ב1.3 פוטרתי מעסק פרטי, המשכורת שלי עמדה על 35 שח לשעה ובטוטאל 7000 שח לחודש בערך. כאשר פוטרתי הופקד לי הרבה פחות, הופקד לי סכום של 4865 כביכול על 139 שעות עבודה.
לאחר בדיקה שלי הייתה טעות בחישוב השעות שלי ועבדתי 144 שעות.. בנוסף לזה אני אמורה לקבל 14 שח נסיעות על כל יום עבודה ועבדתי 18 יום באותו חודש אז זה עוד 252 שח למשכורת על נסיעות.
בנוסף לזה יש לי ימי מחלה שהעברתי שאני אמורה לקבל עליהם תשלום וגם את זה מיותר לציין שלא קיבלתי.
פניתי אליהם ואמרתי שמצאתי טעות בחישוב השעות ובנוסף לזה שלא הופקדו לי נסיעות וימי מחלה כלל...(4865 זה בדיוק תשלום על 139 שעות כפול 35 לשעה.
ככה שלא הופקד אפילו שקל על נסיעות או ימי מחלה..) בנוסף לכל כאשר פוטרתי זה היה אמנם אחרי שימוע אך ללא התראה מוקדמת לפיטורים..זאת אומרת סיימתי את יום העבודה ב1.3 ובסוף היום נאמר לי שזה היום האחרון ואין צורך שאגיע יותר והעילה לפיטורים היא "יש לנו כאב בטן לגבייך ותחושה שלא תצליחי להשתלב".
זאת אומרת שלא היה שום דבר לא תקין בעבודה שלי או במה שביקשו ממני לעשות אלא שהן לא התחברו לאופי שלי-דבר שנאמר לי מפורשות מהן...לא קיבלתי שום מכתב פיטורים באופן מסודר עד שדרשתי אותו וגם הוא הגיע רק אחרי כמה ימים אחרי שביקשתי.
כתבתי למנהלת שמצאתי טעות בחישוב השעות ושלא הופקד לי נסיעות כלל וימי מחלה.. היא ענתה לי לגבי השעות שהיא תבדוק כשיהיה לה זמן, שאת התשלום על היום האחרון שלי ה1.3 אני אקבל ב10.4 (שאין עם זה בעיה) היא אמרה שלא מגיע לי תשלום על ימי מחלה אלא אם רואת החשבון שלה תגיד אחרת (הגשתי לה אישור מחלה על 4 ימים וזה ידוע בחוק שהחל מהיום השני אני אמורה לקבל תשלום חלקי מהיום עבודה.
כך שלא הייתה לה שום עילה להגיד לי שלא מגיע לי תשלום.) ולגבי הנסיעות היא אמרה שהופקד לי פחות מאחר וחודש שעבר הופקד לי יותר ממה שהייתי צריכה לקבל... עכשיו על העניין הזה.. לא הופקד לי פחות כמו שהיא אמרה אלא לא הופקד בכלל.. חודש שעבר ראיתי שבאמת הפקידו לי 30 שח יותר.
אז זה עדיין לא הגיוני כי על פי "הקיזוז" שלה הייתי אמורה לקבל החודש 222 על נסיעות וגם זה לא הופקד.
מה גם שאני ממש לא מבינה איך הם יכולות להפקיד כמה שהן רוצות בלי לומר על זה מילה או ליידע מראש שזה ניתן לקיזוז מהחודשים הבאים ובכלל אני לא מבינה איך אפשר "לפצל" ככה משכורות ?? כאשר שאלתי למה הופקד לי יותר לא היה מענה...
דבר נוסף שקרה ממש עכשיו שאלתי מה קורה עם ההפרש של המשכורת (משהו שאני ממתינה לו מעל שבוע כבר מאז שפניתי אליהן) והתשובה הייתה שאת ההפרש על המשכורת שהייתי אמורה לקבל אני אקבל רק באפריל.
אז גם את זה אני לא מבינה איך הן עושות טעות במשכורת שלי ואני אמורה להמתין עד חודש הבא כשיש כסף שמגיע לי בחודש הזה על פי חוק?
אז יש פה כמה דברים לא מובנים לי גם שהן פיטרו אותי בלי עילה לפיטורים גם העניין שהן לא הפקידו נסיעות וגם טוענות שהם יכולת להתקזז מחודש קודם וגם שההפרשים של הטעויות שלהן יופקדו לי רק באפריל..
מה אני עושה מכאן? יש לי דרך לתבוע אותן? משתלם לי בכלל? מה עושים במצב כזה?.