פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 624
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מאור
19/03/2016 18:34
עבדתי תחת קבלן א' וכעת העבירו אותנו לעבוד תחת קבלן ב'- היה תהליך של פיטורין וקבלת פיצויים שטרם קיבלנו אך נקבל בחודש הבא.
אני מאוד רוצה לעזוב אך חוששת שלא אקבל את הפיצויים...הם יכולים לפגוע לי בקבלת הפיצויים? על תשובתכם אודה
עורך דין
20/03/2016 09:12
שלום לך

המעסיק היוצא, זה שפיטר אותך, חייב לשלם את מלוא הזכויות המגיעות לעובד שפוטר וללא כל קשר למעסיק החדש. לגבי המשך עבודה - לא ניתן לכפות עליך להמשיך ולעבוד תחת מעסיק חדש בשום מקרה ובאפשרותך להחליט לעזוב שהרי פוטרת...

שבוע טוב
תמר
20/03/2016 09:10
שלום וברכה,
אני עובדת במשרד פרטי במשרה של 60% שלושה ימים בשבוע. האם אני עדיין זכאית לקבל עד 20 שעות שלא ינכו לי מהמשכורת על שעות היעדרות או שאני חייבת לעבוד 5 ימים בשבוע בשביל זה?

תודה רבה ויום נהדר!
תמר
הודיה
19/03/2016 18:38
אני שואלת בקשר לאמא שלי אמא שלי עובדת אצל קבלן מנקה בטיפות חלב ליפני חודשיים אמא שלי לקחה את התלושים שלה לבדיקה. וגילתה הרבה ליקויים כמו הבראה למשל שמחלקים לה אותה לכל השנה 80 שקל בחודש וגם לא משלמים את כל הסכום של ההבראה היא הלכה התלוננה במועצת פועלים ושלחו לקבלן אזהרה מאז הקבלן מנסה רק להתנקם ולגרום לה להתפטר השבוע הקבלן שלך לה מכתב שהיא צריכה ללכת לעבוד מחוץ לעיר בה היא גרה שהוא יודע היטב שאין לה אפשרות יש לציין שכבר 10 שנים היא עובדת באותו מקום עבודה רק שכל שלוש שנים מחליפים קבלן אבל הקבלן הנוכחי היא איתו כבר ארבע שנים בחיים לא היה עלייה תלונות ממקום העבודה והם להיפך ממד מרוצים ממנה כבר 10 שנים מה אפשר לעשות בנדון?
עורך דין
20/03/2016 09:10
שלום הודיה

סביר בהחלט שיש מה לעשות ואסור לשתוק לנוכח התנכלות מצד המעסיק. כמו כן, העברה לעבודה במיקום מרוחק עלולה להתפרש כהרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך אמך. מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
שקד
20/03/2016 08:35
מרצה במכללה אשר עבד 10 חודשים בשנה [המכללה פעילה רק 10 חודשים בשנה] האם בתום שנת הלימודים יש לו זכאות לקבל פיצויים במידה ולא ממשיכים להעסיק אותו מכיון שקבל משכורת לפי שכר מרצים רק עבור 10 חודשים ולא שנה מלאה. תודה
עורך דין
20/03/2016 09:09
שלום שקד

האם המרצה הועסק לפי חוזה עבודה לתקופה קצובה? האם העסקתו מתחדשת בכל שנה מחדש?
מאיר
20/03/2016 07:51
עבדתי במשך 4 חודש בחברת שליחויות פיראטי.

1. העביד אותי בנהיגה לפעמים בסביבות 14 שעות ביום בזמן שהחוק מחייב לא לעבוד על ההגה יותר מ12 שעות רצוף

2. לא קיבלתי כסף על שעות נוספות

3. עזבתי את החברה בתחילת חודש מרץ ועדיין לא קיבלתי משכורת. בזמן שסוכם איתי שאקבל משכורת ב10 ולא אחרי ה15 לחודש.!

בעל החברה לא עונה לטלפונים. והמנהל עבודה מתחמק מלעזור לי בנידון.

מה הצעדים שנדרשים ממני לעשות בכדיי שאוכל לקבל את כספי?.

תודה לעונים ושבוע טוב.
עורך דין
20/03/2016 09:03
שלום מאיר

לאור הפרות רבות של חוקי העבודה מצדו של המעסיק כפי שעולות משאלתך, בהחלט מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני וטיפול של עורך דין לצורך מיצוי הזכויות שלך מול המעסיק.

בהצלחה ושבוע טוב
סיון
19/03/2016 18:40
שלום.
האם המודעה הבאה חוקית?
''דרושה בחורה נאה לתפעול מכונת קפה בבית קפה נייד שתוקם בקניון מלחה בתאריכים 3 ו4 לאפריל. שעות העבודה בין 14:00-21:00.
לפרטים נא להתקשר 0502692690. להשאיר הודעה.
שבת שלום ותודה''
תודה.
עורך דין
20/03/2016 07:47
שלום סיון

על פניו ולכאורה בלבד המדובר על מודעת דרושים מפלה לאור הניסוח המבדיל בין המינים וככל הנראה גם עקב אפליה אפשרית על בסיס מראה חיצוני. כל שנשאר עכשיו הוא שגבר יפנה על המציע ויידחה עקב מינו, שאז יוכל להגיש תביעה לפי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.

בהצלחה
הדר
19/03/2016 18:42
ערב טוב לכם

לאחר ותק של 2.6 שנים, רשומים לזכותי 40 ימי מחלה, לקחתי 6 ימי מחלה לאחר שהעברתי למעסיק אישור מחלה בזמן אמת, והוא ניכה לי 1300 שקלים מהשכר. הוא טען שזה חוקי ואף הגדיל וטען שהיה צריך להוריד יותר ושאגיד תודה. מה דעתכם? האם חוקי?

תודה מראש ושבוע טוב לכולנו
עורך דין
20/03/2016 07:45
שלום נופר

איני יודע מהו שכרך אך עבור ימי מחלה המעסיק מנכה מהשכר את יום המחלה הראשון ו-50% מיום המחלה השני והשלישי - מה שיכול בהחלט להצטבר לסכום כספי לא מבוטל. האם זה מה שקרה במקרה שלך?

בהצלחה
עמית
19/03/2016 18:44
במסגרת עבודתי באבטחה אחד העובדים עשה טעות במהלך העבודה והמנהל החליט להעניש את כל העובדים בכך שבאופן מידי ביטל פריבילגיה בתנאי העבודה שהונהגה במהלך שנים ואף נאמר לנו עליה בקבלה לעבודה.

למרות שחלקנו לומדים משפטים לא הצלחנו למצוא הוראת חוק או פסיקה קונקרטית לעניין מעבר לענייני הרעת תנאי עבודה.
אשמח להפניה לחקיקה בעניין
תודה,
עורך דין
20/03/2016 07:43
שלום עמית

על מנת שיהיה מדובר בהרעת תנאי עבודה יש להוכיח כי שינוי הנהלים וביטול הפריבילגיה מהווה הרעה מוחשית בתנאי העסקתכם והבחינה צריכה להיות אוביקטיבית. אם הנושא חשוב מומלץ לפנות לעורך דין לצורך בחינתו בעיינים משפטיות ובצורה פרטנית.

בהצלחה
שרביט
19/03/2016 18:50
לכל נפגעי ביטוח לאומיהבטחת הכנסה, מזונות, זקנה ושאירים
בפסק דין שניתן לאחרונה קבע בית הדין הארצי לעבודה שהביטוח הלאומי פעל בניגוד לחוק כששלל/הפחית תשלומי הבטחת הכנסה /מזונות / זקנה ושאירים, ממי שקיבל סיוע לשכר דירה ממקורות משפחתיים/קהילתיים שאינם משרד השיכון.

לזכאים רבים בוטלו/הופחתו התשלומים/הזכאות, בניגוד לחוק.

אם גם את/ה נפגעת מהביטוח הלאומי בנושא זה, בתקופה שבין ינואר 2010 ועד נובמבר 2015, תקחו עורך דין שיטפל בהחזר כספים שמגיעים לכם!
עורך דין
20/03/2016 07:41
בוקר טוב לך

אכן מידע חשוב ביותר.

בהצלחה
נופר
19/03/2016 21:08
שבוע טוב,
אני מדריכה פרילנסרית בחברת הדרכה, לחברה יש נטייה לשלם לי רק אחרי 3 חודשים מינימום. לפני כחודש עברה הצעת החוק לשלם לעצמאים, חברות ולעסקים קטנים ובינוניים שוטף פלוס שלושים, ההצעה עברה במליאה פה אחד בקריאה ראשונה, אחרי שהוצמדה להצעה הממשלתית.
שאלותיי הן במידה רבה שאלות תם.
מה זה אומר? האם ההצעה אופרטיבית? אם לא, מתי היא תהיה?
תודה מראש
עורך דין
20/03/2016 07:41
שלום נופר

לשאלתך אין כל קשר לנושא של דיני עבודה והנה במישור החוזי בלבד, בינך לבין הלקוח עבורו את עובדת. ובכל מקרה, המדובר כפי שציינת על הצעת חוק בלבד ועד שהחוק לא יעבור הוא אינו ניתן ליישום ואכיפה.

בהצלחה
יעל
19/03/2016 21:10
הגעתי למקום העבודה בעקבות מודעה שפורסמה באולגובס . המודעה דיברה על משרה מלאה בת 9 שעות עד חודש פברואר והחל מפברואר צמצום המשרה לשש שעות . 12-18. שאלתי מספר פעמים אם יתכן שיהיו פחות שעות נאמר לי שש לכל הפחות. אציין כי אני ני אם חד הורית ועשיתי חישוב כי שש שעות ישאירו אותי עדיין עם אפשרות ןהתפרנס בכבוד. לא קיבלתי הסכם עבודה עם התנאים הנלווים או כל הסכם. לאחר כל דשיים קיבלתי הסכם בנוסח אחר וכחודש לאחר מכן נאמר לי כי היקף המשרה הצטמצם ל4 שעות. לא יכולתי לקבל זאת מאחר ואין באפשרותי להתקיים בתנאים אלו ולכן פוטרתי.
עורך דין
20/03/2016 07:40
שלום יעל

המדובר לכאורה על הפרת הסכם עבודה הגם שלא ניתן לך הסכם עבודה כתוב לפי התנאים שכביכול הובטחו לך. על פניו, יתכן ותוכלי להגיש תביעה אלא שאז תצטרכי להוכיח את שאת כותבת שהובטח לך ותצטרכי להוכיח שנגרם לך נזק כלכלי עקב אי מימוש ההבטחה. ספק בעיני האם יש כדאיות אמיתית בהגשת תביעה כאמור. מומלץ להתמקד במציאת עבודה חדשה ובקבלת חוזה עבודה מפורט כבר בתחילתה לצורך מניעת אי הבנות.

בהצלחה
ג.ד
19/03/2016 21:10
היי שאלה לגבי פיצויי פיטורין:
חברה שלי מתפטרת מעבודתה לשם טיפול בבתה שנולדה לפני שלושה חודשים.

עבדה על בסיס : שכר+ עמלות, כאשר העמלות מוגדרות גם כבונוסים. כיצד מחושבים הפיצויים? האם ימי מחלה גם נפדים? האם ישנו תשלום של 45 יום בנוסף (משהו שזכרתי שפעם היה) תודה ושבוע טוב
עורך דין
20/03/2016 07:37
שלום לך

חישובי פיצויים מחושבים לפי תנאי העסקתה (שכר גלובלי / שכר שעתי) ולפי שכרה של חברתך. ימי מחלה אינם ניתנים לפדיון ברוב המקרים ואיני מכיר נוהל 45 ימים כפי שציינת.

בהצלחה
גידי
19/03/2016 21:31
שלום. רב
אני מועסק על ידי גוף די גדול. עקב טעויות טכניות או אחרות יש לי בתלוש השכר רק כחצי מימי המחלה המגיעים לי. חשב השכר יודע כבר מעל שנה על זה - כל הזמן מבטיח לי שיסודר העניין שהוא מטפל. כבר מעל שנה עושה ממני צחוק. מה כדאי לי לעשות? האם אני יכול לתבוע אותו ישירות/אישית ולא את הגוף הגדול שמעסיק אותי וסביר שיש לו סוללות עורכי דין . תודה על עזרתך.
עורך דין
20/03/2016 07:36
שלום גידי

עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לתקן את הטעות אם הטעות לא תתוקן תוכל להתפטר בדין מפוטר עקב הרעה בתנאי העסקתך על כל המשתמע כך. בכל מקרה סביר ולא יהיה ניתן להגיש תביעה פרסונלית נגד נושא משרה בחברה אלא רק (אם בכלל) כנגד החברה שמעסיקה אותך.

בהצלחה
אנונימי/ת
19/03/2016 22:16
הבוס/ית מבקש/ת להפגש איתי ולעבוד מביתו/ה-מה עושים? אני חושש/ת מלהיות לא במקום ציבורי. מה עושים? כיצד לפעול?
עורך דין
20/03/2016 07:34
שלום לך

איני מכיר את חוזה העבודה שלך אך בהינתן שהמדובר על דרישה חדשה שצצה משום מקום ואינה חלק מהסכם העבודה שלך, כמובן שאינך חייב/ת להסכים לכך. מוטב להתנהל מול המעסיק/ה בכתב בלבד ואם נערכות שיחות בנושא להשתדל להקליט אותן.

בהצלחה
נעמה
20/03/2016 07:22
אני עובדת בחברה שנה וכמה חודשים החברה נמכרה בימים אלה למעסיק חדש האם הוא יכול במסגרת קנייתו למחוק לי את הוותק הקיים ולהתחיל מתלוש משכורת בו איןלי וותק ?הדבר דחוף לי מאוד גם כי אני בתחילת הריון ורציפות העבודה מאוד חשובה ליבבקשה תשובה מהירה
עורך דין
20/03/2016 07:33
שלום נעמה

בחילופי מעסיקים קיימות 2 אפשרויות עיקריות.

1. המעסיק המקורי מפטר אותך לפי החוק ומשלם פיצויים ואת כל שאר הזכויות המגיעות לעובדת שפוטרה. שבמקרה כזה המעסיק החדש יכול לבחור אם להעסיק אותך או האם לאו. העסקה על ידי המעסיק הנכנס תהיה כמו תחילת עבודה במקום חדש.

2. המשך עבודה תחת המעסיק החדש תחת אותם תנאים בדיוק ולפי אותו ותק שנמשך ממועד תחילת העקתך על ידי המעסיק הראשון.

בכל מקרה לא ניתן לכפות עליך לעבוד תחת מעסיק חדש ואת יכולה לבחור.

בהצלחה
יגאל
19/03/2016 18:37
שלום לכולם
נפלתי מסולם בעבודה
העבודה לא שילמה לי משכורת והפנתה אותי לביטוח לאומי.
ביטוח לאומי אמור לשלם לי 75 אחוז
לפי חוקי עבודה ביטוח לאומי אמור לשלם לי עבור שישי שבת גם כן.
רציתי לדעת איך החישוב נעשה ?

תודה רבה ושבוע טוב!
אלינה
19/03/2016 18:32
החוק מחייב את המעסיק לתת לעובד המועסק בעבודת כפיים הפסקה מינימלית של 45 דקות במהלך יום עבודה של שש שעות ומעלה, מתוכן לפחות 30 דקות של הפסקה רצופה. במשרות שאינן מוגדרות כעבודת כפיים מותר למעסיק לדחות את מועד ההפסקה. מה זה אומר שאפשר לדחות את מועד ההפסקה? למתי?
נגיד ויום עבודה הוא 6-8. לא עבודת כפיים. אז מתי יוצאים להפסקה?
רון
19/03/2016 16:30
נעדרתי מעבודה לחודשיים וחצי עקב תאונת עבודה
האם המעסיק חייב להמשיך להפריש לי לפנסיה בזמן העדרותי
תודה מראש
מליקה
18/03/2016 18:19
האם על מעביד החתום על הסכם קיבוצי חלה החובה לשלם ולנכות עבור קרן השתלמות , במקרה שלי לא יידעו אותי ואני "נרדמתי בשמירה" רק אחרי 8 שנים נזכרתי ונוכחתי שלא הפרישו לי עבור קרן השתלמות
האם יש מקום לתביעה
צחי
18/03/2016 16:35
ניפצעתי לפני כחודש שלא במסגרת העבודה ושברץי רגל , קיבלתי חופשת מחלה של כמעט 3 חודשים , יש לי יתרה של 8 ימי מחלה מבחינת העבודה , האם אני זכאי לפיצוי נוסף מביטוח לאומי ?
איה ש
18/03/2016 08:28
שלום וברכה.
אני עבדתי בשכר גלובלי לפי שעות (7 שע' ביום).
המעסיק במהלך השנה רשם את חוסרי השעות אך לא קיזז במשכורת, וכן אם בוצעו שעות נוספות לא שילם עליהן. השכר היה קבוע.
לאחר לידה סיימתי את העבודה, ובשכר האחרון הוא קיזז לי את כל חוסרי השעות שהיו לי לטענתו (כ60 שע').
האם מותר לו לקזז ריטרואקטיבית?
שלי
17/03/2016 23:46
רופה תעסוקתי הוריד את המשרה שלי ל70% בשל מחלה קשה. חברת הביטוח אומר שהייתי צריכה חודש רצוף בחופשת מחלה כדי לקבל אובדן כושר חלקי. לא לקחתי חודש רצוף - מה עלי לעשות? האם מגיע לי אובדן כושר עבודה?
קרן דוד
17/03/2016 21:55
אני עובדת כאחות בשניידר כ9 שנים. אני צריכה ללדת עד כחודשיים ומעוניינת להתפטר. האם לקחת כספי פיצויים? האם כל הכספים הם מהביטוח הפנסיוני או שיש חלק שלא קשור לפנסיה?
תודה קרן
ורוניקה
17/03/2016 20:36
שאלה לגבי העבודה:

לאדם הייתה תאונת עבודה (נפל משקל רב). הוא ישב בבית 84 ימים. עכשיו קיבל אישור מאורטופד ורופא משפחה שהוא יכול לחזור לעבודה.
בעבודה דורשים אישור של רופא תעסוקתי.

הוא באמת חייב להביא אישור מרופא תעסוקתי?
זה מהווה בעיה, כי תאונת עבודה כבר נגמר ותור לרופא תעסוקתי רק עוד כמעט חודש. אז זה אשכרה לשבת בבית חודש על חשבונו בגלל אישור.

תודה על המענה!
יובל
17/03/2016 20:33
1. חברה מסוימת פרסמה מודעת דרושים באתר דרושים.
2. אדם פנה על סמך המודעה, ושלחו לו חוזה העסקה.
3. האדם חתם, התחיל לעבוד, והחברה לא משלמת משכורת.
4. לאחר בדיקה לפי מספר עוסק מורשה ה"חברה" שנמצאת בצפון, מתקבל מידע באתר רשות המיסים על אדם פרטי שבכלל גר בדרום.
5. כאשר נכנסים לאתר ה"חברה", מוצאים שם עמוד עם 4 קבצים שהם למעשה 3 חוזי העסקה (אחד למשרת לוגיסיטיקה, השני למשרת נהג בוקר, והשלישי למשרת נהג כללי) וקובץ אחד של טופס 101 שמופיעים בו פרטי "החברה".
6. החוזים כבר חתומים ע"י החברה וזאת למרות שהם ניתנים להורדה למילוי.
7. החברה מסירה אחריות ולא מוכנה לשלם לבחור שהתחיל לעבוד לאחר שחתם על ה"חוזה" מולם.
ג'ניה
17/03/2016 20:31
כעת אני בשמירת הריון אחרי אישפוזים בהמלצה של בית חולים. שבוע הבא צריכים לעבור לי 30 יום. שלחתי במייל למלא טפסים לכח אדם שאני עובדת דרכו. הם מתעקשים לשלם לי ימי חופשת מחלה שלי ביתרה על ימי חופש מחלה שרופא רושם לי כדי לצבור 30 יום ואז להגיש שמירת הריון. ידוע לי שאם יעשו זאת ביטוח לאומי לא ישלם לי שמירת הריון. זה נכון?
שרה
17/03/2016 20:29
שלום, אשמח לדעת בבקשה כמה מעסיק אמור לשלם לי נסיעות על פי חוק?

כרגע המעסיק שלי משלם לי משהו כמו 13 שקל הוא טוען שזה לפי חופשי חודשי או משהו כזה.
יש לציין שאני משתמשת ברכב שלי כיוון שבשביל להגיע למקום עבודתי בתחבורה ציבורית אזדקק ל3 אוטובוסים.
הדלק בהתחשב בצריכת האוטו שלי עולה לי באזור ה50 ש"ח הלוך חזור אם לא קצת יותר. יש משהו שאני יכולה לדרוש?

ושאלה בעניין אחר, האם בחול המועד פסח המעסיק חייב לתת לי חופש, אני עובדת במשרד פרסום פרטי. ולא רוצה לבזבז ימי חופש על החג, יחד עם זאת כן רוצה להיות בחופש.

תודה על הטרחה
נאדר
17/03/2016 20:28
אם אני עובד במשרה מלאה במקום עבודה והמקום עובר שיפוצים, מה החוק אומר בנוגע לתשלום על הימים האלה? השיפוץ יארך כחמישה ימים שזה די משמעותי למשכורת. אם מחליטים לשלם על הימים מותר להם לפדות ימי חופש שצברתי?

תודה מראש
דניאל
17/03/2016 20:26
שלום,
אני עובד בשכר גלובאלי, יצאתי ל-4 ימי מחלה ובמשכורת קיזזו לי מהשכר החודשי 2 ימי עבודה בטענה שלא הגעתי למכסת הימים הדרושים בגלל ימי המחלה, למרות שאת יעד השעות כן השלמתי ועמדתי בו.

האם הדבר נכון? אין לחשב 4 ימי מחלה כימי עבודה למרות שרק חלקם בתשלום (יומיים בתשלום)?
תודה רבה מראש
נירית
17/03/2016 20:22
האחת לפני כחודשיים פוטרתי מעבודתי.. וקיבלתי פיצויי פיטורים. לאחרונה קיבלתי בדואר את תלוש המשכורת האחרון שכולל גמר חוזה עם הפירוט של הפיצויים, הבראה וכדומה. מחישוב שערכתי נמצא כי נמצא חוסר מאוד גדול בכספי הפיצויים. בכוונתי לפנות למעסיקה על מנת שייתן לי את מלוא הפיצויים. אם במקרה שהמעסיק יבקש ממני להחזיר את הפיצוי החלקי שקיבלתי כדי שהוא יפקיד לי פיצוי חדש- האם אוכל לסרב לו? האם הוא יכול בכלל לדרוש לקבל את הכסף?

שאלה שנייה- חשבתי לכתוב למעסיקה מכתב על החוסרים ובסופו לכתוב שבמידה ולא יוענקו לי זכויותי לא אהסס לפנות לגורמים וערכאות משפטיות - האם בציון שורה זו יש איום כולשהו שיוכל לשמש את המעסיקה לתבוע אותי כנגד על איום בתביעה? האם הייתם מנסחים זאת אחרת?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ