פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 414
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פייגה
17/09/2017 10:05
שבוע טוב! אשמח לקבל הנחיה כיצד עליי לנהוג... בתקופה שבעלי עבד בעבודה שדרשה ממנו להיות מבוטח בביטוח לתאונות אישיות ביטחתי אותו ואותי על הדרך... לאחר תקופה בה רצינו להפסיק את הביטוח וכמובן להפסיק לשלם הם ביקשו מאיתנו לפקסס מכתב שבו אנו מבקשים להפסיק את הביטוח וכמובן להפסיק לחייב אותנו . עשינו זאת ולאחר כמה חודשים ראיתי הורדות שונות מהחברה וכאשר התקשרתי הם אמרו לי שבעלי לא מבוטח יותר ולי לא הפסיקו כי רק בעלי חתם על המכתב ... ידוע לי שבמצב כזה החברת ביטוח הייתה אמורה ליצור עימנו קשר ואפילו לשלוח מכתב לגבי הפסקת הביטוח... החברה גובה וממשיכה לגבות ממני כסף למרות שאני שלחתי מכתב עם כל הפרטים שלי! אני רוצה שהם יחזירו חי את הכסף מאותו רגע שבו הפסיקו לבטח את בעלי בעקבות המכתב שיפקסס נו.. מה ניתן לעשות?
עורך דין
18/09/2017 09:48
שלום פייגה

הגם שהמדובר על ביטוח אובדן כושר עבודה אם הבנתי אותך נכון, הנושא אינו רלוונטי לפורום זה - שעוסק בדיני עבודה. הבעיה שלך היא בעיה חוזית מול חברת הביטוח או סוכן הביטוח שלך. פני אליהם.

שנה טובה ובהצלחה
שירן
17/09/2017 10:05
שלום

שאלות בנוגע למקום עבודה פקידותי בו יש 2 משמרות כל יום חול:

1. בוקר-צהריים
2. אחה"צ-ערב

כמה זמן לפני המשמרת הראשונה בפרק זמן של שבועים חייב המעסיק ליידע את העובד על המשמרות שלו לשבועיים הקרובים?

המועסק יכול לחייב את המעסיק לקבל את המידע הזה בטלפון מבלי להגיע עד למקום העבודה?

תודה!
עורך דין
18/09/2017 09:45
שלום שירן

אין חוקים המסדירים את הנושא עליו את שואלת, ובדרך כלל המדובר על נהלי עבודה פנימיים בכל מקום עבודה, שמסדירים את נושא חלוקת המשמרות בין העובדים והדרך ליידע את העובדים אודות המשמרות.

בהצלחה ושנה טובה
אור
18/09/2017 09:31
בזמן ההריון החברה בה עבדתי פשטה רגל וקנו אותה. העסיקו את כולם חוץ מכמה נשים שהיו בהריון.

עכשו ניגמרה לי חופשת הלידה והנאמנים של החברה המפורקת רוצים להציע לי תפקיד אצלם. אין להם משהו שקשור למקצוע שלי... השאלה אם זה חוקי לתת לי תפקיד אחר?

בהנחה שהם שומרים לי את התנאים של השכר...
ליאל
18/09/2017 09:30
ניסיתי למצוא תשובות בכל מקום אפשרי אשמח לקבל תשובה מקצועית...

אני עובדת בשני מקומות עבודה, במתכונת של משרה וחצי 3 משמרות לילה במקום אחד ועוד משרה מלאה בשעות היום במקום השני. במקום אחד יש לי מספיק ימי מחלה ובמקום אחד רק 10.

השאלה היא אם אני מחליטה לצאת אחרי סוכות לשבת על ימי מחלה שלי וישארו לי במקום אחד 3 ימים ללא ימי מחלה כי לא ישארו לי על חודש אוקטובר בעוד אני אמורה ללדת בנובמבר.

האם זה משהו שיפגע לי בדמי הלידה? האם יש השפעה לעובדה שלא סיימתי חודש קלנדרי מלא בחודש שלפני הלידה?
עדיה
18/09/2017 09:29
אישרו לי תביעה לשמירת הריון מ-26.3 עד ה-9.5.

בבואי לקבל את סכום דמי הלידה (חופשת לידה) אני רואה שחישבו לי את הימים בהם הייתי בשמירה כימים שלא עבדתי, ולכן סכום דמי הלידה ירד משמעותית.

אם מאשרים שמירה, האם חישוב הסכום לחופשת לידה לא אמור לי לכלול בתוכו את אותם החודשים שקיבלתי כסף מהביטוח, כאילו קיבלתי כסף מהמעסיק? (לחישוב פיצויים, ימי הבראה וכ'ו זה כן נחשב).

תודה לעוזרים.
אפיק
17/09/2017 13:50
צהריים טובים

מקום העבודה שלי במתכונת יום כיפור פרסם כי יהיו במקום שני אנשים למשך 26 שעות רצופות כאשר אחד יעבוד 8 שעות בעת שהשני נח ואז מתחלפים בעניין השכר הם הגדירו שתוספת של 200 אחוז ינתן לזה שעובד בלבד בעוד הנח יקבל 100 אחוז כרגיל.

מה שנשמע לי תמוהה ולא הגיוני כי בסופו של דבר שניהם נמצאים במקום העבודה בכל משך הזמן האם זה חוקי הפעולה הזו?
עורך דין
18/09/2017 09:28
בוקר טוב אפיק

שאלתך שאלה חשובה מעניינת ואקטואלית. להלן התשובה:

על-פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, עובד שעתי או יומי שמועסק במהלך יום כיפור (או חג אחר) שלא מתוך בחירה אלא לפי החלטה נכפית של המעסיק, זכאי לתשלום שכר עבודה עבשיעור של לפחות 150% משכרו הרגיל ובנוסף זכאי לדמי חגים - המשולמים לעובד שלא עובד בחג.

מכאן ניתן ללמוד וחשוב לדעת כי: כאשר העבודה ביום כיפור נכפית על עובד מסויים, הוא אמור לקבל שכר בשווי 250% משכרו עבור אותו יום, כדי לתגמל אותו על העבודה בחג (150% מהשכר) ולפצות אותו על כך שנמנעה ממנו המנוחה בתשלום במהלך יום הכיפורים.

שנה טובה ובהצלחה
אמיר
18/09/2017 09:22
הגשתי תביעה קטנה בשם אחי (אחי קטין אך בכל זאת הוא התובע) במערכת נט המשפט.
היום ראיתי שהתקבלה החלטה על ידי רשמת בכירה: "על פניו עולה מכתב התביעה כי עניינו ביחסי עובד מעביד ולפיכך יבהיר התובע תוך 7 ימים ממועד מסירת החלטה זו לידיו, מדוע נתונה הסמכות העניינית לבית המשפט לתביעות קטנות ולא לבית הדין לעבודה".
התביעה היא על אי תשלום החזרי נסיעות. האם ניתן בכל זאת לבקש לקיים את המשפט בתביעות קטנות (נניח לצורך הכרעה מהירה, קרבה לאזור מגורים, עדיין לומד בבית ספר ויכול לגזול זמן וכו'...)? ואם כן אילו טיעונים כדאי לציין?
יהודה
18/09/2017 09:19
האם הזכות לפרטיות מקנה גם את ה"זכות" למסור תצהיר שקר לבית משפט מבלי שהדבר יוכל להיחשף?

אדם הגיש לבית המשפט תצהיר בו הוא מתפאר בכך שביצע כביכול תפקידים בכירים בעבר בחברות ענק רבות וידועות בתחום התמחותו. מאחר וחלקים אחרים בתצהיר מוכחים בקלות כשקריים, ומסיבות רבות נוספות, ישנו חשד שהוא הרבה יותר מסביר שגם ההסטוריה בה מתפאר אותו אדם היא פרי דמיונו בלבד. במידה ואפנה לאותן חברות בשאלה האם אמנם עבד אצלן בתפקידים המדוברים או לא, האם מותר להן לענות לי? אינני מבקש פרטים אישיים אודות אותו אדם, אלא אך ורק את הצהרתן של אותן חברות בנוגע לחלק המתייחס אליהן בתצהיר כאמת או שקר.

מה החוק קובע במקרה כזה?
הדס
17/09/2017 14:50
היי

הפנו אותי אליכם מפייסבוק

כמה שאלות:

1. אם אני חוזרת לעבוד אחרי חופשת לידה מחוייבים לתת לי משרת אם? וקרוב לבית?

2. אם בחרתי להיתפטר כמה זמן עלי להודיע מראש?

3. אם בחרתי לחתום אבטלה כמה זמן אני יכולה?

4. אם בחרתי להאריך חופשת לידה מה המקסימום חודשים שאני יכולה (בלי ה3 חודשים של חופשת הלידה)?
עורך דין
18/09/2017 09:13
בוקר טוב הדס

1. לא. המעסיק מחוייב להחזיר אותך לאותה משרה שבה עבדת לפני חופשת הלידה ולא מעבר לכך.

2. יש לתת הודעה מראש בהתאם לאופי משרתך, לחוזה העבודה שלך, לוותק שלך בעבודה ולהוראות החוק.

3. יש לבדוק נקודה זאת מול לשכת התעסוקה.

4. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות הארכת חופשת לידה - קראי אותה ותמצאי את כל התשובות בנושא.

בהצלחה ושנה טובה
עובד קבלן
17/09/2017 17:08
שלום, אני מועסק בחברת קבלן הנותנת שירותים ללקוח, הלקוח בחר להפסיק את העסקת חברת הקבלן מאחר והם אינם מרוצים מהתנהלות החברה.
הלקוח מעוניין להשאיר אותי כעובד חברה אך חברת הקבלן טוענת שהעניין אינו אפשרי מבחינתם.
בחוזה שלי קיים סעיף המונע ממני לעבור בתנאי שמעבר שלי פוגע באינטרס החברה.
השאלה שלי היא האם חוק חופש העיסוק מגן עליי במקרה כזה, והאם ניתן למנוע מעובד לעבור לחברה אחרת?
עורך דין
18/09/2017 09:09
שלום לך

שאלתך מעניינת מאד והתשובה תלויה בחוזה העבודה שלך ובאופי העבודה. בגדול, ניתן להכיל הגבלות מסויימות על חופש העיסוק במסגרת חוזה עבודה, אך הגבלות אלה חייבות להיות הגיוניות ופרופורצנליות. הכל תלוי בנסיבות העסתך ובחוזה שלך.

על מנת לבדוק את הנושא לעומק וברצינות הראויה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
משה
17/09/2017 18:51
אני עובד מדינה ורציתי לדעת לאחר כמה זמן
העבודה צריכה לתת לי קביעות .
עורך דין
18/09/2017 09:07
שלום משה

נושא הקביעות של עובדי מדינה זכה לתהודה רבה לאורך 10 השנים האחרונות, בעיקר עקב העובדה שאין חוק המסדיר נושא זה. נהוג לתת לעובדי מדינה קביעות לאחר כ-5 שנים בעבודה אך יש הרבה מקרים יוצאים מן הכלל, בהם עובדים זכו לקביעות לפני תקופה של 5 שנים.

בהצלחה
לאה
17/09/2017 21:37
שלום
ילדתי לפני כ 7 חודשים ובתום חופשת הלידה התפטרתי מכיון שבעבודה שעבדתי לפני הלידה היה עלי לעבוד משמרות אחה"צ, יש לציין שיש לי 3 ילדים, הגדול בן 5.
התחלתי לחתום אבטלה כשהבקשות היחידות שהצבתי הן שהעבודה תהיה בעיר שבה אני מתגוררת (אין לי רשיון נהיגה) ושעות העבודה יהיו בבקרים החל מ-9 מכיון שבעלי עובד בלילות ואינו נמצא בבקרים בבית כך שעלי לפזר את הילדים במקומות הלימוד לפני שיוצאת לעבודה.
הוצעה לי עבודה שעלי להיות בה ב7:30 בבוקר, הסברתי לפקיד את המצב והסברתי שבשעה זו אין באפשרותי להיות בעבודה מכיון שהלימודים מתחילים רק ב 8:30. הפקיד החליט לרשום כי אני סרבנית ולשלול את זכאותי לקצבת האבטלה תוך שהוא משפיל אותי וטוען כי אני לא באמת רוצה למצוא עבודה ומזלזל בי.
שאלתי היא האם שעות העבודה לא נכללות בהגדרה של "עבודה מתאימה"? והאם במידה ולשכת האבטלה לא תקבל את הערעור שהגשתי ובו פרטתי את המצב לכמה זמן נשללת הקצבה? האם עלי להמשיך להתייצב בתקופה זו?
אשמח לתשובתכם המהירה,
בתודה מראש
לאה
עורך דין
18/09/2017 09:03
שלום לאה

תפקידה של לשכת התעסוקה הנה לדאוג למצוא לך עבודה ולסייע לך לחזור למעגל העבודה כמה שיותר מהר. קשה מאד להאמין שיקבלו את טענותיך באשר לשעות העבודה שאינן מתאימות לך.

בהצלחה
יפית
17/09/2017 13:40
שאלה לגבי תנאים בעבודה. אני עובדת בחנות שלפני שנתיים שופצה ונלקח מתקן המים שהיה לרשות העובדים לסניף אחר של הרשת. מאז אנחנו בלי מים בחנות, בהנהלה ממשיכים לומר שזה בטיפול אבל בנתיים אנחנו נאלצים להביא בקבוקי מים מהבית וכשאלו נגמרים לקנות מכספנו בבתי קפה וחנויות במתחם שמוכרות מים.
חשוב לציין שהחנות עובדת בשעות לא שגרתיות כשכל שאר המתחם סגור ואין אפשרות לקנות מים (משמרות לילה, פעמיים בחודש, הגעה ב4-5 לפנות בוקר לקבלת סחורה ועוד) ושבכל חנויות הרשת והקבוצה (כמה מאות) יש מתקני מים.

זה תקין? זה יכול להחשב כהרעת תנאים בגלל שכן היה מתקן בעבר ונלקח?
יענקי
17/09/2017 13:29
שלום עבדתי במקום עבודה אחד, ולאחרונה התחלתי עבודה שניה - כאשר היה 2 חודשים של עבודה חופפת ב-2 המקומות.

עקב אי עשיית תיאום דמי ביטוח הורידה לי החשבת שכר במקום העבודה החדש דמי ביטוח בשיעור הגבוה ביותר.

כעת הודעתי לה שסיימתי לעבוד במקום הראשון, אך היא אומרת שאין זה מספיק עבורה כי ברגע שהיא קיבלה תיאום מס הכנסה על 2 עבודות, היא מוכרחת להתייחס לעבודתי במקום החדש כעבודה שניה.

מה עלי לעשות במקרה זה?
לערוך תיאום דמי ביטוח - לא יועיל לי, כי שם מתייחסים למישהו שעובד ב-2 עבודות, ויש לרשום את גובה השכר עבור כל עבודה.
אך כאן מדובר במקרה שאני כבר לא עובד במקום הראשון.

אודה לכם מאוד!
יענקי
אינגה
17/09/2017 12:44
שלום, אשמח לעזרה.
אבא שלי בן 70.
לא מקבל פנסיה לא מביטוח לאומי ולא מקרן פנסיה.
הוא עובד ומקבל קצבת נכות 75%.
הוא רוצה למשוך כסף מקרן פנסיה שלו. לא מרכיב פיצויים, אלא פנסיה בלבד.
האם הוא יכול לעשות את זה בלי להתפטר?
האם הוא חייב לשלם מס, אם ימשוך כסף?
תודה.
נטלי
17/09/2017 12:43
התחלתי לעבוד לפני כחודשיים בחברה של עורכי דין בתור מזכירה של אחר מהעורכי דין.

ביום שני שעבר הזמין אותי הבוס למשרד שלא ואמר לי שלדעתו אני לא מתאימה לתפקיד, שאל את דעתי,כמובן שאמרתי לו שאני מאוד מעוניינתלהשאר ואז הודיע לי שיודיע לי תוך יום יומיים האם אני מפוטרת או לא.

ביום חמישי הייתי ביום חופש והעובדים סיפרו לי שהביאו מזכירה חדשה והציג אותה לצוות.

כעת נימצאת בעבודה, הבוס לא הודיע לי עדין אם אני מפוטרת או לא וכל הזמן אנשים בחברה שואלים אותי האם נצאתי עבודה עכשיו ואיזה באסה שהוא פיטר אותי...העניין הוא שאני ביום עבושה רגיל כי הוא עוד לא הודיע לי.

האם זה תקין?

בנוסף: אם לא נתנו לי את התלוש משכורת של החודש האם זה תקין?
אסף
17/09/2017 11:01
נערך לי שימוע עם המנהל רק לאחר שבוע קיבלתי את סיכום השימוע לחתימה וכשעברתי עליו שמתי לב שהמון דברים שנאמרו ולא רשומים בסיכום השימוע ויצא שהסיכום בעצם נערך בצורה חד צדדית לטובת המעסיק. כשהסבתי את תשומת לב המנהל אמר שאוסיף בכתב יד את החסר. אשמח לעצתכם האם תקין?
ורד
17/09/2017 10:47
אני עובדת במקום עבודה כמעט 5 שנים ב 70% משרה.

בהתחלה עבדתי 4 ימים בשבוע מ 8:00-15:00. אחרי כן החלפתי מישהי שיצאה לחל"ד כך שהמשמרות השתנו: 3 ימים בשבוע מ 8:00-15:00: ויום נוסף מ 10:00-17:00.
ואז אני יצאתי לחל"ד.

אותה מישהי שהחלפתי התפטרה וכעת אני חוזרת מהחל"ד ודורשים ממני לעבוד את היום שכולל משמרת עד 17:00 למרות שזו לא המשרה המקורית שהיתה לי, וזו בעיה בשבילי לעבוד עד שעות מאוחרות בגלל הילדים.

האם לפי חוק מותר להם לקבוע לי את היום הזה? האם הם יכולים לאיים עלי בפיטורים אם אסרב?

תודה!
קרן
17/09/2017 10:20
לגבי חופשת לידה לגבר:

בעלי התחיל עבודה חדשה לפני חודשיים. כל חודש נצבר לו 1.5 ימי מחלה ויום חופש אחד.

זא שעד הלידה יהיו לו 3 ימי מחלה ו2 ימי חופש.

לפי הבנתי על פי חוק בלי שום קשר לימי המחלה והחופש מגיע לו 3 ימים. כדי לקבל שבוע הוא צריך להשלים מהחופש והימי מחלה? איך זה בדיוק עובד?
מור
17/09/2017 09:23
אם אני עובדת בחברת נעליים ידועה והם מחייבים אותי לנעול את הנעליים שלהם כמיתוג החברה ..
הם צריכים לספק לי את הנעליים או שאני צריכה לשלם מכספי ?
עורך דין
17/09/2017 09:54
שלום מור

המעסיק צריך לספק לך את הנעליים.

בהצלחה ושנה טובה
מור
17/09/2017 09:58
גם הוא נותן לי אותם ב50% ?
שירה
17/09/2017 09:11
שלום

ב10 לחודש אוגוסט השנה סיימתי את עבודתי באחת הרשויות לאחר שנת עבודה אחת. האם בכל זאת מגיעה לי מתנת חג מן הממונים עליי?
עורך דין
17/09/2017 09:57
שלום שירה

התשובה שלילית. עובדים מקבלים מתנה לחגים ולא עובדים לשעבר.

בהצלחה ושנה טובה
י.פ
17/09/2017 09:30
שלום,
הודעתי למעסיק שברצוני להתפטר לאחר 7 שנות עבודה ולעבור למקום אחר. ניסיתי לדבר אל ליבו ולבקש פיצויים (למרות שלא מגיע לי מבחינת החוק). המעסיק סירב בכל תוקף ואף הוסיף שאם אחליט ל"עשות בלאגן" על מנת שהוא יפטר אותי (כמו להיעדר, לא לבצע חלק מהעבודה וכדומה) הוא ידאג לפגוע ואף לשלול חלק מהזכויות שלי ויש לו הרבה טכניקות לעשות זאת.
ברצוני לשאול במה המעסיק יכול לפגוע? באילו זכויות? והאם זה מותר לו? (האם לדוגמה מותר לו לא לשחרר את כל ההפרשות שלי בתקופה שעבדתי אצלו?)
עורך דין
17/09/2017 09:53
שלום י.פ

המעסיק חייב לפעול בהתאם להוראות החוק ואינו יכול לאיים עליך או לשלול את זכויותיך. מצד שני, אם תפר את נהלי העבודה בצורה קיצונית ובכוונה תחילה, אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה מול המעסיק. שווה לחשוב פעמיים ושלוש לפני שפותחים חזית מיותרת מול המעסיק ומול כל אדם בכלל.

בהצלחה ושנה טובה
יערה
14/09/2017 10:14
מעוניינת לדעת מה קורה במצב שבו אני עבדתי במספר מקומות עבודה (כל אחד מעל שנתיים) ובמקום העבודה האחרון עבדתי כמה חודשים בודדים (פחות מחצי שנה) ואני בהריון. חוקית מותר להם לפטר אותי אם הבנתי נכון. רציתי להבין האם אפשר לחתום בלשכה? אם כן כמה זמן? מתי מקבלים תשלום?
עורך דין
17/09/2017 09:51
שלום יערה

בכל מקום עבודה בוא את עובדת מעל חצי שנה לא ניתן לפטר אותך בזמן הריון מבלי לקבל אישור מראש מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה. במקום עבודה בוא את עובדת פחות מחצי שנה ניתן לפטר אותך כל עוד הפיטורים אינם קשורים להריון שלך.

בהצלחה ושנה טובה
יולי
14/09/2017 23:09
אני עובדת בעסק שנמצא בתוך שטחי אוניברסיטה. במהלך הסמסטר ישנה עבודה פעילה ועמוסה ובקיץ פחות. כסטודנטית חייב אותי המנהל הישיר לפחות ל3 משמרות סדירות בעלות 8 שעות כל שבוע במהלך הסמסטר. בקיץ, הוא מקצץ מהשעות ומהמשמרות כך שיוצא שיש לי 2 משמרות וכל אחת 5 שעות. (קיצוץ השעות הוביל לירידה משמעותית במשכורת וכן למינוסים) האם זה נחשב להרעת תנאים? האם מגיע פיצויים?
עורך דין
17/09/2017 09:01
שלום יולי

אם אלה תנאי העבודה לאורך השנים ואת מודעת לתנאים הרי ברור שאין כאן הרעת תנאי עבודה. על מנת להצביע על הרעת תנאים צריך לחול שינוי בתנאים העבודה ולא ניתן לטעון יום אחד כי שגרת העבודה הנה בגדר הרעה בתנאים...

בהצלחה ושנה טובה
איאד
16/09/2017 10:03
שלום אשתי עשתה תואר ראשון ב ב.א כללי ואחר כך עוד פעם תואר בעבודה סוציאלית. בחודש אוקטובר 2015 התקבלה לעבוד באגף רווחה בכפר בצפון. בתחילת שנה זו הגישה לקבלת גמול השתלמות על תואר ה ב.א כללי שלה. אושר לה גמול א + ב החל מאמצע 2015, עוד מלפני שהתחילה לעבוד באגף הרווחה.
השאלה שלי, ממתיי המעביד חייב לשלם לה את הגמול.
תודה
עורך דין
17/09/2017 08:56
שלום איאד

המעסיק אמור לשלם את גמול ההשתלמות מהרגע שאשתך קיבלה את הזכאות באופן רשמי, לאחר השלמת לימודיה.

בהצלחה
ורד
16/09/2017 10:26
אני עצמאי ״פריי לנסר״ ונפגעתי בתאונת עבודה.
הייתי מאושפז שבוע ובנוסף קיבלת 14 ימי מחלה.
האם אני רשאי ליסוע לחול בזמן ימי מחלה?
עורך דין
17/09/2017 08:37
בוקר טוב

אין כל מניעה לנסוע לחו"ל בזמן מחלה, בטח שלא אם אתה עצמאי.

בהצלחה
הילה
16/09/2017 21:20
שלום רב,
הנני עובדת בחברת ביטוח גדולה כמעט 5 שנים, תחילה בתפקיד נציגת שרות במוקד ולאחר שנתיים בערך הציעו לי תפקיד של הוצאת הסדרים "קידום" אך קידום זה נעשה ע"י חוזה "זמני" שכל חצי שנה החתימו אותי מחדש על חוזה זמני זה- פעמיים, משכורת יותר גבוהה- חודשית ולא שעתי, נכנסתי להריון עדיין לא הגיע הזמן שסיפרתי למנהלת הישירה שלי אך היתה תחושה באוויר ולפתע היא קוראת לי ומודיעה לי שהיא אכן מרוצה ממני ואני עובדת טובה אך כשמסתיים החוזה הזמני אני חוזרת למוקד, סיפרתי לה שאני בהריון ושהיא פוגעת לי בתנאים הן בשכר והן בשעות העבודה בעודי בהריון והיא עדיין אמרה שאני חוזרת למוקד.
למזלי יצאתי לשמירת הריון בשל מצבי הבריאותי הארכתי את חופשת הלידה ולאחר מכן חל"ת, ניסתי ליצור קשר עם המנהלת שהיתה לי לפני שיצאתי לשמירה אך היא לא עונה ושולחת לי הודעות שהיא עסוקה לבסוף נאלצתי לשלוח את זה בהודעה שאני רוצה לשוב לעבודה ואז היא השיבה שעליי לדבר עם מנהל המוקד גם ממנו קיבלתי הודעות טקסט בווצאפ שהעניין בבדיקה- התחמקות.
נציין שהמנהלת שהיתה לי לא הכי סימפטית ומתחשבת באמהות עובדות
נציין שילדיי חזרו למסגרות ולבנתיים אני ללא מעש ומפסידה כסף בגלל שאני מחכה לתשובתם.
אני מרגישה חסרת אונים מול גוף גדול שמשחק איתי גם בזמן שהייתי בהריון וגם לאחר חופשת הלידה
1-שאלתי היא האם הם יכולים להחזיר אותי למוקד למרות שיצאתי לשמירת הריון מתפקיד אחר וזאת בטענה שהחוזה שלי היה זמני והמשכורת שלי תיפגע?
2- כמה זמן עליי להודיע לפני חזרתי לעבודה?
3- האם זה תקין צורת ההתקשרות בנינו וההתחמקות?

תודה ושבוע טוב.
עורך דין
17/09/2017 08:35
שלום הילה

כפי שבוודאי הבנת,ף המקרה שלך מורכב ומצריך בדיקה קפדנית. בכל מקרה, אסור למעסיק שלא לאפשר לך לחזור לעבודה באופן מיידי! מציע שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה - לפני הכל - על מנת לקבל את ההחלטות הכי נכונות במצב בו את נמצאת. יש לך הגנה חוקית כפי שבוודאי הבנת, וזה הזמן לדואג שתתממש!

בהצלחה
דניאל
16/09/2017 21:45
שלום רב
בתלוש של החודש האחרון ( אוגוסט 2017 ) הופיעה שורה חדשה :
" ימי נסיעות " ועליה שולם 26.40 ש"ח לכל יום .
אני מועסק בחוזה גלובלי ובעל רכב צמוד
מעולם לא קיבלתי את התשלום הזה
בהנחה שהמעסיק שלי לא החליט להתנדב ולהתחיל לשלם עבור זמן הנסיעות שלי, רציתי לדעת האם השתנו התקנות בנושא תשלום עבור זמן הנסיעות . ובמידה וכן, היכן אפשר למצוא אותן
תודה מראש
דניאל
עורך דין
17/09/2017 08:32
שלום דניאל

מעולם לא קיבלת תשלום דמי נסיעות? אם אכן לא קיבלת דמי נסיעות ואתה נוסע לעבודה ובחזרה ממנה, הרי שמגיע לך לפי חוק לקבל דמי נסיעות.

בהצלחה
א. ה.
15/09/2017 17:12
שלום,

אם אני עובד משמרות (בממוצע 4-5 משמרות בשבוע. ותק של למעלה משנתיים) ושבוע הבא אני עובד בימי ראשון, שני,שלישי ושישי - האם אני מקבל תשלום מלא על ימי החג (רביעי וחמישי)? והאם המשמרת ביום שישי נחשבת בפועל משמרת שישית?

תודה רבה!
טל
14/09/2017 23:08
שלום לכולם
יש לי שאלה לגבי דיני עבודה
אני עובד כבר חודשיים בחברת קידוחים
ולפי התלושי משכורת האחרונים שלי לא משלמים לי נסיעות ובתלוש בראשון לא שילמו לי מס הכנסה
כמו כן דרשתי ציוד מיגון (אטמים לאוזניים,כפפות) אך התעלמות מוחלטת מצד החברה
כמו כן כדי לעקוף את תשלום הנסיעות בעלי החברה לחץ איתי יד ואמר שאגיש לו קבלות על דלק והוא ישלם לי החזר מה שלא קרה.

האם אפשר לתבוע על כזה דבר?
ואם כן אז איפה? תביעות קטנות? או בית משפט לעניי עבודה?

אשמח מאוד לעזרה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ