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין שיטפל בנושא בשמך ומטעמך מול המעסיק הבעייתי.

בהצלחה
אוהד
11/02/2016 07:10
בוקר טוב, אני עובד כמאבטח בחברת שמירה
המעסיק שלח אותי לקורס.
בזמן הקורס קיבלתי מכה חזקה בצוואר
וכתוצאה מזה לא יכולתי לעבוד כשבוע.
האם המעסיק חייב לשלם לי על השבוע הזה?
או שלא בגלל שאני עובד אצלו רק 3 חודשים.
תודה.
עורך דין
11/02/2016 16:10
שלום אוהד

המעסיק מחוייב לשלם לך אך ורק עבור ימי מחלה שצברת ולא מעבר לכך.

בהצלחה
'קיצבה
ג.פנחס
10/02/2016 21:09
אני בת 59 ו-5 חודשים אינני עובדת כשנה לאחר פרישה מעבודה של 33 שנה מהם זכויותי לקיצבה כלשהי? והטבות נוספות אם קיימת זכאות?
אין לי גימלה כלשהי או פנסיה
אודה לתשובתכם
עורך דין
11/02/2016 15:50
שלום לך

לא הבנתי את שאלתך. בכל מקרה בגיל פרישה תוכלי לקבל קצבת זקה וזאת בהנתן שאין לך פנסיה שנצברה לאורך שנות עבודתך.

בהצלחה
אוהד
10/02/2016 19:24
שלום, שלחו אותי לקורס דרך חברת האבטחה
חייבו אותי לחתום חוזה לשנה.
עבר חודש מאז ואני רוצה לעזוב,
האם הם חייבים להחזיר לי את הכרטיס החום
גם אם אני מפר חוזה?
או שהם יגידו לי אתה חייב לשלם על הקורס ואז
תקבל את הכרטיס.
תודה.
עורך דין
11/02/2016 15:49
שלום אוהד

סביר שאם חתמת על חוזה ובו התחייבות לעבודה במשך שנה לכל הפחות, יש בחוזה תנאי שמציין מה קורה בדיוק במידה ותרצה להפסיק את עבוקתך לפני חלוף תקופת ההתחייבות - התשובה בחוזה.

בהצלחה
אפליה
שאלה
10/02/2016 20:17
האם המעסיק יכול לבחור איזה עובדים לחייב עבור קורס ואיזה לא לחייב לאחר התפטרות לפני סיום פרק הזמן עפ"י חוזה עבודה למרות שכולם חתמו על אותו החוזה ובאותו הזמן ?
RE: אפליה
שאלה
11/02/2016 14:24
אשמח לתשובה תודה !
בבבב
11/02/2016 13:21
אני עובדת ברשת כבר שנתיים וחצי, המעסיק ביקש מהעובדים משמרות לשבוע הבא, ציינתי שיום ראשון לא אוכל להגיע, והוא בתגובה איים שלא אגיע למשמרת ביום ראשון הוא מוציא אותי מהסידור לכל השבוע, חשוב לי לציין שעוד שתי בנות ביקשו גם חופש ביום הזה ולא קיבלו את התגובה הזאת.
אז עניתי אם הוא מפטר אותי כי זה נישמע איום כזה, אז הוא אמר שלא שהוא רק מוציא אותי מהסידור.
מה אני עושה מצב כזה?
אורית
11/02/2016 13:14
חזרתי לעבודה לאחר שמירת הריון וחופשת הלידה, האם ימי חופש אמורים להספר לי כרגיל כלומר , נעדרתי מהעבודה בגין הנ"ל במשך 8 חודשים 5 של שמירה ו3 של חופשת לידה לפנ י יציאתי לחופשה היו לי 10 ימי חופש וכעת בתלוש שקיבלתי מופיעים עדיין 10 כלומר לא נרשם כי יש לי עוד 8 ימים (כלומר יום לכל חודש העדרות) האם מישהו יודע אם זה חוקי?
רונית
11/02/2016 13:12
הי בהסכם עבודה שלי כתוב שאני צריכה לקבל בונוס שנתי בסכום מסויים אם שני תנאים מתקיימים: אחד- הביצועים שלי לפי הציפיות, שניים -החברה מחלקת בונוסים באותה השנה. שתי התנאים התקיימו ז"א אני עמדתי בציפיות ואף קבלתי רישום בתחילת שנה הבאה וגם אני יודעת מחלק מהעבודים שהם קבלו בונוס ז"א החברה חלקה בונוסים באותה השנה. כשבררתי למה אני לא קבלתי נאמר לי שמכיוון שלחברה לא היו רווחים בשנה שעברה לא מגיע לי לקבל. איך עלי להמשיך את הטיפול? תודה רבה.
יוסף
11/02/2016 13:11
שלום

אחי עבד במאפייה, חודש שעבר היה החודש האחרון שלו בעבודה והוא הודיע שהוא מתפטר. הוא קיבל את המשכורת כצ'ק באופן ישיר עד כה.

בתחילת השבוע הוא נפצע וכרגע הוא בבי"ח, אני הגעתי בעשירי לחודש למקום העבודה על מנת לקבל את המשכורת. המעסיק סרב להביא את המשכרות וטען שהוא יכול להביא אותה רק לעובד עצמו, למרות שהוא איננו כשיר להגיע.

כמו כן, הוא התנה את תשלום המשכורת בכך שהעובד יחתום על טופס סיום עבודה.

האם זה אכן חוקי?

תודה
מור
08/02/2016 16:38
אני עבדתי כמעט במשך שנתיים באותו מקום עבודה.
אך עבדתי שעתי וביצעתי מספר שעות ספורות כל שבוע. האם עדיין מגיע לי פיצויים?

בנוסף, עבדתי שם בתור חיילת, האם חיילים העובדים במהלך השירות זכאים לפנסיה? מהמעסיק נאמר לי שלא.
מור
11/02/2016 12:51
מקפיצה
אפרת
11/02/2016 12:46
שלום
בעלי עובד כ 9 שנים בחברת אחזקת קניונים ידועה במהלך 9 שנים קיבל משכורת 13 השנה לפתע הפסיק לקבל וקיבל רק מנהל המחלקה
האם זה חוקי ?? ומה נתין לעשות ??

תודה
rinana
11/02/2016 10:49
שלום, רציתי לברר את סוגיית השכר בזמן התלמדות.
אני בעלת עסק פרטי, קיבלתי לעבודה בחורה צעירה והסברתי את זכויותיה וחובתיה למקום העבודה.
ציינתי ביום הראשון להתלמדות שנושא ההתעסקות בנייד הפרטי, פייסבוק, ואטאפים ושיחות פרטיות בזמן העבודה פחות מקובלים עליי.
העובדת הראתה נכונות ל"צאת לדרך" ולהשתלב בעבודה.
ביום השלישי של ההתלמדות, תוך כדאי תדרוך היא שלפה את הנייד שלה והתחילה להתעדכן בחדשות הפייס בוק.
הדבר מאוד קומם אותי בפרט שציינתי את הנושא, בפרט שאנחנו באמצע הדרה והתלמדות. אמרתי לעובדת שאני מאוד מחבבת אותה אבל אם קשה לה להפרד מהנייד אולי עדיף שנסיים את עבודתנו ביחד. היא טענה שאין בעיה והיא רוצה לעבוד. ואתמול קיבלתי SMS שהיא לא תמשיך ומה בדבר המשכורת שמגיעה לה על שלושת ימיי עבודתה. כמובן שאשלם כל מה שמגיע, אבל מה על בעלי העסק שאחרי שלושה ימיי הדרכה מתישים נעזבים ע"י עובד ??? האם החוק מגן עליינו באיזשהו אופן? אודה לתשובתך בברכה.
שירן
11/02/2016 10:33
שלום

מקום העבודה שלי עובר למקום רחוק בתחילת חודש הבא .העולה על 40 קמ .
אני בהריון וצריכה ללדת בסוף אפריל הרי אני לא יוכל לנסוע רחוק כל יום .
השאלה מה האופציות שלי או הזכויות ? כי אני לא לא להתפטר אלה רק אחרי חופשת לידה
אסתר
11/02/2016 10:28
שלום רב
אני בת 63 ופוטרתי מהעבודה. עבדתי במקום זה 23 שנים
לפחות 5 שעות ביום.עבודתי היא על בסיס שעתי והמשכורת חודשית. ישנם שנים עבדתי מעל 120 שעות חודשיות ואילו בשנה האחרונה עבדתי פחות שעות כי התחלתי לקבל קצבת זיקנה ולא רציתי לעבור את הרף לקיזוז מהבטול הלאומי ,כל זאת בתאום עם המעביד ואפילו כשלקחתי חופש לא קבלתי עליו שכר כדי לא להגדיל את המשכורת.
לדברי המעביד חישוב הפיצויים הוא לפי ממוצע השנה האחרונה שזה כ-110 שעות חודשיות.ההבדל הוא כ-10% בין השנה האחרונה לשנים הקודמות . מה נכון? האם החישוב לפי חלקיות המשרה או לפי השנה האחרונה לאורך השנים?
בנוסף , עמדו לזכותי 23 ימי חופש! את ימי החופש קבלתי במשכורת האחרונה כפידיון חופש שאין עליו קרן פנסיה ולא קרן השלתמות וגם לא מהווה בסיס לחישוב הפיצויים. המעביד לא ידע אותי על זה. אם הייתי יודעת הרי הייתי משתמשת בחודש ההודעה המקדימה לקחת את ימי החופש המגיעים לי.
מה החוק אומר שאני יכולה לעשות?
נא תשובתך.
רצוי אל המייל.

בתודה מראש
שטקן אסתר
זכויות העובד
11/02/2016 10:18
שלום רב שמי שושנה עובדת בתור איות בבית אבות פרטי אננ אחרי לידה 5 חודשים ולפי החוק מגיע לי שעת הנקה אך המעסיק לא מעוניין לשלם בגלל שזה לא משרה מלאה אני עובדת שישה ימים בשבוע 8 שעות שבבית חולים ניקרא משרה מלאה בבקשה אשמח לקבל מענה בדחיפות
שירית
10/02/2016 10:53
איך זה עובד בהקשר של הריון? אני באה מתחום הספורט ועובדת גם כמנהלת עם שעות משרד וגם כמדריכה בפועל שמעבירה אימונים אישים ושיעורים לקבוצות. אחת הקבוצות היא עם אוכלוסייה מיוחדת ודורשת מאמץ פיזי הרבה יותר משמעותי (עם ילדים שחלקם שוקלים 100 קילו וכמעט לא מסוגלים לזוז). האם יש לי אפשרות להפסיק רק את מה שדורש מאמץ רב מידי ולקבל פיצויים כל שהם? האם אני צריכה להביא אישורים מיוחדים? האם העובדה שיש בשיעור סייעות יכולה להוות סיבה שלא אקבל תשלום בטענה שעלי להסתייע בהן?
עורך דין
10/02/2016 19:16
שלום שירית

עליך להסביר את המצב לרופא הנשים שלך. באפשרותך לקבל המלצה לשמירת הריון לאור העובדה שעבודתך מסכנת את ההריון ואותך. סביר שזהו הפתרון הטוב ביותר מבחינתך למצב כאמור.

בהצלחה
א.א
10/02/2016 10:52
בוקר טוב

עבדתי במקום עבודה מ1.2 15 וב16.12.15 ילדתי. כרגע אני בחופשת לידה (חודש וחצי). המקום עבודה שעבדתי בו נסגר 8.2.16 (לפני כמה ימים) עכשיו מה אני אמורה לעשות? לקחת מכתב פיטורים ובעוד חודש וחצי ללכת ללשכת עבודה להתחיל לחתום?
עורך דין
10/02/2016 19:14
שלום לך

המעסיק מחוייב בקבלת אישור מטעם הממונה על העסקת נשים במשרד הכלכלה לצורך הפסקת עבודתך בשלב זה. עצתי: פני בהקדם לעורך דין שייצג אותך.

בהצלחה
יורם
10/02/2016 10:50
אני עובד במקום עבוד כ 3 שנים .5 ימים בשבוע.
בחודשים הריאשונים תעריף שעה היה כ50 ₪ לשעה.בהמשך תעריף שעה ירד ל43 ₪ לשעה .ולסייום בחודש האחרון שוב ירד
ל 39 ₪ לשעה ונוספו שעות נוספות
.יש לציין שההפרשות לקופות גמל וביטוח מנהלים לא ניפגעו
והשאלות הם
1. האם זה חוקי
2. מה מרויח המעסיק אם ביכלל ואם לא
למה המהלך?
למי הוא מועיל ולמי הוא מזיק אם ביכלל
הריי לא סתם מהלך כזה נעשה
תודה...
עורך דין
10/02/2016 19:13
שלום יורם

1. לא. המדובר על הרעת תנאים מובהקת.
2. הוא משלם פחות כסף פר שעת עבודה.

המהלך פוגע בכיס שלך אם לא חשת בכך עד כה... אתה מקבל פחות כסף בכל חודש.

בהצלחה
פולי
10/02/2016 10:50
לאחר 9 שנים של עבודה שמתוכם עבדתי בשתי מקומות עבודה במגביל, התברר לי שאני יכול לדרוש מהביטוח לאומי את דמי הביטוח לאומי ששולמו כפול, ע"י 2 המעסיקים.

נכנסתי לאתר ומילאתי מה שהיה צריך.

לאחר שבועיים אני מקבל מעטפה שמנה, אם פירוט מה אני חייב וכמה...

חייב לציין שמקומות העבודה בהם עבדתי ועדיין עובד, היו הוגנים ושילמו את חובתם כלפי וכמובן תשלומי ביטוח לאומי.

אשמח לדעת איך ייתכן שמעסיק שילם הכל והב.ל בא עכשיו בדרישות על חובות וכדומה..?
עורך דין
10/02/2016 19:10
שלום פולי

אכן מוזר מאד וראוי לפנות לחשבת שכר או רואה חשבון / יועץ מס לצורך בדיקת הנושא לעומק. על פניו לא אמור להצטבר לחוב לביטוח הלאומי מתקופת העסקתך כעובד שכיר.

בהצלחה
מ.ב
10/02/2016 10:49
ידידתי עובדת פעם בשבוע באופן קבוע, כל יום שני במקום עבודה מסודר.

לאחרונה היא היתה חולה עשרה ימים ברציפות ופספסה שני ימי עבודה, אך יש לה אישור מחלה. האם מגיע לה תשלום על שני ימי העבודה האלה, או שמא היא לא תקבל תשלום מכיוון שהם לא היו ימי עבודה רצופים?
עורך דין
10/02/2016 19:09
שלום לך

העובדת אמורה לקבל תשלום עבור שני ימי המחלה בהתאם לחוק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ