פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 444
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ilift
06/07/2017 17:12
בעיות עם חשבת שכר בעבודה קודמת אני לא מקבל ממנה טופס מסויים בשביל מס הכנסה כדי להוציא פיצויים .גם לבוא אליה פיזית אין אפשרות כי מסטירים ממני כתובת וגם בטלפון כל הזמן אומרת שבוע הבא שבוע הבא ...למי אפשר לפנות כדי להתלונן על מעסיק ?
תודה
יעל
06/07/2017 16:37
שלום אני עובדת בגן ילדים מעל 20 שנה במשראה מלאה .בשנה וחצי האחרןנות עברתי ניתוח ולא חזרתי לשגרה מלאה חזרתי לחצי משרה בהדרגה .כרגע אני במצב של היא ודאות מה יהיה במידה ואני יפוטר ממקום העבודה תשלום הפיצויים איך יחשב לפי המשכורות האחרונות של חצי משרה או לפי המשכורות של משרה מלאה שבהם עבדתי קרוב ל 20 שנה
אודליה
06/07/2017 16:17
אני נורא מבולבלת, בבקשה תעזרו לי:

אני יוצאת בעוד חודש לחופשת לידה, מתכוונת להישאר בבית בערך 4 חודשים, אבל אני לא רוצה לחזור לעבוד באותה חברה שאני עובדת בה היום.

אני רוצה לחפש בחופשה מקום עבודה חדש. איזה זכויות אני מאבדת פה? שעת הנקה זה שעה שאני יכולה לצאת מוקדם? והאם זה יהיה לי תקף גם אם אני אתחיל עבודה חדשה?

ומה לגבי פיצויים? האם מגיע לי פיצויים אם אני מחליטה לא לחזור.
יולי
06/07/2017 16:16
שלום,

יצאתי לחופשת לידה בחודש מרץ 2016 ילדתי בחודש אפריל.
המעסיק אישר לי שלושה חודשים נוספים חל״ת מעבר למה שהחוק מאפשר. אחרי תשעה חודשים
בחודש דצמבר 2016 הודעתי שלא אחזור בעקבות טיפול בילד.

בחודש ספטמבר 2016 נכנסתי להריון שני (בזמן חופשת הלידה)
ילדתי ביוני 2017
בחודש אפריל 2017 התחלתי לחתום אבטלה

יש לי כמה שאלות אולי תוכלו לעזור לי.

1. האם במהלך חצי השנה שהייתי בחופשת לידה ללא תשלום המעסיק צריך להנפיק לי תלושי שכר?
2. האם אני זכאית לתשלום נוסף בעקבות זה שנכנסתי להריון תוך כדי חופשת הלידה?

3. האם כרגע אני זכאית לדמי לידה נוספים מביטוח לאומי?

תודה רבה!
אורטל
06/07/2017 16:14
שלום רב,
בחודש אפריל שירתתי יומיים במילואים, העברתי את האישורים למקום העבודה על מנת לקבל את התגמולים המגיעים לי. קיבלתי מכתב מביטוח לאומי כי הועבר למעסיק שלי תשלום עבור ימי המילואים הללו אך אני לא קיבלתי את התשלום עבור הימים הללו עד עכשיו. תחילה נטען בפנייי כי שכחו להעביר את האישור לביטוח לאומי, אחכ נטען כי שכחו להעביר לי את הכסף...מה אפשר לעשות בנושא?

תודה רבה
תמרה
06/07/2017 16:12
מה בדיוק אומר החוק?

האם תוספת לכספי הפיצויים בגין הלנת הפיציים אמורה להיו משולמת אוטומתית או רק דרך בית דין לעבודה?(במקרה שהמעסיק לא רוצה השלם)
ומה תהיה גודל התוספת עקב עיקוב של הפיצויים 3 חודשים מיום הודעה על התפטרות?

תודה רבה לעונים ויום נפלא.
טלי
06/07/2017 15:31
הי
אני עובדת במקום כ 10 שנים ולא חתומה על סעיף 14. מה הפער בין הפיצויים שאקבל על התפטרות ועל פיטורים?
שירי
06/07/2017 15:23
שלום!
אני עובדת במקום חצי שנה ורוצה להתפטר
ממתי חלה ההתפטרות?
שבועיים או פחות מיום שהגשתי מכתב התפטרות?
מורה
06/07/2017 15:22
הייתי פעמיים בוועדה רפואית לעובדי מדינה בלשכת הבריאות כדי לפרוש ממשרדהחינוך האחרונה הייתה לפני כמעט חודשיים
האם זה הגיוני שעדיין לא קיבלתי תשובה?
יש פרק זמן אחריו הוועדה מחוייבת לתת תשובה?
גלובלי
06/07/2017 15:14
מי שמרויח משכורת גלובלית קבועה
כל חודש
האם גם מגיע לו גם את ההפרשים של החוק של כחלון?
לילוש
06/07/2017 15:06
עבדתי במקום עבודה כ11 חודשים במקום אחד ולאחר מכן התחלתי לעבוד במקום אחר בו עבדתי גם 11 חודשים. שאלתי לגבי ימי חופשה בתשלום ודמי הבראה. האם הם מגיעים לי?
זוהר
06/07/2017 14:00
שלום
אני מועסקת בחברה לביטוח כשנתיים וחודשיים.
לאחרונה כאבי הגב שלי החמירו מה שלא מאפשר לי לשבת שעות רבות על כיסא מול מחשב ללא כל פעילות,עקב מצבי הבריאותי אני בחופשת מחלה ופזיותרפיה מעל חודש וחצי.חשוב לי לציין כי מכסת ימי המחלה שלי הסתיימה וכרגע אין לי שום הכנסה.
רציתי לברר האם אני זכאית להתפטר ולקבל פיצויים מלאים כדין מפוטר?האם צריכה להציג מסמכים כלשהם?
כמו כן אם אני מתרחקת מאזור העבודה וחוזרת לבית הוריי עקב מצב בריאותי(צפונה מעל 80 קמ)האם מזכה אותי במשהו?

אודה לעזרתכם
לימור
06/07/2017 10:14
בעלי סיים את עבודתו בתעשיה האווירית לפני חודשיים. הוא עבד שם 12 שנה ובמשך השנים הורידו לו ימי חופשה בזמני חופשות מרוכזות למרות שלא היו לו ימים בצבירה.
עכשיו, אחרי שכבר סיים ונתנו לו משכורת אחרונה, הם דורשים ממנו כסף על הימים האלה, האם זה מותר???
סמדר
06/07/2017 08:46
עבדתי במקום עבודה חצי שנה ופוטרתי. האם מגיעים לי דמי הבראה?
הדר
05/07/2017 17:16
הרינו להביא לידיעתכם כי ביום 3.7.2017 פורסם ברשומות חוק עבודת נשים (תיקון מס' 58 ), התשע"ז-
2017 (להלן: התיקון לחוק").

להלן עיקרי התיקון לחוק:
בהתאם לתיקון לחוק, עובדת תהא רשאית להיעדר ממקום עבודתה שעה אחת ביום, בתקופה שבה בן זוגה
שוהה בשירות מילואים, כהגדרתו בחוק שירות המילואים, התשס"ח 2008- , החל ביום הראשון לשירות,
בהתקיים כל התנאים המפורטים:

1. תקופת המילואים של בן הזוג לא תפחת מ- 5 ימים רצופים.

2. לעובדת ילד שטרם מלאו לו 13 שנים.

3. העובדת מועסקת במשרה מלאה לפי הנהוג במקום עבודתה.

4. העובדת הודיעה למעסיקה על מימוש הזכות והציגה לפניו אישור המעיד על שירות המילואים של בן
זוגה.

עוד קובע התיקון לחוק, כי לא ניתן לקבל במקביל גם את זכות ההיעדרות לפי התיקון לחוק וגם זכויות נוספות
המקצרות את יום העבודה של העובדת כגון מימוש הזכות לשעת הורות לפי הוראות סעיף 7(ג)( 3) לחוק או
לפי הנהוג במקום עבודתה בעניין שעת הורות.

הוראות אלה יחולו גם על עובד שבת זוגו שוהה בשירות מילואים.

ההיעדרות המותרת לפי התיקון לחוק היא בנוסף על ההפסקות על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א –
1951 ואין מנכים אותה משכר עבודה.

תחילתו של התיקון לחוק הוא ביום פרסומו ברשומות, קרי ה- 3.7.2017
אתי
05/07/2017 16:40
הייתי חתומה על משרה חלקית (הייתי סטודנטית) לפני הלידה כאשר בחודשיים האחרונים להריון נתתי משרה מלאה חזרתי החודש לעבודה והיום נתנו לי תשובה שאני הופכת למשרה מלאה אבל לא זכאית לשעת הנקה האם זה חוקי? האם הם יכולים לומר לי שאני לא זכאית בגלל שהייתי חתומה על משרה חלקית משתנה אבל בפועל נתתי כמעט כמו משרה מלאה לפני הלידה?
ליאת
05/07/2017 16:32
שאלה בעיניני דיני עבודה.

האם חל איסור על חברת השמה לקחת כסף ממועמד לעבודה בגין ההשמה שלו?

יש חוק כזה?

ואם מדובר בשרות אחר, מעבר להשמה שאותה חברה נותנת, האם גם על זה חל איסור תשלום?

אודה למי שיאיר את עיני לגבי חוקיות הענין.
איתמר
05/07/2017 13:18
הבוס החליט למכור את העסק, אני עובד במקום כבר 12 שנים ומקבל בערך 5,500 נטו.
האם מגיע לי פיצויים? אשמח לדעת את הזכויות שלי, בנוגע לקרן מנהלים שקיימת לי וקרן פנסיה אשמח גם לשמוע ייעוץ
תודה
רוזי
05/07/2017 10:57
בוקר טוב,

שאלה לצוות בנוגע לביטוח לאומי. אתמול סיימתי לעבוד אחרי תקופה של 8 חודשים כמחליפה לחל"ד. בתאריך 13.8. אני מתחילה לעבוד במקום אחר (יש לי כבר חוזה חתום). האם בחודש וחצי המתנה אני זכאית לקבל אבטלה. והאם כדאי לעדכן את לשכת התעסוקה. על מנת שלא ישלחו אותי למשרות אחרות.

תודה לתשובה
מור
05/07/2017 10:37
אני בחופשת לידה עם תינוקת בת 3 חודשים והבת הגדולה שלי נמצאת בגן בו עבדתי לפני הלידה.
התפטרתי אתמול מהעבודה והמעסיקה איימה עלי והציבה לי עובדה שרק אחרי שתפדה את הצ'קים של הבת שלי בתור ילדה בגן שלה...היא תכניס לי את הכסף של הפיצויים..
הסיפור היה שרציתי להוציא את הילדה ולעזוב כי המצב הגיע איתה כבר לפסים מאוד לא נעימים ולא יפים..
הלכתי לדבר איתה לנסות ליישר את ההדורים ונאמר עליה שהיא יודעת שאני רוצה להוציא את הילדה ולא לשלם לה את יולי אוגוסט...אז רק אחרי שתפדה את הצ'קים האלו תשלם לי..
האם זה מותר? האם היא יכולה לא לשלם לי פיצויי פיטורין לאחר שאני לא משלמת לה את 2 החודשים הללו בגן?
קטי
05/07/2017 10:37
היי ,

אולי כבר נשאל פה , אבל רוצה להיות בטוחה.

אם עוד לא חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה, ואני רוצה להתפטר ואז להתחיל מיד עבודה חדשה - האם עדיין אהיה זכאית לתנאים כמו מפוטרת או שזה לא משנה ואז
כדאי לי לחזור ולהתפטר ?

עוד שאלה-
האם אני מחוייבת בהסבר למה אני מתפטרת ולא חוזרת אחרי חופשת לידה?

תודה מראש
סרגי
05/07/2017 10:36
אני ואשתי נקלענו לסיטואציה מעניינת, עליה הייתי רוצה להתייעץ, עם מי שמבין או יכול לתת כיוון.

בעקרון המצב הוא שאשתי בהריון, חודש רביעי. מה שקורה, החברה שהיא עובדת בה נמכרה - כבר חתמו על חוזים ומעבירים בעלות בחודשים הקרובים.

משמעות העברת בעלות - פיתורים של כל העובדים והחתמתם בחברה החדשה, על חוזה חדש.

החברה החדשה לא מעוניינת להעסיק את אשתי כשכירה, בגלל מצבה. מה שהם עושים, זה מפטרים אותה, בלי להחתים במקום החדש.

ההצעה שלהם היא: שאשתי תירשם כעצמאית ותעבוד כעובדת קבלן. מכאן נובע שהם חוסכים עליה בכל מה שקשור לחופשת הלידה.

השאלה היא בעצם, מה האפשרויות שלנו, אם יש בכלל?

תודה לעונים.
מאי
05/07/2017 10:11
היי, שואלת בשביל חברה בנוגע להטרדות מיניות במקום העבודה

אחרי מספר פעמים ששמה לב להערות לא נעימות עם אופי מיני, חלק מרומזות וחלק ברורות לחלוטין מצד עובדים שנמצאים איתה בעבודה, ביררה מי האחראי במקום העבודה לפניות בקשר להטרדות מיניות. מקריאת השלט התלוי במשרד הראשי בחברה הבינה כי המנהל ממונה על זה.

כשהגיעה אל המנהל וסיפרה לו על החוויות הלא נעימות (בלי לחסוך במילים ותיאורים), קיבלה תשובה כזו:
״ככה זה גברים. אם את שומעת שהם נותנים את ההערות האלה מול לקוחות, פשוט להרחיק אותם מהן. גברים הם כמו כלבים שרואים עצם- אין דרך לעצור את זה. את צריכה להיות פחות רגישה״

זו לא נשמעת תשובה הגיונית וכששמענו את זה היינו בשוק. היא שוקלת להתפטר. אמרתי שאתייעץ כאן אם יש צעד שניתן לעשות בנושא

תודה מראש:)
לורי
05/07/2017 10:01
רציתי לשאול מה החוק במקרה שמעסיק לא משלם שכר לעובד במשך 3 חודשים ברציפות, האם העובד יכול לשבות? הכוונה להפסיק לעבוד עד שהוא יקבל את שכרו או שדבר כזה שווה במעשיו להתפטרות?

מה העובד יכול לעשות במצב כזה מלבד לצאת בתביעה נגד החברה ?
שימרית
05/07/2017 09:57
שלום,
התפטרתי ממקום העבודה שלי ולא הייתי חתומה על סעיף 14.
ממקום העבודה אמרו לי שלא ייתנו לי פיצויים או כל דבר אחר.

האם בכל זאת אמורים לתת לי טופס 161?
האם יש משהו שבכל זאת אני כן אמורה לקבל מהם?
אני מניחה שכספי הפנסיה שהופרשו עבורי כן אמורים להיות שלי ורק החלק של הפיצויים חוזרים לחברה.

תודה.
שחר
05/07/2017 01:41
שלום רב,

אני כיום בחודש 7 להריון. התחלתי לעבוד ב 25/9/16, אני אמורה ללדת ב 15/9/17. עקב בעיה בהריון הייתי בימי מחלה במשך כחודשיים אך בגלל שלא הספקתי לצבור ימי מחלה הייתי בחל״ת רוב התקופה, מבחינת חודשי עבודה היו חודשיים בתקופה זו שבהם כן שולמה לי משכרות וחודש אחד שלם שלא שולמה לי. לאחר תקופה זו חזרתי לעבודה ב80% משרה.
אני מעוניינת לדעת מה אורך חופשת הלידה שמגיעה לי (חל״ד וחל״ת), בעצם כמה זמן אוכל להיעדר מהעבודה לאחר הלידה?

במידה ואכן אלד במהלך ספט׳, האם זה כבר נחשב שאני עובדת 12 חודשים?

ושאלה נוספת, עם חזרתי, מה הזכות שלי לשעת הנקה בהתחשב בכך שלפני היציאה לחופשת לידה עבדתי רק 80% משרה?
צבירת ימי חופש...
04/07/2017 20:55
שלום
איך מחשבים צבירת ימי חופשה שנתית לעובד במשורת גלובלית?
האם יש קשר לימי עבודה בפועל?
או שעובד גלובלי זכאי לצבירת חופשה שנתית מלאה לפי וותק?
תודה
אלה
04/07/2017 17:10
שלום
אני עובדת כאחות במשרה מלאה.
רציתי לדעת מה המצבים באם מאשרים לא לעבוד משמרות לילה.
כל משמרת לילה שאני נאלצת לעבוד כרוכה בלחץ לפני שלא ארדם(מה שלרוב קורה), בזמן המשמרת אני לא מתפקדת היטב ולעתים עושה טעויות. ויום למחרת לא ישנה היטב וכיוצא בזאת עייפה כל היום למחרת.
רציתי לדעת כיצד ניתן להוציא אישור להביא למעסיק שלי על מנת לא לעבוד לילות. תודה רבה
ורד
04/07/2017 16:48
שלום לכם

המעסיק שלי טוען שבגלל שאני עובדת על בסיס שעות ולא עובדת 5 ימים בשבוע, לא מגיע לי תשלום על שעות נוספות בחישוב חודשי. אני קראתי אצלכם בפורטל והבנתי שזה לא נכון. רציתי לוודא אתכם שהבנתי נכון והחישוב של שעות נוספות נעשה לפי מספר שעות העבודה ביום.

אשמח לקבל אישור למה שכבר הבנתי...

תודה
י.פ
04/07/2017 15:54
אישתי עובדת בחברה מעל שנה ולכן היית זכאית ל 26 שבועות חופשת לידה. עכשיו היא חזרה לעבודה ורציתי אני לנצל את השעת הורות כדי לקחת את התינוק מהגן כשאני חוזר הבית. אני עובד בחברה פחות משנה.

הנה התשובה שקיבלתי מהמעסיק:

עובדת עם ותק של פחות משנה אצל אותו מעסיק (וכן בן/בת זוגה, אם בחרה לחלוק את הזכות) יהיו זכאים לשעת הנקה (שעת הורות) החל מתום 15 השבועות של חופשת הלידה.

מעיון בחוק וותק של פחות משנה אצל אותו מעסיק מקנה את הזכות לשעת הורות מתום 15 שבועות של חופשת הלידה.

כלומר הזכאות שלך בגין שעת הורות הינה מתאריך 05/04/2017 עד 04/09/2017 (4 חודשים)

תשובה שלי:
שלום,
הזכות ל"שעת הורות" חלה במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה על פי הדין (ולא מתום התקופה שעבורה משולמים דמי לידה, שעשויה להיות קצרה יותר.

אישתי עבדה מעל שנה בחברה ולכן היית זכאית ל 26 שבועות חופשת לידה.

אישתי היית בבית עד עכשיו ולכן לא היה צורך בשעת הורות וזה לא הגיוני להחשיב את התקופה שהיא היית בבית.
הזכאות לשעת הורות על פי חוק היא 4 חודשים מתום חופשת הלידה כמו שמצויין בשורה הראשונה. כלומר הזכאות שלי בגין שעת הורות הינה מתאריך 02/07/2017 עד 02/011/2017 (4 חודשים).

הם לא מוכנים לקבל את התשובה שלי.

לא הגיוני להגיד שהייתי זכאי לשעת הורות לפני חודשיים כאישתי היית עוד בחופשת לידה בבית.

אשמח לקבל תשובה מעורך דין שאוכל לשלוח להם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ