פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא אני יכולה לתבוע? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
אני יכולה לתבוע? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
28/02/2018 15:31
שלום רב

אודה למידע: אני מתמללת סתר ודיונים לפחות חמש שנים עבור חברה ספציפית. (וכדי להסביר את הרקע, אני נמצאת בהליכי ויזה במדינה אחרת ותלויה כרגע בעבודה מרחוק מול ישראל) אני נותנת להם קבלות על כל תשלום אך אין בינינו ולא היה מעולם הסכם עבודה.

עם הזמן השכר החודשי שלי הלך והצטמצם ללא סיבה. ביקשתי שוב ושוב עוד עבודה, ביקשתי שהשכר שלי יעלה ואמרו שישלחו וישלחו ולא שלחו אליי עבודה, ככה זה נמשך כשנה. בסופו של דבר ביקשתי העלאה בתשלום פר עמוד, כי נראה שנפח העבודה לא עולה ופשוט התעלמו מבקשתי במשך קרוב לחודש. עד שלא הזכרתי לא טרחו להגיב לבקשתי בכלל וגם אז ביקשתי העלאה של שקל ונתנו לי חצי שקל. ביקשתי לעזוב ולהפסיק לעבוד איתם עקב השכר הנמוך וההתעלמות (משהו שקרה כבר פעמיים בעבר וכל פעם הוחזרתי על ידי מנהלת המשרד בהבטחות שהמצב ישתנה) הפעם הוחזרתי והובטח לי על ידה שאגיע לשכר החודשי שאני רוצה.

הבטיחה, חזרתי, היא עזבה כמה שבועות אחרי,
ובאותו החודש לא הגעתי אפילו קרוב לשכר שהיא הבטיחה לי.

המחליפה שלה הגיעה והתחילה לעשות טעויות, מה שמצופה מעובדת חדשה, אבל הטעויות שלה עלו בזמן שלי.
היא שלחה לי לדוגמה דיון בלי דף מקדים, שלחתי לה מייל שבית המשפט לא יקבל ככה דיון, היא התעקשה שאין, הסברתי שללא דף מקדים אני אאלץ לנחש איך לאיית שמות והיא שוב נפנפה אותי ואחרי שעה של התכתבות היא סוף, סוף טרחה לחפש ומצאה ושלחה לי, אבל על השעה הזאת מי שילם?

אותו דבר קרה לי עם בעלי החברה. הוא שלח לי מייל מאאוטלוק וניסה לצרף מייל למייל והחליט שזה נשלח אליי, אבל בג'י מייל אי אפשר לשלוח מייל כקובץ מצורף וזה לא הגיע אליי. הוא הרים עליי את הקול עד שהגעתי לייאוש ולסף דמעות ואז קרא לי בכיינית וכל זה כשהוא אומר שאני סתם לא רוצה להוריד את המייל שלו, אבל המייל לא הגיע. זו הייתה שעה עינוי. מי שילם עליה?
אף אחד.
המנהלת החדשה שלחה ישיבה עם עשרה אנשים ללא פרוטוקול ולמחרת כשקיבלה פרוטוקול שמורכב מדובר, דובר 2 וכו' נזכרה לשלוח לי את הפרוטוקול וביקשה שאעבור צ'יק צ'ק לשנות שמות. הסברתי לה שזה לא צ'יק צ'ק זה לעבור על כל הקובץ וזה נהיה כבר מאוד לא הוגן או הגון לבקש ממני לעבוד בחינם. אז היא שלחה לי הודעות בהן היא הבהירה לי שכי אני לא רוצה לעבוד בחינם היא תיקח ממני מעתה את הישיבות של אותה החברה שלה לא היה לי פרוטוקול (למרות שמעולם לא הלינה על העבודה שלי) ותצמצם לי את כמות העבודה כעונש על כך שהיא צריכה לשלם למתמללת אחרת להחליף את השמות. כלומר אני אמורה לעשות בחינם וכשיש כסף בתמונה הוא חלילה לא יילך אליי אלא אל מתמללת אחרת.
אז יש לנו ככה:
חמש שנים עבודה נאמנה למקום שלא הלין מעולם על איכות העבודה שלי, אלא ההפך, יש לי שלל מיילים שכתבו לי כמה שאני תותחית ומהירה ומוצלחת ולה לי לה. אבל כשמגיע היום לשלם תוספת המנהל מתעלם מהבקשה שלי וכשאנחנו מתדיינים בינינו הוא מרים עליי את הקול ומתייחס בזלזול.
מנהלת משרד שמבקשת ממני לחזור לעבוד ומבטיחה שכל עוד היא במשרד אקבל את השכר שאני רוצה, מחזירה אותי לעבוד בטענת שווא ועוזבת בלי שיהיה לי שכר.
ומנהלת חדשה שלמעלה ציינתי שני מקרים אך היו הרבה יותר, שבמשך שלושה חודשים עושה טעויות שעולות לי בזמן עבודה נוסף ולא משלמת עליו וביום שאני אומרת שלא אעבוד בחינם מאיימת שתקצץ לי בעבודה ולו רק כי לא הסכמתי לעבוד בחינם.

יש לי אופציה לתבוע אותם ולקבל מהם סוף, סוף כסף על העבודה הנוספת שהם לא שילמו עליה ועל היחס והעונש על זה שסירבתי לעבוד תחת ניצול?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: אני יכולה לתבוע? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ