פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - יעוץ פנסיוני
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/02/2018 16:29
נפגשתי אתמול עם יועצת פנסיונית שלא ידעה לענות על שאלות קריטיות (או שאחרי דברים שנשמעים לא הגיוניים) והתשובות משפיעות על ההחלטות שלי.

1. האם קצבת שארים המשולמת ע"י קרן הפנסיה לבן הזוג מחויבת במס? אם כן, האם היא מחויבת כמו שכר נוסף(כלומר "מעל" השכר של בן הזוג) או שהיא מחויבת עצמאית.

2. הבנתי שבמקרה מוות לפני גיל פרישה, הפנסיה משלמת קצבת שארים לבן הזוג עד המוות. מה קורה במקרה מוות לאחר גיל פרישה? האם גיל הפרישה נקבע לפי גיל התחלת משיכת הקצבה ( במקרה של פרישה מוקדמת) או לפי הגיל הקבוע בחוק?

3. במקרה מוות לפני גיל פרישה, ביטוח המנהלים משלם את סכום החיסכון הקיים לשארים. מה קורה לאחר גיל פרישה? כמקרה קיצון- אגם קיבל קצבה חודש אחד ונפטר, לאן הולך הכסף הצבור?

4. מה הפטור הקיים בקופ"ג להשקעה לאחר גיל פרישה/60? האם אדם בגיל פרישה יכול להפקיד לקופ"ג להשקעה ולהנות מהפטור?

5. האם יש גרף או טבלה המציגים את מקדם החלוקה של קרן הפנסיה לאורך השנים?

6. יש לי ביטוח מנהלים"ישן" עם מקדם קבוע, ולטענתה (שנשמעת הגיונית) בלתי אפשרי להתמקח עם המבטח (הראל) כי אין לי יכולת לעזוב אם לעבור. (כרגע משלם 2% מההפקדות,0.5% מהצבורה). האם יש טעם לנהל מולם מו"מ או שזה בזבוז זמן?

תודה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ