פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 627
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יותם
15/03/2016 12:39
האם יש חוק נוער שאומר שאסור לבני נוער עד גיל 18 לעבוד בימי שישי?
שלמה
15/03/2016 11:49
שלום, אני עובד בתור מאבטח כבר כמעט שנה וחצי, לפני כ-4 חודשים הגיע מפקח חדש, עם הגעתו השכר שלי ירד כ1,500 ש"ח. השכר ירד עקב נתינת פחות משמרות ממה שהמפקח הקודם נתן לי. המפקח הנוכחי טוען שהירידה בכמות המשמרות היא כיוון שאני פותח פחות אופציות בבקשות לסידור ממה שהגשתי למפקח הקודם וביררתי את העניין והתברר שזה לא נכון. בנוסף, הוא טוען שהוא חייב לתת לפחות 4 משמרות וכדי לקבל יותר מזה אני צריך לפתוח יותר אופציות וזה גם תלוי בצורכי המערכת. יש לציין שהוא גייס כמעט 10 מאבטחים חדשים והמספר רק הולך ועולה כל חודש ובעקבות זה נוצרה הירידה בכמות המשמרות ובעקבות זה בשכר, לטענתו הוא מגייס אותם כדי "למלא חורים".

האם העניין הינו הרעה בתנאים? אם כן, למי אני פונה ואיך אני משיג צדק?
תודה.
דודי
14/03/2016 12:34
אם אני עובד משרה חלקית של 6 שעות אז לפי החוק לא מגיע לי הפסקה בכלל?
דודי
15/03/2016 10:25
למה אתם לא עונים?
ג'נט
14/03/2016 12:46
כמה שעות עבודה צריך לעבוד עובד ב71 אחוזי משרה? זו משרה בשכר חודשי,5 ימים בשבוע.

או שאשאל אחרת..עובד שעובד 71 אחוז משרה, 5 ימים בשבוע שכר חודשי. 29 שעות שבועיות.
אבל לפעמים מתוקף התפקיד עובדים עוד שעות מעבר לשעות שציינתי. צריך לקבל תשלום נוסף על שעות אלה?
עורך דין
15/03/2016 08:03
שלום ג'נט

186 שעות חודשיות הנן משרה מלאה וכך תוכלי לחשב בדיוק מהי חלקיות משרתך. בכל מקרה ובלי כל קשר להיקף המשרה על המעסיק לשלם לך שכר עבור כל שעת עבודה שלך.

בהצלחה
ומה עם מה שאני...
15/03/2016 10:23
הייתה לי גם שאלה על משרה חלקית ולא עניתם
דנה
15/03/2016 08:28
שלום,

כמה זמן אחרי סיום חופשת לידה אפשרי לפטר עובדת והדבר ייחשב כחוקי?

תודה
עורך דין
15/03/2016 08:53
בוקר טוב דנה

את מוגנת על ידי החוק למשך תקופה של 60 יום לאחר חופשת לידה ואם המעסיק ירצה לפטר אותך במהללך 60 הימים כאמור, יאלץ לבקש אישור של הממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה
ליסה
14/03/2016 10:30
ילדתי ביולי 15 ויצאתי לחופשת לידה. הארכתי אותה ולבסוף ב 1.2.16 התפטרתי.

קיבלתי גמר חשבון. היו לי 24 ימי חופש בשווי 5600 שקל.
גבו ממני מס הכנסה של 2400 שקל.

הגיוני?

תמיד היה לי מס שלילי כשעבדתי עקב שכר נמוך.
הבנתי משאלה דומה שנשאלה פה כי זה קשור לטופס 101.. שלא מילאתי כי הייתי בחופשת לידה ולא קיבלתי למלא. רק עכשיו שלחו לי. אחרי שהתפטרתי.
אשמח לסדר.

האם זה אכן קשור לטופס?

למי אני פונה למלא ולמסור את הטופס 101.

ולמי אני פונה לבקש החזר על המס שנגבה ממני. למעסיק או למס הכנסה.

כמו כן יש לי פיצויים שאני ממתינה להם. האם זה גם יפגע לי בפיצויים?

תודה. מחכה לעזרה. אני ממש מיואשת.
בעבודה החשבת שכר איננה כבר חודש .
עורך דין
15/03/2016 08:07
שלום ליסה

עליך להמתין לסוף השנה שאז תוכלי לקבל החזרי מס אם אכן יגיעו לך, מה שיבדק לפי הכנסתך השנתית מול תשלומי המס שלך. את שכבר נעשה אין להשיב.

בהצלחה
אפרת
14/03/2016 11:53
במקום עבודתי הנוכחי מכירים בוותק ממקום עבודה קודם - (מצרפים את שנות העבודה הקודמת למקום העבודה הנוכחי)
רק שלטענתם זה תלוי בשני דברים
אחד : שמקום עבודתי הקודם נכנס בהגדרה של "מקום עבודה מאורגן" אשמח לדעת מה נקרא "מקום עבודה מאורגן"
ובנוסף, הם טוענים שמכירים בוותק רק - ממקומות עבודה שעבדתי לאחר קבלת התואר שלי
למרות שתפקידי אינו מצריך תואר ואיני מקבלת עליו תוספת תשלום.
רציתי לדעת האם באמת יש קשר לתואר וזה מוזכר בחוק?
תודה רבה מראש!
אפרת
עורך דין
15/03/2016 08:06
שלום אפרת

מקום עבודה מאורגן הנו ככל הנראה מקום עבודה שבו קיים ארגון עובדים יציג. בכל מקרה, למעסיק שמורה הזכות להחליט באילו תנאים להכיר בוותק ממקום עבודה קודם ובלבד שלא נעשית אפליה בין העובדים.

בהצלחה
צחי
14/03/2016 12:11
הועסקתי בתור סוכן שטח והשכר בסיס שלי נקבע היה 5,000₪ ובמידה ולא אעשה מספיק עמלות אז תופעל הגנת שכר של 1,000₪ והסה״כ יהיה 6,000₪ ברוטו.
לאחר חודש בדיוק פוטרתי ובמקום לשלם לי את המשכורת ב 10/02/16 שולם לי היום 14/03/16 משכורת בסך 5,000₪ ברוטו.
מה מומלץ לעשות?
עורך דין
15/03/2016 08:05
שלום צחי

אם שולם לך שכר הנמוך מאשר זה המגיע לך לפי חוזה העבודה שלך באפשרותך לפנות ולהגיש תביעה כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה, לא קודם שתפנה אליו בכתב תדרוש לקבל את המגיע לך לפי החוזה.

בהצלחה
ג'נט
14/03/2016 12:49
אני עובדת כפי שמוגדר בחוזה ובתלוש 100 אחוז משרה, שכר חודשי ,5 ימים בשבוע. מוגדר לי בתפקיד לעבוד 36 שעות שבועיות. האם מגיעה לי שעת הנקה ?
עורך דין
15/03/2016 08:02
בוקר טוב לך

אכן אם בחוזה העבודה כתוב שאת מועסקת במסגרת של משרה מלאה מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק.

בהצלחה
משמרות
אבי
14/03/2016 12:56
האם זה חוקי לקבל 20 שח לשעה במידה ואתה חותם על הסכם מול העבודה שאתה מקבל את הסכום השעתי הזה.
עורך דין
15/03/2016 08:01
שלום אבי

מעסיק לא יכול לשלם לעובד שכר הפחות מאשר שכר מינימום הקבוע בחוק ואין זה משנה מה הסיבה או האם יש חוזה שקובע תנאים אחרים. הוראות חוק שכר מינימום אינן ניתנות להתניה בכל מקרה.

בהצלחה
עפרה
14/03/2016 14:07
אני עצמאית, והייתי בדרכי לצאת למקום העבודה אך המכונית לא הניעה, ולקח יותר מ - 3 שעות עד שהגיע ניידת שרות ותיקנה את הרכב.
באותו יום לא עבדתי, משום ששעת סיום תיקון הרכב היתה גם שעת סיום העבודה .
ושאלתי : האם בחשבונית עלי לנכות את היום הזה ? או לחילופין כיוון והייתי בדרכי לעבודה וקרה הדבר, זה נחשב חוקית כיום עבודה ?
תודה
עורך דין
15/03/2016 08:00
שלום עופרה

מאחר ואת עצמאית מערכת היחסים שלך מול המעסיק אינה חוסה תחת חוקי העבודה והנה במישור החוזי. התשובה לשאלתך אם כך תלויה בקשר החוזי שלך מול המעסיק ולא מעבר לכך.

בהצלחה
יוסי
14/03/2016 16:08
שלום,

אני עובד בתחום האבטחה במשרה חלקית (משמרות בסופי שבוע בלבד- אין תחבורה ציבורית בשעות עבודתי).
בחודש האחרון הבחנתי כי הנמיכו לי את תעריף דמי ההשתתפות בנסיעות וכרגע הוא עומד על כ12 שקל למשמרת. המרחק של ביתי מהעבודה גבוה מ500 מטרים ובאופן תאורתי מספיקה לי נסיעה בקו 1 בלבד בשביל להגיע למקום עבודתי.

כששאלתי מדוע התעריף השתנה לרעתי אמרו לי שזה בעקבות שהייתה הוזלה ארצית במחירי הנסיעות בתחבורה הציבורית וזה מה יש.

רציתי לברר האם המקרה נחשב להרעה בתנאים שלי ומה ביכולתי לעשות בשביל לקבל את דמי הנסיעה הקודמים מבחינה חוקית?

אשמח לתשובה. תודה!!
עורך דין
15/03/2016 07:59
שלום יוסי

על פניו המדובר על הורדה חוקית שכן אם תעריפי הנסיעה בתחבורה ציבורית הופחתו זכותו המלאה של המעסיק להוריד את הסכום שמקבלים העובדים לכיסוי הוצאות נסיעתם מהבית לעבודה וחזרה, ובלבד שהמדובר על סכום ריאלי שאכן מכסה את הוצאות הנסיעה שלך ושל שאר העובדים.

בהצלחה
שלומי
14/03/2016 16:41
האם למנהל מותר לצלם עובד במשמרת לילה באמצעות מצלמה ולהוכיח בבירור משמעתי שאכן העובד נרדם על כיסאו במהלך המשמרת
האם זה קביל וחוקי ?
האם זו לא חדירה לפרטיות ?
עורך דין
15/03/2016 07:57
שלום שלומי

כל עוד הצילום לא נעשה במקום הפוגע בפרטיותך כמו חדרי שירותים או חדרי הלבשה אין מניעה חוקית לצלם את שטחי העבודה.

בהצלחה
אלי
14/03/2016 17:06
היי,
אני מתגוררת בזכרון יעקב והתחלתי לעבוד ברעננה.
מהו החזר הנסיעות שאני אמורה לקבל?
תודה רבה.
עורך דין
15/03/2016 07:56
בוקר טוב

החזר הנסיעות אמור להתבצע בדיוק לפי החוק. עלות הנסיעה בתחבורה ציבורית בדרך הזולה ביותר ובכל מקרה לא יותר מאשר 26.4 ש"ח ליום עבודה.

בהצלחה
נועה
14/03/2016 17:08
אני עובדת בסופר בתור סדרנית סחורה. מידי פעם אני עוזרת בתור קופאית כשיש לחץ.ביום חמישי האחרון היה לי חוסר בקופה על סכום קרוב ל 400 ש"ח. אני חייבת לציין שעבדה על הקופה קודם סגנית המנהל ולכן לא ספרתי את הקופה כי סמכתי עליה שלא יהיו חוסרים. ובכן אכלתי אותה כי היה חוסר ואין איך להוכיח שזה לא בגללי . יש להם זכות להוריד לי את הסכום מהמשכורת?
עורך דין
15/03/2016 07:55
שלום נועה

חוק הגנת השכר אוסר על המעסיק לנכות משכרך סכומי כסף כפי שתיארת בשאלתך. פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל את סכום הכסף שהורד, אם אכן הורד, משכרך.

בהצלחה
קרלה
14/03/2016 17:09
עבדתי במקום עבודתי שנה וחודשיים במתוכם הייתי 3 חודשים בשמירת היריון. לאחר מכן הצליח המעסיק שלי לקבל אישור ממשרד התמ"ת שיפטר אותי ביום הראשון של חופשת הלידה שלי. איך הולך החישוב מבחינת פיצויים? האם זה אותו החישוב של חודש שכר על פי השכר האחרון שלי או שיש חישוב אחר מפני שהייתי בשמירת היריון?
עורך דין
15/03/2016 07:54
שלום קרלה

אכן המדובר על חישוב פיצויים רגיל כמו לכל עובדת אחר שמפוטרת מהעבודה.

בהצלחה
ק.א
14/03/2016 17:10
עבדתי במקום עבודה 10 חודש ואז ילדתי בדצמבר 2015. מחרתיים נגמרת לי חופשת לידה.. ומקום עבודה שעבדתי בו נסגר בתחילת פברואר. אני צריכה לקבל מכתב פיטורין אבל רואה חשבון אומר שלפי חוק אסור לפטר גם 3 חודש אחרי חופשת לידה והוא שולח בקשה למשרד התמת כדי לקבל אישור וכמה זמן זה אקח לא יודע.

רציתי לחתום בלישכת עבודה...אבל אני צריכה מכתב פיטורין לביטוח לאומי כדי שהם יקבעו לי כמה מגיעה לי ימים.

מה אני אמורה לעשות עכשיו?
עורך דין
15/03/2016 07:53
שלום לך

עליך לחכות עד לסיום ההליך מול משרד הכלכלה שלאחר מכאן תוכלי לקבל מכתב פיטורים בהנתן שהממונה על חוק עבודת נשים תאשר את פיטוריך - מה שקרוב לוודאי יקרה לאור העובדה שהמעסיק סגר את החברה.

בהצלחה
אסתר
14/03/2016 17:12
התחלתי לעבוד באמצע חודש 6 ולאחר שלושה חודשים ילדתי. במסגרת הימים האחרונים של חופשת הלידה (החופשה מסתיימת השבוע) נאמר לי בטלפון שאני עוברת באופן זמני לאזור ולצוות אחר באותו תפקיד, בשל אילוצים במערכת.

יש לציין שהדבר נאמר כדרך אגב ולא במפורש (אפילו לא ע"י המנהלת הישירה).

מספ' שאלות בנושא:

א. האם שינוי זה יכול להיעשות מבלי לשתף אותי?

ב. האם השינוי לא נעשה לאחר חזרתי מחופשת הלידה ולתפקידי הקודם.

ג. מה האפשרויות שיש לי במצב נתון זה? אשמח, לקבל תשובות בנושא.

תודה,אסתר
עורך דין
15/03/2016 07:52
שלום אסתר

לא. המעסיק לא יכול לשנות את תנאי העסקתך במהלך או לאחר חופשת לידה - זה בניגוד לחוק.

עליך להודיע למעסיק בכתב כי המדובר על הרעת תנאי עבודה ואת אינך מוכנה לקבל את השינוי כאמור. אם המעסיק לא יחזיר אותך לעבודתך באותה מסגרת כמו שהועסקת לפני חופשת הלידה תוכלי להגיש נגדו תביעה.

בהצלחה
יואב
14/03/2016 23:34
שאלה :עבדתי כעצמאי בשליחויות בנובמבר-דצמבר ב2011,בעקבות אירוע מצער שקרה לי באותה התקופה מצבי הנפשי היה קשה מאוד ולא הייתי מסוגל להמשיך לעבוד. בעל החברה לא שילם לי על החודשיים שעבדתי אצלו והתחמק מכל בקשה שלי לתשלום.

מצבי לא איפשר לי להמשיך במאבק איתו . עברו 4 שנים וקצת מאז . האם אני יכול לתבוע אותו על זה היום? יש התיישנות על מקרה כזה?

תודה לכל מי שיענה.
עורך דין
15/03/2016 07:50
שלום יואב

לאור היותך עצמאי אין המדובר על נושא החוסה תחת חוקי העבודה אלא במישור החוזי, ומכאן שבאפשרותך אכן לפנות ולהגיש תביעה כנגד אותו אדם או אותה חברה שלא שילמו לך כסף גם עם עברו 4 שנים. מוטב לא להמשיך ולחכות בכל מקרה.

בהצלחה
איתן
14/03/2016 23:35
היי

עובדת לא הגיעה לשימוע לפני פיטורים, מתעלמת, אינה עונה ולא ניתן להשיג אותה בשום דרך.

המכתב עם הזימון נשלח בדואר רשום (לא התקבל עדיין אישור מסירה) פקס, אי מייל, ובהודעת וואטס אפ. מועד השימוע עבר, מה ניתן עוד לעשות ומה הן ההשלכות במידה ולא מתבצע שימוע בשל אי הופעה של העובד?
עורך דין
15/03/2016 07:48
שלום איתן

אתה מתאר מצב של נטישת מקום עבודה מצד העובדת ולכן ניתן לראות בכך התפטרות. הוצא מכתב סיכום העסקה וציין בו את הנסיבות שהובילו אותך להוצאת המכתב - נטישת מקום העבודה לפי הפירוט שציינת.

בהצלחה
מארק
14/03/2016 23:36
אני עבדתי במקום עבודה 3 חודשים; המעסייק שלי התקין ממש על העמדה שלי מצלמה עם מיקרופון (שומע מה אני אומר מקום עבודה ציבורי) והוריד לי 2 משמרות שבועיות.

מיד הבאתי לידיעתו את העובדה שזאת הרעת תנאים ואני לא יכול לעבוד כאשר מצותתים לי.

כעבור 3 שעות זומנתי לשימוע ליום אחרי ופוטרתי עוד בזמן השימוע בטענה שאני לא נעמן למערכת היות ואני לא יכול לעבוד שבתות (בחוזה מצויין שבת כיום מנוחה).
בפרוטוקול לשימוע כתב המעסיק שסיבת הפיטורים היא חוסר הרצון שלי לוותר על משמרות באמצע השבוע.
האם אני יכול להגיש תביע על פיטורים שלא כדין ולקבל פיצוי?

תודה.

(חשוב לי לציין שיש לי הוכחות להכל)
עורך דין
15/03/2016 07:46
שלום מארק

אכן התנהגות המעסיק אינה לפי הספר אולם לאור תקופת העסקתך הקצרה איני משוכנע לחלוטין כי קיימת הצדקה להגשת תביעה כנגדו. אם אתה מתעקש, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מקדים לצורך בחינת הנסיבות שהובילו לפיטוריך מקרוב.

בהצלחה
מני
14/03/2016 23:41
במהלך חודש שעבר התחלתי לעבוד בעבודה נוספת ולאחר כמה ימים פוטרתי מעבודתי בירושלים והתחלתי לעבוד בתל אביב עבודה אחת בבוקר ושניה בערב
בהתאם לחוק ניגשתי לעשות תיאום מס והיות שכבר לא הועסקתי בירושלים הצהרתי על עבודתי בתל אביב כעבודה עיקרית כתוצאה מהצהרה זו חוייב המעסיק שלי בירושלים לשלם 14% מס כעבודה שניה

שאלתי היא: סיכמנו על תשלום מסוים כפיצוי על סיום עבודתי הסכום היה נטו כמובן . האם הוא רשאי לדרוש ממני לשלם את ה14% מס?

תודה לעונים!
עורך דין
15/03/2016 07:44
שלום מני

על פניו התשובה חיובית.

בהצלחה
תומר
15/03/2016 02:31
שלום,
סיימתי לפני כמה שבועות עבודה בחברת אבטחה ובאתי לקחת כרטיס רישיון נשק שנמצא ברשותם לאחר כניסת ההתפטרות לתוקף. הם ניסו למרוח אותי שאני צריך לתאם איתם פגישה והם לא יכולים למסור לי אותו כעת, למרות שהיה שם מי שלטענתם אמור למסור לי אותו, ושמעתי אותו אומר שהוא לא רוצה לתת לי אותו.
ללא הכרטיס הזה אני לא יכול להתחיל מיידית במקום עבודה אחר (לבקש להנפיק חדש, תהליך של כמה שבועות). יש לי גם הקלטה של רוב הדברים.
את הכרטיס אספתי מהם בסוף אחרי יומיים ואחרי ששלחתי מכתב שאני רואה בזה התנכלות.
בנוסף לזה את שכר חודש פבואר טרם שילמו לי, וגם תלוש לא מסרו. האם למיטב נסיונך יש פה עילה לתבוע פיצוי בגין התנכלות או עוגמת נפש? כמובן שזו לא תהייה התביעה היחידה.
עורך דין
15/03/2016 07:43
בוקר טוב תומר

יש לך עילה להגשת תביעה לתשלום שכר כנגד המעסיק ואם תוכל להוכיח שנגרם לך נזק בעקבות אי מסירת רישיון הנשק תוכל להוסיף גם את הסעיף הזה לתביעה.

בהצלחה
הילה
14/03/2016 10:26
התפטרתי בתאריך 22.1.16 אמרו לי שההתפטרות נכנסה לתוקף ב-1.2.16 ויערכו את גמר החשבון עד ה.9.3.16. מה שלא יקרה, דיברתי איתם הם טוענים שיקח עוד קצת זמן לא ידוע כמה כי זה תלוי בחברת הביטוח שישלחו להם את המסמכים שהם צריכים, ויקראו לי לראשון לציון (אני ירושלמית) לערוך גמר חשבון....(לא ידוע מתי) האם זה הגיוני? אני צריכה להגיע לשם על מנת לקבל את כספי הפיצויים שלי? האם זה הגיוני שלוקח כ"כ הרבה זמן לערוך גמר חשבון?
עורך דין
14/03/2016 19:24
שלום הילה

גמר חשבון אמור להיערך במועד תשלום השכר האחרון ולא יאוחר מכך. במצב הדברים מומלץ לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לערוך גמר חשבון ולשלם את המגיע לך ללא דיחוי נוסף.

בהצלחה
ק.ג
14/03/2016 10:24
אני עולה חדש ואין לי הרבה מידע על הנושא.
בעבודה שלי קראו לי לשיחת שימוע ולאחר מכן לשיחת פיטורין.. בשיחה שאלתי מתי אקבל מכתב פיטורין ואמורו לי בהמשך.
גם באותה שיחה הוסכם שאמשיך לעבוד עד ה21 לחודש הנוכחי. אחרי שבוע מהשיחה שאלתי שוב מתי אקבל את המכתב ואמרו לי שרק ב-10 לחודש הבאה יחד עם התלוש משכורת אחרון.. רציתי לשאול האם זה תקין שיתנו לי את המכתב רק ב-10? וגם אם יש לי זכות לדרוש את לפני כדי לטפל בענייני אבטלה?

שוב תודה רבה.
עורך דין
14/03/2016 18:51
שלום לך

בדרך כלל נהוג וצריך לתת מכתב פיטורים במועד ההודעה על הפיטורים שלאחר קבלת המכתב מתחילה תקופת ההודעה המוקדמת. אני מציע שתחכה למועד סיום העסקתך ולאחר שיערך מולך גמר חשבון וודא שכל הזכויות שלך שולמו והכל כשורה.

בהצלחה
ק.ב
14/03/2016 10:23
בוקר טוב.

עבדתי בחברה מסויימת כמה שנים ויצא שהתפטרתי משם כי המנהלת אמרה ללכת ולא לחזור אך לא נתנה לי מכתב פיטורים. דיברת עם המנכל והוא טען שהוא לא יכול להביא לי כי החברה שייכת לנאמן.

לקחתי עו"ד שתטפל בזה וכבר עברו 4 חודשים ועדיין לא קיבלתי תשובה.

כל פעם שאני מתקשרת אליה היא "לא נמצאת" או "שהיא מטפלת בזה".

ביקשתי ממנה להעביר את התיק לעו"ד אחר והיא רוצה שאני אשלם על הזמן הזה שהיא "טיפלה בי". למרות שהיא לא באמת מטפלת בזה.

השאלה היא האם אני חייבת לשלם לה?
עורך דין
14/03/2016 18:42
שלום לך

כמובן שאיני מכיר את הסכם ההתקשרות ושכר הטרחה שלך מול עורכת הדין שלך. אוכל להגיד לך כי 4 חודשים אינם "הרבה זמן" ככל שהדברים נוגעים לניהול תביעה משפטית וצריך הרבה סבלנות.

לגבי תשלום שכ"ט - הרי שההסכם עליו חתמת מול עורכת הדין אמור לתת מענה בנקודה זאת.

בהצלחה
אוסנת
14/03/2016 10:20
בוקר טוב.
שאלות בדיני עבודה.
1.האם מעסיק אמור להפריש פנסיה לעובד
מתחילת עבודתו, או שהמעסיק יכול להתחיל לשלם אחרי 3-6 חודשים לאחר שהעובד התחיל עבודתו?
2.אם מעסיק החל להפריש מספר חודשים לאחר תחילת עבודת של העובד האם הוא אמור להפריש רטואקטיבית על החודשים שחלפו או רק מאותו זמן שהחל להפריש?
3.אם עובד התפטר מעבודתו כ3 חודשים לאחר תחילת עבודתו מה קורה לתשלום הפנסיה?
4.עובד שהתחיל עבודה עם חוזה למספר חודשים ואח"כ תהיה אפשרות לחתימה על חוזה חדש, האם המעסיק יוכל לפטור עצמו מהפרשת פנסיה בטענה שזו היתהתקופת נסיון בין אם העובד המשיך בחוזה חדש או במקרה שהפסיק או הופסקה עבודתו?
5.עובד שעובד מעל 4שנים ולא הפרישו עבורו פנסיההאם זכותו לדרוש את כל התשלום על שנים עברו?
6.האם יש הבדל בין סכומי הפרשת הפנסיה בין עובד יומי,שעות וחודשי?
יודעת שהשאלות רבות אך הן חשובות למי שביקש ממני לשאול.
תודה רבה.
עורך דין
14/03/2016 18:39
שלום אוסנת

1. אם לעובד היתה קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העסקתו על המעסיק להפריש עבורו כספים כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתו. אם לא היתה קרן פעילה על המעסיק להפריש כספים כעבור 6 חודשים ממועד תחילת ההעסקה.

2. ראי תשובתי הנ"ל.

3. התשלום של המעסיק מפסיק.

4. לא

5. בהחלט + ריבית.

6. סכום ההפרשות לפנסיה תלוי בשכרו של העובד.

בצהלחה
ז.מ
14/03/2016 10:28
בוקר טוב לכולם,
יש לי כמה שאלות בנושא דיני עבודה ואשמח לקבל מענה מכם:

1. כדי ש 90 ימים יחפפו לחופשת הלידה מתי יש להגיש התפטרות?

2. מה יש לרשום במכתב ההתפטרות? ואיזה תאריך מציינים סיום העבודה ?

3. האם דמי הלידה משולמים כרגיל ?

4. במידה ויש רכב ונייד מהעבודה האם הזכאות להם נשמרת עד תום חופשת הלידה או חודש מיום הודעת ההתפטרות?

5. במהלך חופשת הלידה במידה וניתנת מתנת חג לעובד האם המתפטרת זכאית להטבה?

6. האם נשמר הותק בחופשת הלידה לחישוב הפיצויים למרות הודעת ההתפטרות?
ליאת
14/03/2016 10:26
צריכה הבהרה:

התפטרתי, עדיין לא הגשתי תביעה לביטוח לאומי (מחכה לטפסים ממקום העבודה) כן התייצבתי בלשכת התעסוקה בפעם הראשונה. מה אני אמורה לעשות עכשיו? האם עליי להתייצב כל שבוע עד שיאשרו את התביעה? או שעליי להתחיל להתייצב רק אחרי 90 יום?
קובי
13/03/2016 13:36
היי ושלום

עבדתי במקום עבודה שנה ונתתי למעסיק התראה של התפטרות ולאחר התקופה נשארי שם לעוד שבועיים וכמובן באישור המעסיק ורציתי לממש את ההודעה של פיטורים שלי הוא אמר לי שהיא כבר לא תקפה כי המשכתי לעבוד שם ועכשיו הוא הוריד לי שכר של שבועיים לטענתו בעכבות נטישת מקום העבודה...
עורך דין
14/03/2016 10:17
שלום קובי

המעסיק שלך פעל שלא כדין. פנה אליו בכתב ובקש לקבל את התשלום שהורד משכרך בניגוד לחוק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ