פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 487
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גל
19/02/2017 10:16
הגעתי לעבודה כרגיל לאחר כשעה המעסיק שלח אותי לביתי בטענה שאין לו מה לעשות איתי.
לאחר ששאלתי אותו אם היום חופש על חשבוני ענה לי שכמובן.
רציתי לדעת בבקשה האם זה דבר מקובל ולגיטימי
חוזה
מאבטח
19/02/2017 07:04
בחוזה העבודה המעסיק הבטיח לי מינימום של 3 משמרות בשבוע ושכר של 30 שקל לשעה. אין עמידה בתנאי השכר, הוא משלם לי כ28.5 שקל לשעה ומתחמק כשאני מנסה לדבר איתו על כך. בנוסף השבוע נתן לי רק 2 משמרות. כמובן שהכל מעוגן בחוזה ששמור אצלי. היכן עומדות זכויותיי? אני סטודנט שחשוב לו כל שקל כרגע, ואני מאוד מפחד שאם אתלונן בפניו על כך הוא ידאג מאוד מהר שכבר לא אעבוד פה( כולם מכירים את חברות הקבלן במדינה הזו).
אייל
18/02/2017 22:16
רוצה לחדד
כמה שבועות חופשת לידה מגיעים לעובדת שעבדה במקום עבודה מעבר לשנה?
כתוב במאמר 26 שבועות שזה כחצי שנה
מירי לוי
18/02/2017 21:32
שלום,בחודש הראשון להריוני התפטרתי מעבודתי (אחרי 11 שנות עבודה ) עקב אי גמישות בשעות עבודה מרובות ובמיוחד כשיש לי תינוק בן שנה ובתחילת הריון כאמור.
כיום אני מקבלת דמי אבטלה,האם לכשאלד בע"ה אהיה זכאית לדמי לידה? גם במידה ולא אמצא עד אז עבודה?
ורד כהן
18/02/2017 10:45
שלום רב, יש לי פעוט בן שנה ותשעה חודשים, אשר מעד ושבר את עצם הירך. כעת הוא מגובס מהבטן ועד כף הרגל. לדברי הרופא, עליו להיות בבית עם הגבס חודש ימים.
למיטב הבנתי, רק 8 ימי מחלת ילד עומדים לזכותי.
האם קיים סעיף כלשהו בחוק, המתייחס למצב שבו ההורה נדרש לתקופה שעולה על 8 ימים לטפל בילדו?
רחלי
16/02/2017 20:56
ברצוני לדעת האם חופשה ללא תשלום עקב תאונת דרכים. חופשה ארוכה בגלל מצב רפואי ,האם התקופה נחשבת לצורך פיצויי פיטורין?לא מדובר בחופשה כפויה מצד המעסיק אלא בגלל תאונת דרכים קשה.
דורית
16/02/2017 10:29
שלום
אני עובדת בחנות כלי בית מזה כמה שנים.
העבודה היא במשרה חלקית - משמרות של כ 6 שעות
בעבר הייתי מקבלת כ 5-6 משמרות כאלו בשבוע
בשנה וחצי האחרונות עקב שינוי במספר המוכרות בחנות עברתי לארבעה משמרות
ישנן סה״כ 11 משמרות שבועיות ואנו 3 מוכרות
כל אחת מקבלת 4 משמרות ואחת מקבלת 3 משמרות בגלל שהיא סטודנטית
האם ניתן לראות את זה כהרעה בתנאי עבודתי ? האם אני יכולה לתבוע את המעסיק שלי על כך שכתוצאה מצמצום מספר המשמרות שלי המשכורת שלי נפגעה ?
תודה
מורה זכר
15/02/2017 21:06
אשמח לדעת מה הזכויות שלי בנושא חופשת לידה כמורה זכר.
שירה
15/02/2017 20:25
שלום רב,
במידה ואני מעתיקה את מקום מגוריי למרחק של 60 ק"מ ממקום עבודתי:
1. האם במידה ואדרוש מכתב התפטרות, על מקום העבודה חלה החובה לתת לי, ולהשלים לי פיצויי פיטורים ל- 8.33%? (מקום העבודה הנוכחי מפריש לי 6% פיצויים)
2. מה הסכום המקסימלי שחובה על מקום העבודה לשלם לי החזר הנסיעות? (אינם מוכנים לשלם לי על מלוא הוצאות הנסיעה)
שאלה
דלית
15/02/2017 18:35
שלום,
מספר שאלות
1. נעשתה טעות בתלוש לאחר העברת הכסף, הוציאו תלוש מתוקן והסכום שהועבר נכתב כ- מקדמה. האם זה תקין?

2. לפי מה יורד דמי ביטוח לאומי, דמי בריאות, וביטוח?
לאחר הטעות בתלוש, נראה כאילו ירד יותר מידיי ניכויים.

האם זה הגיוני 980 שקל ניכויים עבור משכורת 5730 (מתוכם 700 ש"ח נסיעות)

אשמח לתשובה :)
נטלי
15/02/2017 15:28
שלום, הועסקתי ברשת חנויות בגדים מתחילת ההריון בחוזה זמני שבו רשום ששני הצדדים יודיעו שבועיים מראש במקרה של פיטורים/ התפטרות. החנות הייתה ניסיונית בעיר מגורי לאחר 3 חודשים המנהל הודיע על הערכה לעוד שלושה חודשים(סהכ 6) בחודש 4 לחנות הרופאים הוציאו אותי לשמירת הריון ויותר מחודש הייתי במחלה, אילו שבזמן הזה המנהל הודיעה לעובדות החנות שסוגרים עכשיו וזה חודש האחרון ולי לא אמר מילה.
שבועיים לאחר סגירת החנות מחקו אותי מהקבוצה של הרשת כאילו כלום וכשאמרתי שאני לא פוטרתי ואם כן אז הם צריכים לשלוח לי מכתב פיטורים ולשלם לי את המגיע לי (הבראה וכאלה) טענו שיחשבו על זה ומאז לא דיברו איתי. מה לעשות?
בני
15/02/2017 13:31
שלום,
עבדתי בחברה במשך 3 שנים ואספתי ימי חופשה כדי לטוס למשפחה בחו"ל למשך חודש וחצי.
כשבועיים לפני הטיסה החליטו לעשות לי שימוע ובו הוחלט שמפטרים אותי מעבודתי.
נוצר המצב שההודעה המוקדמת (חודש ימים) חופפת לתקופת החופשה שלי.
רציתי לדעת האם חפיפה כזו תקינה? המקום ידע על החופשה מראש ומה שקרה זה שבעצם לא היה לי זמן לחיפוש עבודה חדשה ובחזרתי מחו"ל חזרתי מובטל.
אשמח לשמוע עצות או הערות
תודה
אנוק לזרוביץ
15/02/2017 13:24
שלום אני בעלת גן ילדים, העובדים אצלי עובדים משמרות של 9 שעות 4 ימים בשבוע ויום שישי 5 שעות.
רציתי לדעת מבחינת חוק הפסקות כמה זמן אני חייבת לתת להם אם בכלל והאם עליי לשלם על שעות ההפסקה או לחלוטין אם אני משלמת האם זכותי לבקש שההפסקה תילקח בכיתת הגן ולא יצאו?
טל
13/02/2017 09:23
בס"ד
שלום וברכה,
בחודשים מרץ עד ספטמבר שנת 2015, עבדתי ב50% משרה ע"פ חוזה , כיוון שהיו מרוצים מעבודתי , העלו לי משרה לאחר חודשיים במאי עד ספטמבר ל65% משרה.ביום שעדכנתי את הממונה עלי שאני בהריון או יום אחרי למיטב זכרוני הורידו לי את המשרה שוב ל50% משרה. ע"פ חוזה ה65% היו עד ה30.09 והחוזה החדש היה ל01.10
עורך דין
13/02/2017 18:49
שלום טל

לא ברור משאלתך האם העלת היקף המשרה היתה מוגדרת כזמנית מראש או שלא כך המצב. היה ולא נקבע כי העלאת היקף המשרה הנה צעד זמני, יכול וניתן לראות במצב שאת מתארת הרעת תנאי עבודה אסורה לא כל שכן במהלך הריון, ואז מומלץ לפנות להתייעצותת פרטנית עם עורך דין.

בהצלחה
טל
15/02/2017 12:53
זה הנוסח , אני לא יודעת אם זה נחשב זמני או לא
הפרט שבו חל השינוי
השינוי שחל_
אחוז משרה
במקום 50% משרה ,היקף משרתך יעלה ל 65% משרה
תאריך השינוי הוא: החל מ- 01.05.2015עד לתאריך 30.09.15
מעבר לאמור לעיל אין כל שינוי בשכרך וביתר פרטי העסקתך למעט השינוי הנובע מהגדלת היקף -
העסקתך. והורידו לי משרה מה01.10.15 בזמן היותי בהריון . האם רלוונטי לפנות לעורך דין ? תודה רבה רבה מראש
ליאת
15/02/2017 09:10
חוזרת לעבודה אחרי כחצי שנה 26 שבועות האם מגיע לי שעת הנקה ואם כן למשך כמה זמן??
עורך דין
15/02/2017 10:59
שלום ליאת

לכל עובדת שעבדה במסגרת משרה מלאה ויצאה לחופשת לידה, יש זכות לשעת הנקה בשובה מחופשת הלידה. יש באתר כתבה מפורטת בנושא.

בהצלחה
אבי
14/02/2017 10:04
שלום לכולם שמי אבי . ואני עובד בחברת טבע בתפקיד מפעיל מכונה במחלקת ייצור . מזה כ - 3 שנים . לפני כ - שנה ערכו במפעל בדיקות שגרתיות של מרכז רפואי חיצוני לכלל העובדים . ולאחר הבדיקות והכשירות לעבודה ביקשו ממני טופס בירור אצל רופא מומחה כירורג . כאשר סיפקתי את כלל המסמכים . הגיעו להחלטה כי לא אוכל לעבוד בעיסוק הנוכחי כ - מפעיל מכונות במחלקת הייצור ויהיה עלי לקחת ימי מחלה על מנת להסדיר את ההחלטה . כמו כן עליי לציין כי ב - אישור התעסוקתי רשום במפורש כשיר - לעבודה ללא מאמץ פיזי ! לכן מכאן השאלה האם המעסיק מחוייב וצריך למצוא לי עבודה אחרת ? במחלקה אחרת ללא מאמץ פיזי ? והאים ישנו תוקף להחלטה הזו ? למרות שהמעסיק גם לא סיפק לי שום מסמך שאיני יכול לעבוד ! למרות שלא פוטרתי ואני עדיין שייך לעבודה . מה עליי לעשות ? תודה אבי
עורך דין
14/02/2017 11:09
שלום אבי

המעסיק מחוייב למצוא לך עבודה ההולמת את מגבלותיך הרפואיות. בכל מקרה, לאור המצב שאתה מתאר מן הראוי לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין ולבדוק את מלוא הזכויות שמגיעות לך מהמעסיק ואולי גם מול הביטוח הלאומי ומס הכנסה.

בהצלחה
אבי
15/02/2017 08:16
שאלת חשובה לפני שאני פונה אליכם ! האם עליי לדרוש ממעסיק בכתב . כי הוא לא יכול לספק לי עבודה בתפקידי ולכן אין לו שום עבודה אחרת ? הרי לא פוטרתי ! ובנוסף עוד מסמך שדורש התחייבות ממעסיק שאם בנסיבות הרפואיות עליי לעבור ניתוח אז יהיה על המעסיק לקבל אותי לאחר הניתוח וההחלמה . בחזרה למחלקה שלי ובתפקיד שלי ! תודה אבי 052-4286924 עובד טבע
מיראל
15/02/2017 00:06
שלום אני עובדת בקופת חולים כללית וותק של מעל ל5 שנים יש לי קביעות ואני בתקן. אני מועסקת במשרה מלאה עובדת 35 שעות שבועיות. ביום שלישי הודעתי למנהלת שלי שאני אעדר מהכבודה ביום רביעי כי בילד שלי מאוד חולה. היא אמרה לי "שירגיש טוב אולם לא תוכלי לעשות את התורנות ביום שישי". יש לציין שאני עובדת מעבר לשעות המשרה בימי שישי שזה נחשב לתורנות 200% . אני המשכורת שלי מאוד נמוכה ומימי שישי אני בעצם משתכרת וזה מה שעושה לי משכורת סבירה. אני מרגישה שהמנהלת שלי מענישה אותי בגלל שהבן שלי חולה והיא לקחה ממני את התורנות שהייתי אמורה לעשות ביום שישי . האם זה חוקי ולגיטימי?
איציק
14/02/2017 17:59
היי התחלתי לעבוד ב אוקטובר 2013.עם משכורת x
כמה אני אמור לקבל היום?
אם יש איזו שהיא שיטת חישוב...
מאיר
14/02/2017 17:51
אני כבר שנה וחצי בחופשת מחלה ונכות זמנית עם אובדן כושר מלא בעקבות תאונת דרכים שעברתי. מקום העבודה מחכה לשובי ולא פיטר אותו.(עבדתי שם 7.5 שנים).
האם יש לי זכות להתפטר בעצמי כרגע (עקב היותי נכה) עקב הנכות ולקבל 100% מסכום הפיצויים ?
בעוד מספר ימים ככל הנראה תסתיים הנכות ואאלץ לחזור לעבודה או להחליט להתפטר. אם אתפטר רק לאחר שתסתיים הנכות אז כבר לא אקבל את כל 100% הפיצויים כי אני כבר לא נכה?
אנונימי
14/02/2017 17:42
סגרתי עם המעביד 35 שקל לשעה - בשבת זה 150 אחוז , הוא טען שהוא משלם 35 לשעה ובשבת לפי מינימום150 אחוז( לא מה שנטען ולא חוקי) אמרתי לו שישלם את מה שמגיע לי ( בנועם) הוא שילם ופיטר אותי מיידית אחרי , אני בטוח שאפשר לתבוע על זה - למקרה שמישהו יגיד שהוא יכול לטעון שלא עבדתי טוב, הוא מנהל קיוסק חדש ועבדתי שם 8 שנים לפני כן עם בוס אחר שיעיד שאני עובד טוב , הפיטורים התבצעו חודש אחרי כניסתו לתפקיד ובגלל הסיבה הזאת
ה
אבי
14/02/2017 17:34
שלום.
כמה זמן אני צריך להתריע לפני שאני עוזב תעבודה בתור מאבטח? אני עובד בחברה כבר שנה ושלושה חודשים
ישראל
14/02/2017 16:23
הנני עובד 20 שנה בחברה , בארבעה חודשים האחרונים כנראה עקב קושי כלכלי , לא מועבר לקרן הפנסיה דמי תגמולים .
קיבלתי אתראה מהקרן שתוך שבועיים הקרובים אני עלול לא להיות מבוטח בקרן,
בנוסף לכך אציין כי רכיב הפיצויים לא מועבר לקרן בכלל מצאת החוק ב 2008,(למעט 5% עובד+5% מעביד)
האם אוכל במצב זה להתפטר בדין מפוטר, ולתבוע פיצויים עבור 20 שנות עבודה?
שמואל
14/02/2017 15:38
שלום,
ברצוני לשאול האם מותר למעסיק לפרסם על כל קבלה היוצאת מהקופה את שמו של הקופאי ?
בתודה מראש.
הדסה
14/02/2017 14:18
שלום,
שמי הדסה. התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש החל מה-17.11.16, ברצוני לדעת כמה ימי חופשה ומחלה אני צריכה לקבל כל חודש? וכן-ממתי על המעסיק להפריש לי פנסיה, אם אין לי כרגע קופה פעילה?
מאור
14/02/2017 12:43
פוטרתי מעבודתי לאחר שימוע שלא קיבלתי עליו התראה מראש, וללא הודעה בכתב, וגם אין שום מסמך שמציין שפיטרו אותי אלא רק צילום מסך של הודעה שמנהלת הסניף שלי כתבה בקבוצה, והיא כתבה בה שפוטרתי ולא התפטרתי. עכשיו המעסיקה שלי הורידה לי מהמשכורת (הזכיינית של הסניף) על התפטרות ללא הודעה מוקדמת, והיא זו שפיטרה אותי!! מה עליי לעשות? אני מתחיל בהליכים של הגשת תביעה לתשלום שכר עבודה אבל איך אני מוכיח שהיא זו שפיטרה אותי? וללא קשר היא גם לא שילמה לי על שעות נוספות, ובמוצשים שילמה רק תוספת של 125% לשעה ולא 150%, והכריחה אותנו לצאת מהמערכת ביציאה להפסקה. מה אני עושה עם כל זה? גם הייתה מאחרת בחלוקת תלושי משכורת..(יש לי את כל התלושים, אך ללא דוח נוכחות כי לא הייתה מביאה לנו אף פעם!) מה לעשות?
אביה
14/02/2017 09:22
במידה ואני מתפטרת בתום החל״ד ובתחילת החל״ת (הודעתי מראש על חצי שנה) מה עושים עם עניין ההודעה של חודש מראש? הרי אני במהלך חופשת לידה, אני לא באמת אחזור לעוד חודש (עובדת שם שנה וחצי).

אני לא מאמינה שיתעקשו איתי הרי ממילא כרגע יש לי מחליף אבל רוצה לדעת מה יכולים לדרוש ממני.
עורך דין
14/02/2017 11:15
שלום אביה

את מחוייבת לתת הודעה מוקדמת לפי חוק. את יכולה לתת הודעה מוקדמת במקביל לחודש האחרון של חופשת הלידה שאינו בתשלום ואינך חייבת לחזור לעבודה בפועל.

בהצלחה
נאור
14/02/2017 09:31
שלום אני עובד או יותר נכון עבדי 7 חודשים בחברת בטחון עם חוזה לשנה.
בחוזה יש סעיף שאומר שאם אני יוצא מהחברה לפני שהחוזה ניגמר אני יצתרך לשלם על הקורס מאבטח חמוש בסך 4500 שח כמובן כל חודש שאני עובר בחברה מוריד קצת מהסכום (כך הם טוענים שהקורס עולה להם) .. דיברתי עם המקום שמעביר את הקורס והם אמרו לי שהקורס עולה לחברה 1680 שח לבן אדם.. השאלה שלי אם זה מותר להם לעשות דבר כזה לירשום 4500 שח קנס כשהם משלמים על הקורס פחות מחצי מהסכום הזה ..
הייתי אמור לסיים רענון אבל היו לי בעיות ופוטרתי
הם קנסו אותי ב 2500 שח +- (מהמסכורת האחרונה)
יש משהו שאני יכל לעשות?..
עורך דין
14/02/2017 11:11
שלום נאור

היה ועלות הקורס למעסיק 1680 שח בלבד הוא אינו יכול לדרוש מעובד שהפסיק את עבודתו לפני תום החוזה תשלום גבוה יותר. זכותך המלאה לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את ההפרש המגיע לך ואם לא ישלם, תוכל כנראה לתבוע אותו בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
נאור
14/02/2017 11:14
תודה רבה !
עוד שאלה קטנה .. פוטרתי לאחר 7 חודשים שאני עובד באותה החברה .. הרבה אנשים אמרו לי שמגיע לי פיצוי מהחברה
שיר
14/02/2017 09:23
רציתי לברר, ילדתי את ביתי לפני שבעה חודשים ומשכתי את חופשת הלידה עד עכשיו. כעת החלטתי לא לחזור למקום עבודתי עקב טיפול בילדה (עברתי דירה ואני רוצה להתחיל לעבוד במקום הקרוב יותר לאיזור מגוריי).

קראתי כי כשאני כותבת את מכתב ההתפטרות עליי לתת למעביד התראה מוקדמת של 30 יום. איך זה בדיוק אמור לעבוד? אני אמורה לחזור לעבודה ל- 30 יום ואז לעזוב? כי לא חזרתי לעבודה בכלל מאז הלידה.

בנוסף, אם לא אתן את 30 הימים הללו לא אהיה זכאית לפיצויים? יש לציין כי העבודה שלי היא פר משימה ולא שעתית או חודשית... בתודה מראש!
עורך דין
14/02/2017 11:13
שלום שיר

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על התפטרות לאחר חופשת לידה ובכל הנוגע למתן הודעה מוקדמת. מוטב שתקראי אותה. עם עבדת שנה לפחות לפני ההתפטרות ותחליטי להתפטר לצורך טיפול בילד בהתאם לחוק, תוכלי לקבל פיצויי פיטורים ואת מלוא הזכויות האחרות המנויות בחוק.

בהצלחה
שושנה
14/02/2017 09:12
האם ע"פ החוק חייב המעסיק להחזיר עובדת לאותו התפקיד בדיוק , לאחר חזרתה לעבודה בתום חל"ת לאחר חופשת לידה? בסה"כ נעדרה שנה מהעבודה.
תודה
שירה בצלאל
13/02/2017 23:41
אני מתכוונת להתפטר לצורך טיפול בשני הורי החולים. האם אהיה זכאית לקבלת פיצויי פיטורין ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ