פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 353
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנסטסיה
08/02/2018 21:06
ערב טוב. חייבת תשובה דחופה מעורך דין בעינייני עבודה. לאחר חופשת לידה התחלתי לעבוד בעבודה חדשה. התקבלתי לתפקיד מסוים אך בפועל יחס היה לא הולם והתנהלות לא לפי תנאים שלפיהם התקבלתי. לאחר 3 חודשים קבלתי מכתב לשימוע (הועבר לי דרך עובד אחר בתפקידי),הוא גם העביר לי שימוע במקום, הסביר לי שסיבות הן קיצוצים.

לפי המכתב, שימוע היה צריך להיערך ביום ראשון אבל כדי לחסוך זמן שלי, העובד הזה העביר לי אותו היום, 5 דקות לפני יציאה שלי מעבודה ואמר שלא צריך להגיע יותר. מה זכויותיי? הודעה מוקדמת? אני לא רוצה להגיע למצב שידרשו ממני לשלם על ימים שלא הגעתי אחרי הודעה מוקדמת.

תודה רבה!
יוסי
08/02/2018 21:04
במהלך ראיון עבודה שעשיתי ביקשו שאגיע ליום ניסיון
הגעתי והשקעתי מאמץ (פיזי) בעבודה בחברה
לאחר מס ימים הם טוענים שלא התקבלתי.

אני יכול לגבות תשלום על מס שעות שעבדתי אצלם?
זה עבודה מקצועית שבאופן פרטי הייתי גובה עליה 400 ש"ח.

תודה לעונים!
טל
08/02/2018 20:43
היי,
שואלת בשביל חברה שהגישה תביעת עבודה לפני חודשיים.

היא קיבלה מכתב מבית הדין שמכיל מעטפה שהיא צריכה למסור למעסיק ולהחתים שהם קיבלו.

היא קצת חוששת ללכת בעצמה, יש דרך אחרת לעשות זאת?

(האנשים שם לא סימפטיים בלשון המעטה והיא חוששת שיסרבו לקבל או לחתום על המסמך שמוכיח שקיבלו)
תודה רבה
מיכל
08/02/2018 20:40
היי

אני עובדת במשרה ביטחונית, משמע עבודה סביב השעון 24/7 שבתות וחגים ולילות. אל מקום העבודה אין הסעות, ומשולם לי החזר נסיעות ע"פ חופשי חודשי.

למשמרת של שישי לילה המתחילה בשעה 15:00 ומסתיימת בשעה 23:00 אין לי איך להגיע / לחזור כיוון והתחבורה הציבורית לא עובדת בשעות האלו בסוף השבוע.

המנהל שלי אמר לי לקחת מונית חזרה הביתה אחרי המשמרת (יעלה סביב ה200 ש"ח במינימום) וההחזר על המונית יהיה על סכום של 65 ש"ח בלבד. האם הדבר חוקי?! אשמח לעזרה.
משכית
08/02/2018 20:36
עובדת בחברה גדולה כבר 20 שנה, זכיתי במכרז בשנת 2005 וקיבלתי דרגה (גם בזכייה במכרז ניסו להגיד שהיה טעות והדרגה אמורה להישאר כפי שהייתה) לאחר וויכוחים העלו לי אז את הדרגה ובמהלך השנים הגעתי לתקרה וכבר 8 שנים אני באותה תקרה. לאחרונה גיליתי שהתקרה בדרגה שלי נםרצה בשנת 2016 ועלתה ב 20% הכל נעשה בשקט ולי לא העלו. הוצאתי מהתיק האישי את אישור הדרגה וכן את תלושי השכר בה קיבלתי את העלאה ושלחתי מכתב למשאבי אנוש. כרגע קיבלתי תשובה לא מספקת, ולא מובנת ממנהל משאבי אנוש שאני לא זכאית, מרגישה שנעשה לי עוול אשמח לעזרה.
דניאלה
08/02/2018 20:26
היי,
עבדתי במלצרות במשך 7 חודשים וכשהתפטרתי נוכחתי לראות בתלוש משכורת החודשי שנותרו לי 3.85 ימי חופשה שלא ניצלתי
האם מגיע לי עליהם כסף ?
שגב
08/02/2018 09:48
שלום לכם

אם יש לי עילה לתביעה נגד המעסיק אבל ברור לי שלא אקבל סכום גדול של כסף, אני יכול להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות או שחייבים להגיש אותה רק בבית הדין לענייני עבודה? המדובר על תביעה בגלל פיטורים ללא שימוע אחרי 3 וחצי של חודשי עבודה. הבנתי שאפשר לקבל פיצויי אבל לא גדול ולכן ברור שלא שווה לקחת עורך דין לייצוג במקרה הזה...

יש סמכות גם לבית המשפט לתביעות קטנות?
חנית
08/02/2018 08:25
שלום

הוזמנתי לשימוע בתחילת חופשת מחלה ומסרתי שלא אגיע עד לסיומה.

בסיום המחלה ביקשתי שאשובץ לעבוד, והודעתי כי לא אגיע לשימוע (כי ידעתי שהמשחק מכור וכי לא היה לי עניין להמנע מפיטוריי עקב אירועים שונים) קיבלתי תשובה "אי הגעתך לשימוע כמוה כהתפטרותך" אשר מאמתת שקיבלו וקראו את הודעתי.

עברו כשבועיים שלא שובצתי לעבוד, עד שהצלחתי ליצור קשר ישירות עם בעל העסק שדאג להוציא מכתב פיטורים.
כעת רציתי לדעת אם אוכל לתבוע תשלום על אותם ימים שלא שובצתי,
כמו כן האם אוכל גם לתבוע על כל מיני עבירות שנעשו בזמן עבודתי, לדוגמא:

הפסקות שלא קיבלתי כחוק, התבקשתי להשלים חוסרים בקופה, עבדתי במחסן לא בטיחותי כלל, כאשר דיווחתי על העניין והתעלמו,
אויימתי בפיטורים כאשר הייתי חולה וישנן הקלטות והודעות, אפליות ברורות לרעתי בחלוקת המשמרות שניתן לראות בעקביות במשך שנה, ועוד.

אני מעריכה שסך התביעה לא יעלה יותר משכר טרחת עורך דין, לכן ארצה להיות כמה שיותר מציאותית מה אוכל לקבל לפני שאפנה לעו"ד, האם מעבר לימים שלא שובצתי סביר שאקבל פיצויים כלשהם על אותן זכויות שנפגעו?
והאם מקובל בתביעות בענייני עבודה ששכר הטרחה יהיה מלא רק במידה ויפסק שהנתבע ישלם את הוצאות המשפט של התובע?

הרי אין הגיון לגשת לעו"ד אם אשלם שכר טרחה כפול מהכספים שאקבל לדוגמא.

תודה!
זכויות עובדים
08/02/2018 00:20
אני עובדת כי מדריכה לילה ב חוסטל ל אנשי חול נפש. העבודה מי 22-9. עובד מדריך אחד במשמרת לילה בבית עם 8 אנשים חולים ,שזכוכים לאשגחה 24 שעות. השעות בן 24-6 בלילה משלמים 75% .כי מדריך יכול לישון עם הכול בסדר. מי 22-24 משלמים 100%, ו בבוקר בן 6-9 משלמים 100%. עם יש אירוע ו אנחנו ב שעות הלילה לא ישנים אז גם 100%. שעות של 75% לא נכנסות לשום תנאים סוציאליים. העם זה הכול חוקי.תודה
עורך דין
08/02/2018 07:43
שלום לך

כל שעות העבודה אמורות להכנס לתחשיב השעות לצורך קביעת היקף המשרה והזכויות הנגזרות.

בהצלחה
לאה
07/02/2018 20:01
שלום מה לגבי אישה בת 79 שעובדת בניקוי חדר מדרגות. משתכרת 470 שח לחודש לניקוי 2 חדרי מדרגות.

פיטרו אותה השבוע . מה לגבי גובה הפיצויים שהיא אמורה לקבל?
הפרישו לה פיצויים ופנסיה משנת 2008.
היא עובדת שם החל מ1982.
מגיע לה פיצויים עבור כל התקופה?
תודה רבה
לאה
0523921085
עורך דין
08/02/2018 07:42
בוקר טוב לאה

אכן מגיע לעובדת לקבל פיצויי פיטורים על כל תקופת העסקתה. לאור משך הזמן הארוך מומלץ בהחלט לפנות לחשבת שכר או יועץ מס לצורך חישוב מדוייק של הזכויות המגיעות לה משפוטרה מהעבודה.

בהצלחה
יסי
07/02/2018 00:15
אני עובדת 11 חודשים בעבודתי , מגיע לי 18.5 ימים הודעה מוקדמת. אני מוזמנת לשימוע... אם ההנהלה תחליט לפטר לאלתר עדיין אהייה זכאית לדמי פיצויים והבראה?? והאם הימים יכנסו לוותק כלומר יגלשו לחודש ה12. או שהוא יכול לשלם בחודשי ה11 ולהתחמק מתשלום פיצויים+הבראה. והאם למרות שפוטרתי לאלתר הוא אמור להפיק תלוש אחד של החודש 11 למרות שלפי החישוב של הימים זה גולש לחודש ה12...או על פי חוק אמור להוציא תלוש לחודש 12 מבלי שייכות לפיטורים לאלתר.
תודה מראש,
ענבל
עורך דין
07/02/2018 15:39
שלום יסי

הבנת נכון, ימי ההודעה המוקדמת יובילו לכך שהוותק שלך יהיה יותר משנה מלאה וכך יגיע לך לקבל פיצויי פיטורים מלאים. בכל מקרה, פסיקת בתי הדין לעבודה הכירה בחובה לשלם לעובדת שפוטרה מעבודתה פיצויים מלאים גם במקרה שבו פוטרה בסמוך לשנת עבודה מלאה. יש באתר זה סקירה נרחבת בנושא ומומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
יסי
07/02/2018 16:16
רשמתי את שמי בהודעה אודה על הורדת השם בשביל בדיסקרטיות.
החוק לא מאפשר גמר חשבון שבו הם חוסכים ולא צריכים לגלוש לחודש הבא כדי להמנע מהוצאות תלוש 12 וכל במשתמע בהוצאתו.
תודה מראש.
אושרית
07/02/2018 09:28
בוקר טוב .. אשמח לשאלה נושא ביטוח לאומי אם עד עכשיו אמא שלי קיבלה הבטחת הכנסה ולפני חודש אישרו לה נכות פחות מגובהה הסכום שקיבלה מהביטוח היא אמורה לקבל רטרו שנה האם זה הגיוני שביטוח לאומי לקח לה את הכסף בטענה שקיבלה בשנה האחרונה הבטחת הכנסה וזה מתקזז מהרטרו כאילו היא בגלל שקיבלה רטרו היא צריכה להחזיר את הכסף של הבטחת ההכנסה שנה אחורה?
עורך דין
07/02/2018 15:37
שלום אושרית

הנוהל הוא שאדם לא יכול לקבל כפל קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
מיכל
07/02/2018 09:30
שאלה בקשר לתלוש שכר. במידה והמעסיק משלם לפי נטו קבוע (זא שהמשכורת שנכנסת לבנק כל חודש היא על אותו סכום) ויש חודש שבו צריך להוסיף לפנסיה עוד סכום בנוסף לסכום החודשי בשל טעות בחישוב בעבר. האם זה צריך להופיע ב"ניכויי חובה" יחד עם הסכום הקבוע של הפנסיה או בניכוי רשות או שאין לכך חשיבות?
עורך דין
07/02/2018 14:35
שלום מיכל

המדובר על ניכוי חובה ובכל מקרה, אין לכך הרבה משמעות מבחינתך כל עוד הכספים מופרשים לפנסיה בצורה תקינה.

בהצלחה
מרינה
07/02/2018 09:30
האם על מעסיק חובה לתת דף רישום שעות שעובד שעתי עשה? אנחנו שמים אצבע בכל כניסה ויציאה מהעבודה. אבל הרבה פעמים יש טעויות בדף, ויש לי כמה פעמים שהחלפתי מישהי ולא עשיתי אצבע. תמיד היו נותנים לנו בתחילת כל חודש לבדוק את השעות של חודש שעבר ולחתום שזה נכון, אבל החודש קיבלנו מכתבי פיטורים ופפתאווםם ולא קיבלנו דף נוכחות כדי לבדוק.
אני בטוחה שיש שם טעויות. רציתי לדעת מה אומר החוק, תודה.
עורך דין
07/02/2018 14:33
שלום מרינה

זכותך המלאה לבקש ולקבל את העתק הרישום לגבי שעות עבודתך. פני אל המעסיק בכתב בנושא.

בהצלחה
תמר
07/02/2018 09:34
הי,
מבקשת לברר לגבי החזרי נסיעות, במפעל שקיים מערך הסעות, העובד בתקן של 80 אחוז משרה, מגיע ויוצא שלא בשעות ההסעה, האם זכאי להחזר נסיעות, והאם זכאי להחזר רטרואקטיבי מכיוון שלא ידע?
תודה
עורך דין
07/02/2018 14:32
שלום תמר

התשובה חיובית וזהה לשתי השאלו ששאלת.

בהצלחה
פנסיה
חני
07/02/2018 10:19
שלום אני מגיעה עוד מעט לגיל 62 האם מקום העבודה יכול להגיד להפקיד לעבוד מחמת גיל ומה אני אמורה לעשות בהתאם.
RE: פנסיה
עורך דין
07/02/2018 14:31
שלום חני

בעת הגיעך לגיל פנסיה זכותך לפרוש לגמלאות ולהפסיק לעבוד בדין מפוטרת. אם תרצי להמשיך לעבוד אי אפשר לכפות עליך לעזוב.

בהצלחה
ארז
07/02/2018 11:58
שלום לכם

חברה מסויימת ומוכרת פרסמה מודעת דרושים שמפלה על פניו אנשים מבוגרים. המודעה פונה לצעירים מלאי מרץ בהגדרה שלה. האם מותר לפרסם מודעה כזאת שעל פניו מפלה ציבור של אנשים מבוגרים יותר, מעל גיל 45 לצורך העניין...?
עורך דין
07/02/2018 14:30
שלום ארז

צריך לבחון את המקרה לגופו על מנת לקבל החלטה האם המדובר על אפליה אסורה. כך למשל חשוב מי המעסיק שפרסם את מודעת הדרושים, מה מהות המשרה המוצעת, מה הדרישות וכו. על פניו, אסור להעדיף עובדים מפאת גילם, צעיר או מבוגר, כל עוד כישוריו של העובד מתאימים למילוי המשרה.

בהצלחה
עדי
06/02/2018 22:28
שלום רב,הנני מטופלת פוריות בשנתיים וחצי האחרונות.לפניי כחצי שנה התחלתי לעבוד בחברה.בתחילה היחסים היו תקינים,אולם לאחר בשל כעס של הממונה עליי היא נטפלה אליי בנושא המקצועי ואף חיפשה אותי וקוממה נגדי חרם חברתי של ממש.בתוך זה הצטרכתי לתפקד בטיפולי הפוריות.בשבוע שעבר לאחר שיחה עם המנהלים שאני הבנתי שיש לי אפשרות לעבור מחלקה מה שרציתי מזה זמן רב,קרא לי מנהל המחלקה אליו לגביי השימוע.בטופס הזימון לשימוע הם פרטו ליקוי מקצועי ועבודה בניגוד לנהלי החברה מה שאינני מסכימה לו כלל.ביקשתי דחייה של מועד השימוע ע“מ להתייעץ עם עורך דין בנושא.היום משהגעתי לדיון נדהמתי לשמוע את מנהלת משאבי האנוש אומרת בשיא חוצפתה ב“מילים מכובסות” שלמה דיווחי שעות שכתבתי לו מתואמים למה שהמערכת כתבה.אציין שזוהי מערכת שמתעדכנת אחת.למספר ימים ואנו כעובדים כותבים את השעות כאשר,בסופו של דבר המערכת היא זו שקובעת.האשמת המנהלת משאבי אנוש זוהי הוצאת דיבה מזעזעת ועוול שלא ייעשה..עניתי לה שחס ושלום לעולם לא הייתי כותבת סתם שעות והרי המערכת היא זו שקובעת.זוהי רמה ירודה ביותר של רצון להעיף אותי וקנוניה של ממש.. עוד אציין שאני עוברת טיפולי פוריות ולפניי מספר שבועות נקלטתי להריון.בשבוע שעבר משהודיעו לי על השימוע מהלחץ סיפרתי לאחראית משאבי האנוש על ההריון כאשר היום בבדיקה גיליתי לצערי הגדול שמדובר בהריון “כימי” שלא התפתח.מנהלת המשאבי אנוש דרשה ממני אישור הריון לשלוח לה בקרוב(כנראה תכננה את העצירה למשרד הכלכלה,כעת אין בידיי לצערי הרב אישור ההריון.האם זה בסדר להנפיק אישור עדכני על טיפולי הפוריות?בתודה רבה מראש,עדי..
אסתי
06/02/2018 22:14
זקוקה לעצה דחופה לקראת שימוע לקראת הליך פיטורין שיש לי מחר בבוקר:

האם מותר למעסיק לפטר עובד שאינו יכול לבצע את עבודתו לשמה הוא גויס עקב מגבלה רפואית? ולמרות שיש עבודות אחרות באותה חברה שהעובד יכול לעשות - המעסיק בחר לפטר אותו ולא לתת לו לעבוד בהן.

לצורך העניין:

אני עובדת במקום עבודה כ3 שנים. לפני שנתיים יצאתי לחופשת מחלה בעקבות פריצת דיסק (ככל הנראה בגלל העבודה הפיזית שעבדתי בה) עברתי ניתוחים בגב בתקופה הזאת, קיבלתי מגבלה לעבודה משרדית (אופציה שקיימת בחברה) והמעסיק שלי בחר שלא לתת לי לעבוד במשרד ולפטר אותי, האם הוא רשאי לעשות זאת?

בנוסף, קיבלתי במייל לפני כשבוע זימון לשימוע באופן מפתיע בלי שאמרו לי שאני לקראת הליך פיטורין, עם שימוע למחר, כלומר התראה של שבוע לקראת השימוע. מהרגע שקיבלתי את המייל, נשללו בפניי כל הזכויות שמגיעות לי כעובד החברה, כמו הנחות עובד (כגון רכישת כרטיסים והטבות בהנחה כעובד חברה) בטענה שאני בהליך פיטורין ואין לי זכאות יותר לקבלת הטבות עובדים.

אבל עוד לא נעשה השימוע, עוד לא פוטרתי... אמורים לתת לי 30 יום לפיטורין, לא? זה אומר ש30 יום אמור היה להיות לי עדיין את כל ההטבות שמגיעות לעובדים, לא?
סוזן
06/02/2018 21:40
זומנתי להעיד בדין משמעתי נגד חבר לעבודה. אץהאם אני חייבת להעיד במקרה כזה?
איילת
06/02/2018 21:16
שאלה בנושא שכר ואי תשלום ביטוח לאומי - לפני כשנה עבדתי כמארחת במסעדה ולאחר כשבועיים התפטרתי. תקופת העבודה שלי במקום החלה ב30.12.16 והסתיימה מתישהו בינואר 2017. בגלל שהמקום עבד בבלאגן טוטאלי, לא נרשמו שעות העבודה שלי בשום מקום מלבד מה שאני רשמתי לעצמי, ביקשתי שיסדירו את העניין אך הנושא לא טופל ובינתיים עזבתי. לאחר שהתפטרתי שלחתי את שעות העבודה שהיו לי למנהלת והיא שלחה לי צ'ק משכורת באיחור רציני של חודש וקצת. הבלגתי על העניין, רק שהיא לא שלחה לי תלוש משכורת, רק צ'ק. ביקשתי ממנה שתנפיק לי תלוש משכורת על החודשים בהם עבדתי, וכתגובה הונפק לי תלוש על פברואר 2017 במקום דצמבר-ינואר. כשביקשתי שישלחו לי תלושים מדוייקים על החודשים בהם עבדתי, לא קיבלתי את מבוקשי והעניין נמרח ונשכח. עכשיו פתאום קיבלתי חוב מביטוח לאומי על חודשים בהם כביכול לא עבדתי, ומתוכם החודשיים בהם עבדתי במסעדה הזו. כשהתקשרתי להנהלת חשבונות הם טענו ששם רשום שתחילת העבודה שלי היא מ30.12 עד 31.12 (מאוד לא נכון) ושבגלל שלא הגשתי מכתב התפטרות ואין לי כל הוכחה לכך שעבדתי במקום שבועיים ולא יומיים, אין ביכולתה לעזור לי ולהנפיק את תלושי המשכורת.
יש בידי התכתבות במייל עם מנהלת המסעדה אז (שהתחלפה מאז) בה אני מציינת את שעות ותאריכי העבודה שלי במקום, והיא כתגובה כתבה שתרשום צ'ק משכורת על תקופת עבודה זו. יש גם את מספר שעות העבודה לעומת סכום הכסף שקיבלתי (השכר היה 35 לשעה, לחלק לסכום הצ'ק, הוכחה לכך שעבדתי את מספר השעות שעבדתי), ויש לי תלוש משכורת עליו רשום תחילת עבודה 30.12.16 והתלוש הוא למעשה על פברואר. יש לי את ההתכתבות במייל עם מנהלת המקום בו אני מציינת בפירוש שהתלוש שנשלח לא נכון ושיש לתקן לחודשים בהם באמת עבדתי, וכתגובה היא מציעה לשלוח תלוש על ינואר במקום פברואר, במקום לשלוח גם על דצמבר.

מה ניתן לעשות בנושא? על פי החוק הם היו חייבים להוציא תלוש משכורת ולשלם עלי ביטוח לאומי, אבל זה לא נעשה. עכשיו אאלץ בזכותם לשלם קנס של מאות שקלים לביטוח לאומי.
דניאל
06/02/2018 21:09
היי צריכה התייעצות לגבי ענייני עבודה .
אני נציגת שירות במוקד כשנציגה במוקד רוצה לצאת להתפנות היא צריכה לבקש רשות קורה הרבה פעמים שנציגות נאלצות להמתין חצי שעה ולפעמים יותר עד שמאשרים להן לצאת להתפנות .
כשהעלתי את הבעיה מול המנהלת היא ענתה לי ״שהיה לנו נוח ניתן לכן לצאת להתפנות״ האם זה תקין ?
אודה לתשובה .
שובל
06/02/2018 16:24
היי...
רציתי לשאול האם החוק הקובע שניתן לקבל פיצויים לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מהלידה תקף גם אם חזרתי לעבוד לאחר חופשת הלידה אך הילד עוד לא בן 9 חודשים?
מאיר
06/02/2018 13:30
שלום
במשרדי עובדת מזכירה כ 5 שנים.
החלה לעבוד אצלי ללא הכשרה מתאימה אך כיום בעלת ידע רב.
בשנתיים האחרונות המזכירה עובדת גם כעצמאית במקום עבודה נוסף. עבודתה כעצמאית נעשית בשעות הבוקר, בעוד שעבודתה עימי בשעות אחה"צ 3 פעמים בשבוע. 2 העבודות נעשות באותה כתובת במשרדים שונים.
לאחרונה המזכירה מרבה להיעדר, מבקשת ימי חופש ומודיעה על מחלה.
החודש הודיע על מחלתה ביום רביעי ולא הגיעה ביום חמישי למרות שיודע בוודאות שעבדה בבוקר במשרת העצמאית.
בחודש הקודם הודיעה בתחילת השבוע על מחלה של 5 ימים. בכל הימים הללו עבדה כעצמאית בשעות הבוקר. העובדת הגישה אישור מחלה מרופא המשפחה ומבקשת תשלום עבור ימי מחלתה.
מבקש לברר
1. באם עלי לשלם לה עבור הימים שנעדרה עקב מחלתה למרות שיודע בוודאות שעבדה במשרתה השניה.
2. האם הדבר יכול להוות עילה לפיטורין ללא זכות לפיצויים?
3. האם כמפטרים עובד יש לשלם לו עבור ימי מחלה שנצברו עבורו.

בתודה מראש
מאי
06/02/2018 13:13
שלום רב,
אני משתכרת במסגרת שכר בסיס גלובלי לחודש+ עמלות.
בתלוש המשכורת שקיבלתי, מגולם בתוך הסכום בסיס גם ימי החופשי ודמי הבראה.
רציתי לדעת האם זה חוקי לעשות זאת, משום שאני מקבלת שכר גלובלי גם באם לא עבדתי יום אחד, או שמא חייבים לתת לי ימי חופשה והבראה בנפרד, כפי שעושים בתשלום לפי שעה?

אשמח להתייחxותכם
תודה מראש
רינה
06/02/2018 13:04
שאלה

בעלי עצמאי , עוסק מורשה בענף ההובלות
יש לו עובד אחד . העובד חדש וחודש שעבר עבד שבועיים סהכ וקיבל משכורת במזומן .

אנחנו צריכים לשלם לעובד משכורת ב 10 לחודש, הבעיה שלעובד אין חשבון בנק והוא רוצה את המשכורת במזומן שוב ואנחנו לא רוצים לשלם לו במזומן את המשכורת אלא רק דרך העברה בנקאית תחת משכורת או בצ'יק כהוכחה לתשלום המשכורת כי אחר כך זה מילה שלו נגד שלנו .
מה אני עושה ?

אמרתי לו שעד שלא יפתח חשבון לא נעביר לו משכורת זה חוקי? זה בסדר?מה עושים במצב כזה שאין לעובד חשבון בנק ולא מוכן אפילו לתת את המספר חשבון של אישתו שנעשה אליה העברה בנקאית.

תודה לעונים
ברכה
06/02/2018 13:01
שלום רב, אני עובדת בעבודה 4 שנים, ובמשך השנים לקחתי חופשים בעקבות טיפול במושא מאוד מורכב של אבא שלי וזה הצריך ממני להגיע לבית משפט וכו', אני מתכננת לעזוב את העבודה וכרגע יש לי חוסר בחופשים, והמנהלת שלי אמרה לי להשלים אותם או שהיא תוריד מהפיצויים, השאלה האם יש משהו בחוק שנותן פתרון לבעיה זאת?
חן
06/02/2018 12:33
היי. אני לא זכאית לממש את הזכאות לשעת הנקה היות ואני עובדת בחצי משרה ב2 העבודות שלי. אבל הבנתי שיש זכאות גם לבן זוג שעובד משרה מלאה לממש את זמן ההורות? האם זה נכון?
שעות נסיעה לעו...
06/02/2018 09:18
שלום רב,
מזה כשנה וחצי הנני מועסק במשרת שטח (אין לי משרד)שנדרש מצורך התפקיד להגיע לסניפים ממרכז הארץ עד הצפון (12 סניפים).
המעסיק דורש להחתים כרטיס נוכחות ברגע ההגעה לסניף (דוגמה נסיעה לסניף טבריה שזמן הנסיעה בערך שעתיים וחצי)
נושא שעות הנסיעה לא היה מוסדר בארגון , הארגון היה דורש להחתים כרטיס ולבסוף חודש לרשום את זמני הנסיעות ובכך הייתה השלמה.
לאחר שנה וחצי נמסר לי נוהל שאומר כך :
• מקום מגוריו של העובד מרוחק מעל ל-40 ק"מ מהאתר אליו הוא נדרש להגיע ו/או לצאת ממנו.
במקרה זה יוכל העובד לדווח בדוח החודשי על תוספת של שעה לכיוון נסיעה.
• יובהר כי במידה וסיים את יום העבודה באתר שאינו מרוחק מעל 40 ק"מ, לא יהיה העובד זכאי להכרה בזמן הנסיעה חזור.
• חל איסור להגיע לחנויות (הקרובות למקום מגוריו של העובד), כשתכלית ההגעה היא החתמת הכרטיס בשעון לצורך דיווח נוכחות.
האם המעסיק צודק בהנחיה או בנוהל הנ"ל ?
אשמח לקבל תשובה
רינה
06/02/2018 08:28
בוקר טוב

יש לי שאלה במקום העבודה שלי ב3 חודשים האחרונים נערכים שיפוצים מדובר על הקומה בה אני עובדת. רוב הקומה פונתה ונמצאו להם משרדים חלופיים בבניין למעט 4 משרדים בטענה שאין מקום .

מדובר בסביבת עבודה בלתי אפשרית ריח של צבע, דבק מגע קדיחות ממקדחה, וקונגו אבק שלא נגמר !!!
מדובר על סדר גדול של חצי שנה עד שנה שזה יימשך . נמאס לי להגיע למקום העבודה ואחרי 10 דקות לחטוף מיגרנה מהריחות והרעש .

בלתי נסבל לעבוד ככה, וזאת עבודה ממש טובה מה עושים ? אין לי זכויות פה ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ