פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 378
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טל
04/12/2017 13:48
שלום, אני מעוניינת לעזוב את מקום עבודתי, שבו אני עובדת שנה, משתי סיבות:

1. מקום העבודה יועבר בעוד כחודשיים למקום שקשה מאוד להגיע אליו בתחבורה ציבורית, ואין לי אפשרות להחזיק רכב.

2. התחלתי ללמוד באוניברסיטה, והכמות והשעות של המשמרות מקשות עליי מאוד ולא מאפשרות לי להשקיע בלימודים (לילות, שבתות...)

מספר שאלות:

1. כמה זמן מראש עליי להגיש מכתב התפטרות?
2. האם יש לציין את הסיבה לעזיבה במכתב?
3. האם מגיעים לי פיצויים, והאם סיבת העזיבה קשורה לגובה הפיצויים שאקבל?

בתודה מראש
א.ל
03/12/2017 14:01
שלום וברכה
אני עובדת כמזכירה בחברה קבלנית כבר 7 שנים . לאחרונה הוא התחיל להגיד לי לצאת יותר מוקדם כי הוא מנסה להוריד לי בכוח שעות . הצימצום הזה התיש אותי . בה"כ עובדת רק 6 שעות . לאחרונה גם הבן של הבוס התחיל להגיע הרבה ולשגע אותי על מנת להתפטר .. אציין שאני בטיפולי פוריות ומציאת העבודה קשה יותר ...
האם העזיבה הזו יכולה לזכות אותי בפיצויים ?
עורך דין
04/12/2017 09:28
שלום לך

המעסיק מחוייב לאפשר לך לעבוד לפי מסגרת שעות העבודה שסוכמה איתך בחוזה העבודה והפחתת שעות עבודה, במיוחד בזמן טיפולי פוריות, יכולה בהחלט להתפרש כהרעה בתנאי עבודה. פני אל המעסיק בכתב וצייני כי את מבקשת לעבוד לפי מסגרת השעות הרגילה שלך ולא פחות מכך, שכן המדובר על הרעת תנאים.

בהצלחה
חוי
03/12/2017 14:12
התפטרתי ומגיע לי פיצויים. מקום העבודה שלי דורש תשלום על ימי חופשה במינוס. לפני קבלת הפיצויים. האם אפשר להביא אישור מחלה רטרו' ?
האם יש דרך אחרת לסדר שלא אתחייב לשלם על מינוס ימי החופשה?
עורך דין
04/12/2017 09:27
שלום לך

למעסיק שמורה הזכות לנכות משכרך האחרון יתרת ימי חופשה שנצברו לחובתך. אין הרבה מה לעשות בדיעבד.

בהצלחה
אתי
03/12/2017 14:19
שלום לכולם, אשמח לייעוץ בנוגע לענייני עבודה.
במידה ואני עובדת 5 ימים בשבוע, במקום שעובד 6 ימים. ובימים שאני עובדת (בלי שישי), אני עובדת 9 שעות ביום. בתלוש משכורת, אין איזכור על השעות נוספות שמצטברות.
מה שנאמר לי, בגלל שאינני עובדת את היום השישי, השעה התשיעית כל יום מחושבת לפי שעות רגילות. ורק אלו שעובדים 6 ימים בשבוע, כן מתוגמלים עם שעות נוספות.
אשמח לקבל הסבר על הסבתוחה שהם המציאו על השעות.
עורך דין
04/12/2017 09:18
בוקר טוב אתי

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה בדיוק את נושא חישוב השעות הנוספות. מומלץ לקרוא אותה שכן תמצאי שם תשובות לכל שאלותיך והסבר מקיף.

בהצלחה
ליאור
03/12/2017 17:38
עבדתי באפריל כברמן עם תלוש (שנה) ,
במשכורת האחרונה נקנסתי ולא קיבלתי פיצויי פיטורין (וכמובן לא שימוע) .
היום אנחנו בדצמבר,
האם אני עדיין יכול לתבוע המעסיק?
עורך דין
04/12/2017 09:11
שלום ליאור

כמובן שאתה עדיין יכול להגיש תביעה כנגד המעסיק ורצוי לעשות זאת ללא שיהוי נוסף. באפשרותך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש את התביעה לבד - גם ללא עורך דין.

תמצא באתר זה מדריך מפורט המסביר כיצד מגישים תביעה נגד מעסיק בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
נעה
03/12/2017 18:41
כותבת בשביל חברה שלי –
החברה עובדת במשרד ומבחינה מקצועית נחשבת לידענית ולזריזה.
מאז תחילת עבודתה זוכה להתנכלות על בסיס אישי ולא על בסיס מקצועי ועל לא עוול בכפה (יש דוגמאות רבות במידה ורלוונטי נפרט).
ההתנכלות היא מצד קולגות ברמתה (שלא בוחלים בשקרים) וכן מצד בכירים ממנה שחלקם ניזונים מאותם קולגות כריזמטיות וחלקם גם על בסיס אישי (אנשים קטנים שניזונים מקנאה, מרצון להטלת מרות, וסתם הנאה שבשנאה).
השבוע הייתה חולה והגיעה לעבודה באותו יום למרות שהיא חולה (כי לא רצתה שיחשבו שבדתה את מחלתה). אכן ראו שהיא חולה (שפעת ברורה ולא משחק) ובמהלך היום, משלא השתפרה, ביקשה מהאחראית לעזוב את העבודה באמצע יום העבודה וקיבלה אישור. ביומיים אחכ המשיכה להיות חולה ונשארה בביתה. הגיוני גם כדי לא להדביק אחרים. סך הכל הייתה בבית יומיים. תמיד יום קודם הודיעה לאותה אחראית שהיא עדיין חולה. ואף קיבלה ממנה תשובה "תרגישי טוב". ביום השלישי למחלתה (=היום השני לאי הגעתה לעבודתה) קיבלה הודעת סמס מהמנהל שלה שהיא כבר כמה ימים לא בעבודה ולא יכולה להמשיך את עבודתה אצלו והוא מעביר את הדבר הזה להנהלה הראשית. מסתבר שהאחראית שאיחלה לה "תרגישי טוב" לא הגיעה באותו יום, ולא מסרה למנהל על מחלת חברתי ושהיא לא מגיעה. הטלפון של חברתי היה סגור אותו יום וזה חירפן אותו. עם קבלת הסמס היא מייד התקשרה אליו ודיברה איתו, הוא שמע את הקול הצרוד שלה (השיחה מוקלטת), הבין כנראה שהיא חולה ונסוג ואמר לא לדאוג שלא העביר כלום להנהלה.
כמה נקודות הבהרה:
1. האחראית שאיחלה "תרגישי טוב" ולא מסרה למנהל, גם לא אמרה לחברתי שהיא לא תהיה למחרת ושתודיע למישהו אחר
2. החברים של חברתי ידעו שהיא חולה, וכולם יודעים מי כן החברים שלה, והמנהל במקום לשאול אותם ישר שלח את הסמס הזה
3. אפילו שהטלפון היה סגור (בטעות, והרי מותר שביום מחלה שהטלפון יהיה סגור, בכל זאת לא ישנה כל הלילה) – כשפותחים רואים שהיו רק 2 שיחות של נענו – אחת ב8 בבוקר והשניה ב11 בבוקר – זה לא שחיפשו בהיסטריה אותה עם 10 שיחות טלפון

מה יש לכם לומר על זה מבחינה משפטית? היא לא רוצה לעשות בלגן משפטי, אבל היא רוצה להראות שזו עוד דוגמא להתנכלויות (התעמרות) להן היא זוכה מתחילת עבודתה שם, על לא עוול בכפה, היא רוצה שזה יפסק, שיחשבו פעמיים לפני שפוגעים בה שוב.
עורך דין
04/12/2017 09:10
שלום נעה

המקרים שאת מתארת עוברים על הגבול האפור ואין בהם כדי להפר את הוראות החוק, בכל הנוגע להתנהלות המעסיק והאחראים במקום העבודה. יחד עם זה, ההבדל בין התנכלות לעובדת לבין הרעה בתנאי העסקתה דק מאד. על העובדת לפנות בכתב אל המעסיקה ולפרט את כל מקרי ההתנכלות כלפיה תוך דרישה לתקן את המצב ולהפסיק את ההתנכלות.

בהצלחה
ליטל
03/12/2017 20:39
הי, מבררת בשביל חברה. היא עובדת בקונדיטוריה באופן קבוע על מרדדת (מכונה גדולה שמרדדת בצק),למרדדת יש מנגנון בטיחות בצורת מעין מחסום שאם מרימים אותו היא מפסיקה לפעול . בשבוע שעבר החליפו את הבד(המשטח) של המרדדת ומאז המנגנון לא פעיל. חברתי חוששת שבהיסח הדעת תגרם לה תאונת עבודה בשל כך (מחיצת אצבע או כף היד) ולכן פנתה לבוס שיתקן זאת והוא לאחר בירורים אמר שתתרגל לעבוד ככה ושזה לא יתוקן. האם היא יכולה מבחינה חוקית לסרב לעבוד על המרדדת עד שתתוקן? תודה מראש.
עורך דין
04/12/2017 09:06
שלום ליטל

שאלה מצויינת וחשובה מאד. התשובה חד משמעית! המעסיק חייב לתקן את המכונה ואסור לעובדת לעבוד על מכונה שהיא יודעת כי היא אינה בטיחותית או שמצבה לקוי והיא מסכנת אותה. יש לפנות אל המעסיק בכתב, בדרישה לתקן את המכונה. היה ולא יתקן את המכונה ויחזיר אותה למצב תקין שלא יסכן את בריאותה של העובדת, זכותה של העובדת להתפטר בדין מפוטרת בשל הרעה מוחשית בתנאי העסקתה.

בהצלחה
אליזבת
03/12/2017 20:43
ערב טוב, עבדתי במקום מהתאריך 14.9.17 והתחייבתי לחצי שנה עבודה בגין קורס (יש קנס למי שעוזב לפני חצי שנה בסך 3,000שח) בחצי משרה במתכונת 2 משמרות באמצ"ש ו2 סופ"ש בחודש.

כבר 3 שבועות אני לא עובדת כי אני לא רשומה בסידור החברה טוענת שהייתה התעכבות בקליטתי, ברצוני להתפטר האם יש אפשרות לגבות ממני קנס למרות שלא היה קורס אלא חפיפה עם העובדים? וגם האם יש אפשרות שאין באפשרותי לשלם את הקנס כי שכר הכולל שלי מגיע ל-3,000 שח?

אם מישהו יוכל להגיב לי בהרחבה באיזו צורה אפשר לנסח את מכתב ההתפטרות, אשמח.

תודה רבה
עורך דין
04/12/2017 09:04
שלום אליזבת

אם לא היה קורס לא ניתן יהיה לגבות תשלום עבור הקורס שלא התקיים... צריך לבדוק בדיוק מה כתוב בחוזה שעליו חתמת. הדברים גם נכונים לגבי מועד קליטתך לעבודה והתשלום עבור הימים שבהם הכל התעכב לפי דבריך.

באתר זה תמצאי מדריך פשוט וברור לגבי ניסוח מכתב התפטרות - מומלץ לקרוא אותו.

בהצלחה
טל
03/12/2017 20:51
מעסיק שהוריד פנסיה בתלושי שכר אך בפועל לא הפקיד לי לקופה. מדובר בתקופה של לפני שנתיים. כשפניתי אליו באופן אישי בתום תקופת העסקה הוא טען שלא ניתן לבצע הפקדות רטרו. כשראה שאני מבינה דבר או שניים, אמר שיטפל. מאז הוא מושך אותי בתירוצים כאלה ואחרים ועדיין הנושא נותר פתוח.
אבסורד שצריך לרדוף אחרי משהו כזה בסיסי.
האם הייתם ממליצים לשלוח מכתב לפני תביעה?
לעבור ישר לתביעות קטנות?
תודה רבה
אריק
03/12/2017 22:04
סכסוכים של עובדת מול מעסיק אינם יכולים להיע לבית המשפט לתבעות קטנות אלא רק אל בית הדין לעבודה. לבית המשפט לתביעות קטנות אין סמכות בענייני עבודה.
עורך דין
04/12/2017 09:02
שלום טל

אריק, שענה לך לפני, צדק. רק לבית הדין לעבודה סמכות לדון בתביעות בין עובדת למעסיק. אם את חשה שנגרם לך עוול וזכויויתיך נפגעו בשל התנהלותו של המעסיק, באפשרותך להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
הגר
03/12/2017 14:30
שלום !התחלתי לעבוד במוקד טלפוני ,יומיים עבדתי במוקד כבר בתחילה ששאלתי מבחינת למלא טפסים ,האחראית שם אמרה לי שאין בעיות ויותר מאוחר היא תקרא לי למלא טפסים(101 וכדומה) .
ביום השני גם שאלתי אך נאמר לי שאיין בעיות יותר מאוחר ...וככה זה נגרר יומיים שאני עובדת בלי הוכחות
ההוכחה היחידה שיש לי זה הודעות בוואצפ של האחראית משמרת וגם של המנהל ..
אני כבר תקופה מנסה לשוחח עם המנהל כדי למלא את הטפסים ובנוסף לקבל את המשכורת (נאמר לי שהוא ישלם לי בשיק) גם תלוש משכורת לא קיים ...היומיים שעבדתי הן בתאריך30-31/10/2017 ..עד עכשיו אני מחכה ,מציין כי הוא לייב להיות במשרד שאני מגיעה ,ביקשתי שישאיר אצל האחראית משמרת ואני אמלא את כל הפרטים.
כבר נמאס לי לרדוף אחריו וזה נראב שהוא מנסה לברוח ממני כדי שלא אצטרך למלא את הטפסים
עורך דין
03/12/2017 17:26
שלום הגר

לא ציינת במפורש אך אם הבנתי נכון, עבדת יומיים ולא יותר ולא שולם לך שכר. אם אכן זה המצב, לכל השאר אין הרבה משמעות ומה שעליך לעשות הוא לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה. באתר זה תמצאי מדריך מפורט וברור, שמסביר איך להגיש תביעה כאמור גם ללא ייצוג של עורך דין.

בהצלחה
פרנסואה
03/12/2017 14:41
העסקנו עובדת משק בית בצורה לא רציפה, בשבע השנים האחרונות. לא רציפה הכוונה היא שבתקופה הזאת היא עזבה וחזרה מסיבות אישיות. כאשר קלטנו אותה לעבודה, שילמנו לה נסיעות על סמך הצהרה על הנסיעות שהיא צריכה לבצע. לאחרונה, בין היתר דרך תביעה שהיא הגישה נגדנו, גילינו שהיא למעשה התגוררה מרחק פחות מתחנת אוטובוס אחת אלינו, כך שלמעשה לא היתה זכאית לתשלום עבור נסיעות. האם אנחנו יכולים לדרוש לקזז תשלום שלא כדין על נסיעות מחוב אחר שלנו כלפיה, אם בכלל קיים?
עורך דין
03/12/2017 17:25
שלום פרנסואה

מבלי להתייחס לנסיבות התביעה הספציפית שלך, שכן איני מכיר אותה, טענת קיזוז הנה טענה לגיטימית ונפוצה מאד בתביעות בענייני עבודה בין עובד למעסיק וניתן לעשות בה שימוש בכל מקרה רלוונטי.

כמובן שאם נתבעת, איני יכול אלא להמליץ לך לפנות ולשכור עורך דין שייצג אותך.

בהצלחה
אורנה
03/12/2017 14:44
שלום רב,
ברצוני לקבל עזרה בדיני עבודה.
עבדתי כמנהלת סניף בחנות בגדים כעשר שנים.
בחודש נובמבר השנה חליתי ואושפזתי בבית חולים. החסרתי מהעבודה כחודש ימים בגין מחלה.
שלחתי למנהל הישיר שלי שישבץ אותי חזרה לאותה חנות שעבדתי כמנהלת ואמר שהנני עוברת לסניף אחר בעיר אחרת מרחק של ,20 קמ .
וגם התפקיד יישתנה כנראה כמוכרת בחנות ולא כמנהלת כפי שהייתי.
האם זה תקני? האם זה חוקי?
אשמח לעזרתכם בנושא.
תודה
עורך דין
03/12/2017 17:22
שלום אורנה

על פניו המדובר על הרעה מוחשית בתנאי העסקתך. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לבחון את המקרה לעומק ולהבין כיצד עליך לפעול על מנת לשמור על זכויותיך ומעמדך בעבודה.

בהצלחה
קרן בושרי
03/12/2017 14:22
הי. יש לי סעיף בחוזה עבודה שאני אמורה לחתום עליו שאני לא מצליחה להבין מה הוא אומר. אשמח אם מישהו יסביר לי אותו:

במקרה בו תחדל העובדת מלעבוד אצל המעביד בטרם יצאה לחופשה שנתית ו/או ניצלה חלק ממנה, ייחשב כל יום הודעה מוקדמת שמעבר לתקופה הקבועה בחוק כיום חופשה ואשר בגינו לא תהא זכאית העובדת כאמור לפדיון חופשה.

תודה מראש
שלום
03/12/2017 13:07
שלום רציתי לשאול המנהל שלי רוצה לשנות את המשכורת שלי מגלובלי ללפי שעות וכך יוצא שאני יקבל פחות האם הוא רשאי לעשות את זה...? ראוי לציין שאני עובד אצלו כבר שנה!!!
ידידיה
03/12/2017 11:06
בוקר טוב
לפני חצי שנה עזבתי מקום עבודה שבו עבדתי 26 חודשים 90 שעות חודשיות בממוצע.

שולם לי 8 ימי חופש.

האם המעסיק צריך לשלם לי יותר ימי חופש מזה?
לפי הבנתי החלקיות היא בשעות ולא בימים.

כמובן אשמח לשלוח למישהו את התלושים בפרטי אם יש צורך.

תודה מראש
שחף
03/12/2017 11:00
בוקר טוב
חסר לי תלוש משכורת של חודש אוקטובר שלא לקחתי ממקום העבודה כי סיימתי לעבוד שם ולא יצא לי לקחת.

המעסיק טוען שהתלוש לא במקום העבודה וכניראה במשרדי החברה. התקשרתי למשרדי החברה ושם טוענים שלא אוכל לקבל את התלוש ואצטרך לחכות ל10 לחודש
מציינת שוב שזה תלוש שכבר יצא והודפס ב10 לנובמבר. מפרט את המשכורת של חודש אוקטובר.

האם זה חוקי שהם לא מאפשרים לי לקחת את התלוש?
יונית
03/12/2017 10:59
בוקר טוב עזרה
פוטרתי מעבודתי בסוף ביולי
הפסקתי סופית את עבודתי באוגוסט
משך העבודה שנתיים לחצי
שכר לא שולם בזמן בחלקים ובהמשכים תלוש אחרון עדיין לא קיבלתי
חוזה עבודה לא היה קיים מעולם
פניתי למשוך כסף מהביטוח פיצויים שמגיעים לי
נמסר לי שאין כסף מבעל הבית שהופקד ולא הכסף שהופרש ממשכורתי.

בנוסף עד היום הוא משקר ומבקש שאמתין מסנן ולא נותן לי מענה.

מה עלי לעשות?
איך פועלים מכאן בבקשה את עזרתכם המקצועית?

תודה רבה
רותם
03/12/2017 10:56
עבדתי יום אחד במקום מסויים, קיבלתי מהמעסיקה משכורת על אותו יום אך לא קיבלתי ממנה תלוש שכר למרות שדרשתי אותו ממנה כמה פעמים.

היא מתחמקת ממני ולא עונה לי לטלפונים.

אני צריך את התלוש כדי לדווח לביטוח לאומי שעבדתי באותו חודש ושלא אשלם קנס. דיווחתי עליה לביטוח לאומי והם אמרו שזה עניין שלי איתה.

מה אני אמור לעשות מבחינת החוק?
אנונימי
03/12/2017 10:45
עובד בחברה כ-27 שנים, נפצעתי בתאונת עבודה לפני מספר שנים עם פגיעה בגב. בזמן האחרון יש לי החמרה ורופא תעסוקתי המליץ לי לא לנהוג למעלה משעה. אני נהג משאית שעובד כבר 27 שנים באותה החברה, האם הם ראשים לפטר אותי אם אין לי יכולת לנהוג או לחלופין למצא לי משהו מתאים יותר עבורי. אודה לכם על התשובה. (אני ממש לא רוצה לעזוב את החברה בגילי, את השנים הטובות ביותר שלי נתתי לחברה ואני לא רואה את עצמי מחפש משהו אחר במקום אחר.
מנחם פלג
03/12/2017 10:38
שלום רב,
המעסיק מוכן להתקין לי דלקן ברכב הפרטי שלי, האם אצטרך לשלם מס על ההטבה ? מה קורה שיש נסיעות מהעבודה ?
יורם
03/12/2017 09:47
יצאתי ממאסר לפני יותר משבע שנים הורשאתי הפלילי וחשבתי שנה מתוח 18 חודש שנגזרו עלי
האם חוק ההתיישנות חל עלי
האם אני מחוייב להצהיר על עבר פלילי בראיון עבודה?
דנה
03/12/2017 08:53
רציתי לדעת אם זה חוקי שיש בתלוש 120% ו130%
רעות
02/12/2017 22:04
שלום לכולם, אני עובדת בחברת אבטחה כבר שנתיים וחצי , קודמתי באוגוסט האחרון לתפקיד מנהלת אבטחה באחד העסקים שהחברה נותנת בה שירות . בחודש מאי יצאתי לשמירת הריון ולאחר מכן לחופשת לידה. גיליתי שהתפקיד שלי הועבר למישהו אחר , והבוס טוען שכשאחזור לעבודה ימצאו לי תפקיד אחר בחברה .

זה חוקי לעשות דבר כזה? יש פה עילה לתביעה? אשמח להכוונות בנושא .
ל.מ
02/12/2017 22:01
אני בהריון הומלצה לי שמירה על ידי אורטופד ורופאת נשים.
ישבתי בבית 30 יום מסוף ספט עד סוף אוק ואז הגשתי את כל הטפסים לביטוח לאומי.
אני עובדת במשרד החינוך הגיזברות מילאה את טופס המעביד ובעצם על חודש אוק שילמו לי ע"ח ימי המחלה שלי והצהרתי על כך בטופס שהייתי צריכה למלא לביטוח לאומי .
בטופס המעסיק תבעו מ 1.11 את הגמלה לשמירה. טרם קיבלתי תשובה מביטוח לאומי ופתאום היום אני רואה שהכניסו משכורת חלקית על נובמבר.
אני ממש לא יודעת מה לעשות עכשיו. משום שבהצהרה הצהרתי שהתשלום מהמעסיק הוא עד סוף אוק.
מלבד זו שלקחו לי את כל ימי המחלה
מה עושים במצב כזה אשמח לתשובה
תודה.
יולי
02/12/2017 21:57
שלום לכולם,

עבדתי במקום עבודה שהלין לי 5 חודשי שכר.

לאחר התייעצות הבנתי שהכי נכון יהיה לפעול לבדי, היות ומדובר בתיק די קטן.

לצערי מקום העבודה אשר הלין לי שכר נסגר.

אני חייבת להגיש לבעלים של המקום עבודה את הזימון לבית המשפט ולא יודעת את הכתובת שלה. בנוסף, היא לא נותנת לי את כתובתה וכל פעם שקובעים להיפגש לא מופיעה.

יש לי מידע אודות העסק של הוריה בו לבטח אמצא את האם או האב.

האם ניתן למסור לקירבה ראשונה?

במידה ולא, מה כן עלי לעשות בכדי שתדע על קיום הדיון ולא תמשיך עם המריחות.

תודה מראש
א.ק
02/12/2017 21:51
ערב טוב. מבקשת יעוץ ראשוני בהול ואשמח גם להפניה לעורך/ת דין שמתעסקים בתחום הבא:

לפני 4 חודשים התפטרתי ממקום עבודתי. במשך כל התקופה שעבדתי בחברה מעולם לא קיבלתי תלוש שכר. לאחר שהתפטרתי ביקשתי לקבל את כל התלושים שלי. לתדהמתי גיליתי 2 דברים:
1. ימי החופש שלי נוקזו ללא ידיעתי וללא אישורי, ועל אף שמעולם לא לקחתי יום חופש.
2. רק לאחר שהארתי את עיניו של מעסיקי לשעבר בדבר ימי החופש ולאחר שהוא ביקש שאחתום על טופס שאני מתחייבת "לא לבוא בטענות נוספות כלפי החברה" - רק אז גיליתי שגם מעולם לא הפרישו לי לקרן הפנסיה.

מאז אני במסכת עינויים מול מעסיקי לשעבר. יש כמובן פרטים נוספים אבל העיקר זה מה שכתבתי.
אחרי 4 חודשים של חתול ועכבר אני חושבת שהגיע הזמן לתבוע. אשמח לכל עצה או המלצה.
עמית
02/12/2017 21:48
היי,

כששכר המינימום היה 26.88 כל עובד קיבל 27 שח לשעה.

לאחר שקודמתי בתפקיד קיבלתי שכר של 29 שח לשעה.
עכשיו מהסיבה ששכר המינימום עלה ל28.5 אני אמורה לקבל העלאה?

כי אני מבצעת תפקיד נוסף ובגלל זה השכר הגבוה יותר ועכשיו ההבדל ביני לבין כל עובד אחר שעובד בתפקיד מופחת הוא חצי שקל.
ק.פ
02/12/2017 21:45
שלום,

אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלה.

עבדתי בחברה שהיתה לה חברת ניהול פנסיוני שכל מה שקשור לפנסיה היה דרכה. בסוף שנת 2016 ביקשתי לשחרר את כל הכספים מאחת מקופות הפנסיה שלי.

כל התקשורת נעשתה מול חברת הניהול הפנסיוני ולא מול חברת ההשקעות הספציפית. לאחר ששוחררו לי הכספים ראיתי שעדיין נשאר לי סכום כסף מסויים שלא שוחרר. פניתי לחברת הניהול הפנסיוני באפריל כדי להבין למה בעצם לא שוחררו כל הכספים כפי שביקשתי.

בסוף אוקטובר, לאחר הרבה התכתבויות עם חברת ההשקעות הם אמרו שהיתה טעות ברישום כאילו זה היה שייך למעסיק אחר ולכן הם לא שוחררו. ביקשתי לשחרר את כל הכסף הנותר. הסוכנת מחברת הניהול הפנסיוני אמרה שאני חייבת דף עדכני מחברת ההשקעות לפני שאני פונה לפקיד השומה. אני עדיין מחכה לדף העדכני.

חברת הניהול טוענת שחברת ההשקעות לא מוסרת לה את המידע. גם אני ניסיתי לפנות דרך האתר וביקשתי דף עדכני ולא נשלח לי כלום. מהתחלה אני הסברתי שחשוב לי שכל הכסף ישוחרר בשנת 2017, מה שלא יקרה כבר כי לוקח 45 יום לקבל את הכסף ועדיין לא קיבלתי את הדף העדכני. האם יש מה לעשות בנושא? לאיים בתביעה?

תודה! וסליחה על האורך...
אריאל
02/12/2017 21:44
נניח והמעסיק נותן לעובד הוראה להפעיל כלי רכב ללא הרשאה, לדוגמא: מותר לעובד להזיז שופל מפה לשם (להזיז בלבד) והמעסיק דורש ממנו לעבוד עם השופל (להעמיס משאית/ליישר כביש/לגרוף חול וכדו', כאשר לעובד מותר לעשות פעולות מוגבלות כי אין לו רשיון אך יש היתר (ממשרד התחבורה) להזיז את הכלי. המעסיק מאיים על העובד בהליך משמעתי.

האם הגשת תלונה במשטרה היא הפתרון הנכון? מה על העובד לעשות, כאשר הוא מרגיש מאויים ע"י המעסיק? האם תלונה במשטרה יכולה להוביל להליך פלילי?
תודה מראש
גל
02/12/2017 21:42
שלום כולם,
אשמח אם תוכלו להסביר לי בנוגע לחברה בע"מ: נניח וכל החברה זה בעצם בנאדם אחד והוא נותן שירותים ללקוחות ובטעות עשה פאשלה, יש סיכוי שיבואו אליו בתביעות למרות שזאת חברה בע"מ? או שעצם זה שזאת חברה בע"מ אי אפשר לגעת באותו עובד? מתי ניתן להרים את המסך? רק אם" הטעות" נעשתה בזדון? ניתן לומר שאם אין לאדם שום תעודה שמאששת מקצועיות זה רשלנות ובטענה זו להרים מסך?
תודה רבה לכל העונים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ