פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 322
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רמי
06/05/2018 08:26
שאלה משפטית אך עם זאת אקדמית לכן אקווה שכן אפשר לשאול.

האם עובד יכול לוותר על זכויות קוגנטיות מרצון?

האם יש סימוכין שבית המשפט סירב לקבל/קיבל טענות אלו. משמע עובד שרוצה לעבוד מעל 12 שעות לדוגמא ואיכשהו נפתח הליך לא ע"י המעסיק ולא ע"י העובד.
כמו כן, על פי איזה חוק אפשר להרשיע בפלילים מעסיק שעובר על חוק שעות עבודה ומנוחה?
ג.ב
06/05/2018 08:25
שלום יש לי שתי שאלות בנושא יחסי עובד מעביד.

1. האם מנהל יכול לתת "עונש" על התחצפות לדעתו (פשוט אי הסכמה לגבי משהו בעבודה) ובמוצאי שבת להוריד מהסידור של כל השבוע הקרוב?

2. ואם יש לי חוזה עבודה לשנה ואני מעוניינת לצאת לפני החוזה איך צריך לעשות את זה נכון ?
סימון
06/05/2018 06:56
אני מועסקת שכירה בארהב וילדתי לא מזמן ונאלצתי לחזור לעבודה אחרי שבועיים. בעלי עובדת מדינה בארץ האם הוא רשאי לקחת במקומי חופשת לידה?

אשמח לתשובה בהקדם. תודה!
הלנת שכר
05/05/2018 23:54
שלום
שאלה
אם אני חתום על חוזה עבודה של שש משמרות בשבוע ובגלל שאין לחץ עבודה כל כמה ימים מודיעים לי מחר אתה בחופש בלי תשלום
זה חוקי ?
ענבל
05/05/2018 23:29
האם גבר גרוש שמשלם מזונות עבור ילדתו בת ה 18 ולצי זכאי לנקודת זיכוי עבור תשלום המזונות?
מני
05/05/2018 22:06
האם עובד סיעודי זר זכאי לצאת לחופשות (מעבר לימי המנוחה שלו) בשנה הראשונה לעבודתו - ואז כל חודש למעשה נצבר לו חלק יחסי שהוא יכול לקחת באישור המעסיק מתי שמתחשק לו?

הבנתי שבשנה הראשונה עובד סיעודי זר יכול רק לצבור את ימי החופש ולא לנצלם, כאשר הניצול יהיה החל מהשנה השנייה (ואז כמובן הוא יוכל לנצל את מה שנצבר בשנה הראשונה וכל חלק יחסי נוסף שנצבר עד שהוא יוצא לחופשה).
אור
05/05/2018 22:05
שואלת בשביל חברה.

חברה שעובדת בחברת הפקות והשכר גלובלי. ובהסכם חתמה שאם צריך עוד שעות נוספות בהתאם לאירועים כולל שישי שבת היא מחויבת להגיע.

מה שקורה שיוצא שהיא עובדת שעות נוספות כל יום ובאירועים מסויימים(שנמשכים שבוע) היא ישנה במקומו בשביל האירועים ***ולא מקבלת תוספת שכר*** על זה.
השאלה האם זה חוקי?

והאם יש חוק הגבלת שעות עבודה לאשה הריונית?
אורלי
05/05/2018 22:03
אני עובדת משרד במשרה מלאה (8.5 שעות ליום) לפי שעה בשכר גבוה מהמינימום. בעקבות קיצור שבוע העבודה בתלוש האחרון של אפריל קיבלתי שעות נוספות מעבר ל 182 שעות עבודה. לקחתי יום חופש (מתוך ימים שנצברו עוד קודם) והוא חושב לפי 8.4 שעות (במקום 8.5 שהיה קודם) כפול השכר לשעה שנותר ללא שינוי. אם אני אמורה להנות מחצי שעה עבודה פחות בשבוע במקרה שלי ללא הפחתה בשכר איך יתכן שהשכר לשעה נותר ללא שינוי? בנוסף ימי חופש שנצברו עד מרץ יכולתי לנצל במרץ ולקבל לפי 8.5 שעות ליום חופש. כעת מחושבים לפי 8.4 שעות ליום חופש. אני מבינה מהצו שעובד שעתי בשכר גבוה מהמינימום שעובד מתחת ל 42 שעות בשבוע- לא חל עליו הצו, אבל עובד שעתי שעובד בין 42-43 שעות בשבוע בהחלט חל עליו הצו והשכר לשעה אמור לעלות מעט כי אחרת אין משמעות לקיצור השבוע שכן אני צריכה להמשיך לעבוד את החצי שעה הזו כדי לא להפגע.

זו בטח לא היתה ״כוונת המשורר״ של הצו. אשמח למענה האם במצבי לפי הצו השכר לשעה אמור לעלות או להשאר ללא שינוי?

תודה מראש.
ויקטור
05/05/2018 16:57
שלום רב,

אני עובד בעבודה שלי כבר 8 שנים. ב 5 שנים האחרונות בתפקיד המנהל.
הסיפור שלי מתחיל בחודש אוקטובר 2017 אז הגיעו שמועות ( אין ראיית והוכחות ) למנהל שלי שעישנתי סיגריה אלקטרונית במקום האסור ביחד עם עוד מנהלים כולל סגנו. רק אני זומנתי לשיחה שבסופה החליט המנהל שלי להטיל עלי עונש של השעיה מתפקיד המנהל לחצי השנה. במהלך חצי השנה תיפקדתי בתפקיד לא ניהולי זוטר כאשר העובדים שפעם היו תחת סמכותי נהיו המנהלים שלי. שכר השעתי נשאר כמו של מנהל אל לא קיבלתי תוספות אחרות שהגיעו לי פעם בתור מנהל. לאחר חצי שנה של ריצוי העונש חזרתי לתפקיד המנהל. כעבור 3 חודשים אחד הלקוחות רשם עלי תלונה ובלי בירור מעמיק שוב זומנתי לשיחה ושוב אותו מנהל הטיל עלי עונש של השעיה מתפקיד רק הפעם לשנה! האם כל ההליך הזה תקין? האם מותר למעביד להיות גם חוקר גם שופט וגם תליין? ומה עליי לעשות ? אציין שבחוזה הקיבוצי המיוחד שלנו אין כל התייחסות לעבירות וענישה.
ויקי
05/05/2018 12:54
במקרה הוא כזה אני עובדת בתחנה שהסדר עבודה שם אם העובדים אפשר לומר לא הכי יציב וכבר נתפסו שם כמה גנבים
כל ההפקדות נעשות במזומן לא במכונת ברינקס אז הרבה מזומן מסתובב
אין לאף אחד קופה קבועה כל אחד עובד על מה שבא לו מתי שבא לו
ככה שיש הרבה חוסרים ואי אפשר לדעת מי עשה חוסרים או גנב כסף
אז המנהל מחליט להוריד את החוסרים מכולם וכשלי היה חוסר שאני עשיתי וידעתי שזה שלי כי אני בודקת את עצמי אמרתי לו שאין לי בעיה שיוריד את זה ממני כי זה הטעות שלי אבל אני לא מוכנה שיוריד לי חוסרים שהוא לא יודע מי עשה וזה סכומים גבוהים וכל יום כמעט
והבנתי שהוא מסתיר את זה מהתלוש שכר ובמקום זה רושם את זה בדף שעות ובתלוש שכר הוא כאילו מוריד שעות בשביל להוריד את החוסר האם זה חוקי מבחינת זכויות עובדים והגנת שכר ? אני גיליתי מעובד אחר שהמנהל עושה את זה אני עוד לא קיבלתי שם משכורת ראשונה ואני רוצה לדעת מה לעשות במידה והוא יחסיר לי שעות כדי להוריד לי חוסרים שלא שלי.

תודה ושבת שלום
שרה
05/05/2018 12:53
כשמגלים שהמעסיק במקום העבודה לא מפריש לבטוח המנהלים כפי שסוכם והפוליסה נסגרה עקב כך.

מה ניתן לעשות? ובמידה ובוחרים להתפטר לאחר שנה וקצת של עבודה בעקבות המצב - האם חלה הודעה לפי חוק של חודש ימים לפני עזיבה והאם מגיעים פיצויים במידה ועוזבים?

הרי זה נוגד את החוק כשלא משלמים.

תודה רבה.
אביטל
05/05/2018 12:52
שאלה גיליתי לפני כמה חודשים שלא בוצעו לי הפקדות לקרן הפנסה מספר חודשים דיברתי עם המעסיק שיטפל וגם עם הנהלת חשבונות נאמר לי שטופל ומכיוון סמכתי על כך שזה טופל גיליתי לאחרונה שלא קרה כלום ולא בוצעו הפקדות לקרן הפנסיה מחודש 11 עד היום (למרות שבפועל בתלוש נלקח לי )

מה עושים במצב כזה (יש לי מזל עוד כמה ימים הייתי מחכה והייתי מאבדת את כל התנאים והוותק בקרן הפנסיה), השאלה מה ניתן לעשות לא הגיוני שמעסיקים יכולים בכזאת קלות לפגוע לנו בקרן הפנסיה?
מרינה דוידוב
05/05/2018 12:41
שלום. אני עבדתי במסעדה שבעלים היה בעלי. יש תלושים, יש דוחות שעות, יש הוכחות של רואה חשבון. קיבלתי תשובה שביטוח לאומי לא מאמינים ביחס עובד מעביד שהיה בינינו. מה אפשר לעשות? מרגישה פשוט חסרת עונים
אלירן ד
05/05/2018 12:03
שלום אני עובד כבר שנתיים..
מתגייס בעוד חודשיים
אם אתפטר עכשיו אקבל עדיין פיצויים עקב פיטורים למען הצבא?
קארין
04/05/2018 18:28
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה שכר אמנים?
וכמה אצטרך להפריש ביטוח לאומי ומס הכנסה משכר של 14,000?
קביעות
רקפת
04/05/2018 17:19
בעלי עובד ברשות מקומית מעל שנתיים. הבין שאחרי שנתיים מקבל קביעות. האם אמור לקבל מכתב בנושא? לדברי הוועד כן,לדברי הגזבר לא נוהגים להוציא מכתבים שכאלו. מה כדאי לעשות?
איתי
04/05/2018 13:33
בו 16.5 עבד כמלצר והשתכר יפה מאוד
עזב את העבודה לטובת קפיטריה והחל להשתלב
לאחר תקופה קצרה הודיעה המנהלת לנער שאם לא יקבל משמרות בשבת יפוטר לאלתר
מה עושים
האם יש עילה לתביעה?
תודה מראש
פיטורין
יעל וקנין
04/05/2018 09:13
האים זה חוקי לקבל זימון לשימוע דרך וואטס אפ
תאיר
23/04/2018 10:25
שלום, לאחר פציעה בעבודה וקבלת אחוזי נכות מתנהלת עבורי תביעה נגד חברת הביטוח.
סיכמתי עם עורך הדין שלי על שכר טרחה של 20 % משווי הפיצויים שחברת הביטוח תציע, עורך הדין אמר לי את סכום הפיצוי שחברת הביטוח הציעה לכאורה אך משהו היה נשמע לי חשוד ואיני סומך עליו ב100 % וכשביקשתי ממנו לראות את ההתכתבות מול חברת הביטוח הוא סירב
מה אני יכול לעשות כדי שלא ינסה לרמות אותי "ולעקוץ" אותי בסכום הפיצויים.
אשמח לעצות תודה מראש
אורטל
04/05/2018 08:07
שלום אני לא קשורה לפורום אבל אתה יכול לפנות לחברת הביטוח ולבקש העתק מן ההצעה שנשליה לסוכן כמו כן פנה לסוכן ובקש ממנו את ההצעה שהתקבלה מחברת הביטוח
מוטי יצחק
27/04/2018 07:43
אני בן 71.עובד כשנה וחצי.מעוניין להתפטר ממקור עבודתי..משרה מלאה.עובר למקום עבודה אחר.כמה זמן עלי להודיע מראש?
והאם מגיעים לי פיצויי פיטורין?
מוטי יצחק
03/05/2018 19:22
שלום.אני פנסיונר 71 עובד משרה מלאה שנה וחצי.עובר למקום עבודה אחר.שאלתי:כמה זמן עלי להודיע?האם מגיעים פיצויי פיטורין. וכמה מהשכר?
תודה על תשובתכם
ענת
03/05/2018 15:55
הנני עובדת על פי חוזה אישי 8.5 שעות שכר חודשי ומעבר לכך מקבלת שעות נוספות. המעסיק טוען שהחוק לא חל עליי מכיוון שהםסקת צהרים בת חצי שעה חלה עליי זאת אומרת שכביכול הנני עובדת 8 שעות. בהסכם עבודה מצוין 8.5 שעות עבודה ללא איזכור הפסקת אוכל. האם החוק חל עלי? מה עלי לעשות מול המעסיק?
פיצויים
דנה
03/05/2018 15:10
היי רציתי לדעת מהו תהליך קבלת הפיצויים
מהרגע שחתמתי על טופס 161?
גולן שרף
01/05/2018 18:32
בחוזה העבודה שלי (2012 ) חתמתי בטעות על סעיף שבכל מקרה שאם אני מפסיק את עבודתי בחברה בין אם התפטרתי או פוטרתי אני לא יכול לעבוד בחרה מתחרה למשך שנתיים.
כיום אני מחפש עבודה באותו תחום ושואל האם זה כביל בבית המשפט? האם באמת אם אני מוצא עבודה בחברה מתחרה המעסיק הקודם יכול להגיש נגדי תביעה בבית משפט?
גולן שרף
03/05/2018 15:05
אני רוצה תשובה למה עורך דין לא חוזר אלי עם תשובה
דוד
03/05/2018 14:17
נפגעתי בעבודה (תאונת דרכים )שלא באשמתי והמעסיק לא שילם לי קרן השתלמות על אותה תקופה את מי עליי לתבוע?
מטילדה
02/05/2018 08:39
עבדתי 10 שנים בחברה פרטית, פרשתי לפני חודשיים בגיל 67

1) לא קיבלתי תשלום פיצויים מלא 100% עבור כל התקופה שעבדתי

2) ובנוסף לאחר שערכתי בדיקת התשלום גיליתי שהחישוב שגוי, והשכר לפיצויים לא נכון ביקשתי מי המעביד לבדוק את חישוב ולא קיבלתי התייחסות מהם.

אודה לעזרתכם על מנת לשלוח מכתב התראה למעביד כדי שאוכל לקבל את מה שמגיע לי לפי החוק בברכה, מטילדה
עורך דין
03/05/2018 10:05
שלום מטידלה

עליך לפנות לעורך דין על מנת להוציא מכתב התראה למעסיק. יש בחלק העליון של עמוד זה מספר טלפון אליו את יכולה לחייג על מנת לשוחח עם עורך דין.

בהצלחה
פיטורין
יעל וקנין
02/05/2018 11:28
כמה ימי מחלה המקסימום שאפשר לצבור ולממש אים עברתי 90 ימים במהלך 11 שנה ועוד שאלה כמה ימי חופשה המקסימום שאפשר לצבור ולממש אים עברתי את 50 ימים אני שואלת כי אני לפני פיטורין
עורך דין
03/05/2018 10:03
שלום יעל

ניתן לצבור עד 90 ימי מחלה אלא אם יש לך הסכם מיטיב אחר מול המעסיק.

בהצלחה
יואב כץ
02/05/2018 11:39
קיבלתי הודעה בערב השואה - יום חמישי ( אני "דור שני"...) .
התייצבות לשימוע - ביום ראשון אחרי שגמרתי ללמד .
בהודעה הראשונה - נשמעו "קולות" של זלזול .
השימוע עם המנהלת - נעשה עם כוונות רעות .

האם עלי להגיש היום את תלונתי או להמתין עד סיום העסקתי במערכת החינוך בסוף אוגוסט .

תודה יואב 0525915202
עורך דין
03/05/2018 10:02
שלום יואב

שאלתך לא ממש ברורה. בכל מקרה, הליך פיטורים לא תקין עשוי להקים לך עילה להתגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
אורה 33
02/05/2018 13:09
שלום לכם,
ב07.01 התחלתי את עבודתי בחברת קודאק ישראל.
גם במודעה וגם בראיון הראשון נאמר לי כי מדובר במשרה ל-8 חודשים (עד סוף אוגוסט) עם אופציה להמשך.
נאמר לי בעל פה מכמה גורמים בחברה- "לא בטוח שהבחורה שאת מחליפה תחזור- היא עוברת לצפון" וגם אם היא תחזור- ננסה למצוא תפקיד אחר אם תמצא התאמה.
חתמתי על החוזה בלב שלם.
כבר כעבור מס ימים בזמן החפיפה הגיע בחור שפוטר בעקבות קיצוצים אחרי שנים רבות שעבד בחברה.
(מה שאומר שבטוח לא יהיה עוד תקן למשרה נוספת בחברה)
וגם הבחורה שאני מחליפה תמיד הודיעה שבכוונתה לחזור פשוט לא החליטה אם תוך שנה או תוך חצי שנה.
התפקיד דרש תואר- אני ללא תארים- הם יודעים את זה.
נכון להיום אני חוששת לעתידי.
מה עתיד להיות באוגוסט? הרי אין פיטורין שאקבל פיצויים בגינם ואיך אני אמורה לדאוג לי לעבודה אחרת אם אני בזמן עבודה איתם?
קבלתי הצעה מאוד מעניינת - מחברה יציבה כלכלית ומלאה בתנאים מעולים- השכר יותר נמוך (כמעט ב1000 שקלים) ועדיין אני מעדיפה יציבות תעסוקתית.
האם מותר לי לעזוב לפני סיום החוזה?
מה יהיו ההשלכות?
אודה לתשובתכם.
עורך דין
03/05/2018 10:01
שלום אורה

כל עוד אין בחוזה העבודה שלך התחייבות לעבוד תקופה מסויימת את יכולה להתפטר מתי שתמצאי לנכון ובכפוף למתן הודעה מוקדמת.

בהצלחה
מייה
02/05/2018 15:12
אני מחוייבת לעבוד שני ימי שישי בחודש. בחודש האחרון אחד מימי השישי היה חג ולכן עבדתי רק שישי אחד. האם זה חוקי להוריד לי מהשעות הנוספות?
עורך דין
03/05/2018 10:00
שלום מייה

אם לא עבדת שעות נוספות אין סיבה לשלם לך עבורן.

בהצלחה
נוי
02/05/2018 15:45
היי, עבדתי כמלצרית במשך שנה וחצי- שנתיים, יש לי מספר שאלות:
1. במשך כל תקופת העבודה לא נפתחה לי קרן פנסיה, ולא הופרש אף סכום לפנסיה. כיצד ניתן לתבוע מהמעסיק את סכום הפנסיה שמגיע לי והאם אפשר לקבל ריביות?
2. כשהתחלתי לעבוד במסעדה היא הייתה עסק כחלק מקבוצת עסקי מזון. ולפני בערך שלושה חודשים, המסעדה עברה להיות חלק מקבוצת עסקי מזון אחרת. כך שכביכול "פוטרתי" מהעסק הראשון אך המשכתי אוטומטית לעבוד בעסק השני. האם המקרה נחשב כפיטורין והאם ניתן לקבל פיצויים על כך?

תודה רבה!!
עורך דין
03/05/2018 10:00
שלום נוי

1. את יכולה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה לבד או באמצעות עורך דין.

2. תלוי מה היה הסיכום שלך עם המעסיק. בדקי בתלושי השכר שלך האם ימי המחלה והוותק שלך נשמר ממועד תחילת העסקתך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ