פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - איך אני אמורה להתנהג עכשיו?
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
29/03/2016 18:25
ברצוני לשתף במקרה שחוויתי במקום עבודתי ולהתייעץ האם מקרה זה עובר על חוקים הרלוונטיים למצב.
אני עובדת כמזכירה במספרה והמנהל שלי הוא בעל המספרה.

בשלושה השבועות האחרונים המנהל שלי טס לחול לצורך חופשה והשאיר כאחראים שניים מהעובדים הוותיקים שלו, בנוסף ביקש מהוריו להגיע מדי פעם לבדוק שאנחנו מסתדרים בעבודה ואם צריכים תגבורת, אמו של המעסיק שלי החליטה להגיע כל יום ולנהל את העבודה בזמן היעדרותו הכל היה מקובל עד שהמצב התחיל לדרדר היא התחילה להתנהג אליי כאל מישהי שלא מבצעת את עבודתה כראוי התחילה לכעוס עליי ולהעיר לי על כל דבר, היתה מתקשרת אליי בשעות ערב מאוחרות הרבה אחרי שהייתי מסיימת את עבודתי במשך כל יום ולא מניחה לי.

בשלב מאוחר יותר אף התחילה למנוע ממני עבודה (לקחה ממני את הטלפון של העבודה) היום המצב הגיע לשפל שלא חוויתי מימיי ברגע שהגענו ליום עבודה חדש אמו של המעסיק שלי לקחה את הטלפון איתו אני עובדת והתחילה לעשות את עבודתי ולענות לשיחות כשביקשתי ממנה (מספר פעמים) שתיתן לי את הטלפון ואמשיך את השיחה עם הלקוחה היא התעלמה מבקשתי ואמרה לי לפתוח לה את היומן במחשב.

כאשר סיימה את השיחה ביקשתי ממנה לתת לי לשבת במקומי ולעשות את העבודה והיא ציוותה עליי לשבת לידה ואמרה שהיא בוחנת אותי עכשיו איך אני עובדת כשלא הסכמתי לכך וביקשתי שוב שתיתן לי לעבוד כמו שצריך היא אמרה לי ללכת הביתה חטפה מידיי את הטלפון ואמרה לי ללכת. אמרתי לה שאיני מסכימה ללכת כי אני רוצה לעבוד והיא לא יכולה להגיד לי ללכת הביתה מפני שהיא לא המעסיקה שלי היא החלה לדבר בצורה נורא פוגענית ומאיימת התקרבה אליי עם אצבע מאשימה מספר פעמים והחלה להגיד בקול רם מול לקוחות ועובדים אחרים שהיו נוכחים שאני הורסת לבנה את העסק והיא לא תיתן לי להמשיך לעשות זאת, חשוב לציין שהיא אמרה את זה פעם אחר פעם בטון מאשים ומאיים שאני הרסתי לבנה עד עכשיו את העסק והיא לא תיתן לי לעשות זאת יותר האשימה אותי שבזדון נמנעתי משיחות של לקוחות על מנת לא לקבוע תורים ליומן, ציוותה עליי לעשות כל מה שהיא אומרת והשתמשה בזה שהמעסיק שלי ביקש ממני לעשות משהו במידה והיא מבקשת, כאשר לא הסכמתי לדבריה ואמרתי שזה לא אומר שאני חייבת לעשות כל מה שהיא תגיד לי לעשות היא החלה לומר לי שוב ללכת הביתה בטון מצווה שוב לא הסכמתי ללכת מה שגרם לה להתקרב אליי שוב ולהגיד שתזמין לי משטרה כדי שיוציאו אותי משם בכוח, אני חייבת להסביר ולתאר שכל השיחה הזו התנהלה בצורה נורא משפילה ומעליבה הגברת דיברה אליי בטונים מצווים ופוקדים וכן מאיימים, השפילה אותי והאשימה אותי בדברים שלא קרו ולא תלויים בי, התנהגה במהלך כל הזמן כמו בריונית ולא כמישהי שיודעת לנהל עסק ולהתנהל מול עובדים, בשלב מסויים החלה להגיד שכל החברים שלי בעבודה אמרו עליי את הדברים האלה שאני הורסת את העסק ושאני מדברת ללקוחות בצורה מגעילה ולא מכבדת ובעצם החלה להפנות נגדי את כל העובדים. במהלך כל הזמן הזה לא הרמתי את קולי אפילו לא פעם אחת ותשובותי ותגובותי לכל מה שהלך בזמן זה היו בכי ובקשות חוזרות לתת לי לבצע את עבודתי, התנגדותי ללכת הביתה, ובקשות להפסיק לדבר אליי בצורה כזו ולהגיד את הדברים הנוראיים הללו עליי.

הגברת המשיכה בשלה והמשיכה לדבר כאילו מקניטה אותי בכוונה על כך שבכיתי והלכתי לחדר הסמוך שהוא המחסן המשיכה להגיד בטון לועג שגם היא בכתה בלילות בגלל שהרסתי לבנה את העסק. בשלב זה החלטתי שאני לא מסוגלת לספוג זאת יותר לקחתי את דבריי והלכתי משם כשבדרך יציאתי היא אומרת לי שאני אלך והיא גם תדאג שלא אחזור לשם.

אני עדיין מעכלת את כל מה שקרה שם, אני בהלם שהגעתי לסיטואציה כזו בכלל זה לא מסתדר לי בראש ובחיי לא הושפלתי בצורה כזו וכל זה כשהגברת בכלל לא המעסיקה שלי אלא אימו של המעסיק. מה עליי לעשות במצב כזה? מה אני יכולה לעשות במצב כזה?

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ