שלום, אשמח להתייעץ לפני שאני עושה צעד כלשהו בנושא. אני בתחילת חודש שביעי, עובדת ב-3 מקומות עבודה, 2 מהם במקצוע העיקרי שלי ועבודה אחת שהשארתי מימי כסטודנטית בהכנסה נוספת בשבתות בלבד. לפני כשבוע בהתראה קצרה נודע שהמקום בו אני עובדת בשבתות נמכר לבעלים חדשים. במקום העבודה יש עוד מחלקות ומשאבי אנוש דיברו איתי ואמרו שלא יפגעו בתנאים שלי והכל ישאר אותו דבר רק אעבור לתפקיד אחר במחלקה אחרת, כמובן שגם את זה אני צריכה לאשר ולחתום על טופס רישמי. לפני שחתמתי על הטופס בדקתי טוב על התפקיד החדש ואיך זה יתבצע, המנהלת של אותה מחלקה פתאום אמרה לי שהשעות שונות בשבת ושרוצה שאבוא להתלמדות מתישהו באמצע שבוע, ואין באפשרותי כי עובדת בעבודות האחרות. פניתי שוב למשאבי אנוש והציעו אלטרנטיבה שאבוא בשבת בשעות שבהן אני תמיד עובדת חצי מהמשמרת אעשה במקום אחד ואת החצי השני במחלקה שאעבור אליה. התחיל להרגיש לי מאוד מאולץ למרות שמבינה שהם עושים את זה לטובתי, אבל אני כבר כמעט 7 שנים בתפקיד הספציפי ולא מתלהבת לעבור לתפקיד אחר וגם אחרי החופשת לידה תכננתי להתפטר. בדקתי מול משאבי אנוש מה קורה אם בעצם אני מסכימה לזה שיפטרו אותי, אמרה שהכל יצטרך להתנהל כמובן בהסכמתי ושלא אגיש תביעה נגדם אבל אקבל את כל מה שמגיע לי בגין מפוטרת. אז מה שאשמח לדעת היא האם זה באמת כדאי לי לקחת את האופציה של הפיטורים עם הפיצויים וכל מה שמגיע לי ולסיים שם את העבודה. הבנתי שהסכום שאקבל לחופשת לידה מביטוח לאומי מורכב בעצם ממשכורת של 3 או 6 חודשים אחרונים הגבוה מביניהם, כך שאם אלד באוגוסט ואני מסיימת את עבודתי שם ולא אעבוד ביוני וביולי, עדיין יסתכלו אחורה עד פברואר והמקום עבודה הזה יחשב לי לחופשת לידה, האם זה נכון? כי אם כן אולי באמת אין טעם להישאר עוד חודשיים במקום הזה. והאם יש שיקולים אחרים שפיספסתי שכדאי לקחת בחשבון? תודה מראש