פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 633
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רוני
05/03/2016 18:43
האם מותר לתת משמרת לילה יום אחרי יום, והאם אפשר לחייב עובד שעבד עשר שעות בלילה להגיע שעתיים אחרי להדרכה וישיבה?
שי
05/03/2016 14:10
שלום. אני עובד 3 שנים בחברת הובלות ושליחויות 1.מהיום שהתחלתי לעבוד הגדירו לי שיש לי איזור חלוקה ואני מסיים את הקו והולך הביתה .לאחרונה אני חוזר מהקו ומבקשים עוד נסיעה האם זה חוקי? 2מהתלוש הראשון שלי המעביד דואג לרשום 0 ימי חופש למרות שלא ניצלתי!? 3האם אני מתפטר היום מהעבודה לאחר שלוש שנים ביוזמה שלי האם מגיע דמי פיטורין? 4 לאחרונה גילינו מספר עובדים שהיו מספר חודשים שהמעביד לא הפריש עבורנו פנסיה מה שמוגדר בחוק האם זו עילה להפסקת עבודה מצידי על מנת לקבל פיצויים?תודה מראש
אלי
04/03/2016 22:01
אני מגיע לעבודתי בגוף גדול בהסעה עם איסוף של כמה עובדים.לעיתים קרובות מאוד אני מגיע כמעט 20-30 דקות לפני התחלת המשמרת.האם המעסיק יכול לחייב אותי להחתים שעון נוכחות רק עם התחלת המשמרת שנקבעה או שאני יכול להחתים שעון נוכחות עם הגעתי לאתר העבודה במחשבה שהביטוח שלי מתחיל עם החתמת שעון הנוכחות
אציין שאני או עובדים אחרים איתי לא קובעים את תזמון האיסופים של ההסעה והכל מתבצע על ידי הנהג שמבצע את האיסוף.
דנה
04/03/2016 20:36
שלום רב
ברצוני לברר לגבי התנהלות עם תשלום כספי פיצויים בה נתקלתי במקום עבודתי: הועסקתי במשך 4.5 שנים במקום העבודה התור עובדת שעתית. במשך שנתיים מתוך פרק הזמן הזה הועסקתי במשרה מלאה ובשניים וחצי שלאחר מכן הפחתתי את אחוזי המשרה ל40%. כשביקשתי למשוך את כספי הפיצויים נאמר לי שמחשבים את ממוצע השכר בשנה האחרונה ומכפילים בשנות הוותק. השאלה שלי היא האם זה הגיוני שלא מחשבים באופן יחסי גם את השנתיים בהן הועסקתי במשרה מלאה?
לואיז
04/03/2016 12:45
המעסיק הגיש לי מכתב זימון לשימוע בתאריך 11/2, אני ביקשתי שהשימוע יתנהל בלעדי היות והסכמתי עם הטענות שהועלו במכתב, סיכמנו שאני בהשעיה ממשמרות עד שינתן לי מכתב רישמי. חרף בקשותי הנישנות בטלפון, מייל ובהגעה למקום המכתב לא ניתן לי עד היום. איך היית ממליץ המשך טיפול? רב תודות.
דניאל
04/03/2016 07:04
שלום,
אני מלמד באוניברסיטה פעם בשבוע בין 7 ל8 שעות.
אני עובד שם כבר 3 שנים. השנה לא שילמו לי דמי הבראה אם טענה שלא מגיע לי. איך זה יכול להיות?
דניאל
03/03/2016 22:09
פוטרתי מעבודתי ובהסכם העסקה שלי מופיע סעיף של שווי רכב קבוצה 2 בסך 2710 ש"ח.
התבקשתי להחזיר את הרכב ביום הפיטורין.
האם אני צריך לקבל את שווי הרכב יחד עם שכר ההודעה המוקדמת? (שכר חודש + שווי רכב)
לתשובתכם הודה
בלה בלה
03/03/2016 22:06
שלום
חלפו 4 וחצי חודשים של חופשת לידה ואני אמורה לחזור לעבודה בעוד כמה ימים. השאלה שלי
אם אני חוזרת לעבודה ומחליטה לאחר חודש להתפטר האם זה מהיום למחר או שאני חייבת להם ימים?
ובנוסף אם עבדתי 5 שנים כמה זמן אני רשאית לחתום אבטלה ואיך זה הולך מבחינת סכום השכר?
היבי
03/03/2016 18:07
שלום
אני עובד 4שנים מקום העבודה נמצא בהקפאת הליכים מ20-12-2015 עד 6-3-16 אחרי זה נכנס בעלים חדשים ואני אמור להמשיך לעבוד מה שקרה לי שה29-2-2016 נפגעתי בעבודה ואני בחופש תאונת עבודה עד 20-3-2016 ואולי זה יתמשך לאחרי התאריך הזה
כרגע אני מקבל דמי תאונה מהנאמנים
ב6-3 העובדים יקבלו מכתבי פיטורים וימשיכו לעבוד בחברה החדשה
במצבי הקיים האם אני אמור לקבל מכתב כמו כולם והאם החברה החדשה תמשיך לשלם לי דמי תאונת עבודה
אני מציין שאנחנו מקבלים דמי תאונה מהמעביד ישירות לפי הסכם עם הביטוח אנו גם ממשיכים באותם תנאי עבודה שהיו לנו
מבקש הסברים ומידע למצב שאני נמצא בו
תודה רבה
שיר
03/03/2016 01:15
שאלה חשובה מאוד אשמח לעזרה
בעזרת ה' בעוד 4 חודשים אני צריכה ללדת
היום דיברתי עם האחראית שלי (הכל כמובן בגישה טובה)
שאני מיציתי ולאחר תקופה של 4 שנים אני לא יחזור לאחר חופשת לידה (מתפטרת עקב טיפול בילד)
אבל אמרתי לה שאני אומרת לה מעכשיו כי אנחנו ביחסים טובים ואני לא רוצה שהיא תיתקע בלי עובדת אחר כך
בעלי מפחד שזה יראה שמעכשיו אני מתפטרת ושיהיה לי הרעה בתנאים
(אני הסברתי שלא כי לא הגשתי שום מכתב )
והוא בטוח שכן כי טוען שגם דיבור בעל פה נחשב
השאלה שלי היא
עורך דין
03/03/2016 18:06
שלום שיר

בכל מקרה תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד עד הגיעו לגיל 9 חודשים. מאידך, יכול בהחלט להיות מצב שהמעסיק יראה בהודעתך בעל פה הודעת התפטרות ולכן הייתי מציע לך להבהיר בכתב את רצונך לגבי העתיד מיד בתום תקופת חופשת הלידה.

בהצלחה
סיגל
03/03/2016 16:56
היי, אני בחופשת לידה שה3 וחצי חודשים שלה מסתיימים עוד כמה ימים. הודעתי לחברה בה אני עובדת שברצוני להאריך אותה (עדיין לא עדכנתי בכמה זמן).
א. לכמה זמן אני רשאית להאריך את החופשה (ללא תשלום כמובן) והאם חלק מזמן זה תלוי באישור במעביד??
ב. קיבלתי הצעה ממישהו שאעבוד מהבית חצי יום עבורו בתקופה זו, האם אני צריכה לקבל לכך אישור מהחברה בה אני עובדת? (לא מדובר במישהו שמתחרה בחברה בה אני עובדת אלא ספק שירות חיצוני/עצמאי שלהם).
עורך דין
03/03/2016 17:55
שלום סיגל

יש באתר זה כתבה מצויינת בנושא הארכת חופשת לידה - קראי אותו ותביני בדיוק את הזכויות שלך. התשובה בגדול: למעסיק אין דעה בנושא ואת יכולה להאריך את החופש בבהתאם לוותק שלך במקום העבודה אך בכל מקרה לא יותר משנה מיום הלידה.

בהצלחה
סיגל
03/03/2016 18:06
תודה רבה על המענה, אכן קראתי. אך לא מצאתי חומר לגבי הזכות שלי לעבוד מהבית בתקופה שאני מאריכה... אני צריכה אישור מהמעביד שלי לעבוד מהבית עבור מישהו אחר או שאינני תלוייה ? (למקרה שרלוונטי: מדובר בעבודה מהבית שאעשה עבור ספק עצמאי שנותן שירות עבור החברה בה אני עובדת, לא מדובר במתחרים או משהו כזה)
נועה
03/03/2016 01:14
היי
אשמח לעצתו של עו"ד ממולח לדיני עבודה..
עובד שאמור היה לעבור תפקיד ועקב כך הביאו לו מחליף, אך רגע לפני המעבר לתפקיד החדש המעסיק ביטל את המינוי החדש והמחליף כבר נכנסיו לנעליו של העובד. הסיטואציה שנוצרה היא שבמשך חודשים ארוכים( קרוב ל 5 חודשים) העובד לא עובד. מגיע לעבוגה ומקבל שכר אך בפעל לא עושה כלום במהלך היום. האם חוקי למשוך עובד במשך חודשים ארוכים ללא מעש?
תודה
עורך דין
03/03/2016 18:04
שלום נועה

בהחלט לא חוקי. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת להבין כיצד מוטב להתמודד מול המצב שנוצר.

בהצלחה וסוף שבוע טוב
פרילנד
02/03/2016 22:54
היי

אני עובד שכיר במפעל בבאר שבע. אני רוצה לתכנן חופשה משפחתית לחג פסח 2016 שמתקרב אלינו. רציתי לדעת האם מגיע לעובדים חופש בחג פסח ואם כן כמה ימים בדיוק? האם המעסיק מחוייב לאשר לי לצאת לחופשה אם אני מבקש מספיק זמן מראש ואפילו שזה נופל על חג הפסח?

תודה ולילה טוב
עורך דין
03/03/2016 18:03
שלום לך

לכל עובד שכיר מגיעים 2 ימי חופשה בחג הפסח. מעבר לכך, זכותו של המעסיק לאשר לך לנצל ימי חופשה שצברת או שלא לאשר בהתאם לשיקוליו הוא.

בהצלחה
ורד
02/03/2016 20:46
שלום, אני שוקלת להתפטר מהעבודה לאחר כמעט 5 שנים ולעבור לגור בעיר אחרת מעל 40 ק״מ מרחק האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? או שישנם תנאים מסויימים? מה החוק אומר?
עורך דין
03/03/2016 18:02
שלום ורד

אם את עוברת דירה עקב חתונה או ליישוב חקלאי תוכלי לקבל פיצויי בדין מפוטרת - אחרת כנראה שלא.

בהצלחה
ספיר
03/03/2016 15:05
חייבת לשואל שאלה דחופה בדיני עבודה, עבדתי במקום עבודה סה״כ חודש, יום אחד באתי למשמרת ולא נכנסתי עקב זה שהיא הודיעה לי שמחר יש לי שימוע,יום אחרי זה באתי לעבודה והיה שימוע,יום אחרי זה מכתב פיטורין.והם הכניסו לי היום רק יום אחד למשכורת האם זה מותר?
עורך דין
03/03/2016 17:58
שלום ספיר

על פניו המדובר בהליך פיטורים לא תקין שעשוי להקים עילה לתביעה.

בהצלחה
yael
03/03/2016 15:20
שלום!
אני במהלך חופשת לידה ממקום העבודה שלי, וכבר חלפו 14 השבועות שהם בתשלום של דמי לידה מביטוח לאומי.

רציתי לדעת אם ב-12 השבועות הנותרים (כלומר, התקופה שאינה בתשלום של ביטוח לאומי) מותר לי לעבוד בעבודה אחרת.

תודה רבה!
עורך דין
03/03/2016 17:58
שלום יעל

בתקופה בה אינך מקבלת למעשה תשלום מהמוסד לביטוח לאומי מותר לך בהחלט לעבוד.

בהצלחה
שני
03/03/2016 14:04
שלום,
אני עובדת בחנות בגדים כבר שנתיים,
במהלך שנה ושמונה חודשים עבדתי פחות או יותר שש משמרות בחודש (חוץ מחודשים ממש קשים שזה ירד לחמש ולפעמים ארבע), מינימום שמונה עד שתיים עשרה שעות ביום.
המשכורת שלי אז נעה בין 4500-6000 שקל.
מינואר נכנסה לנו מנהלת חדשה שהחליטה לעשות רפורמה בחנות, מעכשיו המקסימום שאנחנו יכולות לעבוד זה חמש משמרות בשבוע (לפעמים ארבע) ומקסימום שבע וחצי שעות למשמרת (שרוב הסיכויים מגיעים לחנות מאוחר יותר/ משתחררים מוקדם יותר).
בהמשך היא החליטה להתחיל לעשות משמרות לפי התפוקה של הבנות ויצא שאני עובדת ארבע משמרות של חמש שעות עם אופציה לשחרור מוקדם.
מאז שהיא נמצאת בחנות המשכורת שלי ירדה ל3500 שקל.
אני אציין שבחוזה שלנו כתוב שאפשר להעסיק אותנו 3-4 ימים בשבוע ועד שבע שעות לפחות.
השאלה היא- אם זה לא כתוב בחוזה, אבל במשך שנה ושמונה חודשים התרגלתי למשכורות גבוהה ולהרבה משמרות (לפני שהיא נכנסה היו לי 209 שעות, חודש שעבר סיימתי ב129 שעות) , זה יכול להיחשב להרעת תנאים? למרות שהחברה לא אמרה במפורש שזה מה שאני הולכת לקבל?
תומר
03/03/2016 13:23
שלום,
האם יש לי הזכות לא לקחת בחשבון את חודש העבודה האחרון שנגמר ב-25 לחודש, ולקחת את 12 החודשים הקודמים אליו לצורך חישוב שכר ממוצע? או רק במקרה שמדובר בימים בודדים ניתן להחסיר את החודש האחרון?
שי
03/03/2016 12:57
השכר ברוטו שלי בסביבות 16000 ש"ח אולם המעביד מפריש לי לפי 8700 ש"ח,,,שאלתי- מה החוק לגבי הפרשות לביטוח מנהלים?, האם מהשכר המלא או מהשכר הממוצע במשק כפי שמפורסם באתר של ביטוח לאומי???
נעמי
03/03/2016 11:56
אני מורה, עובדת של משרד החינוך ועיריית חיפה (משרה מלאה שמתחלקת חצי חצי). אני נמצאת כרגע בחופשת לידה, שהסתיימה אתמול באופן רשמי והארכתי אותה בחודש ושבוע, עד ה 11.4. ההארכה התבצעה כמובן בהודעה מראש בכתב לשתי הבעלויות.

יומיים אחרי שאני מתכננת לחזור יוצאים לחופשת הפסח, ולמיטב ידיעתי אני אמורה לקבל תשלום עבור החופשה.

השבוע פנתה אלי מורה מבית הספר ועדכנה אותי כי אם אני רוצה לקבל תשלום עבור החופש עלי לעבוד כמספר ימי החופש לפני היציאה אליו. בפנייה ראשונה לארגון המורים ובדיקה שערכה הנציגה שלנו, במשרד החינוך הגזברות אכן מחייבת חזרה לעבודה 21 יום לפני היציאה לחופש. עברתי על לשון החוק ולא מצאתי התייחסות ישירה לכך וכעת אני לא יודעת מה נכון.

האם באמת יכולים לחייב אותי לקצר את החופשה שלי בשלושה שבועות כדי לקבל תשלום עבור החופש או לחילופין אאלץ בעצם להאריך את החופשה ללא תשלום עד אחרי פסח - האם זה חוקי?

תודה!
עינב
03/03/2016 11:55
הייתי בשמירת הריון בתשלום וכמו כן בחופשת לידה בתשלום. חזרתי לעבוד לפני חצי שנה וכעת הייתי אמורה לקבל קביעות(אחרי 3 שנים) ואמרו לי שהשמירה והחופשת לידה אינם נחשבים לי כוותק לקביעות (מכיוון שאני דור ב') כי לא עבדתי בפועל בשמירה ובחופשת לידה.

האם תקופת שמירת הריון / חופשת לידה אינם נחשבים כוותק? כי זה לא שלוש שנות עבודה בפועל?
יהודה
03/03/2016 11:53
עבדתי במקום מסוים במשך 4 שנים (עבודה זמנית באחוזי משרה משתנים) לא שולמו לי דמי חופשה כשעזבתי. לפני חודש חזרתי לעבוד באותו מקום ונאמר לי על ידי הנהלת החשבונות שלא ניתן לפדות את ימי החופשה אלא לאחר שלושה חודשי עבודה רציפים. כמו כן שאלה נוספת, כיוון שאחוזי המשרה משתנים, כיצד מחשבים תשלום עבור ימי החופשה שנצברו?
אביב
03/03/2016 11:52
פוטרתי לאחרונה מהעבודה שלי, עבדתי שם בערך חודש. המנהל הודיע לכולם שעושים מפגש עובדים שנמלא טופס 101 , כשהגעתי אחריי שמצאתי את הפרטים שלי הוא הציג בפניי דברים שלא עשיתי טוב בעבודה. סיבות מאוד שוליות כמו ״כשאין עבודה בחנות, לא עשית שום דבר״. בהתחלה זה היה נשמע ונראה כנזיפה, אך השיחה הסתיימה ב״לכן, עבודתך איתנו הסתיימה״, הייתי בהלם ושאלתי ״הסתיימה?!״ והכנתי בחיוב.

מאז הייתה לי מועקה נפשית על הפיטורים שלא ציפיתי בכלל, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.

יש בסיטואציה הזו עילה לדין?

תודה רבה לעונים!
נטלי אמשיקשוילי
03/03/2016 10:53
שלום רב, אשמח לקבל ייעוץ בנושא ארוך, מדובר על התעמרות מצד המעסיק אליי
אליאור
02/03/2016 15:25
שלום רב,
בשעה טובה אני רוצה להתקדם בחיים ולהתפטר מהעבודה הנוכחית.
אני עובד בעבודה סטודנטיאלית, ללא ימים קבועים (שבוע אחד עובד חמש פעמים בשבוע ושבוע אחר פעמיים), אחוזי משרה משתנים וכמובן שאני עובד שעתי ולא גלובלי. אני עובד במקום העבודה הנוכחי מאוקטובר 2014 והתקשתי למצוא באינטרנט הסבר בשפה ברורה כמה ימי התראה מראש אני צריך לתת למעסיק על פי חוק.
לתשובותיכם אודה.
עורך דין
03/03/2016 10:03
שלום אליאור

באתר זה יש כתבה ברורה מאד בנושא הודעה מוקדמת ואני ממליץ לך לקרוא אותו בעיון ולפעול לפיו.

בהצלחה
שני
02/03/2016 14:44
שלום אני מעסיקה מטפלת בת 63, ההסכם איתה לגבי פיצויים שעל כל חודש עבודה תקבל תשלום של יום עבודה וזאת גם אם תעבוד פחות משנה.
האם החוק מחייב אותי להפריש לה 6% לפיצויים יחד עם הפנסיה או שאפשר לפצל?
עורך דין
03/03/2016 10:02
שלום שני

אחרי גיל פנסיה לא חלה עליך חובה להפריש לעובדת כספים לפנסיה.

בהצלחה
ברק
03/03/2016 09:36
שלום!
אשתי עובדת כקלינאית תקשורת במרכז התפתחות הילד.
היא עובדת שם יומיים בשבוע כל יום חמש שעות ומועסקת כעובד שעתי.
היא מרויחה לכל שעה 60 שקלים - 300 שקלים ליום.
מחלקת השכר טוענת שמגיע לה בסביבות מאה שקלים עבור כל יום חופשה.
הם מחשבים עפ"י הסכום של משכורת שלושה חודשים חלקי 90.
אשמח לדעת כמה ימי חופשה מגיעים לה בשנה וכמה היא אמורה לקבל עבור כל יום חופש. תודה רבה.
אלעד
03/03/2016 01:18
אני עובד בחברה שיש בה איסופים ופיזורים לעובדים בשעות שאין תח"צ.
לפי הנוהל של החברה האיסוף יכול לבוא לקחת אותי מקסימום שעה ורבע לפני תחילת משמרת (לפעמים האיסוף גם נקבע לשעה וחצי ויותר מתחילת המשמרת), והפיזור יכול להיות לי עד 70 דקות(ללא תשלום) מסוף המשמרת.

לפעמים האיסוף גם מביא אותי לעבודה חצי שעה ולפעמים יותר לפני תחילת המשמרת, ומשלמים לנו רק בתחילת המשמרת.

האם הדבר חוקי ולמי ניתן לפנות בנידון?
רונית
02/03/2016 12:35
כפי שנקבע בחודש ינואר 16 ובחודש ינואר 17 עובד אשר עובד במגזר הציבורי יקבל מענק של 1,000 ש"ח במועדים שציינתי,
אם העובד עבד תחילה כעובד כח אדם במזכירות ורק ב01/09/15 התקבל במרכז לעובד מועצה, האם מגיע גם לעובד זה המענק המדובר?
עורך דין
02/03/2016 19:52
שלום רונית

על פניו ולפי עניות דעתי כן.

בהצלחה
יאנה
02/03/2016 12:19
שלום
בעלי עובד במפעל כבר 4 שנים כשהתחיל לעבוד המפעל עבד במתכונת 3 משמרות של 8 שעות כולל סופשים, לאחר יותר משנה המפעל החליט לעבור למתכונת של 12 שעות משמרת 2 ימים בוקר 2 ימים לילה ו 2 ימים בבית, ככה המפעל עבד במשך שנתיים.לאחר שנתיים החליט המפעל להחזיר את העבודה ל3 משמרות ולעלות את השכר השעתי,
השכר שהעתי עלה מ 28 ל34 ש''ח. אבל בפועל השכר בסוף החודש ירד ב 1500-2000 ש''ח
האם זה נחשב הרעת תנאים? ומה אפשר לעושת בנידון?
אודה לתשובתכם
עורך דין
02/03/2016 19:51
שלום יאנה

לא ממש ברור לי איך כמות המשמרות עלתה והשכר ירד באלפי שקלים. נסי להסביר שוב. באופן עקרוני כל שינוי שמביא לירידה דרסטית בשכרו של עובד עלול להתפרש כהרעה מוחשית בתנאי העבודה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ